Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 33 минути, Joss Bomon написа:

Оказва се, че нещата са доста сериозни, въпреки първоначалното ми пренебрежително отношение...

на мен ми беше интересно, съвместната работа с линукс, а не толкова хакерството
аз за тая цел ползвам друга ОС, която се е доказала с времето
и още нещо...ъ-ъ-ъ... то като ги няма снимките, става безсмислено да питам някои неща, но квотуй пъ твай
ще го науча с четене, а не с питане по форуми

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Ужас ! Циганията е пълна!:shock11:

ами некой си Хасан я е разработил и ногу шарения...няма изчистен вид и ще падне доста игра докато се изчисти

преди 1 час, Колев60 написа:

И аз не го харесвам, но поне прави много добро впечатление Дръню, че експерементира, за което аз лично го подкрепям. И взема дейно участие в този раздел за Windows.!

не мисля повече да им досаждам с въпроси

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 3 часа, DarkEdge написа:

@дръндю, преди да публиккуваш подобни експерименти с външни линкове, питай твоя приятел

кой е тоя приятел, аз приятели във форума нямам
никъде не бях поставил линк от къде може да се изтегли, а дадох само инфо, което не нарушава правилата на форума
всъщност, не само за тази ОС е давано инфо
пример със "Сергей стрелец", за която многократно е давано инфо в тази тема

преди 6 часа, дръндю написа:

кой е тоя приятел, аз приятели във форума нямам

Google

преди 6 часа, дръндю написа:

пример със "Сергей стрелец", за която многократно е давано инфо в тази тема

Инфо - да, линкове - не.

на 14.05.2020 г. в 22:27, Слави Маринов написа:

Дава го Enterprise,но там е работата,че не съм слагал такава версия,а и с техният тул не можеш да я изтеглиш и я няма като опция................нали виждаш,че преди активация е про,а след 2-3 мин като я активирах стана Enterprise?!

Екранна снимка (3).png

Отваряш run с клавиша за старт менюто и r, пишеш regedit следваш тази директория HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion

Трябва EditionID да е Professional, името на продука трябва да е Windows 10 Pro, ползваш същия tool на Microsoft, но този път избираш upgrade this PC now

преди 39 минути, Теодор Тодоров написа:

Трябва EditionID да е Professional

A CompositionEditionID к'во го прайм?

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion]
"CompositionEditionID"="Enterprise"
"EditionID"="Professional"

И?
А и какъв е смисълт от цялата тази гимнастика?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 9 минути, DarkEdge написа:

А и какъв е смисълт от цялата тази гимнастика?

Не отговори на въпроса по-горе.
Освен това с инсталиране на подходящия ключ гимнастиките с инструмента на M$ оотпадаt.
Да не говорим, че Enterprise има повече възможности от Pro:

Snap4.png

на 14.05.2020 г. в 21:59, Слави Маринов написа:

Току що сложих и на моя компютър въпросният уин от флашката(свален от майкрософт с техния тул),в началото при инстала дори и няма опция за Enterprise,прилагам снимки през 30 тина секунди,преди и след активацията,що за щуротия е това,сега не мога да разбера коя е версията,голям смях...........

Екранна снимка (2).png

или ползваш този продуктов код VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T

Редактирано от Теодор Тодоров (преглед на промените)

преди 8 минути, Теодор Тодоров написа:

или ползваш този продуктов код VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T

И? Ще свали до Pro, но след рестарта ще има неактивиран Windows! ТоЗи ключ е генеричен и НЕ МОЖЕ да се ползва за активиране.
Защо упорито заобикаляш въпроса ми?

преди 6 часа, DarkEdge написа:

Google

Инфо - да, линкове - не.

тоя не ми е приятел ве, братчед ми е
значи, тая ОС е много сбъркана, което предполага, че е на етап разработка
няма български, та се наложи да изключа езика по подразбиранем за да мога да инсталирам интерфеса на Бг, а после пак дърпане и инсталиране на английски
поиграх си с външния вид и стигнах до тук, ама при посочване, иконата става много голяма
та искам да кажа, че има доста играчка още по тази ОС, докато се направи както трябва
ако смяташ, че картинката не е по правилата, изтрий целия пост, за да не се обезсмисля

874650427_NewBitmapImage.jpg.eef9c800ad338cc73c1b51c7fbbe3f4d.jpg

преди 1 час, дръндю написа:

при посочване, иконата става много голяма

Защото това е някакъв "док" - RocketDock, ObjectDock, или нещо подобно. При тях е така - като посочиш икона, става по-голяма.

