Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

преди 16 часа, attj написа:

Как така  протестиращите на майдана в Киев са национални герои - докато протестиращите в източна Украйна са терористи?!

Протестиращите в източна Украйна не са терористи. Никой не пречи и сега да си протсетираш в който искаш край на Украйна.Терористи са тези изроди с георгиевски лентички, които с тежко въоръжение , с диверсионни групи, спецназ, танкове и целикя комплект арсенал от РФ, започнаха да превземат и цепят територии.

Затова ако забелязваш ответната реакция се казва " АТО".

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 752,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

преди 17 часа, attj написа:

Украйна не е православна християнска независима държава.

Attj -колко копейки взимате на лъжлив коментар

Аман от психопати и идиоти ...не само в Украйна... Бил съм там - има много католици.

И това е причина и повод да се пролива невинна Християнска кръв и да се убиват хора.

Господ е измислица за наивни глупаци.  

Attj- за колко копейки се отрекохте от Господ и похулихте Бог. Господ поруган не бива.

Стратегията е ясна ! 1f642.png:)      https://content.foto.my.mail.ru/mail/stach61/_blogs/i-28.gif

Ценностната система на Attj- За копейки нито страх от Господ, нито срам от хората.

Вие това лъжата я нямате за нищо.

преди 1 час, Джугашвили написа:

Комсомолец, пак не си в час, моето платено патенце!!! Пак сънуваш някакви спецназове и танкове на РФ или пък ти плащат за да ги говориш тези глупости!!!

П.П. Клипът не е за хора със слаби нерви!!!

"Против" гласуваха 23 страни. Сред тях са Ангола, Армения, Беларус, Боливия, Китай, Куба, Казахстан, Индия, Иран, Никарагуа, Северна Корея, Сирия, Узбекистан, Венецуела и Зимбабве.

safe_image.php?d=AQDB0feMqa7NVPJv&w=476&
Русия се отказва да бъде член на Международния наказателен съд (МНС) в Хага, предаде ТАСС. Президентът Владимир Путин подписа днес указ, с…

Редактирано от kalansuv (преглед на промените)

преди 25 минути, kalansuv написа:

Вие това лъжата я нямате за нищо.

"Против" гласуваха 23 страни. Сред тях са Ангола, Армения, Беларус, Боливия, Китай, Куба, Казахстан, Индия, Иран, Никарагуа, Северна Корея, Сирия, Узбекистан, Венецуела и Зимбабве.

safe_image.php?d=AQDB0feMqa7NVPJv&w=476&
Русия се отказва да бъде член на Международния наказателен съд (МНС) в Хага, предаде ТАСС. Президентът Владимир Путин подписа днес указ, с…

Само Китай и Индия са с половината население на планетата!!! Ако прибавим и останалите, сигурно ще надхвърлим 2/3 от цялото население на планетата!!! Европейските лакеи са ясни!!! Те гласуват по команда!!! И накрая кои останаха, че нещо не се сещам??? Излиза че ООН и МНС в Хага са нелегитимни организации - паразити!!! Медията няма да я коментирам, а статията е от миналата година!!! Постарай се малко повече!!!

преди 1 час, kalansuv написа:

Attj -колко копейки взимате на лъжлив коментар

И това е причина и повод да се пролива невинна Християнска кръв и да се убиват хора.

Attj- за колко копейки се отрекохте от Господ и похулихте Бог. Господ поруган не бива.

Много атеисти зачитат морални норми в повече от много вярващи. Заможните хора не се интересуваме от копейки.      Бандеровските националисти започнаха убийствата стигайки до геноцид над руснаци в източна Украйна.  Ако имаше Господ -трябваше тези той неща да ги е възпрепятствал. Боговете са измислици за наивни глупаци.   Наложително е да се предостави автономия на част от източна Украйна - за да се прекрати гражданската война там.  Със съответни законно организирани и проведени референдуми.  Трябва обаче Киев и Москва заедно с Новорусия да се обединят около тази преценка.   За да спрат там взаимно да се избиват.

