Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съществуват ли извънземните или сме сами?

Извънземните форми на живот 668 гласували потребители

1. 1. Вярвате ли че съществуват или не?

• Да
      67%
      432
    • По-скоро да
      21%
      139
    • По-скоро не
      2%
      19
    • Не
      5%
      34
    • Нямам мнение по въпроса
      3%
      20

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

1.Малко фантазия и ще видиш как ще падне една звезда в училище Публикувано изображение Не казах цялата истина а се пошегувах :hush: Да стане малко по-оригинално :whist:

В условията на форума е споменато, че спам-а не е едно от най-добрите занимания, които можеш да практикуваш. Ако имаш сериозна позиция-то имаш поле за изява. Но ако мислиш, че някой ще се впечатли от тия простотии, то...толкова са ти възможностите.
  • Отговори 1,6k
  • Прегледи 193,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Отдавна не бях влизал тук, но като гледам не са ви уврели мозъците. Даже по лошо коментарите ви стават все по смешни и без никва логика. Абе в училище на какви глупости ви учат???Извънземни мили деца съществуват само в мозъците на писателите фантасти и оттам вие така да се каже сте се заразили. Много ми е интересно ако пък случайно се пръкне 1 извънземно като как ще реагирате, как ще общувате. То това е все едно едно време като са се видяли белите и индианците нищо добро не се е получило. Абе отивам да направя един плаж пък виж съм видял някоя руса русалка Публикувано изображение

ПП абе аз си падам по брюнетки

За русите важи лафа "Руса мацка да е**ш и семки да ядеш, нито ще се нае**ш нито ще се наедеш

Редактирано от leonardo (преглед на промените)

За русите важи лафа "Руса мацка да е**ш и семки да ядеш, нито ще се нае**ш нито ще се наедеш

Хм...ще ти кажа аз на теб едни семки Публикувано изображение:speak:

Отдавна не бях влизал тук, но като гледам не са ви уврели мозъците. Даже по лошо коментарите ви стават все по смешни и без никва логика. Абе в училище на какви глупости ви учат???Извънземни мили деца съществуват само в мозъците на писателите фантасти и оттам вие така да се каже сте се заразили. Много ми е интересно ако пък случайно се пръкне 1 извънземно като как ще реагирате, как ще общувате. То това е все едно едно време като са се видяли белите и индианците нищо добро не се е получило. Абе отивам да направя един плаж пък виж съм видял някоя руса русалка Публикувано изображение

На мен пък защо ли ми се струва, че твоят коментар е без никаква логика и смисъл?

Единствено ние ли сме създадени от Господ?

презвитер Стефан Стефанов

Публикувано изображение

Църквата приема този въпрос като въпрос. Нито в Библията, нито в творенията на някой от църковните Отци на него не е даден нито положителен, нито отрицателен отговор. Същото е засега положението и в сериозната наука – има само догадки, предположения и хипотези. Извън Земята досега не са открити дори най-малки данни и за най-първични форми на живот. Мисля, че този въпрос може да заема важно място в едно будно юношеско съзнание, но за един зрял човек с будно християнско съзнание той не стои на предна позиция. За религиозния, а и за всеки здравомислещ човек е ясно, че където и каквато форма на живот да бъде открита, тя може да бъде дело на единствения “Творец на всичко видимо и невидимо”.

В Символа на вярата ние изповядваме Бога като “Творец на небето и земята”. На земята Той е създал невъобразимо много видове живи същества. Не зная дали са изброени и дали е възможно да бъдат изброени всичките. Освен живите същества на земята, преди това Бог е сътворил и ангелите. Те са безплътни разумни “духове служебни” (Евр. 1:14). За човека в Словото Божие се казва: “Понижил си го малко нещо спроти Ангелите” (Евр. 2:7). Това понижение се изразява в нашата материалност. Т.е. ангелите ни превъзхождат с това, че са безплътни, безтелесни, нематериални. Те ни съпътстват и ръководят в нашия духовен живот. Съществуват и паднали ангели (Мат.25:41), водени от дявола, които са се възпротивили на Бога, отпаднали са от Него и враждуват против Него.

