Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

преди 14 минути, A.com написа:

Аз не разбрах, някой, някога нападал ли е САЩ на собствената му територия?

1812 година - Англия напада САЩ. Англичаните дори успяват да опожарят столицата на САЩ

1848 година - Мексико напада САЩ и избухва мексикано-американската война.

САЩ са цвете, що се отнася до войните, които са водили в историята. 

Някога в писмо военния министър Куропаткин до император Николай Втори пише : “Ваше императорско величество! През 18 и 19 век Русия в продължение на 128 години води войни, мирни са едва 72 години. От общо 128-те войни само пет са отбранителни, останалите са завоевателни”.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 479,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

Пълен списък на войните и интервенциите на САЩ

Срещу:

СПИСЪК НА "ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА" НА "ЛОШАТА" РУСИЯ ...

Е, това е, друго засега нямам, чакам нахлуването на руснаците ... ама чакай, те нали вече бяха нахлули ... както и да е, санкции ще има или защото са със шапка, или защото са без шапка. Важното е да си ги турят ония от западналия свят на ... шапката.

преди 5 часа, absurt написа:

Аз същото питах, защото не се сещам да се е случвало.

Вече два пъти ти беше отговорено - вчера и преди 6 месеца.

преди 5 часа, Trichocephalus написа:

1812 година - Англия напада САЩ. Англичаните дори успяват да опожарят столицата на САЩ

1848 година - Мексико напада САЩ и избухва мексикано-американската война.

САЩ са цвете, що се отнася до войните, които са водили в историята. 

Някога в писмо военния министър Куропаткин до император Николай Втори пише : “Ваше императорско величество! През 18 и 19 век Русия в продължение на 128 години води войни, мирни са едва 72 години. От общо 128-те войни само пет са отбранителни, останалите са завоевателни”.

Това съм отговорил на absurt преди 6 месеца:

Цитат
на 6.07.2021 г. в 15:40, absurt написа:

И по същество. Някой може ли да ми каже случай, в който Америка е нападната от чужда войска и на нейна територия се е водила война?

Пърл Харбър? Гражданската война? Британо-американската война от 1812 г? Войната за независимост?

И нарочно сложих въпросителни, та сама да си избере. След като 6 месеца по-късно задава същия въпрос... явно нито едно от посочените не е нападенение на територията на САЩ от чужда войска.

преди 5 часа, Trichocephalus написа:

Объркал се е министър Куропаткин. Освободителни, не завоевателни. Русия не завоюва, тя освобождава.

Цитат

herkules2

Русия никого не поробва, Русия освобождава!

на 3.06.2021 г. в 9:12, by_chechi написа:

Никога и никъде не е водила войни за ресурси , за да вземе " хляба на хората" , а винаги на обратно....:nono:

Ето още едно доказателство. Да благодарим на crazy katon, че ни го предостави:

Цитат

Русия гнусно освобождава Австрия, Чехословакия и Полша от Третия райх през 1945 година.

Русия(СССР), която заедно с Германия, като съюзници, започнаха Втората световна война. Русия(СССР), която заедно с Германия си поделиха Полша. Същата тази Русия(СССР) освободила Полша от Германия.

Я, другарят Путин:

Цитат

В същото време, пак другарят Путин:

Цитат

В крайна сметка какво е разпадането на Съветския съюз? Това е разпадането на историческа Русия, наречена Съветски съюз.

В крайна сметка какво е разпадането на Съветския съюз? Това е разпадането на историческа Русия, наречена Съветски съюз.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/rusia/2021/12/12/putin-za-razpada-na-sssr-prevyrnahme-se-v-napylno-razlichna-dyrjava.513681

Прочети още на: https://www.dnes.bg/rusia/2021/12/12/putin-za-razpada-na-sssr-prevyrnahme-se-v-napylno-razlichna-dyrjava.513681

И за друго греши министър Куропаткин. Как така 5 войни са били отбранителни а останалите все завоевателни?

Цитат

Можеш да завършиш с въпроса , защо от 300 години насам Зорът на Запада е Главно към Русия насочен ? Постоянно войни й устройват все на нейните граници....

Жалко, че не е познавал форумните историци, да му кажат в каква голяма заблуда е живеел и как краварите са го дполъгали да пише такива работи.

Хайда пак, който иска да види Русия колко народ е освободила:

Ей така се става най-голямата по територия дуржава. Като освобождаваш съседите си.