преди 6 часа, miro20 написа:

Протестиращите в източна Украйна не са терористи. Никой не пречи и сега да си протсетираш в който искаш край на Украйна.Терористи са тези изроди с георгиевски лентички

Нещо пак ти се губи причинно-следствената връзка. Типичен способ на демагогията. Тези с георгиевските лентички БЯХА мирни протестиращи, от така нареченият Антимайдан, по цяла Украйна. Бандеровците им отговориха със специални части и сменени кметове и администрация, които после просто бяха изгонени с леки шутове отзад, но без сериозни наранявания. Кулминацията обаче беше в Одеса, когато на мирни протестиращи бяха изпратени провокатори от Майдана и се стигна до горене на живи хора. Хора, които вършат такива неща са изроди и терористи, а ти си просто папагал, който раздава кухи определения. След тези събития се стигна и до въоръжена съпротива в Донбас, просто защото метежниците в Киев им готвеха чиста окупация. А РФ беше поставена пред свършен факт, тия измислици за спецназ и зелени човечета в Донбас, като в Крим, ти си ги говориш, но дори и работодателите ти не успяха да ги открият. А това "АТО" беше още една провокация на ЦРУ, които в момента дърпат конците на метежниците в Киев. Дадоха пари на Потрошенко (заеми) да поддръжа горещфронтът до границата на РФ и да ги разсейва от Сирия и увлича в провокации. Пратиха наборници да избиват народа си, а правият сектор върши погроми и геноцид. Да се чудиш защо и украинци от северо-запада, дезертират и слагат георгиевските лентички? Да не говорим за ГРАД-овете дето биеха сватбарската по цивилни къщи и блокове. Твоите опорки ги знаем, но не вървят, въпреки, че ги повтаряш като латерна, по цялата тема. Чудно ми е само как Русия се въздържа толкова дълго, като гледа какво правят марионетките на "евроатлантиците" с руският народ и руската държава Украйна? Някой с по-слаби нерви като самите кравари, дето и за най малкото посягат към ядрените арсенали (Кубинската криза, Сирия, С. Корея), да е измел за няколко дни Киев от грантовите боклуци. Но може би Путин иска да ги сочи като пример, до къде може да доведе прекалената, славянска доверчивост и благ характер, преди да се намеси окончателно.

Редактирано от RagnerBG (преглед на промените)

преди 7 часа, Джугашвили написа:

Комсомолец, пак не си в час, моето платено патенце!!! Пак сънуваш някакви спецназове и танкове на РФ или пък ти плащат за да ги говориш тези глупости!!! Което е по-вероятно!!! Всички танкове и артилерия на опълченците в Донбаз са трофейни от пленени украински части!!!

Да бе да...  "извиращи от шахтите "  най нови модели руско въоръжение, свежи танкове,  буряти, якути и др  ? :)

преди 3 часа, RagnerBG написа:

Нещо пак ти се губи причинно-следствената връзка. Типичен способ на демагогията. Тези с георгиевските лентички БЯХА мирни протестиращи, от така нареченият Антимайдан, по цяла Украйна. Бандеровците им отговориха със специални части и сменени кметове и администрация, които после просто бяха изгонени с леки шутове отзад, но без сериозни наранявания

Не, не ми се губи на мен, а на теб. Вече няколко пъти ти показах каква е хронологията на конфликта.

АТО е следствие, колкото и да си плещите простотитие и лъжите, следствие а не причина.

Първо маскираните тежковъоръжени изроди с георгевски лентички превземаха градче след градче, подкрепени както споменах, от услужливи и добре напомпани с пропаганда "демостриращи" , които пък бяха най вече с развети червени комунистически знамена.

Има доста клиове за това. Например и например и например

След като превзеха администрации, милиции и кметства, след като обявиха "независимости", се наложи единственото правилно решение , което вСЯКА държава би взела срещу тези тежковъоръжени терористи .

Така започна АТО.

зверствата които показва другаря сталинист е следствие на именно тази рашистка офанзива.

Предполагам ако имаше кой да снима всичко , можем да покажем всичките 20 или 40 хил избити военни и цивилни заради тази рашистка агресия.

Освен че както каза вашия любим Путлер - нека стрелят по нас, ние ще сме зад жените и децата....

И те това правиха де... вместо открит бой, се крият и водят стрелба от жилищни сгради, между мирни хора.

Показано ако се сещате и в репортажа на рашаТВ

преди 3 часа, RagnerBG написа:

Кулминацията обаче беше в Одеса, когато на мирни протестиращи бяха изпратени провокатори от Майдана и се стигна до горене на живи хора.

Одеса бе наистина провокация, и то рашистка провокация.Разбира се няма нормален човек да каже че са планирали да стане такава трагедия.Провокацитие в Одеса са били и преди , но без жертви.. И преди е имало противоположни митинги, и преди е имало леки сблъсъци,  а конкретния случай бе  проукраинско шествие , проведено след футболен мач, към което шествие умишлено се насочват рашистки провокатори. 

http://bither.livejournal.com/464531.html

Както казах, но не вдяваш, това сме го дискутирали отдавна , просто е хубаво преди да говориш помпозните си лъжи и пропаганда, да се запознаеш с хронологията на събитията .