По-сложен е въпросът с т.нар. неидентифицирани летящи обекти (НЛО), след 1947 г., вследствие наблюдението на търговския агент Кенет Арнолд, добили популярност още като “летящи чинии”. Съществуват мнения, че такива не съществуват, а наблюдаваните обекти са метеорологични явления, балони, сонди, самолети, звезди, миражи, грешки, заблуди или лъжи. Един от изследователите на феномена – Phillip J. Klass, го нарича “красива приказка за възрастни”. Ала някои наблюдения на заслужаващи доверие хора са толкова достоверни, че не биха могли да се обяснят по този начин.

Подобни явления са съществували и в предишни епохи, но след Втората световна война се наблюдават много по-интензивно. Особено много наблюдения са регистрирани от началото на 50-те до края на 70-те години на миналия век. Съществуват каталози, в които подробно са описани хиляди свидетелства, които не биха могли да бъдат отхвърлени с лека ръка. Описани са много случаи на приземяване, на пряк контакт с хора, както и на белези и следи, оставени от тях. Най-странни от всички съобщения за НЛО са тези, които спадат към “близките срещи от трети вид”, т.е. тези, в които участват “одушевени същества” (“пришълци”, “хуманоиди”). Такива срещи често имат трагични последици за човешката психика: деградация на личността, умопомрачение, самоубийства. На това основание много сериозни изследователи стигат до заключение, че тези феномени не могат да бъдат обяснявани с космически пришълци, а представляват част от окултната област.

Наистина е странно, че хилядите “извънземни посетители” десетилетия наред “изследват” незначителни дреболии на Земята. Всъщност елементарните научни познания не дават възможност да се допусне, че става дума за извънземен разум. Космическите разстояния са толкова големи, че дори с най-голямата позната скорост – тази на светлината, те не биха могли да бъдат преодолени от никакъв биологичен вид. Оттам нататък е ясно, че проблемът НЛО е всъщност проблем СМО (средства за масово осведомяване). Чрез СМО “извънземните” въздействат на човешкото общество така, както излъчената на 30 октомври 1938 г. радиопиеса на Орсън Уелс по романа на Хърбърт Уелс “Война на световете”. Тогава някои слушатели изпаднали в такава паника, че се евакуирали в Скалистите планини и, по данни от Червения кръст, се завърнали по домовете си чак след шест седмици! Преди петнадесетина години голяма група русенци цял ден чакаха на летището приземяването на извънземни, които бяха “обявили” за това чрез екстрасенси. Не дойдоха, защото не сме били достойни да ги разберем. Приблизително по същото време аз лично се срещнах с контактьорка, която правеше “симултанен превод” на посланията на “мистър Зоин” от някаква планета. Той й “откриваше” много важни неща, ала в тях нямаше никакъв смисъл, всичко беше хаотично и невярно. На няколко конкретни въпроса по Евангелието “мистър Зоин” даде противоположни отговори.

Сигурно сте забелязали, че темата за извънземните има характеристиката на религиозна вяра. Мнозина вярват, че животът на земята не е сътворен от Бога, а е донесен от тях, че са създали могъщи цивилизации, че са построили пирамидите и други чудеса на древността, че дори самият Иисус Христос е “долетял” на космически кораб. “Доказателства” за това откриват в стенописите, изобразяващи Господнето преображение, които все им приличат на ракети.

Всички тези абсурди всъщност са насочени към една конкретна цел. В своята книга “Православието и религията на бъдещето” (С., 1997 г.), която Ви препоръчвам, иеромонах Серафим Роуз привежда много убедителни примери и доказателства, че тази цел е контрол над човешкото съзнание, за да стане то пригодно да приеме религията на бъдещето – поклонението пред дявола. Сред тези доказателства са сериозните изследвания на dr Jacques Vallee и dr J. Allen Hynek, според които произходът на извънземните, както и на полтъргайстите е земен. Джон Кил, който започнал да изследва НЛО като скептик, пише следното: “Истинската история на НЛО е история за призраци и фантоми, за странни умствени разстройства... Това е свят на измами..., в който самата реалност е изопачена от странни сили. Явно тези сили могат да манипулират пространството, времето и физическата материя... По всичко личи, че проявленията на НЛО в по-голяма или по-малка степен представляват разновидности на известния от векове демонологичен феномен”.

