Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смъртта.

Смъртта. 54 гласували потребители

1. 1. Факт ли е, че хората умираме?

• Да.
      64%
      35
    • Не.
      35%
      19

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Физическият носител се разпада , но Енергийната ви Същност Продължава Жизненият си Път в Спиралата на Еволюцията.

Вие сте Енергия . Енергия , чиято  цел гони Еволюционна Трансформация.

Затова е целия Кръговрат , през който се Движите .  

Всяко " Пречистване" ви Трансформира в по-Чиста и Светла Енергия .

Всеки Обитава Различно Светлинно Ниво .  

Според Нивото и Пребивавате на различни места в Матрицата , под различна форма в материален аспект .

Последователните Нива се наричат Измерения.  

Всичко , което Познаете Тук като "наука , термини , език , култура , история" - Не Важат за останалите Измерения.

Ползвате единствено Опита и Параметрите , които Покорявате .

Измеренията имат различен Квантов изглед , поради тази причина не могат да се регистрират.

Същности с по-Висок Радиус , могат да се връщат "назад " , но тези с ниско Ниво , не могат да Прекрачат в по- Високо , ако не са го Усвоили.

Накратко , тези от 5-то Измерение могат да посетят 3-то , но тези от 3-то не могат да "скокнат" в 5-то.

По-Висшата Енергийна Същност , ако реши да се въплъти в 3-то Измерение не може да "Събере" целия си капацитет във Физически Носител.

Затова обитава Носителя само в едни 5-10%  .  Просто Вибрациите са много Високи за 3-то Измерение и материята ..Изгаря бързо .. 

Затова се ползва кратко и целенасочено. 

Това го няма в гугъл .  Няма го и по фантастиките.  Нито в религиите , нито в ученията.

Това е инфо , което можете да узнаете , когато напуснете Физическите Рамки на настоящото Измерение. 

• Отговори 437
  • Прегледи 29,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 26 минути, サムライオートバイ написа:

Видях нещо тук за Дявола и ми стана интересно. Чисто пиянско разсъждение вече докато не се изпикая. Ако приемем че Дяволът е абсолютното зло а Бог във временното му пребиваване в тялото на Исус е абсолютното добро, защо си на мнението че Дяволът те изкушава? Ами ако примерно се окаже че бог Исус е виновен за твоята глупост, а "лошият дявол" всъщност е решил да сподели нещо с теб, което му е било в повече? Примерно знанието е сила, някой ти е помогнал освен теб самият (дявол, бог все тая) да станеш добър в нещо и си спечелил мнооооого пари. Един милион милиарда пари и си ги използвал за нещо лошо. Кой е виновен? Дявол, Бог или Ти?  И какво значение има дали някой вярва в бог,дявол и т.н. ? И какво означава да вярваш? В смисъл има ги и какво от това?

Материята не е ясно дали не може да съществува без дух. Азимов има доста интересни книги по този въпрос. Надявам се само техническият прогресс в тази насока да настъпи малко по-скоро.

Знаеш ли тази история какво иска да каже. Аз съм привърженик на теорията за древните извънземни. Ние сме проект на по развита цивилизация. Навремето не е имало друг начин да се обясни подобно нещо. И затова така са го написали. Брадат Чичко е в Библията, но в Корана и Будизма се говори за същото, само че имената са други.

Ще ти кажа защо вярвам на тази теория макар, че нямам преки доказателства. Според учените динозаврите са живели над 4 милиона години и след това са умрели. За тези 4 милиона години аз не съм видял говорещ динозавър. В един момент идва човека и за някакви си 200000 години от маймуоноподобен става човек, има над 1000 езика и начин на говорене, развивава занаяти измисля оръжия и прочие.  Но ако стане студено киха и кашля и се облича с дрехи, докато животните не го правят. Ние сме продукт на някой и сме сложени на тази планета, за да се види докъде ще стигнем.

Иначе БОГ, Вселената, Свелитаната са едно и също нещо. Даден ни е мозък, за да го разберем, но все още не сме узрели затова.

преди 7 минути, サムライオートバイ написа:

А ние не го знаехме това така ли? Или вече не го знаем? :curious-minion:

Всеки го знае, но не го е осъзнал!! Елементарно е!