Например , или например ,  това също може да ти е интересно ..

Останалите ти атакистко-рашистки лъжи не заслужават коментар. :)

Миро е абсолютен бандеровски папагал - ако беше комсомолец, поне малко щеше да е реалист...Нямаше всички руснаци само Миро да са провокирали.  Затова той сега иска да ги избива в Донецк и в Луганск!   И накрая пак нищо няма да е правилно преценил... Аз съм свикнал той нищо вярно да не е написал.   Дори не зная защо още пише глупости и лъжи из тези теми.   Той си е една психясала бандеровска шматка.   И искам да се оплаче от мен в ООН - нека още весело да правим на уж демократичните държави...

преди 1 час, miro20 написа:

Одеса бе наистина провокация, и то рашистка провокация.

Одеса беше бандеровска провокация. И не знам как нормален, обективен човек може да твърди друго. Хората бяха опънали палаткови лагери и протестираха мирно. Майдановците долетяха на шествие и търсеха сблъсъци за да покажат мускули. Вярно е, че бяха малко неподготвени за отпорът, та се наложи да трошат площадът на одесчани, за да къртят камъни. Обаче го правеха организирано и обиграно, а и превъзхождаха числено. Това беше цветът на майдановските провокатори, който беше налазил в Одеса, не знам какъв мач те гони. Вярно е и, че имаше провокации и от гражданите на Одеса, дори стрелба и местната полиция също си подкрепяше гражданите. Обаче да ти дойдат у дома някакви превратаджии, да си развяват знамената и пишките и да няма отпор, това и между фенове на Левски и ЦСКА няма да го видиш. Въпросът е, кой нормален ще запали граждани живи, доста от които дори не бяха от Антимайданът? После същите зверства се видяха и в Донбас, най вероятно и от същите, които бяха в Одеса, които после са се влели в паравоенните маргинали. Та да ми говориш, че мирните граждани в Донбас се самоизбивали, или ги избивал някакъв, така и не открит, руски спецназ, наистина ли си чак толкова нагъл?

Аз съм следил събитията в реално време, пак ти казвам, че нещо ти куца причинно-следствената връзка и грешно са ти наредили опорките. Хората в Донбас сваляха спуснатите им, бандеровски кметове и администрация и бяха в състояние на гражданско неподчинение, срещу превратът в Киев, защото и те са Украйна, а тях никой не ги питаше за нищо. Отговориха им с репресии и военна агресия, та след това се вдигнаха и на въоръжена съпротива. Това "АТО", беше замислено от ЦРУ много по-късно, чак след това се наложи руска подкрепа с техника, продоволствия и доброволци (дали е имало и отпускари, все тая). Те няма да оставят своите на десен сектор - неофашисти, финансирани от еврейски олигарх, няма такава пародия и лицемерие. Ясно беше, а и целта на това "АТО" беше точно да въвлече Русия в активен конфликт и да започне медийният лайномет и санкции. Не успяха да ги въвлекат в активен конфликт и загубиха както на военната, така и на дипломатическата сцена, с измислици като Минските споразумения, за които все пищят, че Русия (която не е страна в конфликтът) нарушавала, а реално Потрошенко никога не ги приложи и нарушава систематично. И въпреки това медийният лайномет и санкции се задействаха, просто защото американците са си толкова нагли и винаги са били, просто трябваше време да се види истинското им лице, зад пропагандата.

Ама що ли се хабя, все едно сме от различни планети. На сетивата си и разумът си ли да вярвам, или на опорките ти?

преди 58 минути, RagnerBG написа:

Одеса беше бандеровска провокация. И не знам как нормален, обективен човек може да твърди друго. Хората бяха опънали палаткови лагери и протестираха мирно. Майдановците долетяха на шествие и търсеха сблъсъци за да покажат мускули. Вярно е, че бяха малко неподготвени за отпорът, та се наложи да трошат площадът на одесчани, за да къртят камъни. Обаче го правеха организирано и обиграно, а и превъзхождаха числено. Това беше цветът на майдановските провокатори, който беше налазил в Одеса, не знам какъв мач те гони.

Ти въобще прочете ли поне нещо от цитираното за хронологията ??

http://bither.livejournal.com/464531.html

Очевидно е че не си .

Нито са протестирали мирно, нито са седели в палатки.Това че "не знаеш какъв мач" ме гони... прекрасно показва колко "си в час" :) 

Въпросът е, кой нормален ще запали граждани живи, доста от които дори не бяха от Антимайданът? После същите зверства се видяха и в Донбас, най вероятно и от същите, които бяха в Одеса, които после са се влели в паравоенните маргинали.

