Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Qihoo 360 Antivirus и 360 Total Security

Featured Replies

Нещо се е омазало положението. Не знам, дали е заради китаеца. А правил ли е нещо, друго по компютъра? 

Не. Съседа каза че бил в fuckbook и играел някаква игра от игрите там. Компютъра се рестартирал и излязъл черния екран. Не искаше дори Сейф Мод да зареди - пишеше че е corrupted  /повреден/ въпросния драйвер. Така пишеше.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 259k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• 360 TS няма спиране - изтри ми всички имена и пароли, защото това било несигурно като компютърна сигурност.   Трябват здрави нерви за иначе най-добрата безплатна програма в света.  С най-много ползват

• Аз за румънски дефиниции удрям по една контролна проверка с Emsisoft Emergency Kit (версията с Bitdefender, не с ikarus). От време на време удрям и контролна с Eset Online Scanner-а или с вградения De

• За сега на време идват

Публикувани изображения

тук засичането е с деф. на бита, но самия клоуд на кихо не го лови вече, явно са го счели за безвреден

. Важното е, че го спира. Дали когато го сваляш, или когато го стартираш, го заковава. А това е важното, за една антивирусна. Да те пази. 

. Важното е, че го спира. Дали когато го сваляш, или когато го стартираш, го заковава. А това е важното, за една антивирусна. Да те пази. 

интересно дали 360 тотал го спира при стартиране :)

• Автор

в тотала не се лови от кихо https://www.virustotal.com/bg/file/7a062c808c2ece098798e019698535c879525f51ebc1abe217f3fe913f62870f/analysis/1402669775/

явно са го изключили от детекта затова не се засича и от локалните енджини

ами ако е изключен да незнам странно е.

значи тоя файл скрива папката на Уина, иначе не нанася никакви вреди

интересно дали 360 тотал го спира при стартиране :)

А това не знам.

ами ако е изключен да незнам странно е.

значи тоя файл скрива папката на Уина, иначе не нанася никакви вреди

И се е омазало нещо. Някоя игра от фейса, е искала да инсталира нещо, и ето ти син екран. 

• Автор

А това не знам.

И се е омазало нещо. Някоя игра от фейса, е искала да инсталира нещо, и ето ти син екран. 

при скениране намира аномалия уж я премахва но после пак е намира

тотала, при стартиране на update.exe

при скениране намира аномалия уж я премахва но после пак е намира

тотала, при стартиране на update.exe

тоест тотала не го спира?

Аз го разбрах, че всеки път когато го стартира, го трие. Но файла си седи в архива. Така разбирам думите на колегата.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

да, ни в архива ни разархивиран 

Това от моят пост ли? Ако да значи мистерията е пълна  :) 

Колеги, преди малко ходих да оправям един компютър - излязъл е черен екран и не зарежда нищо. Нито Последната най добра конфигурация, нито в Сейф Мод.

Грешката на черен  екран беше в някакъв драйвер Hookport.sys

Преинсталирах ОС макар че беше само на месец.

Сега като се прибрах, порових в нета и пише, че това е драйвер на 360Internet Security :huh:

При някой появявал ли се е този проблем? http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=http://www.runscanner.net/lib/Hookport.sys.html&prev=/search%3Fq%3DHookport.sys%26hl%3Dbg

Става дума за Уиндоус 7 Профешънъл 32 бита.

KernelDriverSystem32DriversHookport.sys

Ето къде се намърдва Кихо.

KernelDriver360Safe Anti Hacker Service360AntiHackerSystem32Drivers360AntiHacker.sysFileSystemDriver360AvFlt mini-filter driver360AvFltsystem32DRIVERS360AvFlt.sysFileSystemDriver360Box mini-filter driver360Boxsystem32DRIVERS360Box.sysKernelDriver360SelfProtection360SelfProtectionsystem32drivers360SelfProtection.sysKernelDriverBAPIDRVBAPIDRVsystem32DRIVERSBAPIDRV.sysKernelDriverEfiSystemMonEfiMonSystem32DriversEfimon.sysKernelDriverHookPortHookPortSystem32DriversHookport.sysKernelDriverQuantum DeepScanner Serversqutmdserv??C:Windowssystem32driversqutmdrv.sysЗапущенный процесс:QHActiveDefense (C:Program Files360Total SecuritysafemonQHActiveDefense.exe)File: C:Program Files360Total SecuritysafemonQHActiveDefense.exeInternalName: QHActiveOriginalFilename: QHActive.exeFileVersion: 4,0,0,1001FileDescription: 360 Total SecurityProduct: 360 Total SecurityProductVersion: 4,0,0,1001Debug: FalsePatched: FalsePreRelease: FalsePrivateBuild: FalseSpecialBuild: FalseLanguage: Английски (Съединени щати)Драйвера:C:Windowssystem32drivers360AvFlt.sysC:Windowssystem32drivers360Box.sysC:Windowssystem32drivers360SelfProtection.sysC:Windowssystem32driversBAPIDRV.SYSC:Windowssystem32driversefimon.sysC:Windowssystem32driversqutmdrv.sys

