Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

USA и президент Доналд Тръмп

Featured Replies

Джо Байдън: Ще превърна борбата с пандемията в свой основен приоритет

Дано Тръмп успее да докаже, че изборите са фалшифицирани!

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 122,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам дали ще е възможно но според мене администрацията на форума може да помисли за отделянето и като важни на няколко теми,където може да се прочете нещо и да се обсъжда. Останалия боклук , който

• И кой мислите финансира и организира протестите срещу Тръмп? Този, който финансира предизборната кампания на Хилари, майдана в Украйна и други удобни и пълнещи джоба му събития - Сорос.

• В Америка 500 човека правят зулуми и трошат, но ехото е толкова силно, че в България се чува 200 000. 

Публикувани изображения

преди 7 часа, A.com написа:

Никой не отнел свободата на Тръмп да изрази гледната си точка. Една телевизия е решила да не излъчва изказването на Тръп. Не са му запушили устата. А така телевизията си направи мечешка услуга. Медиите в САЩ отдавна са силно политизирани и показват и приказват каквото си поискат.

Лично мен не ме вълнува кой е президент на САЩ. В момента Байдън е President-elected, не е президент на САЩ. Такъв ще стане ако полжи клетва през 2021 година като президент. До тогава я камилата, я камиларя. Като президент може да се окаже по-успешен от Тръп, а може и обратнто да се случи. Гледам разни подмянтания как искал да стане президент. за да започне трета световна война и т.н. и се сещам, че Обама получи Нобелова награда за мир, но по негово време военните дронове на САЩ работеха с пълна пара(Обама е рекордьор в това отношение).

На Тръмп обаче едно нещо може да му се признае - не вкара САЩ в нито една нова война.

Мен също не ме вълнува кой точно ще е президент на САЩ. Въпреки че наистина е важно САЩ да не влиза в нови войни защото това няма да е добре за света като цяло. Не е една телевизия а поне 3 което е вече смущаващо. Както и да е явно отмъщават на Тръмп защото спря да гледа  на телевизиите като на богопомазани и реши че може да контактува пряко с хората чрез Туитър . Това няма как да му бъде простено от стройната система за манипулиране на мнението на хората с основен елемент телевизиите. Та според мен в САЩ вече са силно изнервени от това му поведение и сега показват зъбки. Ще видим какво ще се случи по нататък но според мен нищо добро не ги чака американците. 

преди 7 часа, A.com написа:

Лично мен не ме вълнува кой е президент на САЩ

преди 48 минути, lsmurf написа:

Мен също не ме вълнува кой точно ще е президент на САЩ.

Какво съвпадение, вече сме трима :) 

Бих добавил че за нас нищо принципно няма да се промени.

Относно медиите, много се радвам на едно нещо, което го няма в наистина проблемни с демокрацията, страни

- недолюбването с медиите.

Това обективно погледнато е огромен плюс, в сравнение с диктаторски и тоталитарни режими при които медиите са придатък а властта, придатък на службите. Или техен  отдел.

Точно това ми хареса още след първите искри преди години на Тръмп с медиите.

Проблема е че всички почнаха да прекаляват. Вече няма табу-та в политиците, няма табута и в медиите.

Обикновенния човек обаче има избор и алтернативи, което ако е достатъчно умен, може да изпозлва позитивно.

преди 1 час, miro20 написа:

Това обективно погледнато е огромен плюс, в сравнение с диктаторски и тоталитарни режими при които медиите са придатък а властта, придатък на службите. Или техен  отдел.

Аз се зачудих какво ли би станало, ако някоя телевизия в Русия, Китай, Северна Корея, Иран,(Турция???) спре излъчване на изказване на Путин, Си  Цзинпин, Ким, аятолаха,(Ердоган). Сигурен съм, че пропускам някой и друг велик държавник, ама... да ме прощава. Темата обаче е друга.

