Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

преди 28 минути, miro20 написа:

И в останалите страни нали ? Без проруски правителства мир няма да има, правилно ли съм разбрал рашистките ви "теории" ? :)

---------------

Тъпиро20, разбирам, че този ход на Путин с обезоръжаването на укрите е голям удар по военната репутация, и по международното реноме на сатаНАТО, и на злия ЗАПАД, но това е положението.

Щом не ти харесва, - нападайте руснаците.

Преди това обаче не забравяй да се подсигуриш с консерви и суха храна за 20 години напред, и с подземен бетонен бункер със система за филтрация на въздуха и защита от рентгеново и гама излъчване...

На всички по света е ясно, че биг шефовете в Пентагона не са толкова откачени и няма да посмеят да си рискуват многомилионните луксозно-обзаведени къщи с басейнче в Щатите, заради украинските идиоти.

Ти представяш ли си шеф на американския Конгрес или на Пентагона, до вчера живял в лукс и разкош, да зареже охолния си живот и да се натика в подземен бетонен бункер, и до края на живота си да яде консерви и да пикае в кофа, заради някакви идиоти в Източна Европа?

Колкото и да е неприятно, този път злия Запад ще трябва да преглътне унижението, и да се примири с позицията на Путин.

• Отговори 15,3k
  • Прегледи 621k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• По-голямата част от тези, които мразят Русия, дори не знаят защо я мразят. Те просто обичат да мразят. Като цяло, тези, които я мразят, я наричат агресор, защото била нападнала Украйна. Добре, тогав

Публикувани изображения

преди 2 часа, gagodrago написа:

Ако бандеровците бъдат по погрешка натикани в сатаНАТО, чух, че искали да разположат ядрени бойни глави до границата с Руската федерация.

Представяте ли си ако тези злобни украински откачалки се докопат до ярени оръжия, това би означавало край на човешката цивилизация, и сегашният конфликт щеше да ни се види приказка.. 

Още един титан на мисълта и логиката.

Това, което направи сутринта Путин е правилен ход - неутрализира цялата военна инфраструктура и де факто обезоръжи окончателно украинците.

Войната вече свърши ли? Де факто украинците са окончателно обезоръжени?

Ясно е, че Злият Запад и сатаНАТО ще трябва да направят някои отстъпки, ако иска да се разреши кризата по благополучен за всички начин, и ако не искат човечеството да бъде превърнато на въглени... 

Тази логика ми е позната от някъде

Добре, че съм облъчен, а не необлъчен.

Порадвайте им се:

whatsapp-image-2022-02-24-at-12-49-06-pm

преди 1 час, M.Николов написа:

Проблема с тази картинка е, че не Русия, а Украйна счита Бандера на национален герой.

Украйна е нацистка държава? Управлението е нацистко? Украйна трябва да се денацифицира?

PuHi.jpeg.37ad83a028f5352180662aacc57b1545.jpeg

Да, винаги се споменава Бандера.  И все от такива които не познават историята.

Или това че е бил в немски концлагер.

Или че Путлер в момента обвинява и ще "денацифицира"  украинската власт, която е представена от много евреи в правителството , а самия Зеленский  е също еврей.

Има нещо сбъркано в тази ваша "логика' , не ?

преди 2 минути, A.com написа:

Украйна е нацистка държава? Управлението е нацистко? Украйна трябва да се денацифицира?

Ти го казваш.

преди 10 минути, miro20 написа:

Да, винаги се споменава Бандера.  И все от такива които не познават историята.

Да, Мирча, така е.:D

САЩ: Степан Бандера е бил кадрови агент на Хитлер

преди 19 минути, A.com написа:

PuHi.jpeg.37ad83a028f5352180662aacc57b1545.jpeg

копирането на нацистките речи не е прецедент :

И на валдайския самит

https://aillarionov.livejournal.com/751369.html

преди 29 минути, M.Николов написа:

https://theins.ru/antifake/198015

Цитат

„30 июня 1941 года украинский фашист и профессиональный агент Гитлера Степан Бандера (агентурная кличка Консул 2) провозгласил во Львове воссоздание государства Западная Украина”, — сообщается в документе.

Автор отмечает, что за пять недель существования „государства” Бандеры было уничтожено пять тысяч украинцев, 15 тысяч евреев и несколько тысяч поляков.

Оставленная под документом подпись гласит, что он рассекречен согласно „Закону о разоблачении нацистских военных преступников”».

