Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

За съпруга на Емилия Друмева например, ми попадна.... :

Цитат

Христо Друмев е бил агент и секретен сътрудник на ДС и на Разузнавателното управление на Генералния щаб с псевдонимите Драганов и Борил. Служил е общо с 22 ръководители. Досието му в архивите е в 10 тома. За сътрудничеството си е получавал възнаграждение. Пише донесения срещу 2 жени, въз основа на които те попадат в затвора. Това разкрива Комисията по досиетата, доказвайки, че Друмев е получавал пари срещу собственоръчно написани сведения.

Това Плевнелиев например, никога не би допуснал.

Иво Христов освен в БНР е бил и във волгинския червен  "а-спекто"

Станишевицата Елена Йончева е ясна...

Деница Златева не епозната, но е бивш депутат от БСП

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 846,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 1 час, by_chechi написа:

....Я си представете , че в последните 30 години бяхме станали богата и просперираща държава ! Амуджите-преселенци щяха да ни затрупат ! А сега не искат у нас - да не са будали.....:lol6:

Ако си бяхме гръмнали и АЕЦ - а да стане като Чернобил тогава пък отдалеко щяха да ни избикалят а ние всичките щяхме да сме светли личности - да светим в тъмното. :lol6:

преди 37 минути, miro20 написа:

То и Радев съм сигурен не ги познава добре :) то беше ясно ..  Притеснява ме че са от котилото на т.нар. "библиотекарски" кръгове....

Що бе то и библиотечното дело трябва да се развива - нал тъй.:D

• Автор
преди 2 минути, ncl написа:

Коя е тази?

Коя е Емилия Друмева - секретарят по правни въпроси на президента Радев

zx450y250_2905088.jpg

Утвърден конституционалист. Това е преобладаващото най-кратко определение на юристи пред "Дневник" за проф. Емилия Друмева, назначена вчера за секретар на президента Румен Радев по правните въпроси. В същото време познаващи отблизо юристката я оценяват като изключително предпазлива в изразяването на собствена позиция по важни за обществото проблеми.

Освен съдия в Конституционния съд от 2003 до 2011 г., избрана от квотата на парламента, и преподавател по конституционно право в Пловдивския и Софийския университет и УНСС Емилия Друмева е била и директор на Дирекция "Правна и законодателна дейност" на Народното събрание (1990 - 2003 г.). Била е и председател на експертния съвет към Временната комисия за изменение на конституцията в 39-ото НС, както и български представител в Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията към Съвета на Европа.

Друмева беше председател на Гражданския борд за прозрачни и свободни избори при Министерския съвет, както и на Обществения съвет към временната парламентарна комисия за обсъждане и приемане на Изборния кодекс.

По време на сблъсъка на мненията между парламентарното мнозинство и президента Росен Плевнелиев по въпроса как трябва да бъдат разпределени мандатите в Централната избирателна комисия през 2013 г. тя подкрепи позицията на управляващите.

За конституционните промени - проф. Друмева подкрепи тезата, че могат да бъдат приети от обикновено НС

През юни 2015, когато все още се спореше дали е необходимо Велико народно събрание, за да бъдат приети предложените промени в конституцията, проф. Друмева защити позицията, че съществуващото НС може да направи измененията, свързани с реформа на съдебната власт. Тя защити и явното гласуване във Висшия съдебен съвет и заяви пред парламентарната комисия за конституционните промени: "Когато говорим за независимост на съдебната система, трябва да имаме една основна цел - господство на правото в най-чистия му смисъл."

Емилия Друмева е майка на популярната музикантка и водеща на радиопредаване Лили Друмева и съпруга на дългогодишния директор на НДК Христо Друмев.

В началото на ноември миналата година заедно с проф. Стоян Денчев, проф. Лазар Груев, проф. Цветан Семерджиев и проф. Борис Велчев тя беше в журито, пред което досегашният вицепрезидент Маргарита Попова защити докторска дисертация в УниБИТ (известен като Библиотекарския институт).

