Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

преди 25 минути, A.com написа:

САЩ разполагат войски, бази и оръжия там където могат, не там където искат.

А защо са им?

Има ли реална опасност за САЩ в момента?

Някой застрашава ли ги военно?

• Отговори 8,7k
  • Прегледи 493,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

преди 3 минути, M.Николов написа:

А защо са им?

Че, кога някой ги е застрашавал военно? Ако бъркам, поправи ме, ама единствения път, в който някой ги нападна, беше, когато събориха кулите терористи. 

преди 26 минути, M.Николов написа:

Дори и тогава ги нападнаха терористи отвътре, а не държава или армия отвън.

Да, това имам предвид. Никоя държава или алианс не са преминавали границата им, докато те газят от години чуждите граници, все в името на тяхното разбиране за демокрация. Европа се беше усетила, че нещата не отиват на добре и затова големите създадоха ЕС, ама хлътнаха в НАТО и дотук със суверенитета. 

преди 1 час, absurt написа:

Че, кога някой ги е застрашавал военно? Ако бъркам, поправи ме, ама единствения път, в който някой ги нападна, беше, когато събориха кулите терористи. 

Кулите те сами си ги събориха, ако проследиш хронологията лесно ще се сетиш защо! Няма да е зле обаче няколко големи ислямски страни да се обединят и да си измислят повод за да ги нападнат, а Русия да ги подкрепи с логистика и оръжие. Само така ще разберат, че вече не са хегемон опитващ се да краде и убива навсякъде по света! Русия и Китай вече си имат уговорка за военна взаимопомощ, а дори и без това Русия не я е страх сама да воюва, да му мислят янките. Гейско-женската им армия не срува, и за това "воюват" само с въздушни удари слещу слаби и беззащитни държави. Нека посмеят да ударят по Русия!!! Ще съжаляват че изобщо са се родили на тоя свят. Ей на, СК и тя не се плаши, защото Русия стои зад нея!

https://www.mediapool.bg/severna-koreya-izstrelya-balistichna-raketa-kam-yaponsko-more-news330734.html

Какво обаче ще стане с нас? Проблемът със Северна Македония ни вкара в блато, от което трудно ще излезем, ако изобщо излезем. САЩ уж са с нас, а подкрепят македонците, като излиза, че са против нас. То той западът винаги ни е мразел. Сега лицемерничи и от куртоазия не ни е връчил насилствена заповед за отстъпки по въпроса, понеже ЕС е над нашата конституция, а уж американците ни обичали, ама нещо с визите има проблем, не че на мен са ми притрябвали.

Споко, ние сме много по-важни за САЩ от Северна Македония.

Не, че това ще ги спре да ни натискат за приемането на Северна Македония в ЕС, но е добре да се знае.

преди 32 минути, herkules2 написа:

Кулите те сами си ги събориха, ако проследиш хронологията лесно ще се сетиш защо! Няма да е зле обаче няколко големи ислямски страни да се обединят и да си измислят повод за да ги нападнат, а Русия да ги подкрепи с логистика и оръжие. Само така ще разберат, че вече не са хегемон опитващ се да краде и убива навсякъде по света! Русия и Китай вече си имат уговорка за военна взаимопомощ, а дори и без това Русия не я е страх сама да воюва, да му мислят янките. Гейско-женската им армия не срува, и за това "воюват" само с въздушни удари слещу слаби и беззащитни държави. Нека посмеят да ударят по Русия!!! Ще съжаляват че изобщо са се родили на тоя свят. Ей на, СК и тя не се плаши, защото Русия стои зад нея!

https://www.mediapool.bg/severna-koreya-izstrelya-balistichna-raketa-kam-yaponsko-more-news330734.html

Какво обаче ще стане с нас? Проблемът със Северна Македония ни вкара в блато, от което трудно ще излезем, ако изобщо излезем. САЩ уж са с нас, а подкрепят македонците, като излиза, че са против нас. То той западът винаги ни е мразел. Сега лицемерничи и от куртоазия не ни е връчил насилствена заповед за отстъпки по въпроса, понеже ЕС е над нашата конституция, а уж американците ни обичали, ама нещо с визите има проблем, не че на мен са ми притрябвали.

