Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съществуват ли извънземните или сме сами?

Извънземните форми на живот 668 гласували потребители

1. 1. Вярвате ли че съществуват или не?

• Да
      67%
      432
    • По-скоро да
      21%
      139
    • По-скоро не
      2%
      19
    • Не
      5%
      34
    • Нямам мнение по въпроса
      3%
      20

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Alesys : Да,планетата ни наистина е разположена в един "златен пояс", където условията за живот са перфектни,и това съчетание от условия се среща много рядко.Но опитай да осъзнаеш гигантските мащаби на Вселената - няколкостотин МИЛИАРДА звезди само в нашата скромна галактика - Милки уей :yanim:

А има още милиарди други галактики - ако сметнеш процентната вероятност около някоя от всички тези билиони звезди да има планети,които се намират в също такъв "златен пояс" , ще получиш почти стопроцентова вероятност. Пък и е доста самовлюбено от наша страна да твърдим,че в цялата невероятно огромна Вселена ние сме единствените живи същества...Със сигурност другаде има разумен живот.Той може би е коренно различен от нашия,различен до такава степен,че дори прекият контакт би се оказал невъзможен. Но може би има и същества,подобни на нас,с които общуването би било възможно.Но истинският проблем са разстоянията - те са невъобразими,и дори да се пътува със скоростта на светлината,пак е невъзможно две цивилизации да осъществят контакт,ако са много отдалечени една от друга. Съвременната астрофизика прави някои предположения относно черните дупки и тяхната способност да изкривяват времето и пространството,като се смята,че един ден бихме могли да ги използваме като един вид коридори към други галактики,но все пак засега това са само теории.Времето ще покаже. Но за мен е абсурд да сме сами в цялото Съществуване.

Тей верно!Според мен много добро разсъждение!Има на другите планети живот (иначе за какво ще съществуват другите планети),но неможем да направим контанкт.Има живот,незавсимо дали е изразен в таласъми,цветя,машини,духове и.т.н.
  • 2 седмици по-късно...
  • Отговори 1,6k
  • Прегледи 193,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Alesys : Да,планетата ни наистина е разположена в един "златен пояс", където условията за живот са перфектни,и това съчетание от условия се среща много рядко.Но опитай да осъзнаеш гигантските мащаби на Вселената - няколкостотин МИЛИАРДА звезди само в нашата скромна галактика - Милки уей :wors:

А има още милиарди други галактики - ако сметнеш процентната вероятност около някоя от всички тези билиони звезди да има планети,които се намират в също такъв "златен пояс" , ще получиш почти стопроцентова вероятност. Пък и е доста самовлюбено от наша страна да твърдим,че в цялата невероятно огромна Вселена ние сме единствените живи същества...Със сигурност другаде има разумен живот.Той може би е коренно различен от нашия,различен до такава степен,че дори прекият контакт би се оказал невъзможен. Но може би има и същества,подобни на нас,с които общуването би било възможно.Но истинският проблем са разстоянията - те са невъобразими,и дори да се пътува със скоростта на светлината,пак е невъзможно две цивилизации да осъществят контакт,ако са много отдалечени една от друга. Съвременната астрофизика прави някои предположения относно черните дупки и тяхната способност да изкривяват времето и пространството,като се смята,че един ден бихме могли да ги използваме като един вид коридори към други галактики,но все пак засега това са само теории.Времето ще покаже. Но за мен е абсурд да сме сами в цялото Съществуване.

