Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смъртта.

Смъртта. 54 гласували потребители

1. 1. Факт ли е, че хората умираме?

• Да.
      64%
      35
    • Не.
      35%
      19

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 11 минути, by_chechi написа:

Какво виждаш ?

Виждам, че ако феномена Максим е с мен, и правилно ориентиран в пространството, мога да те допусна до 20 метра, и ни крачка по близо.

• Отговори 437
  • Прегледи 29,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ти му говориш за факти, оно си знае мирогледи - а де. Отива човека в магазина и пита "имате ли портокали", отвръщат му "не продаваме плодове - това не е магазин за хранителни стоки", а той "добре, разбрах - тогава ми дайте едно кило банани". Няма лошо в троленето, но при пренатоварване и престараване се превръща в трайно, и трудно обратимо, перманентно състояние - и към това се развива зависимост. .

преди 3 часа, sound написа:

Ти му говориш за факти, оно си знае мирогледи - а де. Отива човека в магазина и пита "имате ли портокали", отвръщат му "не продаваме плодове - това не е магазин за хранителни стоки", а той "добре, разбрах - тогава ми дайте едно кило банани". Няма лошо в троленето, но при пренатоварване и престараване се превръща в трайно, и трудно обратимо, перманентно състояние - и към това се развива зависимост. .

Така и за плоската Земя! Аве Реджеп за теб един неоспорим факт има ли? Ми като нямаш твърда почва си вятър и мъгла!:D

От твоето умуване файда няма! Отговори не даваш а само заплиташ ситуацията.

на 8/21/2016 в 22:49, sound написа:

Ти му говориш за факти

Както се вижда от темата, безспорен факт е, че няма безспорни факти. 

Но понеже явно нямаш логическо мислене, да те предупредя. Не пускай тема, щото ще се окаже, че и това не е безспорен факт. Откъде знам ли ?

Имам правилен възглед

преди 54 минути, дръндю написа:

тъй де...ъ-ъ-ъ...без тая илюзия  "твърда почва" бих се гръмнал

Мен пък ме изнервя факта, че почти нищо не знаем за Вселената, а тя, все пак, си е нашата Вселена!

на 20.08.2016 г. в 8:46, мо_хи_ни написа:

Т.е. фактически аз съм жива, но медиците са идиоти и не могат да направят разлика между един жив и един мъртъв организъм, така ли да ви разбирам? И цялата тази свръхмодерна и скъпа апаратура е за боклука?:cool:

Или може би критериите ни за верификация на феномена "смърт" не са на нужното ниво, тъй като договорените критерии за верификация, не са универсални и често дават грешки - о, простете, по всичко изглеждаше, че сте умрял, но някак, оказва се, жив сте! :D

Извинявам се много, бихте ли бръкнали в контакта да проверите дали дойде тока..?

преди 11 часа, sound написа:

Ти все още ли не разбираш, че никой не оспорва обективните факти, а само безплодните ти опити да ги абсолютилизираш и превърнеш в неоспорими истини?

преди 1 час, мо_хи_ни написа:

Ти все още ли не разбираш, че никой не оспорва обективните факти, а само безплодните ти опити да ги абсолютилизираш и превърнеш в неоспорими истини?

Това добре, но от друга страна - къде е разликата между обективните факти и оспоримите истини? Или са "факти" или са "оспорими", като са факти - защо въобще е нужно да се спори или разчеква дали били абсолютизирани или крайни, дали били относителни.

Къде е проблема - просто умираме и тва е. Един - оставало нещо си. Друг - оставало друго. Като остава защо въобще се изнасилва толкова хиляди години тая тема. И веднага дойдоха всички с вярванията си и рецитациите си по всички версии... Едно обикновено умиране, и нещо всички ги напряга отвътре. Един се отделял, друг видял бог, трети знаел всичко за вселената, и си върви... едно и също. Отгоре на всичко... неспирните "теории", които тук-там, заради резонанси, се превръщат в идеологии. И пак - нови теории, поредни версии... и пак и пак... Всеки напира за толкова нужното обяснение... и за надежда "че нещо си оставало". Голямо треперене, големи спрежения и напрежения.

Безсмислието на един мисловен акт, е, когато той просто се упражнява сам на себе си. Темата за смъртта и умирането е направо разчекната от кви ли не напъни, толкова години, къде ли не, от кой ли не. Това не променя нищо - а едновременно било факт. Като е факт, защо въобще е нужно да се "измисля" по него? Може би тия ментални или не толкова, упражнения са твърде нужни някому... отново и отново - едни заради страха, на други - заради други сценарии.

