Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Слави Tрифонов с политически проект .

Featured Replies

преди 20 минути, M.Николов написа:

е че бившите соц. правителства бяха свалени с демократични средства

Пак си помисли.

Всички бивши източноевропейски соц правителства бяха свалени под натиск от улицата. Ама всички.

Защо ти е необходимо да твърдиш лъжи.

Няма как да разсъждаваш относно моите думи, ако не си ги прочел, или се правиш, че не си ги прочел.

Навсякъде, освен в България, хората разбраха, че това не е достатъчно, за да бъдат свалени от власт комунистическите кланове, и беше извършена лустрация.

В България лустрация не беше извършена и си носим последствията. Благодарение на това, комунистическите кланове продължават да управляват България и българското население е с най ниски заплати и пенсии в сравнение със всички други източноевропейски държави.

Това доказва на практика, че не извършването на лустрация в България беше грешка, за която сега всички българи плащат, с най нисътк стандарт в ЕС. Плащат и с най ниска свобода на словото, не само в европейски, но и в световен мащаб.

Исторически е доказано с многобройни факти, че когато комунистите, фашистите или националсоциалистите са на власт, те не могат да бъдат свалени с демократични средства, тъй като узурпират както цялата власт, така и всички икономически, информационни и силови лостове свързани с властта.

1. Всички медии се контролират от едно място - не случайно в България ги наричаме медиите на Пеевски.

2. Целия едър индустриален и търговски капитал е в ръцете на комунистическите кланове.

3. Филтърът за назначаване на висши кадри във структурите на МВР е такъв щото не позволява такива длъжности да се заемат от хора, които не са свързани с управляващите комунистически кланове.

4. Филтърът за назначаване на ръководства на перспективните политически партии е такъв, щото не позволява в ръководствата им да се появят хора, които не са свързани с управляващите комунистически кланове.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 123,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да загубиш почти 30% гласове за 4 години при положение, че държиш администрация, корпоративен вот и директно платени гласове и да се радваш, че печелиш  Явно бавно сгряваш накъде духа вятъра. 

• Мойра
    Мойра

Позволи ми да не се съглася напълно с теб. Глупав човек не е в състояние да направи такова шоу, което да е популярно 20 години и да носи добри доходи на собственика си.   П.П. Мнозина х

• Слави обяви екипа за изборите. В него са доц. Андрей Чорбанов и Мика Зайкова и българи експерти от чужбина /видео/

Публикувани изображения

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Пак си помисли.

Няма как да разсъждаваш относно моите думи, ако не си ги прочел, или се правиш, че не си ги прочел.

Всички соц правителства бяха свалени под натиск от улицата. Ама всички.

Защо ти е необходимо да твърдиш лъжи.

Пак не внимаваш!Мирни протести и демонстрации са именно демократични средства.

И аз точно това твърдя, че соц. правителствата бяха свалени с демократични средства, а не с въоръжена борба(както ти се опитваше по-горе да ни убедиш, че било единствения начин)!

преди 10 часа, Реджеп Иведик написа:

Защото е доказано, че комунисти, фашисти и националсоциалисти могат да дойдат по демократичен път на власт, но не могат да бъдат изгонени с демократични средства от властта.

Ето, това са твоите думи!

преди 1 минута, M.Николов написа:

а не с въоръжена борба

Това е твоя интерпретация.

Аз помня тези времена. Протестите бяха масови и правителствата масово падаха като круши под натиск от улицата. В които страни комунистите отказаха да сдадат властта имаше и въоръжени стълкновения.

Ти изместваш въпроса. Въпроса не е в това.

Комунистическите правителства, че паднаха под мощен натиск от разярените народни маси, паднаха и в това няма спор.

По важното е, че във всички бивши соц държави, с изключение на България, хората не се примириха само с това, но извършиха и лустрация.

Ако имаш линк, от който да става ясно, че Слави Тодоров Трифонов е за лустрация, дай го да го видим, ако нямаш, може да престанеш с лъжите и ненужното разводняване и спам.

Единствения, който си служи с лъжи в спора си ти!

Не мисля повече да ти обръщам внимание!