Пак започна да ги стреяш със ракети!

преди 2 часа, ДзВяРа! написа:

https://pan.bg/view_article-49-550310-NetEase-ruska-atomna-podvodnica-borej-sys-160-yadreni-bojni-gla.html

Това е от днес, според теб какво целят като покажата на САЩ ядрена подводница близо до бреговете на САЩ?

Защи даваш връзки към такива "новини"? :)

И в самата статия са критични към твърденията на китайските журналисти.

преди 2 часа, M.Николов написа:

А защо са им?

Защо питаш мен защо са им? Могат да го направят, решили са, че трябва да го направят - правят го.

преди 2 часа, absurt написа:

Да те поправя, ама... има ли смисъл?

на 6.07.2021 г. в 15:40, absurt написа:

И по същество. Някой може ли да ми каже случай, в който Америка е нападната от чужда войска и на нейна територия се е водила война?

преди 7 минути, A.com написа:

Защи даваш връзки към такива "новини"? :)

И в самата статия са критични към твърденията на китайските журналисти.

Аз давам линкове, само към актуални сайтове, а не жълти такива. Най-отдолу на статията си пише източник.

Източник: voennoedelo.com Снимки: voennoedelo.com

Сайта е Руски, Военное Дело.

https://voennoedelo.com/posts/id19007-f6dx3xe5ug3okiosgvzh

преди 11 часа, absurt написа:

Много забавни материали. Например този:

https://pan.bg/view_article-49-550250-stoltenberg-shveciya-i-finlandiya-pri-iskane-mogat-mnogo-byrzo-da-vlyazat-v.html

Излиза, че Финландия не е напъвала да влиза в НАТО, а НАТО спешно я кани, заедно с Швеция, да влязат. Най- смешен е доводът, че двете страни били отговаряли на стандартите на блока, та можело веднага да му станат членове. Сещам се, колко ние НЕ отговаряхме на стандартите, ама ни прилапаха набързо с наша дейна помощ.

Когато четеш рашистки източници  винаги трябва да се има едно наум... като във вица  за съветските и американски спортисти кой пристигнал първи и втори ... да не гоповтарям.

В случая, първо е изказването на финландската страна  от ,наблягам, 02.01.2022 г :

https://news.bg/int-politics/i-finlandiya-poglezhda-kam-nato.html

Коментара на Столтенберг , цитиран от пан.бг, с превод от пропагандния канал "русия тудей" е от 11 януари , изказващ подкрепа към техните желания.

Не обратното !

преди 9 часа, absurt написа:

Аз обичам да си задавам въпроси, които се опитах да ти подскажа и ти да си зададеш, ама безрезултатно. 

- Откога е кризата с маневрите на руснаците по границата им с Украйна? Откога е ултимативното искане за договор с НАТО? А, ОТКОГА  е изразената готовност на Финландия да влезе в НАТО? А, откога Финландия си сътрудничи с НАТО и защо досега не се е "сетила", че може и да стане член? Откога и Швеция сътрудничи с НАТО и защо, И тя изведнъж получи настоятелна и оповестена в публичното пространство, покана за членство? Как пък, точно в тази политическа обстановка, двете страни се оказа, че ВЕЧЕ са готови за членство? Сега ли чак янките оцениха сътрудничеството?

И аз обичам такива  слепи фенове на имперските рашистки интереси . :) 

Кризата в Украйна е от 2014 г,да не кажа по отдавна ако сметнем подготовката за рашистките операции там. А те са много  отпреди 2014 г.

за Финландия и НАТО ти показах датите.

Защо неглижираш желанието на деморкатичните страни и трезво мислещите  да си отстояват   безпоасността , аз не мога да те разбера.

