Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съществуват ли извънземните или сме сами?

Извънземните форми на живот 668 гласували потребители

1. 1. Вярвате ли че съществуват или не?

• Да
      67%
      432
    • По-скоро да
      21%
      139
    • По-скоро не
      2%
      19
    • Не
      5%
      34
    • Нямам мнение по въпроса
      3%
      20

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Президент на вселената ама не съм сигурен

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 193,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Teотии, теории, теории... Теориите не са това което бяха!

• 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Не, не сме сами - колкото и да ни се иска!

Ами надявам се да не сме. На мен не ми се иска! Иска ми се да се запозная в друга цивилизация, която не не населявала пределите на Земята с надеждата да са по-добри от нас гората(поне от повечето има и изключения) Публикувано изображение

Аз не мога да разбера защо смятате, че теорията за някакви физични преобразувания изключва Бог.

.........

Иначе, че куца - няма спор. Най-големият и довод, хронологически и начало, на теорията на големия взрив, е

...............

Относно Бог - който търси доказателства за съществуването му ги намира навсякъде, ако иска; никоя физична постановка не е в състояние да го опровергае.

И обратно ще е за онзи, който иска да вижда друго.

Така е,коя теория може да докаже,че няма Бог ;)

Има ли физик или биолог,пред който да не е заставал неизбежния въпрос?

Има неща,които са извън нашия разум,безмислено е да развиваме теории,

които никога няма да бъдат доказани.

От учените,номинирам руските за най-развинтено въображение.

Скоро четохhttp:това,за 11-те измерения,напъплно безпочвено,то за това и се казва теория Публикувано изображение

И как ще е логично Венцисляв,

Вселената да започне да се свива!?

Освен ако не стане по Божията воля,инак няма как ;)

Докато изследват материята и Космоса,физиците откриват една голяма каша.

На съвсем малки разстояния(квантови),се оказва,че нищо не си е на мястото

и всичко ври и кипи,т.е. светът се изменя толкова бързо,колкото ние мигаме...

Как ще спре това?

Едно фоново лъчение е останало от Големия Взрив..,ще видим с колайдера

какво ще открият,ще намерят ли Х бозона Началото,аз силно се съмнявам..

Освен да чакаме ТЕ да дойдат и да ни кажат,друг изход не виждам Публикувано изображение

И аз питам: защо идването или откриването на извънземни същества да изключва съществуването на Бог??!!

Често виждам подобни твърдения от атеисти,хамериканците също харчат луди пари само и само

да опровергаят наличието на Създател.Безуспешно,разбира се :)

• 3 седмици по-късно...

По-скоро съществуват.

На онези, които се интересуват от извънземни и световния юдейски заговор, горещо препоръчвам сайта:

http://rense.com/

Редактирано от Парк (преглед на промените)

Моят отговор е ,че твърдо вярвам в съществуването на извънземен разум!

Аз също.

Разумът затова е раз-ум - той винаги е извън/над земята. Земята е дъщеря на Мъдростта /на София/ на Светата Пневма - "И Светият Дух се носеше над водите".., а Небето - на Разум.

Руах на иврит е от женски род и се превежда като Свети Дух. Духът на Мъдростта управлява сега земята. А Спасителят говори за обещания на вярващите в него Дух на Истината или още Утешител...

Духът на Истината не е дошъл още на земята, а властва още тук Духът на Мъдростта. Войната на небесата, за която говори в Апокалипсиса Иоан, е между тези два духа - между Михаил и Змея/змията е древното олицетворение на мъдростта/. Тази змия "светите" църковни отци изопачават като сатана за плашило на лековерните страхливци... Но борбата в небесата е, всъщност, между Истината и Мъдростта. Онази древна мъдрост, която е ръководела още египетските фараони, оракулите, жреците на всички земни цивилизации от създаването на земята до наши дни. Онази древна мъдрост, която отваря очите на Адам чрез Ева и шушне, че са голи - тази мъдрост се нарича Познание...

А Елена Блаватска разказва още една тайна в своята Тайна доктрина - тази, че Михаил, който се бори със Змея, не е никой друг, освен Йехова...

В Старият завет - Притчи Соломонови, има един пасаж в глава 3-та:

3:19 С мъдрост Господ основа земята, с разум утвърди небето.

