Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

Фактор: Информационна медия в България
No image preview

Радев няма да се бори с олигархията, той просто работи за...

Мафията е истинският проблем на България, а у нас тя е в симбиоза с властта от много години по различни причини, свързани с рухването на комунизма и съветския постколониален контрол върху страната, пр
  • Отговори 20,8k
  • Прегледи 846,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 9 часа, communismatic написа:

Стига бе човек!? Не думай... Как по-точно изработването на план за ПУП НЕ е в разрез с въпросният член? Айде питам те. Щом толкова много искаш, да се излагаш... давай. Гледам, че и @БаалБек ти се е вързала на глупостите, което не е особено изненадващо. Айде обясни ми, как въпросният член няма нищо общо с моята теза и с обвиненията към "честният" Благо Коцев.

Нека да си припомним. Това е човек, който е супер наясно с нещата...

541049994_.png.8b53d20eabb2d5356107d637754a8b72.png

Не говорим за изработването на ПУП, кмета не изработва ПУП, говорим за разрешение за изработването му, т.е. кмета разрешава/допуска да се изработи ПУП, с което по никакъв начин не нарушава чл. 148, който цитираш.

Общо взето продължаваш да слагаш каруцата пред коня, защото самото разрешение за изработване на ПУП не узаконява никакви незаконни постройки. В закона изрично е упоменато, че не може с ПУП да се узаконяват незаконни сгради ама това се отнася за ПУП, не за разрешението да се изготви такъв. И ако общината откаже изработването му с аргумента, че бъдещият ПУП би могъл да има за цел узаконяване на такива постройки, то много лесно и бързо ще падне в съда. Съда не работи с допускане или предполагане какво би могло... Ако във въпросния ПУП, вече който правоспособно лице е изработил по заявка на заинтересованото лице има петна на сгради и тези петна съвпадат с вече построените незаконни такива може да се допусне, че се цели узаконяване, което е забранено от закона и общината има правен аргумент да откаже да одобри ПУП, но ние нямаме одобрен ПУП. И още преди няколко месеца ти казах, че ако общината беше отхвърлила искането за разработване на ПУП, то щеше да падне в съда и да плаща разноски.

Даже има подобни примери в съдебните дела и там съда категорично заявява това, което ти обяснявам за самото разрешение за издаване на ПУП и кога не е допустимо да се отказва

Наличието или не на въпросните "незаконни постройки" в конкретния случай не могат и не са пречка за евентуално допускане на проектиране за процесния поземлен имот

Решение по адм. дело №316/2022 на Административен съд - Перник

преди 55 минути, Gaming_Solutions написа:

Не говорим за изработването на ПУП, кмета не изработва ПУП, говорим за разрешение за изработването му, т.е. кмета разрешава/допуска да се изработи ПУП, с което по никакъв начин не нарушава чл. 148, който цитираш.

Да, бе. То това ми е ясно. Аз те питам, как по-точно Коцев "не нарушава чл.148", който цитирам? Щото това е толкова трагикомично като твърдение, не случайно ти мятам въдицата и ти отново си я налапа.

преди 56 минути, Gaming_Solutions написа:

Общо взето продължаваш да слагаш каруцата пред коня, защото самото разрешение за изработване на ПУП не узаконява никакви незаконни постройки. В закона изрично е упоменато, че не може с ПУП да се узаконяват незаконни сгради ама това се отнася за ПУП, не за разрешението да се изготви такъв.

Аха, каква е разликата между ПУП и разрешението за ПУП? Би ли обяснил, щото нещо взех да се бъркам... Или продължаваме малоумната мантра, че Благомир Коцев и архитекта му искали само да издадат план за ПУП, но после нямало да издадат ПУП, щото поначало това е някаква чудовищна простотия, на която само ти си вярваш.

преди 57 минути, Gaming_Solutions написа:

И ако общината откаже изработването му с аргумента, че бъдещият ПУП би могъл да има за цел узаконяване на такива постройки, то много лесно и бързо ще падне в съда. Съда не работи с допускане или предполагане какво би могло.

Точно така! 100% си прав! Сигурен съм, че българският съд изобщо няма да сметне за важно, че във въпросният ПУП по кадастралната карта има незаконни постройки. На кого му пука в края на краищата...

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

Ако във въпросния ПУП, вече който правоспособно лице е изработил по заявка на заинтересованото лице

Тук яко е играл Chat GPT, прекалено сложни терминологии за човек с подобни възможности...

И още преди няколко месеца ти казах, че ако общината беше отхвърлила искането за разработване на ПУП, то щеше да падне в съда и да плаща разноски.

