Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За хората с увреждания, секса и самотата.

Featured Replies

току-що, Myanmar написа:

Нов проблем - ново решение. Има едни свирки, които свирят с високи честоти и им предизвикват болка. Има спрейове срещу кучета. И най-ефективното - не излизай сама. Събирай се с други в твоето положение. Те ще се радват на твоята компания, ти - на тяхната.

Извинявай, знаеш ли колко е населението на моя град?

В моя град хора с увреждания има малко, и те са предимно много по - възрастни от мен. Ама много по - възрастни. Нямам за какво да си говоря с тези хора.

А и не ми се говори за болежки и проблеми. Добре съм си и сама. стига ми компанията на племенницата ми.

Тук повечето хора са слепи, с увреден слух са наистина съвсем малко. Само аз, съученикът ми Ивайло, и имаше едно момченце в началната степен от нашия град, което учеше в училището.

С Ивайло просто няма за какво да си говорим. Той изобщо не чува, не може да говори, знае само езика на жестовете, не го вълнуват нещата, които вълнуват мен. Него го интересуват кафенцата, цигарите и плетенето на дантелки, представете си! Абсурд! Той нито чете книги, нито се интересува от история, нито от музика.

4 години му бях ходещ тълковен речник и му обяснявах значението на сума ти думи! Глухите нямат нашия богат речник!

Не, не, и не, пак няма да си го причиня! Умирах от скука с него! То ме гледаше като извънземно, станеше ли дума за книги!

Веднъж ме извлече от училищната библиотека, защото занималнята почваше, а аз не бях разбрала, защото си търсех книги. Взимах си по 5 книги за четене всеки месец. Най дебелите си ги взимах за лятната ваканция. Така в 10 клас лятната ваканция прочетох "Проектът "Манхатън".:D

За абитуриентския бал пък не ми се споменава. От сутринта с техните почнали пиенето, после в ресторанта, след това в дискотеката, и после на връщане, в колата на нашите не спря да ми се оплаква как го боли главата и му е лошо!

Не, не и не!

Пак добре, че на бала не пуснаха "Рибната фиеста". Момчетата просто се напиха..............

• Отговори 809
  • Прегледи 90,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Хората не могат да ти видят душата, защото ти не искаш да я видят. Откакто си в този форум винаги тръбиш, че си болна и че си човек едва ли не втора ръка. Няма как да те оценят ако така мислиш за себе

• Ако можеш да ми покажеш къде в мнението си използвам епитети насочени към авторката?Къде и казвам, че директно е такава и такава?Или май нещо няма да успееш.Тъй, че не ме барай за опашката.Нито влизам

• по-леко с епитетите след като не познавате човека аз я познавам как слуша музика ли - за слухово апаратче да сте чували а не е вярно, освен една мижава пенсия това "общество" нищо дру

Публикувани изображения

преди 7 минути, Anne написа:

те са предимно много по - възрастни от мен. Ама много по - възрастни. Нямам за какво да си говоря с тези хора

А с тези, които не са предимно?

А и не ми се говори за болежки и проблеми.

Ами това с две думи описва 100% от присъствието ти в този форум.

Него го интересуват... плетенето на дантелки, представете си! Абсурд!

Ама ти ще се окажеш голяма хомофобка! Аз, ПРЕДСТАВИ СИ, като малък съм чепкал вълна, прел съм на вретено и съм помагал на баба да тъче със стан.

преди 14 минути, Myanmar написа:

И не ти стигна времето да научиш жестомимичния език. Засрами се.

От 1 до 8 клас учих в две масови училища, защото родителите ми искаха да се науча да говоря и да си обогатя езика, а и съм била твърде малка за пансион. Пак така станах ученичка чак на 8 - преди съм била по - малка, бояха се да не ме бутат децата.

преди 2 минути, Anne написа:

Извинявай, знаеш ли колко е населението на моя град?

В моя град хора с увреждания има малко, и те са предимно много по - възрастни от мен. Ама много по - възрастни. Нямам за какво да си говоря с тези хора.

А и не ми се говори за болежки и проблеми. Добре съм си и сама. стига ми компанията на племенницата ми.