преди 9 минути, A.com написа:

Аз се зачудих какво ли би станало, ако някоя телевизия в Русия, Китай, Северна Корея, Иран,(Турция???) спре излъчване на изказване на Путин, Си  Цзинпин, Ким, аятолаха,(Ердоган). Сигурен съм, че пропускам някой и друг велик държавник, ама... да ме прощава. Темата обаче е друга.

Няма как да стане. Все едно отдел на КГБ / ФСБ/ да предаде Путя :) 

Та освен че медиите изцяло сервилничат, ами и той ги награждава за "правилно отразяване на събитията" , както стана с Крим и наградените 300 "журналиста" за масираната медийна пропаганда .

Представих си Тръмп да награди СНН за правилно отразяване на изборите :) :) :)

Или Тръмп да измени конституцията да е пожизнен сенатор с пожизнена неприкосновенност и "зануляване " на президентствата си и айде пак наново  .... /както е в момента при Путлеристан /  :)

Това са много различни светове.

Не, не казвам че западните медии не са субективни и избирателни, но принципа на функциониране е коренно различен.

преди 12 минути, M.Николов написа:

Или пък на бат Бойко

Или на фигуранта ?

https://www.24chasa.bg/novini/article/8824965

БТВ и Нова излъчиха ли я тази реч, като частни медии?

БНТ е националната телевизия и има утвърдени практики, винаги се е излъчвала на този ден речта на Президента, който и да е бил той през годините.

Така, че примера ти не върви.

Руските шпиони в САЩ посъветвали Путин да не бърза да поздравява Байдън

Цитат
Руското разузнаване в САЩ не спи. То докладва за шансовете на Тръмп да оспори през съда изборните резултати в някои щати. Затова президентът Владимир Путин съвсем правилно се въздържа да поздрави Джон Байдън като победител в президенсктата надпревара за Белия дом.

Това заявява Олег Шабров от Института за обществени науки в Москва. Ситуацията е доста сложна, възможни са изненади, ако тези, които вземат решенията се окажат лоялни към Тръмп, смята още Шабров, цитиран от Правда.ру.

Прес-секретарят на Кремъл Дмитрий Песков на свой ред заяви, че Москва смята за коректно да изчака окончателните резултати и правните процедури.

Руският президент Владимир Путин се присъедини към мексиканския си колега Андрес Мануел Лопес Обрадор, като отказа да поздрави новоизбрания американски президент Джо Байдън с мотива, че ще изчака официалните резултати от президентските избори в САЩ.

Днес Кремъл обяви, че Путин чака официалните резултати, преди да ги коментира, а позицията бе разпространена от световните новинарски агенции. Москва внимателно избягва да подскаже кого смята за победител, но не пропуска да отбележи претенциите на президента Тръмп към честността на проведените на 3 ноември в САЩ избори.

За разлика от повечето световни лидери, които поздравиха Джо Байдън часове след обявяването на резултата, Владимир Путин запазва мълчание и до днес.

Същата недоверчива позиция демонстрира и Пекин. В понеделник китайското правителство заобиколи въпроса кога ще поздрави Байдън, а говорител на външното министерство на страната отговори, цитиран от "Индипендънт", че Китай ще действа в съответствие с международната практика.

Да, не е много редно в създалата се ситуация да се бърза да се честити на Байдън.

Разумните политици ще поздравят новия президент на САЩ, когато се знае със сигурност, кой от двамата кандидати печели изборите.

преди 1 час, Мойра написа:

Да, не е много редно в създалата се ситуация да се бърза да се честити на Байдън.

Разумните политици ще поздравят новия президент на САЩ, когато се знае със сигурност, кой от двамата кандидати печели изборите.

Това е така. Но реално Байдън няма да е президент, дори да встъпи в длъжност. Харис ще бъде, опази Боже!

преди 4 часа, Мойра написа:

Първо : до  20 -ти януари 2021 година, президент на САЩ  е Доналд Тръмп.

Второ Докато в горната камара на Сената ,демократите нямат превес над републиканците,  на Байдън, ако успее да преодолее съмнението,че е честно избран за бъдещ президент, ще му бъде изключително трудно да управлява.