Руах на иврит е от женски род и се превежда като Свети Дух. Духът на Мъдростта управлява сега земята. А Спасителят говори за обещания на вярващите в него Дух на Истината или още Утешител...

Духът на Истината не е дошъл още на земята, а властва още тук Духът на Мъдростта. Войната на небесата, за която говори в Апокалипсиса Иоан, е между тези два духа - между Михаил и Змея/змията е древното олицетворение на мъдростта/. Тази змия "светите" църковни отци изопачават като сатана за плашило на лековерните страхливци... Но борбата в небесата е, всъщност, между Истината и Мъдростта. Онази древна мъдрост, която е ръководела още египетските фараони, оракулите, жреците на всички земни цивилизации от създаването на земята до наши дни. Онази древна мъдрост, която отваря очите на Адам чрез Ева и шушне, че са голи - тази мъдрост се нарича Познание...

А Елена Блаватска разказва още една тайна в своята Тайна доктрина - тази, че Михаил, който се бори със Змея, не е никой друг, освен Йехова...

В Старият завет - Притчи Соломонови, има един пасаж в глава 3-та:

3:19 С мъдрост Господ основа земята, с разум утвърди небето.

Извънземни същества или Божествени сили?

Или извънземни с божествени сили,поставили основата на човешката раса?

Дай някое твърдо доказателство тогава!

Духът на Истината не е дошъл още на земята, а властва още тук Духът на Мъдростта. Войната на небесата, за която говори в Апокалипсиса Иоан, е между тези два духа - между Михаил и Змея/змията е древното олицетворение на мъдростта/. Тази змия "светите" църковни отци изопачават като сатана за плашило на лековерните страхливци... Но борбата в небесата е, всъщност, между Истината и Мъдростта.

Не ми е много ясно,защо се разделя и противопоставя Истината и Мъдростта?Защо ги "карат" да воюват?? То е като да се опиташ да разделиш светлината на Слънцето от Топлината му,която дава и Формата,която заема в пространството.Нещо като да се опитваш да разделиш: Бог Отец+Син+Свети Дух - три-личен по образ и същевременно,единен по същество.Светлината,Любовта,Времето... и всички онези неща,които не можем да обхванем изцяло с нашия разум - те са неделими!А Твореца,ни го е казал толкова просто:

[1:8] Аз съм Алфа и Омега, начало и край, - казва Господ,..

(От тук учените могат да черпят фундаменталната истина за сътворението на вселената,до което може би ще се приближат при евентуален успешен опит в колайдера - ще чака ме.Библията и Познанието в лицето на науката - една обща истина.)

Апостолите не ни учат да се страхуваме от Мъдростта ,която носи в себе си Познанието,а То - Истината за сътворението и това,което предстой пред човечеството.Това че на времето църковната догматика не е можела да приеме познанието и научните открития,като дадени ни от Бога,си е отделен въпрос,за което времето дава своя отговор.Да,познание,дадено ни от Бога,не от "светлия ангел" - Деница,който само използва Познанието (дадено му от Бога),за да прелъсти човека в греха.Проблема не е в "Познанието",а в ГРЕХА,който направи Човека - смъртен.Грях,който не си признаха,а прехвърлиха един на друг.Нима Бог не знаел,че ще ядат от "ябълката на познанието"?Но ни даде и свободната воля.

Последната битка при Армагедон (освен физическото и проявление),ще е именно между гордостта от греха и вярата в Истината,която вече дойде на Земята,в лицето на Исус Христос!А истинското оръжие,с което греха ще бъде повален се нарича покаяние и прошка,с която бе изкупен и първородния грях.

Онази древна мъдрост, която отваря очите на Адам чрез Ева и шушне, че са голи - тази мъдрост се нарича Познание...

Да!Познание дадено ни от Бога,използвано от "Змията" за да прелъсти човека в греха,а и от там към самия себе си,към собствения му грях - Възгордял се,че е първия,най-приближения,този който държи Познанието,с което е смятал да измести Твореца си...

По темата за извън земните (как ли приемат те израза? :lol6: )... Да има ги и е напълно глупаво да се счита,че в необятната вселена Твореца е сътворил живот само тук.И промисъла Му за битката с греха,се свежда само до Земята.

