Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

Все едно да те допуснат да се явиш на изпит и ти да кажеш, е щом ме допускат значи ще го взема, няма значение какво ще напиша на изпита, иначе защо ще ме допускат?

Ми не, брато. Няма нищо общо примера ти с всичко това. Къв изпит, кви 20 лева!? Издава план за ПУП, понеже това просто е първата стъпка и е било въпрос на време да се издаде и ПУП. ПУП в края на краищата е документ, който узаконява бъдещо застрояване.

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

3. създаване на нови или разширяване строителните граници на съществуващи урбанизирани територии в случаите, когато има приети общи устройствени планове на общините или за части от тях, в които се намират имотите;

4. създаване или разширяване на отделни урегулирани поземлени имоти, които не са държавна собственост, за които има влязъл в сила общ устройствен план;

Точно така. Сиреч, той просто продължава далаверата на Иван Портних. Благодаря ти, че потвърди тезата ми.

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 846,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

току-що, communismatic написа:

Ми не, брато. Няма нищо общо примера ти с всичко това. Къв изпит, кви 20 лева!? Издава план за ПУП, понеже това просто е първата стъпка и е било въпрос на време да се издаде и ПУП. ПУП в края на краищата е документ, който узаконява бъдещо застрояване.

Точно така. Сиреч, той просто продължава далаверата на Иван Портних. Благодаря ти, че потвърди тезата ми.

Е, разгеле, след половин година най-после разбра какво ти обяснявам за този ПУП, така видя закона, за който преди малко твърдеше, че не съществува и стана ясно, че Коцев е действал по процедура и не е нарушил закона. Част от местността както вече ти казах е предвидена за урбанизация още 2012г и не случайно още онзи ден те питах с това ли не си съгласен, защото ОУП за Варна от 2012 е удобрен от тогавашната министърка на регионалното развитие и благоустройството.

А как Коцев продължава далаверата на Портних като е сигнализирал институциите за незаконното строителство и вече има подписани заповеди за събаряне, само ти си знаеш

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 11 минути, Gaming_Solutions написа:

Е, разгеле, след половин година най-после разбра какво ти обяснявам за този ПУП, така видя закона, за който преди малко твърдеше, че не съществува и стана ясно, че Коцев е действал по процедура и не е нарушил закона

Как по-точно обясняваш на мен, при положение, че с това си действие, реално Благомир Коцев не само, че нарушава закона, ами и тотално опровергава малоумното ти твърдение, че трябвало да сме му благодарни по този казус!? И ми и обяснявал... 😆

преди 12 минути, Gaming_Solutions написа:

А как Коцев продължава далаверата на Портних като е сигнализирал институциите за незаконното строителство и вече има подписани заповеди за събаряне, само ти си знаеш

На кои институции е сигнализирал и колко постройки са съборени по негово време? И колко са построени по негово време? Между другото, така и не стана ясно, един кмет, може ли да сигнализира на Енерго-то, на ВиК-то и на фирмата за сметопочистване, просто да спрат, да обслужват въпросният квартал? Или и там не е имало какво да направи?
Колкото до останалото, просто си цитирал някакъв закон, питайки ИИ, естествено без да имаш грам понятие, какво конкретно казва конкретният закон. Казано с прости думи - не можеш да планираш построяването на нещо, което вече си построил незаконно. ПУП се прави за бъдещи сгради, а не за вече построени. Т.е. той действа против закона, т.е. лъже, т.е. е трябвало да ги събори, т.е. абсолютно нищо не разбираш (което не е особена изненада), т.е. чисто и просто продължава схемата на Иван Портних, т.е. министър Шишков е абсолютно прав, че ГЕРБ и ПП-ДБ действат в абсолютен синхрон.

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Кой закон нарушава? 😁

Сградите, които са построени по времето на Иван Портних законно построени ли са? И кво стана с въпросите ми? Нещо пак услужливо ми пропусна питанката.

преди 1 минута, communismatic написа:

Сградите, които са построени по времето на Иван Портних законно построени ли са? И кво стана с въпросите ми? Нещо пак услужливо ми пропусна питанката.

