Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смъртта.

Смъртта. 54 гласували потребители

1. 1. Факт ли е, че хората умираме?

• Да.
      64%
      35
    • Не.
      35%
      19

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 8 минути, witness написа:

Ще опитам да ти обясня какво изглеждаше не наред в цялата работа...

Здравият разум не е винаги най-добрият съветник. Трябва да потърсиш и един луд в себе си и да си го отглеждаш, да си се грижиш за него. Лудият в мен е най-енергичният от всичките същества, които съдържам в себе си - крокодили, бронтозаври, прасета, овце…;)

Или както пееше един мой любимец:

• Отговори 437
  • Прегледи 29,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 5 минути, мо_хи_ни написа:

Здравият разум не е винаги най-добрият съветник. Трябва да потърсиш и един луд в себе си и да си го отглеждаш, да си се грижиш за него.

Здравият разум затова е здрав, щото лудият "в себе си" винаги му е пред очите. Като го изгуби от поглед, му пада пердето както се казва, и се слива с лудия, на което му викат афект. Всички сме тъй бе Мо, не те нападам. Искам да обясня за буферите.

Важното е да се види как изглежда отввъдния живот. Филма е много интересен. 

преди 11 минути, batman555 написа:

Важното е да се види как изглежда отввъдния живот. Филма е много интересен. 

за кого е "важно"? и " интересното или важното е приоритета"?

дали въобще предложението е "да се види", какво се "вижда".... ?

Как филм може да предложи нещо да се "вижда", след като той може да предложи "как автора му вижда"?

Отгоре на всичко - медиума е един, автора на филма - друг. Дали и двамата "виждат едно и също"?

И въобще - тия, дето ще видят "филма' кое точно ВИЖДАТ и каква е целта на филма, всъщност?

А каква е целта въобще на пускането на поредния линк, в тема за "СМЪРТТА"?

преди 4 часа, мо_хи_ни написа:

И понеже нямам проблем с това да заемам на пръв поглед антагонистични позиции..... Ако не бях реагирала по начина, по който реагирах, щях да съм с етикет на "много мила и отзивчива, с душа и сърце". 

И що ти е проблем тогава, като как ще те етикетират? :Д А преди това - защо изобщо заключаваш, че някои ще те етикетират? Да попитаме ли sleda, ако не бе реагирала на първия й коментар в тази тема, дали щеше да каже нещо за теб?

току-що, sound написа:

И що ти е проблем тогава, като как ще те етикетират? :Д А преди това - защо изобщо заключаваш, че някои ще те етикетират? Да попитаме ли sleda, ако не бе реагирала на първия й коментар в тази тема, дали щеше да каже нещо за теб?

Провокацията е най-бързия начин да разбереш какъв човек стои пред теб.

преди 36 минути, witness написа:

Здравият разум затова е здрав, щото лудият "в себе си" винаги му е пред очите. Като го изгуби от поглед, му пада пердето както се казва, и се слива с лудия, на което му викат афект. Всички сме тъй бе Мо, не те нападам. Искам да обясня за буферите.

Тогава обяснявай и изучавай себе си, а не се подлъгвай, че разбираш мен толкова добре, че да ме обясниш. И не, не сме всички "така", някои все още сънувате, че сте само ангели и принцеси и оставате слепи за тъмната си страна.

преди 9 минути, мо_хи_ни написа:

Провокацията е най-бързия начин да разбереш какъв човек стои пред теб.

Нима се подлъгваш, че разбираш другите толкова добре, че да ги обясниш?

преди 9 минути, sound написа:

Нима се подлъгваш, че разбираш другите толкова добре, че да ги обясниш?

Ти интервю ли ми вземаш или се лъжеш, че ми посочваш неща, които, според теб, недовиждам? Помисли дълбоко преди да ми отговориш.:D 

преди 39 минути, мо_хи_ни написа:

.......

Ами да провокираш някой, който току що е изгубил близък човек, за да си разберяла какъв човек бил стоял пред теб ........ не знам какво виждаш и какво недовиждаш, ала меко казано!!! е крайно неучтива постъпка - последния, който се опита така да ме разберял в идентична ситуация, си изяде шамарите и бе благодарен на бог, че се размина само с толкова. Инак хубаво критикуваш крайностите, ала явно не се усещаш, как преминаваш някои граници - а когато приказките се разминават с действията ...... нали мислиш дълбоко, значи сама ще се досетиш.

