Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съществуват ли извънземните или сме сами?

Извънземните форми на живот 668 гласували потребители

1. 1. Вярвате ли че съществуват или не?

• Да
      67%
      432
    • По-скоро да
      21%
      139
    • По-скоро не
      2%
      19
    • Не
      5%
      34
    • Нямам мнение по въпроса
      3%
      20

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Темата за Вселената е прекалено обширна,за да я подхващаме тук,пък и едва ли с нашите ограничени знания можем да направим някакъв читав анализ. Най-общо казано - Вселената е невероятно огромна,и се разширява с бесни темпове,така че въпросът за край или безкрайност е абсолютно недоказуем,поне за момента. Който се интересува от темата,може да прочете книжките на Карл Сейгън,Стивън Хокинг и Мичио Каку - изтъкнати космолози,и да добие някаква представа за нещата. А конкретно за наличието на други форми на живот в необятния Космос - ами естествено,че има. Би било прекалено арогантно от наша страна да вярваме,че сме единствени и неповторими в една хипер огромна Вселена... :wors:

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 193,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

WhiteHart - можеш ли да напишеш малко повече за теорията за разшираване на Вселената, за да се посмеем така групово над глупостта на така наречените "земни учени". Ти напиши накратко теорията, аз ще я оборя на 5 реда.

Те може би и сега ни наблюдават... Но това не ме интересува :) Аз ще ги чакам да дойдат. Сигурно тогава ще почне да ме интересува :wors:

WhiteHart - можеш ли да напишеш малко повече за теорията за разшираване на Вселената, за да се посмеем така групово над глупостта на така наречените "земни учени". Ти напиши накратко теорията, аз ще я оборя на 5 реда.

Много си самонадеян,приятелю...Вселената непрекъснато се разширява и това е факт,който ти можеш за обориш само на приказки...Ще кажеш "да,ама то не е така,а е така". Хайде,ще ти кажа най-очевидното нещо. Предполагам си чувал за доплеровия ефект? Ето какво представлява той :

"Ако една звезда например се движи към вас,излъчваните от нея светлинни вълни са притиснати като гънките на прибран акордеон.В резултат на това дължината на вълната става по-малка.Жълтата звезда ще изглежда леко синкава(защото вълната на синия цвят е по-къса от тази на жълтия).А ако звездата се отдалечава,светлинните и вълни се разтягат и така жълтата звезда ще изглежда червеникава.Колкото по-голямо е отклонението,толкова по-висока е скоростта на звездата. Така ако знаем промяната в честотата на една звезда,ще можем да определим скоростта и.При анализа на данните,за свое изумление Едуин Хъбъл открил,че галактиките се отдалечават от Земята с огромна скорост.Вселената не само се оказала много по-голяма от очакваното,но и се разширявала с огромна скорост.Хъбъл открил,че при галактиките се наблюдава не синьо,а червено отместване,причинено от отдалечаването им от нас. Откритието показало,че Вселената всъщност не е статична,както предполагали Нютон и Айнщайн,а динамична." Цитат - "Паралелни светове" - Мичио Каку.

Ето още инфо:

Но ако са верни наблюденията от последните години скоростта на това разширение не само не намалява, но и не остава постоянна, а това означава, че в действие са влезли някакви неизвестни сили, ускоряващи разлитането на галактиките. Според хипотезата на Андреас Албрехт тези сили отразяват въздействието върху нашата Вселена на процеси, протичащи в други пространствени измерения, недостъпни за нашето възприятие. Съществуват и други хипотези по този въпрос, но всички те се свеждат до това, че в нашата Вселена се забелязва някакво скрито енергетично поле, което се проявява като сила, ускоряваща разширяването на Вселената (по аналогия с невидимото “тъмно вещество” тази енергия също се нарича “тъмна”). Това поле е слабо: докато галактиките са били близо една до друга, гравитационното привличане между тях е превъзхождало това слабо отблъскване, но сега, когато разстоянията са станали достатъчно големи и гравитацията съответно е намаляла, тя вече не е в състояние да компенсира “разширеното поле” и започва да преобладава.