Съвременната астрофизика не прави такива предположения.Тя просто повтаря писаното в книгите на писателите фантасти, които пък аз много обичам да чета.Но май не е толкова полезно да се четат много книги, освен че боли глава после.Вероятност, може би, не може да не е така, абсурдно е т.н и т.н до безкрай.Вижте си терминологията, градите всичко на предположения и догадки, на процентни вероятности и го предствяте за доказателство.Ми не мога да повярвам на такива хипотези.Колко звезди имало, какво значение има това?Да, Вселената е огромна, има милиарди звезди, но кое е по- достоверно, вероятността да има разумен живот на около някоя звездна система или фактът, че такъв засега не е открит.Говорим си за факти и вероятности?Даже и за чисто фантазиране понякога.Това, в никой съд не би издържало.Не ми се вярва да сме сами, и като не ни се вярва значи е така, тъй ли?Що за разсъждения?Или тука сто човека казват различни неща и няма нищо вярно.Или всичко е вярно?Невъзможно е.Все едно е вярно, няма начин.Иначе бихме били банда болни мозъци, които само плещят.Винаги ми е било интересно да чувам въпроси със предизвестени отговори.Питащия не се интересува каква е истината, а по скоро изразява своята позиция, пък ако ще черното да е бяло, важното е, че той мисли така и точка.А каква е истината?Няма логика в това.Може за нас да е абсурд, но не е важно ние как ги възприемаме нещата, а какви са в действителност.Защото действителността е по-голяма от нас или не мислите така.С други думи, моята истина не е вашата истина, нито вашата с тази на друг човек.Гледната точка ли определя истината?Но ако съществува обективна истина, независимо от нас, можем да се обединим около нея.Можем да си говорим каквото ни скимне и както ни скимне и да си мислим, че истината започва и свършва с нас, със всеки един.Това ако беше така, щеше да е много, много жалко. Благодаря на Бога, че не е.Търсете истината, това мога да кажа и си градете убежденията на факти, не на вероятности и предположения.Весел ден днес.

Редактирано от alesys (преглед на промените)

Защо все пак не изкажеш личното си мнение по темата? Аз казах мотивите си.Кажи и ти твоите - защо според теб сме сами в целия огромен и необхватен Космос? Аргументът ти,че още нямало открит живот другаде,звучи смешно - вече написах за огромните разстояния и как те възпрепятстват подобни опити. Виж какво,аз не ти казвам,че извънземен живот съществува - няма как да знам това,не съм го преживял лично,за да го твърдя. Твърдя само,че е напълно възможно и много вероятно.

Не знам дали съществуват извънземни,но лично аз съм видял на два пъти в живота си досега така наречените НЛО. Първия път бях на около 11 години и играехме с по-големите на футбол.Запечатало се е в съзнанието ми,защото всички спряхме да играем и се загледахме в небето,където ясно се виждаше летателен апарат с форма на чиния.Доста се коментираше тогава. Втория път бях на около17-18 г и над града ни премина НЛО -вярно че това беше на по-голяма височина и се движеше с по-голяма скорост.

Защо все пак не изкажеш личното си мнение по темата? Аз казах мотивите си.Кажи и ти твоите - защо според теб сме сами в целия огромен и необхватен Космос? Аргументът ти,че още нямало открит живот другаде,звучи смешно - вече написах за огромните разстояния и как те възпрепятстват подобни опити.

Виж какво,аз не ти казвам,че извънземен живот съществува - няма как да знам това,не съм го преживял лично,за да го твърдя. Твърдя само,че е напълно възможно и много вероятно.

Личното ми мнение е изразено няколко поста по-горе.Някой май не чете. :ph34r:.В другите постове изложих съображенията си като основа на личното ми мнение.Мога да добавя и още, но виждам че се дразните.Може да е възможо и вероятно, но това не са факти.Аз аз говоря за фактите, които знаем.Затова какво е възможно и какво е вероятно, е друга тема, тя се казва фантастика.За мен Бог е създал целият необхватен космос с цел(или да кажем една от целите)-да ни говори за Него.Като вдигнем очи нагоре, да не се питаме къде са извънземните, а да се учудим койе проектирали това над главите ни с такава точност и прецизност.Така е и със природата около нас.Това, май ни убягва.Извънземните и да ги има, за какво ги има?Вижте, аз гледам от друг ъгъл нещата, там е цялата разлика.Но по отношение на извънземните има една истина, или ги има, или ги няма.И това не зависи, нито от мен, нито от вас.Понеже не зависи от мен, се обръщам към Бога и Библията.Не намирам извънземни там.В книгата Битие е описано цялото сътворение.Има Божии ангели има и сатаниски такива.Считам, че проявленията на извънземни са действие на вторите.Това е.Целта е да се заблудят хората.И в полза на това говори фактът, че няма един извънземен представител, който да се е свързал с хората.Хем са на големи разстояния от нас и не знаем дали ги има, хем са ни под носа, но нямаме контакт с тях.Как става тази работа?Та така.Надявам се, вече съм ясен.