Аз нали ти написах, че винаги си записвам всичко, което ми пишеш. Просто си толкова голям капацитет, че нямам думи...

Даже има подобни примери в съдебните дела и там съда категорично заявява това, което ти обяснявам за самото разрешение за издаване на ПУП и кога не е допустимо да се отказва

Има подобни примери, да. То като човек използва Chat GPT за щяло и нещяло, всякакви примери има. Тоя по-долу няма особена връзка с конкретният казус, първо защото подлежи на обжалване, второ че става дума за една постройка, а не за цял квартал и трето че там няма подадени жалби, докато в "Баба Алино" има. Отделна тема е, че във въпросният документ от ИИ дори директно се казва, че кмета е отказал ПУП.

преди 2 минути, communismatic написа:

Да, бе. То това ми е ясно. Аз те питам, как по-точно Коцев "не нарушава чл.148", който цитирам? Щото това е толкова трагикомично като твърдение, не случайно ти мятам въдицата и ти отново си я налапа.

Ами чл. 148 се отнася за разрешителните за строеж, с разрешаване за изработване на ПУП не издаваш разрешително за строеж. Обясни ти как е нарушил чл. 148 с издаване на разрешението за изработване на ПУП

Аха, каква е разликата между ПУП и разрешението за ПУП? Би ли обяснил, щото нещо взех да се бъркам... Или продължаваме малоумната мантра, че Благомир Коцев и архитекта му искали само да издадат план за ПУП, но после нямало да издадат ПУП, щото поначало това е някаква чудовищна простотия, на която само ти си вярваш.

Ако още не си разбрал каква е разликата между Разрешение за изработване на ПУП и одобрение на вече изготвен ПУП, то аз не мога да ти помогна повече от това

Точно така! 100% си прав! Сигурен съм, че българският съд изобщо няма да сметне за важно, че във въпросният ПУП по кадастралната карта има незаконни постройки. На кого му пука в края на краищата...

Къде е въпросния ПУП, ПУП няма, има разрешение за изработване на такъв.

Тук яко е играл Chat GPT, прекалено сложни терминологии за човек с подобни възможности...

Аз нали ти написах, че винаги си записвам всичко, което ми пишеш. Просто си толкова голям капацитет, че нямам думи...

Има подобни примери, да. То като човек използва Chat GPT за щяло и нещяло, всякакви примери има. Тоя по-долу няма особена връзка с конкретният казус, първо защото подлежи на обжалване, второ че става дума за една постройка, а не за цял квартал и трето че там няма подадени жалби, докато в "Баба Алино" има. Отделна тема е, че във въпросният документ от ИИ дори директно се казва, че кмета е отказал ПУП.

Казуса си е казус, независимо дали става въпрос за една или за 100 постройки. И пак цитираш избирателно. Не знам колко по-ясно да ти го обясня от това. Едно е одобрен ПУП, съвсем друго е разрешението за изработване му, съответно аргументите за отказа на едното са едни, на другото - други.

Това е и причината да няма заведени дела срещу Коцев или заместника му за разрешението за изработване на ПУП, просто закона не е нарушен. Ако беше нарушен закона вече да има заведени дела от потърпевшите.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Обясни ти как е нарушил чл. 148 с издаване на разрешението за изработване на ПУП

Обясних вече, даже ти го смелих и за човек с твоите възможности. Още като ми го искаше, нямаше никакъв проблем да се аргументирам. Дали вече си разбрал, това е отделна тема. Питай пак ИИ, явно самичък не можеш.

Ако още не си разбрал каква е разликата между Разрешение за изработване на ПУП и одобрение на вече изготвен ПУП, то аз не мога да ти помогна повече от това

Що бе? Разбрах, вече го написа. Коцев щял само да издаде план за ПУП, понеже още не бил запознат с нещата около "Баба Алино", но пък има жалби от него, но после пък изведнъж нямало и да издаде ПУП, понеже е много свястно момче. Важното е, че умните и красивите сте и умни и красиви.

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

Къде е въпросния ПУП, ПУП няма, има разрешение за изработване на такъв.

Точно така. Коцев е много честно момче и винаги поздравява.

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

Казуса си е казус, независимо дали става въпрос за една или за 100 постройки.

"Казуса си е казус"! Сигурен съм, че милиони адвокати по целият свят няма да се изсмеят на тая уникална тъпотия... То да не е акъла да ни стига единствено до използване на ИИ.