Не не, както аз ти изплясках в челото закона за горите, така очаквам и от теб да ми кажеш кой закон е нарушил Коцев като е издал разрешение за изработване на ПУП, а за въпросите ти, отговорил съм още вчера на тях

Сиреч, отново не ме разбра!? Значи, сградите са построени вече, но се издава план за ПУП. Сградите на всичкото отгоре са и незаконни, но се издава план за ПУП. Но в същото време Благомир Коцев действа съгласно закон, който дори съм обяснил, защо не си разбрал и защо му отърва да се уповава на него конкретно. Но пък той издава план за ПУП, което е "административна услуга", но после няма да издаде ПУП, защото... той е много честно момче и винаги поздравява.

Та... доколкото си спомням, ти ми написа, че Коцев не бил някакъв "шериф", че да оказва натиск за спирането на тока, водата и сметоизвозването. Тоя човек явно няма абсолютно никакви правомощия. Съвсем случайно е бил на пост по това време.

току-що, communismatic написа:

Сиреч, отново не ме разбра!? Значи, сградите са построени вече, но се издава план за ПУП. Сградите на всичкото отгоре са и незаконни, но се издава план за ПУП. Но в същото време Благомир Коцев действа съгласно закон, който дори съм обяснил, защо не си разбрал и защо му отърва да се уповава на него конкретно.

Та... доколкото си спомням, ти ми написа, че Коцев не бил някакъв "шериф", че да оказва натиск за спирането на тока, водата и сметоизвозването. Тоя човек явно няма абсолютно никакви правомощия. Съвсем случайно е бил на пост по това време.

Мойто момче, ПУП се прави за територии и поземлени имоти, а не за конкретни сгради, нито пък за тяхното узаконяване. Вземи попрочети малко

току-що, Gaming_Solutions написа:

Мойто момче, ПУП се прави за територии и поземлени имоти, а не за конкретни сгради, нито пък за тяхното узаконяване. Вземи попрочети малко

Брато, извинявай, ама... при положение, че към настоящият момент си абсолютен клоун (и то по всички теми), да ми обясняваш, че аз нищо не разбирам и че трябва да "попрочета" е толкова смешно, че няма накъде. Пак да повторя, че жена ми е юрист. Много добре знам какво говоря и за разлика от теб не се нуждая от услугите на ИИ, че да се правя на компетентен. Понеже аз нали нищо не разбирам, как се изготвя ПУП? Той не стъпва ли върху кадастралната карта, там не се ли определят и "петната"? Строителството не е ли незаконно? А човеко, който ВСИЧКО разбира ОТ ПЪРВИЯТ ПЪТ?

Момче, кадастралната карта показва какво съществува като имоти, а ОУП показва как е предвидено да се развива територията. Има незаконно строителство в Баба Алино и вече има подписи на Коцев за заповеди за събаряне. Още чакам да ми цитираш конкретно кой закон е нарушил Коцев с документа "Разрешение за изготвяне на ПУП"

Момче, кадастралната карта показва какво съществува като имоти

Верно ли? Т.е. по кадастралната карта няма даже и номер на сградите. Това е интересно. Доста неща може да научи човек от теб.

Има незаконно строителство в Баба Алино и вече има подписи на Коцев за заповеди за събаряне. Още чакам да ми цитираш конкретно кой закон е нарушил Коцев с документа "Разрешение за изготвяне на ПУП"

В един и същ пост, пича ми написа, че строителството там е "незаконно" и ме пита кой закон е нарушил Благомир Коцев, когато издава План за ПУП чрез архитекта си.

Пак да повторя - уникален форум! Това е най-великият форум, който някога е съществувал в историята!

преди 10 минути, communismatic написа:

Верно ли? Т.е. по кадастралната карта няма даже и номер на сградите. Това е интересно. Доста неща може да научи човек от теб.

В един и същ пост, пича ми написа, че строителството там е "незаконно" и ме пита кой закон е нарушил Благомир Коцев, когато издава План за ПУП чрез архитекта си.

Пак да повторя - уникален форум! Това е най-великият форум, който някога е съществувал в историята!

Ами лесно е, цитирай закона, така както аз ти го изплющях пред очите.

