Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

Тука гледам вече нов етап в патологичните пристъпи - руснаците вече и човечеството ще унищожават. 😄

• Отговори 8,7k
  • Прегледи 494,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

преди 3 часа, insec написа:

Тука гледам вече нов етап в патологичните пристъпи - руснаците вече и човечеството ще унищожават. 😄

Като ти чета поста си мисля , че Путин налага санкции на цял свят .

Споко ! Кадафи и Садат опитаха да унищожат човечеството , Асад едва оттърва кожата...ама не им се получи ! Ким Чен Ун опитва .....

Горките САЩ здравата са я закъсали от проклетите санкции ! На всичките им границите по целия свят - само зелени човечета....:lol6:

Сваляй кирливото перде ! Отдавна е за пране !  :lol6:

...............

Нов е етапа ! САЩ да си прибират "тарабите" у дома , щото амаан от тях , че ще си намерят боя най-накрая наглеците.... ! Нова Карибска криза им се е приискала . Получават си я ! :nono:

Чудят се къде и как да ги похарчат ....с печалба . 

на 23.04.2021 г. в 21:42, miro20 написа:

Аз им викам националнокастрирани. Които поставят интересите на чужда  , вредяща ни  държава, пред своите национални интереси .

Вредяща ни държава? Предполагам визираш Русия. Би ли пояснил? По-скоро България е вредна за Русия, а именно заради агресивната си политика, на гонене на дипломати и налагане на санкции. Няма как да очакваме особено дружелюбно отношение, все пак би трябвало да имат достойнство. 

преди 18 часа, M.Николов написа:

Да не споменавам, че ти няма как да знаеш въпросния спътник за който си писал, дали е за геостационарна орбита или за ниска околоземна орбита.

Нещо издишаш и започна да си търсиш оправдания.

Аз пък няма да споменавам, че ти не знаеш аз какво знам. Оправданията ги ръсиш ти, ама не четеш с какво точно се оправдаваш и се оказва, че твоите оправдания те опровергават.

преди 17 часа, M.Николов написа:

Напротив, аз знам, че руснаците изостанаха в космическите разработки и не го отричам(най-вече заради липса на финансиране и лошо управление, примерно Рогозин е напълно неподходящ за ръководител на космическата им агенция, но това са си техни вътрешни дела), но това не ми пречи да не се съглася с изказаната от теб абсурдна възможност, че нямали техническа възможност да изведат в орбита някакъв си пиклив спътник.;)

Твоето несъгласие какво общо има с факта, че руснаците не могат да доставят спътник, там където е планирано да бъде, защото нямат техническата възможност сами да си произведат необходимите им компоненти по зададените спецификации?

А изказаната от мен абсурдна възможност всъщност не е възможност, а е факт, казан от самите отговарящи за въпросния сателит. Обясни на тях, че не са прави, защото ти не си бил съгласен. Обясни им и че пилотируемият им полет до Луната също не е станал прекалено тежък, след като им врътнаха крачето за доставка на вносни компоненти.

преди 17 часа, herkules2 написа:

Аз нямам господари и у дома сам съм си годподар.

Написано от теб на 3 февруари:

Цитат

Длъжен съм първо да служа на себе си и после на Русия, а двете са свързани помежду си, защото без Русия днес нямаше да я има и България.

Пак ще те поздравя - здравей, Слуга! Служиш ли вярно?

Както сам си написал длъжен си да служиш първо на себе си и после на Русия. Национално кастриран? Нееее.

А ти, "много знаещият" къде видя про руски елит у нас? Да не си пушил трева? При четири американски бази у нас и нито една руска. Про руски е 75% от населението ни, а елитът отдавна продаде страната ни на твоите господари. При живота ни с братския съветски съюз населението ни достигна 9 милиона и всичките се наричаха българи. Аз го помня, защото това време съм го живял и ти тук не можеш да излъжеш. Благодарение на лъжите на твоите господари за "добрия запад" доста младежи напуснаха страната ни и след "демокрацията" останахме под 6 милиона, а числеността на българския етнос сам виж колко е в момента. Сега усетиха на къде духа вятъра и че на запад ще са слуги и започнаха да се връщат, загубили половината си живот заради мазните лъжи на запада и либерастията, следствие от пошлата им демокрация. А аз ще продължавам да се надявам, че Русия ще прости предателството ни и ще намери начин да ни спаси отново! Другите ти изцепки няма да коментирам, не разполагам с време да се занимавам с глупостите ти!

Елитът продаде страната ни на СССР/Русия много преди първата американска база у нас. Като видиш кой все още управлява България ще ти стане, а дано, ясно как е настроен "елитът" ни. Затова - радвай се.

Благодарение на лъжите на твоите господари за "добрия запад" доста младежи напуснаха страната ни и след "демокрацията" останахме под 6 милиона, а числеността на българския етнос сам виж колко е в момента. Сега усетиха на къде духа вятъра и че на запад ще са слуги и започнаха да се връщат, загубили половината си живот заради мазните лъжи на запада и либерастията, следствие от пошлата им демокрация. А аз ще продължавам да се надявам, че Русия ще прости предателството ни и ще намери начин да ни спаси отново! Другите ти изцепки няма да коментирам, не разполагам с време да се занимавам с глупостите ти!

Аха, трябваха им 30 години, за да осъзнаят, че западът ги излъгал и чак сега започнаха да се връщат???!!!

Нещо ти пречи да провериш как стои въпроса с емиграцията в България ли? Ето ти тука едни данни. Да знаеш, че не са верни.

