Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съществуват ли извънземните или сме сами?

Извънземните форми на живот 668 гласували потребители

1. 1. Вярвате ли че съществуват или не?

• Да
      67%
      432
    • По-скоро да
      21%
      139
    • По-скоро не
      2%
      19
    • Не
      5%
      34
    • Нямам мнение по въпроса
      3%
      20

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

То се знае,че има извънземни.И хора са контактували с тях.Но просто НАСА крият много и не само НАСА де.Извънземните са ни посещавали...!Ако събера малко смелост ще ви разкажа едно нещо,ама още се двуумя Публикувано изображение

Давай смело, Тома неверни ще го има, докато свят светува.

Давай пич,разкажи историята. Със нетърпение чакам, направи темата по-интересна. То невярващи винаги ще има така че смело, не се колебай, нищо няма да загубиш.

Съгласен съм с всички по-горе, tommcat разкажи историята си!

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 193,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

почти сички в тая тема се аргументират с нещо повечето даже изписаха сигурно един А4 формат даже снимки се даваха и разни цитата а той се аргументира само с казаното 3 реда по-нагоре

И да не би тия снимки те да са ги правили.Взети са от Google и от някакви други сайтове там.Аз въобще не

гледам това,което пише в интернет!

Добре ще ви разкажа историята!

Имам една жена,която живее до нас казва се Веса,тя е на 40 години,много е добричка и свястна.Аз много се имам с нея.Наскоро ходих в тях да се видим,а по принцип като се съберем с нея и винаги си говорим за изънземни за религия и такива работи.Та тя ми разказа за една нейна колежка(казва се Людмила),която от много време си контактува с някакъв глас(женски),но без да вижда никой.Този глас идва при нея когато ще стане нещо лошо и и казва какво да направи за да го предотврати и това което и казвал гласа винаги и помагало,и.Людмима можела да вика гласа при нея когато си поиска,но след разговора с него била много изморена имала главоболие.И тя го е питала за много работи,питала го е"Какво си ти",гласа и отгиворил,че е от друго съзвездие,че тяхната цивилизация е по развита и имало още много цивилизации,които са по развити от нас имало и такива,които са по слабо развити от нас.Така Людмима си говорела с гласа около 2 години и му казала,че иска да го види,гласа и отговорил,че още не е готова,че се изисква много енергия,но тя настоявала и той и казал да застане пред огледалото и ще види отражението му.Людмила застанала пред огледалото и видяла двуметрова жена с бронзов цвят на кожата и трето око,което било на челото.

Людмила е разговаряла с този глас за много работи.Един ден го попитала има ли господ,има ли рай има ли ад,и кой ни е създал?Гласа и отговорил,че няма господ,няма ад,няма рай и,че 30% от това което пише в библията е вярно.И тогава Людмила попитала,кой ни е създал.Гласа и казал,че в слънчевата система има планета,която се намира зад слънцето,има в предвит,че когато нашата планета е пред него например,тази другата планета е зад него.И на много хиляди години 2-те планети се засичали(били на много близко разтояние.Казала,че още преди ние да съществуваме тази цивилизаци слиза на планетата Замя и ни създават.Казала,че ние сме техен експеримен и когато планетите се засекат(което става на много хиляди години)те ни посещават за да видят как се развиваме.И казала,че този народ са слелзи на земята и са построили пирамидите и,че йериглифите е техен древен език.И казала,че има висша сила,която стой над всички раси,и всека цивилизация си има дума за това Господ например.Казала,че ако човек живее правилно живота си,когато той умре се преражва на някоя друга планета,при някоя по развита цивилизация и така и ако там живее по добре цикъла с прераждането придължава,а ако е живял неправилно човек се преражда отново тук на Земята,докато не се научи да живее правилно.

Аз имам голямо доверие на леля Веса и когато чух това,което съм написал по-горе,че сме експреримен на някаква друга цивилизация,че 30% от библиата е вярно,направо незнаех какво да си мисля.Преди много вярвах в бог,но сега вярванията ми са много объркани и незнам в какво да вярвам.Много съм объркан.Но знам,че леля Веса е много свястна и умна жена.

Добре готов съм,айде почвайте ме Публикувано изображение

ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ВЯРВА В КАКВОТО СИ ПОИСКА!