Не честно, имам чувството, че споря поне с 3-ма различни човека. Уж разбираме се нещо и след половин час само трябва да обяснявам същото. С ПУП не се узаконява незаконно строителство, с това вече мисля, че се съгласи с мен. Незаконните сгради подлежат на събаряне, те нямат отношение към ПУП, ОУП, Кадастралната карта, нито пък към Разрешението за изготвяне на ПУП. Документа, който е издала общината. В последствие се изготвя ПУП, подава се и подлежи на на одобрение или не, зависи от ПУП, не от разрешението му за изготвяне )

Ами лесно е, цитирай закона, така както аз ти го изплющях пред очите.

Кой закон да ти цитирам, бе, петроханец? Ти сам написа, че сградите там са незаконни. Това твои думи ли бяха или мои? Т.е. сградите са незаконни, ама Коцев действа съгласно закона!?!?!?!!?? Колкото до законите, даже и ти ги изброих. Дали си ги разбрал вече е отделна тема. Аз не съм виновен, че възможностите ти опират единствено до ходене по малка нужда.

Не честно, имам чувството, че споря поне с 3-ма различни човека.

И всичките трима най-вероятно те правят дармадан от гаврене.

Уж разбираме се нещо и след половин час само трябва да обяснявам същото.

Ти обясняваш на мен? Ти даже не си наясно какво е това нещо "кадастрална карта". На мен ми обяснявал.

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

С ПУП не се узаконява незаконно строителство, с това вече мисля, че се съгласи с мен.

Моля? Аз се съгласих с теб? Къде го прочете това? Я дай да видя. Искам много точен цитат...

Незаконните сгради подлежат на събаряне, те нямат отношение към ПУП, ОУП, Кадастралната карта, нито пък към Разрешението за изготвяне на ПУП.

Колко сгради бяха съборени от Благомир Коцев? Нали уж подлежали на събаряне? Колко бяха построени и колко бяха съборени... Незаконните сгради нямат отношение към Кадастралната карта? Верно ли бе? Върху незаконните сгради ще се строят новите, понеже за кадастралната карта това няма абсолютно никакво значение. 😆

Тая дискусия придобива трагикомичен отенък...

преди 8 минути, communismatic написа:

Кой закон да ти цитирам, бе, петроханец? Ти сам написа, че сградите там са незаконни. Това твои думи ли бяха или мои? Т.е. сградите са незаконни, ама Коцев действа съгласно закона!?!?!?!!?? Колкото до законите, даже и ти ги изброих. Дали си ги разбрал вече е отделна тема. Аз не съм виновен, че възможностите ти опират единствено до ходене по малка нужда.

Няма закон, който да забранява Разрешаването за изготвяне на ПУП за терен, на който има незаконно строителство, също така ПУП не може да се използва за узаконяването им. Ако ти твърдиш, че има такъв закон държа да го покажеш.

И всичките трима най-вероятно те правят дармадан от гаврене.

Ти обясняваш на мен? Ти даже не си наясно какво е това нещо "кадастрална карта". На мен ми обяснявал.

Хахаха, забавен си поне

Моля? Аз се съгласих с теб? Къде го прочете това? Я дай да видя. Искам много точен цитат...

image.png

Колко сгради бяха съборени от Благомир Коцев? Нали уж подлежали на събаряне? Колко бяха построени и колко бяха съборени... Незаконните сгради нямат отношение към Кадастралната карта? Верно ли бе? Върху незаконните сгради ще се строят новите, понеже за кадастралната карта това няма абсолютно никакво значение. 😆

Тая дискусия придобива трагикомичен отенък...

Издадени са 16 констативни акта и предстоят още.

преди 21 минути, Gaming_Solutions написа:

Няма закон, който да забранява Разрешаването за изготвяне на ПУП за терен, на който има незаконно строителство, също така ПУП не може да се използва за узаконяването им. Ако ти твърдиш, че има такъв закон държа да го покажеш.

Напротив, има. Обясних ти вече няколко пъти. Но както вече написах, ти не си наясно дори с това чудо наречено "кадастрална карта", какво да говорим за нещо по-сериозно.

