Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Само не ми стана ясно, откъде му скимна на Крадев да обвини демонтираните паметници за положението, до което са се докарали тези деца.

Да измисли такава глупост много акъл не се иска.

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 846,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 20 минути, communismatic написа:

Ми на базата на закона, че заради незаконни постройки не трябва да се одобрява ПУП. Това е толкова елементарно, че няма накъде. Даже и самият министър го обясни всичко това. То не се изисква особена грамотност за да си наясно с всичко това. По-зле за теб, че си налапал въдицата на съпартийците си.

Ха, такъв закон няма, нито пък одобрен ПУП! В момента текат процедури по събарянето на незаконните сгради
Наличието на незаконни постройки само по себе си не означава, че автоматично е забранено да се разреши изработването на ПУП. Процедурата е много дълга за да се узакони строителството:
- подаване на искане за ПУП
- разрешение за изработване на ПУП (едномесечен срок) - това е документа, ние сме тука.
- възлагане и изработване на самия ПУП - тук вече се определя регулацията, предназначението на имотите, параметрите на застрояване и тн. Такъв документ НЯМА
- съгласуване на проекта
- обявяване на проекта и възможност за възражения, след което се разглежда от ЕСУТ
- одобряване на ПУП

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Ха, такъв закон няма!

Няма закон, по който да се спре процедура за издаване на ПУП, понеже постройките там са незаконни? Брато, ти направо ще ме разплачеш, бе. 😆

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

Наличието на незаконни постройки само по себе си не означава, че автоматично е забранено да се разреши изработването на ПУП.

Верно ли бре? Не означавало автоматично? А какво означава автоматично? Че трябва да се издава план за ПУП, понеже било "административна услуга"... 😆

Между другото, понеже ме настъпи относно оная история с брат ми, та кога стъпва в длъжност Благомир Коцев и кога започва да "открива" Баба Алино?

преди 18 минути, БаалБек написа:

Тоест, нямаш логично обяснение, защо руZZнаците убиват, грабят и изнасилват в Украйна и за това се прехвърли към краварите. Я кажи и за индианците, че да не питаме за руските фашисти какво правят в Украйна.🤣

оФцо, за да има дискусия, първо се отговаря на зададеният въпрос, а чак после продължаваш с (в случая) пълните глупости. Какво стана с отговорът тук:

преди 2 часа, ivottoshev написа:

преди 3 часа, Gaming_Solutions написа:

знам кой е твеърдял, че не ечул и не е разбрал за Баба Алино, но със сигурност не е Коцев. Все пак от него тръгват сигналите по институциите.

Не тръгват ли от Възраждане? Дали не е закъснял с година, година и половина?

преди 8 минути, ivottoshev написа:

оФцо, за да има дискусия, първо се отговаря на зададеният въпрос, а чак после продължаваш с (в случая) пълните глупости. Какво стана с отговорът тук:

Защо обичаш да се самозатапваш? Цитат от твоя линк:

Съединените щати възнамеряват да продължат ангажимента си с Куба, декларира Рубио.

Дали е същото, което говорят твоите руZZки приятели?

putin_lazhi.png

П.П.:

Тоест, продължаваш да нямаш логично обяснение защо руZZнаците убиват, грабят и изнасилват в Украйна?

Редактирано от БаалБек (преглед на промените)

преди 17 минути, communismatic написа:

Няма закон, по който да се спре процедура за издаване на ПУП, понеже постройките там са незаконни? Брато, ти направо ще ме разплачеш, бе. 😆

Верно ли бре? Не означавало автоматично? А какво означава автоматично? Че трябва да се издава план за ПУП, понеже било "административна услуга"... 😆

Между другото, понеже ме настъпи относно оная история с брат ми, та кога стъпва в длъжност Благомир Коцев и кога започва да "открива" Баба Алино?

Абе ктатуно четвена, първо строиш после узаконяеаш - така се прави...начасти и дъс свои хора. Кмета, архитекта, началнока са на пангара, но те са вси взели парсата.

преди 6 минути, communismatic написа:

Точно така, незаконните постройки не са основание за отказ разрешаване на изготвянето на ПУП. ОУП на община Варна е одобрен от държавата, а не от кмета. По-конкретно одобрен е от тогавашния министър на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова през 2012г. като се разширяват строителните граници на съществуващи урбанизирани територии, в това число влиза и местността Баба Алино.

преди 2 минути, БаалБек написа:

Защо обичаш да се самозатапваш? Цитат от твоя линк:

Съединените щати възнамеряват да продължат ангажимента си с Куба, декларира Рубио.