Ако имаш въпроси към Слави, обърни се към него!

преди 9 часа, Реджеп Иведик написа:

Ама за каква логика ми говорите двамата с Николов, като с лекота и голи заклинания обръщате гръб на доказателство с 30 годишна гаранция ?

И това само що се отнася до България.

Ами другите пост комунистически източно европейски държави що извършиха лустрации ?

Щот са по глупави от тебе и Николов може би. 

За да не правя цитати с десетки редове прочети за лустрацията от линка 

https://m.dnevnik.bg/analizi/2011/12/01/1216889_sbogom_na_lustraciiata/

Проблем са ви службата ДС, а не са ви проблем сега че всяка компания има своя малка ДС, всяка компания събира информация за теб, от най- малката където си купуваш храна онлайн до големи като фейсбук. В днешно време доносите и информацията която се знае за всеки един е в пъти повече от това което някога са знаели. Тогава доноси е имало за това с кого общуваш, къде работиш, какви са ти интересите. Сега се знае всичко, дори неща които ти самия не знаеш за себе си от която информация се печелят пари, не искаш ли лустрация за това? 

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

В България лустрация не беше извършена и си носим последствията. Благодарение на това, комунистическите кланове продължават да управляват България и българското население е с най ниски заплати и пенсии в сравнение със всички други източноевропейски държави.

Ама съвсем не знаеш какво говориш, заплатите не зависят от властта, а от бизнеса, държавата не се меси на бизнеса това е правило на демокрацията. 

преди 42 минути, Реджеп Иведик написа:

Комунистическите правителства, че паднаха под мощен натиск от разярените народни маси, паднаха и в това няма спор.

По важното е, че във всички бивши соц държави, с изключение на България, хората не се примириха само с това, но извършиха и лустрация.

Защото беше измамен народа тогава, същия този народ сега мисли по друг начин като му е празен джоба, като го трепят за 20лв у тях мургави събратя или надрусал се младеж. Този народ който беше тогава по плащадите му се обещаваше светло бъдеще, огледален орбаз на американската мечта, а какво получи? Ето защо СДС заминаха в небитието, докато се грабеха заводите  народа  беше мачкан от мутри. Забравихме демократа мистър 10% ли? Забравихме авиокампания Балкан? 

Ще видим Слави какво ще направи ако влезе в парламента, не разичам на нещо съществено тъй като няма да му се позволи от Европа без значение какво желание има. Реалност може да стане мажоритарен вот. 

преди 1 час, AAUUXX написа:

Ето защо СДС заминаха в небитието

Аха повярвах ти.

СДС заминаха в небитието, защото не направиха лустрация. Продължилото разграбване на страната и по време на тяхното управление е следствие от това, че вместо да вземат властта от комунистическите кланове, те се съюзиха с тях и куцо и сакато разбра това. И после естествено никой не гласува за тях и станаха политически трупове веднага след 4 годишния си мандат.

Хората гласуваха за СДС, защото очакваха лустрация и отстраняване от властта на комунистическите кланове, които доведоха България до фалит и хиперинфлация по онова време. 

Лустрация нямаше, защото СДС се съюзи с комунистическите кланове и разграбването на държавата продължи.

Заради този си съюз, не извършиха и лустрация. Щото не можеш да лустрираш тези, заедно с които грабиш.

Затова и основния въпрос, който следва да се постави на Слави Трифонов е въпроса за отношението му относно лустрацията и борбата с комунистическите кланове управляващи държавата в момента и притежаващи целия властови, медиен, капиталов и силов ресурс на държавата.

преди 10 минути, Реджеп Иведик написа:

Хората гласуваха за СДС, защото очакваха лустрация и отстраняване от властта на комунистическите кланове, които доведоха България до фалит и хиперинфлация по онова време. 

Хипер инфлацията беше план на западните ни другари, идеята беше сваляне на Виденов защото не искаше да плаща. 

преди 1 час, AAUUXX написа:

Ама съвсем не знаеш какво говориш, заплатите не зависят от властта, а от бизнеса, държавата не се меси на бизнеса това е правило на демокрацията. 

