Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

преди 1 час, absurt написа:

Интересно, защо ли всички не смеят едно интервю или мнение на руснак, живеещ в тези два автономни района да вземе?  Малко неудобство да чувствате? Явно, не. 

Е нали от 2014 г само тяхната "позиция" четем и слушаме бре.

Любимата ти рашистка пропаганда за 8 години се умори в своите ежедневни рубрики и новини да обяснява колко са зле "бандеровците" и как е положението в ЛДНР.

И понеже им писна да повтарят едно и също на което НИКОЙ нормален човек няма как да повярва, решиха да не се крият че войските им са там, че войната не е никаква "гражданска вътрешна война на Украйна" , а това което се знае от 2014 г - че войната е между Украйна и руските въоръжени сили .

Юридически има някои подробности, които могат да се окажат съществени.

В какви граници се признават терористичните "републики" ? Защото като територия  терористите рашисти са окупирали едва 1/3 от целия Донбас, от това което административно се водеше Донецка и Луганска области. 2/3 са си украински

Ако предявят претенции за цялата област, определено означава пълномащабна война.

Специално за другарката комунистка "абсурт" да и дам домашно - ти чувала ли си мнението на останалите руснаци от тази 2/3-ти Донецка и луганска области ?

Руснаци има из цяла останала Украйна . Те що не се оплакват ? Някой репресира ли ги? пречи ли им ?

Не, другарко :hush:

преди 1 час, adersa написа:
преди 16 часа, miro20 написа:

Иначе това "признаване на независимост" е пълна бутафория

Причина за да влезе .Изкуфелия дъртак на САЩ ще се окаже прав май той каза , Путинчо ще си измисли причина да влезе .

Те са го измислили . Самия факт че и пресконференцията и събранието за изказването е на запис /часвоника на Шойгу/  , факта как Наришкин - шефа на външното разузнаване се изложи с пелтеченето си , и забележете - изпусна се че "подкрепя как да не подкрепя присъединяването към РФ  .... " и тук путя го поправи - чакай чакай , ние това не го говорим сега, говорим за признаване само :giggle1:

Всичко това говори за добре обмислен предварително сценарий и план.

Ах да, споменах ли и изказването на Премиера на РФ Мишустин , който също се "изпусна" че  всичко се е подготвяло с месеци , а не с дни, отколкото е ескалацията в момента.

• Отговори 15,3k
  • Прегледи 621k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• По-голямата част от тези, които мразят Русия, дори не знаят защо я мразят. Те просто обичат да мразят. Като цяло, тези, които я мразят, я наричат агресор, защото била нападнала Украйна. Добре, тогав

Публикувани изображения

Мирко, сега остава да се явиш най- наивният русофоб, който вярва, че за тези 8 години, руснаците са действали подмолно, че да си постигнат някакви цели, а белите отвсякъде, украинци, са правили всичко за да спазят договорките?! Това, че се чудиш само на кого какъв прякор да метнеш, не ти помага в споровете. Не е зле и да осмисляш написаното от опонентите, не първосигнално да ги приемаш за врагове, които да олайваш.

Осмислям много повече отколкото твоите наивни путинистки пропагандни плямпаници .

:hush:

преди 31 минути, BANKATA написа:

Какъв е проблема че е на запис ?

Акцента ми е че всичко си следва отдавна написан план-сценарий, подготвяно е от месеци , включително и тази ескалация от путинските служби и режим

преди 2 минути, miro20 написа:

Осмислям много повече отколкото твоите наивни путинистки пропагандни плямпаници .

:hush:

Акцента ми е че всичко си следва отдавна написан план-сценарий, подготвяно е от месеци , включително и тази ескалация от путинските служби и режим

Плямпаш ти, аз просто изказвам мнение и го обосновавам. А, твоят акцент не струва и две пари на фона на всичката пропаганда, която от месеци се излива по световните медии- режисирана от янките.  И само първосигнални индивиди не си махат капаците от очите.