Личното ми мнение е изразено няколко поста по-горе.Някой май не чете. :question:.В другите постове изложих съображенията си като основа на личното ми мнение.Мога да добавя и още, но виждам че се дразните.Може да е възможо и вероятно, но това не са факти.Аз аз говоря за фактите, които знаем.Затова какво е възможно и какво е вероятно, е друга тема, тя се казва фантастика.За мен Бог е създал целият необхватен космос с цел(или да кажем една от целите)-да ни говори за Него.Като вдигнем очи нагоре, да не се питаме къде са извънземните, а да се учудим койе проектирали това над главите ни с такава точност и прецизност.Така е и със природата около нас.Това, май ни убягва.Извънземните и да ги има, за какво ги има?Вижте, аз гледам от друг ъгъл нещата, там е цялата разлика.Но по отношение на извънземните има една истина, или ги има, или ги няма.И това не зависи, нито от мен, нито от вас.Понеже не зависи от мен, се обръщам към Бога и Библията.Не намирам извънземни там.В книгата Битие е описано цялото сътворение.Има Божии ангели има и сатаниски такива.Считам, че проявленията на извънземни са действие на вторите.Това е.Целта е да се заблудят хората.И в полза на това говори фактът, че няма един извънземен представител, който да се е свързал с хората.Хем са на големи разстояния от нас и не знаем дали ги има, хем са ни под носа, но нямаме контакт с тях.Как става тази работа?Та така.Надявам се, вече съм ясен.

alesys уважавам личното ти мнение и вярата ти. Всъщност уважавам всяка вяра, която прави хората по-толетантни, по-добри, по-орговорни, по-отворени към другите и по-щастливи.

Обаче това, че Бог е създал Вселената не е факт.

Това, че го пише в Библията също не го прави факт. За мен си остава хипотеза.

Научните теории също не са факти. Те са само приближение на реалността, никога самата реалност. Тези от тях, които са подкрепени от факти са по-достоверни от другите, но само дотам. Например теорията за Големия взрив, бе подкрепена от откриването на реликтовото излъчване.

Ако говорим само за факти - трудно можем да говорим за ангели и за сатанински създания.

Да се считат проявленията на извънземни, както се изразяваш за действие на вторите според мен е въпрос на личен избор. Може да се каже, че някои хора срещат ангели и ги смятат за извънземни.

Не може едно нещо да бъде отричано априори. За много неща църквата не е била права през годините и много неща не са описани в Библията.

Нищо не пречи да сме по-отворени към света и към начин на мислене различен от нашия.

Аз поне се опитвам. Не винаги успешно, но продължавам да опитвам. Публикувано изображение

Личното ми мнение е изразено няколко поста по-горе.Някой май не чете. :wors:.В другите постове изложих съображенията си като основа на личното ми мнение.Мога да добавя и още, но виждам че се дразните.Може да е възможо и вероятно, но това не са факти.Аз аз говоря за фактите, които знаем.Затова какво е възможно и какво е вероятно, е друга тема, тя се казва фантастика.За мен Бог е създал целият необхватен космос с цел(или да кажем една от целите)-да ни говори за Него.Като вдигнем очи нагоре, да не се питаме къде са извънземните, а да се учудим койе проектирали това над главите ни с такава точност и прецизност.Така е и със природата около нас.Това, май ни убягва.Извънземните и да ги има, за какво ги има?Вижте, аз гледам от друг ъгъл нещата, там е цялата разлика.Но по отношение на извънземните има една истина, или ги има, или ги няма.И това не зависи, нито от мен, нито от вас.Понеже не зависи от мен, се обръщам към Бога и Библията.Не намирам извънземни там.В книгата Битие е описано цялото сътворение.Има Божии ангели има и сатаниски такива.Считам, че проявленията на извънземни са действие на вторите.Това е.Целта е да се заблудят хората.И в полза на това говори фактът, че няма един извънземен представител, който да се е свързал с хората.Хем са на големи разстояния от нас и не знаем дали ги има, хем са ни под носа, но нямаме контакт с тях.Как става тази работа?Та така.Надявам се, вече съм ясен.

По случай това мнение искам нещо и аз да цитирам от Библията.

17 И предадох сърцето си, за да позная мъдростта, И да позная лудостта и безумието. Познах, че и това е гонене на вятър.