В Стария завет е записано:

[6:2] тогава синовете Божии видяха, че дъщерите човешки са хубави и взимаха си от тях за жени, кой каквато си избереше.

Кои са синовете Божии?Духовни или материални - "извън земни"?

Мисля,че някой от събитията в последната глава на Библията "Откровение" се обясняват именно с отношенията между човеци и "извън земни" Живот извън Земята има,както материален,така и духовен.Отделен е въпроса,дали на ино-планетяните им е позволено да се месят в нашите дела.Макар,че има и теория именно и за това.Че събитията след бомбардировките при Хирошима и Нагасаки,имат пряка връзка с последващата случка в Розуел,както и последващи.Все пак това е само теория,но във всяка теория има и доза истина.

"Истината е някъде там"

[1:26] След това рече Бог: да сътворим човек по Наш образ, (и) по Наше подобие

Доказателства има,както и обилно количество фалшификати: :)

http://www.vbox7.com/play:55416e44 - Всеизвестната аутопсията от Розуел...дали?

http://www.vbox7.com/play:d4e46dfb - Заснето от ВВС на Мексико

- от НАСА

- от НАСА

http://nlo.start.bg/

Доказателства си има и от древни времена,въпроса е дали ние сме готови да ги приемем или ще сме "Тома Неверни"...Като заровили глава в земята,търсещи спасение в собствените си егоистични разбирания за вселената,търсейки вяра в нещо,което Твореца вече ни е дал!...Но дали сме си отворили очите? Публикувано изображение

Редактирано от Steltt (преглед на промените)

Ако съумееш да отговориш на въпроса си какво разбираш под "божествени сили", ще имаш отговори и на двата, отправени към мен.

corpus cavernosum Публикувано изображение

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Не ми е много ясно,защо се разделя и противопоставя Истината и Мъдростта?Защо ги "карат" да воюват?? То е като да се опиташ да разделиш светлината на Слънцето от Топлината му,която дава и Формата,която заема в пространството.Нещо като да се опитваш да разделиш: Бог Отец+Син+Свети Дух - три-личен по образ и същевременно,единен по същество.Светлината,Любовта,Времето... и всички онези неща,които не можем да обхванем изцяло с нашия разум - те са неделими!А Твореца,ни го е казал толкова просто:

[1:8] Аз съм Алфа и Омега, начало и край, - казва Господ,..

(От тук учените могат да черпят фундаменталната истина за сътворението на вселената,до което може би ще се приближат при евентуален успешен опит в колайдера - ще чака ме.Библията и Познанието в лицето на науката - една обща истина.)

Апостолите не ни учат да се страхуваме от Мъдростта ,която носи в себе си Познанието,а То - Истината за сътворението и това,което предстой пред човечеството.Това че на времето църковната догматика не е можела да приеме познанието и научните открития,като дадени ни от Бога,си е отделен въпрос,за което времето дава своя отговор.Да,познание,дадено ни от Бога,не от "светлия ангел" - Деница,който само използва Познанието (дадено му от Бога),за да прелъсти човека в греха.Проблема не е в "Познанието",а в ГРЕХА,който направи Човека - смъртен.Грях,който не си признаха,а прехвърлиха един на друг.Нима Бог не знаел,че ще ядат от "ябълката на познанието"?Но ни даде и свободната воля.

Последната битка при Армагедон (освен физическото и проявление),ще е именно между гордостта от греха и вярата в Истината,която вече дойде на Земята,в лицето на Исус Христос!А истинското оръжие,с което греха ще бъде повален се нарича покаяние и прошка,с която бе изкупен и първородния грях.

Да!Познание дадено ни от Бога,използвано от "Змията" за да прелъсти човека в греха,а и от там към самия себе си,към собствения му грях - Възгордял се,че е първия,най-приближения,този който държи Познанието,с което е смятал да измести Твореца си...

По темата за извън земните (как ли приемат те израза? :P )... Да има ги и е напълно глупаво да се счита,че в необятната вселена Твореца е сътворил живот само тук.И промисъла Му за битката с греха,се свежда само до Земята.

В Стария завет е записано:

[6:2] тогава синовете Божии видяха, че дъщерите човешки са хубави и взимаха си от тях за жени, кой каквато си избереше.