преди 26 минути, absurt написа:

Плямпаш ти, аз просто изказвам мнение и го обосновавам. А, твоят акцент не струва и две пари на фона на всичката пропаганда, която от месеци се излива по световните медии- режисирана от янките.  И само първосигнални индивиди не си махат капаците от очите.

И какво си се обосновала ? И аз те попитах знаеш ли какво е мнението на руснаците в онази неокупирана част от 2/3 ти от Донбас ? Или мнението на руснаците из цяла останала Украйна ?

Отговор нямаш.

Какво и дали от акцента ми струва две пари, аз съм се обосновал достатъчно ясно и подробно от изказванията на високопоставени  руски хора  които ти дори не си им чувала имената , а твоите плямпаници как хамериканците са ти виновни за всичко си е твое поредно неадекватно мнение взето като копи/пейст от вестникДума :) 

преди 2 минути, miro20 написа:

Когато мира нямаш че Хитлер е бил талантлив художник..... :giggle1:

Когато глупостта няма край.......682664797_download(16).gif.dba11fc8e7f31f5f59fa391defb45793.gif

преди 10 часа, absurt написа:

Когато глупостта няма край.......682664797_download(16).gif.dba11fc8e7f31f5f59fa391defb45793.gif

На нормалните хора им е забавно, комплексарите и рашистите злобеят :) 

Едва ли ще разбереш щото като всеки уважаващ се бг цоциалистопутинист, ти руски не разбираш , но .... :

Вацлав Гавел, последний президент Чехословакии и первый президент Чехии (1936-2011):

"Эра президента Путина принесла новый тип диктатуры, опасный уже одной своей незаметной формой. Удивительно, как в нем сочетаются худшие черты коммунизма и капитализма. Проще говоря, к власти пришла шайка кагэбэшников и мафиози. К тому же это люди, наученные недавним прошлым, поэтому многое они уже не делают так открыто, как было принято при Брежневе.

Нет никакого резона отказаться от обеда с президентом Путиным. Но, воспользовавшись случаем, надо задать ему неприятные вопросы".

http://esquire.ru/wil/vaclav-havel

"Думаю, что российское общество ведет борьбу с самой жесткой из всех известных форм посткоммунизма, с этакой особенной комбинацией старых стереотипов и новой бизнес-мафиозной среды. Возможно, политологи найдут связь сложившейся в России ситуации с нынешними арабскими революциями, но лично я слышу в происходящем, прежде всего, эхо крушения «железного занавеса», отзвук политических перемен 1989-1990 годов.

Поэтому я уверен, что необходимо, в первую очередь, убедить граждан России в том, что режим, который преподносится им под видом демократии, никакой демократией не является. Этот режим отмечен лишь некоторыми – крайне формальными – приметами демократии.

Не может быть и речи о демократии до тех пор, пока власть оскорбляет достоинство граждан, подминает под себя правосудие, средства массовой информации и манипулирует результатами выборов.

Но самой большой угрозой для России было бы равнодушие и апатия людей.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 15 часа, miro20 написа:

На нормалните хора им е забавно, комплексарите и рашистите злобеят :) 

Едва ли ще разбереш щото като всеки уважаващ се бг цоциалистопутинист, ти руски не разбираш , но .... :

Вацлав Гавел, последний президент Чехословакии и первый президент Чехии (1936-2011):

"Эра президента Путина принесла новый тип диктатуры, опасный уже одной своей незаметной формой. Удивительно, как в нем сочетаются худшие черты коммунизма и капитализма. Проще говоря, к власти пришла шайка кагэбэшников и мафиози. К тому же это люди, наученные недавним прошлым, поэтому многое они уже не делают так открыто, как было принято при Брежневе.

Нет никакого резона отказаться от обеда с президентом Путиным. Но, воспользовавшись случаем, надо задать ему неприятные вопросы".

http://esquire.ru/wil/vaclav-havel

"Думаю, что российское общество ведет борьбу с самой жесткой из всех известных форм посткоммунизма, с этакой особенной комбинацией старых стереотипов и новой бизнес-мафиозной среды. Возможно, политологи найдут связь сложившейся в России ситуации с нынешними арабскими революциями, но лично я слышу в происходящем, прежде всего, эхо крушения «железного занавеса», отзвук политических перемен 1989-1990 годов.