18 Защото в многото мъдрост има много досада; И който увеличава знание увеличава и печал.

Еклесиаст

Както желаеш го тълкувай, alesys...

Alesys,има малко противоречие в изказванията ти. Нямало факти за съществуването им,следователно не съществуват. А в същото време вярваш в събития,за които няма абсолютно никакви факти,описани в някаква книга отпреди хиляди години. Значи вярата я прилагаш доста двузначно - за едно нещо може,за друго - не...Защо си мислиш,че ние сме центърът на вселената? Може би в момента някъде на милиарди светлинни години оттук други същества мислят и си задават въпроса дали са сами в космоса и дали има Бог...И си казват "Извънземни ли? Глупости!" Публикувано изображение

За достоверността на Библията има доста повече факти, отколкото за съществуването на извънземните.Можеш да провериш сам.И виждаш ли, тази книга е на хиляди години и пак е актуална и днес.Струва си да се замислиш.Infinity1305, за Исус Христос пише ,че стана за нас мъдрост от Бога и още няколко неща.Пише още, че страхът от Господа е начало на мъдростта.Начало.Без страх от Бога, няма истинска мъдрост.Мъдростта в Библията е сравнена с много скъпоценни неща.А ако незнаеш целта на книгата Еклисиаст е да опише какво е живота без Бога и да ни посочи разултатите от това, с една обща дума, суета.Там не се говори за Божията мъдрост, която умниожава печал, а за човешката такава, в общия контекст на цялата книга.Само мъдрост без Бога е празна работа.Аз вярвам на Библията не защото някой ми е промил мозъка, а защото съм проверил написаното там.Библията казва за себе си, че е Божие Слово и като такава тя има последната дума за всичко.От нея зная за сътворението на света, ангелите, самият Исус и още много други неща?Казах и пак ще го повторя, градя убежденията си на написаното в Библията.Който иска да провери дали тя е достоверна книга, може да го направи.Исус каза, че ако някой иска да върши Божията воля, той ще познае дали Аз(Исус), от себе си ги говоря тези неща или от Бога.Знам за хора, които са тръгвали на поход за да докажат колко тъпа и безсмислена е тази книга, пълна с противоречия.И са се връщали повярвали в Бога на Библията.Струва си да опитате, най-малко няма да ви навреди.По-полезно е отколкото да се ядете с мен.Не ви налагам да вярвате на мене, вярвайте на Бога, но и на него не вярвате, защото аз за него ви говоря, не за себе си.И мисля, че не ви спестявам истината за Бога, но дори и не подозирате че това е от добри намерения, не за да ви се наложа.Защото истината не бива да се премълчава.Това, считам за истина, това говоря.По погрешен начин ви представям нещата ли?Истината не зависи нито от мен, нито от вас.Да, различни хора сме, но това не значи, че има различна истина.Дали приемаме или не някакъв факт, не значи че той съществува или не.Казах че ние можем да се обединим около определени факти.Утре Слънцето ще изгрее и дали ви се вярва или не, ще се случи.Колко много неща са така?Така някак си искам да го обясня това с истината.Когато казвам, че всички сме грешници, не го правя за да обидя някого!Казвам го защото е проблем и е нужно разрешение.Разбира се вие не го приемате, не го вярвате, опитвате се да ми кажете колко сме прекрасни ние хората ,че това е само въображение и т.н.Ок, това е ваше право.Но спред мен това противоречи на дейстивтелността.И защо ми се цитира Библията, като че ли аз съм неприятел на тази книга?Нали не вярвате в нея?С моите камъни по-моята глава, нещо такова май.Излагам си доводите, с какво ви преча?Има всякакви важни теми в този форум, но тема за християнството не видях никъде.Толкова ли е неудобно да се говори открито на тази тема?Незнам, но се държите като обидени някои от вас.Защо?Всъщност знам защо, но ще ви го спестя.Вие сте едни добри хора вярвам, радвам се че можете да си отстоявате убежденията, това говори за зрялост, а това е добре.Е, извънземните са последния ми проблем да ви кажа.Ако някои иска да се препира за това, аз се оттеглям.Почнах много да се повтарям, а това не е добре.Лека вечер скъпи съфорумци да се наспите добре.

alesys как реши че не вярваме в Бог или в Библията?Защо не приемеш, че има хора като мен, които могат да вярват в Бог дори и да четат нещо друго, освен Библията?Не желая да се ограничавам само с една свещенна книга, след като не е само една.Но аз не съм тръгнала да те убеждавам в какво вярвам аз, нито претендирам, че моята истина е истинската истина Публикувано изображение

Освен това, позволи ми да не се съглася с теб че само с християнския Бог има мъдрост.Не споря - информирам те. Публикувано изображение

Има мъдреци, философи, умове, които изповядват будизъм, ислям, евреи са или атеисти.Та така.

