Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

преди 2 часа, Джугашвили написа:

Че е така, това и на малките деца е ясно, само русофобите не го проумяват!!! Аз обаче едно не мога да разбера!!! Хем се скъсват да ни обясняват, руснаците колко са изостанали, колко са зле и как освен да пият и да се алкохолизират, за нищо друго не стават, хем са виновни пробивите в системите на ония напредналите, дето изливат над 700 милиарда долара на година за сигурност и армия!!! Последно какви са??? Изостанали и алкохолици или развити, иновативни и креативни!!! Да се уточнят и да стандартизират опорните си точки малко или да връщат ресто на "Америка за България" и останалите подразделения на ЦРУ, че стават за смях неграмотните тролове!!!

По принцип избягвам да коментирам тук, защото един образ ме е харесал и си води статистика на моите коментари, но понякога просто не мога да се сдържа.

По въпроса - когато е за износ на нестабилност, корупция и други мизерии - руснаците са развити, иновативни и креативни. Когато става въпрос да се произведе ножче за бръснене, машина за трепане на мухи - тогава са първото. :) Вижда се, че при подходящи условия - повече от 100 години обратна еволюция е възможно и двете да са налице.

Относно богатството им - 100-тина човека с правилните връзки притежават на практика всичко ценно там(основно природни ресурси). Аз не бих се хвалил с такова неравенство, напротив - бих си замълчал засрамено.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 479,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

преди 8 минути, sten90 написа:

По принцип избягвам да коментирам тук, защото един образ ме е харесал и си води статистика на моите коментари, но понякога просто не мога да се сдържа.

По въпроса - когато е за износ на нестабилност, корупция и други мизерии - руснаците са развити, иновативни и креативни. Когато става въпрос да се произведе ножче за бръснене, машина за трепане на мухи - тогава са първото. :) Вижда се, че при подходящи условия - повече от 100 години обратна еволюция е възможно и двете да са налице.

Относно богатството им - 100-тина човека с правилните връзки притежават на практика всичко ценно там(основно природни ресурси). Аз не бих се хвалил с такова неравенство, напротив - бих си замълчал засрамено.

Хайде пак. Путин назначил американският президент...смях!!! Опорните ви точки издишат отвсякъде и никой не им се връзва, ама Вие си продължавате с мантрите!!! А САЩ откъде купуват ракетните си двигатели за совалките??? Що не си направят сами, нали са много напред в развитието си!!! Половин свят работи с руски ядрени реактори, ама пак са зле и са изостанали!!! Почти всички големи компании имат заводи там, ама не, пак са изостанали!!! Има интернет, ползувайте го по предназначение!!! Влезте, разходете се, поразгледайте, информирайте се...всичко е свободно!!! Стига сте вярвали сляпо на еврейската медийна пропаганда!!! 

преди 28 минути, Джугашвили написа:

Хайде пак. Путин назначил американският президент...смях!!! Опорните ви точки издишат отвсякъде и никой не им се връзва, ама Вие си продължавате с мантрите!!! А САЩ откъде купуват ракетните си двигатели за совалките??? Що не си направят сами, нали са много напред в развитието си!!! Половин свят работи с руски ядрени реактори, ама пак са зле и са изостанали!!! Почти всички големи компании имат заводи там, ама не, пак са изостанали!!! Има интернет, ползувайте го по предназначение!!! Влезте, разходете се, поразгледайте, информирайте се...всичко е свободно!!! Стига сте вярвали сляпо на еврейската медийна пропаганда!!! 

Нищо ново в опорните ви точки - ще ги почна подред:

1 - Путин се е намесил повече, отколкото трябваше - колко точно - господин Мюлър ще изясни като приключи разследването.

2 - Друга любима опорка - прословутите двигатели РД-180(които нямат нищо общо със "совалките") - чел съм, че те всъщност са американски и се произвеждат ПО ЛИЦЕНЗ в Русия - може би защото е по-евтино.

3 - Половин свят работи с руски ядрени реактори - може би става въпрос за Третия свят(гледайки събитията напоследък си мисля, че и Турция отива натам).

4 - Големите компании отварят заводи там, където им е изгодно - например където има евтина работна ръка. За добро или лошо това важи и за България.

