Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Слави Tрифонов с политически проект .

Тoни

Препоръчан отговор

Реджеп спора е безсмислен, както всеки такъв, затова го прекратявам че ще изпишем няколко страници без от това да има някакъв смисъл. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 2,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Цитат
В САЩ например в 47 от общо 50 щата главните прокурори се избират от народа с пряк вот.

Найденов често се случва да пише глупости, ала тази е от най- големите - както и въобще цялата му статия. Този филм го няма никъде по света и никога, никъде няма да го бъде. Ето що не признавам Слави и подобните нему - щото са популисти, тиражират разни добре звучащи химери и тук- там обелват думичка за нещо реално постижимо. За което пример е воя за мажоритарни избори - това принципно е реално, само че от мажоритарни до мажоритарни не планина, ами цели континенти разлика. Само по себе си това "чиста и свята мажоритарна система в два тура" съвсем нищо не означава, това е просто едно голо изречение, отделно очеизвадно изкуствения и пресилен патос.

Инак да - ако Слави бе подел инициатива за лустрация, вече и аз щях да бъда изненадан, и най- вероятно щях да го подкрепя.

А за глобалния и основен проблем в политиката, Найденов без да ме извинява, ала спокойно може да се завре, къде слънце не огрява. В този аспект най- смислените размишления са на Сартр - политиката е мръсна работа, но не заради друго, а защото интелигенцията от страх да не си оцапа ръчичките все пасува, съответно политиката остава с широко отворени врати за всякакви мръсници. Ще ме извиняват и гурута, и попове, и всякакви духовни учители - всичките са в грешка, Сартр е прав, живота ни зависи от политиката, така че е безумие и бягане от отговорност да стоиш встрани от политиката: политическото невежество е опасно и е опасно не само за индивида, а за цялото общество, е туй да си запишат господата тибетски духовници с тяхното всеобхватно състрадание. Така, че не славчовци и батковци, и байчовци, и прочие некадърна словоч трябват в политиката, а тъкмо хамлетовци и оскар уайлдовци - ай сиктир, дето от чалгаджии да очаквам нещо стойностно, още повече пък управление на държава. За Слави може, за Хамлет не може - да ти ева и логиката. Слагай обиците и заминавай на джендър парад, в политиката такива нямате място - до вчера се гъзури и на бойко, и на царя, и на кого ли не, от днес вече света вода ненапита, айде нема нужда, айде, 30 години ви гледам такива спасители народни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, insec написа:

Инак да - ако Слави бе подел инициатива за лустрация, вече и аз щях да бъда изненадан, и най- вероятно щях да го подкрепя.

По това се познава кой е комунистическа подлога. Ако възнамеряваше да се бори действително срещу системата, щеше да е за лустрация. 

По скоро е поредния, който изпуща парата, да не гръмне котела.

За Слави може, за Хамлет не може - да ти ева и логиката.

Точно !

30 години ви гледам такива спасители народни

Може и още 30 да ги гледаме. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, Реджеп Иведик написа:

За разлика от това, вече имаме конкретно доказателство с 30 годишна гаранция, че без репресии срещу комунистическите кланове или лустрация, комунист от власт не може да се свали.

Именно.

преди 7 часа, AAUUXX написа:

30г демокрация пак комунистите виновни за всичко, предната система няма вина за некадърността на сегашната, толкова си могат.

А не бе. И защо и до ден днешен са във властта ? Даже министър агент си имаме , и стотици или хиляди по по ниските етажи.

преди 6 часа, Реджеп Иведик написа:

Те хората в другите държави затуй извършиха лустрации. Не защото са по глупави от нас. И сега къде са те, къде сме ние.

Има проста аксиома и много елементарна логика, която синтезира целия спор тук.

- Които държави овреме са провели лустрация, са в пъти по добре от тези които са се забавили или не са провели въобще.

Ние сме от последните.

Ми няма как да стане.

