Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 4 часа, Raze написа:

да монтираш имиджа

Вече го направих, преинсталацията протече нормално, за сега, като че ли всичко работи нормално. Изпробвах всички оплаквания по-горе, тук ги няма.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Здравейте, след ъпдейт на 27,05 лаптопа на детето започна да се държи странно. Днес не разпознаваше и флашки. При отваряне на настройки липсваха част от секциите, а тези които си бяха там са с по 2 менюта. Опитах разни работи, но нищо. За късмет имаше създадена точка за възстановяване от 25,05 и нещата се оправиха. забелязах, че веднага направи ъпдейт на антивируса и отново се получи същият проблем. Наново ресторнах и не съм ъпдейтвал. Някой сблъсквал ли се е подобен проблем НР-15 dk0012nu?

Прави ми впечатление, че отварянето на папка с файлове се показва като списък, клик на празно поле , избирам от прозореца " Средни икони" и за тази папка е готово, но никъде не намерих как да се приложи за всички папки от този вид. В главата на папката, на мястото, където преди имаше инструменти за това, сега е празно. Отворих и контрол панел, и там няма опции за папки (само за служебни, което е друго). 

333.jpg

334.jpg

преди 9 минути, NEVADA написа:

никъде не намерих как да се приложи за всички папки от този вид.

В Windows Explorer горе - меню View > Options > раздел View >бутон [Apply to Folders] > [OK]
Или Winkey+R > control /name Microsoft.FolderOptions > раздел View >бутон [Apply to Folders] > [OK]

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Браво, става, като направя и за подпапките-ок. А как стои въпросът с показване на скрити папки ? Става дума за системна папка Program Data, нужна за някои инсталации. Освен това от надграждането е останала една папка  Windows Upgrade , двадесетина мб, дали е нужна още или да я изтрия?

Това, дето показваш, е от стария инструментариум, нали тъкмо за него става дума, че го няма.

преди 3 минути, Iztre6tel написа:

как така го няма

Нали това показвам по-горе-че го няма. Виж цялото поле и покажи кое и как отваряш (виждам ти версията че е новата).

54.jpg

Аз съм виновен, че не опитах командата, дадена от хелпера , а именно control /name Microsoft.FolderOptions  слагаш я в командния промпт и излиза прозорец с инструменти за всичко!

Екранна снимка (2).png

Екранна снимка (3).png

Екранна снимка (4).png

преди 1 час, NEVADA написа:

А как стои въпросът с показване на скрити папки

Аз съм си направил скриптове, с които превключвам дали да или дали да не се показват файловте разширения; скритите файлове/папки; икона/миниатюра

Snap10.png

А от системата:
Вариант 2:
В Windows Explorer горе - меню View > 
Windows-10-Hidden-items.png

Вариант 2:
В Windows Explorer горе - меню View > Options > раздел View
Win7-show-hidden-files-option.png

Най-накрая тази тема да си влезе в темата отдавна не бях виждал такова нещо както и в други теми за ОС .Ама Белгиеца го няма да я оспами .

преди 17 минути, adersa написа:

Най-накрая тази тема да си влезе в темата отдавна не бях виждал такова нещо както и в други теми за ОС .Ама Белгиеца го няма да я оспами .

Затова ти полагаш старания да го заместиш :mad: .

Браво,не мога да повярвам,че за да стигнеш до опции за файлов мениджър ти трябва писане на команда в команден прозорец-чудо и приказ.То като поогледах настройките на ОС ще си е цяло чудо,ако откриеш тези настроики.За тези които не разкарват начаса с някое практично приложение меню старта и изгледа му в уин 10 е добре поне да си направят така нареченият GodMode(на десктопа),за да имат всички настройки на едно място пред очите си,а не да се ровят из сеното и да търсят иглата и пишат команди!Ето как става :  

Отидете на работния плот и създайте нова папка, като щракнете с десния бутон върху произволна отворена област, като посочите "Нов" в контекстното меню и след това щракнете върху командата "Папка".

right-click desktop then select new > folder

Ще се появи новата икона на папката.

new folder icon

Сега преименувайте папката на следното:

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Екранна снимка (13).png

преди 5 минути, Слави Маринов написа:

Браво,не мога да повярвам,че за да стигнеш до опции за файлов мениджър ти трябва писане на команда в команден прозорец-чудо и приказ.То като поогледах настройките на ОС ще си е цяло чудо,ако откриеш тези настроики.