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Не знам колко по-ясно да ти го обясня от това. Едно е одобрен ПУП, съвсем друго е разрешението за изработване му, съответно аргументите за отказа на едното са едни, на другото - други.

Пича до оня ден не знаеше какво е това чудо наречено "Кадастрална карта", но "обяснява" на мен...

преди 5 минути, Gaming_Solutions написа:

Това е и причината да няма заведени дела срещу Коцев или заместника му, защото са разрешили изработване на ПУП, просто закона не е нарушен. Ако беше нарушен закона вече да има заведени дела от потърпевшите.

Това ще е причината, да. А срещу Олег Невзоров има ли дела? Вероятно и той е действал съгласно закона...

преди 8 минути, communismatic написа:

Обясних вече, даже ти го смелих и за човек с твоите възможности. Още като ми го искаше, нямаше никакъв проблем да се аргументирам. Дали вече си разбрал, това е отделна тема. Питай пак ИИ, явно самичък не можеш.

Т.е. разрешение за изготвяне на ПУП = разрешение за строеж? 🤣

Що бе? Разбрах, вече го написа. Коцев щял само да издаде план за ПУП, понеже още не бил запознат с нещата около "Баба Алино", но пък има жалби от него, но после пък изведнъж нямало и да издаде ПУП, понеже е много свястно момче. Важното е, че умните и красивите сте и умни и красиви.

Признавам ти, упоритостта ти да не използваш правилната терминология и да ме вкараш в капан с играта ти на думи е впечатляваща. Разрешение за ПУП беше в предния ти коментар, сега стана план за ПУП... Говорим за Разрешение за изготвяне на ПУП, страх ли те е да го наречеш както си е?

Точно така. Коцев е много честно момче и винаги поздравява.

"Казуса си е казус"! Сигурен съм, че милиони адвокати по целият свят няма да се изсмеят на тая уникална тъпотия... То да не е акъла да ни стига единствено до използване на ИИ.

Пича до оня ден не знаеше какво е това чудо наречено "Кадастрална карта", но "обяснява" на мен...

Това ще е причината, да. А срещу Олег Невзоров има ли дела? Вероятно и той е действал съгласно закона...

Около дейността на Невзоров и КУБ се водят разследвания, но дай да не разводняваме темата сега и с него.

преди 40 минути, Gaming_Solutions написа:

Т.е. разрешение за изготвяне на ПУП = разрешение за строеж? 🤣

Т.е. отново не си разбрал написаното от мен, което е смляно като за десетокласник.

преди 40 минути, Gaming_Solutions написа:

Признавам ти, упоритостта ти да не използваш правилната терминология и да ме вкараш в капан с играта ти на думи е впечатляваща.

За човек, дето даже не може сам да си защити тезата, а се уповава постоянно на ИИ е малко смешно, да ми държиш сметка за "правилна терминология" и то от позицията на тип, дето даже не е наясно с елементарни неща. При това доказано... Но пак да повторя - точно понеже ти е високо самочувствието предвид тоталната ти неадекватност по абсолютно всички теми е моята мотивация постоянно да те гавря по всички параграфи. Вижда се, че доста добре успявам. Щом близо седмица не си спрял да пишеш чудовищни простотии, а днес изръси най-голямата "Казуса си е казус!". Интересно, тия адвокати за какво изобщо ги използват. Трябва да има само ИИ и той да решава кое е право и кое не.

преди 43 минути, Gaming_Solutions написа:

Говорим за Разрешение за изготвяне на ПУП, страх ли те е да го наречеш както си е?

Интересно, що мен да ме е страх, при положение, че тоя дето не може да си защити безумната теза си ти!? Много странно, наистина...

преди 43 минути, Gaming_Solutions написа:

Около дейността на Невзоров и КУБ се водят разследвания, но дай да не разводняваме темата сега и с него.

Аха, т.е. и към него няма повдигнати обвинения. Иначе, то разследвания поначало има и срещу Коцев, но това са маловажни подробности. Нека да не разводнявам темата с Олег Невзоров и КУБ, които ЯВНО нямат нищо общо с въпросният "казус", понеже "казуса си е казус", нали така?

Между другото, това само показва, че правителството на Радев абсолютно нищо не прави за да спре целият този хаос по абсолютно всички възможни нива, включително и в медиите. В смисъл, премиера излиза и казва едно нещо, а шефа на НАП твърди нещо съвсем друго. И то това се случва на много места. Съвсем отделна тема е, че НАП определено лъжат като "роми". Абсолютно нищо позитивно не се случи на българите след приемането на еврото, освен високата инфлация, за която сума ти "заглушени" икономисти говореха месеци наред. Единствено мога да разбера някой човек, който работи основно с чужденци и превалутирането просто му излиза доста по-удобно. Всичко останало са глупости на разни умнокрасиви.