Че то е очевадно!!! Сляп ли си? Обградили са я като хиени и кроят пъклени планове как да я унищожат и откраднат богатствата и. Това се опитват да направят, докато не изядат шамарите отново. Този път обаче може да не са шамари, а салкъмови колове по тиквите им, които да им пръснат мозъците за да се ликвидира веднъж за винаги тази западна душмания.

ПАТОЛОГИЯ.

Ами аз не знам, защо пишеш такива глупости само ти си знаеш, но е похвално че най-после сам си призна!

Я пак да прочетеш това, което си цитирал, да видиш от къде си го цитирал и да го осмислиш.

Американците още им дишат прахта, а стъпването им на луната буди съмнение, че е театър в някое от студиата им!

Я, поредната смешка. :)

Можеш сам да провериш какво е постигнала руската космическа програма през последните 10-тина, че и повече години. Сравни с това какви са постиженията на САЩ и продължавай да си вярваш, че американците още им дишат прахта.

Да се порадваш на руските успехи. Превод не ти трябва, нали?

Цитат

С одной стороны, американцы запустили марсоход, с другой – у них нет пилотируемых запусков в космос: астронавты работают на российской МКС и улетают в космос вместе с нашими космонавтами. Так кого сегодня можно считать лидером в освоении космоса?

С това руснаците летят в космоса:

20171205_zaa_p138_004.jpg?itok=5YnZwUOE

А с това САЩ извършват несъществуващите пилотируеми полети в космоса:

nasacrew1.jpg

В една друга тема бях пуснал статия на руски космонавт за реалното състоянието на руския космически сектор.

Затова ще ви помоля, не че ще ме послушате - спорете, като използвате факти, а не "не ми се вярва", "не съм съгласен" и тем подобни лични желания и фантазии. Да знаете, че и аз мога да споря като вас.

преди 6 часа, VRumen написа:

Вредяща ни държава? Предполагам визираш Русия. Би ли пояснил? По-скоро България е вредна за Русия, а именно заради агресивната си политика, на гонене на дипломати и налагане на санкции. Няма как да очакваме особено дружелюбно отношение, все пак би трябвало да имат достойнство. 

:D

преди 3 часа, A.com написа:

Елитът продаде страната ни на СССР/Русия много преди първата американска база у нас. Като видиш кой все още управлява България ще ти стане, а дано, ясно как е настроен "елитът" ни. Затова - радвай се.

Абе ти да не сънуваш нещо и да те гони параноя? Кой елит и какво е продал на СССР преди днешните американски бази, заради които може да изгорим като факли? И страната ни никой на никого не е продавал, те, руснаците от СССР сами си я взеха, за да не ни унищожат съюзниците им, като техни врагове, обявили им война! За това и бяха посрещнати не като завоеватели, а като освободители с хляб и сол от народа. Днешният продажен елит ни вкара в тази безизходица и западът ни сложи хомота, без референдум ни вкараха в нато и ни натресоха либерастията, като голяма ценност, евроатлантическа. То не бяха юстиции, конвенции и всичката западна извратения да ни налагат, защото сме васална държава, и винаги ще играем по свирката им. Тарикатска Англия защо избяга от еврогейския съюз? Сигурно защото не иска да я доят, а тя иска да дои, когото и да е. И спри със жалките си сравнения, нищо не са постигнали още американците. Нищо! Били пратили марсоход, хеликоптер и ред други неща, които още нищо не са допринесли за света. Руснаците изстреляха първия спътник. Първият човек в космоса е руснак, първата жена космонафт е рускиня, първата космическа орбитална станция е руска, и ред други руски неща, допринесли много за света. Какви простотии дрънкаш не е истина. Американците това направили онова направили....дрън дрън!!! Нищо не струват американците пред руснаците и ще ядят бой докато не им се изясни, че вече не диктуват условия. Със санкциите им руснаците си избърсаха ......., и не им пука изобщо. Ти се моли твоите господари да не стъпят накриво, че тогаз ще видиш какви са руснаците и какви американците. Ни Доналд Кук ни Мук ще ги спаси, ако се самозабравят и сами си подпишат смъртната присъда. Повече от половината свят вече ги мрази, а заради износът на тяхната "демокрация" арабите са ги нарекли империя на злото! Пази Боже, Жириновски да не дойде на власт.

преди 6 минути, herkules2 написа:

За това и бяха посрещнати не като завоеватели, а като освободители с хляб и сол от народа.

мааааалииииииии - злетака продажник, съчинява история. Патология не, ами направо клиничен случай.

преди 6 минути, herkules2 написа:

И спри със жалките си сравнения, нищо не са постигнали още американците. Нищо! Били пратили марсоход, хеликоптер и ред други неща, които още нищо не са допринесли за света.

Ти нещо от предната страница прочете ли ?

Например това

Да ти навра още малко :

Цитат

Доля в мировом ВВП США: 24.4% ЕС: 17.8% Китай: 16.4% Россия: 1.9% Доля в мировом экспорте ЕС: 31.0% Китай: 10.7% США: 10.1% Россия: 1.9% Доля в мировом населении Китай: 18.2% ЕС: 5.8% США: 4.3% Россия: 1.9%

Цитат

Объем фондов: Harvard University - $41.9 млрд Yale University - $31.2 млрд Stanford University - $30.3 млрд Princeton University - $26.6 млрд Российские вузы о таких деньгах могут только мечтать, а весь бюджет России на высшее образование составляет лишь $6.6 млрд в год

Цитат

Результат за год Высокотехнологичный экспорт Китай: $716 млрд Германия: $209 млрд США: $156 млрд Россия: $11 млрд Научные статьи Китай: 528 263 США: 422 808 Германия: 104 396 Россия: 81 579 Международные патентные заявки Китай: 58 990 США: 57 840 Германия: 19 353 Россия: 1 218

Да не се получи както в '22-ра :

:giggle1:

Или как ги спасяваха пак от глад  '90-те

https://navalnenok.livejournal.com/1214.html

А.. намерих тук по синтезирано :

5 исторических примеров оказания помощи России

https://like-a.ru/5-istoricheskih-primerov-okazaniya-pomo/

преди 4 минути, miro20 написа:

Ти нещо от предната страница прочете ли ?

