Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смъртта.

Смъртта. 54 гласували потребители

1. 1. Факт ли е, че хората умираме?

• Да.
      64%
      35
    • Не.
      35%
      19

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 32 минути, cybercop написа:

Нещо смешно ли има ?

Като се абстрахираме от хората (от цар Соломон до братя Уашовски), това правило е създадено със самия живот. И, досега не е имало изключение от него. С всяка глътка въздух, която поемаш, ти се приближаваш към смъртта. Всеки биолог ще ти го обясни.

смешно ми - пък и всяко правило нали знаеш - има си изключение, че и това и то такова

и после какво казал биолога - ставаме на тор за червеите

вярвай си, твой избор

никой и нищо не умира, ние сме Вечни

• Отговори 437
  • Прегледи 29,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 5 минути, haidukpikaso написа:

вярвай си, твой избор

никой и нищо не умира, ние сме Вечни

Когато сърдечната ти дейност спре, мозъкът вече не се оросява, електрическите импулси на нервите формиращи твоето съзнание угаснат, клетките започнат да гният... На базата на какво претендираш, че ще си жив? На базата на записи и спомени? Записите и спомените може и да са" живи", ама ти не си.

Има си дефиниция за "живот" при хората и тя приключва със спирането на метаболизма. Другото е поезия и тролщина. 

преди 8 минути, zemonti написа:

Когато сърдечната ти дейност спре, мозъкът вече не се оросява, електрическите импулси на нервите формиращи твоето съзнание угаснат, клетките започнат да гният... На базата на какво претендираш, че ще си жив? На базата на записи и спомени? Записите и спомените може и да са" живи", ама ти не си.

Има си дефиниция за "живот" при хората и тя приключва със спирането на метаболизма. Другото е поезия и тролщина. 

тц, в голяма грешка си, много голяма

умира тялото ти, само то, Душата е жива пак и пак, защото е Вечна

преди 1 минута, haidukpikaso написа:

Нали? И организацията която ти втълпява тези глупости периодично ти напомня, че колкото повече наливаш пари в храмовете им, толкова по-добре ще си живее душата ти след смъртта.

Някои "посредници" дори обещават на душата ти 30 девственици, ако се бориш за политическата има кауза.

Докато има балъци ще има и тарикати.

преди 38 минути, Емил Костов написа:

Това е мое вярване. Доказателство няма. Изпитвал съм чувството какво е да се отдели душата от тялото, но не мога да го докажа. Чел съм доста книги по този въпрос. Няма да споря тук. Не искам. Всеки има прави сам да избере в какво да вярва.

Ок - явно имаш причина да вярваш, че не сме само тялото, но каква е причината да вярваш, че душата не умира или да го кажем така: това ТИ, което се е отделило от тялото, защо смяташ, че не подлежи на умиране?

преди 8 минути, haidukpikaso написа:

Търси душите на умрелите а и ме викни да присъствам! Или ти ги викаш? Още по-добре нема се разкарваме.

преди 6 минути, sound написа:

Ок - явно имаш причина да вярваш, че не сме само тялото, но каква е причината да вярваш, че душата не умира или да го кажем така: това ТИ, което се е отделило от тялото, защо смяташ, че не подлежи на умиране?

Може да звучи смешно и да не ми вярва никой, но когато го изпиташ вече знаеш отговора на този въпрос. А има и доста информация и книги по този въпрос. За душата, за твоето вътрешно АЗ, как да се свържеш с него чрез медитация и прочие. 

преди 9 минути, zemonti написа:

Нали? И организацията която ти втълпява тези глупости периодично ти напомня, че колкото повече наливаш пари в храмовете им, толкова по-добре ще си живее душата ти след смъртта.

Някои "посредници" дори обещават на душата ти 30 девственици, ако се бориш за политическата има кауза.

Докато има балъци ще има и тарикати.

ква организация та гони па тебе бе хахаха

:lol6::lol6::lol6:

При Физическия Носител / тялото - Настъпва Смърт !

Подчертавам - ФИЗИЧЕСКИ НОСИТЕЛ ! 

Ако имаше шанс за Възстановяване към Жизненост , нямаше мъртвите Физически Носители да бъдат заравяни под земята - Също Факт ! 

Всичко друго е 'игра на думички" , с разширени опции за "тълкуване " и теории и словесни салта .

Физическият Носител е само "къщичката " на Енергийната Същност , без нея той загива и се превръща в прах .