А мисионерството е ужасно скучна работа. Мисиите на едни хора - непрекъснато да навират едно и също, с едни и същи думи... Има хора, които са като ботове с написани алгоритми за формални "отговори". Отгоре на всичко същите разбират и от програмиране.

Тия непрекъснати повторения  пак и пак... едва ли говорят за интелект... Всъщност говорят за плиткост и рехав пълнеж в иначе "празното канче".  Дори и демонстрирания "хумор" се върти около едно и също и... накрая и хумор спира да е. Това са раздели в които са едни и същи хора и едни и същи неща са написани и само се повтарят... влизаш почиташ версиите и няма никакъв проблем след това и за години напред. Самия факт, че те самите не се пресищат от повторенията си, е достатъчно показателен, че празното повтаряне е природен закон... включително и маймунски. И малките папагали могат да ги научат на повторяеми скечове. Учат ги по съвсем прост начин - чрез награди. И тук е така - мисията създава представата за "награда". С идеята че "може и да си полезен някому". А всъщност главно не си полезен на себе си. Щото живота върви и не спира в изменчивостта си. А маймунката повтаря квото е било... пак да бъде.

Все си мисля, че вместо да се чопли смъртта първо може би да се събуди някой за самия живот... Че както по-горе се каза - твърде много хора има, които никога не са се "раждали" и сами имитират живеене чрез напълно измислено битие. Поне да беше измислено и от тях самите... Да повтаряш мъдрости е най-глупавия акт на света. При положение че дори и мъдрости не са. Да повтаряш думи с идеята че са велики, важни, истинни - издава обикновена празнота. кухо е та дрънка. Нямането ражда повторение на готовото. Колкото повече "повторения", толкова повече е "нямането" - илюзията че ще напълниш празното като приемеш и си повтаряш. И по повторението си проличава и кое точно си взел, как си го взел...

Може би на това някои му казват "интелект". А за мен си е обикновена имитация и игри. Точно - форума като място за демонстрации на имитации. Цитати, фрази, циклене по едни и същи неща, дори с едни и същи фрази и изказ. Нито капка мисъл за нещо различно, за нещо извън приетото за "манеж" пред публиката. На моменти става като един маймунарник, само и само да се спрегне напъна на доста хора към развлечение и губене на време в празни приказки. Поне някъде в други теми някои съвсем откровено разпускат с глупости. А тук за глупости се спрягат всякакви версии, дето за някои се струват "умни".

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

на 20.08.2016 г. в 23:47, sound написа:

Може би ми трябва да преговарям Ошо, че ако не си жива как ще установиш дали си жива и изобщо каквото и да е :Д - инак вероятно хубав съвет даваш и хабер си имаш ..... като онази мъдра рибка, дето издирвала водата. 

Не си сериозен човек Саунде, макар да си показвал повече. Или то е било от статиите. Реджеп и той ти помогна да зациклиш в магарешкото състояние. Добре, жив си, да приемем, че си бил жив като риба във вода от момента на зачатието си до момента, в който четеш това. Ама колко от този живот помниш и дори да го помниш, как го помниш? Истината или несъстояла се версия за което е било. Можеш ли да си спомниш какво фактически си правил на 5 май предишната 2016 година? Хората си правят селфита, имат албуми със снимки, може да си погледнеш постовете тук от това време и евентуално да ти проблесне някакъв спомен, но е малко вероятно. Без документация върху външни носители остават само редки изключителни за някаква твоя част преживявания.

Ей го Рамус пак се вмъкна да ни накълве и ме подсети за цитатите,

(Рамус, цитирай и ти нещо някой път, няма да УМРЕШ, или ще?)))

а тук нали е за философия раздел, виж какво запомнили хората от изказвания на Хераклит наречен Тъмния.

Всичко, което бодърствайки виждаме, е смърт, а всичко, което виждаме докато спим, е сън. Не бива да постъпваме и да говорим като насън. Защото нали и тогава ни се струва, че уж действаме и говорим. Бодърстващите имат един общ свят, насън всеки отива в собствения си.

Безсмъртните са смъртни, смъртните са безсмъртни: животът на едните е смърт за другите, и смъртта на едните е животът на другите.

И така, името на лъка (дъгата) е живот, макар делото му да е смърт.

Вечността е играещо на шашки дете, и царството принадлежи на дете.