5 - Между другото интернет също е империалистическо-соросоидно изобретение. По-добре ползвайте чебурашканет.  Там е най-истинската истина - тази, която ще победи черно-белия хладилник. ;) 

Редактирано от sten90 (преглед на промените)

преди 9 минути, sten90 написа:

Нищо ново в опорните ви точки - ще ги почна подред:

1 - Путин се е намесил повече, отколкото трябваше - колко точно - господин Мюлър ще изясни като приключи разследването.

2 - Друга любима опорка - прословутите двигатели РД-180 - чел съм, че те всъщност са американски и се произвеждат ПО ЛИЦЕНЗ в Русия - може би защото е по-евтино.

3 - Половин свят работи с руски ядрени реактори - може би става въпрос за Третия свят(гледайки събитията напоследък си мисля, че и Турция отива натам).

4 - Големите компании отварят заводи там, където им е изгодно - например където има евтина работна ръка. За добро или лошо това важи и за България.

5 - Между другото интернет също е империалистическо-соросоидно изобретение. По-добре ползвайте чебурашканет.  Там е най-истинската истина - тази, която ще победи черно-белия хладилник. ;) 

1. Колкото изясниха свалянето на Боинга над Украйна, толкова ще изяснят и при това разследване!!! Като не е спечелил правилният човек, задължително Путин трябва да е виновен!!! Някои хора загубиха много пари, които наляха на куцото Хилъри и още не могат да преглътнат загубите си!!!

2. И Калашника е по американски лиценз, знаем!!! По американски лиценз, ама в някой друг живот!!! Не се иска да си много умен, за да помислиш малко и да провериш дали е така!!!

Цитат

"Нека летят на нашите двигатели, особено след като са стари ... Те са от 1994 г., отдавна създадохме нов двигател, а те все още летят на тях", - продължава Рогозин, като отбелязва, че РД-180 е надежден и много добър двигател.

http://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Rusiia-shte-prodalzhi-da-dostavia-na-SASht-dvigatelite-za-raketi-RD-18_87001.html

3. Ядрени реактори произвеждат три държави - САЩ, Франция и Русия!!! Ако за теб държави като Финландия и Унгария са държави от третия свят, значи си прав!!! Знам че ви е гадно и неприятно, но това са фактите и истината!!!

Цитат

За сравнение държавната компания Арева не е продала нито един реактор от 2007 г. насам.

https://www.vesti.bg/analizi-i-komentari/analiz/rusiia-stroi-iadreni-reaktori-i-gradi-vliianie-po-sveta-6035594

4. И тук си се олял!!! Ние като сме най-евтината работна ръка в Европа, къде са ни заводите на големите компании??? Отварят заводи там, където имат пазар, квалифицирана работна ръка и сигурност на инвестициите!!! А пазар има там, където хората са платежоспособни и имат пари!!!

5. И Менделеев е руснак, ама не съм видял някой да се е отказал от ползуването на менделеевата таблица;)

преди 40 минути, Джугашвили написа:

1. Колкото изясниха свалянето на Боинга над Украйна, толкова ще изяснят и при това разследване!!! Като не е спечелил правилният човек, задължително Путин трябва да е виновен!!! Някои хора загубиха много пари, които наляха на куцото Хилъри и още не могат да преглътнат загубите си!!!

2. И Калашника е по американски лиценз, знаем!!! По американски лиценз, ама в някой друг живот!!! Не се иска да си много умен, за да помислиш малко и да провериш дали е така!!!

http://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Rusiia-shte-prodalzhi-da-dostavia-na-SASht-dvigatelite-za-raketi-RD-18_87001.html

3. Ядрени реактори произвеждат три държави - САЩ, Франция и Русия!!! Ако за теб държави като Финландия и Унгария са държави от третия свят, значи си прав!!! Знам че ви е гадно и неприятно, но това са фактите и истината!!!

https://www.vesti.bg/analizi-i-komentari/analiz/rusiia-stroi-iadreni-reaktori-i-gradi-vliianie-po-sveta-6035594

4. И тук си се олял!!! Ние като сме най-евтината работна ръка в Европа, къде са ни заводите на големите компании??? Отварят заводи там, където имат пазар, квалифицирана работна ръка и сигурност на инвестициите!!! А пазар има там, където хората са платежоспособни и имат пари!!!