Чукча писатель чукча не читатель :)

Както казах - и преди е имало протести от всяка страна,  и провокации. И че едва ли някой нарочно ще иска избиването  или подпалването на хората.

Имаше си следствие, и въпреки че ти дадох насоки и линкове с данни, но не си чел, ще те разочарова може би информацията, че ... тези които бяха в Одеса, и най вероятно са виновни за трагедията с конкретни обвинения,  се укриха не къде да е, не в Донбас, а в "матушка РФ "

Spoiler

Ключевые фигуранты дела 2 мая находятся в бегах, а некоторые уже недоступны украинскому правосудию. Тот же полковник Дмитрий Фучеджи получил российское гражданство и не может быть выдан украинским правоохранительным органам. О получении Фучеджи гражданства Российской Федерации стало известно 25 июля 2017 года из сообщения украинской прокуратуры, которая ссылалась на письмо Генпрокуратуры России. С 2016 года в бегах бывший начальник МЧС области Владимир Боделан, который не выслал вовремя пожарные машины к Дому профсоюзов. Человек, стрельбу которого из автомата по толпе сняли множество телекамер, и идентифицированный как активист "Антимайдана" Виталий Будько с позывным "Боцман" тоже в бегах, его оружие не найдено. 4 мая 2014 года по горячим следам толпа заставила руководство СИЗО Одессы освободить арестованных в ходе беспорядков активистов "Одесской дружины", и они тоже скрылись.

https://www.svoboda.org/a/28463294.html

Та да ми говориш, че мирните граждани в Донбас се самоизбивали, или ги избивал някакъв, така и не открит, руски спецназ, наистина ли си чак толкова нагъл?

Аз съм следил събитията в реално време, пак ти казвам, че нещо ти куца причинно-следствената връзка и грешно са ти наредили опорките

Кой е твърдял за Одеса за руски спецназ ? Нещо голяма каша ти е в главата май :)

"самоизбиване" не е точния термин, и както пак ще напомня че цитирах, но не четеш, украинците дори са спасявали от горящата сграда. И другото което пак бих те насочил, как би обяснил наредени коктейли молотов на все още барикадираната  сграда ?? Как се озоваха на покрива руските "антимайдановци" с коктейли молотов ?

https://www.novayagazeta.ru/articles/2014/05/22/59672-v-techenie-15-151-20-minut-v-dome-profsoyuzov-byla-boynya-sledy-boyni-skryl-pozhar

Spoiler

1400776272_668303_26.jpg

pravoseki_v_odesse23.jpg

Аз съм следил събитията в реално време, пак ти казвам, че нещо ти куца причинно-следствената връзка и грешно са ти наредили опорките. Хората в Донбас сваляха спуснатите им, бандеровски кметове и администрация

То се вижда прекрасо от клиповете които цитирам как се "преземаха" кметове и администрация - същите маскирани изроди с георгиевски лентички, които дори своите дето им обясняваха че е "под контрол", ги наритваха и превземаха обектите . Т.е. това го правят единствено и само военни на които им са дадени конкретни заповеди и задачи и никакви "местни" не ги интересуват.

Та.. прекрансо си личи на кой му куца "причинно-следствената връзка".

Това "АТО", беше замислено от ЦРУ много по-късно, чак след това се наложи руска подкрепа с техника, продоволствия и доброволци (дали е имало и отпускари, все тая). Те няма да оставят своите на десен сектор - неофашисти, финансирани от еврейски олигарх, няма такава пародия и лицемерие. Ясно беше, а и целта на това "АТО" беше точно да въвлече Русия в активен конфликт и да започне медийният лайномет и санкции

:) ама разбира се.. къде без ЦРУ.

Не ти ли идва на ум, че коя да е държава, дори нашата, би реагирала абсолютно по същия начин когато от нея се режат територии , и то съвсем неоснователно ??

КАкто казах по назад - това че чрез протести например свалихме червенотурското правителство на Орешарски, повод ли е да се вкара маскиран аскер, и да се отцепват територии ??

Какво ЦРУ ти трябва за да се бориш за териториялната цялостност на Родината си срещу подобни максирани изроди с чалми или георгиевски лентички в случая ???

Това си е вътрешен проблем на всяка една държава, а конкретно за "репресии" срешу руснаци , както сам знаеш се оказа пълна дезинформационна лъжа.

За десерт , прегледай и признанията на любимия ви пълководец-сепаратист, който  освен признанията че не може да намери 1 000 доброволеца в Донбас, но и обясни как е участвал и в анексирането на Крим, и как  после в Донбас :

На сетивата си и разумът си ли да вярвам,

Би трябвало. Но ти сееш  отдавна доказани лъжи и пропаганда.