преди 59 минути, witness написа:

Можеш ли да си спомниш какво фактически си правил на 5 май предишната 2016 година?

И какво като не си спомням -... нищо. Минало заминало - квото и да е било. И сегашното - също. И тия празни приказки, още докато ги изпишем и са вече аут.

Дали има нещо повече от "изживяванията"... Щото... бодърстващите може и да отиват в "един свят", ама тук във форума очевидно няма такива. Щото всеки си е някъде в "съня си". Форума чудесно играе ролята на платформата за огледало на всеки в съня му. Всеки си играе някъде сред света си и сънуващите си редят "танца на маймунката" дали има бог или няма, дали имало смърт, ква била, пък душата къде била... И вечните "сигурен съм", щото го изпитах, щото го усетих, щото го почувствах... Пък Исус, буда

Една обикновена вяра е загнездила навсякъде в опита да се спре обикновеното треперене за всичкото... За всяко нещо - тва е мое, тва ще го няма, мен ще ме няма, тва ще го загубя... Едни си играят на губене, други - на печелене. Трети се надиплят да играят на енциклопедиите на света, с опит да си набавят пълнежа в празното. И всеки напира в игрите си на бог или на нищожества, в сценките помежду си с редене на безкрайните маски... А пред огледалото сме просто голите маймунки... треперещи от страх и сънуващи кошмарите си... А пред огледалото вероятно прилича на "живот"... Може и да прилича.

Жалко е, поне според мен, поне за мен...  Но точно такъв "живот" определя и въпросната "смърт"... Просто вече сте забравили брадвата че сече дърво... или други глави. Колко от вас са отглеждали домат или краставица. Колко от вас ще оцелеят час в джунгла, без интернет или телефон... Без форум и празни приказки, за празни хора... Каквото и да се измисля, празното си остава празно. Заради това е вечния и непрекъснат напън към запълване с още и още... И така - нищото се пълни с нищо. Празно през празно, но изглеждащо цветни "кожи" или "балони", колкото може повече раздути и дори състезание по шарения или "размер"... Да, вероятно размера има значение - за празния.

Няма значение дали някой ще цитира или не - тук е празник на репликациите - едни преразказват научени думички, други - ги цитират дословно. Нито един няма да разкаже за живота и себе си, ако въобще не е награбил с шепите си от готовите думи, обяснения описания... Просто като е празно отвътре, това идва за запълване - предлага се щото е за ширпотреба. Тва си е в сделката = празното, и предпожен пълнеж с изживявания. Минало и заминало...

Живее се именно като несъществуващи. Тогава - за какво треперите... За поредния пост, за поредното изживяване, за поредното утвърждение и огледало на поредния филм? Не е нужен дори отговор, аз и не питам. Повечето от въпросите на живота са такива, които са се появили вътре в самия човек. И се решават от самия човек. Когато и самите въпроси също са взети наготово... идват и готовите отговори, които са наредени като на битака. И точно като на битака - си имат цени, уговорки, договорки и се гледа "предлагането" и "търсенето". 

Някой спомня ли си за ония тайфун и вълната, която уби около 100 000 местни и туристи в тайланд. Не помня кога беше. Ама аз ще ви кажа какво правих тогава. Сънувах че някой ми удря по клавиатурата на компютъра, хванах автобуса за пловдив, видях че е минал някакъв вятър и ми нямаше едната маратонка, а за двете бях дал около 100лв, когато работих за 360 лв.

...и те така, после пускам тиливизора и гледам новините 100 000 местни и туристи са умряли, не видях само колко са ги разпознали. Бях вдигнал и температура по едно време, около 40-41 градуса, ама излязох навън и ми мина черна котка пътя, поиграх си с нея и всичко се скапа докато не се оправи по едно време пак.

и после го чух да казва, ай ам тайърд оф дъ хепи енд ин дъ американ мувис и пак направи някаква глупост и почна да търси филмите с алтернативен край. Бай ды уей ай хев ориджинал мууви: Треининг дей, веере Дензъл дазънд дай.

-Ай хев уан море фор ю. Уит Тринити фром дъ матрикс енд Самюел Л. Джексън вере дей дидънт фаунд дъ ласт бомб.

преди 1 час, witness написа:

Ей го Рамус пак се вмъкна да ни накълве и ме подсети за цитатите,

Съвсем добре си го написала - това е - главно да те подсети за поредния цитат, на думички на умни хора, живели някога, някъде.

Ако не е рамус - ще е нещо друго - да те подсети за друг цитат.