Дяволът се проявява по различни начини и под различни форми. “И не е за чудене: защото сатаната се преобразява в ангел на светлината” (ІІ Кор. 11:14). На DVD се разпространява филмът “Дяволът в Емили Роуз”, направен по действителен случай в Германия от 70-те години на предишния век, в който се разказва за демонско обладаване на една тинейджърка. Затова мисля, че неидентифицираните летящи обекти не са чак толкова неидентифицирани. В различните епохи дяволът се проявява под различни форми, но целта му е неизменно една и съща. А религията на бъдещето, която той моделира по много начини, един от които е НЛО, в голяма степен вече е религия на настоящето.

“Бог, Който някога заповяда да изгрее светлина от тъмнината, Той Същият озари сърцата ни, за да бъде светло познанието на славата Божия, проявена в лицето на Иисуса Христа” (ІІ Кор. 4:6).

Православие БГ

:rolleyes:

Олеле,какви глупости!!! Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Дядо поп нещо се чалнал май...Навсякъде му се привижда дявола. Ами елементарен човечец - не разбира,че дуализма не върши работа - доброто и злото са двете страни на една и съща монета. Ако унищожиш едното,отива си и другото.

Цитираното мнение на презвитер Стефан Стефанов е по-подходящо за темата "Съществуват ли извънземните или сме сами?"

• 2 месеца по-късно...

Refresh..! :wors: Аз пък съм реалист, и варвам само в това, което съм видял с очите си и съм се уверил, че има такова.. И за това съм 50:50 за съществуването на извънземни същества. Ако съществуват такива, се надявам ние да ме по-развитата цивилизация, и първи да стигнем до тях. Но ако те първи стигнат до нас, то те са по-развитата, следователно и по-силната такава. Все Вселената е толкова огромна, че нашето въобразжение не стига за да си представим дори. А сме изучили толкова малко част от нея, че не можем да твърдим нещо на 100%. Вижте колко години не можем да изучим нашата планета Земя, какво остава за Вселената.. ? ;) Дори не знаем на 100% Какво е началото й, как се е образувала и т.н. Да, има някакви хипотези, уж доказани до някъде.. Но това не значи, че е станало както се твърди в тях. А ако няма други същества във Вселената.. Нека е здраве! :P Дано не успеем в самозаличаването си, защото на там сме се запътили доста стермглаво.. Защото ако сме сами, и се заличим.. То какво следва.. Пустуш, която трябва да изчака още милиарди милиарди години за да се получи някоя планета, благоприятна за създаването от само себе си. :go ahead:

Редактирано от PcMan (преглед на промените)

Според мен не сме сами.Има едни същества наречени извънземни,но те са разбира се ИзвънЗемята.Такива хора,който изучават това нещо(и аз не им знам точно името)ще потвърдят,че има такива същества,но някой астрономи ще кажатче това е пълна измислица на човешката фантазия.

След адски дълги диспути, дълги като живота и два пъти по-изморителни, все още не сме стигнали до консенсус: Съществуват ли извънземните или сме сами? Да или не? Мисля, че по-въпроса се изписа прекалено много, без да се стигне доникъде. Аз мисля, че те все пак съществуват.

Според мен не сме сами.Има едни същества наречени извънземни,но те са разбира се ИзвънЗемята.Такива хора,който изучават това нещо(и аз не им знам точно името)ще потвърдят,че има такива същества,но някой астрономи ще кажатче това е пълна измислица на човешката фантазия.