5. И Менделеев е руснак, ама не съм видял някой да се е отказал от ползуването на менделеевата таблица;)

Рогозин - ама вие сериозно ли?! :D 

Беше ми приятно да се посмея, макар и на изтъркани опорки за величието на СССР2, но трябва да си пиша домашната по английски. :) 

5 - за Менделеев съм чел, че руснаците го знаят повече с откриването на водката. 

П.П. Пропуснахте да споменете за "руския" Йотафончик. ;) 

преди 29 минути, sten90 написа:

Рогозин - ама вие сериозно ли?! :D 

Беше ми приятно да се посмея, макар и на изтъркани опорки за величието на СССР2, но трябва да си пиша домашната по английски. :) 

5 - за Менделеев съм чел, че руснаците го знаят повече с откриването на водката. 

П.П. Пропуснахте да споменете за "руския" Йотафончик. ;) 

Хех, ако не вярваме на председателя на Роскосмос, на кого да вярваме??? Нали той им продава двигателите!!! Дай да видим твоят източник де!!! Да го видим и ние този американски лиценз!!! А не мислиш ли, че ако има американски лиценз, руснаците трябва да им плащат, а не обратното както е в случая!!! И ако не си забелязал, не ние се опитваме да ви убедим, колко е велика матушка Россия, а вие с вашите опорки се скъсвате да ни обяснявате, колко изостанали са руснаците!!! Пък в следващия момент...хоп и назначаваме американски президент, хоп хакнахме и ЦРУ!!! Спрете се малко, нямате никакво усещане и никаква връзка с реалността!!!

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

преди 1 час, sten90 написа:

Така е ... когато фактите говорят троловете би трябвало да мълчат гузно . И по конкретно  с цифри :

http://www.mk.ru/economics/2017/09/02/28-rossiyskikh-milliarderov-s-nachala-goda-razbogateli-na-17-milliardov.html

28  руски милиардера за последната година са увеличили богатството си със 18 млрд долара.

26 % от националните богатства принадлежат на доларовите милиардери, а 62 % на доларовите милионери. т.е. общо 88% от ресурсите и националните богатства на РФ са в ръцете на тази олигархия и еднолични дерибеи капиталисти .

За сметка на това реалните доходи на обикновенните  руснаци  са намалели с 13 %

Цитат

Успехи богатейших людей России вряд ли сильно порадуют рядовых граждан страны. Согласно обнародованным весной этого года данным исследовательской фирмы New World Wealth, наша страна лидирует в мире по степени имущественного неравенства. 26% всего национального богатства принадлежит долларовым миллиардерам, а еще 62% долларовым миллионерам. В то же время реальные доходы российских граждан за годы экономической нестабильности снизились почти на 13% и продолжают падать.

Това пък е за 2016 г. - 98 милиардера забогатели стс 104 млрд долара https://www.belnovosti.by/ekonomika/rossiyskie-oligarhi-razbogateli-na-104-mlrd-dollarov-za-2016-god

под чертата на бедност пък  са официално около 20 млн  , неофициално .. двойно повече

http://www.ng.ru/economics/2017-04-12/4_6973_real.html

Spoiler

преди 2 часа, nikssi написа:

Къв секс бре Миро? Мазохистите да ви четат поръчковите мнения стават все по-малко. Ако излезеш малко от форума може и секс да видиш...

Що си криеш тъпизмите под спойлер? 

Не е криене , след като всеки може да види. Правя го за прегледност  защото си е офтопик .Иначе репликата ти важи изцяло за такива като теб и оня арогантен  сталинист  :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 2 часа, miro20 написа:

Така е ... когато фактите говорят троловете би трябвало да мълчат гузно

еми замълчи!чрез олигарсите-жидове америка в продължение на 10 години източваше Русия,докато дойде чичко ти Путин с отвратителния нрав да ги вкарва да полежат известно време!същите тия жидове бяха принудени да върнат голяма част от откраднатото,ако не ме лъже паметта в размер на 500 милр.долара!тези пари направиха огромен излишък в бюджета на чичко ти Путин и той вложи голяма част в образование,здравеопазване и  др.!

та мисълта ми беше че Русия е най лошото място за живеене,което означава,че това е зла страна със зли намерения, която е враг на Америка.разбра ли?