И като премислиш самите думички, мислите, представите... всичко е вече поредния цитат, поредния шаблон повтаряш нещо преди нещо. Хората енциклопедии са сякаш коленичили жадни за поредната информация, която може би даааааа - алелуйааа. Ето истината, ето съвпадението, ето го... нужното привидение. Докато изчезне и пак нова информация, нова книга, поредното запълване на велики мнения от велики личности - повечето също такива като самите нас. И повечето - също повторили квото е достигнало, квото е запълнило. Но някои са по-велики от други. С по-велики думички...

Тая игра на "величия" се играе от "нищожествата". Играта на богатите се играе от бедните (точно духом). Игрите на запълване - от празните хора. Игрите на имане - от нямащите. Така върви. И тече безпирното колело на изгубените някъде сред... живота ли, смъртта ли... И какво значение точно да има? За изгубения някъде, само 'спасението има значение'... И в името на спасението е направена и имитацията за живот. Заради "нямането" и празното. Един "живот" - маниакално  и невидимо търсещ поредното привидение за вкопчване. Докато бяга от други призраци...

И на всичко това - нещо си оставало... А - дори и това не е достатъчно - оставаш ТИ - щото това, дето било безсмъртно... оставало вечно... Та по нищо ли не личат точно кои стремят безсмъртието... Не е ли странно че точно това са най-треперещите и това е сламката за която се заиграват. И усърдието да си уверен - точно най-неуверените. Да си категоричен - точно най-уязвимите. Да се криеш зад "информациите" или начетеността. Или зад "великите истини" някъде далеч, някъде отдавна... щото ги има, щото те са вечни и някои някъде, вече къде-къде по-умни вече са начертали пътя и просто да си го вървим и докато тече скуката да си поиграем на "живот или смърт"... Ако може - и с цитати или репликации на всякакви мнения и интерпретации... И пак... и пак. И едно и също.

Една и съща въртележка и вместо именно за това да се говори, да се обмисли, да се вгледа някой, да пробва решения, да спре :въртенето' ... се играе по маймунския гол задник пред огледалото на сценката - ама съм знаещ, ама помня думички... знам и мога, силен съм, цар съм, пъдар съм падишах, султан или кралимарко. Други пък ги влекат драмите или филмите за нищетата, трети - революционерите, да променим света...

Въобще играем си на цирк и всичко се превръща в него. Всичко. Дотам, че самите циркови артисти изгубват какво е някъде отвъд купола и манежа. И грима и маските стават заместители на нещото... дето сред цирка договорено минава за "живот". И сред същото е и "смъртта". Като в тая тема и пишещите.

===============================================

... РАзбира се че и за мен става въпрос. Щото и аз съм пишещ и аз - в тая тема. Разбира се че за мен се отнася всичко, без изключение.

Разбира се, че горното си го казвам на себе си. Без никакво значение кой как и дали ще го прочете и как ли би реагирал. Мисля си - че поне опитвам да видя цирка, да прогледна през игрите. Опитвам или не. играещ или не - всички ще умрем. И то - завинаги. Вярвайте си в каквото си искате. И за вярващите само да напомня - дори не знаете какво си пожелавате като си вярвате... И без това живота точно на вярващите, е ад, ако им махнеш вярата. Но дори така, някак си - абе ние сме безсмъртни, души, духове, селения, йерархии, просветлени...

По патериците се познаваме едни други!

преди 3 часа, witness написа:

Можеш ли да си спомниш какво фактически си правил на 5 май предишната 2016 година?

:speak:знаех си аз, добре, че една такава грешка не е фатална обикновено. Ма знае ли човек.

преди 2 часа, サムライオートバイ написа:

Някой спомня ли си за ония тайфун и вълната, която уби около 100 000 местни и туристи в тайланд. Не помня кога беше. Ама аз ще ви кажа какво правих тогава.

2004 към Коледа беше. Аз пък не помня какво съм правила. Наистина ли имаше 40 градуса температура? При такава температура и на мен ми се е случвало да сънувам запомнящи се сънища, като истински спомени.

преди 3 часа, _ramus_ написа:

... Щото... бодърстващите може и да отиват в "един свят", ама тук във форума очевидно няма такива.

Уфф Рамусе Рамусе, не отиват, "отиваме" спящите.

преди 7 часа, _ramus_ написа:

Къде е проблема ... Едно обикновено умиране, и нещо всички ги напряга отвътре.

