Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За хората с увреждания, секса и самотата.

Featured Replies

преди 1 час, Anne написа:

Вирусите без помощ не могат да мутират и да прескачат междувидовата бариера. Просто абсурд.

И как мислите, хората ще спрат доброволно да живеят? Как пък не!:angry22:

Та викаш драги ми Смехурко не можели?

А случайно да имаш нещо пред името си? Уж си историчка пък не се сещаш че има безброй примери за вируси и бактерии преминали междувидовата бариера много много преди хомо сапиенс(хомо луденс) да открие що е то генетика  :)

преди 1 час, Myanmar написа:

Оплете те и тебе....

Оплела ме е мен друга жена дет е много по умна и яка...

• Отговори 809
  • Прегледи 90,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Хората не могат да ти видят душата, защото ти не искаш да я видят. Откакто си в този форум винаги тръбиш, че си болна и че си човек едва ли не втора ръка. Няма как да те оценят ако така мислиш за себе

• Ако можеш да ми покажеш къде в мнението си използвам епитети насочени към авторката?Къде и казвам, че директно е такава и такава?Или май нещо няма да успееш.Тъй, че не ме барай за опашката.Нито влизам

• по-леко с епитетите след като не познавате човека аз я познавам как слуша музика ли - за слухово апаратче да сте чували а не е вярно, освен една мижава пенсия това "общество" нищо дру

Публикувани изображения

Много интересно как някои болести се появяват само веднъж при човечеството и после изчезват............. като испанският грип например...............

А избиването на здрави животни при птичия и свинския грип с какво помогна на хората и кой според теб спечели от това?

Истинските болести, които са от зората на човечеството още ги има, но вече не са толкова опасни, нито толков разпространени, защото хората пазят лична хигиена, чистят домовете си и съхраняват храната си в хладилници. Говоря например за бубоннат чума (черната смърт). Хората масово си мислят, че е завинаги унищожена, но не е. Има я на места в Африка.

И ми е много интересно как пък определени болести нападат само определени групи хора? Например определена възрастов група...........

Иначе тук не говорим за тении и подобни. А за грипоподобните  "болести".

При тая паника, дето я създадоха сега, хората се юрват като стада и опразват магазините! Изкупуват даже тоалетната хартия.

преди 12 часа, Anne написа:

..................

Знаете ли какво ми беше да гледам един игрален филм за Айхман и да науча как най - големият му син е тормозил евреите в Аржентина? Надявам се да не е истина историята, че са хванали и измъчвали момичето, което е харесвал, само защото се е оказала еврейка...............

А от поредицата "Тайната война" която излъчват сега, най -тъжен ми е епизода "Английската игра". Пълна гавра е с жертвите и техните близки факта, че едва след десетилетие и нещо нидерландския архив ще разсекрети документите за това, кои работили за Гестапо нидерландци с предали английските агенти и хората от нидерландската съпротива............

..........

САЩ просто трябва да бъдат унищожени!

Тези редове защо не са оцветени в сигнално оранжево? И размера им нещо по-голям така, за да е ясно?
Нахер на секса и самотата, и пак вкара евреите в филма. А да, на алиекспрес са пуснали сешоари, които не сушат. Купи си, от него мозъкът изпитва по-голям комфорт.

Редактирано от Profruit (преглед на промените)

преди 10 часа, Anne написа:

Много интересно как някои болести се появяват само веднъж при човечеството и после изчезват............. като испанският грип например...............

А избиването на здрави животни при птичия и свинския грип с какво помогна на хората и кой според теб спечели от това?

Истинските болести, които са от зората на човечеството още ги има, но вече не са толкова опасни, нито толков разпространени, защото хората пазят лична хигиена, чистят домовете си и съхраняват храната си в хладилници. Говоря например за бубоннат чума (черната смърт). Хората масово си мислят, че е завинаги унищожена, но не е. Има я на места в Африка.

И ми е много интересно как пък определени болести нападат само определени групи хора? Например определена възрастов група...........

Иначе тук не говорим за тении и подобни. А за грипоподобните  "болести".

При тая паника, дето я създадоха сега, хората се юрват като стада и опразват магазините! Изкупуват даже тоалетната хартия.

Хора, престанете с тоя вирус вече...