Къртиш! :yanim::yanim::wors:

След адски дълги диспути, дълги като живота и два пъти по-изморителни, все още не сме стигнали до консенсус: Съществуват ли извънземните или сме сами? Да или не? Мисля, че по-въпроса се изписа прекалено много, без да се стигне доникъде. Аз мисля, че те все пак съществуват.

Ами то до консенсус никога няма да се стигне. Тоест няма да има еднозначен отговор, тъй като всеки мисли различно. Едни вярват, че има извънземни, други - не. Може би ако стане всеобщо достояние, че има такива и те слязат на земята и ги видят много хора, тогава ще има еднозначен отговор - да има. Но за сега си остава пълна загадка без еднозначен отговор.

Не може да сме сами в безкрайната Вселена.Някъде там,може би в друга Галактика има живи организми,но не се знае в каква степен на развитието си са,дали са разумни същества или не!Този въпрос за сега си остава загадка...но аз вярвам,че не сме единствени... ;)

Ама не мога да резбера защо толкова се изписа по тази тема... Извънземни-извънземни, нито ни пречат, нито ни помагат! Ако ги има - хубаво, ако не - пак! Какво ни интересува това има ли ги?

Ама не мога да резбера защо толкова се изписа по тази тема...

Извънземни-извънземни, нито ни пречат, нито ни помагат!

Ако ги има - хубаво, ако не - пак!

Какво ни интересува това има ли ги?

Все пак на някой им е интерестно,но аз съм сигурен,че на другите планети има живот независимо под какво тяло и душа е изразен,фактът,че има девет планети нищо друго не ме кара да мисля.!

Ти ги остави тия 9 планети,ама само в нашата галактика - Млечния път,има около 100 милиарда звезди! Шансът някъде да се е развил живот е огромен.Просто не е възможно да сме единствени и неповторими!Много себично от наша страна,ако твърдим това...

Нормално е, човешкото съзнание, като не може да възприеме нещо, да го отхвърля. ... Наскоро гледах документален филм - В нашата галактика има около 120 милиарда звезди със планетарни системи около тях. В цялата Вселена се предполага, че има около 110-120 МИЛИАРДА галактики, като нашата... Аз лично не мога да възприема такива цифри... не ми ги побира акъла... Ако решиш да преброиш до 1 милиард, например (изговаряйки по 3 цифри в секунда), ще са необходими около... 4.5 години... денонощно броене!!! Така че, със сигурност някъде има нещо живо и мърдащо, но дали ще ни дойде но гости... или ние ще им отидем... за това вече се съмнявам :wors:

Ако искате моето мнение, извънземни няма.Има масова манипулация на хората от медиите, както казва и Stalik по-горе.Говорим си за небесни същества.Има ангели, има и паднали такива.Къде мислите са вторите?Седят и ни гледат отстрани?Нищо подобно.Дявола има една цел, унижожаване на Божието творение, чрез всички възможни средства.Особенно популярното-измама.Привиждат ни се дяволи?Да, може би е така.Само се огледайте, колко измама има в нашият свят, няма почти нищо сигурно и истинско.Темата за извънзмните е толкова удобен инструмент за тази цел.Цитирах го вече някъде.В Библията пише: А в последното време ще настанат усилни времена и хората няма да търпят здравото учение, а ще слушат бесовски учения.И понеже си отвърнаха ушите от истината, Бог праща заблуда да действа между тях.Цитирам по памет.Искате ли Бог да ви изпрати заблуда?Самият Исус казва, че ще дойдат хора, които ще се предствят за Него.Че тия същите ще покажат големи чудеса и разни страхотии на Земята, че и на небето горе.Но няма да са от Бога, а от дявола.Всички тия предупреждения имат една цел, да ни предпазят от измама.Мислите ли, че сте неподатливи или че вие ги "знаете нещата" и не на мен тия.Аз защото не си мисля така за себе си.Знам едно, дяволът е най-големият лъжец, но той не лъже безогледно, той лъже финно и с цел.Той ще направи черното да изглежда бяло.За да спечели душата ви.И той използва всякакви техники за измама, за да може да излъже колкото се може повече хора.А извънземните са доста удобен инструмент за това.Както беше написано, тези проявления имат засилващ се характер през последните 75-80 г.По телевизията се показват снимки даже тела на пришълци.Съвсем на скоро по Discovery имаше филм за това, там просто разбиха всякакви такива илюзии със много сериозно доводи.Хем те не гледат нещата от моята гледна точка и не свързват извънземните с дяволки проявления.Какво да кажа повече.И защо ни се иска да има извънземни?Защото не ни се иска да има Бог, който ни наказва за греховете ни и ни държи сметка.Не е ли така?