преди 4 минути, _sirena_ написа:

Физическият носител се разпада , но Енергийната ви Същност Продължава Жизненият си Път в Спиралата на Еволюцията.

Вие сте Енергия . Енергия , чиято  цел гони Еволюционна Трансформация.

Затова е целия Кръговрат , през който се Движите .  

Всяко " Пречистване" ви Трансформира в по-Чиста и Светла Енергия .

Всеки Обитава Различно Светлинно Ниво .  

Според Нивото и Пребивавате на различни места в Матрицата , под различна форма в материален аспект .

Последователните Нива се наричат Измерения.  

Всичко , което Познаете Тук като "наука , термини , език , култура , история" - Не Важат за останалите Измерения.

Ползвате единствено Опита и Параметрите , които Покорявате .

Измеренията имат различен Квантов изглед , поради тази причина не могат да се регистрират.

Същности с по-Висок Радиус , могат да се връщат "назад " , но тези с ниско Ниво , не могат да Прекрачат в по- Високо , ако не са го Усвоили.

Накратко , тези от 5-то Измерение могат да посетят 3-то , но тези от 3-то не могат да "скокнат" в 5-то.

По-Висшата Енергийна Същност , ако реши да се въплъти в 3-то Измерение не може да "Събере" целия си капацитет във Физически Носител.

Затова обитава Носителя само в едни 5-10%  .  Просто Вибрациите са много Високи за 3-то Измерение и материята ..Изгаря бързо .. 

Затова се ползва кратко и целенасочено. 

Това го няма в гугъл .  Няма го и по фантастиките.  Нито в религиите , нито в ученията.

Това е инфо , което можете да узнаете , когато напуснете Физическите Рамки на настоящото Измерение. 

Така е но не всеки може да го разбере. В повечето случаи ти плашиш хората с това си твърдение ;)

преди 9 минути, sound написа:

Говорим за факта, не за предположението - да, факт е, че тялото умира, дали след това имаме някакво продължение, е предположение.

Не, не е предположение. Доказа се физически, че душата съществува. :)

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Не знам кога и къде се е доказало, че душата съществува, но както ти подчертах отдеве - съвсем не е доказано, че душата е безсмъртна.

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Ще ти кажа защо вярвам на тази теория макар, че нямам преки доказателства. Според учените динозаврите са живели над 4 милиона години и след това са умрели. За тези 4 милиона години аз не съм видял говорещ динозавър. В един момент идва човека и за някакви си 200000 години от маймуоноподобен става човек, има над 1000 езика и начин на говорене, развивава занаяти измисля оръжия и прочие. 

Иначе Бог, Вселената, Светлината бих добавил и Тъмнината, ама айде да не променям сега чуждо мнение, са едно и също нещо. Даден ни е мозък, за да го разберем, но все още не сме узрели за това.

Някъде мина текст покрай очите ми. Че едно от най-важните неща от което сме се лишили е третото око, ухо с което сме можели да общуваме и без да говорим. Но майната му. Много грозно ще да е било. Имаше го обяснено това и научно, коя част от мозъка е отговаряла за телепатията и общуването без говор.

преди 9 минути, haidukpikaso написа:

То си Ти

То си е То

Редактирано от サムライオートバイ (преглед на промените)

преди 6 минути, サムライオートバイ написа:

То си е То

няма начин - Ти си и винаги ще си Ти

преди 7 минути, Емил Костов написа:

Знаеш ли тази история какво иска да каже. Аз съм привърженик на теорията за древните извънземни. Ние сме проект на по развита цивилизация. Навремето не е имало друг начин да се обясни подобно нещо. И затова така са го написали. Брадат Чичко е в Библията, но в Корана и Будизма се говори за същото, само че имената са други.

Ще ти кажа защо вярвам на тази теория макар, че нямам преки доказателства. Според учените динозаврите са живели над 4 милиона години и след това са умрели. За тези 4 милиона години аз не съм видял говорещ динозавър. В един момент идва човека и за някакви си 200000 години от маймуоноподобен става човек, има над 1000 езика и начин на говорене, развивава занаяти измисля оръжия и прочие.  Но ако стане студено киха и кашля и се облича с дрехи, докато животните не го правят. Ние сме продукт на някой и сме сложени на тази планета, за да се види докъде ще стигнем.