Ако искаш обясни на Финландия кокло миролюбива е РФ и режима на Путя. Странно защо те не мислят като теб.

Сигурно са глупави ?  А ти умната ? Едва ли ...

:) 

Попитай останалите съседи на рашисткия режим . Защо ли не споделят твоята широко отворена сляпа прегръдка към рашисткия режим ?

Защото ВЕЧЕ са пострадали .

Защо ли все диктатори дето ги е страх от народа търсят помощ от рашисткото джудже ? Беларус, КАзахстан ? Все утвърдени олигархични диктаторски  монархии  нямащи нищо общо с деморкация и права на народа.

И ние сме страдали , и ни е сме губили много, но ти и за това си сляпа.

Мога  да ти дам много препратки по тази тема. Дискутирано е многократно .

:hush:

пп

то да оставим Финландия, ами и прибалтийските републики  с молба към НАТО да увеличи контингента си в техните страни.

Само тук сме в ролята на "полезните идиоти" за Путя.

николоффф аргументиран както винаги  .

Виж, не е нужно да ме коментираш когато нямаш какво да кажеш по темата :) 

И така си личи кои са "полезните идиоти " .

Наскоро  бях показал как дори в самата "матушка" се подиграват и правят мемове с българите.

Изцяло в аспекта на "полезни идиоти" .

Еееехх... малко е тъжно и боли че ни вземат така на подбив... Но благодарение на такива като вас, полезните идиоти - ето, това е реалност.

Да поясня за неразбиращите руски русофили - ние сме както във вицовете а чукчата...

преди 2 часа, ДзВяРа! написа:

Аз давам линкове, само към актуални сайтове, а не жълти такива. Най-отдолу на статията си пише източник.

Източник: voennoedelo.com Снимки: voennoedelo.com

Сайта е Руски, Военное Дело.

https://voennoedelo.com/posts/id19007-f6dx3xe5ug3okiosgvzh

"Новината" във посочения от теб сайт започва така:

Цитат

Китайское издание NetEasе заявило о том

Българският сайт, който беше посочил е превел статията "дословно". В крайна сметка източник е китайсото издание NetEase.

Подводници на СССР/Русия/Китай да обикалят около крайбрежията на САЩ не е нищо ново, както и подводници на САЩ да обикалят около крайбрежията на Русия.

А самата новина е в стил жълтина, подобна на тези, които в темата изобилстват - "поставили в тупик военных США"

преди 8 часа, miro20 написа:

николоффф аргументиран както винаги  .

Виж, не е нужно да ме коментираш когато нямаш какво да кажеш по темата :) 

И така си личи кои са "полезните идиоти " .

Наскоро  бях показал как дори в самата "матушка" се подиграват и правят мемове с българите.

Изцяло в аспекта на "полезни идиоти" .

Еееехх... малко е тъжно и боли че ни вземат така на подбив... Но благодарение на такива като вас, полезните идиоти - ето, това е реалност.

Да поясня за неразбиращите руски русофили - ние сме както във вицовете а чукчата...

Ами, тъжно е, че всеки се лови за това, което му допада и подхранва собствените му виждания, обявявайки го за крайната истина. ти, като изявен русофоб, се ловиш за казаното от този Саша. сръбски ли е , патагонски ли е, не знам, но дори не смее да си покаже лицето и го приемаш за капацитет. В този момент, ти си полезният идиот на Саша- безплатен проводник на неговото виждане и отношение към българите. И явно, ти харесва да ни приравнява към чукчата. Така, явно се чувстваш някакво изключение българско и си помпаш самочувствието на месия. ми, не си. За мен, си озлобен по някакви лични причини и това озлобление мира не ти дава.

Ами, тъжно е, че всеки се лови за това, което му допада и подхранва собствените му виждания, обявявайки го за крайната истина. ти, като изявен русофоб, се ловиш за казаното от този Саша. сръбски ли е , патагонски ли е, не знам, но дори не смее да си покаже лицето и го приемаш за капацитет. В този момент, ти си полезният идиот на Саша- безплатен проводник на неговото виждане и отношение към българите.