преди 4 часа, insec написа:

ако Слави бе подел инициатива за лустрация, вече и аз щях да бъда изненадан, и най- вероятно щях да го подкрепя.

Да. И аз бих се позамислил.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Ако възнамеряваше да се бори действително срещу системата, щеше да е за лустрация. 

А дали просто не продължава бизнеса си ? Той е добър пресметлив шомен и бизнесмен.

Сметнал е че при дадена подкрепа и дадено поведение, ще може да си държи нивото и преумножава парите си .

Или му е необходимо да пере такива. А в политиката всичко е мътни води и шарани... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, Реджеп Иведик написа:

Както помогнаха репресиите срещу комунистическата върхушка в Чили. Да, в Чили нямаше нужда от лустрация, защото не бяха останали комунисти за лустриране.

Стига с това Чили, нали ти показах с факти, че не действията на диктатора Пиночет са причина за сравнително добрия стандарт на живот в тази страна, а действията на демократично избраните правителства след него!

https://infacto.bg/chilijskiyat-test-pred-blgarskite-demokrati/

Наистина ли това ни предлагаш?:shock11:

https://www.webcafe.bg/sportcafe/retro/id_32492705_Yujnoamerikanska_grajdanska_voyna_s_hilyadi_ubiti_i_Edin_na_nula_s_gol_na_Pinochet

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, M.Николов написа:

Стига с това Чили, нали ти показах с факти, че не действията на диктатора Пиночет са причина за сравнително добрия стандарт на живот в тази страна, а действията на демократично избраните правителства след него!

https://infacto.bg/chilijskiyat-test-pred-blgarskite-demokrati/

Наистина ли това ни предлагаш?:shock11:

https://www.webcafe.bg/sportcafe/retro/id_32492705_Yujnoamerikanska_grajdanska_voyna_s_hilyadi_ubiti_i_Edin_na_nula_s_gol_na_Pinochet

Ако няма лустрация и тук ще стане така. 3000 са репресираните Николов ! Ти прочете ли линка, който сам даваш. 3000, а Чили е по голямо от България. 

Следователно заради 3000 наследници на комунистическите кланове, вие предлагате още 30 години комунистите да са на власт ли ?

А обясни да видим, как мислиш да спечелите, ако не извършите лустрация ?

Всичко е у тях, капитали, силови структури, медии. Всички партии са хванати, няма за кого да гласувате. Ти въобще замисляш ли се по въпроса или пишеш колкото да не заспиш

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, insec написа:

Този филм го няма никъде по света и никога, никъде няма да го бъде.

Този филм го има в САЩ и работи, но за това трябва и всеки да има гражданско съзнание и да участва в политическия живот.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, M.Николов написа:

Този филм го има в САЩ и работи, но за това трябва и всеки да има гражданско съзнание и да участва в политическия живот.

Съгласен съм, че в САЩ работи. Нищо не пречи и в България да проработи, ако има лустрация преди това. 

В САЩ работи, защото когато там се появи комунистическа заплаха, цялата държавна машина се включва в репресиите срещу комунистическите лидери. Чувал ли си за Макартизма ? Що ли те питам.

Защото е доказано, че комунисти, фашисти и националсоциалисти могат да дойдат по демократичен път на власт, но не могат да бъдат изгонени с демократични средства от властта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Реджеп Иведик написа:

Всичко е у тях, капитали, силови структури, медии. Всички партии са хванати, няма за кого да гласувате. Ти въобще замисляш ли се по въпроса или пишеш колкото да не заспиш

Нямам готова рецепта за сега, но мисля, че една нова формация около Слави би могла да разчупи малко порядките в политическия живот в България с тези промени, които се предлагат, а те на по-късен етап да доведат до съществени промени.Едно е сигурно има нужда от промяна.За сега избирам мирното решение.

преди 7 минути, Реджеп Иведик написа:

Съгласен съм, че в САЩ работи. Нищо не пречи и в България да проработи, ако има лустрация преди това. 