Иначе БОГ, Вселената, Свелитаната са едно и също нещо. Даден ни е мозък, за да го разберем, но все още не сме узрели затова.

Всеки го знае, но не го е осъзнал!! Елементарно е!

Така е но не всеки може да го разбере. В повечето случаи ти плашиш хората с това си твърдение ;)

Не, не е предположение. Доказа се физически, че душата съществува. :)

Подавам им Алтернатива .. Няма място за страх ..

Разширението на Съзнанието започва , когато започнат да се Улавят Зрънца , които се разпознават от съответният Реципиент..

За останалите - Фантастика ..

Бъдете пичове не се страхувайте като дойде оная с големия калъч :) , всичко е от страх някой хора толкова ги е страх че един слънчев ден няма да могат да дишат, чувстват, слушат гласовете на любимите хора та си измислят задгробни животи, или паралелни вселени. Нищо подобно... Умираш и всичко приключва няма душа, няма пътуване няма нищо. Наслаждавайте се сега веднага на това което имате щото няма да е за дълго:)

Редактирано от Highagain (преглед на промените)

преди 2 минути, haidukpikaso написа:

няма начин - Ти си и винаги ще си Ти

Значи едновременно ще съществуват две мои АЗ? Аз съм си Аз, То си е То. Кажи ми как е възможно по едно и също време да съществуват две Аз две мои Аз, не говоря за 2-3-5-10-15 различни Те? Виж съвсем друго е, ако Аз си е АЗ и след 2-3 хиляди години пак е ново Аз с моментни спомени за предишното си Аз. Разираш ли мъ? Аз съм от дельеку говоря на мьеку и минавам от тук само за малку.

преди 16 минути, サムライオートバイ написа:

Значи едновременно ще съществуват две мои АЗ? Аз съм си Аз, То си е То. Кажи ми как е възможно по едно и също време да съществуват две Аз две мои Аз, не говоря за 2-3-5-10-15 различни Те? Виж съвсем друго е, ако Аз си е АЗ и след 2-3 хиляди години пак е ново Аз с моментни спомени за предишното си Аз. Разираш ли мъ? Аз съм от дельеку говоря на мьеку и минавам от тук само за малку.

дано това ти даде отговора, който търсиш

https://virtualobitel.alle.bg/техники/как-да-се-свържете-със-своя-висш-аз/

лека нощ

:weather2:

Aбе какъв висш Аз? Нямам намерение да звъня на никого по телефона или насън или да търся себе си след 10, 100, 1000 години. Накрая пак така или иначе е тъмнина за милион милиард години.

преди 3 минути, haidukpikaso написа:

дано това ти даде отговора, който търсиш

тц, не ми го даде отговора, но чувам някакви гласове които ми пеят от youtube:

преди 2 часа, Емил Костов написа:

БОГ няма нищо общо с Исус. 

Нищо общо? Нищичко?

преди 1 час, Емил Костов написа:

Доказа се физически, че душата съществува. :)

Ще ми е интересно да видя лик към такива доказателства. Не философстване на шемет в YouTube.

преди 11 часа, sound написа:

Ама на кино - предимно Холивудско. :Д Хубаво, но това вече бе предвидено.

Тъй - темата се приключи още в началото. Както и очаквах, Реджепа се навря в миша дупка. Мерси на участвалите - темата може да се трие или заключва, или каквато е там процедурата в този форум.

Добро утро

Не бързай като пале пред майка си.

За има няма два часа сте изписали 4 страници. Айретен резултата е 19 : 7, сиреч изобщо не е чак толкова безспорен и самонаписан, а активността показва, че темата далеч не е безинтересна.

Хем ти казах, че логическото мислене аз съм го измислил, ама бързаш да се пънеш и да се периш.

преди 8 минути, サムライオートバイ написа:

19 на 7 за кого е?

За нихилистите срещу етерналистите. Не знам. Разбирайте се кой от кои е. Аз не съм гласувал естествено, тъй като според мен, а и според науката и логиката, не е смислено да се говори за независими от съзнанието факти.

Тъй че за независимо от съзнанието съществуване или не съществуване на смъртта аз мнение не мога да дам. Да дам мнение по въпроса, значи да плюя отгоре си.

