Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой живееше добре в НРБ.

Featured Replies

А не, че нещо, ала като изключиш СССР,  целия свят, далеч не е толкоз цял - като вземеш да ги ръсиш такива фантасмагории. Обикаляли си хората по цял свят, да си харчели парите разбираш ли - много филми гледаш нещо. 

• Отговори 313
  • Прегледи 15,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 4 минути, _Alex&Vanko_ написа:

@иноТ е прекалил с тревата!:D

Пропуснал съм май тези негови бисери :lol6:

преди 7 минути, miro20 написа:

Хората в нормалния свят си живеят далеч от твоите утопии и дори не си помисляят да се връщат в тях :):)

Ами аз гледам, че бая народ се спасява от "цивилизования свят", защо ли? Не си искат 30-годишните ипотеки ли, какво? Ако положението беше наистина толкова добре, защо ще има ей такива явления:

Mass Exodus — More Americans than Ever Before in History are Renouncing their Citizenship

Защо хората ще бягат и ще се отказват от гражданство, ако този свят наистина беше такова хубаво място?

преди 14 минути, miro20 написа:

Говорим за нормален цивилизован живот, в който да можеш да получаваш адекватна заплата за труда си , да можеш да си си позволиш почивка из цял свят, и като работещ и като пенсионер, да не мислиш за  кардинали проблеми и т.н. и т.н..  Неща които някои са постигнали, и това не са Китай, не е Куба, не е Венецуела, не е СССР, не е СИВ.

Вижте само имотните такси в САЩ примерно или цените на жилищата в Англия и Германия и тогава говорете за заплати, кой какво си позволявал и т.н. С английска заплата или пенсия би живял добре в България, но не толкова добре в Англия. Там е пълно със случаи, в които даден човек дълги години си изплаща жилище, и като остарее и няма кой да го гледа, му го взимат срещу някаква издръжка (тин старчески дом) и накрая не оставя нищо за децата си. Това го нямаше при соца.

Иначе за мераклии за "света на неограничените възможности", има много добри оферти за имоти в Motown - Детройт, Мичиган. На цени дори по-ниски от нашите селски къщи. Ето малко снимки:

https://www.dailydot.com/irl/detroit-decline-google-street-view/

Та разрухата не е само при нас, а и при "богатите".

преди 51 минути, _Alex&Vanko_ написа:

В Северна Корея има ли интернет кабелна джи ес еми?

Не. Ползват морзовата азбука.  :)

преди 13 минути, miro20 написа:

За сега преобладава про-европейската цивилизована  ориентация на България, така че не виждам причина да не ми харесва тук.

"вашия соц" и това че сте превърнали някои места като този форум , в местенце за социалистическа пропаганда на утопии и лъжи, поне за сега не е мнението на "моята България".

ако това се промени, чак тогава бих се замислил.....

Ами щом ти харесва, тогава защо непрекъснато хленчиш и се оплакваш по целия интернет и всички възможни форуми? Даже в бг мама си се регистрирал и там пишеш същите глупости изсмукани от пръстите.

хехе :)  тей ли  ? и какво съм писал там ?

И между другото , не хленча и не се оплаквам. Не и в смисъла който влагаш.

Критика , интерес към историята и фактите, както и изразяване на собствена поиция е съвсем друго ....

преди 9 минути, Lumberman написа:

Ами аз гледам, че бая народ се спасява от "цивилизования свят", защо ли?

Да бе...  интересно накъде бягат бежанците ?

Търсиш сламката а си сляп за гредата.

преди 5 минути, gagodrago написа:

Ами щом ти харесва, тогава защо непрекъснато хленчиш и се оплакваш по целия интернет и всички възможни форуми? Даже в бг мама си се регистрирал и там пишеш същите глупости изсмукани от пръстите.

E как иначе? Мисли за поколенията...

преди 29 минути, gagodrago написа:

:lol6:

ааааа не не не не у бг мамата ли мамите го гушкат ли

преди 43 минути, miro20 написа:

Да бе...  интересно накъде бягат бежанците ?

Бягат натам, където са им обещани помощи без да работят. И не са никакви бежанци. Повече бежанци са българите, които бягат от собствената си държава. И се спасяват, защото същият този запад им е сринал икономиката и нямат препитание в собствените си страни. Не за друго.