Да. От както заграбиха венецуелският нефт, имат ангажимент нито капчица от него да не отива в Куба (а преди това Венецуела беше основен досатвчик). Освен това заплашиха и Мексико (а и всеки друг) с огромни санкции, ако има доставки на нефт за Куба:

Мексико спря доставките на петрол за Куба заради страх от Тръмп

Властите в Мексико официално потвърдиха, че са прекратили доставките на петрол за Куба. Решението е взето след заплахи от страна на американския президент Доналд Тръмп за налагане на високи мита върху вноса от държави, които продължават да снабдяват острова с горива.

Това червеничкото четеш ли го? Сега разбра ли за какви ангажименти говори Рубио?

Някакъв смислен коментар? Или както обикновено правят насраните тролове - вместо коментар ще видим само усмихната емотиконка под поста ми?

преди 6 минути, Gaming_Solutions написа:

ОУП на община Варна е одобрен от държавата, а не от кмета. По-конкретно одобрен е от тогавашния министър на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова през 2012г. като се разширяват строителните граници на съществуващи урбанизирани територии, в това число влиза и местността Баба Алино.

Аха, така... И след като Благомир Коцев е твърдо против всичко това, как допуска да се издаде план за ПУП, нали това те питам... Според кой закон от ЗУТ? Щото жена ми е юрист, та да знае, да си свери часовника с теб. И кога реално разбира за всичко това? Колко време е минало от както е действащ кмет? Нали уж бил "сготвен"?

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Някакъв смислен коментар?

"Налагане на високи мита" не е същото като убиване на кубинци, изнасилване и рушене на кубинкси градове.

За сравнение, Руспия убива украинци, изнасилва и руши украински градове.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Да. От както заграбиха венецуелският нефт, имат ангажимент нито капчица от него да не отива в Куба (а преди това Венецуела беше основен досатвчик). Освен това заплашиха и Мексико с огромни санкции, ако мексикански нефт отиде в същата тази Куба:

Мексико спря доставките на петрол за Куба заради страх от Тръмп

Това червеничкото четеш ли го? Сега разбра ли за какви ангажименти говори Рубио?

Някакъв смислен коментар? Или както обикновено правят насраните тролове - вместо коментар ще видим само усмихната емотиконка под поста ми?

Така де, изнервяш се защото не ти е приятно да те питат:

преди 14 минути, БаалБек написа:

защо руZZнаците убиват, грабят и изнасилват в Украйна?

И понеже нямаш подходящ пример за краварите и реши да си пишеш за нефта. Ако не е достатъчно спомени и за индианците, ако и това не стигне премини към британците и Индия.

hush

преди 1 час, Miusuka написа:

Иди си изпий хаповете, ама без алкохол. И тогава се върни тука.

Затова с алкохол ги пиеш трол-малограмотник

преди 29 минути, БаалБек написа:

Така де, изнервяш се защото не ти е приятно да те питат:

Значи няма да има смислен отговор. Знаех си.

преди 49 минути, БаалБек написа:

Тоест, продължаваш да нямаш логично обяснение защо руZZнаците убиват, грабят и изнасилват в Украйна?

Отговорил съм. Специално за теб ще оцветя в червеничко та да му се радваш:

преди 1 час, ivottoshev написа:

Русия реши да накаже престъпният режим в Киев. Ако НАТО и ЕС не перчеха, всичко щеше да свърши както при наказването на Милошевич - с минимални жертви и разрушения.

пп: Вече съм ти обяснявал защо режимът в Киев е престъпен и защо според Международното право всеки има право да го накаже както и когато реши

преди 37 минути, communismatic написа:

Аха, така... И след като Благомир Коцев е твърдо против всичко това, как допуска да се издаде план за ПУП, нали това те питам... Според кой закон от ЗУТ? Щото жена ми е юрист, та да знае, да си свери часовника с теб. И кога реално разбира за всичко това? Колко време е минало от както е действащ кмет? Нали уж бил "сготвен"?

Дай да се разберем кой за какво говори. Против кое е Коцев, ти против какво си, аз против какво съм? Против незаконното строителство в Баба Алино или изобщо против строителството там?
Защо да не допусне разрешение за издаване на ПУП, след като местността Баба Алино е предвидена за урбанизация? Да разбира за кое? Има подадени сигнали включително към прокуратурата за незаконното строителство, няколко месеца след като встъпва в длъжност.

преди 39 минути, Фарабундо написа:

"Налагане на високи мита" не е същото като убиване на кубинци, изнасилване и рушене на кубинкси градове.

Значи убиването на хора чрез глад, болести и мизерия, породени от липсата на ток и вода няма да ги броим за убийства, защото за тях са виновни миличките ангелчета - краварите?