Това от моят пост ли? Ако да значи мистерията е пълна  :)

KernelDriverSystem32DriversHookport.sys

Ето къде се намърдва Кихо.

KernelDriver360Safe Anti Hacker Service360AntiHackerSystem32Drivers360AntiHacker.sysFileSystemDriver360AvFlt mini-filter driver360AvFltsystem32DRIVERS360AvFlt.sysFileSystemDriver360Box mini-filter driver360Boxsystem32DRIVERS360Box.sysKernelDriver360SelfProtection360SelfProtectionsystem32drivers360SelfProtection.sysKernelDriverBAPIDRVBAPIDRVsystem32DRIVERSBAPIDRV.sysKernelDriverEfiSystemMonEfiMonSystem32DriversEfimon.sysKernelDriverHookPortHookPortSystem32DriversHookport.sysKernelDriverQuantum DeepScanner Serversqutmdserv??C:Windowssystem32driversqutmdrv.sysЗапущенный процесс:QHActiveDefense (C:Program Files360Total SecuritysafemonQHActiveDefense.exe)File: C:Program Files360Total SecuritysafemonQHActiveDefense.exeInternalName: QHActiveOriginalFilename: QHActive.exeFileVersion: 4,0,0,1001FileDescription: 360 Total SecurityProduct: 360 Total SecurityProductVersion: 4,0,0,1001Debug: FalsePatched: FalsePreRelease: FalsePrivateBuild: FalseSpecialBuild: FalseLanguage: Английски (Съединени щати)Драйвера:C:Windowssystem32drivers360AvFlt.sysC:Windowssystem32drivers360Box.sysC:Windowssystem32drivers360SelfProtection.sysC:Windowssystem32driversBAPIDRV.SYSC:Windowssystem32driversefimon.sysC:Windowssystem32driversqutmdrv.sys

Значи наистина 360 е причината да се скапе Уиндоуса?! Тоя драйвер нещо се е прецакал и..?!

Значи наистина 360 е причината да се скапе Уиндоуса?! Тоя драйвер нещо се е прецакал и..?!

Не знам каква е причината. Това е на моята машина. Ползвал съм едно тулче  , за да проследя къде си мята драйверите и да не ги търся после при проблем с деинсталацията на програмата.   ;) 

Qhioo 360 Internet Security го гепи тоя файл без проблем

360 Internet Security Real-time Protection log

DateTime Event Virus name Results File    
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2014-06-13 20:35:39 Detected security threats Trojan.GenericKD.1709936 This file has been deleted. If it was mistakenly deleted, you may restore it from Quarantine. C:UsersnikssiDesktopUpdate.exe    
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Публикувано изображение

Е като се има предвид, че програмата има самозащита, и разни там сканирания за руткит и други такива, не е ли нормално, да инсталира такива драйвери? Пък и нали програмата има сертификати, дори и от eicar.. 

Е като се има предвид, че програмата има самозащита, и разни там сканирания за руткит и други такива, не е ли нормално, да инсталира такива драйвери? Пък и нали програмата има сертификати, дори и от eicar.. 

Естествено. Как ще работи без драйвери?

Аз съм убеден, че ако река да инсталирам програмата на домашния компютър, Outpost-а няма да я пусне .... мога да се обзаложа!

Спира го поне при мен го спира още при свалянето,по-назад съм пуснал и скрийншотове.

Аз съм убеден, че ако река да инсталирам програмата на домашния компютър, Outpost-а няма да я пусне .... мога да се обзаложа!

Убеден?Пробвай и кажи.