Или попитайте някой от многото бездомни американци как я карат? Тези хиляди, които всеки месец не могат да си платят ипотеката или наема и остават на улицата, с дипломи и всичко. Само в град Ню Йорк (без предградията) преди години ги смятаха около 200 хил. души на 8 млн. население. Хора изхвърлени и забравени, на които "цивилизованият свят" е обърнал гръб. Има интервюта с такива хора. И някои наистина са се провалили заради алкохол, наркотици, глупави решения и прочие, но системата на кредитиране (лихварство), при която някой винаги остава "под водата", много спомага за тези случаи. Доколкото знам в социалистическа България бездомни хора и клошари не е имало. "Заможните" американци, ако не си получат заплатата в края на месеца (или както там я получават), огромен процент ще останат на улицата. Не съм гледал статистики в последните години, но в някои щати преди години беше към 40-50 %. Хора на ръба на фалита. И ние ги гоним да ги стигаме, че и системата им хвалим.

Истината е, че тая система прави хората себични, индивидуалисти, сноби, гледащи своя си живот и нехаещи за ближния. Не може всичко, което се взема предвид да са финансовите измерения. Най-важното в крайна сметка, поне според мен, е човешкият облик. И доколко строят прави така, че хората да го запазят или изгубят. Определено, при соца у нас традиционните ценности бяха доста по-запазени и обществото ни доста по-стабилно. Хората са имали препитание и относителна сигурност. Това не е като да сменят местоработата и местоживеенето всяка година, както често се случва при американците. И всеки втори брак да свършва с развод. Че дори има случаи, в които, след толкова много разводи и повторни женения, децата не остават при биологичните си родители въобще и са отгледани реално от чужди хора. Срещал съм такива, беше ми трудно да си го представя.

Това е един безумен водовъртеж, от който трябва да се измъкнем, по-добре късно отколкото никога... от "трудовия лагер", както казват някои... Да, немалко американци работят на две, три или даже четири места едновременно... много обичат да работят. И предполагам, че много от тях биха копнели по нашия соц. Както колегите на Георги Марков в BBC навремето са му завиждали за това, което е оставил в България... което те самите са знаели, че не могат да имат на Запад. Или както беше написал той (бях го цитирал преди):

Цитат

«Когато пристигнах тук, на Запад, бях много изненадан да открия, че почти всички хора, които срещнах, и тукашни, и емигранти всъщност се бореха и мечтаеха да получат в живота нещо, което аз бях захвърлил в България – пари, гарантирано положение, слава.

Почти всички и англичани, и германци смятаха, че аз съм бил луд и че е абсолютно морално да лежиш на гърба на цял народ и да си живееш като привилегирована гадина.

Този морал така ме порази, че тогава разбрах, че обществената съвест на Запад е или мръсна политическа игра на деня, или куп лайна, че тя не е искрен отклик на нищо, защото малцината честни и искрени донкихотовци, които милеят за човешкото достойнство, нямат достъп нито до радио, нито до телевизия, нито до вестници.

Ако търговските интереси на Запад повеляват, те са в състояние да започнат да свирят съветския химн редом със собствените си национални диарии.

За мой и твой ужас, това е действителността. Това е все същият конфликт между партията и отделните творци. Ако комунизмът някога дойде на Запад, уверявам те, че техните диктатури ще бъдат далеч по-отвратителни от нашите – източните.

Но ако не дойде, причината за това ще бъде, че техните обществени форми са по-съвършено неморални и по-солидни укрепления за посредствеността и бездарието, основите на несправедливостта са много по-дълбоки и парфюмът на демагогията (за да прикрие миризмата на лайната) – много по-силен.»

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

Моля, моля - бгмама е най- стойностния БГ форум евър. Заклевам се!!! Там съм намирал информация по въпроси, за които никъде другаде не съм успявал да намеря - уви все още се чувствам недостоен, да си направя едно акаунтче при мамите. 

преди 6 минути, sound написа:

Моля, моля - бгмама е най- стойностния БГ форум евър. Заклевам се!!! Там съм намирал информация по въпроси, за които никъде другаде не съм успявал да намеря - уви все още се чувствам недостоен, да си направя едно акаунтче при мамите. 

Че Миро там какъв го дири? То там политика не се дискутира? Странно.

преди 10 минути, sound написа:

Имат си и 3-4 пишещи мъжки профила. :) 
И мами да видиш - там цари такова разбирателство и взаимопомощ...
От пиле мляко инфо доставят.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 10 часа, Lumberman написа:

Бягат натам, където са им обещани помощи без да работят. И не са никакви бежанци. Повече бежанци са българите, които бягат от собствената си държава. И се спасяват, защото същият този запад им е сринал икономиката и нямат препитание в собствените си страни. Не за друго.

