Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 4 часа, communismatic написа:

Аз не се държа надменно. Просто съм заобиколен от хора, които не умеят да разсъждават... Тоя по-горе е абсолютно същият случай като теб.

Точно това имам в предвид - да наричаш останалите с разни обидни имена, или, че не умеят да разсъждават. Замисли се, ти ли най-перфектния и кой е пример за разсъждение. Нормално е човек да може да прояви някакво разбиране към другата страна, както и аз се опитвам, макар и хората да бъдат на различни позиции. Въпрос на някаква интелигентност все пак.

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 846,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

Радев се доказва като национален предател - вече дава и парите от ЕС които се дават на България - ще отиват в Турция

Радев дава АМ "Черно море" на турски фирми

773492320_1375174488098178_2534263577143

преди 9 часа, Gaming_Solutions написа:

Аха и според тебе най-големия виновник е Коцев, защото е "проспал" 6 месеца? Не забравяй, че има и уволнени от Коцев

Не, брато. Виновник е Благомир Коцев, барабар с Портних, понеже през цялото време е кеширал яко от цялата тази схема. И пак да повторя - по-лошо е, че продължаваш да му вярваш след като е повече от очеизбождащ факта, че не е имал абсолютно нищо против всичко това. Така и не стана ясно, той какво е направил конкретно за да спре целият този процес, през цялото време чета само удобни извинения от типа на "ГЕРБ са виновни", "нямаше какво да направи", "това е административна услуга" и прочее. Много е интересно, как човека, който отговаря за град Варна, да не може, да направи абсолютно нищо срещу тях, при положение, че е УЖ против.

Е ти твърдеше, че Тошев се ебавал, после се оказа, че Тошев съвсем сериозно си е бръщолевил глупостите за метал бандите

Верно? Така ли се оказа? 😆

Аз не само имам идея как се издава ПУП, аз вчера ти написах подробно какви са стъпките преди одобрението на ПУП.

Естествено, че имаш, никога не съм се и съмнявал. Та, затова и ми постна документа, който доказва, че Благомир Коцев и архитекта му издават "План за ПУП", което УЖ трябваше да го оневини, а на практика му лъснаха кирливите ризи... Но ти си супер наясно с нещата, то ти личи от километри.

Не съм казал, че кмета не може нищо да направи срещу незаконното строителство. Там е работата, че той направи каквото можа и малко след това го арестуваха.

Аха, ясно. А заместник-кмета що не направи нещо тогава? Нали уж е заместник-кмет? Не случайно ти метнах въдицата и ти веднага я налапа...

Всичко е съвпадение?

А не е ли съвпадение факта, че Невзоров може да се е обърнал срещу него, когато е видял накъде отиват нещата?! И само мега идиот, може да сметне, че обвинение срещу Благомир Коцев е някаква мега конспирация. Ти през живота си не си бил във Варна, тоя е най-големият боклук, сложен за кмет сигурно в цялата им история.
BLAGO3.jpg

Траян Георгиев, ебаваш ли се 😁

Скандалът КУБ: Шефът на строителен контрол във Варна в комбина със свидетел срещу кмета Коцев

До момента е известно, че прокуратурата няма никакви доказателства за корупция спрямо самия Коцев, освен преразкази на свидетели със зависимости. Един от тях е Траян Димитров Георгиев, собственик на строителен бизнес. Наше проучване установи, че негови фирми имат запори от НАП, активни и към днешна дата, наложени върху сметки и автомобили. Отделно от това немалко служители на Траян го съдят за незаконни уволнения и трудови злополуки и печелят делата.

Между 2015 и 2016, за период от 18 месеца, Траян е бил също така и управител на злополучната „Напоителни системи“ ЕАД (клон „Черно море“). Припомняме, че тръбите на държавната фирма бяха нарязани и продадени като скрап за жълти стотинки от активист на ГЕРБ, понастоящем дежурен политически анализатор.

Освен това Траян Георгиев е уличен в набеждаване от началника на кабинета на кмета, като за това има и сигнал във варненската прокуратура. Но за сметка на това той е в добри отношения с ключова фигура от общината – шефа на строителния контрол /Дирекция УСКОР/ Александър Драгомиров Драгнев.