....И защо ни се иска да има извънземни? Защото не ни се иска да има Бог, който ни наказва за греховете ни и ни държи сметка. Не е ли така?

Не виждам противоречие в съществуването на разумен живот извън земята и съществуването на Бог.

Вселената е огромна. Само в нашата галаткика има между 200 и 400 милиарда звезди. В наблюдаемата Вселена има над 100 милиарда галактики. Би било разхищение Публикувано изображение всичките да са ненаселени. Публикувано изображение

От Будистка гледна точка само в нашата галактика има още поне 7 места на които съществува разумен живот. Но това според мен няма особено значение за живота ни тук и сега. Ние не познаваме съседите си, отчуждаваме се и в известен смисъл един за друг сме извънземни. Публикувано изображение

Според мен, извънземни не са посещавали земята.

Много ясно,че има. Хайде докажете ми,че няма! Не можете,нали... Публикувано изображение

Все пак си мисля, че трябва да има и други освен нас някъде там, защото- Вселената е прекалено голяма. И невъзможно това, което виждам, да е най-висшата форма на съществуване .

Както пише едно дете в книгата на Михаил Димов "Децата пишат писмо до Бог" :

Цветята Ти са се получили по-добре, отколкото човека.

Публикувано изображение

Много ясно,че има. Хайде докажете ми,че няма! Не можете,нали... Публикувано изображение

A защо ти не докажеш че има :clap: .

Ако позволите, бих направил следното обобщение:

1.Извънземните идват и си отиват, когато поискат.

2.Не контактуват с нас, в смисъл няма никаква установена връзка с техни представители.

3.Летателните им апарати се движат с невъзможни траектории

4.Произходът им неизяснен

5.Не е ясно с какви технологии разполагат

6.Намирани са тела на тези индивиди, при катастрофи на техните апарати.

7.Приписват им се качества на свръхразвита цивилизация

8.Сочени са като виновници за живота на Земята и създаването на човека, както и за построяването на много древни паметници.

На мен не ми е много ясно.Да караме подред:

1.Идват и си отиват.Какъв е смисъла от такива посещения?Защо не се покажат явно?

2.Защо не установят някаква връзка със земни представители.Какво търсят в крайна сметка тук?Каква е тяхната цел?

3.Фигурите, които се виждат на разни снимки или филми са невъзможни за някое земно летателно средство.И не само това, такова движение противоречи на ред физични закони, например за гравитацията.Или в нашият свят тези закони не им действат.Как така?

4.Откъде идват?Никой не знае.Няма и предположения.

5.Тяхната технология явно е силно развита.Но тя е загадка за нас.Нейното обяснение може да се намери в научно фантастичните романи.Това обаче не е никакво доказателство, за съществуването й.

6.Снимките на разни пришълци се показват по телевизията и се сочат като доказателство.Обаче в повечето случаи, да не кажа всички, става дума за доста умела фалшификация и маскард.Именно това беше развенчано пак по телевизията.

7.Техните апарати, технологии т.н. явно са много напред.Обаче нямаме на разположение такъв апарат, даже и катастрофирал, който да бъде изследван.И как катастрофират пък им ги няма корабите, от небето ли падат?Казвам го, защото се показват само снимки на мъртви извънземни, а пък на техните кораби не.В повечето случаи те са снимани в небето, неясни и размити снимки.Тяхната технология няма никаква цел.Защо са тук?Да ни помогнат или да ни унищожат?Нито едното явно.Да ни наблюдават, защото сме техен експеримент?От досегашното им поведение, най-вероятно.Но и в това няма особен смисъл,най-малко не се намесват в експеримента си и не го контролират.За какво им е тогава?