Твой си проблем.

:)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 26 минути, miro20 написа:

"самоизбиване" не е точния термин, и както пак ще напомня че цитирах, но не четеш, украинците дори са спасявали от горящата сграда.

Съжалявам, обаче не ти чета линковете, за неща, които знам и съм видял с очите си, а твоите линкове, каквито и да са, целят само пропаганда и наистина да създадат каша в главите. Те са изтърканата, бандеровска пропаганда, която си църкулираше по контролираните медии, но никой не и обръщаше внимание. Не искам и да знам какви съчинения са там, наслушал съм им се.

Като това горе. Аз видях как майданските провокатори причакваха хората да скочат от горящата сграда и да ги ритат и удрят, ти му казваш "спасяване". И как някои им слагаха скелета, а майдановците ги разгонваха и бутаха стълбите. Такива са ти спасителите. Не е като да няма клипове, не ме карай да ги показвам, защото са грозни сцени. Не знам как изобщо се наемаш да спориш за това и да правиш такива изказвания като горното. А и постави удачен въпрос, за който не се бях сетил. Като са "мирни", футболни запалянковци, от къде намериха и сглобиха толкова бързо и ловко, коктейли Молотов? Разбира се твоята опорка е, че отсрещната страна била се самозапалила. Още пред вятъра почваш с пинг-понгът. Обаче на клиповете се вижда как майдановците си носят, правят и хвърлят коктейлите, та наистина ли ще изкараш и такава опорка - че "антимайдановци" са запалили сградата от покрива?

Не ме карай да водя този спор повече. Знам, че няма да паднеш по гръб и за една дума и, че налазвам в блатото на опорките, с които боравиш от години, по темите, за които си най активен. Досадно ми е.

преди 32 минути, RagnerBG написа:

Съжалявам, обаче не ти чета линковете, за неща, които знам и съм видял с очите си, а твоите линкове, каквито и да са, целят само пропаганда и наистина да създадат каша в главите. Те са изтърканата, бандеровска пропаганда, която си църкулираше по контролираните медии, но никой не и обръщаше внимание. Не искам и да знам какви съчинения са там, наслушал съм им се.

Като това горе. Аз видях как майданските провокатори причакваха хората да скочат от горящата сграда и да ги ритат и удрят, ти му казваш "спасяване". И как някои им слагаха скелета, а майдановците ги разгонваха и бутаха стълбите. Такива са ти спасителите. Не е като да няма клипове, не ме карай да ги показвам, защото са грозни сцени. Не знам как изобщо се наемаш да спориш за това и да правиш такива изказвания като горното. А и постави удачен въпрос, за който не се бях сетил. Като са "мирни", футболни запалянковци, от къде намериха и сглобиха толкова бързо и ловко, коктейли Молотов? Разбира се твоята опорка е, че отсрещната страна била се самозапалила. Още пред вятъра почваш с пинг-понгът. Обаче на клиповете се вижда как майдановците си носят, правят и хвърлят коктейлите, та наистина ли ще изкараш и такава опорка - че "антимайдановци" са запалили сградата от покрива?

Не ме карай да водя този спор повече. Знам, че няма да паднеш по гръб и за една дума и, че налазвам в блатото на опорките, с които боравиш от години, по темите, за които си най активен. Досадно ми е.

Питаш неща на които ти давам ясен и точен отговор, но не четеш, и пак питаш едно и също . Е как да стане ?

Кратката версия на този твой бълвоч е .. ."нищо не чета, аз си знам " :)

И не досадно, мен отдавна ми е смешно такива като теб, които периодично повтарят една и съща фейкова пропаганда, която ДОРИ рашистките медии вече не бълват .Вие обаче сте си останали на онова втълпено от пропагандата  "прелъстено и изоставено"  ниво, от което вече ви е срам да слезете. Защото автоматично ще  станете за смях. Затова упорито  си тропате с крак  и си ревете "не ми приказвай, не те слушам , не те чета, аз си знам" :) 

Убий тъпакът с факти!!! Колко продажен трябва да си, за да правиш пропаганда на гърба избитите десетки хиляди цивилни, жени и деца в Донбас и да им разравяш кокалите!!! Още малко кадри от рубриката "Той никога не лъже"!!!

https://www.bnt.bg/bg/a/kapana-t-debaltsevo-v-ukrajna-2

преди 6 часа, Джугашвили написа:

Убий тъпакът с факти!!! Колко продажен трябва да си, за да правиш пропаганда на гърба избитите десетки хиляди цивилни, жени и деца в Донбас и да им разравяш кокалите!!! Още малко кадри от рубриката "Той никога не лъже"!!!

https://www.bnt.bg/bg/a/kapana-t-debaltsevo-v-ukrajna-2

Прекрасен репортаж. И в чие владение е сега Дебалцево ?  а? :)

Градчето бе ключово за руските войски именно заради това че е траспортен ЖП и т.н. логистичен център, който трябваше на всяка цена да превземат.