Трето: Всеизвестно е,че това, което става в САЩ е от значение за световната политика и само глупак би опровергал или поставил под съмнение това. Оставете предизборното шоу и се съсредоточете над по-важното .Най-оспорваната битка ще бъде тази за овладяване на Сената. До този момент ,той е в превес републикански. Това означава едно: ако нещата се запазят на тази позиция , Джо Байдън ще бъде силно ограничен в пълномощията си. Особено по отношение на законодателството.

Четвърто : Все още Върховния съд е на страната на Тръмп и нищо чудно, той да се произнесе ,кой ще бъде следващия президент .

Изненада! Доналд Тръмп уволни министъра на отбраната Марк Еспър

Цитат

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви изненадващо днес в Туитър, че уволнява министъра на отбраната Марк Еспър. 

Той ще бъде заменен начело на Пентагона от директора на Националния център за борба с тероризма Кристофър Милър.
"Крис свърши СТРАХОТНА работа! Марк Еспър е уволнен. Благодаря му за свършената работа", написа Тръмп лаконично в Туитър.
Милър ще е изпълняващ длъжността министър на отбраната и решението влиза в сила незабавно, поясни още Тръмп.

Марк Еспър беше назначен за временно изпълняващ длъжността министър на отбраната през юни 2019 г., след което президентът го номинира да оглави Пентагона за постоянно. В медиите периодично се появяваха информации за търкания между двамата, но като цяло ходът на президента се оценява от наблюдателите като изненадващ. 

Тръмп знае какво прави и защо го прави.

преди 4 минути, Мойра написа:

При съмнение за фалшифицирани избори, най-логично е шефа на контратероризма да заеме тази позиция. Най-вероятно ще бъде разследван  използвания за отчитане на изборите софтуер.Има доказателства за притежание на акции в тази компания на лица от противниковия на Тръмп лагер. Да не забравяме,че в това число влиза и Хилари, която той победи. Тя има фондация, която е близка до собственика и разработчика на софтуера.

Цензура в САЩ: Прекъснаха в ефир говорителя на Белия дом (+ВИДЕО)

Каквото и да правят враговете на Тръмп, ще трябва да отстъпят пред истината, която ще излезе наяве.

на 31.10.2020 г. в 9:05, Lumberman написа:

Интересна статия за света на елитите, от които уж е и Тръмп:

https://www.henrymakow.com/2020/10/gretchen-memoirs-of-an-illuminati-girlfriend.html?_ga=2.24813176.351742288.1604097129-1875319993.1604097129

Малко като извадка от света на Eyes Wide Shut на Kubrick.

Някои новини, които индиректно потвърждават разказа на жената. Ромни и Буш младши не подкрепят Тръмп, а уж са републиканци.

https://www.nytimes.com/2020/06/06/us/politics/trump-biden-republicans-voters.html

https://www.nytimes.com/2020/11/08/us/politics/george-w-bush-congratulates-biden-on-his-victory.html

https://www.ctvnews.ca/world/america-votes/romney-trump-s-election-fraud-claim-wrong-reckless-1.5177608

https://edition.cnn.com/2020/10/21/politics/mitt-romney-trump-vote/index.html

Буш и Кери бяха на финала през 2004 г., и двамата младежки другарчета от Йейл и членове на Skull & Bones. Съвсем случайно :)

Докато Тръмп очевидно не е контролиран от техните началници. Байдън ми напомня Буш с неговите лапсуси. Дали са им упражнявали майнд контрол и дават дефекти? И двамата.

Между другото Байдън върна назад за победата и ще чака официални резултати след съдебните процеси. Имаше си хас и да продължат с това безумие медиите да определят кой печели.

на 10.11.2020 г. в 18:05, Филипов написа:

Някакъв по- сериозен източник на информация нямаш ли. Или само руските фейкове са ти аргументацията.

