Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За хората с увреждания, секса и самотата.

Featured Replies

преди 26 минути, haidukpikaso написа:

и с гледане ще се научиш, дори и да не чуваш

филма "Усещане за жена" гледала ли си го ?

Ти май не разбираш.  Ако няма синхрон в танците, танцът се разваля и ръководителите са недоволни. Със секунди да направиш закъснение за дадено движение или поза, ще те изядат с парцалите.Нали се сещаш, че танцовите групи имат изяви и държат на перфектното представяне? Особено на конкурс.

преди 24 минути, petie1 написа:

И никой не ми каза благодаря за тва че я провокирах да си каже

Какво си провокирал бе, нещастник? Ти не схващаш, като ти се обяснява.

• Отговори 809
  • Прегледи 92,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Хората не могат да ти видят душата, защото ти не искаш да я видят. Откакто си в този форум винаги тръбиш, че си болна и че си човек едва ли не втора ръка. Няма как да те оценят ако така мислиш за себе

• Ако можеш да ми покажеш къде в мнението си използвам епитети насочени към авторката?Къде и казвам, че директно е такава и такава?Или май нещо няма да успееш.Тъй, че не ме барай за опашката.Нито влизам

• по-леко с епитетите след като не познавате човека аз я познавам как слуша музика ли - за слухово апаратче да сте чували а не е вярно, освен една мижава пенсия това "общество" нищо дру

Публикувани изображения

преди 1 минута, Anne написа:

Със секунди да направиш закъснение за дадено движение или поза, ще те изядат с парцалите.Нали се сещаш, че танцовите групи имат изяви и държат на перфектното представяне? Особено на конкурс.

Сама се опровергаваш, защо не са те взели в танцовата група в училище. Ама, си знаеш своето. 

преди 1 минута, васил козарев написа:

И цялата тая тирада, какво общо има с това, че можеш да танцуваш, а да отидеш до магазина и да си полезна с нещо на Обществото- не??? 

Ходенето до магазина изисква математика. Ти изобщо прочете ли статията и разказа ми по - назад за пицата? Няма да се повтарям.

Няма начин да стоя в магазин половин час и да смятам на калкулатор!

току-що, Anne написа:

Ходенето до магазина изисква математика. Ти изобщо прочете ли статията и разказа ми по - назад за пицата? Няма да се повтарям.

Няма начин да стоя в магазин половин час и да смятам на калкулатор!

Ми ще стоиш гладна, бе моме, един ден. 

Сметката ти е 4.60, ти даваш 5, какво му е трудното? Ебаси. 

току-що, васил козарев написа:

Сама се опровергаваш, защо не са те взели в танцовата група в училище. Ама, си знаеш своето. 

Не съм се опровергала! Ти четеш ли изобщо в кое време пиша?

ТОГАВА ЧУВАХ ВСЕ ОЩЕ! ТОГАВА - В УЧИЛИЩЕ!

Имаш ли слух, само трябва да знаеш кога какво да направиш!

Можех да уча танци, но не и със скоростта на Уили Койота!

Хм хм ако трябва да се движиш защо не се разхождаш в стаята си да речем? Или да идеш в някой парк сама да се разхождаш? Пропагандата в медиите е вярна аз съм един от  тези хора

преди 1 минута, васил козарев написа:

Ми ще стоиш гладна, бе моме, един ден. 

Сметката ти е 4.60, ти даваш 5, какво му е трудното? Ебаси. 

Не знам колко ще ми върнат, това ми е трудното. Неудобно ми е да питам дали ще ми връщат, просто се изнизвам. И без това ме е срам да общувам с непознати, а и не им познавам гласовете.

Сега, като не чувам, е и още по - трудно.

А и ние не пазаруваме само от магазина.

Случва се да ходим до "Кауфланд", "Лидл" и "Била" в един ден.

Като нямаш добра координация, какво общо има със слуха, бе Анке? 

Като си бавна, няма да си в ритъм с останалите, както са ти казали хората! Ти можеш ли да мислиш изобщо или наизуст го караш

преди 1 минута, petie1 написа:

Хм хм ако трябва да се движиш защо не се разхождаш в стаята си да речем? Или да идеш в някой парк сама да се разхождаш? Пропагандата в медиите е вярна аз съм един от  тези хора

В стаята ми? Тъпо е. Ще ме депресира, ще ми напомня, за времето, в което чувах и за танците. Не, мерси.

А в парка сама не стъпвам, откакто стана кучешки.

Но на сметищата от ГЕРБ не и пука, че милите училчни превъзходни няко път ще нападнат някого.

Нямам намерение да ставам част от статистиката.

Навън излизам само с мама.

Ей защо обиждаш?

току-що, Anne написа:

Не знам колко ще ми върнат, това ми е трудното. Неудобно ми е да питам дали ще ми връщат, просто се изнизвам. И без това ме е срам да общувам с непознати, а и не им познавам гласовете.

Сега, като не чувам, е и още по - трудно.

А и ние не пазаруваме само от магазина.