Проф. Друмева бе рецензент с блестяща оценка на дисертационния труд и на Борислав Цеков в Института за държавата и правото към БАН, където му бе присъдена степен доктор по конституционно право. Цеков е от Института за модерна политика (ИМП), който по темата за съдебната реформа подкрепя тезите на прокуратурата и главния прокурор, че исканията за структурни промени и за парламентарен контрол на прокуратурата целели овладяване на институцията. Той бе и сред създателите на българското Тръмп общество в края на миналата седмица.

dnevnik.bg

преди 1 час, miro20 написа:

...За съпруга на Емилия Друмева например, ми попадна.... :

Ти всред 10-те тома за Хр.Друмев само този един ред ли успя да изровиш .....10 тома в които няма нищо от което да се срамуваш , когато работиш за Родината..................

https://bg.wikipedia.org/wiki/Христо_Друмев

....аз не се наемам да съдя . Даже не се знае за тези двете защо . А може би заслужават....

Ха ! А за теб има ли нещо писано във Вики ? Нищожник ...!:)

Комплекса на Терсит ти е проблема....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Ахаааа.. ти сигурно си ги чел 10-те тома нали :) и правиш заключения за "Родината" . ....дали би казал същото за Иво Инджев ? :lol6:

Аз не съм го съдил добър или лош доносник е бил Друмев, а акцентирам на връзките с ДС.

Дори ще се съглася че  агентите които са действали в чужбина наистина са може би герои за държавата, каквото ми е мнението и за Иво Инджев и неговата дейност в Бейрут и др места.

Само че субективизма в оценките ти не мога да приема.

Както за този Друмев, така и за Иво Инджев не бих искал да са във властта или приближни до властта.

Нарича се лустрация.

Обидите ти как да коментирам ?  какъв комплекс е това ? :lol6:

преди 4 минути, miro20 написа:

Ахаааа.. ти сигурно си ги чел 10-те тома нали :) и правиш заключения за "Родината" . ....дали би казал същото за Иво Инджев ? :lol6:

Аз не съм го съдил добър или лош доносник е бил Друмев, а акцентирам на връзките с ДС.

Дори ще се съглася че  агентите които са действали в чужбина наистина са може би герои за държавата, каквото ми е мнението и за Иво Инджев и неговата дейност в Бейрут и др места.

Само че субективизма в оценките ти не мога да приема.

Както за този Друмев, така и за Иво Инджев не бих искал да са във властта или приближни до властта.

Нарича се лустрация.

Обидите ти как да коментирам ?  какъв комплекс е това ? :lol6:

Както можеш да установиш "по света и у нас" никой не го интересуваш....

Не бе, не разбрах нападките ти към мен.

Добре, не можеш да отговориш на елементарни въпроси и акценти които поставям по темата, не енужно да се излагаш с гаменщина и обиди.

КАкъв "комплекс " е това, ти си специалиста, сам се оценявай :)

преди 1 минута, ncl написа:

Сега лустрация ли се нарича? Преди е било врагове на народа, но с тази демокрация е така...

Не, това с враговете на народа е съвсем друго. :)

преди 7 минути, miro20 написа:

Не бе, не разбрах нападките ти към мен.

Добре, не можеш да отговориш на елементарни въпроси и акценти които поставям по темата, не енужно да се излагаш с гаменщина и обиди.

КАкъв "комплекс " е това, ти си специалиста, сам се оценявай :)

Нали си "спец" в Нет-а - търси и се самообразовай......също кое е обида и кое не е , щото непрекъснато заливаш с помия хора на които на кутрето им не можиш да се опреш.........

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 1 час, by_chechi написа:

щото непрекъснато заливаш с помия хора на които на кутрето им не можиш да си покатериш....