Редактирано от tommcat (преглед на промените)

Браво! Престраши се... Ами не е толкова странна историята,дори бих могъл да повярвам в нея... Повечето неща и без това вярвам в тях - примерно че няма бог,ад,рай, че сме експеримент на друга цивилизация...В прераждането също вярвам. Така че,възможно е това,което са ти разказали, да е вярно.

Интересна история. Подобни неща съм чувала, но на кого да вярвам по-напред.. Има доста теории за зараждането на Земята, за пирамидите.. и такива странности :love: Но иначе има доста логика в разказаното от теб, tommcat, мерси, че се пристраши :P

tommcat, интересна история.Браво че я сподели с нас.Ако ти е интересно да четеш за будизма, там би могъл да намериш отговори на доста въпроси, не като религия, а като философия, обяснение-къде и как и защо ни има, какво сме...

Човек е свободен да вярва в каквото избере, а че не сме сами във Вселената е ясно и тези случки за пореден път го доказват.Но не сме дорасли да разберем и да повярваме...

..............

Аз имам голямо доверие на леля Веса и когато чух това,което съм написал по-горе,че сме експреримен на някаква друга цивилизация,че 30% от библиата е вярно,направо незнаех какво да си мисля.Преди много вярвах в бог,но сега вярванията ми са много объркани и незнам в какво да вярвам.Мног съм объркан.Но знам,че леля Веса е много свястна и умна жена.

Ами .... защо си се объркал, толкова е просто - ако вярваш в бог, то вярвай в съществата, които са ни създали! Ако това, че са по-развити не ги прави богове, то вярвай, че бог е висшата сила над всички раси, която може да контролира всичко! Вярвай, че тя не е материална, а съществува само като енергия! Може би това я прави най-висшата сила на вселената ............... :love:

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

Tomcat чесно да ти кажа не знам какво да кажа. Хем ми е смешно и в същото време съм смутен че има толкова заблудени хора. Как може така да им работят мозъците - та братята Стругацки ряпа да ядат (бронзова жена с трето око Публикувано изображение ) - да ти приличаме на шарани! Така че мислех дори да съм по краен в мнението си но айде от мен да мине.На това което ти е казала тази твоя леля Веса му викат шизофриния - раздвоение на личноста Публикувано изображение

Tomcat чесно да ти кажа не знам какво да кажа. Хем ми е смешно и в същото време съм смутен че има толкова заблудени хора. Как може така да им работят мозъците - та братята Стругацки ряпа да ядат (бронзова жена с трето око Публикувано изображение ) - да ти приличаме на шарани! Така че мислех дори да съм по краен в мнението си но айде от мен да мине.На това което ти е казала тази твоя леля Веса му викат шизофриния - раздвоение на личноста Публикувано изображение

Доста е различна шизофренията ама карай.Та leonardo, солта, пипереца, подправката, лютата чушка си ти на тази тема Публикувано изображение

Е,ти пък както му се нахвърли на човека...

Той просто преразказва разказа на друг човек,и не се мъчи да те убеди в нищо...

Ти ако искаш вярвай... Публикувано изображение

p.s. Леонардо имах предвид

Редактирано от WhiteHart (преглед на промените)

На това което ти е казала тази твоя леля Веса му викат шизофриния - раздвоение на личноста Публикувано изображение

В повечето случаи това е вярно, тоест разсъжденията са плод на шизофрения. Но задавал ли си си въпросът какво е шизофрения? Много хора определят шизофренията като чуждо влияние върху човешкия мозък. Тоест, същества от друг свят взимат контрол над човешкия мозък. Иначе как ще се раздвои мозакът сам? И ... това не е ли доказателство, че има вмешателство (тоест присъствие) на чужди същества?

tommcat, тоя път ще ти кажа браво и то съвсем искрено! :whist:

Историята е много хубава и по-голямата част от нея звучи много убедително! Това разбира се не доказва, че е вярна. Както ти казваш, всеки може да вярва в каквото си иска.

И от цялата наистина хубава история има едно нещо дето я разваля и звучи някак ... невъзможно:

(поне от научна гледна точка)

Гласа и казал,че в слънчевата система има планета,която се намира зад слънцето,има в предвит,че когато нашата планета е пред него например,тази другата планета е зад него.И на много хиляди години 2-те планети се засичали(били на много близко разтояние.

...

и когато планетите се засекат(което става на много хиляди години)

1. Не мислиш ли, че все някой телескоп в орбита (не на Земята) щеше да я "види" тая планета?