преди 2 часа, crazy katon написа:

Мхм.

Цитат

Д-р Золтан Гросман разравя архивите, за да събере най-пълния списък на американските военни операции

1984 г. - Иран, два ирански цивилни самолета са свалени над Персийския залив.

преди 6 часа, A.com написа:

Вече два пъти ти беше отговорено - вчера и преди 6 месеца.

И нарочно сложих въпросителни, та сама да си избере. След като 6 месеца по-късно задава същия въпрос... явно нито едно от посочените не е нападенение на територията на САЩ от чужда войска.

Мхм.

Четох с интерес, признавам си и се налага да обясня, че въпросът ми визираше както тогава- преди 6 месеца, така и сега, по- новата история, след ВСВ, когато преразпределението на света уж приключи и беше писмено закрепено от победителите в антихитлеристката коалиция- Сталин, Чърчил и Рузвелт. Което разпределение, къде официално, къде на салфетка, определя и сферите на влияние. Затова игнорирах тези, преди световните войни. За мен, е безпредметно да се броят завоевателните преди това. Защото ще стане пълна каша. Ще излезе списъка на откривателите на новия континент, на страните, за чиято собственост са били "заплюти", за първият град, основан от европейци, както и за коренното население. И ще трябва да се доказва колко прави са били "американците" да унищожат местното население и да отнемат от страните- откривателки, "заплютата" собственост. Все си мисля, че когато тримата глави на победителите във ВСВ са се събрали и решили това да е последното прекрояване, са узаконили заграбените територии от всяка от тях, през вековете. 

Затова ме учудва двойния аршин и изместването на историческата истина за преразпределянето на света и съответно, последващите действия на САЩ. Както и онова "Мхм", отнасящо се до пълния списък на американските войни  извън техния континент и далече от границите им.

Четох с интерес, признавам си и се налага да обясня, че въпросът ми визираше както тогава- преди 6 месеца, така и сега, по- новата история, след ВСВ, когато преразпределението на света уж приключи и беше писмено закрепено от победителите в антихитлеристката коалиция- Сталин, Чърчил и Рузвелт. Което разпределение, къде официално, къде на салфетка, определя и сферите на влияние. Затова игнорирах тези, преди световните войни. За мен, е безпредметно да се броят завоевателните преди това. Защото ще стане пълна каша. Ще излезе списъка на откривателите на новия континент, на страните, за чиято собственост са били "заплюти", за първият град, основан от европейци, както и за коренното население. И ще трябва да се доказва колко прави са били "американците" да унищожат местното население и да отнемат от страните- откривателки, "заплютата" собственост. Все си мисля, че когато тримата глави на победителите във ВСВ са се събрали и решили това да е последното прекрояване, са узаконили заграбените територии от всяка от тях, през вековете. 

Затова ме учудва двойния аршин и изместването на историческата истина за преразпределянето на света и съответно, последващите действия на САЩ. Както и онова "Мхм", отнасящо се до пълния списък на американските войни  извън техния континент и далече от границите им.

Задаваш си въпроса без да уточнчваш времеви период(два пъти), съответно получаваш отговор на зададения от теб въпрос.

Ето ти сега примери за грешни изводи от верни данни:

по- новата история, след ВСВ, когато преразпределението на света уж приключи и беше писмено закрепено от победителите в антихитлеристката коалиция- Сталин, Чърчил и Рузвелт.

Все си мисля, че когато тримата глави на победителите във ВСВ са се събрали и решили това да е последното прекрояване, са узаконили заграбените територии от всяка от тях, през вековете.

Родителите ти може да са решили, че ще станеш лекар, но...

И ще трябва да се доказва колко прави са били "американците" да унищожат местното население и да отнемат от страните- откривателки, "заплютата" собственост.

Най-голямо еднократно териториално разширение "американците" постигат не чрез война, а чрез покупка. Купуват Луизиана от Франция(Наполеон).

Иначе са били напълно в правото си да отнемат каквото могат от когото могат, когато могат.

Затова ме учудва двойния аршин и изместването на историческата истина за преразпределянето на света и съответно, последващите действия на САЩ.

Разкажи малко за този двоен аршин.

Както и онова "Мхм", отнасящо се до пълния списък на американските войни  извън техния континент и далече от границите им.

Все си мисля, че пиша на български, ама...