изображение.png

преди 1 час, communismatic написа:

Т.е. отново не си разбрал написаното от мен, което е смляно като за десетокласник.

Ами чл. 148 се отнася за разрешителните за строеж, с разрешаване за изработване на ПУП не издаваш разрешително за строеж.

За човек, дето даже не може сам да си защити тезата, а се уповава постоянно на ИИ е малко смешно, да ми държиш сметка за "правилна терминология" и то от позицията на тип, дето даже не е наясно с елементарни неща. При това доказано... Но пак да повторя - точно понеже ти е високо самочувствието предвид тоталната ти неадекватност по абсолютно всички теми е моята мотивация постоянно да те гавря по всички параграфи. Вижда се, че доста добре успявам. Щом близо седмица не си спрял да пишеш чудовищни простотии, а днес изръси най-голямата "Казуса си е казус!". Интересно, тия адвокати за какво изобщо ги използват. Трябва да има само ИИ и той да решава кое е право и кое не.

Ще се въздържам за напред да ти отговарям на обидите и ироничните коментари

Интересно, що мен да ме е страх, при положение, че тоя дето не може да си защити безумната теза си ти!? Много странно, наистина...

Защото нито веднъж не написа "Разрешение за изготвяне на ПУП", то от самото име на документа става ясно, че тезата ти издиша. 😆

Аха, т.е. и към него няма повдигнати обвинения. Иначе, то разследвания поначало има и срещу Коцев, но това са маловажни подробности. Нека да не разводнявам темата с Олег Невзоров и КУБ, които ЯВНО нямат нищо общо с въпросният "казус", понеже "казуса си е казус", нали така?

Разследванията срещу Коцев са по обвинение на Пламенка, бизнесдамата облагодетелствана от ГЕРБ, на която Коцев и спря кранчето. Нямат връзка с издаденото разрешение за изработване на ПУП

Ами чл. 148 се отнася за разрешителните за строеж, с разрешаване за изработване на ПУП не издаваш разрешително за строеж.

Верно? Не съм ли го обяснил това нещо?

Ще се въздържам за напред да ти отговарям на обидите и ироничните коментари

Кое е обида по-точно? Ти си тотално некомпетентен по темата и това не е обида. Когато кажеш, че небето е синьо, това обида ли е?

Защото нито веднъж не написа "Разрешение за изготвяне на ПУП", то от самото име на документа става ясно, че тезата ти издиша. 😆

Така е, да. Определено Благомир Коцев не е искал да издава ПУП на Олег Невзоров, просто е изчакал да му го издаде, че тогава да събаря сградите, понеже той подава сигнали срещу незаконният град, но нещата още не са му били ясни. Това по твоите собствени теории, които са доста "логични".

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Разследванията срещу Коцев са по обвинение на Пламенка, бизнесдамата облагодетелствана от ГЕРБ, на която Коцев и спря кранчето. Нямат връзка с издаденото разрешение за изработване на ПУП

Аха, айде пак ГЕРБ виновен. То не е само Пламенка, той самият министър Шишков директно казва, че Коцев е действал извън рамките на закона.

преди 14 минути, communismatic написа:

Така е, да. Определено Благомир Коцев не е искал да издава ПУП на Олег Невзоров, просто е изчакал да му го издаде, че тогава да събаря сградите, понеже той подава сигнали срещу незаконният град, но нещата още не са му били ясни. Това по твоите собствени теории, които са доста "логични".

Е не, няма пак да обръщаме плочата и отново да ти разяснявам какво е одобрен ПУП и какво разрешение за изготвяне на ПУП. Вече ти обясних, че не можеш да откажеш изготвянето на ПУП, само защото допускаш, че заинтересованото лице може да изработи ПУП, чието одобрение евентуално може да е в разрез със закона. Трудничко ти е гледам да ги разграничиш нещата, но ще трябва да се опиташ

Брато, само да питам... Какво по-точно се опитваш, да постигнеш с тия нелепи опити, да ми се правиш на компетентен?! В смисъл... кой по-точно се опитваш, да заблудиш? Мен трудно, по-скоро някой измежду останалите, дето са долу-горе на твоето ниво. Нека все пак да обобщим всичко казано до момента, понеже е доста забавно.