2. Сега ме мързи, защото трябват наистина много много големи изчисления, но все пак мога да ти изчисля (очевидно е) и докажа, че според тия данни планетите при засичането си щяха да са толкова близко, че щяха да се сблъскат и то ако не от първия път, то все някой път ще се сблъскат. Просто за периодите, които говориш следва, че и двете планети са приблизително на еднакво разстояние от Слънцето (средно разстояние). Когато цифрите говорят и Боговете мълчат! :eek:

3. Тая планета щеше да има доста признаци (влиянието й около другите тела), по които да се открие от учените, имайки предвид докъде е стигнала астрономията и оптиките...

Това че противоречи с науката не означава, че не може да вярваш в него. Истоярията наистина ми хареса! :)

П.П. Отдавна се бях отказал да пиша в тая тема, защото се превърна в абсолютен спам ама айде! :)

П.П. 2 Възможно е да се засичат и не се сблъскват ако тая другата планета има орбита подобна на кометите. Тогава е напълно възможно, само че такива орбити не са присъщи за ПЛАНЕТИ от Слънчевата с-ма. Трябва да е много сплесната орбитата, а това би се получило доста трудно и със сигурност трябва да е създадена по-различен начин и по-различно време от останалите планети. И така да е пак има шанс да се сблъска с коя да е от планети. Вече зависи и от ъгъла орбитата спрямо другите... както и да е много сложно става.

И да е във тоя втория случай то пак има противоречие. Планетата НЕ е "зад" Слънцето. Половината година е "пред" другата половин година е "зад".

Ето какво имах предвид (набързо надраскано):

Публикувано изображение

Е, каквото и да е НЯМА да е планета, но както и да е.

Редактирано от GFreeman (преглед на промените)

• Автор

И от цялата наистина хубава история има едно нещо дето я разваля и звучи някак ... невъзможно:

(поне от научна гледна точка)

1. Не мислиш ли, че все някой телескоп в орбита (не на Земята) щеше да я "види" тая планета?

2. Сега ме мързи, защото трябват наистина много много големи изчисления, но все пак мога да ти изчисля (очевидно е) и докажа, че според тия данни планетите при засичането си щяха да са толкова близко, че щяха да се сблъскат и то ако не от първия път, то все някой път ще се сблъскат. Просто за периодите, които говориш следва, че и двете планети са приблизително на еднакво разстояние от Слънцето (средно разстояние). Когато цифрите говорят и Боговете мълчат! :wors:

3. Тая планета щеше да има доста признаци (влиянието й около другите тела), по които да се открие от учените, имайки предвид докъде е стигнала астрономията и оптиките...

Това че противоречи с науката не означава, че не може да вярваш в него. Истоярията наистина ми хареса! :blink:

П.П. Отдавна се бях отказал да пиша в тая тема, защото се превърна в абсолютен спам ама айде! :blink:

П.П. 2 Възможно е да се засичат и не се сблъскват ако тая другата планета има орбита подобна на кометите. Тогава е напълно възможно, само че такива орбити не са присъщи за ПЛАНЕТИ от Слънчевата с-ма. Трябва да е много сплесната орбитата, а това би се получило доста трудно и със сигурност трябва да е създадена по-различен начин и по-различно време от останалите планети. И така да е пак има шанс да се сблъска с коя да е от планети. Вече зависи и от ъгъла орбитата спрямо другите... както и да е много сложно става.

И да е във тоя втория случай то пак има противоречие. Планетата НЕ е "зад" Слънцето. Половината година е "пред" другата половин година е "зад".

Ето какво имах предвид (набързо надраскано):

Публикувано изображение

Е, каквото и да е НЯМА да е планета, но както и да е.

Ами според на учените им е известно,че тази планета съществува и на НАСА и на руснаците...Ама крият от нас(обикновенните хора).

А за въртенето на планетите имах в предвид,че когато нашата планета е "зад" слънцето другата е "пред"слънцето и обратното,когато нашата е "пред"слънцето другата е "зад" него.И на много хилиди години се засичат,и тогава ни посещават.

А за въртенето на планетите имах в предвид,че когато нашата планета е "зад" слънцето другата е "пред"слънцето и обратното,когато нашата е "пред"слънцето другата е "зад" него.И на много хилиди години се засичат,и тогава ни посещават.