Драгнев също е недоволен от кмета Коцев, който се опита да го уволни в разгара на скандала с КУБ. Той отказа да напусне поста, на който беше издигнат от предишния кмет Иван Портних и се обяви за активен борец срещу незаконните строежи в “Баба Алино”, като обвини Коцев в бездействие.

В момента фирмата на Траян Георгиев “Симплекс строй” строи къщата на Александър Драгнев и Златина Петрова – жената, с която общинския шеф живее на семейни начала. Теренът е в кв. Виница, на ул. Сините камъни недалеч от станалата национално известна местност “Баба Алино”.

Шефът на строителния контрол е бивш член на ГЕРБ – район „Приморски“. Твърди се, че позицията му е ключова в схемите на небезизвестния местен бизнесмен с прякор Дънката.

В имотен и финансов план нещата вървят добре за Драгнев. През август 2025 г. той и съпругата му придобиват за 50 000 евро терен от роднини и веднага са задействали документацията за строителното разрешително. В края на 2025 г. е издадено разрешение за строеж на къща с басейн и подпорна стена. В имотната партида на Драгнев няма данни за ипотечен кредит, с който да се финансира градежа.

image.png

Тъй. Пак да повторим (понеже явно още не сме се разбрали). Кво значение има, дали е Невзоров или някой друг?! Той Благомир Коцев е абсолютно същият боклук като тях, това че живееш в някакъв си свой терариум не е мой проблем... Най-малкото за подобни мащабни проекти, няма как да не са намесени подобни бизнесмени, не случайно и играят заедно. Обикновена фирмичка не върши подобна дейност.

току-що, miro20 написа:

HPrQ0TDWMAAtQey?format=jpg&name=small

Умен Мирко, титане на мисълта... Не можах, да разбера, кой конкретно склад са ударили украинците според моята информация? Щото нещо пак услужливо избяга от питанката ми? Нали уж не си с акъл на катеричка?

преди 39 минути, communismatic написа:

Тъй. Пак да повторим (понеже явно още не сме се разбрали). Кво значение има, дали е Невзоров или някой друг?! Той Благомир Коцев е абсолютно същият боклук като тях, това че живееш в някакъв си свой терариум не е мой проблем... Най-малкото за подобни мащабни проекти, няма как да не са намесени подобни бизнесмени, не случайно и играят заедно. Обикновена фирмичка не върши подобна дейност.

Ама ти в стремежа си да закопаеш Коцев чупиш всякаква логика, замисли се малко. Ако приемем, че Траян Георгиев казва истината, то излиза, че Неврозов е един достоен украински гражданин с висок морал, за когото плащането на подкупи противоречи с ценностната му система, така ли? Тези 60 бона са жълти стотинки на фона на инвестицията там. ) Защото ако всички са в кюпа и в корупционната схема, сега нямаше да си говорим за "незаконен град", а всичко щеше да е узаконено. Само, че има подавани сигнали от Коцев в миналото, а сега вече има издаде заповеди за премахване на част от незаконните постройки и предстои да бъдат издадени още. В момента съд и прокуратура дават мило и драго да вкарат Коцев зад решетките, повярвай ми ако имаше вина вече да е там.

преди 45 минути, communismatic написа:

Умен Мирко, титане на мисълта... Не можах, да разбера, кой конкретно склад са ударили украинците според моята информация? Щото нещо пак услужливо избяга от питанката ми? Нали уж не си с акъл на катеричка?

Питаш ме мен за твоята ти информация ???

За някакви складове дето ударилиукраинците ??? Какво общо има с темата ?

А да ме питаш дали са ти оцапани гащите отзад ? ?

преди 8 минути, Gaming_Solutions написа:

Ама ти в стремежа си да закопаеш Коцев чупиш всякаква логика, замисли се малко.

Чупя всякаква логика? Верно? Аз от край време ти обяснявам, че Благомир Коцев е един абсолютен боклук. Ти си тоя дето го защитаваш с яростен плам, все едно ти е баща. И така и не разбрах, какво конкретно е направил за да спре целият този процес? Бил арестуван? И? После заместник-кмета му що не е свършил някаква работа? Нали уж му е заместник-кмет? Или пак ГЕРБ са виновни? Да не е виновен и Владимир Путин?