преди 22 минути, Gaming_Solutions написа:

Хахаха, забавен си поне

Що? Наясно ли си с нещата? За кадастралната карта важни ли са незаконните постройки там?
image.png
Да? Кое не е ясно? Издава се план за ПУП, понеже просто това е първата стъпка, после е пределно ясно, че ще издадат и самият ПУП. То е въпрос на някаква най-елементарна логика. Така и не стана ясно, как по-точно Коцев е извършил "административна услуга", при положение, че е действал извън законите, понеже както вече обясних ПУП-а стъпва върху кадастралната карта, а там има сгради, които са незаконни. Поне че сградите са незаконни го призна и ти, естествено понеже всичко това е по времето на Портних, който е от ГЕРБ. Ония, с които бяхте в НЕкоалиция.

преди 26 минути, Gaming_Solutions написа:

Издадени са 16 констативни акта и предстоят още.

Мда. Ще чакаме... Аз съм 100% сигурен, че той много иска да се свърши работа.

преди 3 часа, M.Николов написа:

Реджепов, на какви гъби си?

Като свършат аргументите, почват обидите.

Алиев води самостоятелна политика.

В международен план, Азербайджан, въпреки, че е по малка държава от Турция, има по голямо влияние в световната геополитика.

А Илхан Алиев се ползва с по голям авторитет от Реджеп Таип Ердоган.

Азербайджан поддържа дипломатически отношения и с враговете си Иран, Армения и Русия. И постига успехи по дипломатически път в отношенията си с тях.

Докато Ердоган се нуждае от посредничеството на Алиев, ако иска да контактува с Израел.

преди 17 минути, communismatic написа:

Напротив, има. Обясних ти вече няколко пъти. Но както вече написах, ти не си наясно дори с това чудо наречено "кадастрална карта", какво да говорим за нещо по-сериозно.

Нямаше закон, който да позволява промяната на предназначение на горска територия - гредЪ, карам го да ми цитира конкретно закона, който е нарушил Коцев - пак гредЪ

Що? Наясно ли си с нещата? За кадастралната карта важни ли са незаконните постройки там?
image.png
Да? Кое не е ясно? Издава се план за ПУП, понеже просто това е първата стъпка, после е пределно ясно, че ще издадат и самият ПУП. То е въпрос на някаква най-елементарна логика. Така и не стана ясно, как по-точно Коцев е извършил "административна услуга", при положение, че е действал извън законите, понеже както вече обясних ПУП-а стъпва върху кадастралната карта, а там има сгради, които са незаконни. Поне че сградите са незаконни го призна и ти, естествено понеже всичко това е по времето на Портних, който е от ГЕРБ. Ония, с които бяхте в НЕкоалиция.

Кадастърът показва какво физически съществува. ПУП определя какво е устройствено допустимо. Законността на съществуващия строеж е трети, отделен въпрос.

Мда. Ще чакаме... Аз съм 100% сигурен, че той много иска да се свърши работа.

Коцев: Бюрокрацията и процедурите бавят премахването на незаконните строежи в „Баба Алино“

Нямаше закон, който да позволява промяната на предназначение на горска територия - гредЪ, карам го да ми цитира конкретно закона, който е нарушил Коцев - пак гредЪ

Извинявай, ти бавноразвиващ ли си? Ти написа ли, че постройките там са незаконни? Да или не? Колкото до закона, пак да повторя и да потретя. Дал съм ти точните закони, пишеш ги в търсачката и ги четеш. Не виждам абсолютно никакъв смисъл, да ги поствам, при положение, че ти нито ще ги разбереш, нито нищо.

Кадастърът показва какво физически съществува. ПУП определя какво е устройствено допустимо. Законността на съществуващия строеж е трети, отделен въпрос.

Аха, т.е. ПУП който стъпва върху кадастъра е административна услуга и е в рамките на закона, постройките там са незаконни, но всичко това е в рамките на закона!? Хубаво е, че не се занимаваш с нищо, което да изисква напрягане на мозъка. Тъкмо да беше лекар, юрист, аптекар, инженер и прочее...

преди 6 минути, Gaming_Solutions написа:

Коцев: Бюрокрацията и процедурите бавят премахването на незаконните строежи в „Баба Алино“

Да. Всички други са виновни, само не и той...

Илхан Алиев е наследник на Гайдар Алиев и цял живот се е учил на политика от баща си.

Като потомствен политик, е един от най добрите политици в света за всички времена. Тук спор не може да има.

