Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съществуват ли извънземните или сме сами?

Извънземните форми на живот 668 гласували потребители

1. 1. Вярвате ли че съществуват или не?

• Да
      67%
      432
    • По-скоро да
      21%
      139
    • По-скоро не
      2%
      19
    • Не
      5%
      34
    • Нямам мнение по въпроса
      3%
      20

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Няма начин да сме само ние ;) Това не е само Земята, има още планети, тук в Слънчевата система, а Бог знае колко има в безкрайния космос... Няма начин да сме сами. Твърдо вярвам в извънземните! :)
  • Отговори 1,6k
  • Прегледи 193,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз съм убеден,че в цялата вселена не сме сами определено :)

И аз смятам, че не е възможно да сме само ние. Земята, а и слъневата система е една супер малака част от безкрайния космос и няма начин само тук да има живот..

И аз смятам, че не е възможно да сме само ние. Земята, а и слъневата система е една супер малака част от безкрайния космос и няма начин само тук да има живот..

Някъде другъде ще има някаква извънземна kaldata в която извънземните обсъждат нас-хората :)

Сами сме. Публикувано изображение

Имислици на жълти весници и шарлатани. Публикувано изображение

:rolleyes: А ти знаеш ли колко е голяма Вселената ? Отговори ми, само на този въпрос ! Защото, ако знаеш - няма логика в написаното от теб....ако не знаещ още повече !!!

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

То даже има теории, че освен нашата Вселена съществуват и други правселени Публикувано изображение

На миналата страница съм дал и линк към интересно филмче :)

Ха ... че може ли да сме само ние ... ест. че ще има и други форми на живот и разум ... дори може да са около нас.... ще кажете как така....ами ей така... ние виждаме света 3D ... а ако това си е просто от нашите възможноисти ... ако има и 4..5.6.. и т.н. измерения ... струда си да се замислиш... това може да даде и отговор за паранормалните явления ....

Ето ги, идатттттттттт! О, чудо! Извънземните съществували! Вече съм изстудил ракиийката, нарязал съм мезето на тънко- се пак скъпи гости чекам! Аре че някой чука на вратнята...........

• 2 седмици по-късно...

Извънземни съществуват.Не защото съм ги виждал,а защото шансовете са в полза на твръдението,че съществуеат.Не съм чел цялата тема затова поправете ме ако кажа нещо вече казано със следващите думи. Само във видимата част на вселената има 100 000 000 000 галактики.Във всяка от тях има повече от 100 000 000 000 звезди.Около всяка от тях да предположим се въртят 3-4 планети (средно).Какъв е извода-> че само във видимата част на вселената (която е много малка част от цялата вселена) има 3-40 000 000 000 000 000 000 000 планети.Какъв е шансът поне 1 от тези планети да има подобни на нашите условия за живот?Какъв и шансът там да се е зародил живот?Този същества може да не са се развивали не едва 40 000 години като нас.Да предположим,че извънземните имат още 1 000 000 години развитие.Така може да са достигнали етап на развитието си,когато могат да пътуват до далечни галактики.Какъв е шанса ? Не малък нали :) .Изведнъж простата математика доказа,че разумният живот на други планети е не само възможен,а и неизбежен. Това прозвуча малко като науча фантастика,но е възможно нали ? Смятам ,че мога да оборя и най-големия неверник и да го накарам да вярва,че живот има не само на тази малка планета,на която живеем.Ще ви доказвам със следващите си постове.Знам доста факти и теории,но немога да ги изпиша всички в един пост.Вие сте на ход. :rolleyes:

Абсолютно, съм съгласен и аз, както каза само във видимата част на Вселената има толкова звезди, то наистина какво остава за това което не се вижда... Много често съм си мислил, как може хората да твърдят, че Вселената е безкрайна, според мен няма такова нещо безкрайно....тоест просто ние като не можем да му видим края, не означава, че няма край....и все пак, ако има край...какво ли има след края... хах голям филм а..

Абсолютно, съм съгласен и аз, както каза само във видимата част на Вселената има толкова звезди, то наистина какво остава за това което не се вижда... Много често съм си мислил, как може хората да твърдят, че Вселената е безкрайна, според мен няма такова нещо безкрайно....тоест просто ние като не можем да му видим края, не означава, че няма край....и все пак, ако има край...какво ли има след края...

хах голям филм а..

:)

Това колко е голяма вселената наистина е интересен въпрос. И аз не мога да си представя нещо безкрайно, но и не мога да си представя ако има край какъв е той.

Че не сме сами, ок, ама не можете ме убедите в онези зелените безполови създания. Това е много сложна и омотана тема, която в края на крайщата няма сигурен отговор. П.П: Ако доживеем можем и да разберем истината:)

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

Че не сме сами, ок, ама не можете ме убедите в онези зелените безполови създания.

Това е много сложна и омотана тема, която в края на крайщата няма сигурен отговор.

П.П: Ако доживеем можем и да разберем истината;)

В нищо неможем да сме сигурни,докато не видим извънземни да кацат пред Белия Дом по телевизията.