Или попитайте някой от многото бездомни американци как я карат? Тези хиляди, които всеки месец не могат да си платят ипотеката или наема и остават на улицата, с дипломи и всичко. Само в град Ню Йорк (без предградията) преди години ги смятаха около 200 хил. души на 8 млн. население. Хора изхвърлени и забравени, на които "цивилизованият свят" е обърнал гръб. Има интервюта с такива хора. И някои наистина са се провалили заради алкохол, наркотици, глупави решения и прочие, но системата на кредитиране (лихварство), при която някой винаги остава "под водата", много спомага за тези случаи. Доколкото знам в социалистическа България бездомни хора и клошари не е имало. "Заможните" американци, ако не си получат заплатата в края на месеца (или както там я получават), огромен процент ще останат на улицата. Не съм гледал статистики в последните години, но в някои щати преди години беше към 40-50 %. Хора на ръба на фалита. И ние ги гоним да ги стигаме, че и системата им хвалим.

Истината е, че тая система прави хората себични, индивидуалисти, сноби, гледащи своя си живот и нехаещи за ближния. Не може всичко, което се взема предвид да са финансовите измерения. Най-важното в крайна сметка, поне според мен, е човешкият облик. И доколко строят прави така, че хората да го запазят или изгубят. Определено, при соца у нас традиционните ценности бяха доста по-запазени и обществото ни доста по-стабилно. Хората са имали препитание и относителна сигурност. Това не е като да сменят местоработата и местоживеенето всяка година, както често се случва при американците. И всеки втори брак да свършва с развод. Че дори има случаи, в които, след толкова много разводи и повторни женения, децата не остават при биологичните си родители въобще и са отгледани реално от чужди хора. Срещал съм такива, беше ми трудно да си го представя.

Това е един безумен водовъртеж, от който трябва да се измъкнем, по-добре късно отколкото никога... от "трудовия лагер", както казват някои... Да, немалко американци работят на две, три или даже четири места едновременно... много обичат да работят. И предполагам, че много от тях биха копнели по нашия соц. Както колегите на Георги Марков в BBC навремето са му завиждали за това, което е оставил в България... което те самите са знаели, че не могат да имат на Запад. Или както беше написал той (бях го цитирал преди):

Ами за гоненето и стигането можеш да прочетеш малко повече например в този споделен документ http://dox.abv.bg/files/dw?a=17a4057ab5

Та като не си ги гледал погледни малко .Около 8 процента от живеещите в САЩ са в долните 50 по  богатсво в света и 72 процента от тези живеещи в Русия. Коментарите са излишни . Просто се опитваш да манипулираш .

Редактирано от lsmurf (преглед на промените)

преди 15 часа, miro20 написа:

хехе :) 

миро20 къде се губиш  защо си толкова щастлив

патретиотите  ще се обединяват с гроб както ти казаХ и сега ко прaим ?

Spoiler

преди 18 часа, Lumberman написа:

Че Миро там какъв го дири? То там политика не се дискутира? Странно.

Охоу.. навсякъде имам... Още една подсказка... Миро имал регистрация в gay.bg

Айде давайте с кофите :)

преди 4 часа, Yvan Sergeev написа:

........и сега ко прaим ?

Как какво . Правителство.

на 25.04.2017 г. в 23:49, miro20 написа:

Човек не си избира Родината и държавата в която да се роди , нали ? и защото ми харесва тук.

ъъъ.... Кой е този "вашия соц" ?

За сега преобладава про-европейската цивилизована  ориентация на България, така че не виждам причина да не ми харесва тук.

"вашия соц" и това че сте превърнали някои места като този форум , в местенце за социалистическа пропаганда на утопии и лъжи, поне за сега не е мнението на "моята България".

ако това се промени, чак тогава бих се замислил.....

Ми стой си по-далече от този форум. Сигурно има и други форуми, с твои съмишленици, където можете да леете дитирамби за бай Хуй и неговата "демокрация". Ма киснеш тука нон-стоп и плюеш соца, който вероятно те е изучил и хляб ти е дал. Но щом не си в добрия за теб Запад, явно, си некадърен продукт на бившия строй (не само неблагодарен).

преди 12 минути, karadzha написа:

Ми стой си по-далече от този форум. Сигурно има и други форуми, с твои съмишленици, където можете да леете дитирамби за бай Хуй и неговата "демокрация". Ма киснеш тука нон-стоп и плюеш соца, който вероятно те е изучил и хляб ти е дал. Но щом не си в добрия за теб Запад, явно, си некадърен продукт на бившия строй (не само неблагодарен).