Да преведем всичко това на по-строгия език на науката. Скоростта на разширяване на Вселената се определя от скоростта на относителното раздалечаване на далечните галактики помежду им. Тази скорост, както беше показано от Хъбъл, е пропорционална на разстоянията между тях, така че при достигане на определено разстояние тази скорост трябва да надвиши скоростта на светлината. Но законът на Айнщайн (за невъзможността от надвишаване скоростта на светлината) не противоречи на това, защото този закон (на Айнщайн) се отнася за движение на материални тела или информация в пространството, докато в разглеждания случай отдалечаването става за сметка на разширението на самото пространство – защото Вселената се разширява не “в пространството” а “заедно с пространството”. Така че галактиките ще се разлитат и по-нататък, даже по-бързо от светлината, но пак светлината от тях никога няма да достига до другите галактики.

През 1929 г. космолозите откриха, че Вселената се разширява и това откритие доведе до теорията за „Големия взрив”, който е източник на цялата материя във Вселената.

Въпреки че експертите не са могли, нито пък са загрижени, да обяснят причината за Големия взрив, те допускат, че поради силата на гравитацията, скоростта на разширяването на Вселената би трябвало да се понижи.

Но през 1998 година, изследователи откриха по невнимание, докато се опитваха да измерят разстоянието от една супер-нова до Земята, че това разстояние е повече, отколкото те предполагали.

Това откритие, което се превърна в "ударна вълна" сред общността на астрономите, подтикна учените да предположат теорията за ускорението на разширението на Вселената.

Тази теория бе потвърдена по-късно в изследването на фоновата радиация на космически микровълни.

Учените остават объркани по въпроса какви са факторите, които причиняват разширяването на Вселената. Единственото, което могат да направят, е да ги нарекат „тъмна енергия”.

Много интересно защо се намеси религията по средата на темата, и какъв Господ за извънземни и що за глупости някой да очаква да разбере от Библията има или няма...

Много интересно защо се намеси религията по средата на темата, и какъв Господ за извънземни и що за глупости някой да очаква да разбере от Библията има или няма...

Има нещо общо между Господ и извънземните.Да помислим за древните египтяни.Те са вярвали в много божества ,които са контролирали живота им и са идвали от небесата.Възможно ли е извънземна цивилизация да е упражнила власт над тях и егитяните да са смятали ивънземните за свои богове. :grimace: .От своя страна извънземните са им дали знания и помощ за построяване на пирамидите.Интересни са фактите,че пирамидите в Гиза са построени успоредно на паралелите и меридианите.Също така тези пирамиди са подредени като съзвездието Орион.Това са сметки и точност непосилни за древния човек.Друг интересен факт е,че строежът на пирамидите не е документиран никъде,във нито една гробница,на нито една стена няма сцена със строежа на пирамидите.Явно извънземните добре са покрили всичко,ако цялата история е вярна разбира се :hush: .По тази логика и другите религии,могат да бъдат на същия принцип.Дано не богохулствам :)

WhiteHart - гледай сега аз ще направя едни такива съвсем прости разсъждения а пък ти си преценявай. Да учените са установили че галактиките се разбягват една от друга с голяма скорост и нали можем да опрелим горе долу къде е бил центъра преди големия взрив и след взрива те се разпръскват и така вселената уж се разширява. Добре материята тоест галактиките с тяхните си звезди и планети се движат на някъде ами какво става с пространството. За мен под вселена се има предвид пространство и в това пространство имаме материя. Някой по-нагоре беше написал това - "защото Вселената се разширява не “в пространството” а “заедно с пространството”. Сега някой учен да ти еказал как те определят че пространството и то се разширява, мда май такива технологии и изобщо начини да го определим ние хората все още нямаме. Така че никой не знае дали всъщност пространството наистина се разширавя, което всъщност би означавало че вселена се разширява, материята може да се разхожда както си иска из пространството това не е важно. Или пък представи си вселената като една сфера и естествено трябва да имаме една граница до където е стигнало това пространство. Някой учен да е наблюдавал това местенце да го наречем границата на Вселената. Ами после другия въпрос какво има отвъд това пространство което не е още част от вселената, но видители понеже вселената нали си разширява и пространството то тя някак си го превръща в пространство от вселента, а иначе там какво е а. Или пък да подема другия въпрос. Нали според теорията на вселената те е безкрайна. Има галактики на майната си които ние не можем да ги видим. Как сме сигурни че ние с ме центъра на вселената (големия взрив може да е станал другаде), той може да е някъде на друго място никой не знае. И тогава всичките теории как се разбягват видимите за нас галактики и разширяването на вселената отиват по дяволите.