Цитирай ме

КАква помия и кого съм заливал ? :)

пп

Няма цитат от хейтъра... колко познато ... :)

Както и да е... Коя е Деница Златева да добавим :

http://terminal3.bg/citat-denica-zlateva/

%D0%94%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0

Вече се върти и скандал с оглавилата Еврофоновете  Малина Крумова , заради която обаче ЕК бяха спрели  европарите :)

http://www.blitz.bg/obshtestvo/kabinett-gerdzhikov-se-trese-sheft-na-ekoglasnost-malina-krumova-e-lobist-na-prokopievtsi-i-tomabelevtsi_news482594.html

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Официално: Ето го служебния кабинет

Цитат

Със свой указ президентът Румен Радев назначава от 27 януари 2017 г. служебно правителство на Република България. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Служебното правителство е в следния състав:

Огнян Стефанов Герджиков - служебен министър-председател на Република България;

Илко Тодоров Семерджиев - служебен заместник министър-председател по социални политики и служебен министър на здравеопазването;

Стефан Динчев Янев - служебен заместник министър-председател по вътрешен ред и сигурност и служебен министър на отбраната;

Малина Валентинова Крумова - служебен заместник министър-председател по европейските фондове;

Деница Златкова Златева - служебен заместник министър-председател по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС-2018;

Пламен Димитров Узунов - служебен министър на вътрешните работи;

Кирил Миланов Ананиев - служебен министър на финансите;

Гълъб Спасов Донев - служебен министър на труда и социалната политика;

Спас Владимиров Попниколов - служебен министър на регионалното развитие и благоустройството;

Николай Денков Денков - служебен министър на образованието и науката;

Ради Драгнев Найденов - служебен министър на външните работи;

Мария Енчева Павлова - служебен министър на правосъдието;

Рашко Любомиров Младенов - служебен министър на културата;

Ирина Стойнова Костова - служебен министър на околната среда и водите;

Христо Георгиев Бозуков - служебен министър на земеделието и храните;

Христо Владимиров Алексиев - служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията;

Теодор Венков Седларски - служебен министър на икономиката;

Николай Ангелов Павлов - служебен министър на енергетиката;

Стела Иванова Балтова - служебен министър на туризма;

Даниела Станимирова Дашева - служебен министър на младежта и спорта.

Биографии на служебните министри ще бъдат качени днес на интернет страницата на президентската институция.

Засега ще се въздържа от коментар.

И аз се въздържам за сега. Искам да мине поне месец. 

преди 44 минути, Мойра написа:

Аз пък няма да се въздържа. Онази мутра кога подаде оставка и си мислех, че ще ни остави на мира поне през зимата, но не ... селфита със трупове, спасителя в преспите и какви ли не още напъни за самоизтъкване. И сега ще го видите ... с типичния за него олигофренско-поучителен тон ще посочва непрекъснато грешките на служебния кабинет и че ако е бил той, е щял да направи нещата по-добре. Затова няма да се въздържа и ще кажа, че по-добре този кабинет, отколкото онзи, който беше съставен от грешки на природата и на историята.

преди 4 минути, crazy katon написа:

Аз пък няма да се въздържа. Онази мутра кога подаде оставка и си мислех, че ще ни остави на мира поне през зимата, но не ... селфита със трупове, спасителя в преспите и какви ли не още напъни за самоизтъкване. И сега ще го видите ... с типичния за него олигофренско-поучителен тон ще посочва непрекъснато грешките на служебния кабинет и че ако е бил той, е щял да направи нещата по-добре. Затова няма да се въздържа и ще кажа, че по-добре този кабинет, отколкото онзи, който беше съставен от грешки на природата и на историята.

Разбира се, че е по-добре да е този кабинет!

Причината да не коментирам служебния кабинет е, че нямам впечатления от работата му.

преди 1 час, Мойра написа:

Моят коментар е че не биваше да се слага политик за премиер и то от най - провалената партия която народът твърдо прати на бунището на историята ,  но в крайна сметка господин Радев си знае че отговорността за правителството е изцяло негова надявам се добре да е преценил хората за които залага авторитета си.