Колкото до черния екран антивирусната абсолютно няма вина затова и съм сигурен,че е така.Който не знае как да се грижи за компютъра си го сполита това...а колкото до драйвера дето е излязъл според мен самият потребител е създал конфликт с антивирусната и е инсталирал нещо,което не трябва..

Колкото до черния екран антивирусната абсолютно няма вина затова и съм сигурен,че е така.Който не знае как да се грижи за компютъра си го сполита това...а колкото до драйвера дето е излязъл според мен самият потребител е създал конфликт с антивирусната и е инсталирал нещо,което не трябва..

Не бъди толкова сигурен в това. В бета тестването на Касперски съм се натъквал на много подобни грешки в това число и до невъзможност за стартиране и чер екран! 

Аз също без червен прозорец няма да мине.

С настройки по подразбиране,ще мине ....те много неща минават,дори и нежелани ;)

Не бъди толкова сигурен в това. В бета тестването на Касперски съм се натъквал на много подобни грешки в това число и до невъзможност за стартиране и чер екран! 

Тествал съм десетки антивирусни софтуери и всякакви други програми и никога не съм си докарвал по-сериозен проблем от това да се окаже,че системата ми се натоварва прекалено много а това стана един единствено път,когато бях на 12-13 и инсталирах norton на система с 512мб рам и 1.8ghz процесор..

Правил съм неща,които могат да ми доведат до много сериозни проблеми но черни,сини екрани никога поради подобни неща.

Уверил съм се и не само чрез своите опити а и съм виждал на компютрите на познати тези проблеми си ги причиняват сами най-вече и то с не добра грижа за системата им.Понякога хората дори несъзнателно инсталират глупави програми,които им носят проблеми особено такива дето идват при иснталацията на други..и особено т.нар. tune up или boost програми дето уж правят компютъра бърз а единствените им здравословни неща за компютъра са почистването на историята и най-много някой и друг tweak за настройките на windows а всичко останало може да донесе проблеми.

Не знам на този човек от какво е дошъл проблема,но съм сигурен,че просто от инсталацията на антивирусната няма да стане нещо подобно ...със сигурност има нещо,което сериозно е повлияло на антивирусната друго не мога да кажа по въпроса..не съм експерт но за подобно мнение не е нужен професионализъм това би трябвало да го знае човек...ако ще има последици от антивирусната то те ще са мигновени ..няма как да седи примерно 2-3 седмици да си върви нормално и изведнъж да прецака компютъра..

Добрее. Ти си върхът,програмата е безгрешна нищо,че е още като бета.За разлика от IS  Точка.

За тестването никога не е късно да имаш проблем без да си виновен! 

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Кихчо е най-обсъждан в множество форуми - озадачен съм... Кое да инсталирам за пробване - IS или TS....  Зная - Сепчо заедно с Кингчо би следвало да ги превъзхождат с разлика, но от любопитсво искам лично да пробвам и това китайско чудо...  Нищо ,че някои сериозни съфорумци ги считат с липсващи или незадоволителни защитни стени и проактивни защити. Коя програма да инсталирам?

Спомних си, че вече съм го правил...преди 9 месеца !

Хубаво е да се пробва отново.

Разбира се до скоро и microsoft не знаеха особено много за тази антивирусна но имаше новина,че са правили някакви партньорство относно мобилното предложение или нещо такова не съм сигурен точно.

А относно това ти мнение от преди 9 месеца driver за camera е поради факта,че 360 Internet security има опция за защита на камерата от хакване,ако разбира се си разглеждал подробно самата програма де..

Кихчо е най-обсъждан в множество форуми - озадачен съм... Кое да инсталирам за пробване - IS или TS....  Зная - Сепчо заедно с Кингчо би следвало да ги превъзхождат с разлика, но от любопитсво искам лично да пробвам и това китайско чудо...  Нищо ,че някои сериозни съфорумци ги считат с липсващи или незадоволителни защитни стени и проактивни защити. Коя програма да инсталирам?

Принципно 360 IS си е готова версия,на която ще се правят вече обновления само на вирусните дефиниции.

Total-а в момента изтърпява доста промени,по-скоро е за хора,които искат да го тестват и да помогнат на екипа на 360 да я подобри и в крайна сметка да направя една завършена версия без бъгове.Аз примерно докладвах доста неща и се вижда,че по някои взеха отношение вече и ги оправиха.

Добрее. Ти си върхът,програмата е безгрешна нищо,че е още като бета.За разлика от IS  Точка.