8.Тук засеганах част от въпроса по-горе.На извънземните се приписват качества на всемогъщество.Дали имат такива наистина?И ако са строили нещо в древността, пак, какъв е смисъла.Да ни напмоня за тях?С какво по-точно?

На всички тези въпроси аз не намирам логичен отговор.Като бях малък се увличах много по научната фантастика.После се занимавах с астрономия.И преди да срещна Бога се убедих за себе си, че извънземни няма.Няма и логика в тяхното съществуване.Ако ги имаше, досега да сме разбрали за тях.Има космичеки телескоп-Хабъл, чиято единстена цел е да търси сигнали от Космоса, сигнали

на разумен живот.И вече десетилетия е там и нищо не е открито.Хвърлят се милиарди за да се открие чужд разум и няма никакъв ефект.Тогава?Помислете, ние живеем на уникално място.В цялата Слънчева система, само на Земята има идеални условия за живот.Учените досега не са открили подобна планета в целия изседван Космос.А нашата се намира на точното разстояние от Слънцето, нито по-близо, нито по-далеч.Как се е озовала там?Нейната ос е наклонена точно колкото трябва за да имаме стабилен климат.Ние живеем на уникално място в цялата Вселена.Откъде знам ли?В познатата ни Вселена няма друго такова място, а за непознатата няма смисъл да говорим.Защото не можем да градим убежденията си на предположения и догадки.Тезата, че евентуално това може и да не е така не е никакво доказателство за каквото и да било.Пак казвам, в това се инвестират милиарди и няма никаква полза.Същевременно милиони хора по света умират от глад и болести.И тия пари , хвърлени за една загубена кауза, които могат да помогнат в друго направление, за тях никой не държи сметка.Те са"научни изследвания".Няма нищо научно в търсенето на извънземен живот.Не съм чувал нито една приемлива постановка, ако някой знае, нека да я изложи.Аз не съм против прогреса, напротив.Но това търсене, няма да се увенчае с успех.И следователно от него няма смисъл.Пак ви казвам, ние живеем на уникално място.Но за нас това място се е превърнало в Бог, ние обожествяваме природата, наричаме я майка.А всичко това е създадено, дори цялата Вселена с нейната необхаватност и величие, за да ни говори за Бога и Неговото всемогъщество.Че няма нищо случайно на този свят, че нещата не се случват от само себе си, движени от слепи сили.Че ние като хора, сме уникално творение имащо своя Творец.Вгледайте се в себе си и се попитайте честно, аз дали съм толкова сложно устроен?Откъде са дошли вашите емоции, въображение, влоя, чувства?И после кажете, че всичко това е еволюция или сляпа случайност.А може и извънземни.Не си даваме сметка, какви сме, предпочитаме да се отъждествяваме с маймуни, отколкото с Бога.Бог не умря за маймуните.Ние живеем в толкова сложно устроен свят, че това само по себе си трябва да ни говори нещо.Ето, стоите пред компютъра си, четете това писание и си мислите, тоя пак с неговите глупости, поне една част от вас.Каква мислите е вероятността, той (компютъра) да е продукт, на случйност или да кажем взрив на компютърни схеми, транзистори, кондензатори и т.н., които по волята на случайността са се наместили в кутията и сега вие се радвате на една добра машина?!Аз защото нямам чак такава вяра за да го повярвам, че може да е възможно.Това е елементарен пример.Но да се върна на извънземните и да попитам, тях кой ги е създал?И техните създатели евентуално откъде са се пръкнали и те?Защото материята не е вечна, тя няма таква характеристика.Нищо в нашият свят не е вечно. Тогава, откъде е дошло всичко?Това оставям на вашето въображение.

Ако позволите, бих направил следното обобщение:

1.Извънземните идват и си отиват, когато поискат.