Успя да обедини обществото и да спечели войната. Сключи справедлив мирен договор с Армения, въпреки, че всички велики сили бяха срещу Азербайджан и на страната на Армения.

Сега границите между Азербайджан и Армения са съгласно международното право.

Извинявай, ти бавноразвиващ ли си? Ти написа ли, че постройките там са незаконни? Да или не? Колкото до закона, пак да повторя и да потретя. Дал съм ти точните закони, пишеш ги в търсачката и ги четеш. Не виждам абсолютно никакъв смисъл, да ги поствам, при положение, че ти нито ще ги разбереш, нито нищо.

Проблема ти да не цитираш закона е, че в него не пише нищо такова, каквото твърдиш. Извикай жена ти да ти помага, щом се затрудняваш с цитирането. Виж аз как ти цитирах чисто закона за горите и там спора ни приключи бързо. Какъв е проблема да цитираш закона за който говориш?

Аха, т.е. ПУП който стъпва върху кадастъра е административна услуга и е в рамките на закона, постройките там са незаконни, но всичко това е в рамките на закона!? Хубаво е, че не се занимаваш с нищо което да изисква напрягане на мозъка. Тъкмо да беше лекар, юрист, аптекар, инженер и прочее...

Всъщност съм инженер и с това си изкарвам преханата, успешно...

Иначе за стотен път, одобрен ПУП няма, та няма как да говорим дали е в рамките на закона или не, подаден ПУП също няма. Има издадено разрешение за изготвяне на ПУП, което е съвсем в рамките на закона. Ти твърдиш, че изготвянето на това разрешение е незаконен акт и трябва да го докажеш.

Проблема ти да не цитираш закона е, че в него не пише нищо такова, каквото твърдиш.

Тъй ли? Какво твърди по-точно? Явно си го чел? Я дай да видим какво твърди закона? Да не пише, че може да се издаде ПУП на гора, която е и с незаконни постройки? Това ли пише?

Виж аз как ти цитирах чисто закона за горите и там спора ни приключи бързо.

Верно? Направо ме затапи, а? 😆

Какъв е проблема да цитираш закона за който говориш?

Вече съм обяснил, какъв е проблема. Освен това, ти отново ми пропусна питанката. Постройките там незаконни ли са? Ако са законни, значи Портних е добро момче, а ти си умно момче. Ако не са законни, как по-точно Коцев действа според закона?

Всъщност съм инженер и с това си изкарвам преханата, успешно...

Това е абсурд. Измисли нещо друго. Ти да си инженер е като Пламен Умния ром да е архивар.

Ти твърдиш, че изготвянето на това разрешение е незаконен акт и трябва да го докажеш.

Колко пъти да твърдя едно и също нещо? Постройките там незаконни ли са? Да или не? Ако са незаконни, как по-точно Коцев действа според закона.

преди 10 минути, communismatic написа:

Тъй ли? Какво твърди по-точно? Явно си го чел? Я дай да видим какво твърди закона? Да не пише, че може да се издаде ПУП на гора, която е и с незаконни постройки? Това ли пише?

Верно? Направо ме затапи, а? 😆

Вече съм обяснил, какъв е проблема. Освен това, ти отново ми пропусна питанката. Постройките там незаконни ли са? Ако са законни, значи Портних е добро момче, а ти си умно момче. Ако не са законни, как по-точно Коцев действа според закона?

Е колко пъти:

Аааааа, не съм бил казал точно това. Ама при положение, че те питам по кой закон е бил задължен да забрани разрешение за изготвяне на ПУП (защото ти твърдиш, че било така по закон), а ти ми говориш за закон за спиране на незаконно строителство и ми цитираш ЗУТ чл. 148 (1), (2) или чл. 125 (1),(2) ...
Ами не пиле, това не е закон, който задължава Коцев да забрани изготвянето на документа "разрешение за изготвяне на ПУП"

За останалото ти обясних, "горичката" за която ти говориш е предвидена за урбанизация още през 2012 година (преди 14 години) спрямо ОУП на община Варна и то от Лиляна Павлова. Строителството пък е започнало по време на гербаджийския кмет и има издадени няколко удостоверения за търпимост по същото време. Та тук няма основание да не се издаде документа "решение за изготвяне на ПУП" , който не е ПУП, надявам се си разбрал, защото в началото твърдеше, че има одобрен ПУП. С този документ не може да се узаконят незаконни сгради, комично и абсурдно е да си го помислиш, камо ли да го твърдиш. Наличието на незаконни постройки само по себе си не е основание да се откаже да се издаде документа решение за изготвяне на ПУП, ако не цитираш закона дословно къде пише това, което ти твърдиш е безсмислено да продължаваме.