Пишеш, колкото да не заспиш.

1. Бизнеса се съобразява със заплатите в държавния сектор.

2. Защо бизнеса в другите европейски държави дава многократно по големи заплати, ако както твърдиш ти заплатите зависят от бизнеса само ?

3. Защо българския бизнес, който е на 95 % в ръцете на комунистическите кланове, държи хората на заплати, които са многократно по ниски от заплатите в другите европейски държави, при приблизително равни цени в Евросъюза ?

Ако мислиш да пишеш глупости, пиши си ги в празните приказки, явно по ти се удава.

Въпроса, който трябва да зададем на Слави е ясен

За лустрация ли е, или е против лустрация.

Иначе то всички нормални хора са за мажоритарни избори на политици и референдуми по основните въпроси от национално и местно значение.

преди 11 минути, Реджеп Иведик написа:

Пишеш, колкото да не заспиш.

1. Бизнеса се съобразява със заплатите в държавния сектор.

2. Защо бизнеса в другите европейски държави дава многократно по големи заплати, ако както твърдиш ти заплатите зависят от бизнеса само ?

3. Защо българския бизнес, който е на 95 % в ръцете на комунистическите кланове, държи хората на заплати, които са многократно по ниски от заплатите в другите европейски държави, при приблизително равни цени в Евросъюза ?

Ако мислиш да пишеш глупости, пиши си ги в празните приказки, явно по ти се удава.

1. Държавния сектор няма общо и зависимост от частния, не определя нищо, заплатата в държавния сектор зависи от това какъв годишен бюджет ще бъде гласуван на сектора, а частния зависи от собственика на фирмата и нейните финансови възможности. 

2. Защото са по - малко алчни, защото имат повече работа, защото работещите са наистина работещи, а не като тук ден да мине друг да дойде заплатата си върви. 

3. По - голяма глупост не бях чел, кой ти казва тея неща или и ти кат пипона си ги знаеш и не ти трябва да четеш. Преди време ти обяснявах защо са ниски заплатите тук няма пак да го правя. 

преди 13 минути, AAUUXX написа:

Преди време ти обяснявах защо са ниски заплатите тук няма пак да го правя. 

Току що го направи. Вече за енти път, в ента тема. Така както не ти се прави.

Стимулира ли те някой, да правиш неща, които не ти се правят ?

Както българския бизнес, така и властта в България са в ръцете на комунистическите кланове. Иначе ако няма договаряне и има реална конкуренция не би могло в държава от Евросъюза заплатите да са многократно по ниски, отколкото другите държави.

За това е необходима лустрация. 

Във всички други пост комунистически държави беше извършена лустрация и сега ясно се вижда, че заплатите и пенсиите в тези държави са многократно по големи от заплатите и пенсиите в България.

току-що, Реджеп Иведик написа:

Стимулира ли те някой, че правиш неща, които не ти се правят ?

Ти ме стимулираш с глупостите си, но ако те оставя сам да пишеш ще трябва и сам да си отговаряш. 

преди 13 часа, Реджеп Иведик написа:

Ама за каква логика ми говорите двамата с Николов, като с лекота и голи заклинания обръщате гръб на доказателство с 30 годишна гаранция ?

И това само що се отнася до България.

Ами другите пост комунистически източно европейски държави що извършиха лустрации ?

Щот са по глупави от тебе и Николов може би. 

Там имаше лустрация.

Нали оттам тръгнахме, че Слави Трифонов дума не обелва за лустрация. Как тогава ще се бори срещу системата ?

Ти си ебати фурнаджийската лопата майна. Разправяш че комунистическите режими можело да бъдат свалени само с убийства и оръжие, което след като се оказа тотална лъжа, ти премина в друга тема- лустрация. Да ти кажа честно, делите с Миро пъвото място за най- голям папагал в калдата. Я кажи ся за лустрацията повечко, имайки предвид че Ангела Меркел (комсомолски секретар) е настоящия канцлер на обединена Германия. Давай да видим сега накъде ще потеглиш...

преди 53 минути, Радуил написа:

Ти си ебати фурнаджийската лопата майна

Като свършат аргументите, почват обидите.

