Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съществуват ли извънземните или сме сами?

Извънземните форми на живот 668 гласували потребители

1. 1. Вярвате ли че съществуват или не?

• Да
      67%
      432
    • По-скоро да
      21%
      139
    • По-скоро не
      2%
      19
    • Не
      5%
      34
    • Нямам мнение по въпроса
      3%
      20

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

И без филмчета е ясно, че почти всички атоми въобще са дошли от недрата на звезди, а шансът да са мъртви е 50/50.

За сега науката смята, че това не се отнася само за водород и хелий, донякъде допустимо и за литий. Те би трябвало да са ни подарени от "Големия взрив". Това са много издишащи теории, но на този етап са най-достоверните научни такива. И разбира се, това въобще не е лично мнение.

И аз искам да съм извънземен, но уви...

Според теорията след големия взрив са се образували първите звезди,някои от които са все още живи.Но най -големите звезди изчерпват най-бързо своето основно гориво-водорода и няма вече сила която да уравновесява гигантската им гравитация.При термоядрения синтез се получава не само хелий ,а и всички елементи от таблицата на Менделеев.Само дето при сливането на по големите атоми не се отделя вече достатъчно енергия и звездата колапсира и след това се взривява като свръхнова.И точно това е бил нашият шанс.От останките на мъртвата !00% вече звезда се е образувала нашата слънчева система,затова е нормално да се наречем извънземни-щом всеки атом изграждащ нас и всичко останало има звезден произход.Това е накратко издишащата теория,ако ми разкажеш неиздишаща ,ще се радвам да я чуя.

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 193,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

При термоядрения синтез се получава не само хелий ,а и всички елементи от таблицата на Менделеев.

Трябва да си препровериш източниците на физична информация. Ако имаш неограничен излъчвател на енергия може и да стигнеш до малко по-тежките елементи, но...

Трябва да си препровериш източниците на физична информация. Ако имаш неограничен излъчвател на енергия може и да стигнеш до малко по-тежките елементи, но...

По добре ти си провери твоите,аз за което не съм сигурен не го пиша или давам пояснение.Според твоите думи една звезда от спектрален клас О е ограничен източник на енергия,така ли?!!! Публикувано изображение СПЕКТРАЛНИТЕ КЛАСОВЕ ,на които се разделят звездите от главната послрдователност,са О,B,A,F,G,K и М.Всеки спектрален клас се разделя на под класове,номерирани от 0 до 9.Нашето Слънце е от спектален клас G2.Изводите си ги правете сами. Публикувано изображение:P:););):lol6::lol6:

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

Дори "Големият взрив" е ограничен източник на енергия. Обаче ти обърни внимание, че аз споменах за излъчвател, което не е съвсем същото. Принципно ме озадачават представите ти за неограниченост, но нямам желание да ги доизясняваме.

Дори "Големият взрив" е ограничен източник на енергия. Обаче ти обърни внимание, че аз споменах за излъчвател, което не е съвсем същото.

Принципно ме озадачават представите ти за неограниченост, но нямам желание да ги доизясняваме.

Ами ако беше гледал филма,щеше да видиш,че хората си го направиха експеримента с ограничен излъчвател в лабораторни условия и се получи точно това за което говорим.От елементите съдържащи се в една умираща звезда,при взрива и като свръхнова се получиха и всички останали,които сега можем да открием на земята. Публикувано изображение
  • 2 седмици по-късно...

Офф хора .. извънзмени няма.Духове съществуват но извъземни НЕ !!!

Духове не съм виждал, как така ще съществуват, а извънземните са има-няма шест милиарда и нещо.

Ахахаха, а вътреземни има ли? Публикувано изображениеПубликувано изображение

Миньорите и джуджетата. Публикувано изображение

Офф хора .. извънзмени няма.Духове съществуват но извъземни НЕ !!!

Хаха браво бе. От къде знаеш, че има духове? Кажи да прочета и аз :wors:

А относно извънземните..мисля, че е почти невъзможно да няма извъзнермни при положение, че вселената е огромна и само на нашата планета да има живот.

Има известна ирония - огромна вселена, малко разумни същества. Каква тъга!

"Две неща са безкрайни на този свят - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен."

Алберт Айнщайн

• 3 седмици по-късно...

Имаш развинтено въображение, поздравления.Но има един проблем.Няма доказателства за това което казваш и тук не е въпроса да си консервативен, а какви са фактите.В повечето случай фактите са неясни, всеки си ги тълкува както си иска, привеждат се за доказателства показания на някакви "очевидци", замъглени снимки, намесени са я НАСА, я някой друга служба и в повечето случаи всичко е една измама и откровенна манипулация.Все пак ако някой иска да вярва в това за извънземните, това си е негова работа.Но с такива факти и на базата, само си предствете, да преположим и т.н., не се градят убеждения.Както и въз основа на твърдението, не може да сме сами в цялата Вселена.Ами ако може?