Пълният списък на американските войни извън техния континетн и далече от границите им включва

Цитат

Д-р Золтан Гросман разравя архивите, за да събере най-пълния списък на американските военни операции

1984 г. - Иран, два ирански цивилни самолета са свалени над Персийския залив.

Можеш ли да обясниш коя е тази война(или пък военна операция), водена от САЩ, в която два ирански цивилни самолета са свалени над Персийксия залив?

Надявам се да е станало ясно защо беше онова "Мхм".

преди 18 минути, A.com написа:

Ето ти сега примери за грешни изводи от верни данни:

Родителите ти може да са решили, че ще станеш лекар, но...

..............................

Най-голямо еднократно териториално разширение "американците" постигат не чрез война, а чрез покупка. Купуват Луизиана от Франция(Наполеон).

Иначе са били напълно в правото си да отнемат каквото могат от когото могат, когато могат.

Разкажи малко за този двоен аршин.

Все си мисля, че пиша на български, ама...

Пълният списък на американските войни извън техния континетн и далече от границите им включва

Можеш ли да обясниш коя е тази война(или пък военна операция), водена от САЩ, в която два ирански цивилни самолета са свалени над Персийксия залив?

Надявам се да е станало ясно защо беше онова "Мхм".

Общо взето, разбирам гледната ти точка, като аз също мога да твърдя, че от верни факти, правиш грешни изводи, стига да съм политически пристрастна. Мисля, че не съм, затова не мога да се съглася, че след като "родителите" са се споразумели и подписали черно на бяло, то "децата" им имат право да потъпчат договорите. А, точно това се получава- янките приемат за даденост собствените си завоевания преди ВСВ, но отричат тези на руснаците.  Да, купили са един щат от Франция и един от руснаците, а всичко останало? А, официално изразеното желание на индианците да излязат от САЩ и да си направят държава в средата на сегашната, която да обхваща няколко щата? Някой да е чул да се поставя искането пред световната общественост? НАТО, за което все се твърди, че не било САЩ и който идентифицирал със САЩ, не е наясно, та, да е разположило войски около желаната от индианците граница? Няма и да стане, разбира се, но и никой- руснаците в това число, не го искат и не са се втурнали да помагат на червенокожите. И е правилно така да не се бъркат в чуждите работи. За сметка на това, американците след като разпаднаха съюза, упорито придърпват новите страни в НАТО, като де факто, така застават на границите на Русия.

Не разбрах отношението ти към всички останали "освободителни" мисии след ВСВ, които държавата САЩ, предприе към страните от списъка по- горе. 

Защото, за мен,  "Иначе са били напълно в правото си да отнемат каквото могат от когото могат, когато могат." или трябва да важи за всички, или за никого.

преди 29 минути, absurt написа:

А, официално изразеното желание на индианците да излязат от САЩ и да си направят държава в средата на сегашната, която да обхваща няколко щата? Някой да е чул да се поставя искането пред световната общественост?

Това кога ?

преди 1 час, miro20 написа:

Това кога ?

Ами, ето ти синтезирана историята на български. В оригинал можеш да си потърсиш, ако нещо те съмнява.

Ето нещо от края на повествованието:

"

В началото на 70-те членове на немския етнографски клуб Червен кръг подаряват копие на филма на индианското племе сиу-дакота в Южна Дакота. Скоро след това в редица индиански резервати в САЩ избухва най-голямото през ХХ век въстание на племето сиукси. Бунтът е оглавен от индианските вождове Ръсел Минс, сега известен киноактьор, и Леонар Пелетие. Във въстанието се включват стотици бойци от сиу, които разполагат с автоматично оръжие. Благодарение на добрата си организация червенокожите устояват цял месец на тежката техника, бронетранспортьорите и хеликоптерите на американската армия и полицията. Разбира се, въстанието е жестоко потушено. Лидерите на бунта са тикнати за дълги години в затвора, а американските власти и до днес крият точния брой на жертвите от двете страни. Събитията влизат в историята на САЩ като Индианската революция от Уундид Ний."

аха.. смесваш НАТО и "реакция на световната общност" със събития от 1890 г...   Доообрееее :giggle1:

преди 2 часа, miro20 написа:

аха.. смесваш НАТО и "реакция на световната общност" със събития от 1890 г...   Доообрееее :giggle1:

Всичко е смесено от живота, не от мен. А, когато си политически пристрастЕн и нямаш какво да противопоставиш на фактите, беззъбо се хилиш............