Външно приложение е, не е част от ОС.

тоя не ми е приятел ве, братчед ми е
значи, тая ОС е много сбъркана, което предполага, че е на етап разработка
няма български, та се наложи да изключа езика по подразбиранем за да мога да инсталирам интерфеса на Бг, а после пак дърпане и инсталиране на английски
поиграх си с външния вид и стигнах до тук, ама при посочване, иконата става много голяма
та искам да кажа, че има доста играчка още по тази ОС, докато се направи както трябва
ако смяташ, че картинката не е по правилата, изтрий целия пост, за да не се обезсмисля

Почти сигурно програмата дава възможност да се настроят тези неща. Като цяло обаче смятам, че е леко излишно - това, което dock-ът дава в macOS и някои графични среди за GNU/Linux е нещо като комбинация на иконите, които са заковани за taskbar-а и бутоните за в момента работещи неща (дори да не са заковани).

при посочване, иконата става много голяма

има настройка на степента на увеличаване на размера

преди 20 минути, RudeBoy написа:

Защото това е някакъв "док" - RocketDock, ObjectDock, или нещо подобно. При тях е така - като посочиш икона, става по-голяма.

Външно приложение е, не е част от ОС.

някакво приложение NeXus ги показва тези мекици
ще го премахна
Благодаря!

преди 6 часа, Теодор Тодоров написа:

Отваряш run с клавиша за старт менюто и r, пишеш regedit следваш тази директория HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion

Трябва EditionID да е Professional, името на продука трябва да е Windows 10 Pro, ползваш същия tool на Microsoft, но този път избираш upgrade this PC now

Ти нещо не си доразбрал,аз се учудих по-скоро на факта,че слагайки про версията,при активация е станала нa enterprise,про веврсия  не съм слагал повече от година и половина сигурно и по-рано такива изненади и трансформации при активацията нямаше,каквото сложеше това беше и след активация,сега явно са променили нещата.............иначе при мен и на двете места е enterprise,което е по-добре в случая и тези гимнастики дето предлагаш са по-скоро downgrade,а не upgrade,та не виждам смисъл...........

преди 13 часа, DarkEdge написа:

ТоЗи ключ е генеричен и НЕ МОЖЕ да се ползва за активиране.

Всичко може, няма начин да няма начин.
Доказал съм ви го вече с 1511 че могат да стават нещата.

Не и в този живот. И говорим за легално активиране! Дано схващаш разликата.

преди 16 часа, П.Петров написа:

С риск да ме напцувате да питам кога ще може да се тегли официално Win10 20H1. Не успях да намеря еднозначно мнение.

Благодаря

Още от 13-ти т.м. излязоха MSDN исотата и могат да се теглят /откъде е друг въпрос.../. 

https://techjourney.net/windows-10-20h1-may-2020-update-v-2004-build-19041-208-final-rtm-iso-downloads-released-on-msdn-mvs/

на 18.04.2020 г. в 9:17, Freem@n написа:

[...] Winamp ( версия 5.623) ми крашва ама буквално когато си поиска ! Понякога обаче и uTorrent.

Почти съм убеден че е свързано нещо с HDD-то.

Понякога се случва да го отворя и веднага - Crash ! (Winamp) [...]

Ще си позволя да се самоцитирам частично,  за да споделя една програма, която ми реши този проблем, каквато не помня да съм ползвал никога, нито подобна на нея, ала е много фундаментална, тарикатска ако щете:

Automatically Restart Crashed Or Hanged Applications | W-Shadow.com

Както се досещате, има редица други приложения, не е само за конкретния случай.

Излизаха ми грешки, защото не я бях стартирал като администратор и не можеше да си запише ini файла с настройките.

Например когато си разглеждам снимки и ги сменям бързо една след друга пак се получаваше срив, но вече не ме е грижа за причината, тъй като автоматизирах нещата.

Има и други варианти, естествено... но този ми допада доста.

auto restart process if it crashes - Google

Правил ли си проверка на дяловете, на диска?
А някакви логове да покажеш. Иначе си е гадаене.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.