Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смъртта.

Смъртта. 54 гласували потребители

1. 1. Факт ли е, че хората умираме?

• Да.
      64%
      35
    • Не.
      35%
      19

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 2 минути, haidukpikaso написа:

Тома Неверни

"Ако не видя на ръцете му раните от гвоздеите и не сложа ръка на ребрата му, няма да повярвам."

Христос се обръща към него и му казва: "Дай си пръста тук и виж ръцете ми, дай ръката си и я сложи на ребрата ми. И не бъди невярващ, а вярващ. Понеже ме видя, повярва ли? Блажени са тези, които без да видят, са повярвали".

Бях Тома Неверни цели 30 години от живота си. Вече не съм, но си платих цената за това, че не вярвам. И пак има моменти в които Дявола ме изкушава, макар че той не е виновен за моята глупост, а съм си виновен единствено АЗ.

преди 39 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Аха от едно и също което е? И едното може ли без другото? Материята може!

И Бог да ти кажа ще дойде в съзнанието ти какво ти е внушено или Исус! Мъгляво възприятие някакво!

Не, материята не може да съществува без духа, Те са свързани.

• Отговори 437
  • Прегледи 29,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Те всички са повярвали без да видят - ала блажено ли е това човечество?!

преди 4 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Аа свеждаш го до нещо познато! Ами ако е напълно непознато за твоите представи?

Не те разбрах! Кое да ми е познато и непознато???

Ако Бог е създал Вселената и света може да не се олицетворява с тях. Каквото виждаш това ми обясняваш и какво ти е внушено!

Ако се появи Реджеп Иведик ми се обадете по ICQтир (АйСиКтир). Иначе наистина няма нищо смешно така в темата и е скучна.

преди 7 часа, sound написа:

И така - предварително се извинявам за безумната тема, но ми е интересно до къде ще стигне с лиготиите и превземките си нашия съфорумец Реджеп, който много настояваше за същата, за да ми покажел, колко и как греша. Та пускам тази тема- анкета, с ясния и недвусмислен въпрос: факт ли е, че човешките същества умираме. Разбира се, могат да се предложат още много отговори, освен посочените два, като например - умираме, но само понякога; или умираме, ама малко; или от време на време умираме; и прочие, но в опит да не се разводнява много, много темата, ще оставя само тези два. 

Благодаря на включилите се - моля, гласуването нека започне сега. :Д

п.п. ще помоля модераторите, да не бързат да я трият. 

Раждаш се, правиш квото правиш, риташ камбаната. Трупа ти дава живот на някакви микрогадинки и червейчета, червейчетата хранят врабчетата, врабчетата котките, котките те изак... и така. Кой знае?!

Аз смятам, че да.

Имам приятел, който е убеден в обратното. Не е хубаво да си налагаш мнението. Още повече като не съм бил там. Да си мисли, каквото иска. Всеки има правото. Определено може да се философства много и човек няколко века (от съществуването си?) го прави. Ако една форумна тема даде отговор, евала.

Цитат

до къде ще стигне

Е, стой и гледай.

преди 9 минути, Емил Костов написа:

Бях Тома Неверни цели 30 години от живота си. Вече не съм, но си платих цената за това, че не вярвам. И пак има моменти в които Дявола ме изкушава, макар че той не е виновен за моята глупост, а съм си виновен единствено АЗ..

Обясни какво ти се е случило?

Кой е преди БОГ или кой е създал бог? Кой ще отговори. Ние преди бог ли сме били създадени? Защото теорията с реброто и Адам са ала бала. Божествени извънземни ли са пра дедите ни :)

Редактирано от Highagain (преглед на промените)

преди 18 минути, Емил Костов написа:

Бях Тома Неверни цели 30 години от живота си. Вече не съм, но си платих цената за това, че не вярвам. И пак има моменти в които Дявола ме изкушава, макар че той не е виновен за моята глупост, а съм си виновен единствено АЗ.

Не, материята не може да съществува без духа, Те са свързани.

Видях нещо тук за Дявола и ми стана интересно. Чисто пиянско разсъждение вече докато не се изпикая. Ако приемем че Дяволът е абсолютното зло а Бог във временното му пребиваване в тялото на Исус е абсолютното добро, защо си на мнението че Дяволът те изкушава? Ами ако примерно се окаже че бог Исус е виновен за твоята глупост, а "лошият дявол" всъщност е решил да сподели нещо с теб, което му е било в повече? Примерно знанието е сила, някой ти е помогнал освен теб самият (дявол, бог все тая) да станеш добър в нещо и си спечелил мнооооого пари. Един милион милиарда пари и си ги използвал за нещо лошо. Кой е виновен? Дявол, Бог или Ти?  И какво значение има дали някой вярва в бог,дявол и т.н. ? И какво означава да вярваш? В смисъл има ги и какво от това?

Материята не е ясно дали не може да съществува без дух. Азимов има доста интересни книги по този въпрос. Надявам се само техническият прогресс в тази насока да настъпи малко по-скоро.

преди 27 минути, sound написа:

Те всички са повярвали без да видят - ала блажено ли е това човечество?!

като гледам как са повярвали...

преди 26 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Ако Бог е създал Вселената и света може да не се олицетворява с тях. Каквото виждаш това ми обясняваш и какво ти е внушено!