Има мъдреци, философи, умове, които изповядват будизъм, ислям, евреи са или атеисти.Та така.

Те сигурно са слуги на дявола... Публикувано изображение Щом не ги пише в Библията... ;)

Според мен има все пак вселената е необятна.

alesys как реши че не вярваме в Бог или в Библията?Защо не приемеш, че има хора като мен, които могат да вярват в Бог дори и да четат нещо друго, освен Библията?Не желая да се ограничавам само с една свещенна книга, след като не е само една.Но аз не съм тръгнала да те убеждавам в какво вярвам аз, нито претендирам, че моята истина е истинската истина Публикувано изображение

Освен това, позволи ми да не се съглася с теб че само с християнския Бог има мъдрост.Не споря - информирам те. Публикувано изображение

Не се обиждай, но ако вярваше в този Бог, щеше да знаеш, че Той не приема други до Себе Си.Мъдреци, философи, свещени книги има много.Но те са само хора и от хора написани.И толкова.Някой може да ги уважава, аз също намират такива, достойни за уважение, но не мога да ги сложа до Библията и да кажа, тя е една от всичките.За мен, тя е Божие Слово, думи на Бога, отправени към мен и всички хора.Незнам на вас какво ви говори това.Кой кара насила някой да вярва в нещо?Ако искате, ваш избор.Но не можете да сложите Бога на Библията до всеки друг или да кажете, можем да вярваме в Него и във всички останало.Къв е проблема?Нали?Просто защото не Го познавате.Дори не вярвате че го има, някои от вас и дори Го вземате на присмех.Не ви говоря да знаете за Него, а да го познавате.Както познавате приятелите си или други близки хора.Да знаета какво обича и какво мрази, какво му харесва и какво го отвращава.За това ви говоря, за близост с Бога.Исус каза, всеки който е от истината слуша Моя глас.После каза: И защо казвате Господи Господи, а не вършите това, което ви заповядвам?Е, мен от това ме е страх.Бог говори, но Той очаква от мен не само да слушам.И Той ми е казал, да отида и да говоря за Него и да кажа истината на хората.Защо ви казвам, че не вярвате в Бога ли?Защото не приемате това, което ви говоря.А то не е мое учение или някаква измислица.То е в Библията.За незнам кой път ще кажа, вземете, прочетете.Нямате нужда от никакви ключове и специални откровения.Ако намерите противоречие с това, което ви говоря и Библията, елате и ме порицайте, няма да ви спирам.Но да ми казате, че ви налагам нещо, това не е истина.Аз говоря за това, в което съм убеден, не за това, което съм чул отнякъде или някой ми е казал.Понеже повярвах, казва Новият Завет, затова говорих.Ако не вярвах във всичко това, щях да ви говоря за друго.Но много се отклоних от темата, съжалявам.В крайна сметка, вие имате избор и възможност.Не искам никой да ми се сърди за това, което пиша, но явно не се получава.Мисля, не казах цялата истина.Бих желал да насърча всеки от вас, да търси истината и да живее с нея, като я намери.Защото тя е достижима.Благодаря, че все още ме търпите.