За тестването никога не е късно да имаш проблем без да си виновен! 

Виж сега не съм казвал,че програмата е безгрешна казах,че няма как програмата да навреди по такъв начин на компютъра без да е намесен и друг фактор.Чети какво съм писал а недей пиши празни приказки.

Напълно наясно съм,че програмата е в бета версия откривал съм бъгове и съм ги пращал на 360 и съм давал и съвети.Точно за това съм с нея,защото искам да създадат завършена версия и всичко да е точно.

Разбира се,че може да ти доведе проблеми и никога не е късно но черен екран или син екран никога единствено програмата да е виновна!Всъщност и на това ще му се намери проблема откъде е бил,както на колегата не му ловеше онзи вирус се видя,че проблема е при него и го оправи.Когато само един човек от толкова много ползващи програмата има такъв проблем с черен екран трябва да ти говори достатъчно колко е виновна програмата..както и за всеки друг проблем,който има само 1 или 2ма души.И още повече,че този човек,за който се говори с черния екран ползва същата операционна система като мен и 32бит-а. :)

Редактирано от nterziev (преглед на промените)

Когато само един човек от толкова много ползващи програмата има такъв проблем с черен екран трябва да ти говори достатъчно колко е виновна програмата..както и за всеки друг проблем,който има само 1 или 2ма души.И още повече,че този човек,за който се говори с черния екран ползва същата операционна система като мен и 32бит-а. :)

Ти чувал ли си за несъвместимост и конфликт на драйвери ? За различен хардуер чувал ли си? И, че при различен хардуер има различно поведение програмата? Защо си мислиш,че са един двама? И,че няма да се появи при други? Що се отнася до онзи файл не ти ли прави впечатление,че проблема е един и същ?!  Празни приказки ли? Я пак помисли дали не си грешка.

Искам да ме разбереш правилно. Харесвам програмата ама не е безгрешна и потребителя не е виновен,че програмата прави гафове! Но това е излишно да го разтягаме повече понеже не се знае точно причината довела до проблема,какъв точно е бил иначе веднага отсичаме клиента е виновен! Ай стига бе.

Ти чувал ли си за несъвместимост и конфликт на драйвери ? За различен хардуер чувал ли си? И, че при различен хардуер има различно поведение програмата? Защо си мислиш,че са един двама? И,че няма да се появи при други? Що се отнася до онзи файл не ти ли прави впечатление,че проблема е един и същ?!  Празни приказки ли? Я пак помисли дали не си грешка.

Искам да ме разбереш правилно. Харесвам програмата ама не е безгрешна и потребителя не е виновен,че програмата прави гафове! Но това е излишно да го разтягаме повече понеже не се знае точно причината довела до проблема,какъв точно е бил иначе веднага отсичаме клиента е виновен! Ай стига бе.

Съгласен съм програмата не е безгрешна,нито пък потребителя и че причината е неизвестна още.

Има конфликти на драйвери,има различен хардуер но пак ти казвам това е обикновена антивирусна програма щом не е повлияла на толкова много хора по такъв начин с черен екран или син какъв харудер трябва да има този човек.И да не съм сигурен дали има и други с такъв проблем но от това,което съм чел тук и по чуждите форуми и в страницата на 360 в фейсбук няма хора страдащи от такъв проблем.

И да аз обвинявам клиента,защото има хора,които казват,че в антивирусната е проблема.Каква система ще да ползва този човек,че една антивирусна ще му създава проблеми.Предполам от 150 000 харесвания в фейсбук поне 70 000 имат продукт на 360 дори повече и тия не ползват еднакви лаптопи,компютри и т.н. 

Ако при 360 имаше подобни конфликти вече щеше да има и други хора,които да се оплакват,защото това не е лек проблем и няма как да има само един човек дори сред тези,които са част от форума .

Спираме по тази тема,че може да си я коментираме много време и да пишем празни приказки.Нека да видим просто как ще се развие програмата и реално дали ще се открият по-сериозни проблеми в бъдеще и това е.Дали е проблема при клиента или при програмата никой не знае просто си имам мнение,както и ти.Никой не е накаран на сила да ползва програмата,просто аз съм много доволен от нея и не съм имал никакви проблеми нито при IS,нито при TS и това ми дава право да я защитавам един вид.

Редактирано от nterziev (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.