Например това

Да ти навра още малко :

Да не се получи както в '22-ра :

Или как ги спасяваха пак от глад  '90-те

https://navalnenok.livejournal.com/1214.html

А.. намерих тук по синтезирано :

5 исторических примеров оказания помощи России

https://like-a.ru/5-istoricheskih-primerov-okazaniya-pomo/

Твоите лакърдии ги знаем, такава помощ е мечешка услуга. И без нея резултатът пак щеше да е същият!

Те не са мои :) 

ИСтория и факти , другарю  прорашистки женомразец :hush:

И с патологии както казват и други :)  :getout:

току-що, miro20 написа:

Те не са мои :) 

ИСтория и факти , другарю  прорашистки женомразец :hush:

И с патологии както казват и други :)  :getout:

Твоите истории и "факти" са ми ясни, а за патологията и нормата питай любимият ти Збигнев Бжежински. За това нормалното ти се струва патология, а патологията за теб е нормално!

преди 4 минути, herkules2 написа:

Твоите истории и "факти" са ми ясни

Не , не са. Щом плямпаш подобни простотии по назад, очевидно не са. :hush:

преди 14 часа, A.com написа:

Твоето несъгласие какво общо има с факта, че руснаците не могат да доставят спътник, там където е планирано да бъде, защото нямат техническата възможност сами да си произведат необходимите им компоненти по зададените спецификации?

А изказаната от мен абсурдна възможност всъщност не е възможност, а е факт, казан от самите отговарящи за въпросния сателит. Обясни на тях, че не са прави, защото ти не си бил съгласен. Обясни им и че пилотируемият им полет до Луната също не е станал прекалено тежък, след като им врътнаха крачето за доставка на вносни компоненти.

Е къде е тази информация де, нали те питах?

Дай и ние да прочетем как руснаците нямали техническа възможност да изведат някакъв спътник в космоса?

При условие,че тежките им ракети могат да носят 35 тона!

...................................................................................................

nasacrew1.jpg

Така е, но руснаците летят по-този начин от преди повече от 30 години, а американците по този начин едва от 1 година!

Та хайде да не сравняваме ябълки със круши.

преди 10 часа, miro20 написа:

Не , не са. Щом плямпаш подобни простотии по назад, очевидно не са. :hush:

Доста може да спорим за това, колко големи са твоите простотии, а ти си плямпай, плямпай си как Русия страдала от американските санкции. Американците си изядоха топките от яд, че Русия ги изпревари във въоръжаването и вече не могат да и поставят условия, а им се налага да се съобразяват с нея, за да не ядат тоягата! Край с хегемонията на САЩ! А, за да няма край с нато, на натовци им се налага да си стоят мирно и кротко, но те си го знаят, Макрон им го каза в прав текст!

преди 2 часа, M.Николов написа:

Няма как да ти отговори, защото такава информация няма. Те заедно с "инженера" могат да измислят всякакви небивалици. В много антируски медии генерират фалшиви новини с прозападна пропаганда, а уж Русия водела хибридна война!

преди 23 часа, herkules2 написа:

Абе ти да не сънуваш нещо и да те гони параноя? Кой елит и какво е продал на СССР преди днешните американски бази, заради които може да изгорим като факли? И страната ни никой на никого не е продавал, те, руснаците от СССР сами си я взеха, за да не ни унищожат съюзниците им, като техни врагове, обявили им война! За това и бяха посрещнати не като завоеватели, а като освободители с хляб и сол от народа. Днешният продажен елит ни вкара в тази безизходица и западът ни сложи хомота, без референдум ни вкараха в нато и ни натресоха либерастията, като голяма ценност, евроатлантическа. То не бяха юстиции, конвенции и всичката западна извратения да ни налагат, защото сме васална държава, и винаги ще играем по свирката им. Тарикатска Англия защо избяга от еврогейския съюз? Сигурно защото не иска да я доят, а тя иска да дои, когото и да е. И спри със жалките си сравнения, нищо не са постигнали още американците. Нищо! Били пратили марсоход, хеликоптер и ред други неща, които още нищо не са допринесли за света. Руснаците изстреляха първия спътник. Първият човек в космоса е руснак, първата жена космонафт е рускиня, първата космическа орбитална станция е руска, и ред други руски неща, допринесли много за света. Какви простотии дрънкаш не е истина. Американците това направили онова направили....дрън дрън!!! Нищо не струват американците пред руснаците и ще ядят бой докато не им се изясни, че вече не диктуват условия. Със санкциите им руснаците си избърсаха ......., и не им пука изобщо. Ти се моли твоите господари да не стъпят накриво, че тогаз ще видиш какви са руснаците и какви американците. Ни Доналд Кук ни Мук ще ги спаси, ако се самозабравят и сами си подпишат смъртната присъда. Повече от половината свят вече ги мрази, а заради износът на тяхната "демокрация" арабите са ги нарекли империя на злото! Пази Боже, Жириновски да не дойде на власт.