ПП. И не, смесвам НАТО и реакция на световната общност през 1973 г., когато в Южна Дакота, армията на САЩ потушава въстанието на индианците в „Ундид-Ний“. 

Общо взето, разбирам гледната ти точка, като аз също мога да твърдя, че от верни факти, правиш грешни изводи, стига да съм политически пристрастна.

Ти си политически пристрастна. По-долу ще ти покажа защо твърдя това.

Цитирай къде от верни факти съм правил грешни изводи.

Мисля, че не съм, затова не мога да се съглася, че след като "родителите" са се споразумели и подписали черно на бяло, то "децата" им имат право да потъпчат договорите.

Ти, като дете на родителите ти, да не би да си техен безправен роб, който няма право на собствено мнение и начин на живот?

А, точно това се получава- янките приемат за даденост собствените си завоевания преди ВСВ, но отричат тези на руснаците. 

Кога и къде САЩ са отричали завоеванията на Русия от преди ВСВ?

Да, купили са един щат от Франция и един от руснаците, а всичко останало?

Не са си купили един щат от Франция. Не бъркай днешния щат Луизиана с Луизиана, която са купили от Франция.

louisiana-purchase-2.jpg

А, точно това се получава- янките приемат за даденост собствените си завоевания преди ВСВ, но отричат тези на руснаците.  Да, купили са един щат от Франция и един от руснаците, а всичко останало?

Русия какво територия точно си е купила и как е прибодила "всичко останало"?

А, официално изразеното желание на индианците да излязат от САЩ и да си направят държава в средата на сегашната, която да обхваща няколко щата? Някой да е чул да се поставя искането пред световната общественост?

Това искане трябва да го поставят самите индианци. Да си чула да са го направили? И ти, и те не е зле да се запознаете как са възниквали и изчезвали държавите в последните 5 000 години от човешката история.

Чеченците като поискаха да си имат собствена държава Русия какво направи?

Ето защо твърдя, че си политически пристрастна:

За сметка на това, американците след като разпаднаха съюза, упорито придърпват новите страни в НАТО, като де факто, така застават на границите на Русия. 

До кога ще се повтаря тази лъжа, че САЩ са разпаднали СССР? Великият, мощният, несъкрушим СССР.

Не разбрах отношението ти към всички останали "освободителни" мисии след ВСВ, които държавата САЩ, предприе към страните от списъка по- горе. 

Защото, за мен,  "Иначе са били напълно в правото си да отнемат каквото могат от когото могат, когато могат." или трябва да важи за всички, или за никого.

"Иначе са били напълно в правото си да отнемат каквото могат от когото могат, когато могат." И това важи за всички държави, не защото на мен така ми се иска, а защото това се случва от както има писмена история.  Нищо не се е променило от времето на фараоните насам. Да не мислиш, че Русия е с днешните си раазмери, защото не е правила точно същото когато е могла?

===================

Ако обичаш да четеш книги: Погребете сърцето ми в Ундид Ний  

преди 19 часа, A.com написа:

Цитат

И по същество. Някой може ли да ми каже случай, в който Америка е нападната от чужда войска и на нейна територия се е водила война?

Пърл Харбър? Гражданската война? Британо-американската война от 1812 г? Войната за независимост?

Би ли споделил в гражданската война в САЩ, коя е чуждата войска(тоест неамериканска)?

Ми......не е баш така!

https://trud.bg/как-тексас-бе-присъединен-към-сащ-и-доказва-лицемерието-на-америка/

И кой им дава това право?

преди 3 минути, A.com написа:

"Иначе са били напълно в правото си да отнемат каквото могат от когото могат, когато могат." И това важи за всички държави, не защото на мен така ми се иска, а защото това се случва от както има писмена история.  Нищо не се е променило от времето на фараоните насам. Да не мислиш, че Русия е с днешните си раазмери, защото не е правила точно същото когато е могла?

Е, най- сетне сме на едно мнение, а защо чак сега го формулира, и защо мен се опитваш да убедиш, след като аз точно това ти написах? "Тримата големи", разпределят света помежду си. Признават си завоюваните територии до този момент и си определят сферите на влияние. После, след години, янките решават, че не им изнася дето Русия не иска да се раздели с "щатите си", а когато това става, не иска да се откаже от сферите си на влияние и да ги предостави на американците, допускайки и военна техника, и жива сила на границите си.  В същото време, си на мнението, че ""Иначе са били напълно в правото си да отнемат каквото могат от когото могат, когато могат." И което е дори по- важно, признаваш това право на всички държави, но без Русия. Защото.........била с днешните си размери, правейки същото, което и останалите.