Кои са синовете Божии?Духовни или материални - "извън земни"?

Мисля,че някой от събитията в последната глава на Библията "Откровение" се обясняват именно с отношенията между човеци и "извън земни" Живот извън Земята има,както материален,така и духовен.Отделен е въпроса,дали на ино-планетяните им е позволено да се месят в нашите дела.Макар,че има и теория именно и за това.Че събитията след бомбардировките при Хирошима и Нагасаки,имат пряка връзка с последващата случка в Розуел,както и последващи.Все пак това е само теория,но във всяка теория има и доза истина.

"Истината е някъде там"

На твоите въпроси и аз нямам отговорите, по-точно не претендирам за истинност на това, което съм разбрала от търсенето си до тук. И аз така се питам защо Мъдрост се противопоставя на Истина. И на мен не ми се иска да са в опозиция двете, но най-вероятно е така. А Истината е, поне според това, което съм разбрала, че тя е непознаваема тук на земята. Просто така е устроена земята - законите тук са на Княза на този свят, с други думи казано - тук важи в пълна сила Законът на Карма - тук, на земята, се плаща за наученото познание, плаща се чрез страдание - затова е казал и мъдрият Соломон : "Много мъдрост - много страдание и който трупа познание, трупа тъга." Истината за човека тук - на Земята, е непознаваема. Тук на власт са малките човешки истини, полуистини, тоест лъжи. Майа. Илюзията.

Гностиците имат една легенда за създаването на света - ще ти я разкажа като приказка - Мъдростта била една от дъщерите на Върховния бог / според гностическите писания София е последният еон от божествените еманации /. Поради последното си място, тя била безкрайно отдалечена от Бога далеч от неговия център, най-накрая в неговата периферия. Тази й позиция й позволявала от една страна своеобразна волност - ограничена свобода на действие, което хората наричат свободна воля. От друга страна именно тази отдалеченост от бога го правела непознат за София - Истината била далеч от Мъдростта. Свободната воля подтикнала този еон един ден да реши да познае лицето на бога и направила едно погрешно движение - тръгнала към него, с което породила хаос в стройната система от еони на бога. Видяла това София и горчиво съжалила за тази своя волност - желанието да познае бога - Истина, затова отхвърлила от себе си това желание - Ентимезис на гр. беше, ако не се лъжа. Така се създала вселената - планетите и слънцата - тази вселена, която ние познаваме, защото има и непозната, се образувала от материализираното отхвърлено желание на Мъдростта да познае Истината чрез своя си път - този на свободната своя воля. Но заедно със сухото изгоряло и част от суровото - заедно с отхвърленото мъртво материализирано желание, останали частици от живата и безсмъртна божествената природа, чийто носител била и самата София, в материята - божествените искрици, които представляват Душите. Душата се измъчвала, страдала в материята, така придобивала Познание. Пътят към Истината бил път на страданието. На Отеца му дожаляло за София и изпратил Сина си - част от себе си - да покаже на душите друг път към приобщаване към бога - път, при който няма и капка страдание, път, при който нещата се разрешават от самосебе си и без усилия, път, който е истинският за познание на бога от човека. Този път идва и отива над Предела. Той се нарича Любов.

Всички ние сме извънземни толкова, колкото и земни. Засега. Докато душите са под Орос / Предела...

Докато още са на Кръста.

Очевидно е, че някой е успял да намери паролата или седи на компютъра на Maat и пише вместо нея. И аз се притеснявах, че на мен може да ми се случи нещо подобно, но знам, че нещата ще се оправят. Чудно ми е кой ли е малоумникът, който пише от нейно име. Maat, ако това е твоето дете, не се сърди, че го обиждам.

аБЕ, ДЕТЕ, КВО РАЗБИРАШ ТИ, ОЧЕВИДНО Е, ЧЕ ИМАШ ДА СУЧЕШ ОЩЕ, МИЛОТО МИ ТО...

Разконспирирах те. Ти със сигурност си някой на не повече от 12 години. Дори тези години са ти твърде много. Не можеш да заблудиш никого. Еййййййййййй, като не сте в детската градина и родителите ви изпуснат от контрол почвате да вършите глупости.

