Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно новата визия на сайта

Featured Replies

а ас имам проблем с отварянето на 2-3-и т.н страници ако има темата толкова тази е отвирих сигурно след 15-ти път

просто сайта забива

Явно проблема е в твоя "телевизор", при мен ги няма тия неща.

Може би перфектното решение, след превода на сайта ще е да се избира и тема на форума, нещо светло синьо би паснало идеално, според мен.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 102k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не че нещо, но на мен не ми харесва. Има още неща за оправяне... лично мое мнение.

Мисля, че това кое как изглежда е последна грижа предвид факта, че има някои сериозни пропуски във функционалността - примерно цитирането на мнение явно в началото (при пускането на новата версия по-рано днес) не е работело както трябва и в момента има един куп мнения, в които цитираното и новото мнение са един текст, т.е. цитатът не е заграден с нужния таг. И това тъй като гледам вече си е записано така, та най-вероятно няма оправия (освен някой ръчно да се хване да пооправи нещата или пък да се разпише скрипт, който да помогне с това).

Редактирано от killchain (преглед на промените)

Поне вече бързо поствам мнение, преди зацикляше, но пък май са изтрити прикачените файлове от старите мнения в редица теми. Жалко, имаше важни нещица там. Иначе това с цитираните мнения е вярно...в старите теми е голяма бъркотия.

Форумът е абсолютно неизползваем под Opera и Internet Explorer, външният вид е невероятно недодялан и грозен. Отвратителни щрифтове. Oправете го по дяволите! Не ми излиза полето за писане на мнение в Internet Explorer въобще, когато се ползва формата за бърз отговор. А то друга не ти дава да ползваш!  Какъв е тоя дизайн тип Фейсбуук? Какви са тия огромни букви, полета и икони?

Само разваляте работещи неща!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Друго което ми направи впечатление...прозореца за логване на вече съществуващ потребител е един такъв невзрачен, а този за регистриране на нов в ограден в черно...ще е добре ако може и двата да са оградени в черно за да е по-видим.

Забелязах, че приятелите са заменени с последователи...и има опция за премахването на последователите или за включването на последователите...няма ли опция за скриване на последователите, без да е необходимо да ги забранявам например?

И ще е добре, ако може да се върне опцията за преглед на профилите от потребители, които са посетили профила, както я имаше преди (стига да е възможно разбира се).

Вярвам, че лека по-лека ще се изгладят нещата...не е лоша визията, но доста неща просто липсват. :)

При мен,изобщо не иска да връща страницата. Например,искам да ида на първата страница от темата,но изобщо не ме допуска. Зарежда вече над 10 мин, а с другите форуми немам този проблем. Както и няколко човека са ми писали на ЛС,но изобщо не показва,че имам ново съобщение. Исках да попитам,нещо адаша B-boy , но не мога пратя ЛС?

Липсва ми превключването в панела за писане на публикация между реалната визуализация и изгледа с BB таговете.

Помните ли каква олелия беше при предишната смяна на дизайна? 80% искаха да се върне стария изглед на форума и сайта. Новия не ни харесваше. Сега е същата работа, докато свикнем. След някоя и друга година, когато пак сменят дизайна ще ревем, че новия за нищо не става, а стария си е супер(а в момента от него се оплакваме). :)

Редактирано от A.com (преглед на промените)

Надявам се някой ден да имаме възможност да си избираме каква да бъде визията на форума - за персонални компютри или таблети/смартфони. На мен лично никак не ми допада да използвам таблетски интерфейс на ПСИ много моля да оправите аватарите - да им върнете правоъгълния вид. Просто няма логика целият интерфейс да бъде правоъгълен, а аватарите - кръгли.

ПС: Сега докато пиша коментара, забелязах, че липсва възможността да се прегледа коментарът как ще изглежда преди публикуването. На мен лично това ми беше много полезно, за да прегледам за правописни грешки, дали съм въвел линковете правилно, цитатите и т.н.

Да видим дали ще оправят цитатите, тъй като на новите постове цитатите се показват, а на старите - не.

Само на старите постове да не направят нов "ребилд", както му казва Калин, че тогава не се знае какви чудесии ще се появат.

А за избирането на теми с различни изгледи на форума, ще има да почакате.

PS. Между другото, много е дразнещ фактът, че администрацията се прави, че тази тема не съществува. Калин явно си мисли, че като е изпляскал някакво нескопосано обяснение най-отгоре във форума, всички ще сме му благодарни какъв труд се полага в момента и каква хубава нова визия си имаме.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Надявам се някой ден да имаме възможност да си избираме каква да бъде визията на форума - за персонални компютри или таблети/смартфони. На мен лично никак не ми допада да използвам таблетски интерфейс на ПСИ много моля да оправите аватарите - да им върнете правоъгълния вид. Просто няма логика целият интерфейс да бъде правоъгълен, а аватарите - кръгли.

ПС: Сега докато пиша коментара, забелязах, че липсва възможността да се прегледа коментарът как ще изглежда преди публикуването. На мен лично това ми беше много полезно, за да прегледам за правописни грешки, дали съм въвел линковете правилно, цитатите и т.н.

Дизайна на форума е responsive и в зависимост от резолюцията на устройството, от което се отваря се ориентира към него...

Ще се съглася с всичко, освен с това за визията. Жалко е, че някои хора явно са свикнали да ползват монитор 1024 * 768, но и че явно си мислят, че всички други ползват такъв.

Форумът изглежда страхотно на 20-22 инчов монитор.

Но пак казвам (както в предишния си пост) - визията е точно последното нещо, което следва да се гледа, когато има пропуски по функционалността. На едно мнение съм с gothicrock по този въпрос - не може сайт, който има претенции да е най-такъв и най-онакъв в България, да се обновява по такъв некадърен начин.