преди 11 часа, Lumberman написа:

Между другото Байдън върна назад за победата и ще чака официални резултати след съдебните процеси. Имаше си хас и да продължат с това безумие медиите да определят кой печели.

Кой ще определя политиката на САЩ се решава в битката за места в Сената. Нито един закон или каквото и да е решение от значение за политиката на САЩ не се приема без подкрепата на Сената. Засега той е в ръцете на републиканците. Сената е важен, а пък вие се прехласвайте по цирковете на двамата кандидати.

преди 9 минути, valkiria1 написа:

Нито един закон или каквото и да е решение от значение за политиката на САЩ не се приема без подкрепата на Сената. Засега той е в ръцете на републиканците. Сената е важен, а пък вие се прехласвайте по цирковете на двамата кандидати.

Точно !

И аз затова се забавлявам с този псевдоцирк на "двубой" между двамата. :) 

преди 6 минути, valkiria1 написа:

Някакъв по- сериозен източник на информация нямаш ли.

За мен този е достатъчно достоверен. Първо 19 години е там и вижда. Второ цитира тамошните официални източници и ти казва какво да си провериш сама като не вярваш.  Другия тираджия, чиито клипчерта съм пускал изкара там 21 години.

За мен е далеч по-недостоверна тукашната правителствена пропаганда. Как всички медии, разни "звезди" и подобни били за този. И въъобще няма баланс в отразяването.

Между другото човекът каза в цифри след като байдън отмени някакви облекченияв на Тръмп колко повече данъци ще плаща. Лично. Май в друго клипче, което съм го сложил  тук. И е ясно за какво "демократите" ще ги употребят - за военни действия. И ще се самоцитирам отпреди 4 години. Предпочитам непрезуемостта на Тръмп пред милитаристичната предсказуемост на Клинтън. За мен е достатъчмо че за 70 години Тръмп беше единствения американски президент, който не разпали война някъде по света.

преди 13 минути, Филипов написа:

За мен този е достатъчно достоверен. Първо 19 години е там и вижда.

19 години е там и вижда? И понеже САЩ са накрая на пропаста ,той няма да се махне, а си изчислява колко данъци ще плаща. Освен това недей да бъдеш сигурен в източниците. Всички до един в САЩ са в частни ръце и е съвсем нормално пропагандата да е в интерес на заинтересованите лица, или тези,които плащат най-добре. Човек,който живее толкова години в САЩ трябва да е пределно наясно,че живота  там е динамичен. Само едно не мога да разбера ,защо след като е толкова лошо в САЩ  не си отиде в Русия?  А ти , щом не си тук и не си наясно с нещата  , и  ги виждаш през други очи е нормално да бъдеш заблуден.

преди 24 минути, Филипов написа:

. За мен е достатъчмо че за 70 години Тръмп беше единствения американски президент, който не разпали война някъде по света.

Реално нашия щат е твърдо републикански, така ,че съм съгласна с това. Но евентуално президентство на Байдън също не ме притеснява. Ако Сената остане,както досега  с превес на републиканци в него, Байдън ще е с вързани ръце. Освен това когато минат кандидат президентските гръмки обещания, нещата се променят във времето.

Човекът цитира Тръмп, но си казва че неговите изявления трябва да ги провери допълнително.

Между другото в друго негово клипче обяснява че в някои щати са декриминализирали твърдите наркотици. Да тръгват орките по улиците.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

преди 17 минути, Филипов написа:

Човекът цитира Тръмп, но си казва че неговите изявления трябва да ги провери допълнително.

Между другото в друго негово клипче обяснява че в някои щати са декриминализирали твърдите наркотици. Да тръгват орките по улиците.

Имам чувството че наистина му откраднаха изборите. Просто не беше човекът който господарите на света виждат като подходящ за ръководител на САЩ. Така че това беше очаквано и съвсем закономерно да се случи.

Хайде и от наш източник:

Ясно е че зад Байден стоят банково - финансовите измамници, които нямат наяждане.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.