Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

на 13.05.2018 г. в 11:59, miro20 написа:

Понеже все го повтаряш... Ще ми припомниш ли кога и къде е искал това ?

...."Мы не считаем законным референдум 16 марта 2014 года......." .Политик предложил провести «законный и легитимный референдум (либо локальные референдумы с перспективой кантонизации Крыма)», по украинскому законодательству и международно-правовым нормам, «согласованному с Киевом, органами власти Крыма, Москвой, ЕС, ОБСЕ и ООН».... (копи)

Знаеш ли кога ? Никога ! Защото Крим - това е Севастопол ! 

Кога за военноморската база Гуантанамо ще има референдум американска ли е или кубинска :lol6:https://bg.wikipedia.org/wiki/Военноморска_база_Гуантанамо_Бей

Отделно , че въпреки това референдум имаше и хората масово казаха своето "Да" за Русия ....

Че ще си дрънкаш "либерално-демократичните" тъпотиите то е ясно , но не ме ангажирай с тях да ги обяснявам .

Никога и никъде по света нещата с "либерално-демократични" лигавщини не се решават . Ако щеш както Гуантанамо , така и Крим го потвърждават....Тук за "демократизацията" на Либия , Ирак , Сирия....Украйна и дума не отварям....

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 479,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

преди 6 часа, by_chechi написа:

Че ще си дрънкаш "либерално-демократичните" тъпотиите то е ясно , но не ме ангажирай с тях да ги обяснявам .

Не приятелю  :)  Ти си дрънкаш , и пак те хванах в тотална лъжа и манипулация.

Попитах те не за Крим, а кога Явлинский е искал да връща Севастопол /който винаги между другото е споменаван отделно от Крим  като  отделен федерален статут/  на Пентагона ? Щото "така било демократично"  ?

То  за нов световно признат референдум говорят и други , например Собчак, НАвалний и др.  Е и ?

Но ти говориш, че и повтаряш няколко пъти /значи не е случайна грешка/  една и съща, съвсем друга простотия за Севастопол.

преди 6 часа, by_chechi написа:

Отделно , че въпреки това референдум имаше и хората масово казаха своето "Да" за Русия ....

Казвал съм си мнението за това в съответната тема, но само да ти "припомня" , че референдум бе проведен цял месец СЛЕД незаконната военна анексия от РФ.

Че Крим исторически никога не е бил руски , Във  владение от Русия е едва около общо  150 г. , а руско население като такова никога преди това не е имало. Коренното население - кримски татари, българи, гърци, турци и др. са били масово депортирани , а руснаци са заселени на един по късен етап.

Цитат

Ревизия 1793 года насчитала в Крыму 6,4 тысячи русских, большую часть которых составляли поздние «приблудыши»:

«Прибывшие из-за границы в 1786 г. и включенные в их число казенных крестьяне (1,3 тыс. чел.), великороссийские дезертиры (около 2 тыс. чел.), отставные солдаты (около 500 чел.)».

Водарский Я. и др. Население Крыма. – М., 2003. – С. 120-121.

...........русские в Крыму оказались в большинстве исключительно за счет административного давления имперского и советского правительств на крымских татар (от манипуляций со статистикой до депортации-геноцида), а не за счет своей «исконности», и во-вторых, из трех тысяч лет письменной истории Крыма (ІХ в. до н.э. – ХХІ в.) русские составляют на полуострове относительное этническое большинство лишь 115 лет или 3,8%, а абсолютное – 72 года или 2,4% всей крымской истории.

Нали знаеш  какъв ми е следващия въпрос, на който групичката миньони нямате отговор ?

- Ако една умряла империя претендира на право на "исконно владение" на база изкуствено заселено население, и едва 115-150г власт, трябва ли да ревизирате една друга умряла империя, която е владеела земи 500г ?

И да претендирате на връщане на тези земи на наследника на тази умряла империя ??

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 9 часа, miro20 написа:

Попитах те не за Крим, а кога Явлинский е искал да връща Севастопол

Виж географската карта ! Ако можеш да мислиш ще ти помогне .