И те го превзеха. Именно с цената и на  много и цивилни жертви. Почти както превзеха Иловайск, когато многократно превъзхождащи руски подразделения обкръжиха украинските ..

Ето ти и "откровенията" на прословутия  бурят-танкист за боевете  за Дебалцево , дето и Кобзон го посещаваше.

https://www.novayagazeta.ru/articles/2015/03/02/63264-171-my-vse-znali-na-chto-idem-i-chto-mozhet-byt-187

Изявленията за "натовско оръжие" ги знаем... :) Басурин не само снаряди, ами все намираше какви ли не "доказателства"  като това :)

Дебалцево междувпрочем,  според минските споразумения трябваше да се върне на украинците , които наскоро припомниха за това :

http://ukraina.ru/news/20170920/1019230706.html

Защо окупационните рашистки войски не спазват минските споразумения, оставам вие да прецените :)

Единствено за което си прав е.... " убий тъпака с факти" :) 

Ти осъзнаваш ли колко си смешен и как с всеки следващ пост ставаш все повече за резил!!! Това ще го отдам на неграмотността и купеното ти инеженерно образУвание!!! Няма нито едно сражение в Украйна, в което опълченците да са превъзхождали по численост украинската армия!!! Нито едно, запомни го добре!!!

П.П. Ето  ти ги и "мирните" протестиращи от Майдана, бити от законната власт ей така, за кефа на Янукович!!!

BeXztGnIMAAw38v.jpg:large

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

преди 5 часа, Джугашвили написа:

Няма нито едно сражение в Украйна, в което опълченците да са превъзхождали по численост украинската армия!!! Нито едно, запомни го добре!!!

мдааа.. доообре :)

Цитат

Прорыв

Без поддержки тяжелой артиллерии украинские войска не смогли на одном из направлений сдержать поток российских войск и наемников - враг пользуется численным преимуществом и прикрывает свое наступление массированным артиллерийским огнем. За сутки в районе Дебальцево было нанесено не менее 60 ударов реактивными артиллерийскими системами, не считая тяжелую ствольную артиллерию и минометы. Украинская сторона использует только минометы.

Сейчас части украинской армии ведут уличные бои в Дебальцево. Российскими войсками полностью уничтожен городской отдел милиции и многие объекты инфраструктуры города. Боевики и наемники сжигают здания, не считаясь с потерями среди гражданских. Связь с городом практически отсутствует. О ситуации в городе ЛИГАБизнесИнформ сообщил один из военных, который в составе колонны пытался прорваться через окружение со стороны Луганского. 

По словам собеседника, боевики простреливают и фактически удерживают обе дороги в Дебальцево - как основную трассу, так и объездную дорогу через Нижнее Лозовое. В последнем случае российские войска заняли высоту, которая позволяет вести прицельный огонь по проезжающим колоннам техники. Плохая дорога и открытая местность делают колонны ВСУ идеальной мишенью для российских войск и наемников.

Численность войск 

По оценкам из разных источников, группа украинских войск в Дебальцево и вокруг города составляет от 2 до 3 тысяч человек. По мнению опрошенных собеседников в силовых ведомствах, времени на выполнение команды о выводе войск из Дебальцево не осталось.

"Если выводить прямо сейчас, то потери будут катастрофическими. Нужна поддержка в несколько тысяч бойцов, чтобы прорвать окружение и выйти по трассе", - констатируют те, кто знаком с ситуацией в городе. 

Очевидная проблема - отсутствие резервов, которые могли бы помочь войскам организовать выход из блокированного города. Группа украинских военных под Дебальцево была взята в заложники. Генштаб подтвердил эту информацию. 

"Колонна украинской техники при осуществлении доставки грузов для военных, ведущих боевые действия на Дебальцевском плацдарме, попала в засаду. Группа сопровождения под руководством лейтенанта Дмитрия Кебеча приняла бой, но после окончания боекомплекта и уничтожения их бронетранспортера превосходящими силами противника была захвачена в плен. По имеющейся информации, один из военных тяжело ранен", - говорится в сообщении.

