Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

то тва близко до акъла, ама кой да се сети
баси, одъртявам...склерозата не прощава

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 11 минути, дръндю написа:

ами като идея, сложи си пак "операта" и виж дали ще имаш достъп
а аз ползвам тези портативки за почистване1873209855_.JPG.57b8ffe2fb3b56be1c6025a3315528ae.JPG

Достъп до какво?Аз и сега си имам достъп,отварям няколкото папки до последната в която се намират..............то проблема е ,че всъщност ги няма тези файлчета,но системата ги отчита.

преди 7 минути, Raze написа:

Изтрий ги под safe mode или през някоя live OS - hirens, sergei strelec или linux.

Safe mode какво ще промени?Ще пробвам.............доколкото четох подобен проблем много трудно се решава,понеже се опитваш да изтриеш нещо което го няма.

току-що, Слави Маринов написа:

Safe mode какво ще промени?Ще пробвам.............доколкото четох подобен проблем много трудно се решава,понеже се опитваш да изтриеш нещо което го няма.

с жива флашка изтриваш цялата папка "опера" и си в джаза

току-що, дръндю написа:

с жива флашка изтриваш цялата папка "опера" и си в джаза

Нали разбра,че не се касае за права за достъп и т.н. просто тези файлове ги няма за системата,но иначе ги показва........

току-що, Слави Маринов написа:

Нали разбра,че не се касае за права за достъп и т.н. просто тези файлове ги няма за системата,но иначе ги показва........

файловете ги няма, ама папката "опера" я има и с жива флашка я премахваш

преди 5 минути, Raze написа:

Няма как да го "няма". Направи проверка на диска за грешки

При опит за отваряне(това са някакви изображения ,част от фейса на опера)ми казва,че не могат да бъдат намерени,иначе диска е нов,от декември самсунг 970 ево плюс,там няма как да е проблема работи си идеално/

Екранна снимка (41).png

преди 5 минути, дръндю написа:

файловете ги няма, ама папката "опера" я има и с жива флашка я премахваш

То са няколко папки,които стоят без да мога да ги махна заради това...................интересно е ,че не мога и да преместя папката на друг диск или флашка(дето се вика флашката ще я форматирам),все ми казва,че тази папка не е вече там........

преди 9 минути, Слави Маринов написа:

все ми казва,че тази папка не е вече там........

минаваш на следващо ниво и с жива флашка стартираш машината и намираш "my doc" и я затриваш
ако не стане тaka, следващото ниво е папката "portable"

преди 26 минути, Слави Маринов написа:

При опит за отваряне(това са някакви изображения ,част от фейса на опера)ми казва,че не могат да бъдат намерени,иначе диска е нов,от декември самсунг 970 ево плюс,там няма как да е проблема работи си идеално/

То са няколко папки,които стоят без да мога да ги махна заради това...................интересно е ,че не мога и да преместя папката на друг диск или флашка(дето се вика флашката ще я форматирам),все ми казва,че тази папка не е вече там........

Не уточних, имах в предвид проверка на файловата система. И вместо да философстваш, да беше пробваш 5 пъти досега през live OS.

преди 5 минути, Raze написа:

Не уточних, имах в предвид проверка на файловата система

това е задължително
дори да изтрие "несъществуващите файлове и папки", трябва да си провери диска за логически грешки

преди 31 минути, Raze написа:

Не уточних, имах в предвид проверка на файловата система.

Не се стигна до live OS,тази опция реши проблема,при сканиране откри проблем и след рестарт го поправи и се изтри папката,не се бях сещал за такава възможност,но..........акъл като не ти дойде навреме,не го чакай:mark:.Благодаря за помощта и за отделеното време и на двама ви:))

преди 1 минута, Слави Маринов написа:

акъл като не ти дойде навреме,не го чакай

одъртяваш 
да знайш, склерозата на никой не прощава

преди 2 минути, DarkEdge написа:

Най=вероятната причина е дълъг клон на дървото

Успях да го отсека клона,интересно защо се е получила тази аномалия при изтриването?

преди 2 минути, дръндю написа:

да знайш, склерозата на никой не прощава

Ех да имаше начин за проверка и поправка на файловата система в кратуната.............:)

Изтрива се файлът, но не успява да се изтрие указателят към мястото му, и системата си мисли, че още съществува. Но не може да го намери, за да го изтрие повторно. Случва се понякога. Проверката на файловата система е намерила указател, който не води към нищо, и го е премахнала.

преди 1 минута, RudeBoy написа:

Изтрива се файлът, но не успява да се изтрие указателят към мястото му, и системата си мисли, че още съществува. Но не може да го намери, за да го изтрие повторно. Случва се понякога. Проверката на файловата система е намерила указател, който не води към нищо, и го е премахнала.

Така е,аз това им казах,че тези две файлчета всъщност не съществуват,ама ги виждам и се опитвам да трия .........

преди 4 часа, дръндю написа:

ехааа, кеф на буци
тоя твой ръкаф...много дълбок ве

Ами тя директорията си е все същата от Windows 95 насам бре! Кви 5лв., кви ръкави... ?!