И помисли за Севастопол в Украйна (Крим) , като за Гуантанамо в Куба - т.е. военноморска база на Пентагона ........

Украйна днес е на този незавиден хал тъкмо заради Крим и мерака на Пентагона към него (то , не че другите нови натовци сме цъфнали и вързали) , а не заради тръбите с газ или нещо друго . Пак си има тръби през друго място . Сега всички се чудят какво да я правят Украйна , че вече не им трябва , защото  "номера" с присвояването на Крим (разбирай Севастопол) не мина......Бе тя , "половината ВСВ" за Севастопол се водеше , ама кой да знае и разбира история.....

А оня ще прави нов референдум - един не му стигна . Това ако не е опит да дадеш Севастопол на Пентагона , какво е тогава ? Внос на световна "свобода и демокрация" може би , едва ли не ? Е , освободиха се и се демакратизираха украинците , че камък върху камък не остана от една съвсем прилична държава.....:)

П.П.........Пък аз те призовавам да мислиш ! `Ма то , и аз на моменти съм един наивник . Ако играеш някоя стратегическа игра он-лайн , дечицата първо ще ти спукат задника от бой , а после и ще ти се смеят......:lol6:

преди 5 часа, by_chechi написа:

И помисли за Севастопол в Украйна (Крим) , като за Гуантанамо в Куба

Нищо общо.

Украйна днес е на този незавиден хал тъкмо заради Крим и мерака на Пентагона към него

Повтаряме старите лъжи за американска намеса в Украйна ли ? :)

Че са били дали уж 5 млрд ли ? :)

А това че почти година обикновенни украинци излязоха на площада и искаха вътрешни реформи , борба с корупцията и евроинтеграция които именно отказваше путинската марионетка Янукович, нищо ли не значи ?

Най е лесно да се "оправдават" всички процеси с намеса на "злия Запад" . Ама вече не върви... :)

А оня ще прави нов референдум - един не му стигна . Това ако не е опит да дадеш Севастопол на Пентагона , какво е тогава ?

Колкото и да се гърчиш, Явлински нищо подобно не говори за Севастопол. Акцента  и мотото на позицията на партията му за Крим е съвсем друга.

Ама гърчи се... човек като няма грам достойнство да си признае че е казал глупост, съм забелязъл все повече е оплита в собствените си кълчища. :)

Е , освободиха се и се демакратизираха украинците , че камък върху камък не остана от една съвсем прилична държава.....:)

Е чак пък "камък върху камък" ?? :)  Къде ги четете тези простотии бре... във вестник хАтака и твАлф ? :)

Пък аз те призовавам да мислиш !

Странно е да ми "дава акъл" някой който до сега едно смислено нещо не е казал, който се гърчи в измислиците си както сега, който  доказано съм го хващал в не една лъжа, в не една манипулация, че дори не си гледа какво цитира, и закоето съм се аргументирал винаги ясно, конкретно с твои цитати.

И тоя ме "призовава да мисля"

Айде не, мерси... :)

преди 16 часа, miro20 написа:

Казвал съм си мнението за това в съответната тема, но само да ти "припомня" , че референдум бе проведен цял месец СЛЕД незаконната военна анексия от РФ.

Че Крим исторически никога не е бил руски , Във  владение от Русия е едва около общо  150 г. , а руско население като такова никога преди това не е имало. Коренното население - кримски татари, българи, гърци, турци и др. са били масово депортирани , а руснаци са заселени на един по късен етап.

Нали знаеш  какъв ми е следващия въпрос, на който групичката миньони нямате отговор ?

- Ако една умряла империя претендира на право на "исконно владение" на база изкуствено заселено население, и едва 115-150г власт, трябва ли да ревизирате една друга умряла империя, която е владеела земи 500г ?

И да претендирате на връщане на тези земи на наследника на тази умряла империя ??

Миро, тъп си беше и тъп ще си останеш.