Не случайно пиша ПАТОЛОГИЯ с големи букви.

преди 14 часа, M.Николов написа:

Дай и ние да прочетем как руснаците нямали техническа възможност да изведат някакъв спътник в космоса?

При условие,че тежките им ракети могат да носят 35 тона!

Заповядай:

Российским спутникам необходим технологический прорыв

Российские спутники из-за импортозамещения оказались слишком тяжелыми

Перетяжеленная российская «Федерация» не долетит до Луны

Тези 35 тона нали видя до къде могат да ги носят?

преди 14 часа, M.Николов написа:

nasacrew1.jpg

Така е, но руснаците летят по-този начин от преди повече от 30 години, а американците по този начин едва от 1 година!

Та хайде да не сравняваме ябълки със круши.

Николов, моля те, чети хубаво какво пиша и не цитирай избирателно.

Цитат

Цитат

С одной стороны, американцы запустили марсоход, с другой – у них нет пилотируемых запусков в космос: астронавты работают на российской МКС и улетают в космос вместе с нашими космонавтами. Так кого сегодня можно считать лидером в освоении космоса?

nasacrew1.jpg

От друга страна от 1985 до 2011 година американците летят и с това: цък.

Ако искаш пусни снимки да сравним ябълки с ябълки.

преди 10 часа, herkules2 написа:

Няма как да ти отговори, защото такава информация няма. Те заедно с "инженера" могат да измислят всякакви небивалици. В много антируски медии генерират фалшиви новини с прозападна пропаганда, а уж Русия водела хибридна война!

Ох, милия.

току-що, A.com написа:

Не случайно пиша ПАТОЛОГИЯ с големи букви.

С големи или с малки букви все тая. Пропагандата ти не струва. Както казах днес нормата се смята за патология, а патологията за норма. За това ги има разни извратени конвенции и фалшива информация, която в случая е дезинформация и ти майсторски я представяш за истина. Само че, мен не можеш да излъжеш, защото съм свидетел на събитията.

преди 1 минута, A.com написа:

Заповядай:

Какво да заповядам, пак измишльотини на американските провокатори в Русия. Най после в Русия се осъзнаха и след като изгониха разбойника Сорос, дойде ред и на провокаторите срещу Путин. Крайно време беше! Не можели в Русия да истрелят спътник, щото бил тежък, понеже бил с руски части! Хайде холан. Сигурно са ги правили от немски каски!:lol6:

https://news.bg/int-politics/rusiya-zatvori-ofisite-na-navalni.html

преди 7 минути, A.com написа:

Пак ли превъзнасяш американците бе, не разбра ли, че руснаците са по-добри от тях, и винаги са били! Хайде чети и се гърчи, както казва съмишленика ти!

https://www.bgonair.bg/a/5-science/194555-istoricheskiyat-polet-na-nasa-e-tazi-vecher-v-2330-balgarsko-vreme

Цитат

След като през 2003 година, совалката "Колумбия" се разпадна при кацане и 7 астронавти загинаха, Съединените щати сложиха край на космическата си програма. Последният пилотиран полет бе със совалката Атлантис през 2011 година. 

В следващите 9 години САЩ платиха на руската "Роскосмос" 4 милиарда долара, за да превозва американските астронавти до Международната космическа станция. До днес, когато 49-годишният Роб Бенкен и 53-годишният Дъг Хърли, и двамата космически ветерани, ще излетят от американска земя с ракетата "Фалкон 9" и пасажерската капсула "Дракон", разработени от компанията на Илън Мъск - SpaceX.

Я сега си свери годините за които лъжеш, че САЩ летели със совалките сполучливо. освен Колумбия да казвам ли и за Чалънджър, как астронавтите им пак изпукаха заради голямото американско самочувствие. Голяма работа били американците, голяма колкото две малки. Само опаковка без съдържание. Никога няма да стигнат руснаците, без значение дали правят леки или тежки совалки, или частите им за спътниците са леки. Сега ти сравнявай ябълки с шикалки.

преди 2 часа, A.com написа:

Российские спутники из-за импортозамещения оказались слишком тяжелыми

Странно, дори старата ракета "Протон М" може да изведе на геостационарна орбита до 3,2 тона, а новата "Ангара 5" би трябвало да може още малко отгоре.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Протон_(ракета)

Какъв ще да е бил този спътник!Ето вчера със ракета"Союз" са изведени в орбита 36 британски комуникационни спътници.

https://www.kaldata.com/it-новини/ракетата-союз-2-1б-успешно-изведе-в-орби-2-360025.html

преди 19 часа, herkules2 написа:

не разбра ли, че руснаците са по-добри от тях, и винаги са били

https://www.facebook.com/ivo.indzhev/posts/312664016886729

А междувременно на икономическото поприще се вижда дълбоката стагнация в Русия. Изоставането й от развитите страни върви с бързи темпове, а развиващите се държави я настигат. По данни на световната банка за 10 години 6 страни са изпреварили Русия по БВП на глава от населението: Литва, Панама, Румъния, Малайзия, Латвия и Сейшелите. Казахстан се изравни по този показател с Русия.
Докато преди кримската авантюра руският дял от световната икономика е бил 2.5 на сто, то сега е 1.74 процента. За същия период средната работна заплата в Русия е паднала от 1200 долара до 636 долара.