Именно за тоя случай казах, че е НЕВЪЗМОЖЕН ТЕОРЕТИЧЕСКИ!

Ами според на учените им е известно,че тази планета съществува и на НАСА и на руснаците...Ама крият от нас(обикновенните хора).

Мисля, че и един най-прост любител-астроном би открил такава планета, за която ти говориш. И да крият НАСА такова нещо не могат да прикрият.

tommcat, а споменато ли е кога за последно са се засичали и са кацали тука на Земята?

Да не са тия изроди дет ги трепах с лоста ве? Публикувано изображение

Мисля, че и един най-прост любител-астроном би открил такава планета, за която ти говориш. И да крият НАСА такова нещо не могат да прикрият.

tommcat, а споменато ли е кога за последно са се засичали и са кацали тука на Земята?

Ами ... до колкото виждам на земята стават все повече катаклизми, причината за които не е обяснена научно и казват, че такова нещо може да се случи, ако космическо тяло мине доста близо до земята и повлияе върху ядрото й. А и .......... ти за комети не си ли чувал. Колко често минават комети покрай земята, защо извънземните да не идват с тях ..............
  • Автор

Ха-ха-ха ако ти трябва помощ викай Публикувано изображение

Забравих да спомена,че когато планетите се засичат те остават така за 10 години.Следователно "ТЕ" са тук за 10 години.

Ами ... до колкото виждам на земята стават все повече катаклизми, причината за които не е обяснена научно и казват, че такова нещо може да се случи, ако космическо тяло мине доста близо до земята и повлияе върху ядрото й.

Върху какво да повлияе? Ядрото? ... Публикувано изображение

А и .......... ти за комети не си ли чувал. Колко често минават комети покрай земята, защо извънземните да не идват с тях ..............

Чувал съм за комети.

Е и?

Аз това казвам. Че и да има нещо такова, въпросната "планета" трябва да е всъщност комета, за да се засичат за хиляди години със Земята и тая "планета" (комета) не стои зад Слънцето (както е описано в разказа).

Комета, ОК. Ма много неподходящо място са си намерили нашите сътворители - толкова развита цивилизация. За няколко години ще им се стопи "планетата". хахаха. Пък и какък е броят на населението на тази цивилизация? - сигурно там живеят 5 селянина на кръст хаха. Публикувано изображение

Е вие съвсем го ударихте на селска седянка тук! И някви фантасмагории обсъждате дето и вие не си вярвате. Публикувано изображение

Върху какво да повлияе? Ядрото? ... Публикувано изображение

Чувал съм за комети.

Е и?

Аз това казвам. Че и да има нещо такова, въпросната "планета" трябва да е всъщност комета, за да се засичат за хиляди години със Земята и тая "планета" (комета) не стои зад Слънцето (както е описано в разказа).

Комета, ОК. Ма много неподходящо място са си намерили нашите сътворители - толкова развита цивилизация. За няколко години ще им се стопи "планетата". хахаха. Пък и какък е броят на населението на тази цивилизация - предполагам си чувал за размерите на кометите? - сигурно там живеят 5 селянина на кръст хаха. Публикувано изображение

Хахахаха, ти не знаеш ли, че повечето катаклизми на земята са в резултат на неправилното функционилане на ядрото на земята. (Или ти май не знаеш, че планетата ни има и ядро :wors: - това е шега, не се засягай) А и повечето учени си обясняват неправилната (или повишена) активност на ядрото с влиянието на космическите тела и най-вече слънцето върху него!

А ... за кометите не съм казвал, че живеят там, а че ги използват за транспорт! :blink:

Хахахаха, ти не знаеш ли, че повечето катаклизми на земята са в резултат на неправилното функционилане на ядрото на земята. (Или ти май не знаеш, че планетата ни има и ядро :blink: - това е шега, не се засягай) А и повечето учени си обясняват неправилната (или повишена) активност на ядрото с влиянието на космическите тела и най-вече слънцето върху него!

Хехе остана и да не знам, ядрен физик съм все пак (с лост в ръка)! Публикувано изображение

Сериозно, вижда ми се нелепо специално кометите да влияят на ядрото.

А ... за кометите не съм казвал, че живеят там, а че ги използват за транспорт!