преди 9 минути, Gaming_Solutions написа:

Само, че има подавани сигнали от Коцев в миналото, а сега вече има издаде заповеди за премахване на част от незаконните постройки и предстои да бъдат издадени още.

Тъй ли? Толкова много подавани сигнали има и толкова премахнати постройки има, че самият ти призна, че бума на строителство започва точно по неговото време. Баси сигналите и баси премахнатите постройки. Колкото ги премахва, те излизат още 20...

преди 1 минута, miro20 написа:

Питаш ме мен за твоята ти информация ???

Ми, нали твърдеше, че разпространявам лъжи. Та, затова и ти задавам един и същ конкретен въпрос сигурно вече над 20 пъти, но ти така и не смееш, да отговориш, просто защото си на едно ниво с тоя по-горе.

Доста избирателно ме цитираш. Питаш ме какво е направил и после сам си отговаряш, че е пускал сигнали до ДАНС и прокуратурата. Явно все пак достатъчно е направил, щом в момента говорим за незаконен град?

преди 2 часа, Gaming_Solutions написа:

Доста избирателно ме цитираш. Питаш ме какво е направил и после сам си отговаряш, че е пускал сигнали до ДАНС и прокуратурата.

Пускал е сигнали до ДАНС? ДАНС какво общо има с въпросният украински град?

преди 2 часа, Gaming_Solutions написа:

Явно все пак достатъчно е направил, щом в момента говорим за незаконен град?

Честно ли бе!? Достатъчно е направил? Т.е. не е направил нищо.

Тъй. Да обобщим казуса. Ти твърдиш, че трябва даже да сме благодарни на Благомир Коцев по казуса "Баба Алино". Според самият Коцев е започнал да пуска сигнали срещу незаконният квартал там през лятото на 2024-та, само дето това са единствено неговите твърдения, а всички други твърдят съвсем друго. Така. Да приемем, че Коцев не лъже. Аз ти задавам въпроса, защо се издава план за ПУП, при положение, че кмета на Варна е абсолютен защитник на всякаква корупция и желае благото на варненци. Интересно ми е, каква е тази "административна услуга", която се прави за да се узакони един квартал, който е УЖ гора. Според твоите "размисли" архитекта на Коцев и самият Коцев издават план за ПУП, но в последствие те няма да издават ПУП, това беше доста интересно прозрение от теб, наистина. Другото нещо... Коцев не можел нищо да направи, щото бил арестуван. ОК, а къде е заместник-кмета му по това време? Нали той действа съгласно разпорежданията на самият Коцев!? И последното - смяташ ли, че един кмет на град може да сигнализира до ВиК, до фирмата, която обслужва сметоизвозването и ЕНЕРГО-ПРО, да спрат да предоставят течаща вода, електричество и да събират отпадъците?! Или може това да не е в неговите правомощия? Изобщо той кмета на град Варна май реално нищо не може да направи, ръцете му са през цялото време вързани. Баси работата... Толкова да искаше да спре всичко това, а така и да не можеше.

преди 15 часа, Без умствен капацитет написа:

Радев се доказва като национален предател - вече дава и парите от ЕС които се дават на България - ще отиват в Турция

Радев дава АМ "Черно море" на турски фирми

773492320_1375174488098178_2534263577143

овцо къде е договора за строежа на магистралата ,а герберски троле

преди 36 минути, communismatic написа:

Пускал е сигнали до ДАНС? ДАНС какво общо има с въпросният украински град?

Честно ли бе!? Достатъчно е направил? Т.е. не е направил нищо.

Тъй. Да обобщим казуса. Ти твърдиш, че трябва даже да сме благодарни на Благомир Коцев по казуса "Баба Алино". Според самият Коцев е започнал да пуска сигнали срещу незаконният квартал там през лятото на 2024-та, само дето това са единствено неговите твърдения, а всички други твърдят съвсем друго. Така. Да приемем, че Коцев не лъже. Аз ти задавам въпроса, защо се издава план за ПУП, при положение, че кмета на Варна е абсолютен защитник на всякаква корупция и желае благото на варненци. Интересно ми е, каква е тази "административна услуга", която се прави за да се узакони един квартал, който е УЖ гора. Според твоите "размисли" архитекта на Коцев и самият Коцев издават план за ПУП, но в последствие те няма да издават ПУП, това беше доста интересно прозрение от теб, наистина. Другото нещо... Коцев не можел нищо да направи, щото бил арестуван. ОК, а къде е заместник-кмета му по това време? Нали той действа съгласно разпорежданията на самият Коцев!? И последното - смяташ ли, че един кмет на град може да сигнализира до ВиК, до фирмата, която обслужва сметоизвозването и ЕНЕРГО-ПРО, да спрат да предоставят течаща вода, електричество и да събират отпадъците?! Или може това да не е в неговите правомощия? Изобщо той кмета на град Варна май реално нищо не може да направи, ръцете му са през цялото време вързани. Баси работата... Толкова да искаше да спре всичко това, а така и да не можеше.