За сметка на това Русия е абсолютен европейски шампион по брой танкове на 100 000 души от населението, “изпреварвайки” по този показател развитите и богати западни държави на континента десет и повече пъти. https://ivo.bg/2021/04/22/най-бедната-страна-в-ес-е-далеч-по-бога/

Свръхбогатата на природни ресурси “свръхдържава” Русия може да си позволи да плаща минимална заплата на своите граждани от 12792 рубли – 4,57 пъти по-малко от Литва. 

Русия потребява предимно продукти, които произвежда от вносни суровини, готови комплекти т.н., произведени по вносни технологии с вносно оборудване, за което още не е изплатен лизингът във валута.

Един пример: 90 процента от пазара на “родното пилешко” в Русия се контролира от западни фирми. Само за носачки, които не се използват за месо, тези компании внасят в Русия годишно 6 милиона еднодневни пиленца и 400 милина инкубационни яйца.

Чудно ли е, че при тези успехи, близките на близкия до Путин олигарх Ротенберг имат финландско гражданство, дъщерята на външния министър Лавров живее в Ню Йорк, дъщерята на говорителя на Кремъл Песков учи в Париж, синът му Николай излежа повече от година в английски затвор, а съпругата му притежава  апартамент в САЩ от 126 кв.м., най-върлият руски шовинист в парламента Владимир Жириновски ( за чието експулсиране от България заради непристойни изявление спрумо президента Желев моя скромност допринесе решаващо като главен редактор на в. “Експрес”) има испанско гражданство, а синът му Игор има зелена карта в САЩ, испанско гражданство и живее постоянно в Швейцария, приятелят на Путин Генадий Тимченко  ( най-големият износител на нефт) е гражданин на Финландия, жена му и дъщеря му – също…

Ами потомците на “великите” дейци на великия СССР къде живеят? 

Отговорът не се нуждае от превод.

Ez08B9IXEAEEZt1.jpeg?resize=300%2C265&ss

Русия е на пето място в света по брой милиардери ( 99 души с 385 милиарда долара общо), докато Великобритания има 45 милиардери. Русия има три пъти повече милиардери от Франция ( 39 души) или Италия ( 36). Има 4 пъти повече милиардери от Япония ( 26 души).

Докато в същото време 38 на сто от населението в Русия нямат достатъчно средства за хората и дрехи. 

“Гордостта на Путин”, ваксината “Спутник V” успя да заеме само 8.7 процента от световния пазар на ваксини – в страни като Индия, Бразилия, Мексико, Египет, Непал, Узбекистан, Венецуел, Мианма, Виетнам…При това само при условие, че ваксината бъде произведена в Южна Корея в достатъчни количества.

Впрочем Бразилия се отказа на 26 април да купува руската ваксина, а Словакия, една от много малкото европейски държави, поръчали “Спутник V”, възмутено установи в Деня на космонавтиката на 12 април, че получила фалшификат от Русия и също се отказа от “първата в света ваксина”.

Русия изостава от САЩ по БВП 12 пъти, а на глава от населението – 5 пъти.

....

А на научния фронт как стоят нещата на сравнима основа? Сравнете сами.

Харвардският университет, чиито приходи се увеличиха миналата година с 1 милиард долара, разполага общо с 41.9 милиарда. Московският държавен университет има фонд от 0.02 милиарда долара. В Руския държавен бюджет за висше образование са предвидени 6.6 милиарда долара – близо 7 пъти по-малко отколкото за един американски университет.

Да не не стигаме до въпроса за руската полицейска държава, в която има 666 (конц)лагера в днешно време, наричан “колонии”,че там положението е направо страшно.

..

преди 21 часа, herkules2 написа:

С големи или с малки букви все тая. Пропагандата ти не струва. Както казах днес нормата се смята за патология, а патологията за норма. За това ги има разни извратени конвенции и фалшива информация, която в случая е дезинформация и ти майсторски я представяш за истина. Само че, мен не можеш да излъжеш, защото съм свидетел на събитията.

Ето това е опит за пропаганда и то крайно нескопосан:

Пак ли превъзнасяш американците бе, не разбра ли, че руснаците са по-добри от тях, и винаги са били!

Пак ли превъзнасяш американците бе, не разбра ли, че руснаците са по-добри от тях, и винаги са били! Хайде чети и се гърчи, както казва съмишленика ти!

https://www.bgonair.bg/a/5-science/194555-istoricheskiyat-polet-na-nasa-e-tazi-vecher-v-2330-balgarsko-vreme

Цитат

След като през 2003 година, совалката "Колумбия" се разпадна при кацане и 7 астронавти загинаха, Съединените щати сложиха край на космическата си програма. Последният пилотиран полет бе със совалката Атлантис през 2011 година. 

В следващите 9 години САЩ платиха на руската "Роскосмос" 4 милиарда долара, за да превозва американските астронавти до Международната космическа станция. До днес, когато 49-годишният Роб Бенкен и 53-годишният Дъг Хърли, и двамата космически ветерани, ще излетят от американска земя с ракетата "Фалкон 9" и пасажерската капсула "Дракон", разработени от компанията на Илън Мъск - SpaceX.

Я сега си свери годините за които лъжеш, че САЩ летели със совалките сполучливо. освен Колумбия да казвам ли и за Чалънджър, как астронавтите им пак изпукаха заради голямото американско самочувствие. Голяма работа били американците, голяма колкото две малки. Само опаковка без съдържание. Никога няма да стигнат руснаците, без значение дали правят леки или тежки совалки, или частите им за спътниците са леки. Сега ти сравнявай ябълки с шикалки.

Ще ти задам два въпроса:

1) Сигурен ли си, че българският ти е майчин език?

2) Кога ще се научиш да осмисляш това, което четеш?