В САЩ работи, защото когато там се появи комунистическа заплаха, цялата държавна машина се включва в репресиите срещу комунистическите лидери. Чувал ли си за Макартизма ? Що ли те питам.

Защото е доказано, че комунисти, фашисти и националсоциалисти могат да дойдат по демократичен път на власт, но не могат да бъдат изгонени с демократични средства от властта.

С подкрепата си към Макартизма единственото, което демонстрираш е, че ти определено не си демократ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, M.Николов написа:

За сега избирам мирното решение.

Бе то няма лошо. Кой нормален човек обича насилието. Ама вече 30 години го избираме и чакаме доброволно да ни сдадат властта.

Според мен, има да чакаме, ако пак заложим на мирното решение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Ако възнамеряваше да се бори действително срещу системата, щеше да е за лустрация.

Kъде бе братче, Славчо е гъстак със всичките мутри на България - щял да бори, хах. Последно, като разиграваше как ги настъпва и Бойко, и Цацаров, и всичките го накараха да си глътне граматиката - не, че и те не оплетоха езиците де, ала тези третокачествени театри не на мен, поне не и на мен, просто прекалено са ми прозрачни, че да си кривя душата да изтъквам нещо позитивно в целия този парад на интелектуалстващи тарикати. И прочее не, че очаквам да направи някаква голяма беля - не е до това - а че е поредния търгашин на надежда, пък много добре виждам как хората са вече изчерпани, колкото повече се обезверява едно общество, толкова повече ще се обърква.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да не говорим, че по онова време в цяла латинска Америка където има всеобщ възход на социалистите, ЦРУ сваля с военни преврати всички демократично избрани социалисти от власт.Това ли е демокрацията?Нали уж по-добрата идея да победи, защо тогава включвате военните?Или смятате, че хората не могат да мислят рационално и имат нужда от някой да го прави вместо тях?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, Реджеп Иведик написа:

Бахти глупостите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, M.Николов написа:

Това ли е демокрацията?

Да, отговорих ти по горе. Точно това е. Исторически доказано е, че комунисти, фашисти и националсоциалисти, могат да дойдат на власт по демократичен начин, но не могат да бъдат изгонени от властта с демократични средства.

В другите източно европейски страни що направиха лустрации ? Щото няма друг начин да бъдат изгонени комунистите от власт. 

Ама те сами си казаха по телевизора 1989 та, че властта с кръв са я взели, и без кръв няма да я дадат.

Чакай ти без лустрация или друг вид репресия да паднат от власт. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Да, отговорих ти по горе. Точно това е. Исторически доказано е. 

Нямам повече въпроси.За теб демокрацията е единствено тогава, когато твоята гледна точка е правилна.

Както казах и по-горе, ти определено не си демократ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, M.Николов написа:

Както казах и по-горе, ти определено не си демократ.

Напротив, някой ти е казал, че умееш да мислиш логически, ама те е излъгал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Къде е логиката когато става втпрос за избиване на хора? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, Реджеп Иведик написа:

Исторически доказано е, че комунисти, фашисти и националсоциалисти, могат да дойдат на власт по демократичен начин, но не могат да бъдат изгонени от властта с демократични средства.

Ти да видиш, я ми припомни как бяха свалени правителствата в бившия соц. лагер?

С въоръжена борба или с демократични средства?:rolleyes:

преди 7 минути, Реджеп Иведик написа:

Ще го имам предвид.:)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Къде е логиката когато става втпрос за избиване на хора? 

Ама за каква логика ми говорите двамата с Николов, като с лекота и голи заклинания обръщате гръб на доказателство с 30 годишна гаранция ?

И това само що се отнася до България.

Ами другите пост комунистически източно европейски държави що извършиха лустрации ?

Щот са по глупави от тебе и Николов може би. 

преди 5 минути, M.Николов написа:

Ти да видиш, я ми припомни как бяха свалени правителствата в бившия соц. лагер?