току-що, sound написа:

Ами да провокираш някой, който току що е изгубил близък човек, за да си разберяла какъв човек бил стоял пред теб ........ не знам какво виждаш и какво недовиждаш, ала меко казано!!! е крайно неучтива постъпка - последния, който се опита така да ме разберял в идентична ситуация, си изяде шамарите и бе благодарен на бог, че се размина само с толкова. Инак хубаво критикуваш крайностите, ала явно не се усещаш, как преминаваш някои граници - а когато приказките се разминават с действията ...... нали мислиш дълбоко, значи сама ще се досетиш.

Да, непрекъснато преминавам и ще продължавам да преминавам граници. Не е измислен все още друг начин за разширяване - в буквален и преносен смисъл. 

преди 1 час, мо_хи_ни написа:

Тогава обяснявай и изучавай себе си, а не се подлъгвай, че разбираш мен толкова добре, че да ме обясниш. И не, не сме всички "така", някои все още сънувате, че сте само ангели и принцеси и оставате слепи за тъмната си страна.

С теб може да си приличаме по нещо, не случайно като се появи с новия си ник някои те объркаха с мен :) Но за мен си фантазираш, не съм сантиментален тип и най-трудно ми е било винаги да се подчинявам на обществени условности, на лицеприятности. Общо-взето се оформих като неприятен темерут. Изглежда вече съзнателно не искам да съм герой в собствените си очи на всяка цена, разбрах че е буфер, един вид суета. Буферите помагат да не забелязваме собствените си вътрешни противоречия, те имат неприятен вкус. Тъмната ми страна - знаеш ли, че ако човек успее да открие това място (в 4 път се нарича "главната черта") в "себе си", или психичната си съвкупност, ще открие собствената си природа. Или същността си, или както там може да се нарече. Погледни на това като на като още една теория, въпреки че има аналози, напр. в тибетския будизам с неговите пет буда семейства със съответни омрачени и пробудени характеристики. Проблемът при Главната Черта е, че точно тя остава невидима за самия човек, макар да е видима за другите; никой не иска да повярва, че е точно такава, затова е прикрита с най-дебел пласт буфери. Тоест самооправдания. Трябва да я намеря, че иначе няма спасение )) това омразно за някои Субекти тук понятие, те си знаят или не знаят защо.

Сега-засега само установих, че избягвам да се мешам с хората и да изказвам съболезнования и поздравления и от този сорт общуване, понеже ми е по-лесно. Или се отдръпвам и кандисвам лесно да ме тъпчат, защото ми е по-лесно. Човек никога не знае какво и как да каже, дали е ще е подходящо, как ще изглежда в очите на другите; все опасенията се въртят около "мене", не около това дали и как е правилно в случая според необходимото за другия. А другия как да го знаеш какво му трябва, ако не познаваш себе си. Границите за преминаване, разбира се, са вътрешни, външните винаги са нечия територия и така се заплитат на възел съдбите. Както се казва. Пък всяка премината вътрешна граница преживяваме като смърт и наистина е смърт, да се върна на темата.

Редактирано от witness (преглед на промените)

преди 2 минути, мо_хи_ни написа:

.......

Само да не се спукаш от много разширяване - че за къде сме без анализатор, който да ни тества, що за хора сме били.

на 25.08.2016 г. в 1:21, *Vengeance* написа:

Ако изобщо ще разбере ме дали сме умрели? Как ще го осъзнаете?

Абсолютно е сигурно и проверено : :)

Сутрин като се събудиш , ако никъде не те боли - значи си умрял ! :lol6:

преди 3 часа, _ramus_ написа:

за кого е "важно"? и " интересното или важното е приоритета"?

дали въобще предложението е "да се види", какво се "вижда".... ?

Как филм може да предложи нещо да се "вижда", след като той може да предложи "как автора му вижда"?

Отгоре на всичко - медиума е един, автора на филма - друг. Дали и двамата "виждат едно и също"?

И въобще - тия, дето ще видят "филма' кое точно ВИЖДАТ и каква е целта на филма, всъщност?

А каква е целта въобще на пускането на поредния линк, в тема за "СМЪРТТА"?

И аз съм мислил върху това, но според повечето регресори това е мястото където отиваме след смъртта.   Регресорите са тези дето наблядават пътя на душата и вникват в минали животи.

преди 2 часа, sound написа:

Само да не се спукаш от много разширяване - че за къде сме без анализатор, който да ни тества, що за хора сме били.

Мхм…Така сте вий, добрите, нали сте болшинство и като ни оградите нас, лошите, па като почнете да ни ръфате и блъскате…:lol6:

преди 2 часа, witness написа:

Пък всяка премината вътрешна граница преживяваме като смърт и наистина е смърт, да се върна на темата.