Ако се чудиш защо те питам:

Цитат

Съединените щати сложиха край на космическата си програма.

Наистина ли САЩ сложиха край на космическата си програма през 2003 година? Чел, чел, недочел?

Ще цитирам това, което си цитирал:

Цитат
преди 23 часа, A.com написа:

Пак ще те питам:

Първо, къде съм написал, че САЩ са летели "сполучливо" със совалките? Цитирай, ако можеш. И понеже не можеш да цитираш пак ще те питам:

Чел, чел, недочел?

Голяма работа били американците, голяма колкото две малки. Само опаковка без съдържание. Никога няма да стигнат руснаците, без значение дали правят леки или тежки совалки, или частите им за спътниците са леки. Сега ти сравнявай ябълки с шикалки.

Прав си, за да ги стигнат трябва да тръгнат назад.

не разбра ли, че руснаците са по-добри от тях, и винаги са били!

🤣 За пореден път разбрах какво значи да си слуга на матушката.

преди 20 часа, M.Николов написа:

Странно, дори старата ракета "Протон М" може да изведе на геостационарна орбита до 3,2 тона, а новата "Ангара 5" би трябвало да може още малко отгоре.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Протон_(ракета)

Какъв ще да е бил този спътник!Ето вчера със ракета"Союз" са изведени в орбита 36 британски комуникационни спътници.

https://www.kaldata.com/it-новини/ракетата-союз-2-1б-успешно-изведе-в-орби-2-360025.html

На теб ти е странно, ама на едни други хора не им е. Прочете ли статията, или спря на първия абзац?

Цитат

«Создание собственной электронно-компонентной базы – это вопрос промышленной безопасности страны, который обещают решить за 3–4 года, но эти обещания мы слышим уже много лет. В этом одна из причин отставания России в космической сфере в последние годы. Например, использование отечественных узлов приводит к существенному увеличению массы космических аппаратов», – говорит первый вице-президент Российского союза инженеров Иван Андриевский.

Так, в Минобороны РФ ранее отмечали, что проблемы с импортозамещением по линии электронной компонентной базы привели к значительному увеличению массы перспективных спутников связи «Сфера-В». Ракеты-носители «Протон-М» и «Ангара-А5» оказались просто не в состоянии вывести на высокоэллиптическую орбиту спутники этого типа в новой, российской комплектации.

току-що, A.com написа:

Ако се чудиш защо те питам:

Цитат

Съединените щати сложиха край на космическата си програма.

Наистина ли САЩ сложиха край на космическата си програма през 2003 година? Чел, чел, недочел?

Ти на ненормален ли ме правиш?

Цитат

След като през 2003 година, совалката "Колумбия" се разпадна при кацане и 7 астронавти загинаха, Съединените щати сложиха край на космическата си програма. Последният пилотиран полет бе със совалката Атлантис през 2011 година

Това аз ли съм го измислил? Според теб това истина ли е или е фейк? Щом смяташ, че съм недочел, хайде ти тогава го прочети, ако майчиният ти език е английския се съмнявам ти да го осмислиш!

Апропо: Българският език ми е майчин и имам претенции да го говоря правилно по образец на Търновската школа. Инженера ме обвинява, че не знам руски! Я се разберете двамата сеа, кой е майчиният ми език.

току-що, A.com написа:

не разбра ли, че руснаците са по-добри от тях, и винаги са били!

🤣 За пореден път разбрах какво значи да си слуга на матушката.

Нищо не си разбрал, просто съм обективен, с руския народ сме братя, имаме славянски корени, изповядваме православие, имаме историческо минало и винаги сме се уважавали, като два братски народа! Какви са ми на мен краварите? Нагли дебелогъзи бурлаци дето искат да поробят света, като крадат от където минат и си мислят че са хванали Господ за шлифера. Руснаците ги биха във Виетнам, макар и косвено, В Сирия пак им начукаха канчетата и се ометоха, като на*рани, и ще ги бият навсякъде, ако янките си врат гагата където не им е работа. Матушката татушката няма тука. САЩ вече не диктуват правилата навсякъде и доста страни по света им показаха среден пръст, хайде да не ги изброявам.

преди 2 часа, miro20 написа:

Русия изостава от САЩ по БВП 12 пъти, а на глава от населението – 5 пъти.

Ти пък не се ли умори да дърдориш глупости бе? Русия била изоставала от този или онзи глупости на търкалета. Народът си живее добре, харесва му и обича ръководството си. Разни чуждопоклоници от твоя тертип дето думбазите от САЩ им плащат луди пари за подривна дейност и зловредна пропаганда скоро ще посетят заведенията в Сибир. На "Нахални" му срязаха вече квитанцията. И пак ти казвам, стига с това .......дъщерите и синовете на висшия ешалон били живеели в чужбина и западните гадове ще могат да ги изнудват. Пак си помисли! Да не дава Господ слънцето да изгрее от запад, че тогаз и двамата с теб няма да можем повече да спорим, а ти да лъжеш на поразия, как руснаците живеели зле. То щото в САЩ живеят в кашони много добре и ползват околното пространство за тоалетна.

преди 1 час, herkules2 написа:

Нищо не си разбрал, просто съм обективен, с руския народ сме братя, имаме славянски корени, изповядваме православие, имаме историческо минало и винаги сме се уважавали, като два братски народа!

В такъв случай се очаква да им съчувстваш, че ги управляват сатрапи, само че вместо това ти се възхищаваш на тия сатрапи - все едно руснак да ми обяснява, какви братя сме били и същевременно какъв велик държавник бил Бойко.