Тук повечето хора са слепи, с увреден слух са наистина съвсем малко. Само аз, съученикът ми Ивайло, и имаше едно момченце в началната степен от нашия град, което учеше в училището.

С Ивайло просто няма за какво да си говорим. Той изобщо не чува, не може да говори, знае само езика на жестовете, не го вълнуват нещата, които вълнуват мен. Него го интересуват кафенцата, цигарите и плетенето на дантелки, представете си! Абсурд! Той нито чете книги, нито се интересува от история, нито от музика.

4 години му бях ходещ тълковен речник и му обяснявах значението на сума ти думи! Глухите нямат нашия богат речник!

Не, не, и не, пак няма да си го причиня! Умирах от скука с него! То ме гледаше като извънземно, станеше ли дума за книги!

Веднъж ме извлече от училищната библиотека, защото занималнята почваше, а аз не бях разбрала, защото си търсех книги. Взимах си по 5 книги за четене всеки месец. Най дебелите си ги взимах за лятната ваканция. Така в 10 клас лятната ваканция прочетох "Проектът "Манхатън".:D

За абитуриентския бал пък не ми се споменава. От сутринта с техните почнали пиенето, после в ресторанта, след това в дискотеката, и после на връщане, в колата на нашите не спря да ми се оплаква как го боли главата и му е лошо!

Не, не и не!

Пак добре, че на бала не пуснаха "Рибната фиеста". Момчетата просто се напиха..............

Ама, Анне, това важи в пълна степен и за теб. Цялото ти онлайн присъствие, опира до това, да се оплакваш, че си дискриминирана! А, дискриминираш и ти самата. 

Кажи ми, по тази твоята логика, защо аз или който и да е друг здрав мъж, трябва да общуваме с теб? Ако приложим твоята логика. 

1.

2.

3. 

Три причини. 

Ако не си го разбрала, го проумей, че може да имаш ползотворни отношения само с друг човек с увреждания. Заради общата логическа верига, най-малкото. 

Писа, че 5 години си губила слуха си и не си предприела едно елементарно, безплатно и достъпно решение, което да те спаси от дупката, в която си влязла. Това се нарича безхаберие, Ане.

Пак те питам:

преди 19 минути, Myanmar написа:

Ане, аз работя и уча минимум 13 часа чисто, всеки ден. Това правя за да съм независим и да постигам целите, които си поставям. Колко часа дневно ти посвещаваш за да се справиш с проблемите си?

преди 1 минута, Myanmar написа:

Писа, че 5 години си губила слуха си и не си предприела едно елементарно, безплатно и достъпно решение, което да те спаси от дупката, в която си влязла. Това се нарича безхаберие, Ане.

Пак те питам:

Ти четеш ли?

НА 5 годинки!

Речник ли ти трябва?

преди 7 минути, Myanmar написа:

А с тези, които не са предимно?

Цитат

Какво да си говоря с глухи хора, като аз не им знам жестовия език, а те не ме разбират, като говоря, защото нямат моя богат език? Съжалявам, ама няма да се принизя дотам да говоря като 10 - годишна, че да ме разбират!

Ами това с две думи описва 100% от присъствието ти в този форум.

Ама ти ще се окажеш голяма хомофобка! Аз, ПРЕДСТАВИ СИ, като малък съм чепкал вълна, прел съм на вретено и съм помагал на баба да тъче със стан. АБСУРД!

НЕ МИ ТРЯБВАТ ДАНТЕЛКИ!

преди 1 минута, Anne написа:

Ти четеш ли?

НА 5 годинки!

Речник ли ти трябва?

Не ми трябва речник, не ми се карай. Още като го четох нещо усетих, че нещо не е наред.

Родени глухи хора също учат език. Нямаш оправдание по този въпрос. Чакам да кажеш какво правиш с живота си, освен кисненето по форуми.

НЕ МИ ТРЯБВАТ ДАНТЕЛКИ!

Сигурно и на него не му трябват политически разговори за нацисти. Красотата е в разнообразието, не в това всички да мислим и харесваме едно и също. Но това, че се отнасяш пренебрежително към него, защото не съвпада с твоите представи, е много грозно и дискриминационно. Примерно по бягането на 100 м почти всеки на тази планета би могъл да се дистанцира от теб. Това достатъчно основателно ли ще е за теб?