Поэтому я уверен, что необходимо, в первую очередь, убедить граждан России в том, что режим, который преподносится им под видом демократии, никакой демократией не является. Этот режим отмечен лишь некоторыми – крайне формальными – приметами демократии.

Не может быть и речи о демократии до тех пор, пока власть оскорбляет достоинство граждан, подминает под себя правосудие, средства массовой информации и манипулирует результатами выборов.

Но самой большой угрозой для России было бы равнодушие и апатия людей.

Аз дали разбирам руски, не е твоя работа. Пишеш в български форум и досаждаш на участниците с непрекъснатите си копи-пейст на разни източници на руски език, разбира се, все изпълнени с омраза към руснаците. Ако претендираш, че знаеш езика, превеждаш, пускаш превода и линк към оригинала. Лесно е, ама не и за теб.icon_mrgreen.gif.9257597bd513f8528d1963497e8c2dfd.gif

хахаха :) Познах колко си "русофилка". И гугъл не помага, нали :giggle1:

Досадно ти е, ама не ревеш когато например Филипов цитира и копира на конвейер единствено и само руски пропагандни клипове

Ако бях цитирал само путинска /дез/информация смесени с  исторически соц лъжи, нямаше да те дразня, нали ? :)

https://www.facebook.com/GerbBulgaria1/posts/1584028858626862

➖ Западът се държи като в Мюнхен през 1938 година. Но диктаторите винаги се държат по един и същи начин. Путин действа така, както е действал Хитлер. България, освен да приеме българи от Украйна, трябва да създаде кризисни щабове, да проследи линиите на доставки в Украйна и да помисли за техни алтернативни варианти.
➖ НАТО и Европейският съюз са длъжни да наложат тежки санкции срещу Руската федерация. Русия трябва да бъде изключена от системата SWIFT.
➖ Сутринта Стефан Янев се опитва да прави разлика между военна операция и война. Това може да се роди само в главата на човек, който твърди, че Крим е руски. В момента управляващите или безотговорно не си дават сметка за опасността, или имат зависимости.
➖ Народното събрание трябва да излезе с общ документ. Има времена, в които са необходими решителни действия. В периода 2014-2017 г., когато бях външен министър, сме спирали руски самолети да преминават над България и сме подкрепяли санкции.
➖ Целта на Русия е разделянето на света на сфери на влияние и разрушаването на сегашната архитектура на сигурност. Русия на Путин не може да бъде силна в свят, в който има международно право. Русия не може да вирее в свят, в който се говори за права на човека и свобода по принцип. На нея ѝ трябва свят на баланс на силите с правото на силния.
➖ В момента Руската федерация има намерение отново да шантажира света, че е ядрена сила. Но ръководството на Русия много добре знае, че с тази си акция срещу Украйна намалиха драматично гаранциите за собствената си безопасност.
Цялото видео вижте тук: https://bit.ly/3ItEttq

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 19 минути, miro20 написа:

хахаха :) Познах колко си "русофилка". И гугъл не помага, нали :giggle1:

Досадно ти е, ама не ревеш когато например Филипов цитира и копира на конвейер единствено и само руски пропагандни клипове

Ако бях цитирал само путинска /дез/информация смесени с  исторически соц лъжи, нямаше да те дразня, нали ? :)