преди 12 минути, herkules2 написа:

просто съм обективен, с руския народ сме братя, имаме славянски корени, изповядваме православие, имаме историческо минало и винаги сме се уважавали, като два братски народа!

Това не попречи на Путлер да прати войски да избиват православни християни в Грузия и да отцепи ЮО и Абхазия , като затри десетки православни грузински села и градове.

Не му попречи да вкара войски и да окупира Крим и малка част от Донбас , и да избива праовславни братя украинци .

:hush:

преди 8 часа, herkules2 написа:

И пак ти казвам, стига с това .......дъщерите и синовете на висшия ешалон били живеели в чужбина и западните гадове ще могат да ги изнудват.

Никой не ги е отвлякъл насила :)  Всеки по заможен руснак който има възможност, изнася и парите и семейството си в "злия Запад" .

А останалото е пропаганда за овце :)

Инженера ме обвинява, че не знам руски!

Какво да те обвинявам бе. Хванах те че превеждаш с гугъл транслейт, който превежда машинално и често неправилно. Нали ти се консултира и с рускиня някаква която показа и доказа че моя превод е правилен , а не твоя с гугъл.

Ти пък не се ли умори да дърдориш глупости бе? Русия била изоставала от този или онзи глупости на търкалета.

Цитирам ти история, факти и пак факти .

глупостите са си твой патент.

Затапен и унижен за пореден път :) 

преди 12 часа, A.com написа:

На теб ти е странно, ама на едни други хора не им е. Прочете ли статията, или спря на първия абзац?

Прочетох цялата статия от 2016г. след това се поинтересувах и от програмата им "Сфера" която така и все още не е осъществена и част от която е трябвало да бъде този спътник.И ми е много чудно, що за комуникационен спътник ще да е това чудо тежащо повече от 2,2 тона!

Ти на ненормален ли ме правиш?

И сам се справяш.

Това аз ли съм го измислил? Според теб това истина ли е или е фейк? Щом смяташ, че съм недочел, хайде ти тогава го прочети, ако майчиният ти език е английския се съмнявам ти да го осмислиш!

След като не си го измислил ти, пак ще те попитам:

Виждаш една откровена лъжа, но това не ти пречи да я цитираш, като доказателство за нещо си.

Това, което съм ти "подчертал" с удебелен шрифт е лъжа. Не е фейк, лъжа е. Голяма, тлъста и дебела, лъжа. Ето това:

Цитат

След като през 2003 година, совалката "Колумбия" се разпадна при кацане и 7 астронавти загинаха, Съединените щати сложиха край на космическата си програма. Последният пилотиран полет бе със совалката Атлантис през 2011 година

Апропо: Българският език ми е майчин и имам претенции да го говоря правилно по образец на Търновската школа. Инженера ме обвинява, че не знам руски! Я се разберете двамата сеа, кой е майчиният ми език.

Какво има да се разбираме? Аз ти задавам въпрос, той те обвинява в нещо. Какви допирни точки виждаш, че да се разбираме нещо с него?

Апропо: това да говориш правилно един език, и това да разбираш това, което четеш са две различни неща.

Нищо не си разбрал, просто съм обективен, с руския народ сме братя, имаме славянски корени, изповядваме православие, имаме историческо минало и винаги сме се уважавали, като два братски народа! Какви са ми на мен краварите? Нагли дебелогъзи бурлаци дето искат да поробят света, като крадат от където минат и си мислят че са хванали Господ за шлифера. Руснаците ги биха във Виетнам, макар и косвено, В Сирия пак им начукаха канчетата и се ометоха, като на*рани, и ще ги бият навсякъде, ако янките си врат гагата където не им е работа. Матушката татушката няма тука. САЩ вече не диктуват правилата навсякъде и доста страни по света им показаха среден пръст, хайде да не ги изброявам.

Вземи разбери, че си патологично субективен.

Сред така наречените кравари има наследници на българи. В Украйна има наследници на българи, но ти се радваш как Русия щяла да помете Украйна за нула време. Важното е държавата, на която си се задължил да служиш да се покаже като много силна и велика.

Интересно, какво бяха направили руските ти братя с половин Европа, прибалтийските републики и т.н. Поробили ли ги бяха, или... на Русия това ѝ се полага, защото Русия е... най-велика на света? Видях ти мнението за Прага 68-ма, затова, ако искаш, не отговаряй.

Русия била изоставала от този или онзи глупости на търкалета. Народът си живее добре, харесва му и обича ръководството си.

Ти сигурен ли си, че до преди 1989 г. не си бил някъде на щат да пишеш лозунгите на тогавашната власт?

преди 21 часа, insec написа:

В такъв случай се очаква да им съчувстваш, че ги управляват сатрапи, само че вместо това ти се възхищаваш на тия сатрапи - все едно руснак да ми обяснява, какви братя сме били и същевременно какъв велик държавник бил Бойко.

Ти пък от къде се домъкна бе, до сега те нямаше и изведнъж изникна като магарешки трън и се опитваш да бодеш! Като са сатрапи управляващите, защо тогава народът ги е избрал? А, аз къде съм писал, че харесвам ББ? Напротив, той наслага много жени за министри и цъфнахме и завързахме! Дълия маркуч и той предлага жена за министър председател и сложи жена за шеф на парламента! Явно е успял и мен да заблуди лицемера, а съм го слушал в предаването му как уважавал патриархалното семейство. Орбан е добър политик и все повече печели симпатиите на унгарците.