По колко пъти да ти се обяснява като на бавноразвиващ, че кримчани по собствана воля избраха да се присъединят към Руската федерация, защото не можеха повече да търпят украинската мизерия, корупция и беззаконие.

Ти кой си, че да им даваш акъл и да нареждаш на кримчани как да си живеят живота?! Нито си от Крим, нито живееш там... някакъв тъп интернет трол, който не си вижда мизерията в собствената кочинка, а тръгнал да дава акъл на другите...

Според твоите тъпотии значи България е анексирана от евросъюза.

Не помня някой от Крим да си позволявал да дава наклон на българите, когато формално се присъединяваха към евросъюза.

преди 6 часа, gagodrago написа:

Не помня някой от Крим да си позволявал да дава наклон на българите, когато формално се присъединяваха към евросъюза.

О дават и още как. Е не точно от Крим, а директно у нас си . В лицето на хибридчиците като Решетников и още десетки знайни и незнайни псевдорусофилски  антибългарски организации у нас.

Като изключим гаменщината ти на която няма да отговарям, -  хубаво прочето какво ме цитираш за Крим.

Няма как военна окупация и незаконно анексиране да е "свободно волеизявление " . Хората навсякъде по света не могат и не искат мизерия и корупция и беззаконие. Но се борят с това в рамките на държавата си , и си избират управляващи.

Никой в никоя държава не е тръгнал на протести срещу това, и да иска присъединяване към друга държава. В случая с Крим това просто бе прецизна военна операция на всички военни и разузнавателни спец служби на РФ..Плюс фейк-пропагандата с която и ти си се заразил .

Отделно че мизерията, корупцията, и беззаконието са именно в пъти по големи в РФ. Достатъчно е просто да погледнеш какво е състоянието в момента в Крим. и в останала РФ.

Това защо не го коментираш?

https://news.bg/world/sasht-blokiraha-oon.html?utm_source=money.bg&utm_medium=article&utm_campaign=sidebar

" По последни данни израелските въоръжени сили са убили най-малко 59 и са ранили 2771 палестинци. "

"Ти откога се върна от Ерусалим бе, смешко   "

Тъпо  нали ? тъпо я... Винаги е така когато някои хора не могат да надскочат смачканото си его и беззъбата си злоба :)

А сериозно казано ...  Размириците са заради преместването на  американското посолство. НЯмам абсолютно нищо против да коментираш колкото си искаш.

Заповядай, ти си :)

"США уже в Каспийском море – пустите их до Москвы?"

Ако искаш да умираш - умирай !

преди 10 часа, miro20 написа:

Отделно че мизерията, корупцията, и беззаконието са именно в пъти по големи в РФ. Достатъчно е просто да погледнеш какво е състоянието в момента в Крим. и в останала РФ.

И какво е състоянието в момента в Крим??

преди 13 часа, gagodrago написа:

И какво е състоянието в момента в Крим??

Абе не е толкова розово, колкото безгрижно да описва симпатичната мома прекрасния аеропорт :)

http://www.dw.com/ru/открытие-крымского-моста-сказка-для-владимира-путина/a-43795779?maca=rus-facebook-dw

https://www.svoboda.org/a/28852891.html

и за медиите малко хронология https://zona.media/article/2015/29/06/crimean-media

Ами построиха си и прекрасен мост ! Не са разрушили мост или даже цели държави , като някои други ! :angry:

"Оплаквачките" да има за какво да кълнат и плачат....

Щото същите "оплаквачки" твърдяха , че (тези които правят "мостове" в Космоса , ) не са способни да направят мост на земята - нямали научен , технологичен и производствен потенциал . Сега други люти клетви кълнат и сълзи леят......От малоумници за малоумници ....! :)

преди 2 часа, by_chechi написа:

Щото същите "оплаквачки" твърдяха , че (тези които правят "мостове" в Космоса , ) не са способни да направят мост на земята - нямали научен , технологичен и производствен потенциал . 