А, извинявам се 12 : 7

Саунд естествено се покри в миша дупка. Ся има да реве на модераторите да затворят темата. Но вече е късно. Мандалото лопна. Духът излезе от бутилката.

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

За нихилистите срещу непукистите

И аз викам как поведоха с 19:7 ама се издаде че имаш само 4-5 профила. Аз викам все да изчакам да видя дузпите ама после излизам.

преди 3 минути, サムライオートバイ написа:

И аз викам как поведоха с 19:7 ама се издаде че имаш само 4-5 профила. Аз викам все да изчакам да видя дузпите ама после излизам.

Смятай до каква степен не може да мисли логически. Хем му казах, че е все едно да открие тема, че земята е плоска, или, че е кръгла, според вярванията си, и да го кръсти безспорен факт. Не го казах случайно. Можеше да се усети и да види, че във форума има вече такава тема, и не само, че има, но е и една от най активните.

Май най безспорните факти са най спорни. Феномен. А, забравих, той му казва факт. Самонаписващ се факт. Смях в залата.

преди 1 минута, valkiria1 написа:

Може ли цитат, за да си по убедителен:P

Цитатите не се броят. Ако не представи самонаписващ се факт, не ми го фали.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

преди 10 часа, zemonti написа:

Когато сърдечната ти дейност спре, мозъкът вече не се оросява, електрическите импулси на нервите формиращи твоето съзнание угаснат, клетките започнат да гният... На базата на какво претендираш, че ще си жив? На базата на записи и спомени? Записите и спомените може и да са" живи", ама ти не си.

Има си дефиниция за "живот" при хората и тя приключва със спирането на метаболизма. Другото е поезия и тролщина. 

Тук ще те контрират със сладки приказки за душата. Може и да има душа. Но, каквото и да е това, то е лишено от функциите на липсващото вече тяло. Няма очи да вижда, уши да чува, мозък да мисли и помни. Няма автономен, мощен източник на енергия под формата на електричество и електромагнитни вълни, създавани от живите клетки и особено от мозъка. Та, каквото остане без тези неща, това, може и да е душа.

И, определено душите на загиналите  в свещени войни, ще изпитат известно неудобство при срещата с девиците, които ги очакват в Рая.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Но ако твърдиш, че това е самонаписващ се факт с печат, бих те помолил да пуснеш тема, за да видим дали наистина е безспорен самонаписващ се факт.

Това към Валкирия разбира се. Много бързо се развива темата и ако не цитирам, става мазало

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Да бе и аз ви казвам че съм прав ама вие не ми вярвате. Така или иначе смърта ще победи, какво я раздувате тая тема?

преди 7 часа, sound написа:

Дори да е убеден в обратното, то това пак не променя факта - самото вярване/ твърдение, че "има живот след смъртта" потвърждава факта, че умираме.

Това е малко като "сами ли сме във Вселената" и "има ли извънземен живот"... горе-долу.. И тук може да се философства. Ама Ние кои сме точно? Ние оттука ли сме и не сме ли извънземни за Земята. Какво е Вселена? Човешката представа за Вселена и "безкрай" е доста първобитна. Имаме цифри за теоритизации, някакви числа - "ето, Вселената е голяма еди-колко си минтилиарда километра по наши изчисления" и разни такива. И разбира се страхът на човек, че не може да е сам, че има някаква друга осъзната форма, която не е толкова прецакано същество - да се самоизбива, да яде боклуци, при положение, че природата му дава всичко и тъ нъ, да бъде доброволно роб, често за цел живот - това ли е великото ни съзнание.... Каква е тогава далаверата на това да се самоосъзнаваш - че си прецакан? Ебаси далаверата. Та... може да се размишлява оттук до края на Земята.

Идеята ми е, че нека вярва човека в това, което иска. Това си е негово право. Ти нали си знаеш за себе си. ;) Кофти е единствено, ако му дадеш заем и той на основата на убеждението си ти, каже, че ще ги върне след като умре. Тогава имаш правото да се намесиш в убежденията му. Иначе... вярването в нещо си е лично нещо...

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

преди 4 минути, valkiria1 написа:

Къде е доказано ,че душата е смъртна ?

А защо смяташ че не е?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.