Това - тъкмо това напрежение отвътре е проблема. Големите мислители, големите учени, големите медитатори, а не могат да се спряват с напрежението. Какви ли не финтове пробват - ала напрежението си остава. Честно казано не съм и подозирал, че ще зачекна толкова болезнена рана - ще рече човек, че аз определям дали хората ще умират или не ..... или пък някой друг.  Цялата им религиозност и всичкото им вярване се основава на страхът от смъртта - или по- точно в/у отричането на смъртта: разбирането им, мисленето, отношението, поведението и изобщо битието им ...... толкова инстинктивни, милите, толкова инстинктивни, а инак за осъзнаване говорят. (:

п.п. и ето пак - за не знам кой път вече, при това в съвсем буквален текст: ти им подчертаваш дебело, че пишеш за факти, они продължават да ти говорят за мирогледи. Дори и след този послепис, пак за мирогледи някакви ще дъвчат претенции - ясно е защо: защото мирогледа е на колене пред факта. Без да е цел, фактите са заплаха за всички мирогледи, възгледи и идеологии - особено взетите назаем. Оригиналите поне са адаптивни.

Редактирано от sound (преглед на промените)

Нямало безспорни факти! Те философите винаги спорят да! Приеми смъртта за безспорен факт и това е! И да я мъдриш ко ще измъдриш? Нещо ще промениш ли?

Редактирано от _Alex&Vanko_ (преглед на промените)

преди 1 минута, _Alex&Vanko_ написа:

Нямало безспорни факти! Те философите винаги спорят да! Приеми смъртта за безспорен факт и това е! И да я мъдриш ко ще измъдриш? Нещо ще промениш ли?

Вече го казах, но защо пък да не повторя - вземе да се окаже, че аз не се повтарям и ще речете, че се цепя от колектива. :Д Факта е безспорен, защото НЕ ЗАВИСИ ОТ НЕЧИЕ МНЕНИЕ - но разбира се, "е да, ама аз мисля" ...... па мисли си, каквото щеш, тъй или инак ще мреш.

преди 17 минути, sound написа:

Това - тъкмо това напрежение отвътре е проблема. Големите мислители, големите учени, големите медитатори, а не могат да се спряват с напрежението. Какви ли не финтове пробват - ала напрежението си остава. Честно казано не съм и подозирал, че ще зачекна толкова болезнена рана - ще рече човек, че аз определям дали хората ще умират или не ..... или пък някой друг.  Цялата им религиозност и всичкото им вярване се основава на страхът от смъртта - или по- точно в/у отричането на смъртта: разбирането им, мисленето, отношението, поведението и изобщо битието им ...... толкова инстинктивни, милите, толкова инстинктивни, а инак за осъзнаване говорят. (:

п.п. и ето пак - за не знам кой път вече, при това в съвсем буквален текст: ти им подчертаваш дебело, че пишеш за факти, они продължават да ти говорят за мирогледи. Дори и след този послепис, пак за мирогледи някакви ще дъвчат претенции - ясно е защо: защото мирогледа е на колене пред факта. Без да е цел, фактите са заплаха за всички мирогледи, възгледи и идеологии - особено взетите назаем. Оригиналите поне са адаптивни.

Абе, Саунде, нали само след няколко десителетия ще ни качат "душите" я в интернет, я на друг носител - кажи ми къде отиваш ти с твоя абсолютен факт - смъртта? Генните инжинери от десителетия се мъчат да разбият кода в ДНК-то, отговорен за умирането на клетките ни, а болестите много скоро ще бъдат лекувани на атомно ниво и операциите ще се превърнат в антични касапници от епохата на технологичния вандализъм.

Идват времена, когато лекарите ще станат ненужни. Смартфонът ще следи всички функции, облачни технологии ще предписват терапии и медикаменти, а още по-далеч и генни терапии. Нанороботи в кръвният поток, капсули "Наутилус" ще инспектират червата, ще има ред и порядък! Малко по малко ще извадим мозъка, ще изнесем в облачните технологии душата, ще изобретим нови крака, нови ръце, ще пренапишем себе си… 

Редактирано от мо_хи_ни (преглед на промените)

преди 8 часа, мо_хи_ни написа:

никой не оспорва обективните факти

Е инак, нямаше и да гласувам за теб - малко по- малко ....... как беше: вир по вир, капка става ....... или нещо такова, че не помня. (както вече се установи) :Д

преди 7 минути, мо_хи_ни написа:

.......