преди 5 минути, васил козарев написа:

Ама, Анне, това важи в пълна степен и за теб. Цялото ти онлайн присъствие, опира до това, да се оплакваш, че си дискриминирана! А, дискриминираш и ти самата. 

Кажи ми, по тази твоята логика, защо аз или който и да е друг здрав мъж, трябва да общуваме с теб? Ако приложим твоята логика. 

1. Защото съм добра, умна, образована, с богат речник.

2. Защото имам разностранни интереси, каквито кифлите нямат. Те се интересуват само от грим, парцалки, секс трикчета, купони и моренце. Например аз обичам да гледам световните и европейските първенства по футбол, запален фен съм, децата на бртовчедка ми долу не могат да спят от мен!:D Не кисна с часове по молове и магазини, предпочитам да харча пари за книги, албуми, сувенири. Не съм по марковите неща.

3. Защото влюбя ли се, се влюбвам истински, мога да бъда вярна и не съм по изневерите, интригите и всякаквите там глупости.

Три причини. 

Ако не си го разбрала, го проумей, че може да имаш ползотворни отношения само с друг човек с увреждания. Заради общата логическа верига, най-малкото. 

...

Умната и красивата, отговори ми на въпроса, който избягваш, че да ходя да върша работа най-сетне.

преди 23 минути, Myanmar написа:

Ане, аз работя и уча минимум 13 часа чисто, всеки ден. Това правя за да съм независим и да постигам целите, които си поставям. Колко часа дневно ти посвещаваш за да се справиш с проблемите си?

преди 9 минути, Myanmar написа:

Не ми трябва речник, не ми се карай. Още като го четох нещо усетих, че нещо не е наред.

Родени глухи хора също учат език. Нямаш оправдание по този въпрос. Чакам да кажеш какво правиш с живота си, освен кисненето по форуми.

Къде предлагаш да го бях учила този език, бе? Той се учи само в училищата за деца с увреден слух и то от детската градина.

Аз ходех в масова детска градина.

А и нашите искаха да развивам говора и езика си в масово училище, това прочете ли го?

Не от мен зависеше какво ще уча!

1989 нямаше интернет, нашите не знаеха нищо за хората с увреден слух! Абсолютно нищо!

Къде предлагаш да го бях учила този език, бе?

преди 40 минути, Myanmar написа:

Зарежи речника. Имат няколко речника, наясно съм. Изтегли си Жестоматика. Безплатни видеа на думите.

Извинявай, ама щом аз го понаучих този език, а имам слух, ти просто нямаш оправдание! И като чуя "се отказах", направоооо... ang.png Ще береш големи дертове заради настоящия си мързел. Аз съм добър пророк, та не се замисляй, ами направо се вземай в ръце!

Видя ли как ме ядоса, обърках една цифра за година!

Като не знаеш какво е да си с увреден слух, най - добре си замълчи!:angry22:

Сега да го уча? И за какво ми е? Angry Cat GIF by memecandy

Сега да го уча? И за какво ми е? Angry Cat GIF by memecandy

Умната и красивата, отговори ми на въпроса, който избягваш, че да ходя да върша работа най-сетне.

преди 29 минути, Myanmar написа:

Цитат

1. Защото съм добра, умна, образована, с богат речник.

2. Защото имам разностранни интереси, каквито кифлите нямат. Те се интересуват само от грим, парцалки, секс трикчета, купони и моренце. Например аз обичам да гледам световните и европейските първенства по футбол, запален фен съм, децата на бртовчедка ми долу не могат да спят от мен!:D Не кисна с часове по молове и магазини, предпочитам да харча пари за книги, албуми, сувенири. Не съм по марковите неща.

3. Защото влюбя ли се, се влюбвам истински, мога да бъда вярна и не съм по изневерите, интригите и всякаквите там глупости.

Като не умееш едно просто събиране и изваждане, колко си образована и умна? И, че и един прост номер в телефон не можеш да набереш. 

Всичко останало няма никакво значение, след като не можеш да си купиш един прост хляб, щото не знаеш колко трябва да ти върнат. 