И пак нито дума за списъка, който показва в колко страни, след ВСВ е газил американски ботуш, далече от американските граници, но с извинението- внасяне на американска демокрация.

Индианските племена които са населявали територията на САЩ, са били необразовани и без своя, собственна писменост. Та те дори не знаят какво е политика, нямат такава дума в речниците си! Да не говорим за Държава.

И до колкото съм запознат, САЩ вече е усигорила защитени зони, като паркове, резервати и други защитени райони, на които живеят племена, индиянци. И също им подпомагат със храна, лекарства и дори им предлагат безплатно обучение за децата. Поправете ме ако греша.

Гледах научнопопулярен филм, по Н. Георафик, там се помагаше на тези Американски племена да оцелеят, и също така да запазят и съхранят културата и историята си. Учени, буквално живееха сред тях, и записваха на книги и видео всичките им обичаи със тази цел.

преди 1 час, absurt написа:

ПП. И не, смесвам НАТО и реакция на световната общност през 1973 г., когато в Южна Дакота, армията на САЩ потушава въстанието на индианците в „Ундид-Ний“. 

Я по полека с фейковете.

Протестите на индианците ги знаем . Бъркаш протестите и искания за импийчмънт 1973 г ,и символичната окупация на мястото на "уиндид Ний" което въстание е било именно 1890 г.  с това че е потушено УЖ  въстание за независимост.

Нищо подобно .

:hush:

преди 5 минути, miro20 написа:

Я по полека с фейковете.

Протестите на индианците ги знаем . Бъркаш протестите и искания за импийчмънт 1973 г ,и символичната окупация на мястото на "уиндид Ний" което въстание е било именно 1890 г.  с това че е потушено УЖ  въстание за независимост.

Нищо подобно .

:hush:

Е, не знам кои сте, дето ги знаете, но пак си в ролята на последната инстанция. Колко заблудени, какви фейкомети са всички, които не мислят като теб. KC9uW.gif.ac21d6ea12fab7114a0d238f1a1b9add.gifАз не мисля да те убеждавам в нищо- фактите и сведенията ги има на куп езици- на български също. Та, който иска, чете и съпоставя източниците, а който не иска да знае истината, заобикаля всичко, което може да разбие идеологическите му пристрастия.

преди 21 минути, absurt написа:

Е, не знам кои сте, дето ги знаете, но пак си в ролята на последната инстанция. Колко заблудени, какви фейкомети са всички, които не мислят като теб. KC9uW.gif.ac21d6ea12fab7114a0d238f1a1b9add.gifАз не мисля да те убеждавам в нищо- фактите и сведенията ги има на куп езици- на български също. Та, който иска, чете и съпоставя източниците, а който не иска да знае истината, заобикаля всичко, което може да разбие идеологическите му пристрастия.

ами цитирай ми какво е станало 1973 г ?

преди 2 часа, M.Николов написа:

Ми......не е баш така!

Да видим на кое ми отговаряш с "Ми......не е баш така!"

преди 9 часа, A.com написа:

Николов, гледай внимателно, показани са ти днешните граници на отделните щати в САЩ, в същото време е показана и Луизиана, която САЩ купуват от Франция.

louisiana-purchase-2.jpg

Френска Луизиана - 2 147 000 km²

Република Тексас(1845 г.) - 1 007 935 km²

Ако имаш други данни, от които се вижда, че "не е баш така" - дай да ги видим.

Би ли споделил в гражданската война в САЩ, коя е чуждата войска(тоест неамериканска)?

Бих.

Цитат

На 20 декември 1860 година, след победата на Линкълн на президентските избори, Южна Каролина става първият щат, който напуска Съединените щати. През следващите шест седмици, преди новият президент да встъпи в длъжност, Мисисипи (9 януари 1861), Флорида (10 януари), Алабама (11 януари), Джорджия (19 януари), Луизиана (26 януари) и Тексас (1 февруари) също се отделят от федерацията.