2.Не контактуват с нас, в смисъл няма никаква установена връзка с техни представители.

3.Летателните им апарати се движат с невъзможни траектории

4.Произходът им неизяснен

5.Не е ясно с какви технологии разполагат

6.Намирани са тела на тези индивиди, при катастрофи на техните апарати.

7.Приписват им се качества на свръхразвита цивилизация

8.Сочени са като виновници за живота на Земята и създаването на човека, както и за построяването на много древни паметници.

Различни хора говорят различни неща.

Възможно е и:

9. Извънземен разум съществува на други планети и досега никога не са контактували с нас.

На извънземните се приписват качества на всемогъщество.

Според мен до известна степен са като нас. Съвършени в същността си, но също изпитващи много комбинации от смущаващи чувства. Също се раждат, остаряват, разболяват се и умират. Изпитват и радост и щастие през живота си и се чудят дали са сами във Вселената.

Има космичеки телескоп-Хабъл, чиято единстена цел е да търси сигнали от Космоса, сигнали

на разумен живот. И вече десетилетия е там и нищо не е открито.Хвърлят се милиарди за да се открие чужд разум и няма никакъв ефект.

Tова не е целта на телескопа Хъбъл.

Тогава?Помислете, ние живеем на уникално място.В цялата Слънчева система, само на Земята има идеални условия за живот.Учените досега не са открили подобна планета в целия изседван Космос.

Вселената е огромна. Само в нашата галактика има между 200 и 400 милиарда звезди. В наблюдаемата Вселена има над 100 милиарда галактики. Разстоянията са огромни и техниката ни все още несъвършена. Все пак има открити планети около някои звезди.

Ние живеем на уникално място в цялата Вселена.Откъде знам ли?В познатата ни Вселена няма друго такова място, а за непознатата няма смисъл да говорим.

Цялата ни достатъчно добре позната вселена на практика се изчерпва със Земята. Дори и тук почти всеки ден се откриват нови животински видове. Най-близката до нас звездна система, всъщност е много далече. Тук малко информация.

Пак казвам, в това се инвестират милиарди и няма никаква полза.

Твърдиш, че в търсенето на извънземни се инвестират милиарди? Можеш ли да посочиш доказателства в подкрепа на това твърдение. Кой и защо инвестира милиарди?

Един от най-големите проекти за търсене на извънземен разум е доброволен. Нарича се SETI@Home

Повече тук.

Но това търсене, няма да се увенчае с успех.

Това е спорно твърдение.

Всъщност няма причина да се твърди, че извънземни са причина за живота на Земята.

Но няма и причина да се твърди, че не съществуват.

Alesys : Да,планетата ни наистина е разположена в един "златен пояс", където условията за живот са перфектни,и това съчетание от условия се среща много рядко.Но опитай да осъзнаеш гигантските мащаби на Вселената - няколкостотин МИЛИАРДА звезди само в нашата скромна галактика - Милки уей :) А има още милиарди други галактики - ако сметнеш процентната вероятност около някоя от всички тези билиони звезди да има планети,които се намират в също такъв "златен пояс" , ще получиш почти стопроцентова вероятност. Пък и е доста самовлюбено от наша страна да твърдим,че в цялата невероятно огромна Вселена ние сме единствените живи същества...Със сигурност другаде има разумен живот.Той може би е коренно различен от нашия,различен до такава степен,че дори прекият контакт би се оказал невъзможен. Но може би има и същества,подобни на нас,с които общуването би било възможно.Но истинският проблем са разстоянията - те са невъобразими,и дори да се пътува със скоростта на светлината,пак е невъзможно две цивилизации да осъществят контакт,ако са много отдалечени една от друга. Съвременната астрофизика прави някои предположения относно черните дупки и тяхната способност да изкривяват времето и пространството,като се смята,че един ден бихме могли да ги използваме като един вид коридори към други галактики,но все пак засега това са само теории.Времето ще покаже. Но за мен е абсурд да сме сами в цялото Съществуване.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.