Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

на 27.04.2020 г. в 9:51, дръндю написа:

ползвал съм програмата качена в "сергей стрелец"

От Windows PE среда на strelec или под Windows? И коя версия? 3.31 или 4.0.1?

на 25.04.2020 г. в 18:23, Freem@n написа:

има ли някакъв начин да архивирам подредбат

В архива има два batch файла - за архивиране и възстановяване на настройките. На десктопа се създава папка Folder View и в нея се намират .reg архивите.

backup_restore_folder_view.zip

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 2 часа, DarkEdge написа:

От Windows PE среда на strelec или под Windows? И коя версия? 3.31 или 4.0.1?

да, бутване от флашка
от предложеното меню...х64
версията... 4.0.1
избор на winapi интерфейс

пп
за четящите темата, пояснение:
става на въпрос за програмата drevitalize

https://drevitalize.com/

11090503_.JPG.296818a898d09771d776496ad327f238.JPG

А с по-старата версия пробва ли?
Или с Victoria

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Това звучи като:Благодаря на старта...на един екран. 😈

Някаква идея защо след рестарт на explorer.exe не ми се отварят pinned нещата от task bar? Например:

3Wth8BV.jpg

Цъкам и нищо не се случва. Ако рестартирам системата - всичко ще работи нормално. Това се случва и при media player classic - при опит да ми отвори някой от последните гледани клипове например. Направих и това:

Цитат

sfc /scannow

Beginning system scan.  This process will take some time.

Beginning verification phase of system scan.
Verification 100% complete.

Windows Resource Protection did not find any integrity violations.

Тествах на лаптопа, там подобен проблем няма при рестарт на explorer.

преди 7 минути, Raze написа:

Някаква идея защо след рестарт на explorer.exe не ми се отварят pinned нещата от task bar?

При мен се отварят и нямам идея какъв е проблема при теб. "след рестарт на explorer.exe" имаш в предвид да го стартираш и затвориш ли?

Аз преди имах проблем с explorer-a че като исках да отворя друг диск, а не тоя на който е Windows, не се отваряше и въртеше постоянно нещо. След няколко отваряния и затваряния понякога тръгваше.

От скоро нямам и тоя проблем, нещо явно са оправили. Но пък и аз съм с инсайдерско копие 19619.

Точно, като го рестартирам през task manager/process explorer, ако не съм правил подобно нещо си работи. Както казах и при мен го няма проблема на лаптопа, само на десктопа. Не съм insider - windows 10 1909 build 18363.815. От доста време го има проблема, дори и при предните версии, но сега реших да попитам, може някой да има идея. Направих и това:

https://superuser.com/questions/958217/cant-open-new-file-explorer-windows-by-right-click-on-windows-10/976515#976515

Първо спрях всичко, което не е на microsoft - тествах - отварят се папките. След това разреших половината - пак работи, разреших и другата половина - пак работи?!? Много странно...в момента с всичко разрешено си работи.

преди 9 минути, vpvelev написа:

след рестарт на explorer.exe

Ако е правил ъпдейт и е възможно да се е бъгнал . Аз на ОС 7 също преди съм берал ядове с explorer .exe , ако не го мързи да си направи нов профил и да пробва дали ще има проблеми при мене е работил този вариант  .

преди 8 минути, Raze написа:

Първо спрях всичко, което не е на microsoft - тествах - отварят се папките. След това разреших половината - пак работи, разреших и другата половина - пак работи?!? Много странно...в момента с всичко разрешено си работи.

Виж пак старите пинове, да няма някаква папка, която да го "мъчи". Google drive да не е?

преди 5 минути, Raze написа:

...и при media player classic го има(ше) проблема.

Той explorer-a e много яко интегриран във Windows-a и каквото минава през него и го ползва има същите проблеми, които ги има и в explorer-a.

Когато ползвах някаква програма в която исках да отворя или запиша на другия диск, пак се получаваше това, което описах по-горе с explorer-a.

@Raze доколкото разбирам, тези неща се пазят в тези две директории:

C:\Users\<USER>\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Recent\AutomaticDestinations
C:\Users\<USER>\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Recent\CustomDestinations

Може да опиташ да ги разчистиш (като пазиш резервно копие все пак) и така да рестартираш explorer.