Хммм, не съм съгласен.

--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

преди 42 минути, Фарабундо написа:

Налага се. Този пост нали чете? И за теб ще го оцветя:

преди 1 час, ivottoshev написа:

Русия реши да накаже престъпният режим в Киев. Ако НАТО и ЕС не перчеха, всичко щеше да свърши както при наказването на Милошевич - с минимални жертви и разрушения.

пп: Вече съм ти обяснявал защо режимът в Киев е престъпен и защо според Международното право всеки има право да го накаже както и когато реши

преди 50 минути, Фарабундо написа:

Руспия убива украинци, изнасилва и руши украински градове.

Ако не знаеш, на война е така.

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Дай да се разберем кой за какво говори.

Сиреч, ти още не си ми разбрал тезата? Аз ти казвам, че само мега идиот може да вярва, че Благомир Коцев не е знаел какво се върши там и че е бил абсолютно против всичко това. Дадох и една дузина аргументи като стартов пункт за размисъл. Ти обаче продължаваш да си вярваш на всякакви умнокрасиви мантри все едно си някакво теле. Та, затова и зададох конкретният въпрос. Какви реално са правомощията на Благомир Коцев и как по-точно издава план за ПУП, при положение, че говорим за незаконни постройки в една гора. Можеш да потърсиш конкретният закон, бях напълно ясен, понеже от край време те въртя на шиш и само ти гледам сеира. Последният път ми постна някакъв документ, който изобщо не разбираш. Съвсем отделна тема е, че отново... само мега идиот може да смята, че когато се издаде план за ПУП, в последствие няма да се издаде и ПУП, щото изведнъж кмета на града и архитекта му ще бъдат яростни противници на цялото това упражнение.

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Защо да не допусне разрешение за издаване на ПУП, след като местността Баба Алино е предвидена за урбанизация?

Това вече го обясних. Защото говорим за незаконно строителство на територията на нещо, което е уж горичка.

преди 5 минути, Gaming_Solutions написа:

Има подадени сигнали включително към прокуратурата за незаконното строителство, няколко месеца след като встъпва в длъжност.

Има подадени сигнали след сума ти време, когато явно е разбрал, че нещата отиват по дяволите и въпросният Олег Невзоров става и свидетел срещу него. Дори самият Коцев казва, че строителството е било факт още преди той да стане кмет. Само петроханците си вярват, че му е трябвало време за да задейства механизмите и да спре узаконяването на въпросният украински квартал. Да не говорим, че май наистина ще излезе факт, че реално оня от "Възраждане" е причината нещата да излязат наяве. Съдейки по това какъв корумпиран боклук е Благомир Коцев и какво реално говори цяла Варна за него. Щото реално заповедите се припокриват с нещата, които той изнася като информация. Но дори и да не е така...

На 7 май 2025 година, след изискване на документи от район „Приморски“, РДНСК и МВР, Община Варна съставя констативен акт за пет обекта. След изчерпване на административната процедура по ЗУТ на 1 септември 2025 година е издадена заповед за спиране на строежа им. 

7 май 2025-та? Това колко месеца след като Коцев е кмет на Варна се случва? Сиреч, интересно как Благомир Коцев не е "открил" въпросният квартал по-рано, а е спал близо две години откакто реално е бил кмет на град Варна. Ама не знам... Да не би причината да е, че с Олег Невзоров просто са кеширали яко от цялата схема? Не, няма такова нещо. ГЕРБ е виновен за абсолютно всичко! И Путин! И Румен Радев!

преди 4 минути, The Lone Star написа:

Ако не знаеш, на война е така.

Да, но тук ни се пробутва тезата, че гадните кравари били един дол дренки с руZZките варвари - въпреки че варварите убиват, изнасилват и рушат, а краварите не убиват, не изнасилват и не рушат. За това иде реч.

преди 21 минути, ivottoshev написа:

Значи убиването на хора чрез глад, болести и мизерия, породени ...

Я дай сведения да видим колко са умряли в Куба заради блокадата. Иначе си просто един лъжец.

Значи, да ви кажа, имам чувството, че тука сте се събрали само откачалки, честно. Имате ли изобщо някакъв акъл, не разбирам? Грам мозък?

Вие ли ще оправите световното положение и мир, вие ли ще подредите политиката, от вас ли зависи нещо изобщо в този живот и свят?! От форумните драскачи в раздел политика ли зависи нещо? Вместо да си пишете нормално, вие се обиждате като последните...

Как па за толкова години не се изучихте.

Постоянно някакви доклади с просташки обиди. То ме е срам като ги гледам и чета, какво остава за тези, които ги пишат!