За какво са ми дудуканията за нацисти и пр, като не можеш с една елементарна задача да се справиш? 

По твоята логика към Ивайло и останалите хора с увреждания. 

Въобще не ти разбирам "умностите"!

Даже Пепи не би се държал така с мен!

На него проблемът му е, че харесват простачки. Не знам как не умира от скука с нея, тя има интелигентността на амеба. Чудо голямо, че има икономическо образование. Angry Cat GIF by memecandy

преди 1 минута, васил козарев написа:

Като не умееш едно просто събиране и изваждане, колко си образована и умна? И, че и един прост номер в телефон не можеш да набереш. 

Всичко останало няма никакво значение, след като не можеш да си купиш един прост хляб, щото не знаеш колко трябва да ти върнат. 

За какво са ми дудуканията за нацисти и пр, като не можеш с една елементарна задача да се справиш? 

По твоята логика към Ивайло и останалите хора с увреждания. 

Математиката не е всичко на този свят! Да не почваме с нея, че много се ядосвам. Нашите като деца все ни сравняваха със сестра ми и вечното опяване "Ти защо не си като сестра си?" (която е математически гений), ме побъркваше . Ами не, благодаря, не мечтая да съм ходещо сметало. Чудо голямо, че е учила икономика и работи в банка, по -тъпа от тази професия няма. Всеки ден киснене в офис, сметки и попълване на сложни документи............ Ще умра! На мен ми дй културни събития, екскурзии, театър, концерти, разходки, книги, история........

преди 5 минути, Anne написа:

След като не ми разбираш въпроса защо не правиш нищо за да подобриш живота си и отхвърляш нашите съвети, вече знам, че съм опитал да ти помогна и мога да те оставя да си сърбаш попарата сама.

Приятен ден.

Анне ти наистина си хомофобка и лицемерка, ето тук има човек с леката форма на ДЦП но ти го го отряза,, да ти кажа лично аз всяка вечер с компютъра си изкачвам по една шипка всяка вечер чета английски руски и немски мъча се да науча нещо и след време може би ще започна работа,,помагам доколкото мога, да си ме чула да се оплаквам колко ми е зле? Да имам приятели като мен и обсъждаме кот си искаме дори и със здравите хора говоря кат равен нищо че ме гледат отначало страннно но бързо свикват с мен кат вземе да говоря даже напълно здрави  хора са идвали да им помагам с комютъра като не разбират

Абе, вярвайте си там в каквото си искате!Angry Cat GIF by memecandy

Оплакванията ми почнаха след тормоза на онази, лудата.

Даже Пепи не би се държал така с мен!
На него проблемът му е, че харесват простачки. Не знам как не умира от скука с нея, тя има интелигентността на амеба. Чудо голямо, че има икономическо образование. 200.gif
Математиката не е всичко на този свят! Да не почваме с нея, че много се ядосвам. Нашите като деца все ни сравняваха със сестра ми и вечното опяване "Ти защо не си като сестра си?" (която е математически гений), ме побъркваше . Ами не, благодаря, не мечтая да съм ходещо сметало. Чудо голямо, че е учила икономика и работи в банка, по -тъпа от тази професия няма. Всеки ден киснене в офис, сметки и попълване на сложни документи............ Ще умра! На мен ми дй културни събития, екскурзии, театър, концерти, разходки, книги, история........

Е, не е. Ама, ти като не можеш да си купил хляб, щото не можеш да събираш, е нещо съвсем различно.

Па, аз да ти кажа, тормоза е от твоя страна, а не от Даниела.

Sent from my iPhone using Tapatalk
преди 6 минути, васил козарев написа:

Е, не е. Ама, ти като не можеш да си купил хляб, щото не можеш да събираш, е нещо съвсем различно.

Па, аз да ти кажа, тормоза е от твоя страна, а не от Даниела.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Моля? Не съм я търсила аз! Тя потърси мен, тя започна всичко! Нея питайте защо, аз с болни мозъци като нея не се занимавам! Тя започна всичко! Откъде - накъде ще ме търси и тормози?Angry Cat GIF by memecandy

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.