Нищо не ми е внушено. Бог, Вселена, Светлина, Душа, Вътрешно АЗ. Това е едно и също нещо.

преди 16 минути, Highagain написа:

Кой е преди БОГ или кой е създал бог? Кой ще отговори. Ние преди бог ли сме били създадени? Защото теорията с реброто и Адам са ала бала. Божествени извънземни ли са пра дедите ни :)

Отново ще кажа, че думата БОГ олицетворява силата на вселената. Това за Адам, Ева, реброто не ме интересува. Бог е Вселената и Светлината. Какво е било преди това, никой не може да каже. Учените се мъчат в  момента. Тоерията за големия взрив е истина, но тя не може да каже какво е било преди него. Може да каже какво е боло секунди след взрива. Има много да учим и да правим още много грешки!

Бог ли ти каза че се нарича така! Бог или Смог се тая! Как да не ти е внушено като извън религиите откъде ще дойде тоз Бог?

преди 23 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Обясни какво ти се е случило?

Защо, има ли значение???? 

И аз това имам впредвид, дали е БОГ„ СМОГ„ ДЯВОЛ или както и да е все тая. Нали не съм аз или ти.

преди 8 минути, サムライオートバイ написа:

Видях нещо тук за Дявола и ми стана интересно. Чисто пиянско разсъждение вече докато не се изпикая. Ако приемем че Дяволът е абсолютното зло а Бог във временното му пребиваване в тялото на Исус е абсолютното добро, защо си на мнението че Дяволът те изкушава? Ами ако примерно се окаже че бог Исус е виновен за твоята глупост, а "лошият дявол" всъщност е решил да сподели нещо с теб, което му е било в повече? Примерно знанието е сила, някой ти е помогнал освен теб самият (дявол, бог все тая) да станеш добър в нещо и си спечелил мнооооого пари. Един милион милиарда пари и си ги използвал за нещо лошо. Кой е виновен? Дявол, Бог или Ти?  И какво значение има дали някой вярва в бог,дявол и т.н. ? И какво означава да вярваш? В смисъл има ги и какво от това?

Материята не е ясно дали не може да съществува без дух. Азимов има доста интересни книги по този въпрос. Надявам се само техническият прогресс в тази насока да настъпи малко по-скоро.

Дявола няма нищо общо, Бог също . Злото си го правим ние, просто сме му измислили дума. Избягвам да казвам БОГ и ДЯВОЛ, защото веднага се спора се насочва към религиите. 

Твоя БОГ е в ума и сърцето ти както и твоя ДЯВОЛ и всеки ден ти решаваш да бъдеш добър човек или лош!!

преди 10 минути, Емил Костов написа:

Нищо не ми е внушено. Бог, Вселена, Светлина, Душа, Вътрешно АЗ. Това е едно и също нещо.

точно така, ти го знаеш

:)

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Защо, има ли значение???? 

не му се обяснявай на тоя

ако не дойде да оспами и тука нема да е той мани мани

преди 29 минути, Методи Дамянов написа:

Имам приятел, който е убеден в обратното.

Дори да е убеден в обратното, то това пак не променя факта - самото вярване/ твърдение, че "има живот след смъртта" потвърждава факта, че умираме.

преди 4 минути, sound написа:

Дори да е убеден в обратното, то това пак не променя факта - самото вярване/ твърдение, че "има живот след смъртта" потвърждава факта, че умираме.

умира ти тялото - ние не умираме

Не бе човек, виж за какво ме е яд сега ще ти кажа :) Много ме е яд от малък за една история. Имало е един добър брадат чичко горе на небето, слязал за малко на земята направил си дете и после с това дете което е било негово човешко олицитворение на земята, а после и на небето са управлявали. А после е имало един Архангел който не се изкефил на цялата тази ситуация и повел битка която изгубил и го пратили от небето чак под земята. Супер брутална история за малки деца, честно.

Иначе съм съгласен с теб че бог е в ума и сърцето  както и  дявола и всеки ден  решава човек дали да е добър или лош, което е много трудно решение. И затова никога няма и да разберем какво става след като душата примерно напусне тялото и ще се чуди дали да тръгне нагоре или надолу и някой ще трябва да помогне и да те дръпне в някоя посока.

Как мислиш, дали с тези разсъждения не си подготвям по-топло място?

преди 6 минути, Емил Костов написа:

не може да наричаш раждането отново умиране

преди 7 минути, haidukpikaso написа:

точно така, ти го знаеш

А ние не го знаехме това така ли? Или вече не го знаем? :curious-minion:

преди 3 минути, haidukpikaso написа:

умира ти тялото - ние не умираме

Говорим за факта, не за предположението - да, факт е, че тялото умира, дали след това имаме някакво продължение, е предположение.

преди 3 минути, haidukpikaso написа:

не може да наричаш раждането отново умиране

Какво раждане имаш впредвид? това на твоето ново АЗ или на някакво подобие на твоето АЗ, което е отделно АЗ вече и е всъщност някакво ново ТО?

преди 5 минути, サムライオートバイ написа:

Какво раждане имаш впредвид? това на твоето ново АЗ или на някакво подобие на твоето АЗ, което е отделно АЗ вече и е всъщност някакво ново ТО?

То си Ти

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.