Вселената не е безкрайна, просто умопомрачаващо голяма.Така нереченият ръб си съществува.Безкрайно е пространството ,в което е Вселената.Преди Големия Взрив е нямало Вселена ,а само пространството.Представете си колко голямо би се сторило на една бактерия изригването на атомна бомба.Безкрайно голямо ,но не и безкрайно.Ударната вълна стига до някъде и спира и има край.Но преди това ударната вълна обикаля света няколко пъти.Следователно според мен можем да смятаме,че главоломното движение на галактиките се дължи на ударната вълна от големия взрив,която действа все още.Галактиките са просто "шрапнелите" от взрива.Накратко идеята ми е ,че от нещо начално т.е. взрива ,неможе да се получи нещо безкрайно.Безкрайни са само числата.

Вселената не е безкрайна, просто умопомрачаващо голяма.Така нереченият ръб си съществува.Безкрайно е пространството ,в което е Вселената.Преди Големия Взрив е нямало Вселена ,а само пространството.Представете си колко голямо би се сторило на една бактерия изригването на атомна бомба.Безкрайно голямо ,но не и безкрайно.Ударната вълна стига до някъде и спира и има край.Но преди това ударната вълна обикаля света няколко пъти.Следователно според мен можем да смятаме,че главоломното движение на галактиките се дължи на ударната вълна от големия взрив,която действа все още.Галактиките са просто "шрапнелите" от взрива.Накратко идеята ми е ,че от нещо начално т.е. взрива ,неможе да се получи нещо безкрайно.Безкрайни са само числата.

Аз доколкото знам официалното становище на науката и на физиците е че вселената е безкрайна, ти какво си чел не знам. Също така според тази теория преди Големия взрив е нямало и пространство, ти пак какво си чел не знам. Според теб излиза че е имало някакво пространство (не знам какво това си е твое виждане) бум става врив на голямото камъче и се появила Вселената. И значи то и съществуващото пространство и то взело да се изменя накак си явно в резултат на взрива. И нали си го имало така наречения ръб, ами какви са разликите между пространствата от двете страни на ръба. Ти явно си посещавал ръба извинявай че пиша такива глупости.

Да галактиките са шрапнелите на взрива, аз ти казах, че се предполага от учените че има и много други галактики които ние от земята не можем по никакъв начин да ги видим. А да не би пък при тях да е станал Голения взрив, какво ще кажеш.

Другарки и другари,

избягахте от темата.

Чесането на езици (клавиатури), не помага особено за разгадаване на мистерията около извънземните. Публикувано изображение

По отношение на Вселената има вече такава тема.

Редактирано от Вало (преглед на промените)

:offtopic_s: some spirit, имам чувството,че говориш за неща,които много-много не разбираш. Няма да задълбавам повече в този офтопик, само ще те посъветвам да прочетеш някои от водещите трудове в космологията,преди да започнеш да опровергаваш всичко наред. Може и да хвърлиш око на "Даодъдзин" на Лао Дзъ - там се споменава за това "нищо" и за това как всичко се заражда от него. :hush: А иначе живот извън Земята има с абсолютна сигурност.И не ми излизайте с наивния аргумент "Ама няма доказателства". Позицията на отричането е най-лесна...