преди 2 часа, nikooo91 написа:

Няма начин

преди 15 часа, Anne написа:

Нали твърдеше че вирусите не могат да прескочат междувидовата бариера по естевен път? Испанският грип има поне две вълни след първата от 1918 които не се усещат толкова като първата защото вече хората имат имунитет... Бубоната чума за която говориш е пример точно за междувидово прескачане на бактерия защото в прирорада вирее в птиците, в Африка има чумна бактерия която вече не е точно на "черната смърт" а е мутирала и днес няма лек срещу нея.

Избиха милиони животни именно за да предовратят мутирането на птичи и свински грип които и до днес си цикулират и си вземат редовните жертви и ваксина все още няма няма и да има докато не стане както с Ковид-19.

Вирусите не избират дали си възрастен или не , зависи от състоянието на организма и дали  имаш един куп други болести като диебет,съдерчно-съдови и др които се срещат по често при хора от дадена възраст.

преди 14 часа, Profruit написа:

Тези редове защо не са оцветени в сигнално оранжево? И размера им нещо по-голям така, за да е ясно?
Нахер на секса и самотата, и пак вкара евреите в филма. А да, на алиекспрес са пуснали сешоари, които не сушат. Купи си, от него мозъкът изпитва по-голям комфорт.

Е нали ако не беше намърдала и нацистите темата нямаше да е на Кити Анне...

Anne, как е положението в Берковица ?

Вашите ходиха ли за зареждане послучай края на света ?

преди 12 минути, haidukpikaso написа:

Anne, как е положението в Берковица ?

Вашите ходиха ли за зареждане послучай края на света ?

Мене ме тревожи че татко й бачка в болница а майка й учителка все предпоставки да пипнат тази гадост коронавируса

преди 4 минути, petie1 написа:

Мене ме тревожи че татко й бачка в болница а майка й учителка все предпоставки да пипнат тази гадост коронавируса

Те сега училищата затворени така че маман си е вкъщи.

Таткото не знам къде бачка, знам само че е болен, диабетик.

Извънредното положение засяга всички, как се справят, имат ли нужда от помощ ?

преди 1 минута, haidukpikaso написа:

Те сега училищата затворени така че маман си е вкъщи.

Таткото не знам къде бачка, знам само че е болен, диабетик.

Извънредното положение засяга всички, как се справят, имат ли нужда от помощ ?

Таткото беше линейкаджия доколкото знам така поне беше писала а май за тва и не пише често щот мама си е у тях

преди 6 часа, nikooo91 написа:

"Родена за принцеса" да не се интересува от нещо с корона haha.png

преди 19 минути, Myanmar написа:

"Родена за принцеса" да не се интересува от нещо с корона haha.png

А аз си му викам царски грип на коронавируса

В темата за корона вируса пишат само болни хора. Днеска ми стана жал за тях. Страхливецът умира безброй пъти, а смелия само веднъж.

преди 5 часа, haidukpikaso написа:

Няма начин

Като гледам всеки втори се занимава с това

хора по улиците,медиите,интернет пространството...навсякъде едно и също ...

важно е да сме живи и здрави!

на 13.03.2020 г. в 13:02, petie1 написа:

Ковид 19 едва ли е оръжие, защото никой няма антидот, аз бих затворил цяла София и границите друг начин да спрем това чудо няма

То и за ботулиновия токсин няма антидот, но VX газовете са стоели на въоръжение в не една страна! С това, не искам да кажа, че корона вирусът е създаден като биологично
оръжие (според мен не е), а само посочвам невалидността на аргумента даден от petie1.

преди 9 часа, petie1 написа:

... Бубоната чума за която говориш е пример точно за междувидово прескачане на бактерия защото в прирорада вирее в птиците ...

...

Бубонната чума идва от патогенна бактерия живееща в тъй нареченият Черен Плъх (Rattus Rattus), като възможните варианти за пренасяне са

1. Плъх-Бълха-Човек  - бълха напила се кръв от заразен плъх ухапва човек
  2. Плъх-Човек - при директно ухапване от плъх
  3. Човек-Бълха-Човек - бълха напила се кръв от заразен човек ухапва друг човек
  4. Човек-Човек - при допир на открити рани или друг способ за кръвен контакт

Добър и съвременен пример за вирус-патоген прехвърлил междувидовата бариера е SARS вируса от 2012 г. Там е засечен по генетичен път преходът от изцяло камилски патоген към и човешки патоген.