Это сообщение прокомментировала в Facebook Мария Захарова:

«Героем современной Украины является профессиональный агент Гитлера, нацист, преступник. Сколько раз мы об этом говорили до публикации этих материалов, и сколько раз цинично и нагло украинские деятели отрицали очевидное! Что еще должно произойти на планете Земля, чтобы люди перестали издеваться над историей, памятью предков, здравым смыслом?»

Ее комментарий растиражировали многочисленные российские СМИ — от «Вестей» до «Коммерсанта». Но ни Захарова, ни пресса не обратили внимания на некоторые подробности, связанные с появившимся на сайте ЦРУ текстом.

Начнем с того, что это никакая не новость: документ был рассекречен в 2004—2006 годах; не совсем понятно, почему в штампе указана двойная датировка. Еще труднее понять, как он вообще оказался в разряде документов с ограниченным доступом, если это перевод публикации в открытом источнике.

Но важнее всего то, что РИА напрасно называет этот текст «справкой». В номере 6—7 за 1951 год журнала «Социалистический вестник», издававшегося тогда в Нью-Йорке последователями меньшевистской фракции РСДРП, статья «К десятой годовщине великой провокации» опубликована в рубрике «Свободная трибуна», то есть представляет собой частное мнение автора. Автором значится Петро Яровый. Информации об этом человеке практически нет; возможно, это псевдоним. Впрочем, в книге самого Бандеры «Перспективы украинской революции» вскользь упоминается некий Петро Яблонь-Яровый; Бандера называет его провокатором.

На один весьма содержательный фрагмент статьи Ярового российские СМИ почему-то дружно не обращают внимания:

«Бандера усердно принялся за выполнение гитлеровских заданий под руководством человека, который одновременно был одним из главных руководителей гитлеровского шпионажа, одним из видных вождей ОУН и — как выяснилось только в 1945 году — также крупным советским агентом. Звали его Рико Яры. Это был чрезвычайно любопытный субъект, неукраинскому читателю совершенно неизвестный, но игравший видную роль в украинском националистическом движении».

Кстати, после войны Рико (Рихард) Яры (Ярый) благополучно жил в советской оккупационной зоне в Австрии. Впрочем, вряд ли это можно считать серьезным основанием для сенсационных выводов о том, что Бандера был советским агентом. Статья Ярового не производит впечатления надежного источника; так, например, он пишет:

«украинский фашист и профессиональный шпион Гитлера Степан А. Бандера („Консул II”, по германской кличке)…»

Однако заместитель начальника 2-го отдела Абвера полковник Эрвин Штольце в своих показаниях на Нюрнбергском процессе заявил, что оперативный псевдоним Консул-2 принадлежал не Бандере, а Рико Яры. Этой же версии придерживаются и историки, в частности, Олег Смыслов в книге «Степан Бандера. „Икона” украинского национализма». Утверждение, что Консул-2 — это Бандера, помимо статьи Ярового можно встретить разве что в романе Юлиана Семенова «Третья карта» — одной из книг цикла о Штирлице.

Ни на какие источники в своей статье Яровой не ссылается. В архиве ЦРУ перевод статьи Ярового снабжен пометкой This is unevaluated information — «Это информация, не получившая оценки», то есть непроверенная.

Превод трябва ли ти или с гугъл ще се орпавиш ?

преди 10 часа, M.Николов написа:

Ти го казваш.

Аз ти задавам въпроси. Ти не искаш да отговориш и се правиш, че не виждаш въпросителните знаци.

Попаднах на едно доста странно мнение от нета, което ме накара да се замисля - дали САЩ и Руската федерация не са скрити партньори, а да го играят врагове само за пред масовката...

Също така забелязах, че вчера, точно в деня на военната операция на Путин, докато европейските борси търпяха голям погром, американските индекси на фондовата борса се изстреляха яко нагоре на тъмно-зелена територия. Преди това последва категорично заявление на Байдън, че няма да праща американски войски в Украина, да се бият срещу руснаците.

Случайност?

Ето го и мнението:

"Кратко обобщение на дереджето на международното положение:

САЩ помагат на Русия да си изкупи дълга.

САЩ помагат на Русия да увеличи износа.

САЩ помагат на Русия да натрупа валутен резерв.

Това не е виц. Такива са фактите.

В геополитиката има вечни интереси и реалности. Емоциите са в кръчмата.