Ох свещенна простота.... КАквото и да кажа, няма смисъл. И за никакъв саша не става въпрос а за публикаци и от РИА новости и официални медии заради което именно саркастично ни се подиграват

Те те плюят то си мисли че вали ...

Не съм русофоб, а русофил. И ти като останалите бъркатепонятията путинист и русофил. За вас който не е путинист и не харесва капиталистическия мафиотски режим в РФ  е русофоб.

Пълна тъпня. Все едно ако не харесваш Борисов или Зеления Чорап, значи не си българин ли ? Защо ?

Та... затова и ви превеждам на вас,  мислещите се за "русофили" , а сте реални путинисти дето бъкел руски не разбирате, какво е отношението им към нас.

Отношение и подигравки трудно можете да преведете с гугъл транслейт. Много пъти съм хващал  такива мислещи се за "русофили" тук.

Затова и  не разбираш за какво всъщност става въпрос.

За по ясно го казах кратичко - както ние употребяваме вицовете за чукчата, така и те се присмиват на "българите дето се възхитили"  на поредната путинска простотия и/или руски абсурд .

И явно, ти харесва да ни приравнява към чукчата. Така, явно се чувстваш някакво изключение българско и си помпаш самочувствието на месия. ми, не си. За мен, си озлобен по някакви лични причини и това озлобление мира не ти дава.

Напротив. Казах че е тъжно че така ни вземат на подбив.

Че ние българите, сме  в ролята на "полезните идиоти" за путинския режим и пропаганда.

За твое съжаление, точно ти пасваш в този профил. Но не го осъзнаваш.

И не, не съм месия, а човек разбиращ прекрасно руските теми, отношение, живот, политика и бит. 

Не е лошо като видиш някой по запознат не да плюеш на сляпо и да се излагаш , а да се отнасяш с малко повече уважение.

:hush:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 17 минути, miro20 написа:

За по ясно го казах кратичко - както ние употребяваме вицовете за чукчата, така и те се присмиват на "българите дето се възхитили"  на поредната путинска простотия и/или руски абсурд .

Е, аз също го казах кратичко. Ти избираш на какво да вярваш и какво да проповядваш, че и да налагаш, правейки квалификации на несъгласните с теб. Те, аз, въобще несъгласните с теб, избираме на какво да вярваме- имаме това право, колкото и да ти е неприятно. Ако спреш да се държиш господарски и да размахваш пръст на опонентите, няма да олекваш толкова. А, ако съкратиш чаршафите с ненужните лекции, набивани с чука на абсолютната ти увереност, че си "пътя и истината, и светлината", ще имам/е търпението да ги изчитам/е докрая.

Забравих че си от тия за които путинова русия е още СССР или Руска империя. :getout:

преди 4 часа, absurt написа:

Те, аз, въобще несъгласните с теб, избираме на какво да вярваме- имаме това право, колкото и да ти е неприятно.

Едно е да вярваш, съвсем друго е с аргументи да оспорваш казаното.

Аз не съм видял от теб нищо подобно . А само помпозни глупости като ония как руските трактори заляли Европа :giggle1:

преди 4 часа, absurt написа:

Ако спреш да се държиш господарски и да размахваш пръст на опонентите, няма да олекваш толкова. А, ако съкратиш чаршафите с ненужните лекции, набивани с чука на абсолютната ти увереност, че си "пътя и истината, и светлината", ще имам/е търпението да ги изчитам/е докрая.

Аз дори не говорех на теб. А цитирах доста подробно и с примери отношението на руснаците и как се подиграват с нас и как сме "полезните идиоти " за руската пропаганда.

Ако това за теб е "набиване с чукна абсолютната ми увереност" бла бла бла, бъди така добра да го оспориш по някакъв начин.