Точно. Миро не е трол, Миро е неразбиращ проблемите ни. А който не ги разбира, е некадърен продукт на соца, хаха. Миро, направиха ти характеристика, сега си я запиши и дерзай. Успех!

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

преди 7 часа, miro20 написа:
  Покажи скритото съдържание

Охоу.. навсякъде имам... Още една подсказка... Миро имал регистрация в gay.bg

Айде давайте с кофите :)

Как какво . Правителство.

Да, ама от Европа нещо натискат Боковистите да правят правителство с ДПС:D Ся да видим Тиквата кви ще ги дроби:)

преди 5 минути, karadzha написа:

Да, ама от Европа нещо натискат Боковистите да правят правителство с ДПС:D Ся да видим Тиквата кви ще ги дроби:)

Не знам Боко какво направи, но май показа среден на Европата. Не я разбирам тая политика. Ако я разбирах, нямаше да съм заспал работник, а заспал политик. 

Боко тиквата ще се отметне по някое време, това е ясно. Ама аз съм си радостен, че оная ряпа Нинова, няма думата. Не знам за теб, ама за мен Нинова е големия провал. Бях склонен да приема оня от Северозапада, щото е от Северозапада, ама тая устата и мирише. Извинявам се на поддръжниците и. 

преди 5 минути, sennheiser написа:

Не знам Боко какво направи, но май показа среден на Европата. Не я разбирам тая политика. Ако я разбирах, нямаше да съм заспал работник, а заспал политик. 

Много просто. Всеки, който се коалира с ДПС после пропада. НДСВ вече никакви ги няма, БСП още лижат рани от правителството на Орешарски насам (а и от преди това, щото тогава пак Боко беше спечелил изборите):) Та върже ли се с тях (ДПС), това може да е лебедовата му песен:)

преди 4 минути, karadzha написа:

Много просто. Всеки, който се коалира с ДПС после пропада. НДСВ вече никакви ги няма, БСП още лижат рани от правителството на Орешарски насам (а и от преди това, щото тогава пак Боко беше спечелил изборите):) Та върже ли се с тях (ДПС), това може да е лебедовата му песен:)

Ааа, БСП са забравили Орешарски отдавна, както и ние. Аз си го спомням. щото ни направи хубав път до Варна. Добре, че бе Орешарски, че Боко никога нямаше да се сети. Дори преди 1-2 години ни обеща магистрала до Търново през 2017-та, ама бързо се отказа. В интерес на истината, аз чакам някой да помисли и за Севера, ен само за Северозапада.  вчера гледам карта на магистралите в България. Тъпо. София-морето две магистрали. София-Турция една. София -най-пропадналата държава - една. И къде е магистралата София -Русия или дори Букурещ?

преди 6 минути, sennheiser написа:

Ааа, БСП са забравили Орешарски отдавна, както и ние. Аз си го спомням. щото ни направи хубав път до Варна. Добре, че бе Орешарски, че Боко никога нямаше да се сети. Дори преди 1-2 години ни обеща магистрала до Търново през 2017-та, ама бързо се отказа. В интерес на истината, аз чакам някой да помисли и за Севера, ен само за Северозапада.  вчера гледам карта на магистралите в България. Тъпо. София-морето две магистрали. София-Турция една. София -най-пропадналата държава - една. И къде е магистралата София -Русия или дори Букурещ?

Споко, при 4-5 мандат Боко и до Търново ще направи магистрала, само трябва да му се напомня, че много забравя:) Той толкова много обещания е дал, че с един акъл за къде:D

преди 11 минути, karadzha написа:

Споко, при 4-5 мандат Боко и до Търново ще направи магистрала, само трябва да му се напомня, че много забравя:) Той толкова много обещания е дал, че с един акъл за къде:D

Е така е. Аз затова и си спомням Орешарски. Никой не очакваше от него да ни направи път до морето, ама го направи за едно лято. Затова кой каквото да ми говори, Орешарски и Танов са си за мен хората. Поне за моя регион. Танов лека му пръст, направи хубав път до вилата си, а аз съм на няма и 100 метра от неговата, хаха. Орешарски само за едно лято даде зелена светлина на пътя Русе-Варна. Боко така и не се осмели толкова години. После Боко обеща до Търново двулентов, мина на магистрала и сега нищо. Може да съм националист/патриот, ама ми дреме на оная работа за патриотите, ако не направят магистрала Русе-Турция. Не са никакви патриоти, ако няма таква до 2021 година, кой каквото и да ми говори. А думичката "патриот" не само ми е странна и не на място, а и американска! А аз мразя американските думички. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.