Не се обиждай, но ако вярваше в този Бог, щеше да знаеш, че Той не приема други до Себе Си.Мъдреци, философи, свещени книги има много.Но те са само хора и от хора написани.И толкова.Някой може да ги уважава, аз също намират такива, достойни за уважение, но не мога да ги сложа до Библията и да кажа, тя е една от всичките.За мен, тя е Божие Слово, думи на Бога, отправени към мен и всички хора.Незнам на вас какво ви говори това.Кой кара насила някой да вярва в нещо?Ако искате, ваш избор.Но не можете да сложите Бога на Библията до всеки друг или да кажете, можем да вярваме в Него и във всички останало.Къв е проблема?Нали?Просто защото не Го познавате.Дори не вярвате че го има, някои от вас и дори Го вземате на присмех.Не ви говоря да знаете за Него, а да го познавате.Както познавате приятелите си или други близки хора.Да знаета какво обича и какво мрази, какво му харесва и какво го отвращава.За това ви говоря, за близост с Бога.Исус каза, всеки който е от истината слуша Моя глас.После каза: И защо казвате Господи Господи, а не вършите това, което ви заповядвам?Е, мен от това ме е страх.Бог говори, но Той очаква от мен не само да слушам.И Той ми е казал, да отида и да говоря за Него и да кажа истината на хората.Защо ви казвам, че не вярвате в Бога ли?Защото не приемате това, което ви говоря.А то не е мое учение или някаква измислица.То е в Библията.За незнам кой път ще кажа, вземете, прочетете.Нямате нужда от никакви ключове и специални откровения.Ако намерите противоречие с това, което ви говоря и Библията, елате и ме порицайте, няма да ви спирам.Но да ми казате, че ви налагам нещо, това не е истина.Аз говоря за това, в което съм убеден, не за това, което съм чул отнякъде или някой ми е казал.Понеже повярвах, казва Новият Завет, затова говорих.Ако не вярвах във всичко това, щях да ви говоря за друго.Но много се отклоних от темата, съжалявам.В крайна сметка, вие имате избор и възможност.Не искам никой да ми се сърди за това, което пиша, но явно не се получава.Мисля, не казах цялата истина.Бих желал да насърча всеки от вас, да търси истината и да живее с нея, като я намери.Защото тя е достижима.Благодаря, че все още ме търпите.

Извини ме, но ми намирисва на сектантски фанатизъм.Както и да е, уважавам вярата ти.Само не съм съгласна с някои неща.

Обясни ми, защо в Курана е цитирана голяма част от Библията, има отделни глави/сури/за Мария и Исус...Защо книгите преди Библията са споменати в нея.Защо се смята, че три от основните монотеистични религии имат един общ Бог, щом това не е вярно - юдеизъм, християнство, ислям.Казвам - един Бог, а не Иисус.

И кой е казал че вярваме в други богове?Аз непрекъснато повтарям че религии и пророци са човешко дело, а Бог е един.

Посочи ми достатъчно основателна причина да вярвам в това, което казваш ти, а не в това, което чета и приемам за истина.

Искам да ти разкажа нещо Алесис.Един лекар ми разказа как негов колега е станал причина за смъртта на пациент, убеждавайки го да не приема никакви медикаменти и да отказва кръвопреливане.Пациентът бил толкова зомбиран, че направил точно това.Категорично отказал всякакво лечение и след ден починал.Било непростим грях да се лекува, така обиждал Бога от Библията.И това не е единствен случай.

Това как тълкуваш, Алесис?

• Автор

alesys, аз преди вярвах 100% в Бог, но вече не!От това, което си написал разбрах, че много силно вярваш в Бог и аз бях така,но с приятелите ми много често обсъждаме теми за извънземните и за Бог и последното, за което говорихме е това:

Имам една жена,която живее до нас казва се Веса,тя е на 40 години,много е добричка и свястна.Аз много се имам с нея.Наскоро ходих в тях да се видим,а по принцип като се съберем с нея и винаги си говорим за изънземни за религия и такива работи.Та тя ми разказа за една нейна колежка(казва се Людмила),която от много време си контактува с някакъв глас(женски),но без да вижда никой.Този глас идва при нея когато ще стане нещо лошо и и казва какво да направи за да го предотврати и това което и казвал гласа винаги и помагало,и.Людмима можела да вика гласа при нея когато си поиска,но след разговора с него била много изморена имала главоболие.И тя го е питала за много работи,питала го е"Какво си ти",гласа и отгиворил,че е от друго съзвездие,че тяхната цивилизация е по развита и имало още много цивилизации,които са по развити от нас имало и такива,които са по слабо развити от нас.Така Людмима си говорела с гласа около 2 години и му казала,че иска да го види,гласа и отговорил,че още не е готова,че се изисква много енергия,но тя настоявала и той и казал да застане пред огледалото и ще види отражението му.Людмила застанала пред огледалото и видяла двуметрова жена с бронзов цвят на кожата и трето око,което било на челото.