Европа няма шанс да оцелее между САЩ и Русия.

Санкциите които САЩ налага , всъщност не удрят Русия а удрят Европа и увеличават цените на енергоносителите което директно пълни Руската хазна.

Фактите:

1. Газпром с рекордна печалба от 23$ млрд за 2021г.

2. САЩ стана номер едно в света по износ на LNG(газ)

3. Русия зае 2-то място ( !!!) по доставки на петрол за САЩ

4. Санкциите на САЩ не наказват нито една US фирма.

5. Ямал LNG продава Руски LNG чрез US фирми. ....списъка може да продължи с титан, суровини , минерали и т.н , но схванахте за какво говорим.

Отслабването на Руската рубла, всъщност е добре дошло, защото насърчава Руския износ. Най-интересното е че CDS ( Credit default swap) това е измерителя за риск дали една държава ще фалира, съответно се плаща премия по дълга и, за Русия стана висок.

Тоест Русия е рискова , съответно дълга се търгува по-евтино. Рейтинговите агенции ги държат САЩ. ( Европа опита да направи свои, неуспешно.) От това по-явна помощ..ами не се сещам. Пример: CDS на Гърцие е 100, на Русия е 268!! ..Русия имала 2х повече шанс да фалира от Гърция ???!!

Ами даже прост Киро няма повярва на това. Но, дълга и става евтин и си го изкупува! Трябва ли Путин да награди администрацията на САЩ с орден "Герои России" - ами трябва вкл.и пенсия. Валутните резерви на Русия нараснаха безпрецедентно, дълга и спадна до под 18% БВП!

Едно от най-ниските нива в света. Мен всичко това ме радва. Ама защо аз да го плащам? Защо за сметка на Европа. Всички ние все пак живеем тук. Сега щели да спрат Северен поток 2. Вече не са за "Герои России" паметник паметник трябва да им дигнат срещу Кремъл! И Путин свещ да им пали да са живи и здрави.

Защото приходите ще станат неприлично виоки. Цените на газта и петрола ще счупят кантара. Медведев каза : 2000$ на 1000 кубика! А кой ще плаща таз цена? Европа естествено. САЩ наказват Немската индустрия и Европейските граждани и Европейската индустрия. А ние сме част от тези граждани , бизнеса ни също.

Докато да влезем в Руска геостратегическа орбита, ще сме полу-умрели ако още малко се забавим. Играта на големите е игра на големите. Много аналитици имат силни подозрения че САЩ и Русия играят в тандем и източват Европа. Даже и да не е така, те ловко се възползват от ситуацията. И винаги сметката я плаща Европа.

Европа се управлява от импотентни политици и е поела курс към федерализиране и пълна зависимост от САЩ. Аз не искам България да стане "тор" за Американската нация, както искаше един друг виден експлоататор. Няма и не може Европа да се оправи. Мястото и е да плаща сметката и да има 450 милиона роби, които да са пазар за големите играчи. Това което трябва България да направи е да влезе в Руската сфера на влияние но да не си къса отношенията с Европа. И да започне от 2 майки да суче. Не е трудно да се калкулира.. А забравих да ви кажа, ..ами Северен поток 2, Газпром може да им го подари с панделка на евро чиновниците..те си го платиха таман 2 пъти вече още 2021, а 2022 Газпром мислел вече и премии да им раздава..."

от нета

преди 3 часа, A.com написа:

Аз ти задавам въпроси. Ти не искаш да отговориш и се правиш, че не виждаш въпросителните знаци.

Отговарям ти на въпросите, но явно не разбра.

Аз някъде по-горе да съм написал, че Украйна е нацистка държава?

Не, нали?

Написал съм, че националният им герой е Бандера, а той според много източници е бил фашист.

https://www.dw.com/bg/един-герой-с-тъмно-минало/a-17457371

преди 5 минути, gagodrago написа:

Попаднах на едно доста странно мнение от нета, което ме накара да се замисля - дали САЩ и Руската федерация не са скрити партньори, а да го играят врагове само за пред масовката...

Американци и руснаци никога не са воювали по между си.

Но ако задълбаем в конспиративните теории ще опропастим темата

преди 15 минути, BANKATA написа:

Американци и руснаци никога не са воювали по между си.