В Генштабе не говорят о критической ситуации в Дебальцево, но подтверждают уличные бои. "Боевики атакуют город штурмовыми группами при поддержке артиллерии и бронетехники. Часть населенного пункта захвачена бандитами. Сейчас силы АТО совершают маневр подразделениями и огнем сдерживают агрессию противника", - утверждают в ГШ. Однако, по оценкам из различных источников, российские наемники контролируют не часть, а большую часть города. Опорные пункты, которые находятся за городом, один за другим оказываются в окружении.

045cbd0beb33c50b6eaf9b297fc503cb.jpg

И подробна хронология на "иловайския котел" , в който уркаинците попадат именно заради невъзможността на т.нар "опълченци" да задържат украинските войски, и се налага масирано руско вторжение.

Което именно обръща силите в полза на сепаратистите-терористи.

https://aillarionov.livejournal.com/741534.html

преди 9 часа, Джугашвили написа:

Ти осъзнаваш ли колко си смешен и как с всеки следващ пост ставаш все повече за резил!!! Това ще го отдам на неграмотността и купеното ти инеженерно образУвание!!! Няма нито едно сражение в Украйна, в което опълченците да са превъзхождали по численост украинската армия!!! Нито едно, запомни го добре!!!

П.П. Ето  ти ги и "мирните" протестиращи от Майдана, бити от законната власт ей така, за кефа на Янукович!!!

BeXztGnIMAAw38v.jpg:large

Шиши би нарекал тази снимка "мирно протестиращи украинци искат евроинтеграция".

мне... аз не чета преразказ по картинки. Глобалната картина за събитията на Майдана  е известна много отдавна :

https://ru.wikipedia.org/wiki/Хронология_Евромайдана

Но е доста смешно как говорим за Одеса, показвате  ми Киев...  Такава каша ви е в главата от толкова фейкове и пропаганда, че чак не се усещате :)

Или ще съзре руска намеса. Путин е подменил курабийките на Нуланд (fuck the EU) и хората са друсани с опасно рашистко вещество.  

Ал Йо и Иво И харесват това!

Кухата лейка с каквото и да я напълниш, си остава куха лейка!!! Народна поговорка!!! В клипа са показани даже и "достоверните" източници на нашия соросоид!!!

преди 1 час, miro20 написа:

И подробна хронология на "иловайския котел"

Иловайският котел - най големият резил на великата потрошенска армия, финансирана за така нареченото "АТО" със заеми, уж "за развитието и евроинтеграцията" на Украйна и съставена от коствени жертви - мобилизирани момчета директно от работните им места. С единствени, боеспособни и мотивирани части - маргинали, изроди, побойници и убийци от майдана, сформирали паравоенни части извън юрисдикцията на закона и световното право, благодарение на покровителството и медийният, дезинформационен чадър на ЦРУ. Но точно последните боклуци си го получиха най много в Иловайският котел и въпреки, че не заслужават и да дишат, тия изроди, бяха освободени, по-живо, по-здраво.

Та това ли измислиха за резила, след толкова време, работодателите ти? Че имало там някакви руски части и били с числено превъзходство. Алооо, толкова си зле, че дорине знам защо още те чета, макар и по-диагонал. Като и за малоазийският Боинг - ние да си снесем лъжите и измислиците, нека после потърпевшата страна да влиза в оправдателен режим. Някакви доказателства за официални, руски части и техника на въоръжение в РФ, за цялата история на конфликта и за всички събития, не само Иловайск - имаш ли? Извън измислените ти, манипулативни сайтове, които освен пропаганда и измислица, на друго не са способни и обикновенно се хващат още по-заглавието. Защото нито едно, официално, международно лице, или институция не видя такива, иначе да са разтръбили отдавна, обаче само с половин уста признаха. Явно е трябвало да четат измислените ти сайтове, защо ли им е трябвало да ходят на място и да разследват? Много си зле, честно. Защо ли изобщо си губя времето, като виждам, че си много по-зле отколкото съм предполагал, че е възможно?

Редактирано от RagnerBG (преглед на промените)

Бандеровският пропагандатор и писател-фантаст  наш  Миро май въобще не е чел това   http://glasove.com/categories/kultura-i-obshtestvo/news/ukrajna--filmyt-kojto-bylgarskite-medii-nikoga-ne-biha-izlychili-video-18

Редактирано от attj (преглед на промените)

преди 42 минути, miro20 написа:

Но е доста смешно как говорим за Одеса, показвате  ми Киев...  Такава каша ви е в главата от толкова фейкове и пропаганда, че чак не се усещате :)

Караме хронологично събитията, ако не си забелязал!!! Че съвсем удобно пропускаш причините за създаването на ДНР и ЛНР!!! Не че нещо ще ти влезе в главата...то досега щом не ти е влязло нищо, значи вече е твърде късно за теб!!! Не, правя го с цел колкото се може по-малко незапознати със събитията потребители, да се връзват на платените ти лъжи и манипулации!!!