Людмила е разговаряла с този глас за много работи.Един ден го попитала има ли господ,има ли рай има ли ад,и кой ни е създал?Гласа и отговорил,че няма господ,няма ад,няма рай и,че 30% от това което пише в библията е вярно.И тогава Людмила попитала,кой ни е създал.Гласа и казал,че в слънчевата система има планета,която се намира зад слънцето,има в предвит,че когато нашата планета е пред него например,тази другата планета е зад него.И на много хиляди години 2-те планети се засичали(били на много близко разтояние.Казала,че още преди ние да съществуваме тази цивилизаци слиза на планетата Замя и ни създават.Казала,че ние сме техен експеримен и когато планетите се засекат(което става на много хиляди години)те ни посещават за да видят как се развиваме.И казала,че този народ са слелзи на земята и са построили пирамидите и,че йериглифите е техен древен език.И казала,че има висша сила,която стой над всички раси,и всека цивилизация си има дума за това Господ например.Казала,че ако човек живее правилно живота си,когато той умре се преражва на някоя друга планета,при някоя по развита цивилизация и така и ако там живее по добре цикъла с прераждането придължава,а ако е живял неправилно човек се преражда отново тук на Земята,докато не се научи да живее правилно.

Аз имам голямо доверие на леля Веса и когато чух това,което съм написал по-горе,че сме експреримен на някаква друга цивилизация,че 30% от библиата е вярно,направо незнаех какво да си мисля.Преди много вярвах в бог,но сега вярванията ми са много объркани и незнам в какво да вярвам.Много съм объркан.

ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ВЯРВА В КАКВОТО СИ ПОИСКА!

Няма смисъл да спорите с човек,който предварително е решил,че е прав,и за нищо на света не би допуснал друга гледна точка,освен неговата. Именно така се заражда фанатизма - решаваш,че нещо е вярно,слагаш си капаците на очите, и отказваш да бъдеш отворен за новото. Щом нещо не го пише в Библията - край!!! Ужас,безумие,и сатанински дела! Еуементарно,драги ми Уотсън,еуементарно... ;)

Според мен извънземни има ала не ме интересува толкова, и да дойдат няма да съм жив Публикувано изображение

Има момчета, които от малки мечаят да станат космонавти.В игрите си те чуват повика на кораба-майка.Порасват и съзряват с мечтата си.И ако не за друго, то поне да изчукат марсианка.

Извини ме, но ми намирисва на сектантски фанатизъм.Както и да е, уважавам вярата ти.Само не съм съгласна с някои неща.

Обясни ми, защо в Курана е цитирана голяма част от Библията, има отделни глави/сури/за Мария и Исус...Защо книгите преди Библията са споменати в нея.Защо се смята, че три от основните монотеистични религии имат един общ Бог, щом това не е вярно - юдеизъм, християнство, ислям.Казвам - един Бог, а не Иисус.

И кой е казал че вярваме в други богове?Аз непрекъснато повтарям че религии и пророци са човешко дело, а Бог е един.

Посочи ми достатъчно основателна причина да вярвам в това, което казваш ти, а не в това, което чета и приемам за истина.

Искам да ти разкажа нещо Алесис.Един лекар ми разказа как негов колега е станал причина за смъртта на пациент, убеждавайки го да не приема никакви медикаменти и да отказва кръвопреливане.Пациентът бил толкова зомбиран, че направил точно това.Категорично отказал всякакво лечение и след ден починал.Било непростим грях да се лекува, така обиждал Бога от Библията.И това не е единствен случай.

Това как тълкуваш, Алесис?

Това го тълкувам като абсолютна глупост.И подозиръм "колегата" в принадлежност към Свидетели на Йехова.По отношение на Библията.Не можеш да приемеш и тази книга и Корана например.Или вярваш на Библията или на Корана.Звучи ви фантастично и тесногръдо.Разбирам ви.Исус каза че е пътят към Бога, аз какво да кажа повече?

