Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

на 27.05.2020 г. в 20:55, П.Петров написа:

Благодаря!

Три имиджа теглих, за да видя 2004 преди официалното обновяване. И все не успявах.

Даваше ми някаква системна грешка и нямаше възможността, да си запазя програми и настройки. Можеше 2 неща - или чиста инсталация, или със запазване на мои файлове.  А аз мн си харесвам сегашното състояние на този ми комп и затова отлагах.

Но ето, пробвах вчера привечер от вашия линк, и се получи.

Стана малко бавно, според мен, отне може би час време. Пак не хареса VMWARE (като при 1903, ако някой помни, сетне го поправиха с 1909), та, премахнах го ръчно.

И след обновата компът ми се струва силно по-пъргав. Не знам дали е от свежата инсталация или друго, но е много як. Дано с последващ пач поправяат употребата на VMware, че мн го ползвам. Инак, засега вс е мн добре. 

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 11 часа, A.com написа:

Има ли възможност подобни проблеми да се съобщават и от МС да им обърнат внимание?

Гледах, че има пуснати теми в техния форум, предполагам това е един от вариантите да им бъде сигнализирано.

преди 42 минути, Iztre6tel написа:

И след обновата компът ми се струва силно по-пъргав.

И аз така мисля. Не, че ми е бавен хардуера, но преди windows explorer беше ужасно зле, като се сменят папките. Още повече софтуера на LG за управление на монитора го забавяше допълнително, около половин секунда и повече чаках да смени от една папка в друга. Сега всичко става мигновено, а и папката ми windows намаля от над 22 GB на малко под 17 GB. Също и употребата на RAM памет ми се вижда по-малко.

преди 22 минути, Raze написа:

И аз така мисля.

Пробвай инсайдърския 19635 - Windows паката е 16.2GB и е огИн.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

В много отношения са по-хубави от "стабилните"
Пробвай я като втора ОС от реален дял. 25-30 GB все ще сбереш...😎

преди 4 часа, DarkEdge написа:

В много отношения са по-хубави от "стабилните"

Съгласен съм с това. Преди като бях със "стабилна" имах повече проблеми, особено с експлорера. Като исках да отворя един от дисковете и нищо не се отваряше и само въртеше нещо. Диска си е здрав, не е от него. Откакто съм с инсайдерските копия (от снощи съм с 19635) и нямам такива проблеми.

От години съм с инсайдърска версия - само веднъж съм имал проблем и то при надграждане.

Като стана дума, на някой крашва ли му Explorer от време на време ?

Сега вече нали са го направили старт менюто да е в отделен процес, не съм сигурен дали преди това не беше към explorer.exe ...

С 1909 съм.

Като че ли това ми се случва само когато влизам в много под-папки или пък когато някой или някоИ прозорци на файловия мениджър(WIndows Explorer) стоят отворени или минимизирани дълго време.

Тия дни даже тъкмо затварям прозореца и хоп ! - Краш, предшестван от засичане на курсора на мишката а може би, даже най-вероятно е било цялостно засичане на системата... докато си крашне "на воля" и се рестартира explorer.exe... (Нямаше никакви други отворени прозорци след затварянето на въпросния.)

Не знам дали има значение дали съм свързал външен диск и влизам в неговите папки.

Има и вариант някоя добавка за контекстното меню на Explorer (десен бутон) да прави бели. Например Virus total, Bulk rename, Winrar, Malwarebytes, Format Factory, FastStone... все такива които никога или почти никога не ползвам.

преди 14 минути, Freem@n написа:

които никога или почти никога не ползвам.

А защо не ги ползваш портативни, без да се интегрират в системата?
Освен това актуални версии ли са?

Не всички са актуални. Winrar 5.61... Malwarebytes наскоро я инсталирах, Format Factory е стара - 4.5.5 ... FastStone 6.8.