Така така, документа с разрешение за изработване на ПУП ти го пуснах, защото ти твърдеше, че има ПУП, а аз ти казах, че няма и ти започна да спориш с мен. Толкова, не съм го поствал за да оневинявам някого или да правя каквито и да е внушения, просто ти изложи грешна информация. А самия документ е издаден, защото е поискано да се издаде и няма аргументи да не се издаде. Още повече, че вече ти казах, че проблема не е в ПУП, а в незаконните сгради. Твърдението за участие в корупционна схема не се доказва от самото наличие на процедура за ПУП, защото ПУП не узаконява вече незаконното строителство. Дори и да имаше (а то няма) одобрен ПУП, незаконните сгради си остават незаконни, ПУП не узаконява със задната дата незаконно строителство, разбери го най-после това нещо. За да одобриш ПУП, първо трябва да има изготвен такъв, да стигне до теб, да се запознаеш със съдържанието му и да вземеш решение дали да го одобриш или не. Как да ти кажа дали Коцев е щял или не да го одобри, като не е стигнало до него. И стига вече с тези внушения за гора, много са жалки при положение, че сто пъти ти писах, че по ОУП определени зони са предвидени за урбанизация в Баба Алино.
По въпроса ти с ареста му, няма как да твърдя, че нищо не е могъл да направи, защото е бил в ареста. Просто хронологично отбелязах, че ареста му малко след като е пуснал сигналите до институциите, от там насетне защо институциите не са си свършили работата и има прекарана вода и електричество можем само да гадаем

преди 4 часа, Gaming_Solutions написа:

В момента съд и прокуратура дават мило и драго да вкарат Коцев зад решетките, повярвай ми ако имаше вина вече да е там.

Същото се отнася и за Ивелин Михайлов.

За да има управия, трябва всичко да се мери с един аршин.

Това Крадев не може да го постигне, щото е тъп като буков пън.

Опитва се да копира Илхан Алиев, ама е много ниска топка.

Щото Илхан Алиев е с Ердоган наравно, че и по отгоре, а нашия ако Ердоган му каже "скочи!" ще попита "колко високо?"

преди 5 часа, communismatic написа:

Та, затова и ти задавам един и същ конкретен въпрос сигурно вече над 20 пъти, но ти така и не смееш, да отговориш, просто защото си на едно ниво с тоя по-горе.

Първо, не на всяка простотия трябва да отговарям. Второ, идея си нямам кой е тоя въпрос дето 20 пъти повтаряш .

Същия спамер и трол си като комунделорашиста тошеффф фейкомета.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Същото се отнася и за Ивелин Михайлов.

За да има управия, трябва всичко да се мери с един аршин.

Това Крадев не може да го постигне, щото е тъп като буков пън.

Опитва се да копира Илхан Алиев, ама е много ниска топка.

Щото Илхан Алиев е с Ердоган наравно, че и по отгоре, а нашия ако Ердоган му каже "скочи!" ще попита "колко високо?"

Разбира се че ще скача. Боташ му виси като камък на корабно въже. Турците овладяват газовите хранилища, трасетата, от вчера и за магистралата покрай черно море се разбра че ще е турска .

Няма оттърване.

Но на прогресивния второсортен сброд това въобще не оказва влияние.