преди 1 час, lsmurf написа:

Моят коментар е че не биваше да се слага политик за премиер и то от най - провалената партия която народът твърдо прати на бунището

Това е служебен кабинет и няма връзка с политиката. Не би трябвало да има такава. Отговора е в следния част от цитата ти.

преди 1 час, lsmurf написа:

Радев си знае че отговорността за правителството е изцяло негова надявам се добре да е преценил хората за които залага авторитета си.

Надявам се,да е преценил правилно какво го очаква в близките месеци. Атака след атака от всякакви излязли от дупката спецове по глобализма и политиката.

Без да визирам конкретно теб, платени медии и драскачи колко щеш. Справка Калдата!

преди 17 часа, lsmurf написа:

но в крайна сметка господин Радев си знае че отговорността за правителството е изцяло негова надявам се добре да е преценил хората за които залага авторитета си.

Отговорността да, носи си я.

Но задкулисието  и кой ръководи парада, отдавна не е тайна за никого....

https://www.webcafe.bg/newscafe/politika/id_324454605

Кому е нуже отзи цирк и мимикрия на която никой не вярва, че БСП не участва в консултациите и приемането на решения, не знам.

къде се  губиш тези дни  нещо не пишеш  опорните точки ли чакаш от новия президент на Сащ 

не чакай сега ще ти ги кажа

Тръмп е невероятен

Путин също

граничната стена ще е от бетон и стомана най-хубавата  американска

ще  се прокарва  газопровод от русия до аляска  през канада до  всички щати на САЩ -""" Берингов поток"

българия ще получи девирсификация ще я прокарат през атлантика до европа и крайна точка България-великата

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

• Автор

Румен Радев доказва, че не е Путински човек

„Не познавам новия правосъден министър и още няколко души. Не е проблем. Аз съм меко казано приятно изненадан от състава на новото служебно правителство. Премиерът  Огнян Герджиков е най-добрият председател на българския парламент в новата история на България”, коментира в студиото на „Здравей, България” по NOVA икономистът Владимир Каролев.
„Огнян Герджиков, това е високо уважаван човек и от ляво, и от дясно, познавам го, имам изключително добро впечатление”, добави социологът Кольо Колев.

„За пореден път президентът Румен Радев доказва, че всички обвинения против него, по време на предизборната кампания, че е Путински човек, не са верни”, посочи Каролев по отношение на избора на ген. Стефан Янев за служебен вицепремиер и министър на отбраната.

„Генерал, работил в щаб-квартирата на НАТО, завършил военен колеж във Вашингтон”, продължи Каролев.

„Радев каза, че ще направи широк кабинет от всички политически сили”, подчерта икономистът.

Служебният вицепремиер Деница Златева и министър по европредседателството е от БСП. „Вицепрезидент на международния Интернационал на жените. Забелязахме я още в кампанията на ген. Радев”, поясни Кольо Колев. „Съвсем спокойно Корнелия Нинова може да няма представа за номинациите”, добави той.
„Никой не знае кой е човек на Костов и кой не”, заяви Владимир Каролев по отношение на служебния вицепремиер и министър на здравеопазването Илко Семерджиев. „Той стартира здравната реформа и освен това доста активно работи по нея”.
Каролев определи служебният външен министър Ради Найденов като „типичен дипломат от кариерата”.

„Този човек ме шокира”, коментира Кольо Колев служебния министър на икономиката Теодор Седларски. „Не го познавам лично, но майчице мила, бях изключително впечатлен от това къде е завършил, какво е учил, какво прави. Най-младият декан в България и най-младият министър”.

Служебният финансов министър Кирил Ананиев „в общи линии си живее в Министерство на финансите от 1980 г.”, посочи Колев. А Каролев определи Ананиев като най-добрия експерт по държавния бюджет в България.

„Пламен Узунов, служебният министър на вътрешните работи, със сигурност не е приятел на ГЕРБ, които го махнаха и със сигурност не е приятел на Методий Андреев”, подчерта Колев.