Е, по-голяма простотия няма!

Snap11.png

преди 1 минута, DarkEdge написа:

Snap11.png

Е простотия е,ама гледам горе каманди са писали,щото е лесно да ги намерят тези настройки!

преди 4 минути, DarkEdge написа:

Каквото и да говориш,това с godmode e най-лесният начин да стигнеш до всички настрийки с един клик!

Писа съм според това, което се вижда на картинката. Има 1001 начина за изпъълнение на дадена ррабта.
И за к'во му е GodMode? Или пишем да има

преди 2 минути, DarkEdge написа:

Писа съм според това, което се вижда на картинката. Има 1001 начина за изпъълнение на дадена ррабта.
И за к'во му е GodMode? Или пишем да има

Точно аз не пиша "да има" ,ама щом казваш!То почти на всеки го казваш,доколко и кога си прав е друг въпрос:))

Слави, ползвам Windows 10 още от излизането му. Постепенно научих къде са му всички настройки, без да съм си го поставял за цел. И сега този GodMode, дето ни го демонстрираш, ми се струва доста объркан. Да не говорим, че в него липсват доста неща.

преди 9 часа, manjaro написа:

SAS също не е това, което беше. Абсолютно ненужна. Ако искаш второ мнение при сканиране - emsisoft emergency kit (portable e)

А относно HitmanPro ? Може би по-скоро спада към инструментите за специалисти в областта, пък и е платен след 30 дни тест...

Доколото съм запознат, можеш да го ползваш за сканиране и след това, просто не можеш да триеш заразите след този 30 дневен период (ако открие такива при сканиране). Ако си с 10-ката, просто я обновявай, както и програмите, особено браузъра + ublock origin и си ок. Шансът да си натресеш нещо е нищожен. 
explorer-a от кога крашва? От скоро или по дефолт откакто си инсталирал win-a :D ? Aко е от скоро, отваряш control panel-a>uninstall programs и селектираш по дата. По метода на изключване ще хванеш причината. 

преди 1 час, RudeBoy написа:

Слави, ползвам Windows 10 още от излизането му. Постепенно научих къде са му всички настройки, без да съм си го поставял за цел. И сега този GodMode, дето ни го демонстрираш, ми се струва доста объркан. Да не говорим, че в него липсват доста неща.

Аха,не се и съмнявам,че си ги научил ти,но има и такива дето не ги знаят,както виждаш по-горе,пък и е станало постепенно все пак!Този  GodMode не го демонстрирам аз,има го от уин 7 ,ако не се лъжа,аз не ползвам точно този,а от classic shell съм си изкарал пряк път за всички настройки и не виждам кое му е обърканото,пък и не е зле да споделиш кои например са нещата дето липсват от него,да знаем:))А, и ако може да споделиш дали има по-кратък(бърз)начин от това с един клик да виждаш всички настройки?

Ами на първо четене не видях опции за смяна на тапети и скрийнсейвъри. За смяна на иконите на устройствата и дяловете. За вкл/изкл на Windows Update. И т.н.

Достатъчно е човек да си изкара един пряк път към Control Panel някъде (моят е на таскбара), и да поразучи новото settings меню. И знае почти всичко, което му трябва. За останалото има разни малки хитри програмки ;) .

преди 5 минути, RudeBoy написа:

Control Panel някъде

Е нали това е същото,това е пряк път от контрол панел

преди 9 минути, RudeBoy написа:

Ами на първо четене не видях опции за смяна на тапети и скрийнсейвъри. За смяна на иконите на устройствата и дяловете. За вкл/изкл на Windows Update.

Чакай,ти да не би да влизаш през настройки за това,или с десен клик на десктопа и персонализиране.............. Windows Update наистина го няма в 10ката и трябва ,ако искаш по-бързо да става отделен пряк път да изкараш,но в 8.1 го има и  Windows Update в тези настройки.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.