Всеки ден миризливия чорап сере по някоя глупост, за тях е "велик държавник"

преди 15 минути, miro20 написа:

Но на прогресивния второсортен сброд

Това Медведев го каза за такива като теб неандерталци .Покажи ми договора за строителството на АМ черно море сключен с турска фирма няма и това е поредната ти лъжа

Ако аз лъжа, значи лъже и турския министър, лъже и кРадев, и нашия министър които са били на срещата и са се договорили , лъже и БТА :

Това съобщи министърът на транспорта и инфраструктурата на Турция Абдулкадир Уралоглу след проведени срещи в София с премиера Румен Радев и министъра на транспорта и съобщенията Георги Пеев, съобщи БТА.

много ме кефите как прогресивните второсортни сбродове късате ризи за зеления дебил инационален предател кРадев и сте на амбразурата безмозъчно да защитавате всяко едно лайно което изсере.

пардон... как е по правилно да го величаем ? - ефенди паша кРадев.

Някои хора знайш откога чакат документите за Боташ, ти за сегашните договорки питаш .

Те не са ли ти интересни ??

Чети малко :

5 д  ·

👇МЕДИИТЕ ДНЕС СЪОБЩАВАТ „НОВИНА“, ЧИЯТО ИСТОРИЯ ЗАПОЧНА ОЩЕ ПРЕЗ ОКТОМВРИ 2025 Г.

Гледам как днес медиите се надпреварват да съобщават, че Административният съд София-град е отменил отказ на „Булгаргаз“ за предоставяне на обществена информация, свързана с договора с турската държавна компания BOTAŞ.

Добре дошли в темата, колеги журналисти!

Само че съдебната битка за прозрачност около BOTAŞ не започна през август 2026 г.

Започнах я още през октомври 2025 г. Тогава подадох до „Булгаргаз“ заявление по Закона за достъп до обществена информация, с което поисках не отделни числа, справки или обобщени данни, а самия първоизточник:

- копие от договора между „Булгаргаз“ и BOTAŞ, заедно с всички приложения, анекси и допълнителни споразумения към него.

През март 2026 г., близо пет месеца преди решението, за което медиите съобщават сега, Административният съд София-град постанови решение по административно дело, образувано по моя жалба.

Съдът отмени мълчаливия отказ на изпълнителния директор на „Булгаргаз“ и върна преписката на дружеството за изрично произнасяне по заявлението ми, като определи срок от 14 дни след влизането на решението в сила. Това е съществената хронология.

Днешната новина не поставя началото на съдебния пробив по BOTAŞ. Тя продължава съдебна линия, започнала след месеци заявления, откази, жалби и административни производства.

Отдавна поисках самия договор. Приложенията. Анексите. Допълнителните споразумения. Тоест документите, от които може да се установи не само колко сме платили, а какво точно е било договорено от името на българско държавно дружество и какви задължения са били поети.

Междувременно съдебната практика по казуса стига до още един изключително важен извод.

В решението от 3 август 2026 г., за което БТА съобщава днес, съдът приема, че няма законово основание за отказ на поисканата информация и подчертава значението на прозрачността при разходването на публични средства. Още по-съществен е изводът, че дори да съществува споразумение за конфиденциалност, то само по себе си не може да преодолее конституционното задължение за предоставяне на обществена информация.

Тук вече аргументът: „Договорът с BOTAŞ е конфиденциален и няма да бъде публикуван“

започва да се сблъсква не с политически позиции или телевизионни коментари, а със съдебния контрол. И точно затова последните публични изявления на министъра на енергетиката повдигат още по-сериозни въпроси.

Не само първоначалният договор се обявява за конфиденциален. Вече има и нов протокол между „Булгаргаз“ и BOTAŞ, за който министърът също заявява, че няма да бъде публикуван поради конфиденциалност. А този документ очевидно е свързан с начина, по който ще се изпълнява действащият договор през следващия период.

И тук обществото трябва да е наясно, докато медиите и политиците мълчаха позорно на питането ми: "Нещо за Боташ?", с един много важен въпрос:

Какво се случва, когато гражданин спечели дело срещу държавно дружество, съдът отмени отказа му и даде задължителни указания, а достъпът до информация въпреки това не бъде осигурен?

Тогава вече не говорим единствено за договора с BOTAŞ. Говорим за върховенството на закона, правовата държава и ефективността на съдебната защита в България.

Каква е стойността на правото на достъп до обществена информация, ако гражданинът трябва първо да води дело, да го спечели, да получи съдебно решение и след това отново да се бори това решение действително да бъде изпълнено?