„Служебният министър на транспорта Христо Алексиев е шеф на борда на едната от двете най-важни инфраструктурни компании в България - НКЖИ. Добър специалист е”, заяви Каролев.

„Същото е с министъра на енергетиката Николай Павлов - изключително добър избор”, добави Каролев.

Той подчерта, че министърът на образованието Николай Денков открито си признава, че е кръга „Капитал”.

Служебният министър по еврофондовете Малина Крумова „си върши перфектно работата”, смята икономистът. „И също е много важно да има приемственост. Дори за една седмица работата по еврофондовете не трябва да спира”.

„Много е хубаво в такъв служебен кабинет да има представители на различни партии и политически групи, за да няма разправии. На ДПС не виждам човек”, посочи Каролев.

vesti.bg

Цитат

Служебният вицепремиер Деница Златева и министър по европредседателството е от БСП. „Вицепрезидент на международния Интернационал на жените. Забелязахме я още в кампанията на ген. Радев”, поясни Кольо Колев. „Съвсем спокойно Корнелия Нинова може да няма представа за номинациите”,

мъ не разбира се... :) откъде Корнелия ще има нещо общо с тази Деница, която едно че е в кампанята на Радев, а и  "сърцето и е с БСП от '97 ма " :):)

Сигурен съм дори не са се виждали никога . Корнелия ще се закълне !

Цитат

Служебният финансов министър Кирил Ананиев „в общи линии си живее в Министерство на финансите от 1980 г.”, посочи Колев.

Интересна тема за дискусия... Дали участието във финансите от '80 г е комплимент или напротив ? :)

Но последното кърти мивки :

Цитат

Служебният министър по еврофондовете Малина Крумова „си върши перфектно работата”, смята икономистът. „И също е много важно да има приемственост. Дори за една седмица работата по еврофондовете не трябва да спира”.

тази , при която ЕК спря еврофондовете , и бе изгонена, казвате е ... "перфектна" и работата по еврофондовете не трябва да спира ?

хех....

току-що, ncl написа:

Работата е там, че каквото и да казва някакъв си сульо е без значение.

Точно - сега забележи, че горе има статия, в която имаме просто думите на двама и искат да се приемат като доказателство... 
Заглавието на статията няма нищо общо със съдържанието ѝ - което значи, че или е написана неграмотно или с цел манипулация.
Когато пишеш нещо, първо си казваш тезата, после я доказваш. Тука в статия твърдяща че е доказна липса на връзка с Путин, двама обясняват единствено как министрите са много способни и компетентни - Тоест ние да предположим, че щом си способен и компетентен значи не си свързан с Путин ли?
Като говорим за логика, много ми харесаха използването на тавтологията "международния интернационал на жените" за да се избегне правилното Социалистически Интернационал, в твърдение разграничаващо на вицепрезидентката му от шефката на българската социалистическа партия, както и извода, че щом човек е шеф в борда на НКЖИ (която е в катастрофално състояние) значи е добър специалист.

Не виждам какви са тия глупости да се нарочва или разграничава президентът на България от външни държавни глави, чрез временно правителство. Човекът си има мнение и конституцията му дава права да избере правителство, каквото реши. Толкоз. Проблемът е какво ще е избраното, не служебното правителство.
Пък и доказване на несъществуване (на връзка) е много трудно.

преди 3 часа, flare написа:

Пък и доказване на несъществуване (на връзка) е много трудно.

Извинявам се, че цитирам само това изречение, просто пестя място. Значи това е трудно, а обратното, т.е. доказването на съществуване на такава връзка е лесно. Погледнете само кои са ви лайкнали, прочетете техните писания (особено на тролея миро) и ще откриете не връзка, а цяла конспирация. А за това че проблемът е какво ще е избраното, а не служебното правителство, сте абсолютно прав и се надявам да стане някакво чудо, но този доказан илитерат най-после да напусне живота на българите, а ако е възможно и изобщо страната.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.