Все пак, поне от време на време ползвам повечето от тях, но става въпрос за самите програми, иначе само от контекстния елемент на Virus Total се възползвам когато искам да сканирам даден файл.

Варианта с портативките е оферта, но все пак Malwarebytes например може да се махне от десния бутон в настройките му... WinRar също - дори си има настройки какво точно да се показва в каскадното меню.

Отделно имам, някои дори са с по няколко елемента: VLC, Winamp, SuperAntiSpyware,Yandex Disk... определено са си доста !

Наскоро добавих и "Add 'Copy To folder' and 'Move To folder' Context Menu in Windows 10"...

("Копиране в папка"... и "Преместване в папка" ...) след ъпдейт ми бяха изчезнали... а те нали по подразбиране доколкото знам ги няма в Windows 10.

87Ub0vj.png

преди 6 минути, Freem@n написа:

по подразбиране доколкото знам ги няма в Windows 10

Има ги, но са скрити/неактивни - активират се със записи в регистратурата.

Залагам на конфликт между сикюрити програмите.
А каква грешка се регистрира в eventvwr при забиване на Windows Explorer?

Открих това от снощи, не ми е ясно обаче дали е Crash или друго макар че си пише.

Дълго е, затова скрито:

Spoiler

Цитат

Име на приложение с грешки: Explorer.EXE, версия: 10.0.18362.693, времево клеймо: 0x587c1978
Име на модул с грешки: explorerframe.dll, версия: 10.0.18362.418, времево клеймо: 0x619c47cc
Код на изключение: 0xc0000005
Отместване на грешка: 0x000000000000cdea
ИД на процес на грешка: 0x21b0
Начален час на приложението с грешки: 0x01d635c525fa396b
Път на приложението с грешки: C:\WINDOWS\Explorer.EXE
Път на модула с грешки: C:\WINDOWS\system32\explorerframe.dll
ИД на доклад: fac28269-b09b-4beb-96d4-93e9f9ca7ba0
Пълно име на пакета с грешка: 
ИД на свързаното с пакета с грешка приложение: 

Веднага над него:

Цитат

Набор от грешки , тип 0
Име на събитието: APPCRASH
Отговор: Не е достъпен
ИД на cab файл: 0

Сигнатура на проблема:
P1: Explorer.EXE
P2: 10.0.18362.693
P3: 587c1978
P4: explorerframe.dll
P5: 10.0.18362.418
P6: 619c47cc
P7: c0000005
P8: 000000000000cdea
P9: 
P10: 

Прикачени файлове:

Тези файлове може да са достъпни тук:
\\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\ReportQueue\AppCrash_Explorer.EXE_b94b285de15d0268c9e7f82ce713a5978938c3a_f2083dac_2c1c0e04-6ce3-44c4-94fa-0498a17d061f

Символ за анализ: 
Повторна проверка за решение: 0
ИД на отчета: fac28269-b09b-4beb-96d4-93e9f9ca7ba0
Състояние на отчета: 4
Хеширан набор: 
Guid на cab файл: 0

Последвано от:

Цитат

Набор от грешки 1476109804164922562, тип 4
Име на събитието: APPCRASH
Отговор: Не е достъпен
ИД на cab файл: 0

Сигнатура на проблема:
P1: Explorer.EXE
P2: 10.0.18362.693
P3: 587c1978
P4: explorerframe.dll
P5: 10.0.18362.418
P6: 619c47cc
P7: c0000005
P8: 000000000000cdea
P9: 
P10: 

Прикачени файлове:
\\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WER7163.tmp.WERInternalMetadata.xml

Тези файлове може да са достъпни тук:
\\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\ReportArchive\AppCrash_Explorer.EXE_b94b285de15d0268c9e7f82ce713a5978938c3a_f2083dac_2c1c0e04-6ce3-44c4-94fa-0498a17d061f

Символ за анализ: 
Повторна проверка за решение: 0
ИД на отчета: fac28269-b09b-4beb-96d4-93e9f9ca7ba0
Състояние на отчета: 268435456
Хеширан набор: bb0d5db90f3c274b947c320bceb8bcc2
Guid на cab файл: 0

И накрая:

Цитат

Системата спря неочаквано и explorer.exe беше рестартирана.