Малиии, как ше ви дера сичките! Зехте да ме дразните с тази Ваша всезнайковщина и БЕЗКРАЙНОТО цитиране на автори и източни философи. Аман бе! Ко ми дреме на мен имала ли край Вселената. По важно е какво разбирате под извънземни. Защото изградената представата на 99% от хората е че те са на 2 крака с две очи и т.н. Да ама не. Може да са съвсев различни и да не се побират в нашето въображение. Но както знаете(а може би не) аз съм твърд превърженик на НЕсъществуването на такива форми на живот. Просто не ми трябват. Има толкова много хора по тази земя, че не ми трябва и още от МАЙНАТА СИ. А и защо да си развалям вече изграден стериотип на живот. Ще кажете"Не си ли любопитен,бе? Изобщо даже, има толкова неизвестни неща и места на моята планета, че и 5 живота няма да ми стигнат, не ми е нужно друго. Дерзайте .

На тебе може да не ти трябват,ама аз пък си искам извънземните! :offtopic_s:

Аз доколкото знам официалното становище на науката и на физиците е че вселената е безкрайна, ти какво си чел не знам. Също така според тази теория преди Големия взрив е нямало и пространство, ти пак какво си чел не знам. Според теб излиза че е имало някакво пространство (не знам какво това си е твое виждане) бум става врив на голямото камъче и се появила Вселената. И значи то и съществуващото пространство и то взело да се изменя накак си явно в резултат на взрива. И нали си го имало така наречения ръб, ами какви са разликите между пространствата от двете страни на ръба. Ти явно си посещавал ръба извинявай че пиша такива глупости.

Да галактиките са шрапнелите на взрива, аз ти казах, че се предполага от учените че има и много други галактики които ние от земята не можем по никакъв начин да ги видим. А да не би пък при тях да е станал Голения взрив, какво ще кажеш.

Аз просто исках да изкажа моето мнение и моето виждане за нещата по-малко по-странен начин,а ти ми държиш сметка. Публикувано изображение Не не съм стигал до "ръба" и вместо наистина да "пишеш глупости",можеше да напишеш нещо смислено.Но стига сме се препирали.Всъщност никой не знае какво точно е имало преди Големия взрив.Всъщност "Според теорията за Големия взрив Вселената произлиза от безкрайно плътна и физически парадоксална сингулярност. Пространството се е разширило оттогава насам, като предметите са се отдалечили един от друг" цитат от Теория на Големия взрив

Да се върнем на темата.Наистина,защо извънземните приличат толкова на нас.Прилича на резултат от нечие бедно въображение.

Също така са известни много случаи на "отвлечени" от извънземни.Естествено нищо не е доказано,но да предположим,че извънземните наистина отвличат хора.Защо ? Експерименти,разни изследвания ? Други споменават ,че извънземните имплантирали извънземен зародиш в тяло на жена :offtopic_s: (нещата пак станаха научнофантастични).Да предположим,че и това е вярно.Извънземно родило се от жена не би ли приличало наполовина поне на човек ? :hush:

"Всяка секунда Слънчевата система се приближава към звездният куп М37 в съзвездието Херкулес с 230 000 километра. И все още има некадърници, които казват, че няма такова нещо, като напредък!" Кърт Вонегът Мили деца, малко статистика... Ако предположим, че живот възниква само с условията, които наблюдаваме тук, на Земята, то това означава, че теоритично живот може да съществува на средно разстояние 130 - 160 милиона километра от повърхността на всяка звезда, от ранга на Слънцето, следователно - само в Млечният път съществуват над 1 500 000 потенциални обитаеми системи... Вероятността в рамките на "зелената зона" да има две планети е реална при звезди с по-ниска плътност, но еднакви температура и светимост. Следователно.... евентуалният брой на потенциалните обитаеми планети е около 1 000 000... вероятността на тях да има живот от достатъчно дълго, за да достигне до интелигентна фаза е доста голяма... Друг фактор - в нашата галактика има над 300 000 звезди, които представляват онагледен пример на това, което ще е нашето Слънце след около 4 милиарда години. Ако предполажим, че около тях са обикаляли планети, обитавани от интелигетни цивилизации, то се предполага, че те са напуснали планетата си и са се превърнали в т.нар. "коснмическа раса"... Следователно - само за нашата галактика броят на евентуалните цивилизации е около 100 000... Във Вселената има над няколко милиона билиона галактики, което означава, че броят на потенциалните планети е толкова голям, че дори ме е страх да го смвтна... Не е рационално да се предполага, че съществува толкова огромна материя, и насред нищото на Космоса има само една форма на живот... това е егоистично и нелепо - щом ние сме се появили тук, то 100% някъде другаде, под друга форма, по друг начин се е образувала друга форма на живот - това е неизбежно :clap:

аххааха не ме разбра май какво исках да кажа, в предният си пост съм написал долу горе същото като тебе....

Тази пуста Вселена е толкова голяма, че наистина май на никой мозъка не може да си го представи.... На нас хората ни се струва, че тука на Земята има много място, много е голяма и да не говорим да тръгнеш да я обикаляш, колко време ще ти отнеме.....ами представте си какво е положението примерно на Сатурн или Юпитер...ако бяхмте там...май щеше да е още по пуста планетата от колкото нашата хубава Земя... а я сега като не знам за кво става въпрос във Вселената, какви ли планети ще има там...големи, малки...огромни..

Нашетп Слънце е миньонче в сравнение с други звезди...да не говорим пък за плътността...бях чел някъде преди години, може би в някой учебник по Астрономия, че плътността на белите джуджета била милиони пъти от там другите по-големи и масивни звезди, като Слънцето хич даже не го включвам.... таа бяха изчислили, че ако имаме една лъжичка с парченце от бяло джудже би трябвало да тежи около 9 тона, нещо такова, айде че отбягвам вече от темата....

Публикувано изображение Добре, разбрах...Няма да предявявам претенции за това колко знам за Вселената. Публикувано изображение Искаше ми се само да вмъкна, че каквото и да говорим за Нея, колкото и компетентни да сме - това не изключва вероятността, някъде из необятното пространство, да се разхождат малки зелени човечета !!! :clap::P:clap: Това в кръга на шегата - но така или иначе, аз вярвам, че има живот извън земята!!! Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Незнам дали сте гледали филма по Discovery "10 ways to be abducted by an alien".Аз току що го гледах и ме шокира една нова теория за извънземните.Според нея извънземните не са извънземни,защото не идват от космоса ,а от Земята ;) .Според същата тази теория Земята е куха,тъй като ядрото се върти по бързо от мантията.В тази кухина според теорията живеят тези същества.Двата изхода от този техен свят са северният и южният полюс.......Има известна логика ,тъй като извънземни кораби не са били наблюдавани в космоса (освен онези кадри от БТВ Документите) :nono:

saber123 и WhiteHart - аз поставих два основни въпроса, единия е как сме сигурни къде е станал Големия взрив и другият който е още по-важен как нашите учени установяват или ако щете измерват че пространството се разширявя - аз вече ви написах, че това че материята се разбягва не значи че и пространството се разширавя. Тъй като гледам никой от вас не ми отговори.

А пък по темата за извънземните, да има ги. Също не очаквайте и скоро да се появят официално пред нас хората. И не мислете че трябва да имат тела като нас, материални.

Според същата тази теория Земята е куха,тъй като ядрото се върти по бързо от мантията.В тази кухина според теорията живеят тези същества.Двата изхода от този техен свят са северният и южният полюс.

Сигурно имаш впредвид кухини в земната кора, която на места достига 70 километра дълбочина.

Бях чел, че са наблюдавани летящи чинии, изкачащи направо от водите до Антарктида и разкази на отвлечен военен за тази цивилизация. Също така на Север има много легенди за входове към тези кухини, даже са организирани няколко експедиции за тяхното търсене, незнам какво са открили :handshake:

Има известна логика ,тъй като извънземни кораби не са били наблюдавани в космоса

При мисии до Луната и други всякаш не са наблюдавани. Те и самите участници си признават, но на официално ниво се отрича, голям цирк.