Фантастиките са хубаво нещо - когато не ги вземаш за реалност обаче. За всичките тези предположения, вече съм хвърлил ръкавицата - щото съм го предвидил, че идат времената, когато няма да можете да различите човек от компютър, НО ...... има едни такива типове, от които съм и аз, които ще ги разпознават сто от сто. Науката - без да подозира - ще направи една огромна услуга на религията: без да иска, ще създаде критерия, по който ще могат да се различават шарлатаните от автентичните.

Та както казах - когато почне трампенето на души, ела ми се обади. Към момента говорим с ФАКТИ - а не с хипотези. Така, че - никъде не отивам, където съм ви чакам, че прахта ми още не можете да стигнете. :Д

Редактирано от sound (преглед на промените)

преди 21 минути, sound написа:

Е инак, нямаше и да гласувам за теб - малко по- малко ....... как беше: вир по вир, капка става ....... или нещо такова, че не помня. (както вече се установи) :Д

Фантастиките са хубаво нещо - когато не ги вземаш за реалност обаче. За всичките тези предположения, вече съм хвърлил ръкавицата - щото съм го предвидил, че идат времената, когато няма да можете да различите човек от компютър, НО ...... има едни такива типове, от които съм и аз, които ще ги разпознават сто от сто. Науката - без да подозира - ще направи една огромна услуга на религията: без да иска, ще създаде критерия, по който ще могат да се различават шарлатаните от автентичните.

Та както казах - когато почне трампенето на души, ела ми се обади. Към момента говорим с ФАКТИ - а не с хипотези. Така, че - никъде не отивам, където съм ви чакам, че прахта ми още не можете да стигнете. :Д

Дрън-дрън. Фантастика за теб сега - реалност за твоите внуци. Нали ти казах, че всичко е относително? Ади да не давам препратки към близкото минало как днешните технологии са били абсурдна фантастика за хората през 70-те години на миналия век. Животът е постоянна промяна, ти обаче си се дръж за фактите, кат удавник за сламка. Не ми пречиш, нито ще промениш ходът не нещата. Хора, като теб, винаги е имало и ще има. Те на Галилей, и на Коперникус са се присмивали, та на мен ли няма да ми се присмеят.:lol6:

Безспорен факт или абсолютна истина за смъртта докато се докаже друго! Реджепа нищо няма да измисли, нито ще изпревари Кант или Декарт!:D

С тоя Среден път поне творчеството е от него оригинал!

преди 43 минути, мо_хи_ни написа:

Генните инжинери от десителетия се мъчат да разбият кода в ДНК-то, отговорен за умирането на клетките ни

Не е точно код, но на практика е ясно. Ракът тоя "код" отдавна го е разбил. Най-старата клетъчна линия, която все още се ползва за научни цели, е ХеЛа. Идва от Хенриета Лакс, починала от рак на шийката на матката през 51-ва година. Клетките са безсмъртни и техните потомци са винаги абсолютно точни копия.

Приятели, не знам факт ли е смъртта или явление, но току що ми са обадиха, че милата ми племеничка, малката дъщеря на брат ми си е отишла. На 24 години беше в последен стадий на рак на мозъка. Господ да й даде покой, мир на душата й. 

Редактирано от Sleda (преглед на промените)

преди 55 минути, мо_хи_ни написа:

Дрън-дрън.

Вече се изчерпа - ок. Поне да се беше замислила, като как аджеба науката ще "качва" нещо, за което ..... всъщност нищо не знае - нито, като факт, нито като явление, нито като феномен, само някакво предположение: човекът има душа и толкова, всичко останало във връзка с тази душа е купища версии, една от друга по- различни, като общото е, че "душата" остава едно чисто имагинерно понятие.

В една тема намекнах върпоса - защо ли бръснатите глави в оранжеви дрехи, не си обаждат всичко, дори пред учените. До този въпрос, даже не сте и стигнали - и какво сега: науката новата религия. Заменяте една утопия с друга - науката: панацея за всички неща. Прекалено евтино ви се иска да минете - аз съм готов на облог, а ти?! Бас ловя, ще всеки един от нас ще умре - бас ловя, че науката никога няма да успее да прехвърли на друг носител, нещото, което в действителност не познавате. На каквото кажеш, не ме бърка - обичам да се забавлявам с лъжите, когато знам истината.

преди 8 минути, Sleda написа:

Приятели, не знам факт ли е смъртта или явление, но току що ми са обадиха, че милата ми племеничка, малката дъщеря на брат ми си е отишла. На 34 години беше в последен стадий на рак. Господ да й даде покой, мир на душата й. 

............

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.