Определено те лъже паметта. Ако не беше  трол , който трябва редом с другите да си скимти в ъгъла, щеше коректно да опровергаеш цифрите или да добавиш други.

Предполагам имаш предвид закона от 2015 г и амнистията дори за незаконния мафиотски капитал ? http://www.sbnl.eu/v-svetu/kak-putin-ubedit-oligarhov-vernut-v-rossiyu-bolee-sta-milliardov-evro/

Та.. като отвори дума за отток на капитала , който Путлер би желал да спре, ето ти още малко цифри :

http://www.rbc.ru/rbcfreenews/5915bc8a9a79474771420a4b

Цитат

Банк России объявил о существенном увеличении оттока капитала из России в январе—апреле 2017 года. По данным регулятора, чистый вывоз капитала частным сектором за этот период составил $21 млрд, что более чем вдвое превышает показатель первых четырех месяцев предыдущего года (было $9,8 млрд).

https://lenta.ru/news/2017/07/11/rusoutflow/

Цитат

С января по май чистый вывоз капитала из России достиг 22,4 миллиарда долларов, сообщил ЦБ.

преди 5 часа, sten90 написа:

2 - Друга любима опорка - прословутите двигатели РД-180(които нямат нищо общо със "совалките") - чел съм, че те всъщност са американски и се произвеждат ПО ЛИЦЕНЗ в Русия - може би защото е по-евтино.

Все съм чел смешки, но тази е недостижима!:D

Като не вярваш на Рогозин, на Дискавъри ще повярваш ли?

Има техен документален филм точно за този тип двигатели, казва се"двигателят, който дойде от студа".

Като го изгледаш ще разбереш, че американските учени са смятали такъв двигател за невъзможен!

И когато след перестройката виждат цял склад с нови двигатели от този тип, не могат да повярват, колко напред са били руснаците.

преди 1 час, miro20 написа:

Та.. като отвори дума за отток на капитала , който Путлер би желал да спре, ето ти още малко цифри :

Мирко, стига с тоя износ на капитал, това е нормална практика в света!Знаеш ли колко изнесен капитал има от САЩ?

Капитала ходи там, където ще стане повече.

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

преди 51 минути, M.Николов написа:

Капитала ходи там, където ще стане повече.

Именно . Именно :) и това не е РФ.

преди 54 минути, M.Николов написа:

Все съм чел смешки, но тази е недостижима!:D

И това ли е смешка ?

http://www.cosmos.1.bg/portal/2014-10-24-20-54-26/1336-2016-american-rockets-russian-engines

тея фейкове не ги ли минахме вече ?

Разбира се, че е смешка да се твърди, че този двигател е американски.

Технологията е руска и изработката е руска, американски е само купувача.

http://engine.space/dejatelnost/engines/

преди 3 часа, miro20 написа:

тея фейкове не ги ли минахме вече ?

Именно че ги минахме ама ти пак се опитваш да ни ги пробутваш.
Този спор вече го водихме май Миро и там останах без отговори

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

преди 9 часа, M.Николов написа:

Разбира се, че е смешка да се твърди, че този двигател е американски.

Технологията е руска и изработката е руска, американски е само купувача.

http://engine.space/dejatelnost/engines/

Тук май спориш без да имаш достатъчно информация. Технологията дали е руска или правена в Русия зависи от това как е сключен договорът за разработка и доставка и чии са правата в него. А това трудно ще се разбере защото обикновено такива договори са поверителни и не се оповестяват.Нали се сещаш че ако беше главното къде е правено едно изделие доста световно известни марки трябва да са китайски.

Виж сега смърфче, РД180 е направен на основата РД171, който е създаден още по времето на СССР така че, категорично технологията е руска, също така факт е, че РД180 се е произвеждал и се произвежда единствено в Русия, та мисля всичко е ясно!Да, има американско участие, но то е свързано най-вече с финансирането и продажбата в САЩ на тези двигатели.Договора не е секретен, може да го намериш в интернет.

преди 22 минути, M.Николов написа:

Да, има американско участие, но то е свързано най-вече с финансирането и продажбата в САЩ на тези двигатели.Договора не е секретен, може да го намериш в интернет.