Там имаше лустрация.

Нали оттам тръгнахме, че Слави Трифонов дума не обелва за лустрация. Как тогава ще се бори срещу системата ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ама нали без кръв не падали, бре?

Мажоритарния избор ти дава възможност да си направиш лична "лустрация" на всеки кандидат, който не ти харесва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, M.Николов написа:

Ама нали без кръв не падали, бре?

Слагаш ми думи в устата. Без репресии написах. Лустрацията е репресия. 

Доказано е, че може и с лустрация писах.

Къде твоя Слави говори за лустрация ?

Айде, нали уж да гласувахме за него, да вземе властта и какво. Как ще бори статуквото, без да направи лустрация ?

В тях са медиите на Пеевски. Капиталите на олигарсите. Ръководителите на силовите структури.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не, написа, че не могат да бъдат свалени с демократични средства

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

и когато те попитах как паднаха соц. правителствата с въоръжена борба или демократични средства, разбира се, отговор няма.

преди 9 минути, Реджеп Иведик написа:

Къде твоя Слави говори за лустрация ?

Слави не е мой, както и ти написах по-горе, аз го разглеждам, като възможност за пробив в системата.Дали ще успее, ще видим.Едно е сигурно, ще има нужда от подкрепата на всички, които не харесват системата в този ѝ вид.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, M.Николов написа:

Дали ще успее, ще видим.

Правилния въпрос е дали ще се опита

преди 5 часа, M.Николов написа:

и когато те попитах как паднаха соц. правителствата с въоръжена борба или демократични средства, разбира се, отговор няма.

Има, ама четеш избирателно. Между другото, те управляваха с демократични средства, по твоя извратен критерий. Имаше избори и всички гласуваха за тях. И националсоциалистите в Германия взеха властта по демократичен път и управляваха с демократични избори. 

Аз ти отговарям, ама ти не четеш. Между другото, щом си за Слави, трябва да задаваш въпросите си към Слави, а не към мен. Иначе както Вал и Капитана не веднъж ти казаха,  демонстрираш робски манталитет. 

Правителствата паднаха след масови народни недоволства. Без изключение. Президента Петър Младенов, се чудеше дали да сдаде властта или да пусне танковете срещу хората.

Но падането на комунистическите правителства не беше достатъчно, тъй като комунистите държаха в ръцете си всички лостове на властта. За това в другите соц държави с изключение на България, беше извършена лустрация.

Та въпроса ми към Слави, не към теб е, как смята да бори комунистическите кланове, ако не лустрира представителите им. Нали той иска да гласувам за него. Как да му повярвам, че е искрен ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Докато няма консенсус в обществото спрямо цоциалистическия извратен комунистически строй /както искате го наречете/ и защо е обявен съвсем официално за престъпен режим,  оправия няма да има.

Като гледам колко промити мозъци има и тук , че и още нови млади заблудени дори по крайни сталинисти и др , дето хал хабер си нямат нито какво  е било, нито четат историята , документите и ФАКТИТЕ за това пагубно управление,  няма как да вървим напред.

А ще си копаем дъното.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Има, ама четеш избирателно. Между другото, те управляваха с демократични средства, по твоя извратен критерий. Имаше избори и всички гласуваха за тях. И националсоциалистите в Германия взеха властта по демократичен път и управляваха с демократични избори.

Не ми приписвай твои думи, ако обичаш!Това което ти посочих като контрапункт на твоите думи, е че бившите соц. правителства бяха свалени с демократични средства(като изключим ексцесиите в Румъния с показното убийство на Чаушеску) не съм коментирал управлението им.Но щом си подхванал темата, само ще ти обърна внимание, че твоя любим фашистки диктатор Пиночет идва на власт с военен преврат, сваляйки демократично избран президент!

А относно въпросите, аз въпроси към теб нямам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи това в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
  • Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.
    Абонирайте се
  • Добави ново...