В Корана пише друго?Добре, времето ще покаже коя книга е била права.Няма да споря затова.Фанатик съм да, защото вярвам на Бога, а вие на кого вярвате?И вие на знаете.И все търсите истината и никога не я намирате.Защото е под носа ви, но ви се струва тъпа и безинтерсена.Виж, ако е нещо с индийски привкус, друго е.Неустоим Чаромат.Истината е някъде там.И цял живот живеете с това, как живеете тогава?Аз съм бил после еди какъв си.Аз поне знам за кого живея и как живея, а вие живете за себе си и за страстите си.И казвате, аз имам обяснение за нещата, моето мнение.С вас почва и свършва всичко.Имате друг път, не звучи ли малко нескромно да парадирате със себе си?Казах ви, говоря ви за Библията, не за мен.Не съм я писал аз.Но знам, че това, което го пише там не ви изнася, на мен също не ми изнасяше.Защото гордостта не ми позволяваше, трябваше да се сниша и да слушам Бога, а не себе си.Трябваше да избера, това което Бог ми казва или това, което аз си знам.Ооо, идея си нямате колко книги съм чел, колко ......абе ....Както и да е.Преди време бях човек, пълен с доказателства за извънземни, за еволюцията, каквото се сетите.Убеждавах приятелите си.Бях лидер даже.Един ден ги събрах и има казах, че всичко това е лъжа.Че истината е съвсем друга, но на мен тя ми струва много.Струваше ми да захвърля всичките си убеждения, хич не бяха малко,но Бог ми каза: ако искаш да знаеш истината, ще трябва да го направиш.И не съжалявам.Имам посока в живота си, имам и цел.А да ви питам, вие какво имате?Живеете за себе си, за купона, за корема, за колата, за къщата, за всичките си прищявки и на това викате живот, късмет, щастие и тем подони термини.......списъкт е безкраен.Един ден умирате и край на мача.Но не живеете за Бога.Кой е еди какъв си?Кой кого съди?Аз не ви съдя всеки случай.Ако можете, с камъни бихте ме замерили.Няма значение.Бог ви обича, аз също в някаква степен.Вие сте Божие творение, Неговият шедьовър, Той ви направи за славата Си.Мен също, хе хе.Още ли ме търпите?

Когато бях малък,на една нова година станах през ноща-да сваря Дядо Мраз как оставя подъръците под елхата...Отидох на пръсти във хола,а там до елхата видях един човек,който слагаше подаръците.Аз му извиках-"Ето те,Дядо Мраз",той подскочи,а като се обърна-нямаше глава-пуловерът му беше качен над ушите и главата не се виждаше. Тогава той ми каза със един страешен глас-"Аз не съм Дядо Мраз,аз съм извънземен.А ти бягай да лягаш,че ще те взема на Марс!" Аз избягах в леголото и чак тогава се сетих,че извънземният е облечен с дрехите на баща ми.... Но не посмях пак да стана. От тогава съм абсолютно убеден,че извънземните съществуват!Аз лично видях един такъв тогава, на тази Нова Година.

Лошо, че е откраднал и дрехите на баща ти, нямат срам тези извънземни... Публикувано изображение

Иначе трябва да има нещо, някъде там, но какво... :)

Гледах една поредица на "Дискавъри" "Най-странните истории за НЛО" В която основният замисъл бе следният: Хората по начало искат да вярват в нещо искат да се оповават на нещо. И за това всеки когато види нещо малко по-странно веднага търси мистичното необяснимото, но всъщност това е нещо съвсем обикновенно и ежедневно, но под малко по-странен ъгъл и различна светлина. Така че драги съфорумници винаги търсете логичното обяснение.

Редактирано от heretica (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Според мен има защото - погледнете към небето през нощта - има звезди и те са много - до всяка звезда може да има планета и тази звезда да й е слънцето - и тези планети - толкова не открити - не може да няма поне една разположена до земята а сега помислете за галактиките - и за звездите в тях а и за планетите около тях и кажете какво мислите

Много е егоистично да си мислим че сме само ние в цялата Вселена Публикувано изображение

http://video.google.com/videoplay?docid=-1...;q=nikola+tesla

Няма никакви извънземни технологии! Всичко това е постигнато от военните благодарение на откраднатите проекти от Никола Тесла, за който грижливо са се постарали да изчезне в сянката на забравата. Може би най-великият учен живял на земята някога на когото дължим толкова много в технологично отношение, макар че повечето му открития се ползват само за гнусните цели на военните и тъмни организации, а биха променили живота на земята коренно!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.