https://www.facebook.com/GerbBulgaria1/posts/1584028858626862

➖ Западът се държи като в Мюнхен през 1938 година. Но диктаторите винаги се държат по един и същи начин. Путин действа така, както е действал Хитлер. България, освен да приеме българи от Украйна, трябва да създаде кризисни щабове, да проследи линиите на доставки в Украйна и да помисли за техни алтернативни варианти.
➖ НАТО и Европейският съюз са длъжни да наложат тежки санкции срещу Руската федерация. Русия трябва да бъде изключена от системата SWIFT.
➖ Сутринта Стефан Янев се опитва да прави разлика между военна операция и война. Това може да се роди само в главата на човек, който твърди, че Крим е руски. В момента управляващите или безотговорно не си дават сметка за опасността, или имат зависимости.
➖ Народното събрание трябва да излезе с общ документ. Има времена, в които са необходими решителни действия. В периода 2014-2017 г., когато бях външен министър, сме спирали руски самолети да преминават над България и сме подкрепяли санкции.
➖ Целта на Русия е разделянето на света на сфери на влияние и разрушаването на сегашната архитектура на сигурност. Русия на Путин не може да бъде силна в свят, в който има международно право. Русия не може да вирее в свят, в който се говори за права на човека и свобода по принцип. На нея ѝ трябва свят на баланс на силите с правото на силния.
➖ В момента Руската федерация има намерение отново да шантажира света, че е ядрена сила. Но ръководството на Русия много добре знае, че с тази си акция срещу Украйна намалиха драматично гаранциите за собствената си безопасност.
Цялото видео вижте тук: https://bit.ly/3ItEttq

Много си първосигнален, Мирко. И досаден. И безинтересен.

Това само преди 4 дена.

преди 20 минути, absurt написа:

Много си първосигнален, Мирко. И досаден. И безинтересен.

Да, особенно досаден и безинтересен ставам за тези които сами разбират че съм прав и съм им уцелил по болното място и че нямат какво да кажат

преди 1 час, miro20 написа:

Да, особенно досаден и безинтересен ставам за тези които сами разбират че съм прав и съм им уцелил по болното място и че нямат какво да кажат

Моето болно място е България, глупчо! Така че, с русофобството си и облъченото хамериканофилство, не можеш да ме засегнеш.  И не, не си прав, ама няма и да сФанеш. Затова, пиши си, досаден си като китайска капка, ама нали в свободна страна живеем.....

Напротив. Болното място ти е че си застанала на страната на един новофюрер и защитаваш една престъпна антибългарска путинистка кауза.

Виждам нищо не казваш за цитираните лъжи с които ти пълнеха предишните дни путинистите главата :) 

преди 24 минути, miro20 написа:

Напротив. Болното място ти е че си застанала на страната на един новофюрер и защитаваш една престъпна антибългарска путинистка кауза.

Виждам нищо не казваш за цитираните лъжи с които ти пълнеха предишните дни путинистите главата :) 

Айде, всезнайкото пак в действие. Той бил знаел на мен какво ми е, че и какви каузи защитавам, че пък и те били антибългарски. Абе, Путлеров Мирко, спри се, погледни се в огледалото- обикновен панелен обитател с наднормено тегло си, нищо повече. 

И щото, много обичаш да пишеш, ама в четенето с разбиране не те бива, ще повторя това, което винаги съм мислила и смятам за вярно. Байдъновци и целия военен комплекс на САЩ, направиха всичко възможна, за да изострят отношенията между руснаците и украинците. Да не заработят автономиите 8 години. Въоръжаваха, пращаха военни специалисти в поддръжка на бандеровците. Мислеха, че ще е като при Саддам, при Кадафи, като в Ирак и Афганистан. Тъпо, по американски. Само че, съм учила история, пък и достатъчно години съм на този свят, за да знам, че докарвайки Русия до ръба, ние се оказваме на пътя й. И понеже има такива родоотстъпници като теб, за които лакейското навеждане към поредния голям брат е генетично вградено, не те понасям. Това е. Няколко пъти съм ти го писала, ама ти все ме равняваш със себе си по обсесии.

Проблемът е другаде. В липсата на реципрочност. Разполагането на ПВО в Източна Европа, означава, че руските ядрени ракети при евентуален конфликт, могат да бъдат спрени в началото. Докато американските ще си стигнат целта. Помните ли каква реакция предизвиква у САЩ, разполагането на ядрени глави в Куба? Защо тогава е изненадваща реакцията на Русия, срещу разполагане на въоръжение до границите ѝ? И всъщност искането да не се разполага въоръжение в Източна Европа е разумно и изпълнимо. 