Този, който твърди, че Русия няма научен и технологичен потенциал в строителството, просто е невежа. Руснаците са доайени в стротелните науки. Една голяма част от теорията в строителното инженерство е създадена именно от руски учени.

Ей тука малко поглед от миналото към настоящето:

Джордж Буш-старши: "Русия нищо няма да забрави, нищо няма да прости!"

Иначе няма как да не се "изкефя" на някои псевдочовеци, за които предполагам символ на "некорумпираност" е управлението на Костов и после на Симеон Борисов, които ни разпродадоха за жълти стотинки и/или ни ликвидираха индустрията. Че и Бил Клинтън дойде в София да засвидетелства одобрението си по него време. Тогава корупция нямаше, нямаше куфарчета в министерски съвет... и хората разбраха, и никога повече не избраха въпросните "спасители". Само някои не разбрали, а бързат да приказват. И имат наглост да ми говорят за корупция в Русия, при положение, че олигарсите масово се изнесоха не къде да е, а в ЛОНДОН. Питам - защо да се приютяваш в бърлогата на врага си? Защо да бягаш при онези, които искат живота ти? Питам!

ПП: А някой ако може да ми припомни, Луканов къде изнесе златния резерв на България? Москва, Петербург, в тайгата сибирска?

Русофобската истерия достигна точка, от която връщане назад няма. Тон даде някакъв американски журналист - идиот, който призова да се взриви моста в Крим. После се включи и правителството - идиот на сащ, което пък призова Германия да се откаже от Северен поток - 2. Засега Германия не се поддава, но като знаем възможностите за натиск на онези, много е вероятно да се огъне.

В общи линии обаче тази русофобия почва да дава обратни резултати. Едва ли някога Съветския съюз е имал толкова верни привърженици като Русия сега. Не става въпрос за мен ... как се казва, няма значение, те са ни освободили от турско робство и това е достатъчен повод да им бъдем признателни. Аз мисля, че такова робство е имало за разлика от новопоявилите са експерти - демократи. Но мисля, че повечето от хората, които не са питаели топли чувства към споменатия съюз, сега са твърдо за Русия, защото виждат тоталните нелепици, които техните врагове бълват. Нелепици, които са обида за човешкия интелект.

И изобщо "образът на врага" е жизнено необходим за американската демокрация. Без него тя ще деградира. Всъщност и с него това пак ще се случи, просто модела на абсолютната лъжа, който е в основата на тяхната демокрация, рано или късно ще доведе до самоунищожение, но което е по-лошо, то ще доведе и до унищожение на целия свят. Понеже те се идентифицират с този свят, значи ако тях ги няма и него да го няма.

И въпреки, че Джордж Оруел е имал предвид Съветския съюз, когато е писал "1984", всичките му пророчески видения сега съществуват в западните демокрации, нещо повече, доведени са до абсурд, който дори и той не е предвидил. А "Империята на злото" вече има друго име и то е - САЩ и техните слуги.

преди 9 часа, crazy katon написа:

Едва ли някога Съветския съюз е имал толкова верни привърженици като Русия сега.

Ох ох .. . всеки дори лаик може да види че това не само е лъжа, а е точно наобратното.

За  новата "путинска" епоха на управление,  РФ загуби абсолютно всички страни от т.нар. СНГ. Дори Беларус и Казахстан се дистанцират в определени теми.

Пълен провал във външната политика . Погледнато обективно, не само загубиха своите съседи, но и ги настроиха срещу себе си, тикайки ги в ръцете на своите геополитически врагове САЩ и ЕС . - Виж Грузия, Украйна, Азербайджан и др.

Този провал на РФ  просто отвори врати и за НАТО.

Пълен провал и в икономическите реформи и управление. НЕ знам колко некадърен икономист трябва да си, за да имаш многомилиарден поток долари от нефт, газ и др  , а народа да ти да беднее .Оигархията същевременно да се вихри с кражбите си в нечувани размери .

Без тези многомилиардни потоци , как мислите , каква ли разорана нива щеше да е сега РФ ? Не знам защо се сещам за Венецуела.