Аз съм видял извън-земни,такива са на жената "семейството" ,но не живеят за съжаление на МАРС а са тук да тормозят останалата час на обществото

Като поразгледах темата забелязaх, че някой като каже, че няма извънземни, има духове и другите го засипат се с един въпрос:Имаш ли доказателство?Аз да ви питам има ли доказателство, че сме стъпили на луната?Вие ще кажете да има и те са снимките и слуховете, но ако сте гледали по BTV през лятото даваха един репортаж, по скоро филм в който показаха доказателства, че не сме стъпили на луната.Твърдяха, че снимките са правени в студио и доказателствата бяха: 1.На много от снимките се забелязват еднакви възвишения на различни места 2.Снимките са с много добро качество, а е доказано, че на луната има радиация, а при радияция снимките стават сипкави.За доказателство показаха снимка от Чернобил 3.Камерите на космонафтите са поставени на талията им.При този факт как са направени така премерени снимките? Извинявам се ако не разбирате нещо, но не умея да обеснявам хубаво!

Редактирано от energy (преглед на промените)

Разбира се, че човек е спъпвал на Луната. Колкото щеш доказателства - например в "Барон Мунхаузен", в Жул Верн, и много, много други

Прав си, приятелю,

Щом фантастиката на Жул Верн се превърна в реалност с полетите до луната, защо тогава "машината на времето"на Хърбърт Уелс да не се роди един ден! За съжаление само по отношение на духовното си и нравствено развитие човечеството не е направило крачка напред.

Но моля, Ви , дами и господа!

Разбира се, че има извънземни.

Разбира се, че има и духове.

Разбира се, че човек е спъпвал на Луната. Колкото щеш доказателства - например в "Барон Мунхаузен", в Жул Верн, и много, много други

Разбира се, че снимките от екипажите на "Аполон" са правени в студио - но само за да изглеждат по - добре, с естетически мотиви...

И накрая, разбира се, че извънземните са сред нас, включително и в този форум... :speak:

Истината за някои неща е рано да се разкрие.Хората не са готови за нея още.

Разбира се, че снимките от екипажите на "Аполон" са правени в студио - но само за да изглеждат по - добре, с естетически мотиви...

И накрая, разбира се, че извънземните са сред нас, включително и в този форум... :P

Привет!

Мога да кажа само, че винаги, за всяко едно нещо, ще има скептици... Направени са много открития, благодарение на това! А за извънземните... Естествено, че ги има! Има толкова много звезди..Защо да не са някъде там? Вероятността, обаче, да са развили интелект по-добър от нашия е 1:8... А шансът тези същества да са зелени човечета и да летят в чинии - вие си сметнете колко малък е. :angry:

За Луната: Най-неоспоримото доказателстви - "Аполо"-17 оставя огледало на повърхността на Спътника ни. Чрез лазерен лъч, изпратен от Земята и отразен в огледалото, е измерено разстоянието с точност до 1 м. Дори да не е стъпил Армстронг на Луната, със сигурност Мисията 17 е успяла! :wors:

Защо вярват в тези 2 неща ли? Ами просто, защото са научно доказани! Дори някой да оборва това, никой няма да му обърне внимание, просто защото има толкова положителни доказателства за това, че просто няма смисъл! А и...все пак човек трябва да вярва в нещо. Може би така понася по-добре ежедневието... Някои вярват в Бог (за разлика от мен :wors:), други в свръхестествени сили, трети в това, че ги отвличат Зелените човечета и ги измъчват и/или оперират (опционално) :) и т.н.

Поздрави!

Редактирано от BoByS (преглед на промените)

И накрая, разбира се, че извънземните са сред нас, включително и в този форум... :P

Вал,моите сърдечни поздрави за този пост! Публикувано изображение Както и преди казах -всички сме извънземни,даже и тези които си мислят че са земни. Публикувано изображение

През 1949 година в близост до градчето Атцтека, не далече от Розуел катастрофира летателен апарат с астронавти на борда. Катастрофата става в резултат на авария, получена вследствие облъчване на обекта с радар на американските ВВС. Този път един от астронавтите е хванат жив и откаран при изключителни мерки за сигурност, предполага се в Лос Аламос. Съществото се описва като рептилоиден хуманоид, приличащо и на насекомите по анатомичен строеж. То било наречено "ИБС" - Извънземна Биологична Същност. "ИБС" живее четири години и умира през 1952 година като преди това установява връзка със свойте чрез телепатичен контакт, като за тази цел използвал шестстенен кристал, който светел като екран. От контакта станало ясно, че "ИБС" принадлежи на друга ИЗЦ, идваща от друга звездна система.

• 1 месец по-късно...

И да съществуват,дано само да не са враждебно настроени,че само това ни липсваше Публикувано изображение

Според ислямската традиция те не съществуват, но към края на света ще се появят джинове, които ще претендират, че са такива.

Teзи извънземни може би съществуват някъде. Но странно защо ги няма въпреки доказателствата, които се намират предимно в САЩ. Има мощна филмова индустрия за целта. Според мен ако има извънземни, те не би трябвало да са толкова тъпи, за да се идентифицират и да се покажат пред нас. Еволюцията на човечеството за някакви си 2.000, 20.000 или 200.000 години в космически порядък е едното нищо. През милиардите години на еволюция, ако има смисъл или логика за съществуванието на така наречения "разум" или "разумен индивид" някъде във вселената - то би били тъпо този "разум" или "индивид" да се покаже, иначе би бил Бог.:rolleyes: Разликата в класите между извънземните и нас ще е убийствена, ако така нареченият "технологичен прогрес" или статус на единия (земен или извънземен) е десетина години в човешко летоброене по-напред от другия. Да не говорим за милиони години дистанция...

Редактирано от Mithu (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.