И точно тази част от случая ще бъде поставена и пред европейските институции.

По внесената от мен Петиция №0112/2026 Европейският парламент вече обяви въпроса за допустим, поиска от Европейската комисия предварително проучване и изпрати петицията и до Комисията по промишленост, изследвания и енергетика (ITRE) и Комисията по външни работи (AFET).

Към европейското досие вече отдавна са добавени и съдебните решения, последвалите действия на „Булгаргаз“ и документите, показващи как на практика функционира достъпът до информация по този договор.

Случаят BOTAŞ вече има две измерения. Едното е какво е договорено и каква е цената за България?

Другото е не по-малко важно.

Може ли български гражданин реално да стигне до истината за договор на държавно дружество с огромни финансови последици, след като дори съдебният контрол се оказва само поредният етап от битката за информация?

Темата BOTAŞ не започна днес, колеги журналисти и политици!

Въпросът е, защо мълчахте позорно при наличие на огромния обем публично изнесени от мен факти и документи по казуса?

Стената на мълчанието започнах да разбивам още през 2025 г. Заявление след заявление. Отказ след отказ. Дело след дело. Документ след документ.

И ще продължа, докато стане ясно какво е подписано, кой го е подписал, какви задължения са поети и защо българското общество трябва да плаща, без да има право да знае за какво плаща.

КОНФИДЕНЦИАЛНОСТТА НЕ Е ИНСТРУМЕНТ ЗА ЗАЛИЧАВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ ИНТЕРЕС. А В ЕДНА ПРАВОВА ДЪРЖАВА СЪДЕБНИТЕ РЕШЕНИЯ НЕ СЕ ОБСЪЖДАТ - ТЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ.

преди 10 часа, miro20 написа:

Чети малко :

Е що делна кой е написал фермана?!

Цвета Кирилова - кандидат за народен представител от “Синя България”

преди 18 часа, Gaming_Solutions написа:

Така така, документа с разрешение за изработване на ПУП ти го пуснах, защото ти твърдеше, че има ПУП, а аз ти казах, че няма и ти започна да спориш с мен.

Абсолютно, да. Благомир Коцев и архитекта му издават ПУП на въпросното място, а плана за ПУП е точно първата стъпка за това. Те няма как да издадат ПУП без план.

Толкова, не съм го поствал за да оневинявам някого или да правя каквито и да е внушения, просто ти изложи грешна информация.

Да, ти изобщо не браниш яростно петроханеца. Няма изобщо такова нещо.

А самия документ е издаден, защото е поискано да се издаде и няма аргументи да не се издаде.

Няма аргументи да не се издаде? Пак да питам - по кой закон се издава ПУП за една гора? Така и не ми обясни.

Още повече, че вече ти казах, че проблема не е в ПУП, а в незаконните сгради.

Естествено, да. ГЕРБ са виновни за абсолютно всичко. Те и за Ф16-ките пак те бяха виновни, както и за Страйкърите, оборудването за АЕЦ-а, американският втечнен газ, дори водната криза...

Дори и да имаше (а то няма) одобрен ПУП, незаконните сгради си остават незаконни, ПУП не узаконява със задната дата незаконно строителство, разбери го най-после това нещо.

Да, бе, мойто момче... това ми е ясно. Аз те питам, по кой закон се издава план за ПУП на една горичка? Нали уж било "административна услуга"? По закон тия сгради трябва да се съборят, а не да ми се издава план за ПУП и после разни петрохански привърженици като теб, да ми обясняват, че даже трябвало и да сме благодарни на Благомир Коцев. Между другото, през цялото време ти яростно браниш въпросният от петроханската сган, само не уточни, какво конкретно е направил кмета за да спре всичко това!? Щото не само че абсолютно нищо не е направил, а даже по твои собствени признания бума на строителство е точно по неговото време. Та... не можах, да разбера. Кмета на Варна не може ли да сигнализира на Енерго-то, на ВиК, на фирмата, която обслужва сметоизвозването направо да спрат, да обслужват квартала? Или и за това няма никакви правомощия? Щото не само, че абсолютно нищо такова не се случва, по това време даже са си изградили и няколко трафопоста. Министъра твърди, че е един, но според мен са няколко, понеже толкова голям квартал трудно ще стигне за един-два трафопоста (той един е имал изграден доколкото знам).