На 29 съм аз съм параспортист по тенис на маса имам много медали! Аз си търся сериозна жена не ме интересува дали има физически проблем!

преди 1 час, Jordan Mitev написа:

На 29 съм аз съм параспортист по тенис на маса имам много медали! Аз си търся сериозна жена не ме интересува дали има физически проблем!

късмет ,пич

дано поне ти имаш късмет!

Уф, толкова ми е тъжно.........Заради тъпия вирус сега ставам затворник в собствения си дом, незнайно докога....... А точно сега е любимият ми сезон - пролетта, а не мога да и се радвам, освен през прозореца.Тъжно ми е, и че всички важни и празнични събития явно ще бъдат отменени:
- няма да има Великденска служба април месец, а така обичам да ходя да вечерната великденска служба.......
-вероятно няма да има и парад за 9 май, тъкмо американците ще си умрат от кеф
- няма да има тържества за 24 май, пак за радост на американците, които ненавиждат славяните. А аз на този ден отскоро злорадствам, защото на тази дата е починала дъщерята на Хайнрих Химлер - Гудрун Химлер, която се оказва, че е работила за западното германско разузнаване срещу Източна Европа. Не мога да си представя по - готино нещо от това враг на нормалното човечество да умре на важна за славяните дата.
-няма да има "Лачени обувки". Яд ме е най - вече за хубавата традиция на града ( която не искам да прекъсва като рокфестивала), и за децата, които няма да има как да се забавляват в началото на лятото, а и на фестивала се уча как да правя хубави снимки на хора (много задобрях и правя страхотни снимки на театрални постановки, но още се уча да правя страхотни снимки на балетни спектакли). Пък и обожавам детския театър, но - непринуден и истински е от възрастния, защото децата по принцип са непринудени и много по - лесно влизат в роля, без да преиграват. Жалко, че вече не чувам така добре, много обичам да слушам как децата пеят, жалко, че отдавна не се твори толкова за деца, колкото едно време, сега всичко стана комерс.....
- няма да има екскурзия, а искам да посетя всяко едно известно и красиво кътче от Южна България, преди да се сбъдне ужасното пророчество на Слава Севрюкова.

:popcorn2:

преди 13 часа, darkterminal написа:

То и за ботулиновия токсин няма антидот, но VX газовете са стоели на въоръжение в не една страна! С това, не искам да кажа, че корона вирусът е създаден като биологично
оръжие (според мен не е), а само посочвам невалидността на аргумента даден от petie1.

Логически ако създадеш биологично оръжие би трябвало да имаш и антидот най малкото за да можеш да защитиш войската и хората си (иначе ставаш като САЩ в момента с коронавируса ако са го създали те като се твърди). За птиците и бубоната чума  бях чел някъде че птиците не  умират от бубона чума а само я пренасят(може да бъркам болестите, не  знам, за плъховете знам със сигурност че умират ). SARS доказано ли че е става дума за естевено преодояпване на междувидовата бариера? Питам защито Кити Анне твърди че не може да стане по естевен път та за това й давам пример с бубоната чума(наясно съм че е бактерия а не вирус)

преди 1 час, Anne написа:

Уф, толкова ми е тъжно.........Заради тъпия вирус сега ставам затворник в собствения си дом, незнайно докога....... А точно сега е любимият ми сезон - пролетта, а не мога да и се радвам, освен през прозореца.Тъжно ми е, и че всички важни и празнични събития явно ще бъдат отменени:
- няма да има Великденска служба април месец, а така обичам да ходя да вечерната великденска служба.......
-вероятно няма да има и парад за 9 май, тъкмо американците ще си умрат от кеф
- няма да има тържества за 24 май, пак за радост на американците, които ненавиждат славяните. А аз на този ден отскоро злорадствам, защото на тази дата е починала дъщерята на Хайнрих Химлер - Гудрун Химлер, която се оказва, че е работила за западното германско разузнаване срещу Източна Европа. Не мога да си представя по - готино нещо от това враг на нормалното човечество да умре на важна за славяните дата.
-няма да има "Лачени обувки". Яд ме е най - вече за хубавата традиция на града ( която не искам да прекъсва като рокфестивала), и за децата, които няма да има как да се забавляват в началото на лятото, а и на фестивала се уча как да правя хубави снимки на хора (много задобрях и правя страхотни снимки на театрални постановки, но още се уча да правя страхотни снимки на балетни спектакли). Пък и обожавам детския театър, но - непринуден и истински е от възрастния, защото децата по принцип са непринудени и много по - лесно влизат в роля, без да преиграват. Жалко, че вече не чувам така добре, много обичам да слушам как децата пеят, жалко, че отдавна не се твори толкова за деца, колкото едно време, сега всичко стана комерс.....
- няма да има екскурзия, а искам да посетя всяко едно известно и красиво кътче от Южна България, преди да се сбъдне ужасното пророчество на Слава Севрюкова.