В command prompt (Admin) изпълни
sfc /SCANFILE=C:\Windows\System32\ExplorerFrame.dll
и покажи резултата от сканирането

Microsoft Windows [Version 10.0.18363.720]
(c) 2019 Microsoft Corporation. Всички права запазени.

C:\WINDOWS\system32>sfc /SCANFILE=C:\Windows\System32\ExplorerFrame.dll

Windows Resource Protection did not find any integrity violations.

Ако не друго, то поне са извършени известни поправки.

Цитат

C:\WINDOWS\system32>sfc /scannow

Beginning system scan.  This process will take some time.

Beginning verification phase of system scan.
Verification 100% complete.

Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired them.
For online repairs, details are included in the CBS log file located at
windir\Logs\CBS\CBS.log. For example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. For offline
repairs, details are included in the log file provided by the /OFFLOGFILE flag.

Мога да прикача CBS.log ако трябва.

Ами, направило е ремонт. Виж сега дали ще работи коректно... 

Днес забелязах, че на Storage дава грешна информация (според мен).

Имам 2 SSD - 512GB и 256GB, и 2 хард диска по 160GB всеки, а вижте каква е информацията в Storage:

image.png.2bc3054c8c8f2b819385c7f4cd026288.png

Например за папката Documents показва 120GB, а зная, че нямам толкова там. Ето какво показва TreeSize за тая папка:

image.png.66cffc0e05a78bb5b9f38a3b41805ac2.png

Нещо се е бъгнало при теб - при мен на десктопа и лаптопа, които са с windows 2004, си отчита нормално. Пусни windows проверката за грешки на дисковете - chkdsk - и опитай пак.

При мен никакво го няма още като актуализация, дали да го назорвам през някой линк или да си чакам късмета?

преди 16 часа, Freem@n написа:

Има и вариант някоя добавка за контекстното меню на Explorer (десен бутон) да прави бели. Например Virus total, Bulk rename, Winrar, Malwarebytes, Format Factory, FastStone... все такива които никога или почти никога не ползвам.

MBAM отдавна не е това, което беше. Абсолютна бъгня. Най-добре я разкарай. Ако не вярваш, ще ти пратя линк  към форума им и да видиш за какво чудо става дума. Поне до преди месец следях темата за сините екрани и проблеми след пускането на новата им версия с обновен интерфейс. Потребителите им, специално тези с платената версия са нещо като опитни зайци.

SAS също не е това, което беше. Абсолютно ненужна. Ако искаш второ мнение при сканиране - emsisoft emergency kit (portable e). За 10+ години с WIndows 7>10 съм имам точно два сериозни проблема - един син екран и замръзване на системата. И двата бяха свързани със защитен софтуеър - kaspersky и mbam. Първите решиха проблема след като им писах. На следващият ден пуснаха обновление фикс. Вторите...два месеца + още не знаят къде се намират (mbam визирам).

преди 2 часа, NEVADA написа:

При мен никакво го няма още като актуализация, дали да го назорвам през някой линк или да си чакам късмета?

https://www.microsoft.com/bg-bg/software-download/windows10

Цъкваш на "актуализирай сега", теглиш инструмента и той ще ти обнови windows. Може и да изтеглиш инсталацията, да монтираш имиджа и да стартираш инсталатора под windows.

Да, и при мен отчитането на дисковете е нормално.

Влезнах да кажа, че опитах да инсталирам отново VMware, и се получи. Издаде предупреждение, че са възможни бъдещи конфликти. И възможност да се окажа. Но аз не се отказах. Изпробвах една виртуалка с Win7, зареди си норм.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.