Случва се да ходим до "Кауфланд", "Лидл" и "Била" в един ден.

Циганките се справят в магазина, дето са неграмотни. Да не говорим, че има калкулатори. Ама, не искала да стои в магазина, с калкулатор. То не е дали искаш или не, а какво трябва да правиш. АМа, като си разлигавена и научена така, не е толкова далеч времето, да видиш голям зор. И никой няма да те пита, искаш или не, в дом. 

преди 3 минути, васил козарев написа:

Като нямаш добра координация, какво общо има със слуха, бе Анке? 

Като си бавна, няма да си в ритъм с останалите, както са ти казали хората! Ти можеш ли да мислиш изобщо или наизуст го караш

Под бавна нямах предвид физически, а УМСТВЕНО! БАВНО УЧА! Но науча ли се, бързо хващам ритъма!

преди 2 минути, Anne написа:

В стаята ми? Тъпо е. Ще ме депресира, ще ми напомня, за времето, в което чувах и за танците. Не, мерси.

А в парка сама не стъпвам, откакто стана кучешки.

Но на сметищата от ГЕРБ не и пука, че милите училчни превъзходни няко път ще нападнат някого.

Нямам намерение да ставам част от статистиката.

Е не от теб само откази и оправдания  хах

преди 1 минута, petie1 написа:

Ей защо обиждаш?

Защото ми писна да ни си ползвате мозъчния капацитет. Не сте ли учили по български език за прякото и преносното значение на думите?

Навремето така наричаха изостаналите - бавни. Не знаеше ли?

Не говоря винаги пряко.

Толкова сте свикнали с новия език, че сте забравили какво беше някога.

Някога нямаше умствено изостанали, а бавни.

Някога нямаше хора с увреждания, а инвалиди.

преди 2 минути, Anne написа:

Защото ми писна да ни си ползвате мозъчния капацитет. Не сте ли учили по български език за прякото и преносното значение на думите?

Не говоря винаги пряко.

Значи, ти си нещастник. Не можеш да смяташ, не можеш хляб да си купиш, нищо не можеш. 

Да не говорим, че след като можеш да танцуваш, можеш и да се изкъпеш сама. Ама, не, мама трябва да те дундурка до откат! 

преди 2 минути, васил козарев написа:

Еми, пак причините са в теб, а не че са те дискриминирали!

Не, дискриминация си беше. На госпожата не и се занимаваше с бавни. Така и не даде възможност да и покажа колко точно "бавна" съм и колко старателно се уча, стига да не е прекалено бързо.

Ако бях истински бавна, за каквато ме мислеха, щях да съм в помощно училище.

Просто по онова време не можеха да ми забранят да уча, по закон имам това право. Но истината е, че на доста учители не им харесваше да имат ученичка с увреждания. Все пак говорим за две масови училища. Малко бяха свестните учители без предразсъдъци. Говорим за 90 - те и не за София, а за Берковица.

"Тя е глуха (не знаеха израза слабочуваща)", тя е бавна, тя е различна, тя е особена"! Много, много пъти съм чувала тези думи!

После аз съм се дискриминирала.

Те не ме приемаха просто.

преди 6 минути, васил козарев написа:

Значи, ти си нещастник. Не можеш да смяташ, не можеш хляб да си купиш, нищо не можеш. 

Да не говорим, че след като можеш да танцуваш, можеш и да се изкъпеш сама. Ама, не, мама трябва да те дундурка до откат! 

Къпането не е като танците. То изисква да стоя права повече от пет минути. Банята ни е мъничка, нямаме вана. Не мога и да си държа очите отворени под вода. Ако не седя в коритото, ще припадна.

преди 2 минути, васил козарев написа:

При положение, че на гониш 40-ка и не можеш една дъвка да си купиш сама, си доста бавна. И няма дискриминация! 

Чудо голямо, че не пазарувам. То щото пазаруването е нещо специално.

преди 16 минути, Anne написа:

мамината тя

и мама като отиде в По-добрия свят ко прайм

преди 15 минути, Anne написа:

Не говоря винаги пряко.

Добре....  Искренно ме разсмя за което ти благодаря сега остана и да ми отгатнеш зодията и ще се сетиш дали  речника ми не е богат.... Инвалид е обидна дума на френски и значи невалиден за бавна ако си спомняш сам те питах физечески ли? Недей много се пъна да ме предизвикваш щот мога да те бия на почти всяка дисциплина

тя мисли че са вечни

преди 4 минути, Anne написа:

Чудо голямо, че не пазарувам. То щото пазаруването е нещо специално.

ами ако умрат вашите кво ще ядеш

преди 7 минути, haidukpikaso написа:

тя мисли че са вечни

ами ако умрат вашите кво ще ядеш

Глупости, не мисля, че са вечни. Не са на 80 обаче.

преди 1 минута, Anne написа:

Глупости, не мисля, че са вечни. Не са на 80 обаче.

Просто искам да си я представиш ситуацията - ставаш утре и тях ги няма, няма ги. Какво ще правиш ?

Да са ти живи и здрави дълги години

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.