Това кой профил поред ти е ?

Аз се отказах да броя вече профилите и превъплъщенията ти. 

Не съм аз героя на темата, а Слави Трифонов

Та какво казваш е отношението на Слави, във връзка с лустрацията ?

Или просто си спамиш и търсиш кого да нагрубиш, както винаги.

Хубаво, но това не отговаря на питането за Меркел, а въпроса е много на място и трябва да се отговори.

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Като свършат аргументите, почват обидите.

Това кой профил поред ти е ?

Я! Каква изненада- зарязваме лустрацията и потеглихме към "обидите и профилите". "Фурнаджийска лопата" не е обида, а народно определение за човек, който си променя мнението през 5 минути. И ти ми задаваш въпрос за профил (кой поред ми е), без да знаеш кой съм и дали наистина имам други профили. Това се нарича ИНТРИГАНТСТВАНЕ. Типичен тролски похват. А всъщност във една виртуална дискусия, няма никакво значение автора на мнението, важно е самото мнение. Та, продължавай сега за лустрацията и Меркел, и остави дребните  интрижки. Има ли такова нещо, няма ли , демократично ли е, не е ли, какви са ползите и вредите, къде е проведена правилно, къде не е...

преди 9 минути, Joss Bomon написа:

Хубаво, но това не отговаря на питането за Меркел

Защо трябва да ме интересува мнението на Слави Трифонов за Меркел ? Щото потребителя с многото никове си го е навил на пръста, че е важно ли ?

Ти ако искаш го питай.

Мен ме интересува какво е мнението на Слави за лустрацията. Смята  ли да проведе лустрация ако дойде на власт ?

Иначе за мажоритарните избори и референдумите добре, така трябва.

Ама за да гласувам за него, нали трябва да ми спечели доверието, да обещае, че ще проведе лустрация.

Мен ме интересува какво е мнението на Слави за лустрацията. Смята  ли да проведе лустрация ако дойде на власт ?

Питай го, но преди това прочети биографията му, да не се окаже и той комунист по твоите разбирания. 

Цитат

Приет е в Музикалната гимназия в Плевен. Партийното ръководство го предлага за комсомолски секретар и в края на първата учебна година го пращат на пионерски лагер в Кайлъка.

преди 6 минути, Радуил написа:

И ти ми задаваш въпрос за профил (кой поред ми е), без да знаеш кой съм

Как без да знам.

Ти си Слънце, Радул, Радой, Радуил, Старша сестра Патрашкова, Крусейдър, Белиал, Гост.

Това са превъплащенията ти за които съм чувал. Как да те вземе човек насериозно ?

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Защо трябва да ме интересува мнението на Слави Трифонов за Меркел ? Щото потребителя с многото никове си го е навил на пръста, че е важно ли ?

Не. Защото в Германия, която е "най-напред" от цяла Европа, очевидно не е провеждана никаква лустрация. Което прави ползите от вездесъщата ви лустрация, повече от съмнителни. Май просто искате като Ванчето Костов- те да станат, та да седнем ние. А след нас потоп...

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Как без да знам.

Ти си Слънце, Радул, Радой, Радуил, Старша сестра Патрашкова, Крусейдър, Белиал, Гост.

Това са превъплащенията ти за които съм чувал. Как да те вземе човек насериозно ?

Промяната на името е разрешена в този форум, казах ти да спреш с интрижките. Аз не съм тук за да взимаш мен не насериозно, ами на каквото и да е. Тук са важни мненията, а не кой ги е писал. Давай сега по темата че съвсем се оплете.

преди 2 минути, Радуил написа:

Май просто искате като Ванчето Костов- те да станат, та да седнем ние. А след нас потоп...

Вече неостана много за крадене, квот имаше се изкраде, сега само еврофондоведе им дават кураж ама не е каквото беше. Реджепа и той като съмишленици си само говорят заучени неща чули ги на пейката пред блока. Иска лустрация ама не знае защо, защото някъде така били направили разбираш ли. 

преди 20 минути, Радуил написа:

Защото в Германия, която е "най-напред" от цяла Европа, очевидно не е провеждана никаква лустрация.