преди 5 минути, communismatic написа:

Сиреч, ти още не си ми разбрал тезата? Аз ти казвам, че само мега идиот може да вярва, че Благомир Коцев не е знаел какво се върши там и че е бил абсолютно против всичко това. Дадох и една дузина аргументи като стартов пункт за размисъл. Ти обаче продължаваш да си вярваш на всякакви умнокрасиви мантри все едно си някакво теле. Та, затова и зададох конкретният въпрос. Какви реално са правомощията на Благомир Коцев и как по-точно издава план за ПУП, при положение, че говорим за незаконни постройки в една гора. Можеш да потърсиш конкретният закон, бях напълно ясен, понеже от край време те въртя на шиш и само ти гледам сеира. Последният път ми постна някакъв документ, който изобщо не разбираш. Съвсем отделна тема е, че отново... само мега идиот може да смята, че когато се издаде план за ПУП, в последствие няма да се издаде и ПУП, щото изведнъж кмета на града и архитекта му ще бъдат яростни противници на цялото това упражнение.

Това вече го обясних. Защото говорим за незаконно строителство на територията на нещо, което е уж горичка.

Има подадени сигнали след сума ти време, когато явно е разбрал, че нещата отиват по дяволите и въпросният Олег Невзоров става и свидетел срещу него. Дори самият Коцев казва, че строителството е било факт още преди той да стане кмет. Само петроханците си вярват, че му е трябвало време за да задейства механизмите и да спре узаконяването на въпросният украински квартал. Да не говорим, че май наистина ще излезе факт, че реално оня от "Възраждане" е причината нещата да излязат наяве. Съдейки по това какъв корумпиран боклук е Благомир Коцев и какво реално говори цяла Варна за него. Щото реално заповедите се припокриват с нещата, които той изнася като информация. Но дори и да не е така...

7 май 2025-та? Това колко месеца след като Коцев е кмет на Варна се случва? Сиреч, интересно как Благомир Коцев не е "открил" въпросният квартал по-рано, а е спал близо две години откакто реално е бил кмет на град Варна. Ама не знам... Да не би причината да е, че с Олег Невзоров просто са кеширали яко от цялата схема? Не, няма такова нещо. ГЕРБ е виновен за абсолютно всичко! И Путин! И Румен Радев!

Ще се самоцитирам:

Ха, такъв закон няма, нито пък одобрен ПУП! В момента текат процедури по събарянето на незаконните сгради
Наличието на незаконни постройки само по себе си не означава, че автоматично е забранено да се разреши изработването на ПУП. Процедурата е много дълга за да се узакони строителството:
- подаване на искане за ПУП
- разрешение за изработване на ПУП (едномесечен срок) - това е документа, ние сме тука.
- възлагане и изработване на самия ПУП - тук вече се определя регулацията, предназначението на имотите, параметрите на застрояване и тн. Такъв документ НЯМА
- съгласуване на проекта
- обявяване на проекта и възможност за възражения, след което се разглежда от ЕСУТ
- одобряване на ПУП

На 7 май 2025 са съставени първите общински актове, иначе проверки и сигнали до ДАНС и прокуратурата са от преди това, а същинското строителство започва непосредствено след ареста му юли 2025. Иначе първите сигнали за незаконното строителство там са от 6 юни 2024 и са изпратени до район "Приморски", който извършва проверка и установява 11 строежа

преди 3 минути, ostavime написа:

Значи, да ви кажа, имам чувството, че тука сте се събрали само откачалки, честно. Имате ли изобщо някакъв акъл, не разбирам? Грам мозък?

Гражданските войни стават когато хора от една и съща държава не могат да се съгласят на определени спорни теми. И еднственото разшерение става насилието.

Тук на форума се води гражданска война, но без физически жертви. Аз така ги виждам нещата. На определи теми просто няма как да се разберем.

преди 11 минути, Фарабундо написа:

а краварите не убиват, не изнасилват и не рушат.

Ти нормален ли си? В кой свят живееш?

Наскоро даже убиха 160 деца в иранско училище.

преди 8 минути, ostavime написа:

Вие ли ще оправите световното положение и мир, вие ли ще подредите политиката, от вас ли зависи нещо изобщо в този живот и свят?! От форумните драскачи в раздел политика ли зависи нещо? Вместо да си пишете нормално, вие се обиждате като последните...

Как па за толкова години не се изучихте.

Постоянно някакви доклади с просташки обиди. То ме е срам като ги гледам и чета, какво остава за тези, които ги пишат!

Някои се опитват да пишат нормално, дори да не са съгласни с написаното, но има и такива с по 10 профила, които тролят във всички теми и това им е ежедневното занимание.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.