Църквата какво е? Даже стопанска организация има имоти и дава под аренда! И вътре в манастири варят ракии, сладка и ги продават.

току-що, Емил Костов написа:

......

Не звучи смешно, а неразумно - далеч не си единствения, който е напускал тялото си. Това е особеното на тези преживявания и духовния път - човек направи една малка крачка и си мисли, че е постигнал нещо голямо, започва да прави окончателни изводи за неща, които всъщност не знае. Аз познавам човек, който свободно може да напуска тялото си - на мен ми се е случвало, но по- скоро спонтанно, отколкото преднамерено. Но нито той, нито аз, можем да заявим, че сме вечни. Мисълта ми е, че - според мен - избързваш, нямаш причина, просто вярваш. Разумното е да потърсиш начин, да се научиш как да напускаш тялото си - а после да помислиш, дали сме вечни или не.

преди 28 минути, sound написа:

Не звучи смешно, а неразумно - далеч не си единствения, който е напускал тялото си. Това е особеното на тези преживявания и духовния път - човек направи една малка крачка и си мисли, че е постигнал нещо голямо, започва да прави окончателни изводи за неща, които всъщност не знае. Аз познавам човек, който свободно може да напуска тялото си - на мен ми се е случвало, но по- скоро спонтанно, отколкото преднамерено. Но нито той, нито аз, можем да заявим, че сме вечни. Мисълта ми е, че - според мен - избързваш, нямаш причина, просто вярваш. Разумното е да потърсиш начин, да се научиш как да напускаш тялото си - а после да помислиш, дали сме вечни или не.

Не правя никакви изводи и не правя глупости. Интересувам се от тази тематика. Далече съм от мисълта, че съм близък до БОГ или нещо от този сорт. Просто виждаш духовната страна на нещата. Виждаш един нов свят. Започваш да разбира силата на живота. Защо си тук.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 26 минути, zemonti написа:

Стига да няма наплив от правоверни - че тогава девствениците започват да не достигат и ...

Spoiler

- О, Аллах, в Рая ли съм?
- В Рая си.
- О, колко е хубаво! А вярно ли е това за 40-те девици?
- Вярно е.
- Ама защо аз съм в женски дрехи?
- Ами прекалено много от вас се самовзривиха напоследък и сме малко кът с девиците...

преди 3 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Вие незнаете какво е дух и душа а вече концепция имате?

Ти нали знаеш - ще обясняваш.

Никой незнае! Материята била одухотворена или й е вдъхнато живот! Велико обяснение!

преди 17 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Вие незнаете какво е дух и душа а вече концепция имате?

Никой не знае. Но човек може да го усети ако иска и ако е готов. 

преди 12 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Никой незнае! Материята била одухотворена или й е вдъхнато живот! Велико обяснение!

Всъщност материята и духа са изградени от едно и също нещо, но не всеки може да го разбере!

Аха от едно и също което е? И едното може ли без другото? Материята може!

И Бог да ти кажа ще дойде в съзнанието ти какво ти е внушено или Исус! Мъгляво възприятие някакво!

преди 30 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Като кажа душа какво си представяш? Не е като да ти кажа стол!

Това не се представя, то се чувства, усеща и чувството е едновременно плашещно, защото навлизаш в територия,за която нищо и не знаеш и уникално, защото знаеш, че това е душата ти!

преди 30 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Аха от едно и също което е? И едното може ли без другото? Материята може!

И Бог да ти кажа ще дойде в съзнанието ти какво ти е внушено или Исус! Мъгляво възприятие някакво!

БОГ няма нищо общо с Исус. БОГ е силата, ВСЕЛЕНАТА, СВЕТА. Ти може да се научиш да искаш от него и да ти даде това, за което си дошъл на този свят. 

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Това не се представя, то се чувства, усеща и чувството е едновременно плашещно, защото навлизаш в територия,за която нищо и не знаеш и уникално, защото знаеш, че това е душата ти!

БОГ няма нищо общо с Исус. БОГ е силата, ВСЕЛЕНАТА, СВЕТА. Ти може да се научиш да искаш от него и да ти даде това, за което си дошъл на този свят. 

Тома Неверни

"Ако не видя на ръцете му раните от гвоздеите и не сложа ръка на ребрата му, няма да повярвам."

Христос се обръща към него и му казва: "Дай си пръста тук и виж ръцете ми, дай ръката си и я сложи на ребрата ми. И не бъди невярващ, а вярващ. Понеже ме видя, повярва ли? Блажени са тези, които без да видят, са повярвали".

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.