току-що, васил козарев написа:

Проблемът е другаде. В липсата на реципрочност. Разполагането на ПВО в Източна Европа, означава, че руските ядрени ракети при евентуален конфликт, могат да бъдат спрени в началото. Докато американските ще си стигнат целта. Помните ли каква реакция предизвиква у САЩ, разполагането на ядрени глави в Куба? Защо тогава е изненадваща реакцията на Русия, срещу разполагане на въоръжение до границите ѝ? И всъщност искането да не се разполага въоръжение в Източна Европа е разумно и изпълнимо. 

ПВО в Европа няма как да спре руските ракети изстреляни от Сибир и Даления Изток да стигнат САЩ.

преди 19 минути, васил козарев написа:

----

Точно. 

Ако бандеровците бъдат по погрешка натикани в сатаНАТО, чух, че искали да разположат ядрени бойни глави до границата с Руската федерация.

Представяте ли си ако тези злобни украински откачалки се докопат до ярени оръжия, това би означавало край на човешката цивилизация, и сегашният конфликт щеше да ни се види приказка.

Това, което направи сутринта Путин е правилен ход - неутрализира цялата военна инфраструктура и де факто обезоръжи окончателно украинците. В последствие ако бъде избрано про-руско правителство, това ще е решението към траен мир в региона и съответно траен световен мир.

Ясно е, че Злият Запад и сатаНАТО ще трябва да направят някои отстъпки, ако иска да се разреши кризата по благополучен за всички начин, и ако не искат човечеството да бъде превърнато на въглени... 

преди 35 минути, absurt написа:

Айде, всезнайкото пак в действие. Той бил знаел на мен какво ми е, че и какви каузи защитавам, че пък и те били антибългарски. Абе, Путлеров Мирко, спри се, погледни се в огледалото- обикновен панелен обитател с наднормено тегло си, нищо повече. 

И преди съм ти казвал - мен въобще не ме интересува ти с какво тегло си, каква прическа имаш , в каква панелка живееш, от хола на майка си ли драскаш простотиите си  и т.н. и т.н. извинявай ако съм пропуснал някое от ТВОИТЕ заяжданици, нападки и обиди от теб :hit:

Като няма какво да кажеш и с какво да си оправдаеш симпатиите към новофюрера нацист Путлер и шовинистичната му война в момента , моля, не се прави на русофилка,каквато абсолютно не си .

:)

Как беше лафа дето ще го разбереш най добре... Акъл и цикъл не ти ли дойде.. навреме, не ги чакай... :giggle1:

преди 13 минути, gagodrago написа:

В последствие ако бъде избрано про-руско правителство, това ще е решението към траен мир в региона и съответно траен световен мир.

И в останалите страни нали ? Без проруски правителства мир няма да има, правилно ли съм разбрал рашистките ви "теории" ? :)

Какво е отношението на САЩ към правителства, които не са проамерикански правителства, бе Миро? И изобщо, за доктрината "Монро" чувал ли си? 

Преди малко гледах част от изказването на Путин. Директно заяви, че имат достатъчно модерно въоръжение, ядрено, та да си опичат акълите. За всички е ясно, че за НАТО иде реч. Мен продължава да ме гризе отвратителния двоен аршин, който се прилага безогледно, в прокарването на американските интереси. Украйна не е член на НАТО, а утре Столтенберг обяви, че щели да съберат кленките на блока, за да дискутират по чл.5. С какво право въобще НАТО се намесва в отношенията на двете страни? 

преди 8 минути, miro20 написа:

Как беше лафа дето ще го разбереш най добре... Акъл и цикъл не ти ли дойде.. навреме, не ги чакай... :giggle1:

Не, Мирко Путлеров, друго е: То да е нещо, дето го чакаш да ти се случи, докато си се навел на новия голям брат и бандеровците, ама не е- акъл е...276635134_download(16).gif.739bed0f3f7c832187819d2b651ddbe0.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.