Поздрав за прекрасния пост! :bday19:

Мхм…Така сте вий, добрите, нали сте болшинство и като ни оградите нас, лошите, па като почнете да ни ръфате и блъскате…

И ся какво - от нямане на къде, преминаваш на "вас" и "нас", и да го играеш жертва .........  горката ти. 

преди 25 минути, sound написа:

И ся какво - от нямане на къде, преминаваш на "вас" и "нас", и да го играеш жертва .........  горката ти. 

Това ли искал бил да каже авторът?:eek: 

Казах ти вече, не прави грешката да ми отговаряш, мислейки, че си умен. Ще си говоря с теб отново, когато пропишеш като глупак.

преди 10 минути, мо_хи_ни написа:

Това ли искал бил да каже авторът?

Разбира се, че не - иска да те ръфа, рита, блъска и каквото още следва там по ролята.

преди 3 часа, batman555 написа:

И аз съм мислил върху това, но според повечето регресори това е мястото където отиваме след смъртта.   Регресорите са тези дето наблядават пътя на душата и вникват в минали животи.

И какво от това - че според повечето филанкишиеви... И според много християни ще отидем в рая или ада. Защо да е толкова важно какво говорят "повечето"?

Нещо друго - ти си "мислил' върху това. А те били "наблюдавали", което означава че ти не си "регресор". Защо тогава ти е толкова важно какво говорят "повечето регресори"? какъв е проблема ако "изчакаш" и видиш сам, защото няма нищо по-сигурно на света - от смъртта и умирането на тялото. Всеки сам ще види - по себе си... Докато си "размисляш" "според повечето" пропускаш онова, което регресорите пък не ги занимава - това е живия живот, тук.

Винаги ми е било странно защо хората живеят от едната страна, а бленуват и "размишляват" за другата. И защо им са тия фантазии,не им ли стига че имат винаги наличен "сегашния си вариант", че те са същества, които са принадлежни и ситуирани към моментната си среда. За същите "бягащи" докато са оттая страна - бленували за "другата", А като отидат от "другата", ще бленуват пък за "тая". Така човек винаги играе "да не е на мястото си" и все е някъде там, все го играе на "другата страна". И така - вечното разминаване.

А всъщност темата за смъртта е толкова проста тема - тя е обикновено и изчистено огледало за фантазьорите. За хората-бегълци. За хората с вечни проблеми, с вечни конфликти. С вечни недоволства, с вечни страхове. За хората при които "все е нещо и някой причината". За хората с прикрити или проявени вече форми на депресия, на неврози, тихите истерици или хистерици. На хората хората непрекъснато преживяващи се като търсещи спасение и изживяващи се като потъващи сред "изгубените". Тия хора непрекъснато им "трябва" поредното да ги "закрепи", защото вечно са в недоимък, недостатъчност... И бленуват за "решение", а то все им бяга. И пак... търсене, стремене... И пак и пак... Така сякаш до безкрай.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

Други четат Будизъм без да живеят живота си! Живеят там някъде в обясненията! Толкова ли са важни и меродавни? Страдание се елиминира не с щастие а с концепция?

От това по-пусто здраве му кажи!

То едни мъки едно чудо с години се измъкваш от Самсара!

Тя тая концепция за хора в нищета или друг проблем неспособни да направят крачка да станат щастливи. И така пасивни няма да стане и вярата ги крепи!

преди 12 часа, sound написа:

Разбира се, че не - иска да те ръфа, рита, блъска и каквото още следва там по ролята.

Никой не е само добър или само лош бе, Саунде.

Добрите не са някаква клика или ограничен в членството си клуб, както не ни заобикалят само зли и подли хора. Няма добри, нито лоши хора. Има хора, които живеят, а като живеят е нормално да правят и грешки! Не е лошо да направиш грешка. Трагедията, която е трагедия за самия човек, е да се самозаблуждава, че грешка няма. В източните религии неслучайно няма понятие за грях, за вина. Има понятие за нещо, което може да бъде направено по нов начин. Когато се мислиш за добър, пречиш на себе си да правиш нещата по нов начин. Развитието ти спира. Всъщност, "лошите" неща, които правим, ни учат на "доброта". 

Не се заблуждавай обаче по нечие поведение, изпълнено с позитивизъм, плакатни реплики за любов и желание всички да са само бели и добри. Ако този човек наистина желаеше доброто за всички хора, той щеше да се намира на такива места, където това е най-нужно - щеше да превръзва рани, да храни деца, да строи подслон за бездомни, да раздава супа или просто да дава морална подкрепа на изстрадалите с присъствието си. Ако човек наистина иска да помогне, ще обърне целия си живот само и само да иде там на място и да помогне.