как сме сигурни къде е станал Големия взрив

Има предположения, че се е състоял навсякъде в по-малка Правселена и е дал тласък за развитието и разширяването на сегашната ни вселена, която пък наподобявала пространствено-времеви мехур, който постоянно се разширява и накрая ще се пукне, утехата била, че нашата Вселена не била единствена, така че през някоя черна дупка можем да избягаме в друга Публикувано изображение

some_spirit Пространството е безкрайно - то е Нищо, с главно Н.Именно от това Нищо се появява всичко. Така че,като казвам,че Вселената се разширява,имам предвид,че се разширява материята. Нищото не може да се разшири или свие.То си е Нищо. А ако ми докажеш,че пространството е нещо,ще те призная... ;) Когато е запълнено с материя,то е проявено. Дори и квантовата физика вече стигна до извода,че има три нива на съществуване и че абсолютно всичко се заражда от нищото.

ами тъй кажи де, да разбера че си имам работа с пълен глупак. Разширяването на вселената било разширяване на материята. Значи вселенате е безкрайна пространството не мърда, това е според теб. Инашите учени тука наблюдават че близките галактики които виждаме се разбягват една от друга и това според теб е разширяване на вселената. Това според мен е някакво движение на галактиките, никой не знае как става, нито някой знае защо имаме галактики и много големи участъци където няма никаква материя. Аз пак ще напиша има зони от вселента дето с никакъв телескоп не можем да ги видим. Там сигурно пак има галактики. Те пак ли се разбягват една от друга и на къде се разбягват а, може да е в друга посока.

И доколкото аз съм наясно за вселена се има впредвид пространството и материята в него. Все едно представи си една сфера от пространство и вътре имаме материя. За да кажем че това нещо се разширява би трябвало да се има предвид че сферата се разширява, а не че материята вътре се движела нанякъде си и онези глупаци учените и те не могат да ти кажат накъде точчно са се запътили галактиките щото толкова са ни възможностите

Е да, ама непрекъснато се раждат нови галактики. Как тогава не се сблъскват. Може и да има и много празно място, но то е вакум и привлича галактиките една към друга :)

Пространството е безкрайно - то е Нищо, с главно Н

WhiteHart - пространството не е нищо с главно Н, ако няма пространство няма да я има и материята, понеже тази материя дето я виждаме около нас може да съществува само в пространството понеже е обемна.

Пространството е безкрайно,а Вселената т.е всички галактики са ВЪВ това безкрайно пространство.Това е.Колкото и да го мъдрим няма да научим отговора още дълги години,затова предлагам да спрем с темата за големината на Вселената.

WhiteHart е прав,като казва,че пространството е нищо,тъй като е вакуум ,а вакуума е нищо.Само небесните тела са материя в космоса.

myd сега като се замисля се сещам за още едни кадри,където някакъв обект в космоса ( в началото приличаше на метеорит) рязко променя посоката и скоростта на движение.Ако някой се сеща може да постне линк тук ако намери нещо Публикувано изображение

Редактирано от saber123 (преглед на промените)

Е да, ама непрекъснато се раждат нови галактики. Как тогава не се сблъскват. Може и да има и много празно място, но то е вакум и привлича галактиките една към друга

Това е, че във видимата от нас част от Вселената при определено разстояние галактиките се разбягват, тоест силата на привличане отстъпва на тази тъмна енергия, наричат я и антиматерия. Иначе има данни за галактически сблъсъци.

За да кажем че това нещо се разширява би трябвало да се има предвид че сферата се разширява, а не че материята вътре се движела нанякъде си и онези глупаци учените и те не могат да ти кажат накъде точчно са се запътили галактиките щото толкова са ни възможностите

Да, не може да се твърди на 100%, но на този етап на развитие няма как да погледнем на Вселената в нейната цялост.

myd сега като се замисля се сещам за още едни кадри,където някакъв обект в космоса ( в началото приличаше на метеорит) рязко променя посоката и скоростта на движение.Ако някой се сеща може да постне линк тук ако намери нещо

Гледа ли филмчето от този пост, към 60 минути е и на английски, но е много интересно Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.