На 4 февруари 1861 година седемте щата създават общо правителство под името Конфедеративни американски щати.[11] То установява контрол над федералните укрепления и друга федерална собственост в рамките на отделилите се щати. Щатите приемат Конституция и избират за свой президент бившия сенатор от Мисисипи Джеферсън Дейвис, който, заедно с другите ръководители на Конфедерацията, заявява, че на тяхната територия робството ще съществува „вечно“. Столица на Конфедерация става алабамският град Монтгомъри, а след присъединяването на Вирджиния – Ричмънд. Южните щати заемат 40 % от цялата територия на САЩ с население 9,1 милиона души, в това число над 3,6 милиона афроамериканци.

Хубаво ще е да четеш по-внимателно, за да не се налага да задаваш такива въпроси.

Цитат

Да обяснявам ли пак защо са въпросителните в отговора ми? Избери си и ти кое от горепосочените отговаря на твоя критерий за "Америка е нападната от чужда войска и на нейна територия се е водила война".

И кой им дава това право?

Те сами са си го дали. Както правят всички останали, много преди тях и както правят всички и след това.

преди 2 часа, absurt написа:

"Тримата големи", разпределят света помежду си. Признават си завоюваните територии до този момент и си определят сферите на влияние.

И? Това е за вечни времена ли?

Да знаеш за едно друго такова разпределение на света между двамата големи? Разпределил го е най-големият. Кой папа е раздели "света" на "сфери на влияние" и "вечено притежание" между Испания и Протугалия? И колко вечно се е оказало това разделение?

После, след години, янките решават, че не им изнася дето Русия не иска да се раздели с "щатите си",

Кога са го решили янките това? Прага 1968-ма, Унгария 1956, Полша през 80-те?

После, след години, янките решават, че не им изнася дето Русия не иска да се раздели с "щатите си", а когато това става, не иска да се откаже от сферите си на влияние и да ги предостави на американците, допускайки и военна техника, и жива сила на границите си.

Би ли ми казала колко и кои от държавите, които са били в сферата на влияние на СССР искат днес да са в сферата на влияние на Русия? Литва, Латвия, Естония, Полша, Унгария, Чехия, Източна Германия, Словакия, Румъния, България? Украйна? Беларус? Молдова?

В същото време, си на мнението, че ""Иначе са били напълно в правото си да отнемат каквото могат от когото могат, когато могат." И което е дори по- важно, признаваш това право на всички държави, но без Русия. Защото.........била с днешните си размери, правейки същото, което и останалите.

Къде съм отричал, че Русия има това право? Цитирай ме.

Интересен извод си си направила от това мое изречение. Да виждаш отричане?

Цитат

Да не мислиш, че Русия е с днешните си раазмери, защото не е правила точно същото когато е могла?

И пак нито дума за списъка, който показва в колко страни, след ВСВ е газил американски ботуш, далече от американските граници, но с извинението- внасяне на американска демокрация.

Вече ти отговорих - "Иначе са били напълно в правото си да отнемат каквото могат от когото могат, когато могат."

Аз все още очаквам да ми отговориш на въпросите, които съм ти задал. Обаче - нито дума.

Цитат

Кога и къде САЩ са отричали завоеванията на Русия от преди ВСВ?

Чеченците като поискаха да си имат собствена държава Русия какво направи?

До кога ще се повтаря тази лъжа, че САЩ са разпаднали СССР?

Това "е газил американски ботуш" за пореден път показва колко си безпристрасна.

преди 9 часа, miro20 написа:

ами цитирай ми какво е станало 1973 г ?

Стига, бе, дадох ти линк към пространна статия на чист български, ама не го прочете, нали? Там пише какво е станало през 1973г. Отделно, в биографиите на двамата също пише какво е станало и кой- как е пострадал, и кой- колко е лежал в затвора. Ама, чукча като е само писател, така става. Казах ти- избери си език и попитай Гугъл какво се е случило. 

преди 53 минути, absurt написа:

Стига, бе, дадох ти линк към пространна статия на чист български, ама не го прочете, нали?

travolta GIF

Къдя го тоя линк ?

По темата :

предложение от депутат на Госдумата

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 9 часа, A.com написа:

И? Това е за вечни времена ли?

Явно, не, що се отнася до виждането ти за прякото редуциране  на територията на Русия, и явно- да, що се отнася до територията на САЩ. 

Кога са го решили янките това? Прага 1968-ма, Унгария 1956, Полша през 80-те?

А, ти защо реши, че хората в тези страни се бунтуваха, само за да се прехвърлят от едната сфера на влияние към другата?