Уви, ти почваш с нападки към мен, дори подкрепено с абсолютно неразбиране на това което цитирах. Дали това е защото руски не разбираш/но милееш за путя и руската Империя/ аз не знам, но именно това твоето е наглост.

Наглост, преливаща в собствената ти излагация поради елементарно неразбиране.

Така че,  ако нямаш какво да кажеш аргументирано по темата, просто не чети и ми  спести неадекватните ти алабализми и нападки :hush:

преди 1 час, miro20 написа:

Забравих че си от тия за които путинова русия е още СССР или Руска империя. :getout:

Едно е да вярваш, съвсем друго е с аргументи да оспорваш казаното.

Аз не съм видял от теб нищо подобно . А само помпозни глупости като ония как руските трактори заляли Европа :giggle1:

Аз дори не говорех на теб. А цитирах доста подробно и с примери отношението на руснаците и как се подиграват с нас и как сме "полезните идиоти " за руската пропаганда.

Ако това за теб е "набиване с чукна абсолютната ми увереност" бла бла бла, бъди така добра да го оспориш по някакъв начин.

Уви, ти почваш с нападки към мен, дори подкрепено с абсолютно неразбиране на това което цитирах. Дали това е защото руски не разбираш/но милееш за путя и руската Империя/ аз не знам, но именно това твоето е наглост.

Наглост, преливаща в собствената ти излагация поради елементарно неразбиране.

Така че,  ако нямаш какво да кажеш аргументирано по темата, просто не чети и ми  спести неадекватните ти алабализми и нападки :hush:

Мирко, пак ще ти кажа, че си се взел толкова насериозно, че ставаш откровено смешен. И досаден до степен човек да не иска въобще да контактува с теб, ако не пее в хора ти и не припява на върлото ти русофобство. Най- смешното е, че непрекъснато обиждаш и правиш манипулативни заключения и обвинения, но А ти напиша да не се изживяваш като последна инстанция и да не размахваш пръст и квалификации, се явяваш едната обидчива мимоза. Наистина тегава и досадна е комуникацията с теб.

Няма да казвам за кой ли път че повечето медии в лентата ми са руски. Че  по голям русофил от мен тук, не съм видял. Който да разбира руски, цени руски, да познава литературата, да знае поне няколко стихотворения, поне няколко руски автора, да чете в  оригинал и т.н. и т.н. А наглите профани тук ме наричат русоФОБ :) 
Няма лошо и да поживееш там ако имаш възможност. После пак заповядай да говорим .

Учи руски, сега е модерно. :) Но учи и история. Не съветска пропаганда, а история.

Тогава може и да разбереш за какво говоря и може би няма да ти изглеждам толкова краен.

До тогава, комуникацията с теб и с подобни съветски соц путинисти мислещи се по погрешка за "русофили" през гугълтранслейт е безсмислена. :getout:

преди 15 минути, absurt написа:

че ставаш откровено смешен

Смешната си ти, не го ли разбра

преди 15 минути, absurt написа:

Най- смешното е, че непрекъснато обиждаш и правиш манипулативни заключения и обвинения,

Смешното е че нищо подобно не правя към теб, а говоря по темата. Квалификациите и обидите са изцяло от теб.

Аз не разбрах, някой, някога нападал ли е САЩ на собствената му територия?

преди 8 минути, A.com написа:

Аз не разбрах, някой, някога нападал ли е САЩ на собствената му територия?

Аз същото питах, защото не се сещам да се е случвало.

На 7 декември 1941 г. Япония напада Пърл Харбър и въвлича САЩ във Втората световна война.

Целта на нападението над Пърл Харбър е неутрализиране на Тихоокеанския флот на САЩ, за да се осигури свобода на действие на японската армия и флот в Югоизточна Азия и Централния Пасифик.

Съединените американски щати са в шок – за пръв път от 100 години някой ги атакува.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Пърл_Харбър

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.