преди 15 часа, miro20 написа:

Това не попречи на Путлер да прати войски да избиват православни християни в Грузия и да отцепи ЮО и Абхазия , като затри десетки православни грузински села и градове.

Не му попречи да вкара войски и да окупира Крим и малка част от Донбас , и да избива праовславни братя украинци .

:hush:

Братя братя, ама сиренето е с пари. Като са братя православни християни защо разрешиха на католиците от запад да ги манипулират и настройват срещу Русия? А Крим е руски и винаги ще бъде от сега нататък. Да би мирно седяло, не би чудо видяло........За Украйна и останалите дето си изброил се отнася!

Никой не ги е отвлякъл насила :)  Всеки по заможен руснак който има възможност, изнася и парите и семейството си в "злия Запад" .

А останалото е пропаганда за овце :)

Така ти се струва на теб. Просто не виждаш по-далеч от носа си.

Какво да те обвинявам бе. Хванах те че превеждаш с гугъл транслейт, който превежда машинално и често неправилно. Нали ти се консултира и с рускиня някаква която показа и доказа че моя превод е правилен , а не твоя с гугъл.

Хванал си на коча оная работа, ти друго не можеш да хванеш. Като изопъчаваш смисъла на превода, не означава че преводът ти е правилен, дали умишлено или от незнание само ти си знаеш. Рускинята обясни подробно за какво иде реч и моето обяснение съвпадна с нейното, а аз я попитах за да се убедя в правотата си!

Цитирам ти история, факти и пак факти .

глупостите са си твой патент.

Цитирал си ти цървули, на твоите измислени факти само ти си вярваш! От страни другите виждат как риеш кал на гърба си и си измисляш факти дето ти се иска да са истински.

преди 1 час, A.com написа:

След като не си го измислил ти, пак ще те попитам:

Виждаш една откровена лъжа, но това не ти пречи да я цитираш, като доказателство за нещо си.

Това, което съм ти "подчертал" с удебелен шрифт е лъжа. Не е фейк, лъжа е. Голяма, тлъста и дебела, лъжа. Ето това:

Цитат

Щом твърдиш, че подчертаното с червено от теб е лъжа, тогава останалото пак ли е лъжа?

Цитат

В следващите 9 години САЩ платиха на руската "Роскосмос" 4 милиарда долара, за да превозва американските астронавти до Международната космическа станция.

И това ли е лъжа? Явно ти си осъзнал, че космическата програма на САЩ е продължила, но с помоща на "Роскосмос"! Голямо осмисляне от теб, няма що, а аз не съм осмислял четеното от мен?!?:angry:! Осмислям това, че руснаците са първи, по-напред са от САЩ, и не зависят от санкциите на запада. Да, може да се влошат условията в някои сфери на промишлеността, но западът загуби от жалките си санкции много повече от Русия. Вземи за пример нас. Колко загубихме от влошаване на търговията с Русия? Ох, забравих, ние не сме западът, а задният му двор!

Какво има да се разбираме? Аз ти задавам въпрос, той те обвинява в нещо. Какви допирни точки виждаш, че да се разбираме нещо с него?

Апропо: това да говориш правилно един език, и това да разбираш това, което четеш са две различни неща.

На твоя въпрос отговорих с пример по-горе, ясно е, че няма да можем да се разберем. Ти служиш на американските си господари и си склонен да интерпретираш действителността, като омаловажаваш Русия и величаеш САЩ! Много добре разбираш, за какво говорим, но все се измяташ и се правиш на неразбрал.

Вземи разбери, че си патологично субективен.

Сред така наречените кравари има наследници на българи. В Украйна има наследници на българи, но ти се радваш как Русия щяла да помете Украйна за нула време. Важното е държавата, на която си се задължил да служиш да се покаже като много силна и велика.

Интересно, какво бяха направили руските ти братя с половин Европа, прибалтийските републики и т.н. Поробили ли ги бяха, или... на Русия това ѝ се полага, защото Русия е... най-велика на света? Видях ти мнението за Прага 68-ма, затова, ако искаш, не отговаряй.

Я сега ти се осъзнай! Колко наследници на българи има в САЩ и колко има в Русия? На никого не съм се задължил да служа, но както виждам ти си здраво се задължил, а може би и да ти се плаща за това. Русия никого не поробва, Русия освобождава! Поробват само краварите, над 200 войни предизвикаха кръволоците за по-малко от 100 години перчейки се с военната си мощ. Руснаците по договор се намесиха в Сирия, набиха канчетата на янките, и ония си подвиха опашката, а Асад си остана на власт! И е вярно, тя, Русия е най-велика в света и не зависи от никого! За Прага-68 ще ти отговоря, нищо че се правиш на "ощипана мома"! Изменникът Дубчек подлъган както Горбачов и Елцин от запада, решил да вреди на страните от СИВ! Е, престъпление е да хапеш ръката която те храни. Да, българите първи влизат за да озаптят лумпените с поглед на запад, след нас влизати останалите армии от Варшавския договор! Гледай ги днес как се дрищят Чехите! Руски шпиони били взривили противопехотни мини които са забранени по конвенция и забелеежи....приготвили ги за "братята" от Украйна за да избиват с тях руските си братя!

преди 2 часа, A.com написа:

Ти сигурен ли си, че до преди 1989 г. не си бил някъде на щат да пишеш лозунгите на тогавашната власт?

Аз се занимавам с техника-електроника още от малък и не пиша лозунги, но се съмнявам за теб. Ако не пишеш лозунги то със сигурност си на щат при краварите и с неописуем патос защитаваш тези престъпници, на които Русия строши краката, за да не газят беззащитни държави!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.