И стига вече с тези внушения за гора, много са жалки при положение, че сто пъти ти писах, че по ОУП определени зони са предвидени за урбанизация в Баба Алино.

Мда. Щом има ОУП, то значи, че няма нужда да не се окаже и план за ПУП, щото е "административна услуга".

По въпроса ти с ареста му, няма как да твърдя, че нищо не е могъл да направи, защото е бил в ареста.

Да, де. Сигурен съм, че много неща щеше да свърши... просто нямаше възможност.

преди 18 часа, Реджеп Иведик написа:

Щото Илхан Алиев е с Ердоган наравно, че и по отгоре

laughing4Така не съм се смял много отдавна.

Реджепов, на какви гъби си?

преди 17 часа, miro20 написа:

Първо, не на всяка простотия трябва да отговарям. Второ, идея си нямам кой е тоя въпрос дето 20 пъти повтаряш .

Мхм, добре... 😆

преди 14 минути, communismatic написа:

Абсолютно, да. Благомир Коцев и архитекта му издават ПУП на въпросното място, а плана за ПУП е точно първата стъпка за това. Те няма как да издадат ПУП без план.

Да, ти изобщо не браниш яростно петроханеца. Няма изобщо такова нещо.

Няма аргументи да не се издаде? Пак да питам - по кой закон се издава ПУП за една гора? Така и не ми обясни.

Естествено, да. ГЕРБ са виновни за абсолютно всичко. Те и за Ф16-ките пак те бяха виновни, както и за Страйкърите, оборудването за АЕЦ-а, американският втечнен газ, дори водната криза...

Да, бе, мойто момче... това ми е ясно. Аз те питам, по кой закон се издава план за ПУП на една горичка? Нали уж било "административна услуга"? По закон тия сгради трябва да се съборят, а не да ми се издава план за ПУП и после разни петрохански привърженици като теб, да ми обясняват, че даже трябвало и да сме благодарни на Благомир Коцев. Между другото, през цялото време ти яростно браниш въпросният от петроханската сган, само не уточни, какво конкретно е направил кмета за да спре всичко това!? Щото не само че абсолютно нищо не е направил, а даже по твои собствени признания бума на строителство е точно по неговото време. Та... не можах, да разбера. Кмета на Варна не може ли да сигнализира на Енерго-то, на ВиК, на фирмата, която обслужва сметоизвозването направо да спрат, да обслужват квартала? Или и за това няма никакви правомощия? Щото не само, че абсолютно нищо такова не се случва, по това време даже са си изградили и няколко трафопоста. Министъра твърди, че е един, но според мен са няколко, понеже толкова голям квартал трудно ще стигне за един-два трафопоста (той един е имал изграден доколкото знам).

Мда. Щом има ОУП, то значи, че няма нужда да не се окаже и план за ПУП, щото е "административна услуга".

Да, де. Сигурен съм, че много неща щеше да свърши... просто нямаше възможност.

Добре де, като задаваш едни и същи въпроси, на които съм отговорил вече многократно на какво се надяваш, че просто в един момент ще се ядосам и ще спра и в твоята глава ще излезе, че съм загубил спора и Коцев е виновен )
Хайде проследи пак цялата хронология на събитията, кога е променен ОУП, какво се предвижда в него, кога е започнало строителството, кога има издадени удостоверения за търпимост, кога Коцев е пускал жалби до ДАНС и прокуратурата, кога е арестуван, задействали ли са се институциите, кога Коцев вече дава гласност по проблема, кога е подписал първите заповеди за събаряне и се надявам да стигнеш до някакви изводи.