преди 59 минути, Joss Bomon написа:

Ами тя директорията си е все същата от Windows 95

ами аз не помня ве

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Ами тя директорията

Коя от горепосочените четири?  

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Ами тя директорията си е все същата от Windows 95 насам бре! Кви 5лв., кви ръкави... ?!

А в W3.1 къде са тапетите?

преди 42 минути, Валсо написа:

Нещо от нета

Нали се сещаш, че има машини с версии на AV от 2010-2015 година. И няма начин ОС с толкова промени от 2020 да няма проблеми с тази антивирусна.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 9 часа, DarkEdge написа:

Нали се сещаш, че има машини с версии на AV от 2010-2015 година. И няма начин ОС с толкова промени от 2020 да няма проблеми с тази антивирусна.

Ъпдейтите на Уиндоус би трябвало да се водят "вътрешни" (че не се сещам за по-подходяща дума), тоест да са разрешени от всички антивирусни, вкл. и от собствената му такава. Примерно 'msi' файловете (Microsoft Installer), ако са подписани от Майкрософт, нормалните антивирусни ги прескачат и изобщо не ги сканират, а болшинството антивирусни пък изобщо ги прескачат, независимо дали са подписани или не. Уиндоус 8.1 го ползвах в дюъл буут с Мента близо 1 седмица преди 2 години (заради хардуерни проблеми при 7-цата) и въпреки антивирусния софтуер, той си се ъпдейтваше нормално. Една сутрин се оказах с 10-ка, вместо с 8.1 и му набих шута точно заради това. Но си се беше ъпдейтнало самò, въпреки наличието на антивирусна. Така че щом в 2020-та трябва да си махнеш антивирусния софтуер, за да ъпдейтнеш на 10-ка, значи новите версии на 10-ката са и се държат като вирус. :D  Което не говори добре за Майкрософт.

Не такава съвмвстимост имах предвид, А за съвместимост на антивирусната с новата платформа. Повечето от компаниите, пишещи AV си пренаписаха продуктите в една или друга степен, за да могат да са съвместими с новите десетки.
Старите AV просто не палят. И основно драйвърите им.

преди 5 минути, DarkEdge написа:

Не такава съвмвстимост имах предвид, А за съвместимост на антивирусната с новата платформа. Повечето от компаниите, пишещи AV си пренаписаха продуктите в една или друга степен, за да могат да са съвместими с новите десетки.
Старите AV просто не палят. И основно драйвърите им.

Май не си разбрал/прочел какво е написал човекът от скрийншота по-горе: че антивирусните са пречели на 7-цата да се ъпгрейдне и да стане на 10-ка (а не, че не са палили под 10-ка). Което означава, че нещо в свалените ъпдейти е имало поведение/сигнатура на вирус и е  било блокирано от антивирусните програми. :D

А тези неща можеш ли да ми обясниш как се случват изобщо? Не се заяждам, питам, защото ми се струва между "невероятно" и "невъзможно" Уиндоус сам да си затрие буут лоудъра. spacer.png Знаем за "любовта" на Мозо към Уиндоус и затова има шанс при него да има малко тенденциозно писане, но щом и друг човек потвърждава, че Уиндоус сам си го затрива, значи не е единичен случай.

spacer.png

преди 1 час, Валсо написа:

Уиндоус сам да си затрие буут лоудъра.

Това изобщо не е новост - още от Win 7 го има.

преди 1 час, Валсо написа:

антивирусните са пречели на 7-цата да се ъпгрейдне и да стане на 10-ка

Ами, калпави антивирусни - не са една и две вдигащи фалшиви флагове. Тях не ги интересува даден файл от Microsoft ли идва или не. Те си имат фирмените алгоритми за оценка. Които много често (при някои AV) не работят коректно..

Да попитам, за един не чак толкова досаден проблем, но все пак:

Имам отскоро една програма, която сякаш се оказва че след като съм вкарал в нея дадена папка (Става дума за Serviio) тя я "защитава" от изтриване докато не рестартирам компютъра. Всъщност изтриваше се само съдържанието й и после ставаше недостъпна и не изтриваема до рестарт. (Може би и рестарт на Explorer би свършил работа, не съм сигурен)...

Както и да е, играх си с разни разрешения за достъп (в раздел Защита на свойства на дяла),както май и на някои папки, дадох "Пълен контрол" там където не трябваше май и в Дял D:\ Всички папки станаха с изглед по подразбиране... както и с такава подредба. Вече съм си коригирал основните в които влизам най-често.

Въпроса ми е - има ли някакъв начин да архивирам подредбата (например ако са Групиране по > Дата на промяна), но също така да съм задал и допълнителни критерии, като например в папка с видеофайлове кадри в секунда, битрейт, резолюция и т.н. и когато искам да ги групирам по този критерий без да ми се налага да го търся пак из списъка в случай на "случайно" забравяне от Windows как са били нещата ?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.