Пълен провал в образованието, медицината и т.н.

За съдебна власт, политическа култура и опозиция дори не говоря...

За османското  робство гледай не новоизлюпени омразни експерти-демократи, а виж Възрожденците, нашите национални герои  и тяното мнение за "освободителката".

Нищо повече няма да коментирам в тази насока,  дискутирано е в много теми и преди.

преди 2 часа, miro20 написа:

За  новата "путинска" епоха на управление,  РФ загуби абсолютно всички страни от т.нар. СНГ. Дори Беларус и Казахстан се дистанцират в определени теми.

Напротив, това е доказателство за демократичните отношения между страните в СНГ и е в пълен контрапункт на отношението на САЩ към партньорите им изразено най-ясно в думите на представителя им в ООН Н.Хейли, която заяви нещо от сорта "Ние плащаме, ние ще поръчваме музиката"!

преди 1 час, M.Николов написа:

Напротив, това е доказателство за демократичните отношения между страните в СНГ и е в пълен контрапункт на отношението на САЩ към партньорите им изразено най-ясно в думите на представителя им в ООН Н.Хейли, която заяви нещо от сорта "Ние плащаме, ние ще поръчваме музиката"!

Каква демокрация бре... Москва вкара войски в Грузия, предизвика война,  раздаде паспорти на абхазците, направи ги "исконни руснаци"  и ги отдели от Грузия. Като паралелно се проведе зачистка /или както е по правилното геноцид/ над грузински градчета и селца.

"деморкатично" вкара маскирани необозначени человечики в Крим и Донбас. :) :)

Молдова настръхна за Приднестровието, Прибалтийските републики заеха още по радикални позиици спрямо руснаците, Лукашенко се опъна в свой стил на газовото извиване на ръце от Путлер  / цитирал съм му речта, препоръчвам ти да я изслушаш/ ... и казваш ... "деморкатични отношения ??? WTF ?

Понякога чуваш ли се какво говориш  ?

Смешки...

Цитат

Вашингтон полагает, что трубопровод может быть использован для размещения средств прослушивания и слежения в Балтийском море

Проект газопровода «Северный поток – 2» вызывает беспокойство у разведки и военного руководства США, поскольку он позволит Москве внедрить новые технологии прослушивания и слежения в Балтийском море, заявила в четверг заместитель помощника госсекретаря по энергетической политике Сандра Удкерк, выступая в Берлине.

https://www.golos-ameriki.ru/a/reuters-usa-germany-russia-pipeline-update-1/4398160.html

Тъй , де. Чрез тръбата Путин ще ги слуша какви ги говорят. :lol6:

Страхотно промиване на мозъци има в тоя сайт. Яко наливане в тъпи кратуни.

Някои неща се повтарят от някои други клипове , но това е едно добро обобщение на отношенията между САЩ и Русия , и в света въобще :

преди 11 часа, miro20 написа:

....За  новата "путинска" епоха на управление.....

Нещо май тотално си се объркал ! САЩ и Западна Европа (с известни уговорки) не са целия свят !  :)

В същност може , ако като Чърчил заявим - другите не са хора ! 

....по времето (1980-2005г) за това за което говориш , нямаше нито СССР , нито пък Русия (така да се каже) . Имаше "Перестройка".....

Отделно , че за теб въпросът "Защо?" въобще не съществува ! Не един път съм ти го казвал - нямаш основни понятия . Без понятия , как тогава въобще да мислиш ?...... :angry:

преди 2 минути, by_chechi написа:

по времето (1980-2005г) за това за което говориш

Айде бе ? за тогава ли съм "говорел' ?? :) :)

преди 2 часа, miro20 написа:

Айде бе ? за тогава ли съм "говорел' ?? :) :)

ти дори и това не знаеш - не знаеш за какво говориш .

Нямаш понятие за причина-следствие ....

Вътре , в този клип можеш да видиш всичките си постове на куп събрани.... :lol6:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.