За разлика от теб няма да споря тъй като не съм чел договора. Възможно е и да си прав. Само че това че руснаците не могат да произвеждат РД180 за собствени нужди ме навежда на две хипотези  или правата изцяло са продадени на американците или има клауза забраняваща продажбата на двигателите без разрешение от американска старана. Щом го знаеш къде е този договор дай линк и споровете ще бъдат излишни.

Тези  , а и всички други  , по-наппред да си гледат ураганите , че и Йелоустон под задника им припича;;;;Другият пък луд сам си направи земетресение....Всички са се издухали от алчност и самолюбие ! .....

преди 9 часа, BMW Маниак написа:

Този спор вече го водихме май Миро и там останах без отговори

Както виждаш в нея тема не съм отговарял или  гледал, но конкретно за двигателите, фейковете и истерията  които се въртяха е как американската ракетна индустрия блокирала заради русктие двигатели

http://www.stopfake.org/bg/fejk-v-sashh-priznali-che-ne-mogat-da-letyat-v-kosmosa-bez-ruski-dvigateli/

Доказан пропаганден класически фейк.

В един период след спирането на совалките, наистина не можеха да летят без руските двигатели за ракетите"Атлас".След това се появиха частните компании и започнаха разработките на техни двигатели и кораби и сега вече има конкуренция.

преди 5 часа, lsmurf написа:

Само че това че руснаците не могат да произвеждат РД180 за собствени нужди ме навежда на две хипотези  или правата изцяло са продадени на американците или има клауза забраняваща продажбата на двигателите без разрешение от американска старана

РД 180 е създаден за точно определен тип американска ракета, руснаците за своите ракети си имат други подобни двигатели.

Той Рогозин ясно и в прав текст си го е казал, ама кой да чете!!! Пък и нали на него не трябва да му се вярва!!! Хайде сега някой да ми обясни как тия прости чипсове са изпратили човек на Луната, след като един ракетен двигател не могат да направят!!! Иначе пък руснаците били изостанали и от десет години ги чакаме всеки ден да фалират, щото и пари нямали!!!

Не само за времето си!!! Руските и сега са по-добри!!! Илон Мъск дето налива и му наливат сума ти милиарди за разработки, от 5 опита да изведе ракета в космоса има един успешен!!! До там са стигнали развитите американци!!! 

преди 39 минути, Джугашвили написа:

Илон Мъск дето налива и му наливат сума ти милиарди за разработки

най-бързо разрастващите се индустрии са фалшивите индустрии, такива, които процъфтяват въпреки факта, че имат много малко клиенти, готови да закупят продуктите им! какво ново, революционно и напредничаво е сътворил Мъск,което може да се види, пипне и използва, а не просто идеи и концепции за заселване на Плутон?неговия гении достига до държавните субсидии, директни помощи, данъчни облекчения, заеми с ниски лихви, данъчни кредити и търговски отстъпки на клиентите на неговите продукти!това за успешен полет сега го виждам,изпуснал съм!първото,което ми дойде наум е фотошоп и филмовото студио на наса!

преди 10 часа, glen написа:

най-бързо разрастващите се индустрии са фалшивите индустрии, такива, които процъфтяват въпреки факта, че имат много малко клиенти, готови да закупят продуктите им! какво ново, революционно и напредничаво е сътворил Мъск,което може да се види, пипне и използва, а не просто идеи и концепции за заселване на Плутон?неговия гении достига до държавните субсидии, директни помощи, данъчни облекчения, заеми с ниски лихви, данъчни кредити и търговски отстъпки на клиентите на неговите продукти!това за успешен полет сега го виждам,изпуснал съм!първото,което ми дойде наум е фотошоп и филмовото студио на наса!

Е направи един успешен. Мисля че третия беше, ако не ме лъже паметта, ама след него пак провал след провал. Сега последният го отлагат вече два пъти или три пъти. Май пак ще станат за резил;) А относно фалшивите индустрии, те нещата са ясни. Всичко е лобита и пари!!! Излиза "американският патриот" Маккейн и започва да се плюнчи, как така ще се дават толкова пари на руснаците за ракетни двигатели, те са врагове на САЩ и другите добре познати ни опорни точки и милиардите потичат по посока на Мъск!!! Ама тя работата не била толкова проста. И сега какво излиза, хем наливат милиарди на Мъск, хем си купуват ракетни двигатели и то от старо поколение от матушка Россия!!! Иначе пък лицензът бил техен...смях!!!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.