Разконспирирах те. Ти със сигурност си някой на не повече от 12 години. Дори тези години са ти твърде много. Не можеш да заблудиш никого. Еййййййййййй, като не сте в детската градина и родителите ви изпуснат от контрол почвате да вършите глупости.

Да си благодарен на душата си, че още се занимавам с нея - от светлите е, познавам душите на хората от раз, да му е..ба майката, т`ва е гадно нещо - да виждаш, такава тежест е, от време на време ми избиват чивиите, ама ми е простено, да знаеш, има защо, ооо, как има защо. лягам си, че съм за втори път така пияна през целия си живот, пък ти си симпатяга, ама ми обърка годините - по-малко са от 12, ма не ми се смята сега, бай.

Само два вида души има и на онзи и на този свят - светли и тъмни...

тук виждам много светли, иначе защо съм и аз тук..., има , има, вярвайте, има светлина и тя може и от тук да се види, ама не всеки я вижда, ей тва е проблема на хората - слепи са, щото тая светлина - другата, истинската... ослепява. Тежко му, горко му комуто я вижда! Не е лесно, не е, да знаеш, не го ща това, майната му на този дар, не го ща, в повече е за един човек, за един .......... просто човек!

Май си се занимавала с екзорсизъм и сега някой зъл дух се е вселил в теб и пише чрез теб. Нищо! Ще чакам да се оправиш и после пак ще си пишем.

Май си се занимавала с екзорсизъм и сега някой зъл дух се е вселил в теб и пише чрез теб. Нищо! Ще чакам да се оправиш и после пак ще си пишем.

Виждам ,че си добронамерен все пак ще чакаш ,

щото други като тебе се занимавали с далеч по нездравословни (за другите разбира се )неща като - Inquisto Haeveticae Pravatatis ,и даже са си създали един орден (доминиканския),в който са били така известните "милиции на исуса христа"Тъй ,че за злите духове и тяхните всявания и вселения има томове литература и сигурно няколко милиона трупа,само в испания официално са изгорени или утрепани в нечовешки мъки 800 000 човечета!!!

хехехе напомняш ми за комсомолските ми години хехехе

Маат ,пиши си спокойно !!!хехехе сега в испания защитават ,африканците (негрите -сега е лоша думичка)

от лошите хамериканци ,хахахахаха

Абе хора извънземен разум има. Земята е една трошица във Вселената.Просто не е възможно да сме сами.И ще е тъпо ако сме сами!

Редактирано от Амигоса (преглед на промените)

Не сме сами! Със сигурност има много извънземни сред нас, само дето не ги виждаме. Е, те не са с материално тяло. Въпреки че, може и да действат от разстояние, без да има нужда да слизат на нашата планета. Вие вярвате ли, че ние сме частично извънземни - нали знаете онази теория, че част от гените ни са гени на извънземни.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Мен ми е много интересно,ако някой наш кораб( ракета,совалка...) влезе в орбита на планета с извънземни,как ще реагират те(извънземните)???

Мен ми е много интересно,ако някой наш кораб( ракета,совалка...) влезе в орбита на планета с извънземни,как ще реагират те(извънземните)???

Няма такава опасност ,да не кажа няма и да има..

И все пак-на теория:каквото могат ще направят,може и нищо-

нали ,,ние,, виждаме често НЛО и какво правим?

Нищо.

И те така или хоп с изпепеляващия лъч Публикувано изображение

tuksum-не вярвам и никой не може да ме убеди.

Чела съм подобни теории-глупости без покритие.

• 2 седмици по-късно...

Преди да се свържа с моят духовен учител Иеова, аз вярвах, че съществуват извънземни. Като малка си купувах много книги фантастика. И моят духовен учител Иеова ми каза, че съществуват извънземни.

• 2 седмици по-късно...

Преди да се свържа с моят духовен учител Иеова, аз вярвах, че съществуват извънземни. Като малка си купувах много книги фантастика. И моят духовен учител Иеова ми каза, че съществуват извънземни.

И аз вярвам в тяхното съществуване, но нужно ли е навсякъде да споменаваш за учителя си, всички го знаем вече. Просто става едно претрупване в постовете ти вече.

И неразбирам като и преди и сега си вярваш в тях, както общо има той в случая?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.