Навярно хората са си изградили представа за тези същества.1,5 метра високи,кафеникаво-зелени,големи очи, уста като цепка и уши като дупки.Така разказват очевидците от Розуел (предполагам повечето от вас са запознати със случая).Те обясняват сходни истории за чертите на телата там.Възможно ли е всички те да са си измислили една и съща история и всички да лъжат? На мен не ми се вярва.В това има капка истина,която обаче е достатъчна.Напоследък въртят един документален филм по Discovery Channel "World Strangest UFO Stories".Една от сериите е точно за случилото се в Розуел през 1947.Накратко:Военните искат да прикрият истината като измислят ,че там се е разбила не летяща чиния (колко го мразя тоя термин :) ),а метеорологочен балон.Друга теория е,че са се тествали някакви бомби,на борда на които имало маймуни.Това уж обяснявало телата,за които говорят всички очевидци :) .Дотук историята скалъпена от военните изглежда върши работа,но нищо не може да обясни отломките от извънземен материал намерен там.Тънък като станиол метал,който не променя формата си независимо от натиска упражнен върху него,или метал,който възвръщащ оригиналната си форма след смачкване.Такива са думите на сина на очевидец.

Знам за случая в Розуел, че документите с доказателствата са били унищожени от военните. Също така съм чувал, че на пресконференцията която дал един от очевидците имало няколко въоръжени човека които доста често са си показвали оръжията на очевидеца. След като видял оръжията очевидецът се позамислил и казал, че отломките са от балон.

Абсолютно, съм съгласен и аз, както каза само във видимата част на Вселената има толкова звезди, то наистина какво остава за това което не се вижда... Много често съм си мислил, как може хората да твърдят, че Вселената е безкрайна, според мен няма такова нещо безкрайно....тоест просто ние като не можем да му видим края, не означава, че няма край....и все пак, ако има край...какво ли има след края...

хах голям филм а..

Оприличават вселената на пространствено-времеви мехур. Трудно може да й се постави край, тя не е статична, доказано е, че пространството се разширява с бясна скорост. Галактиките се отдалечават една от друга. Бях чел интересен пример за светлината от звезда, излъчена когато е била на 4 милиарда светлинни години разстояние от Земята, но заради разширяването са й трябвали 14 милиарда светлинни години, за да стигне до нас.

Така че картината от далечните обекти е картина от миналото, даже като гледаш в момента слънцето, тази светлина е от миналото - за да стигне до нас й трябват около 5-10 минути.

Редактирано от myd (преглед на промените)

:ph34r: Добре де, ако всъщност Вселената има край, където и да е той, какъвто и да е, защо никой никога не посмял да твърди за него? Това е малко като историята за живота след и преди смъртта !!! Някой може ли да твърди със сигернос каква е Вселената !!! :clap:

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

То въобще не се знае дали е единствена, има много предположения, че съществуват правселени и че се раждат нови и нови, голяма лудница :ph34r:

Лудница е... че и нещо повече....най-лошото е, че колкото и теории и предположения да има относно това, за много малко от тях има доказателства...всичко останало са теории(недоказани) и догадки.... а скептици на този свят колкото си искаш....около 6 милярда, нали знаете за всичко трябва да има доказателства и факти....

Лудница е... че и нещо повече....най-лошото е, че колкото и теории и предположения да има относно това, за много малко от тях има доказателства...всичко останало са теории(недоказани) и догадки.... а скептици на този свят колкото си искаш....около 6 милярда, нали знаете за всичко трябва да има доказателства и факти....

:yanim: Добре де, а има ли доказателства за обратното ?

По принциб всяка лъжа се ражда на базата на някоя истина !!!

Нямаме факти и доказателства, че Вселената е безкрайна, но и никой още не е доказал, че има край !!!

Нема се плашите, от НАСА ще ни спасят, САЩ ще овладее положението ако има такава ситуация :yanim:

Вселената е по-голяма отколкото можем да си прадставим с нашите малки мозъци.Има теории,че съществуват нялколко Вселени свързани помежду си с черни дупки.Помислете колко драстично се повишават онези цифри,за които споменах.Може би един ден извънземните ще дойдат и ще ни разкрият тайните на Вселената,а после дружелюбно ще ни избият,защото ще знаем прекалено много :yanim:

:wors: Добре де, а има ли доказателства за обратното ?

По принциб всяка лъжа се ражда на базата на някоя истина !!!

Нямаме факти и доказателства, че Вселената е безкрайна, но и никой още не е доказал, че има край !!!

аххааха не ме разбра май какво исках да кажа, в предният си пост съм написал долу горе същото като тебе....

Тази пуста Вселена е толкова голяма, че наистина май на никой мозъка не може да си го представи.... На нас хората ни се струва, че тука на Земята има много място, много е голяма и да не говорим да тръгнеш да я обикаляш, колко време ще ти отнеме.....ами представте си какво е положението примерно на Сатурн или Юпитер...ако бяхмте там...май щеше да е още по пуста планетата от колкото нашата хубава Земя... а я сега като не знам за кво става въпрос във Вселената, какви ли планети ще има там...големи, малки...огромни..

Нашетп Слънце е миньонче в сравнение с други звезди...да не говорим пък за плътността...бях чел някъде преди години, може би в някой учебник по Астрономия, че плътността на белите джуджета била милиони пъти от там другите по-големи и масивни звезди, като Слънцето хич даже не го включвам.... таа бяха изчислили, че ако имаме една лъжичка с парченце от бяло джудже би трябвало да тежи около 9 тона, нещо такова, айде че отбягвам вече от темата....

:wors: Поправете ме ако греша ,но май черната дупка представлява гравитацията и плътността на цяла звезда съсредоточена в площ с големината на грахово зърно. :wors:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.