Е това не знам как да го коментирам. Не съм ти искал просто някакъв закон, а такъв, който защитава тезата ти. Кой закон забранява изготвянето на разрешение за изготвяне на ПУП, защото има незаконни постройки на терена? Ти твърдиш, че така е по закон, дай да видим кой закон четеш и го плесни в лицето да ме затапиш ). Това, което беше изпляскал е друго и е неуважение от твоя страна към потребителите на форума, подценяваш ги.

Ама аз законите съм ги чел, въпроса е, че в това, което си дал не пише, че се забранява издаването на разрешение за изготвяне на ПУП ако има незаконни постройки на терен. Незаконните постройки трябва да се съборят и не пречат по никакъв начин на това да се одобри ПУП, друг е въпроса, че няма одобрен ПУП и не знам защо продължаваш да се самопрострелваш в крака като дъвчеш темата. Ти твърдеше, че има одобрен ПУП, аз те оборих, че няма

Няма такъв закон ама нали вече ти обясних, че "горичката" за която ти говориш е предвидена за урбанизация още през 2012 година (преди 14 години) спрямо ОУП на община Варна и то от Лиляна Павлова. От правителството, не от кмета. Горичката ще се застрои, независимо дали от Неврозов или някой друг. Ако не ти харесва може да изискваш от твоя министър на регионалното развитие, за когото си гласувал да промени ОУП на община Варна. Казуса с Баба Алино е съвсем друг ама ти още даже това не си разбрал.

Ама то проблема не е в ПУП бе човек, проблема е, че имаме незаконни сгради. Няма проблем да се издаде ПУП, там да се посочи къде, какво и как може да се строи и след това да си строят

Това е абсурд. Измисли нещо друго. Ти да си инженер е като Пламен Умния ром да е архивар.

Аз, че съм инженер и върша много отговорна работа е факт, но добре, че ти завиваш дюнери...

Е колко пъти:

Тъй, понеже отново ми пропускаш питанката, та да задам отново въпроса. Постройките са незаконни, но архитекта на Благо Коцев изготвя план за ПУП, който стъпва върху кадастъра? И действат според закона? Що така услужливо избягваш да ми отговориш? Нещо гложди ли те, инженерю?

Аз, че съм инженер и върша много отговорна работа е факт, но добре, че ти завиваш дюнери...

Е, пак че разбра какво е това чудо "кадастър", щото до преди един час малко ти се губеха нещата... Но пък сигурно си изключителен инженер.

преди 4 минути, communismatic написа:

Тъй, понеже отново ми пропускаш питанката, та да задам отново въпроса. Постройките са незаконни, но архитекта на Благо Коцев изготвя план за ПУП, който стъпва върху кадастъра? И действат според закона? Що така услужливо избягваш да ми отговориш? Нещо гложди ли те, инженерю?

Е, пак че разбра какво е това чудо "кадастър", щото до преди един час малко ти се губеха нещата... Но пък сигурно си изключителен инженер.

ПУП се изработва върху кадастрална основа, но от това не следва, че е незаконно да се разреши изработването му само защото в имотите има незаконни постройки. Кадастралната карта отразява съществуващото положение, а ПУП определя устройството и допустимото бъдещо застрояване. Нанасянето на една сграда в кадастъра не я прави законна. И съвсем друг е въпроса, че изобщо нямаме одобрен ПУП.

Чакам да цитираш дословно закона и да ме обориш

ПУП се изработва върху кадастрална основа, но от това не следва, че е незаконно да се разреши изработването му само защото в имотите има незаконни постройки.

Верно ли бе? После ще строят отгоре незаконните постройки? 😆

Нанасянето на една сграда в кадастъра не я прави законна. И съвсем друг е въпроса, че изобщо нямаме одобрен ПУП.

Да, де... да. После Коцев щеше да дръпне назад и да стане много праведен. Ясно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.