Цялото зло в света се създава от „добрите“ хора, от тези, които се мислят за добри. Самата постановка някой да е добър (смята се за добричък миличкият или миличката) изключва това да е лош, т.е. човекът се заключва да не види грешките си. И сее повсевместно зло… уж в името на доброто.

Искам да общувам с лоши хора. Искам да общувам с хора, които знаят, че правят и грешки, знаят и съзнават, че правят „лоши“ неща. Те са „низшите духом“, от които се нуждае света - метафорично казано, докато всъщност е нуждата от присъствие, от която "добрите" интуитивно усещат, че имат нужда.

Никой не е само добър или само лош бе,

както и всичко друго "дуално" е начина ние, хората да добавим обяснимост към необяснимото. Специално - за ДОБРОТО и ЗЛОТО - това са поредните положения с които ние хората даваме колективно договорен живот на свои вътрешни изживявания. Като начин да ги "преживеем извън себе си". Това придава усещане за контрол, и намалява страховия фон. На нивото на тази дуална двойка се създават нейни толкова многообразни "деривати" и служат за първия парапет, който идва до нуждаещия се.

Освен това - ДОБРОТО и ЗЛОТО и постановяване на отношението към двете - идват от цената на колективното съществуване. Няма как да се постанови колективен живот, ако не е налице първично и примитивно описание - кое е "правилно". Кое е нужно - за колективното, кое не е нужно, дори вредно. Всеки човек е нужно да премине през това "сито", да направи своите вътрешни "разделяния" и да се научи да "сглобява" своето изискано от социума "лице". Онова, което е нежелателно, но е част от него - се прикрива надлежно или съвсем заличава от "видимото поле, наречено "съзнателно"". Като все пак - някъде там... някъде отзад, зад завесата, отхвърленото продължава да съществува...

Най-голямата цена на всеки човешки ИНДИВИД, изискването за живеенето му сред социалната среда и задължителната сделка по "РАЗЦЕПВАНЕТО СИ". Защото няма социум, който да е способен да организира групово съществуване от "ЦЕЛИ ИНДИВИДИ". Отгоре на всичкото - няма и зрели такива. Няма и как да има, защото всеки започва от "разделението си" за да тръгне към събиране на вътрешните си парчета. Иначе какво ще се оцялости... И как ще се извърви пътя?

Всичко това не е създадено рационално. То още носи своите първосигнални и ирационални пораждания. Никой не е мислил кое как и защо, никой не се е занимавал да го променя. Всичко е породено инстинктивно, заради нуждата от лесния начин... И заради това никой и досега не е дръзвал да го рационализира и подреди на други основни постановки. А и все още потребност от това не е налице. Още повече че въпроса е изключително сложен, насложен от огромните инерции и тежести на хилядолетията...

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

преди 3 часа, мо_хи_ни написа:

.......

Виждам, че ти се иска да си ..... лошо момиче :Д - фактически за мен няма значение дали ще си добра или лоша, просто аз съм добър по душа и искам да помогна, да си осъществиш мечтите. :Д

преди 6 часа, sound написа:

Виждам, че ти се иска да си ..... лошо момиче :Д - фактически за мен няма значение дали ще си добра или лоша, просто аз съм добър по душа и искам да помогна, да си осъществиш мечтите. :Д

Ок…Но да не кажеш, че не съм те предупредила?

Аз съм изверг! Боят е елементарна гавра. Шта вържа за мивката да търкаш загорели тави и тигани с "Емайл" и "Гланц" и двигателя на москвича да свалиш и донесеш,че едно бутало дрънка.

Друго тежко наказание е пет часа бъркане на казан лютеница с дървено гребло до огъня, да почервенееш като биренка на грил. И компот от сини сливи ще правиш, ще лазиш, ще молиш за пощада.:beat:

преди 26 минути, мо_хи_ни написа:

Друго тежко наказание е пет часа бъркане на казан лютеница с дървено гребло до огъня, да почервенееш като биренка на грил.

Това го свърших тъкмо тази сутрин - ти къде беше. Заповядай на гости да опиташ лютеница от - подчертавам дебело - ДОМАШНИ домати и чушки. Градските чада не знаете какво е това домат и лютеница - млатите разни нишестета и си мислите, че е лютеница. А на москвича - ех, ех, това момите от градо - на москвича, ако буталото не дрънка, значи тогава нещо не е наред. Но ще го погледна - а инак, аз си те подозирам, че си загори тенджера, тъй че .... не мож ма изненада, кат ма вържеш, щом ти е драго на душата, значи ще лазя, щи са мола и па ша ми е кеф. :Р

Редактирано от sound (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.