Иначе някои проблеми сякаш се оправят от само себе си. При мен онзи проблем с Event Viewer от преди няколко билда (че замръзваше всеки път, когато стигна края на страницата със записите) се оправи ей така (сега съм с 19619).

преди 2 часа, DarkEdge написа:

А с по-старата версия пробва ли?
Или с Victoria

с по стара версия не съм пробвал
проблем с повърхността нямам, имам проблем със смарт 
не мога да зануля релокираните сектори и това дето през годините са записани на отчет, една камара грешки (код 187)
в Seagate, нямам достъп до тях, забранени са
а и в картинката дето я постнах, се вижда че в този хард, не могат да се манипулират данни

Колеги, ударете едно рамо. Закупих си едно SSD и си качих Windows 10. Инсталирах го и всичко си бачка супер. На старият хард диск имах Windows 7. Форматирах го и всичко е наред. НО когато включа компютъра ми дава да избирам между 7-цата и 10-ката, въпреки, че реално нямам windows 7 на харда. Как да го направя така, че да ми се включва директно windows 10 без да ме пита? 

Десен клик по Старт бутона и избираш Run. В полето за писане въвеждаш msconfig, кликаш на раздел Boot, клкикваш на реда с Windows 7, бутон [Delete], бутон [Apply], бутон [OK]

Snap23.png

здравейте инсталирах линукс заедно с уиндолс но боот менажера не разпознава линукса ето какво показва боот репаир диск http://paste.ubuntu.com/p/6k2RQw6MDb/

преди 5 часа, DarkEdge написа:

Десен клик по Старт бутона и избираш Run. В полето за писане въвеждаш msconfig, кликаш на раздел Boot, клкикваш на реда с Windows 7, бутон [Delete], бутон [Apply], бутон [OK]

Snap23.png

Ооо много ти благодаря. 

Днес слагах уин 10 про на един лаптоп и преди да го активирам ми показа,че е про,но не е активиран,след активацията стана вече  Enterprise!!!Все бях виждал изненади,ама това бая ме озадачи,как се е получило това?Досега такова нещо не бях срещал,макар че напоследък и не съм се занимавал толкова да слагам 10 про..........активиран е със скрипт,но и преди съм го правил,а не е имало подобни изненади!

Току що сложих и на моя компютър въпросният уин от флашката(свален от майкрософт с техния тул),в началото при инстала дори и няма опция за Enterprise,прилагам снимки през 30 тина секунди,преди и след активацията,що за щуротия е това,сега не мога да разбера коя е версията,голям смях...........

Екранна снимка (1).png

Екранна снимка (2).png

Дава го Enterprise,но там е работата,че не съм слагал такава версия,а и с техният тул не можеш да я изтеглиш и я няма като опция................нали виждаш,че преди активация е про,а след 2-3 мин като я активирах стана Enterprise?!

Екранна снимка (3).png

преди 39 минути, Слави Маринов написа:

Току що сложих и на моя компютър въпросният уин от флашката(свален от майкрософт с техния тул),в началото при инстала дори и няма опция за Enterprise,прилагам снимки през 30 тина секунди,преди и след активацията,що за щуротия е това,сега не мога да разбера коя е версията,голям смях..........

Ти не можа да разбереш толкова време че няма никакво значение коя версия си свалил и инсталирал. Оттук нататък може да се прехвърляш на която искаш версия( без LTSC) във какъвто ред си пожелаеш. Всичко зависи от активацията.

преди 8 минути, Pig написа:

Ти не можа да разбереш толкова време че няма никакво значение коя версия си свалил и инсталирал. Оттук нататък може да се прехвърляш на която искаш версия( без LTSC) във какъвто ред си пожелаеш. Всичко зависи от активацията.

E хубаво де,тоя скрипт активира всяка версия в зависимост какво си сложил,аз как получих  Enterprise,а не про примерно,каквато съм инсталирал?

Някой знае ли как мога да видя какво държи монитора буден или какво го събужда? В Power Options в 2-3-те профила, които ползвам, е настроен да заспива след 5-10-15 минути, но редовно го намирам да свети на lock screen-а, като е стоял примерно 20-30 и повече.

Редактирано от killchain (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.