Коцев е абсолютно невинен, прави впечатление, че всичко живо го обвинява, но нито един от тях не е наясно с нещата, всички от тях лъжат и прочее. Коцев е върл враг на Олег Невзоров, в същото време неговият зам кмет го има сниман с него, а на всичкото отгоре Коцев през цялото време тотално бездейства срещу него. Но той му е върл враг, пак да подчертая. Коцев и архитекта му издават план за ПУП на една гора, пълна с незаконни постройки, но това всичко е в рамките на закона. Освен това той му издава план за ПУП, но няма никакво намерение да му издава и ПУП, понеже трябвало малко повече време да се запознае с нещата около "Баба Алино", към който е подавал много сигнали. Човека явно постоянно гледа да изпипва нещата на макс, та след това ще събаря сградите с което сме абсолютно сигурни, защото здравата логика сочи към всичко това. Така... продължаваме нататък. Да се издаде План за ПУП няма никаква връзка с незаконните сгради там, понеже сградите нямали нищо общо с Кадастъра и вероятно след като се издаде ПУП, отгоре на сградите ще се строят нови, вероятно няма да е абсолютно никакъв проблем. Друго? А, да... Коцев е само кмет на град Варна и няма никакви правомощия, да нареди на местното Енерго, местното ВиК и местната фирма за сметопочистване да спрат просто да обслужват украинският квартал.

И изобщо през цялото време не се уповавам на Chat GPT, понеже толкова си и мога поначало. И "Казуса си е казус!", това трябва да го изпишат на сградата на НС. Феноменално изказване...

Сори, спрях да чета на "Коцев и архитекта му издават план за ПУП" 🤣😂🤣

ПП. Този план за ПУП в момента в стаята с теб ли е? Я дай да го видим

К'во стана сега въртя сука, не можа да докажеш как е нарушил закона и си изля цялата опорка от самото начало, че да замажеш положението

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Сиреч, става ти смешно, като си четеш глупостите? Е, значи има някакъв напредък. Иначе е доста забавно, как дори с помощта на ИИ пак не можеш, да формулираш някаква теза, дето да има логика. Представям си какво работиш... Дано не бъркаш по кофите.

Сиреч, да започнем всичко от начало, понеже все още има нещо неясно? Погледни си тъпотиите, дето ги писа. Чети си... Ако имаш някакви въпроси - пак заповядай. Явно гаврата ще продължи с пълна сила. Прави впечатление, че абсолютно всеки път се връщаш за още и още. Повечето биха се отказали.
😆😆😆
изображение.png

преди 20 минути, communismatic написа:

Сиреч, да започнем всичко от начало, понеже все още има нещо неясно? Погледни си тъпотиите, дето ги писа. Чети си... Ако имаш някакви въпроси - пак заповядай. Явно гаврата ще продължи с пълна сила. Прави впечатление, че абсолютно всеки път се връщаш за още и още. Повечето биха се отказали.

Не бе пич, това го правиш ти, ти обръщаш плочата отначало. Нямам против да я играем тази игра. Дай сега да го видим този документ за който говориш, план за ПУП, който Коцев и архитекта му са издали

току-що, Gaming_Solutions написа:

Не бе пич, това го правиш ти, ти обръщаш плочата отначало.

Коя плоча съм обърнал по-точно? Я дай да видя?

току-що, Gaming_Solutions написа:

Нямам против да я играем тази игра.

Супер. Взаимно е... ;)

Дай сега да го видим този документ за който говориш, план за ПУП, който Коцев и архитекта му са издали

"План за ПУП" е разговорна форма, понеже една част от доходите ми идват чрез брокери, не ми се прави на разбирач. Абсолютно всички знаят, че не си. Ти дори и чрез ИИ пак не можеш да формулираш някаква адекватна теза. Кажи, коя плоча съм обърнал, че ми стана много смешно...

Кажи, коя плоча съм обърнал, кво ми задаваш един и същ въпрос, на който вече отговорих. Нали искаше дискусия? ;)

преди 7 минути, Gaming_Solutions написа:

Ама аз не питам нищо, искам документа за който говориш, не съм го виждал и не мога да го коментирам

Мхм. Ок. Еми като благоволиш - пиши.

преди 5 минути, communismatic написа:

Мхм. Ок. Еми като благоволиш - пиши.

Е така ли ще се изнижеш сега, дай да видим документа за който говориш.

Е кой се "изнизва" мисля, че е пределно ясно. Твърдиш, че съм "обърнал" някаква плоча и след това умишлено задаваш един и същ въпрос по 300 пъти за да не се аргументираш. Както и да е, айде като отговориш, ще продължим. Ако ти стиска, де. В което силно се съмнявам.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.