преди 35 минути, RagnerBG написа:

Иловайският котел - най големият резил на великата потрошенска армия, финансирана за така нареченото "АТО" със заеми, уж "за развитието и евроинтеграцията" на Украйна и съставена от коствени жертви - мобилизирани момчета директно от работните им места. С единствени, боеспособни и мотивирани части - маргинали, изроди, побойници и убийци от майдана, сформирали паравоенни части извън юрисдикцията на закона и световното право, благодарение на покровителството и медийният, дезинформационен чадър на ЦРУ. Но точно последните боклуци си го получиха най много в Иловайският котел и въпреки, че не заслужават и да дишат, тия изроди, бяха освободени, по-живо, по-здраво.

Да, провал, но ако си чел / а ти не четеш,  ти си знаеш :) / ако не бе масираната рашистка намеса, отдавна да са измели "шахтьорите" , за които военния ви министър а ДНР в прав текст казва че не може 1 000 доброволеца да намери.

2-3 хил военни, които към момента успешно метат "шахтьорите" , изведъж се изправят пред  постоянно "възкръсващи опълченски"   войски.

И на децата е ясно с кого воюва украинската армия - с кадровите военни от псковска  и др области на РФ /буряти , кадировци и т.н./

С единствени, боеспособни и мотивирани части - маргинали, изроди, побойници и убийци от майдана, сформирали паравоенни части извън юрисдикцията на закона и световното право, благодарение на покровителството и медийният, дезинформационен чадър на ЦРУ.

Това пък окъде го измисли ? ? във ВСУ си участват публично известни военни, а загиналите ги погребват с огромни почести и уважение. За разлика от рашистките изроди, които дори "матушка РФ " не признава за свои.

Защото както знаем, "тяхгиняматам"

И разбира се... цРУ :)

Като и за малоазийският Боинг - ние да си снесем лъжите и измислиците,

Цитирам всеизвестни към момента факти от разследването, чиято насока обаче разбираемо не ви харесва. :)

Защото нито едно, официално, международно лице, или институция не видя такива, иначе да са разтръбили отдавна, обаче само с половин уста признаха.

Всички държави въведоха въпросните санкции, именно заради рашистката военна офанзива в Крим и Донбас. Какво повече ти трябва ?

НАмесата на руски военни съвсем официално си признават самите терористи - Захарченко например , който в прав текст благодари

Игор Стрелков , другия военен министър а ДНР цитирах по назад.

Какво повече ти трябва, не знам.

А да.. дори Путлер призна в ПРАВ ТЕКСТ това което една година никой не знаеше - че маскриания тежковъоръжен спецназ са... руски войски.

Изгледай вашия любим филм " пътя към родината"  където Путлер описва по часове военната операция проведена ПОД НЕГОВИЯ пряк контрол.Както и извеждането на Янукович, поведено също изцяло от рашисткия спецназ.

После с половин уста призна и присъствието на руски военни в Донбас.

"Хора изпълняващи многообразни задачи, включително във военната сфера" .

Такива аз не знам да има други освен ВОЕННИ части и подразделения.Все едно да кажеш .. в ресторанта няма готвачи . Има хора  с бели униформи, които режат лук, варят супи, пекат пържоли, режат салати , но не са готвачи :)

За многобройните свидетелства за Груз-200  няма да споменавам...

преди 36 минути, Джугашвили написа:

Кухата лейка с каквото и да я напълниш, си остава куха лейка!!! Народна поговорка!!! В клипа са показани даже и "достоверните" източници на нашия соросоид!!!

Ти сам изгледа ли я тази простотия ? Дори България се споменава. Ако за другите лъжи  някои трудно схващат, поне споменаването за  нас , можете да си направите изводи колко е "качествен" този клип.

Аз дори няма да коментирам .

Колеги, оставете го тоя бандеровец Миро, сам да се удави в лъжите си! Накажете го с мълчание и не пишете повече в тази тема, а и в другите инициирани от него теми. Нека разбере колко е сам и как никой вече не му обръща внимание. Лично аз се отписвам от тази тема, защото ми писна да му чета глупостите!

Убий русофоба с мълчание!

И къде ще намерим такъв веселящ ни писател фантаст?   Плевню вече не е президент и още да ни разсмива.   Предпочитам да провокирам Миро и да наблюдавам фантастика и бандеровска пропаганда две в едно.    Миро обаче нещо се усети и вече ми пропуска доста мнения.  Нека е жив и здрав!    

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.