Би ли ми казала колко и кои от държавите, които са били в сферата на влияние на СССР искат днес да са в сферата на влияние на Русия? Литва, Латвия, Естония, Полша, Унгария, Чехия, Източна Германия, Словакия, Румъния, България? Украйна? Беларус? Молдова?

Ами, разбира се, че официално- никоя. Те така силно искат да са във сферата на американската демокрация- и Сирия, и Ирак, и Либия. И всичките останали държави в списъка, разположени на границите на янките и плачещи за освобождение.

Който е бил пълнолетен в първите години и на нашето "искане да сменим сферата", знае кой оборудваше офисите на СДС с ксерокси, материали и долари, и как всяка вечер сините шефове- Ф. Димитров, Димитър Луджев и сие, ходеха в Американското посолство на отчет и инструктаж. Още са живи хората и стига да искаш, ще ти кажат дали мечтата им е била да попаднат от една сфера на влияние в друга или се изсипваха по площадите, вярвайки че ще бъдат свободни сами да си решават съдбата. Идеалът на българите, открай време е бил да са "Швейцария на Балканите", а не поредната подлога на поредния Голям брат. Само че, пак не стана- чичо Сам има и морков, и тояга, и персони като Соломон Паси.......... Така сътвориха хора с твоето мислене- дори не е идеологическо, а основано единствено на отрицанието и страха от руснаците, и оттам- убедеността, че трябва да бъдат подчинени и обезкървени за добруването на света. Само че, те не искат да се демократизират по американски и така стават пак вечния враг. 

Много може да се пише, много въпроси има, но когато липсва чуваемостт, няма и диалог дори, камо ли разбиране и по- широк поглед върху света и нашето място в него.

Къде съм отричал, че Русия има това право? Цитирай ме.

Непрекъснато го отричаш, дори в този пост, питайки коя от изброените от теб, страни била искала да е в сферата на влияние на Русия. За теб, е нормално САЩ , чрез разполагането на войски по границите й, и бази в близост, да й пречи да си вземе от съседите каквото иска и когато иска. Но, САЩ е нормално да го прави, щото е по- демократично да си купиш правителство. 

Това "е газил американски ботуш" за пореден път показва колко си безпристрасна.

Какъвто и ботуш да гази, все така ще се изразя. В случая, е американски. Ако руски ботуш газеше, пак щях да съм против. 

И двамата пишем на български, а само се въртим в кръг.

преди 10 часа, A.com написа:

Френска Луизиана - 2 147 000 km²

Република Тексас(1845 г.) - 1 007 935 km²

Ако имаш други данни, от които се вижда, че "не е баш така" - дай да ги видим.

Хайде сега прибави и територията на останалите щати + тази на Тексас и ни кажи кое число е по-голямо.

"Договорът от Гуадалупе Идалго, подписан на 2 февруари 1848 г., слага край на войната и дава на САЩ неоспорим контрол над Тексас, а също така и над Калифорния, Невада, Юта и части от Колорадо, Аризона, Ню Мексико и Уайоминг."

https://bg.wikipedia.org/wiki/Мексиканско-американска_война

преди 11 часа, A.com написа:

Бих.

Цитат

На 20 декември 1860 година, след победата на Линкълн на президентските избори, Южна Каролина става първият щат, който напуска Съединените щати. През следващите шест седмици, преди новият президент да встъпи в длъжност, Мисисипи (9 януари 1861), Флорида (10 януари), Алабама (11 януари), Джорджия (19 януари), Луизиана (26 януари) и Тексас (1 февруари) също се отделят от федерацията.

На 4 февруари 1861 година седемте щата създават общо правителство под името Конфедеративни американски щати.[11] То установява контрол над федералните укрепления и друга федерална собственост в рамките на отделилите се щати. Щатите приемат Конституция и избират за свой президент бившия сенатор от Мисисипи Джеферсън Дейвис, който, заедно с другите ръководители на Конфедерацията, заявява, че на тяхната територия робството ще съществува „вечно“. Столица на Конфедерация става алабамският град Монтгомъри, а след присъединяването на Вирджиния – Ричмънд. Южните щати заемат 40 % от цялата територия на САЩ с население 9,1 милиона души, в това число над 3,6 милиона афроамериканци.

Покажи още  

И коя от двете армии казваш е неамериканска?

:)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.