Да ти имам притесненията...

Че как да не са създали коронавируса Щатите? Уж епидемия, а те си пращат войските тук, уж на учения? По време на епидемия? Нормално ли ви звучи?

На мен ми звучи като план за започване на война.Първо уморяваме от болест вражеските войници и държави, после нахлуваме............Щото те не смеят просто така да нахлуят, че още им държи разгрома на Вермахта в Съветския съюз............. Искат да избегнат грешките от Сталинград и Курската дъга.

А германците нали уж били съжалявали за миналото и за войните, нали уж нямало да воюват повече? Да попитам - чий го дириха в Сърбия 1999 година, и чий го дирят в Афганистан, Ирак и Либия?

Вчера гледах архивни кадри от Деня на германското изкуство в Мюнхен през 1939 година. Явно тоя празник е бил нещо като еквивалент на нашия 24 май, само че нещо са се объркали как се празнува културен празник. То разноцветни знамена, то сума ти плат е похарчен за глупости,  а самия парад е такава простотия................Направили са си по - скоро тяхна версия на Хелоуин, половината маскирани нямат нищо общо с германската история и германското изкуство. Нацистки рицари? Жени, облечени като древногръцки богини? Липса на пълен синхрон при танци и паради.............Смешна работа направо.........

Гледах и домашните филми на Ева Браун - пълна простотия. Уж възрастни и сериозни хора се държат като деца, правят клоунади, да не говорим как си рискуват своя живот и този на децата си,  седейки на парапета на терасата на "Бергхоф". Страхотни германски жени за пример нямащо - Ева е адски несериозна, а Гретел и чашката са първи приятелки,  уж в Германия много се обичали животните и имало строги наказания за насилие над Животни, а Ева се държи ужасно с Блонди, кучето на любимия и.

Обаче пък не разбрах какво е това странно пиано в дома и, такова не съм виждала.

И кое му е толкова интересно на посещенията в скандинавските страни? Там няма нищо интересно - студено и влажно време, бедна природа откъм зеленина и цветя, няма история, няма култура, само тъпа пустош, фиорди, сняг, вятър и безкрайна скука. А, и гейзери. Също не проумявам и кой нормален посещава опасен вулкан като Везувий.

Пък Адолф Хитлер, големият любител на всичко германско и баварско е унищожил точно баварското във вилата си и я е превърнал от шантава смесица в готическо и модерно......... Голям германец, нема що.

преди 28 минути, petie1 написа:

Логически ако създадеш биологично оръжие би трябвало да имаш и антидот най малкото за да можеш да защитиш войската и хората си (иначе ставаш като САЩ в момента с коронавируса ако са го създали те като се твърди). За птиците и бубоната чума  бях чел някъде че птиците не  умират от бубона чума а само я пренасят(може да бъркам болестите, не  знам, за плъховете знам със сигурност че умират ). SARS доказано ли че е става дума за естевено преодояпване на междувидовата бариера? Питам защито Кити Анне твърди че не може да стане по естевен път та за това й давам пример с бубоната чума(наясно съм че е бактерия а не вирус)

Да ти имам притесненията...

Чакай бе, какво става тука? Анне, докато се оплаква за откраднатото гадже, лансира, че е преродена еврейка и затова се чувства длъжна да мрази немците. Изведнъж, в сюжетната линия, като тумор за форума, се получават разсейки от нови и нови малоумни теми за вирус, който не може да догони и най-обикновения грип, който си върлува в България ежегодно, но всеки чете в оргазъм за всяка нова бройка заболял и починал от него.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.