• Администратор

Винаги съм се забавлявал много искрено, когато правим някакви промени като се появят специалистите да обясняват кое как се прави :D

Тези специалисти, които са правили обновяване на форум в повечето случай в сънищата си и единствения път в реалния живот на машинката им в къщи с общо 3-ма потребители. Един самия специалист и останалите двама мама и тате. Тези специалисти, които 8 GB база данни е почти колкото съдържанието им в папка XXX на декстопа. и си мислят, че 200 000 потребители са първите числа от ЕГН-то им. Та всички тези специалисти си мислят, че конвертирането на подобен обем съдържание (с какъвто обем никога няма и да работят) е като да се закачиш за кабелния оператор на село - ръгаш две топлийки в кабела и си готов. 

Мили потребители и специалисти обновяването на форума мина по възможно най-безболезнения за вас начин (само с няколко часа даун тайм) през тези няколко часа ние 4 човека (3-ма хванати от гората и 1 овчар), който хал хабер си нямаме как се случват нещата стояхме и се кръстихме отравяйки молби към всевишния всичко да стане само. Но пред вид обстоятелствата (разбирай обема на базата данни, с какъвто ти никога няма да работиш) нещата не станаха сами и трябваше да призовем и злите сили (даже единия администратор си продаде душата на дявола за да станат нещата).

Та на кратко, че се отплеснах а имам работа да продължа с молитвите всичко да се оправи само. Радвайте се на новия форум има тук там някои забележки за оправяне за което сме писали най-горе в анонса и ще бъдат оправени в най-кратки срокове. В момента текат множество процеси и след завършването им всичко ще си дойде на мястото. 

А до тогава успех и благодарности на Дявола, че оправи нещата (жалко за единия админ).

Редактирано от Калин Карабойчев (преглед на промените)

Новата визия е добра , а имам един въпрос до АДМИНА - къде е опцията на отговор в темата Още Опции и от там да си публикувам мнението и да си прикачвам файлове , аз това го правих с ИЕ имаше го в старата версия , но в тази е само бързия отговор да се добави .

Новата визия е добра , а имам един въпрос до АДМИНА - къде е опцията на отговор в темата Още Опции и от там да си публикувам мнението и да си прикачвам файлове , аз това го правих с ИЕ имаше го в старата версия , но в тази е само бързия отговор да се добави .

А аз да те питам : защо трябва да е сложно, като може да е просто ?

• Администратор

Няма нужда от разширен редактор вече снимки могат да се прикачват и в така наречения бърз

Вече има възможност да се прикачи снимка от мрежов адрес, но е добре ако опцията си е като бутон на лентата с инструменти над коментарното поле, както беше преди. (И дано може да се визуализира направо в коментара, не съм гледал дали заема обем в "прикачени файлове", ако е така, не е на добре :D)

Форумът е абсолютно неизползваем под Opera и Internet Explorer, външният вид е невероятно недодялан и грозен. Отвратителни щрифтове. Oправете го по дяволите! Не ми излиза полето за писане на мнение в Internet Explorer въобще, когато се ползва формата за бърз отговор. А то друга не ти дава да ползваш!  Какъв е тоя дизайн тип Фейсбуук? Какви са тия огромни букви, полета и икони?

Само разваляте работещи неща!

Това е и моето мнение. Под IE дори и четенето е трудно, цифрите за страница са почти еднакви. На 1600 форумът не може да се разпъне по ширината и седи свит в средата, на 1024 пък е отврат. Явно че е оптимизация като за мобилни устройства с тези огромни празни места, баш като новите версии на Skype.

За BB Code, снимки, клипове да не споменавам.

Въобще оcpахте го, пълно лaйнo. Ще се въздържа от писане известно време докато го пооправите. Не съм мазохист.

С IE нямах никакви ядове на старата версия само дето бях принуден да ползвам мозила да прикачвам файлове защото не работеше коректно но както и да е надявам се в скоро време да се добави разширения редактор ! да си пускам мнения от интернет екслорер .

Има някои подобрения, но като цяло новата визия не ми харесва! Предишната беше по-компактна и стегната, а сега, това тук, ми мяза на изгледа на някой женски или тийн-форум.

Освен това, по дяволите,  искам аватара ми да се вижда целия, а не, все едно, го гледам през ключалката!!!

П.П. Оправихте го - похвално! Но нека да са малко по-големи.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

yanM3TP.png

В известията, имената на профилите излизат слято. Поне по една запетайка да ги разделя, ако не интервал.

П.П. Всъщност интервал има(няма интервал, такъв има вътре в самото име на единият профил, който не съм оградил правилно с рамката), между някои от изброените в известията, но не навсякъде, както е видно.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

yanM3TP.png

В известията, имената на профилите излизат слято. Поне по една запетайка да ги разделя, ако не интервал.

П.П. Всъщност интервал има(няма интервал, такъв има вътре в самото име на единият профил, който не съм оградил правилно с рамката), между някои от изброените в известията, но не навсякъде, както е видно.

Ще потвърдя това и ще добавя следното: явно има някакъв проблем с парсването на определени знаци - примерно nickname-ът на B-boy[StyLe] се чупи в същото това прозорче (може би заради квадратната скоба в края):

Daea4Jh.png

В предишната версия, от главната страница на сайта, известията се показваха само с посочване на мишката, сега не и се налага да се натиска върху бутона...Което води до:  

m6RzU8R.png

Налага се, вече като съм във форума, отново да натисна върху известия(звънеца) ,защото също не се показват и от там само с посочване от курсора.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.