Въпросите ти по кой закон се издава ПУП на "една горичка" са направо комични, при положение, че ти казах, че има издаден ОУП от 2012 и там е предвидено урбанизацията на Баба Алино. Ама аз изобщо не знам защо коментираме ПУП, при положение, че вече дори и ти разбра, че такъв не е одобряван. Иначе конкретно по въпроса ти, ПУП се издава по ЗУТ и ЗГ (специалния закон за горите, когато теренът е горска територия) Самият ЗГ изрично предвижда хипотези, при които промяната на предназначение на горска територия се допуска, когато има влязъл в сила ОУП.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 9 минути, Gaming_Solutions написа:

Добре де, като задаваш едни и същи въпроси, на които съм отговорил вече многократно на какво се надяваш, че просто в един момент ще се ядосам и ще спра и в твоята глава ще излезе, че съм загубил спора и Коцев е виновен

На кое си отговорил по-конкретно!? Аз те питах за закон, по който се издава план за ПУП на една гора?! Ти така и не ми посочи такъв, просто защото абсолютно нищо не знаеш. Такъв закон няма, т.е. няма никаква административна разпоредба това нещо да се случи. Респективно, само петроханците вярвате на тоя измамник.

преди 10 минути, Gaming_Solutions написа:

Хайде проследи пак цялата хронология на събитията, кога е променен ОУП, какво се предвижда в него, кога е започнало строителството, кога има издадени удостоверения за търпимост, кога Коцев е пускал жалби до ДАНС и прокуратурата, кога е арестуван, задействали ли са се институциите, кога Коцев вече дава гласност по проблема, кога е подписал първите заповеди за събаряне и се надявам да стигнеш до някакви изводи.

Да, бе. Аз разбрах, че отново ГЕРБ е виновен за абсолютно всичко. Това ми е пределно ясно, даже те иронизирах и по другите казуси, където те отново бяха супер виновни, само и тогава не стана ясно, защо партия "Петрохан" продължава корупционната схема на бай Тиквун и хората му. Коцев пускал жалби, само дето това го твърди единствено той, а всички други твърдят тъкмо обратното. Освен това, тия жалби се случват даже близо година откакто е станал кмет. Напълно естествено е всеки средноинтелигентен човек да стигне до извода, че просто е един измамник, който е цоцал от цялата схема.

преди 12 минути, Gaming_Solutions написа:

Ама аз изобщо не знам защо коментираме ПУП, при положение, че вече дори и ти разбра, че такъв не е одобряван.

Тъй. Пак да си задам въпроса. Коцев и архитекта му издават план за ПУП, но после няма да издадат ПУП?! Има ли изобщо някаква логическа мисъл в главата ти? Някаква поне?

преди 13 минути, Gaming_Solutions написа:

Иначе конкретно по въпроса ти, ПУП се издава по ЗУТ и ЗГ (специалния закон за горите, когато теренът е горска територия) Самият ЗГ изрично предвижда хипотези, при които промяната на предназначение на горска територия се допуска, когато има влязъл в сила ОУП.

По кой закон? Я дай да видя... ;)

Хипотези вика... 😆

преди 9 минути, communismatic написа:

...

Тъй. Пак да си задам въпроса. Коцев и архитекта му издават план за ПУП, но после няма да издадат ПУП?! Има ли изобщо някаква логическа мисъл в главата ти? Някаква поне?

По кой закон? Я дай да видя... ;)

Хипотези вика... 😆

Ама разрешението за иготвяне на ПУП е първата стъпка, по назад съм ти ги дал. А дали че има одобрен ПУП или не зависи от съдържанието му. В университет учил ли си? Все едно да те допуснат да се явиш на изпит и ти да кажеш, е щом ме допускат значи ще го взема, няма значение какво ще напиша на изпита, иначе защо ще ме допускат?

Промяна на предназначението

Чл. 73. (1) Промяна на предназначението на поземлени имоти в горски територии се допуска за:

1. площадки за изграждане на транспортни съоръжения (пристанища, летища, жп гари, автогари), промишлени предприятия, добив на подземни богатства, гробищни паркове, депа за отпадъци, насипища и хвостохранилища, електроцентрали, язовири, пречиствателни станции за питейни или отпадъчни води и други хидротехнически и електротехнически съоръжения, с изключение на стъпките на електропроводните стълбове;

2. трасета на линейни обекти, разположени върху повърхността на терена – пътища и железопътни линии, включително съоръженията към тях, водни канали;

3. създаване на нови или разширяване строителните граници на съществуващи урбанизирани територии в случаите, когато има приети общи устройствени планове на общините или за части от тях, в които се намират имотите;

4. създаване или разширяване на отделни урегулирани поземлени имоти, които не са държавна собственост, за които има влязъл в сила общ устройствен план;

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.