Германия е капиталистическа държава още от преди промените, Радуле Слънце Крусейдър Патрашкова. При обединението на ГФР с ГДР, легитимно остава демократичното правителство на ГФР. 

В Германия е учредена Агенция за Архивите на Щази, която се занимава със съхранение на архивите и разследване на престъпленията на комунистическите тайни служби на ГДР. 

Ето какво е мнението за България на д-р Ана Камински от фондацията за комунистическото минало на ГДР

"За престъпленията на комунистическите тайни служби в България не бива да има давност, а лустрацията е част от осмислянето на миналото"

преди 13 минути, AAUUXX написа:

Иска лустрация ама не знае защо, защото някъде така били направили разбираш ли. 

Навсякъде в бившите соц страни от евросъюза.

Което си личи по разликата в заплатите и пенсиите в тези страни сравнени със заплатите и пенсиите в България, където лустрация не е проведена.

Та, не разбрах, има ли някой да знае, Слави Трифонов дали има намерение да проведе лустрация, ако евентуално дойде на власт ?

преди 9 минути, Реджеп Иведик написа:

Което си личи по разликата в заплатите и пенсиите в тези страни сравнени със заплатите и пенсиите в България, където лустрация не е проведена.

Чехословакия, Полша, Украйна, Ирак със законова лустрация не са цяла европа както казваш. 

миро и режеб са един същи човек

с миро пуска по фейк неща

а с режеб по-правдоподобни 

а слафчо е супер пупулист

имаше шанс преди 10 години когато имаше  още някаква аудитория

последното десетилетие радков го износи на гръб 

преди 14 минути, Реджеп Иведик написа:

Германия е капиталистическа държава още от преди промените, Радуле Слънце Крусейдър Патрашкова. При обединението на ГФР с ГДР, легитимно остава демократичното правителство на ГФР. 

В Германия е учредена Агенция за Архивите на Щази, която се занимава със съхранение на архивите и разследване на престъпленията на комунистическите тайни служби на ГДР. 

Ето какво е мнението за България на д-р Ана Камински от фондацията за комунистическото минало на ГДР

"За престъпленията на комунистическите тайни служби в България не бива да има давност, а лустрацията е част от осмислянето на миналото"

Та, не разбрах, има ли някой да знае, Слави Трифонов дали има намерение да проведе лустрация, ако евентуално дойде на власт ?

Къде навсякъде, като баш в Германия бивш комсомолски секретар е начело на държавата бе? Къде е това навсякъде?Да на места имаше подобни неща, ползата от тях обаче беше никаква. Ама ти с една Германия не можеш да се справиш, а имах за теб и по- сложни въпроси. Примерно, как така комунистически Китай дръпна толкова много, без дори да са я чували тая дума?

И като типичен трол, в аргумент по лустриращия въпрос ми дава мнението на някаква си неосъществена германска лустраторка, от некво си НПО... Направо върха!

преди 46 минути, Радуил написа:

Защото в Германия, която е "най-напред" от цяла Европа, очевидно не е провеждана никаква лустрация.

Айде бе ?

https://desebg.com/kostadinov/1569-2013-11-26-10-31-13

в Германия никога не е имало политически спор за отварянето на архивите на бившата Държавна сигурност на ГДР, а недопускането на нейни служители на държавни постове е продължено до 2019 г.

преди 46 минути, Радуил написа:

Което прави ползите от вездесъщата ви лустрация, повече от съмнителни.

Ползите са преки и дори най тъпия комунист може да разбере простичкото правило :

- Която страна от бившия соц лагер  по навреме е въвела лустрация, то тя сега е в пъти по добре, от тези които са се забавили или не са.

Ние сме от последните.

Какво очаквате, не знам  :)  

преди 32 минути, Реджеп Иведик написа:

При обединението на ГФР с ГДР, легитимно остава демократичното правителство на ГФР. 

Ех ако имаше и у нас кой да запази всички архиви... За съжаление тези които трябваше да им се отреже достъпа , дълго време, а и сигурно все още имат властта да редят картончетата...

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.