Тука има разминаване. Аз говоря частично и само за историята - че е невъзможно да има такава планета, може обаче да е комета, но на комета не биха живели (опровергавам я). А ти говориш попринцип. :blink:

П.П. Че и гориво не плащат! :wors:

Хехе остана и да не знам, ядрен физик съм все пак (с лост в ръка)! Публикувано изображение

Сериозно, вижда ми се нелепо специално кометите да влияят на ядрото.

Тука има разминаване. Аз говоря частично и само за историята - че е невъзможно да има такава планета, може обаче да е комета, но на комета не биха живели (опровергавам я). А ти говориш попринцип. :)

П.П. Че и гориво не плащат! :)

Хахаха, дааа и гориво не плащат.

Но ти си ядрен физик. Говориш от научна гледна точка! Не е възможно да има такава планета - теоретично. Ами ако има, ами ако ТЕ са толкова развити, че могат да я скрият от нас? Ами ако те са създали кометите точно с цел предвижване .......... ? Отвори малко въображението си и помисли - ами комети обикалят цялата вселена, дали пък не изпълняват точно транспортна функция???? ;)

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

Хахаха, дааа и гориво не плащат.

Но ти си ядрен физик. Говориш от научна гледна точка! Не е възможно да има такава планета - теоретично. Ами ако има, ами ако ТЕ са толкова развити, че могат да я скрият от нас? Ами ако те са създали кометите точно с цел предвижване .......... ? Отвори малко въображението си и помисли - ами комети обикалят цялата вселена, дали пък не изпълняват точно транспортна функция???? :)

Да разбира се, всякакви варианти са възможни! Само въображение да има може да е всичко! Именно като отворим въображението си разбираме колко нищожно количество инфо имаме за себе си, за светът около нас (Вселената) и затова какво представляваме. Ето ти една теория: Защо пък Господ (или пък друга цивилизация) да ни е създала така, ча светът около нас е илюзия. Господ нарочно е направил така, че да "виждаме" несъществуващото звездно небе и т.н., да вярваме на очите си и според физичните закони и да отричаме Господ. Това да е нереален свят и да е вид ИЗПИТАНИЕ. Ако останеш верен на Бог и отхвърляш науката, той ще те възнагради. Науката в случая да е ИЗКУШЕНИЕТО. Нещо, което да докаже обратното? - Няма.

Основното ми становище по темата е затънало някъде ей в тая страница: ЦЪК

Накратко да не ме разбирате погрешно, че твърдя, че няма извънземни. Мисля, че шансът да ги има е по-голям от този да ги няма, НО

отричам НЛО-тата, приказките и разказите за невероятни неща и т.н. Това отричам! Публикувано изображение

Причините, по-горе...

По повод разказа на tommcat ви припомням разчитането на клиновидното писмо на древните шумери от Зехариа Ситчин и твърдението му,че в тези писания се говори за това,че земята се посещава на всеки 3600 г. от планета на която живеят нашите създатели боговете.Планетата се нарича Нибиру и орбитата и е елиптична и е преминала между орбитите на Марс и Юпитер,като е унищожила планетата Фаетон споменавана от древните гърци.На това място сега има метеоритен пояс.Ето и снимки за размисъл.

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображение

Прочетете и това http://www.users.globalnet.co.uk/~noelh/BirthofJesus.htm

Редактирано от milpetm (преглед на промените)

Ти имаш професионална квалификация,за да даваш диагностика,нали? Публикувано изображение

Дотук всички си казаха мнението и го потвърдиха с цитати и др. и все пропускат да си отворят учебника по физика и да прочетат, че ако имаше такава планета тя нямаше да "влияе" само на ядрото, но и на подредбата на планетите в слъчевата система и на кометите дето минават покрай земята и много др.

Да разбира се, всякакви варианти са възможни! Само въображение да има може да е всичко! Именно като отворим въображението си разбираме колко нищожно количество инфо имаме за себе си, за светът около нас (Вселената) и затова какво представляваме. Ето ти една теория: Защо пък Господ (или пък друга цивилизация) да ни е създала така, ча светът около нас е илюзия. Господ нарочно е направил така, че да "виждаме" несъществуващото звездно небе и т.н., да вярваме на очите си и според физичните закони и да отричаме Господ. Това да е нереален свят и да е вид ИЗПИТАНИЕ. Ако останеш верен на Бог и отхвърляш науката, той ще те възнагради. Науката в случая да е ИЗКУШЕНИЕТО. Нещо, което да докаже обратното? - Няма.

Няма и за твоето твърдение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.