Аз откога го разправям това че двете свръхсили си пърдят в едно гърне а другото е театро за пред шаранчетата кат Поля Бандеровката да речем и не става дума за някакви конспирации а за  малко акъл и история... Сега се сещам само за Кубинската круиза ама има и други примери за които още се трае

преди 33 минути, M.Николов написа:

Отговарям ти на въпросите, но явно не разбра.

Аз някъде по-горе да съм написал, че Украйна е нацистка държава?

Не, нали?

Написал съм, че националният им герой е Бандера, а той според много източници е бил фашист.

https://www.dw.com/bg/един-герой-с-тъмно-минало/a-17457371

Аз къде написах, че си твърдял, че Украйна е нацистка държава?

Зададох ти три въпроса, на което отговори с "Ти го казваш" все едно съм изказал някакво твърдение.

преди 20 минути, M.Николов написа:

А ти тогава в каква връзка ми задаваш тези въпроси?

Как в каква. Пускам картинка как Хитлер гальовно милва Путин. Ти ми пишеш, че Бандера бил нацист и национален герой на Украйна.

Съответно те питам дали Украйна е нацистка дръжава, дали управлението е нацистко и дали Украйна трябва да се денацифицира, както твърди Путин. С други думи, това че Бандера е бил нацист означава ли, че днес Украйна е... да не се повтарям?

=================================================================

Не мислиш ли, че ако го мислех направо щях да напиша, че Украйна е нацистка държава, а не да споменавам Бандера?

Но хайде да ти върна жеста.

След като пускаш подобни картинки смяташ ли Путин за фашист?

преди 6 часа, M.Николов написа:

След като пускаш подобни картинки смяташ ли Путин за фашист?

Смятам Путин за почти толкова луд, колкото и Хитлер. Предвид заявката му да използва ядрено оръжие - може и да надмине и Хитлер.

Pu1.png.bf42c06c1437f3de4d02c902b3262b5f.png

Слушам го какви ги приказва и единственото, което ми идва на ум е това:

Цитат

"Русия следва параноята на психически увреден диктатор", заяви писателят Борис Акунин

на 25.02.2022 г. в 19:20, A.com написа:

Смятам Путин за почти толкова луд, колкото и Хитлер. Предвид заявката му да използва ядрено оръжие - може и да надмине и Хитлер.

Нормално е така да смяташ, та ти нали си екипиран с женски мозък, според собствената ти съпруга.
Вие хората имащи привилегията да мислите по женски, не разбирате правилно действителността в която живеем. Убягва ви голямата заплаха от Дълбоката държава на САЩ и надавате истеричен вой , че диктаторът Путин няма да позволи на украинците да си дадат територията за разполагане точно на ядрено оръжие в северна Украйна, точно до границата с Русия.
Работата на един главнокомандващ армията на Русия е да се грижи да не му разпокъсат янките държавата, а НЕ да се съобразява с мнението на женчовците.

Каквито и клипчета да се показват и колкото и дълги словоизлияния да се пишат едно е неопровержимо - президента на россия нареди официално армията му да НАПАДНЕ и АТАКУВА друга суверенна държава.

Това значи: Русия=НАПАДЕНИЕ, АТАКА, ВОЙНА!!! После ако искате и милиони кличета да покажете и да напишете 1000 страници опровержения, няма да има значение. Кой западен лидер след 1945г. е казвал за друга държава:

Цитат

"Украйна никога не е имала здрава държавническа традиция" 

"Украйна е създадена едва в началото на 20 век от Ленин и затова следва да се нарича "Украйна на Владимир Илич Ленин". Украйна е страна, която "никога не е имала държавност" и затова след отделянето си от СССР е "започнала механично да копира чужди модели"

преди 3 часа, Белгиеца написа:

Нормално е така да смяташ, та ти нали си екипиран с женски мозък, според собствената ти съпруга.

Знам, знам. "Аз съм истински мъж и затова жена ми ме издъжра".

Вие хората имащи привилегията да мислите по женски, не разбирате правилно действителността в която живеем.

Вселената, в която всички путинолюбци живеят я разбират само те и великия вожд Путин. И понеже тази Вселена Путина е някъде другаде, но не и в действителността, в която живееш, затова путинолюбците не се преселват в раят наречен Русия на Путин. Стоят все някъде другаде - в прогнилия Запад, в САЩ и т.н., но не и в днешна Русия.

Полезен идиот в действие:

Убягва ви голямата заплаха от Дълбоката държава на САЩ и надавате истеричен вой , че диктаторът Путин няма да позволи на украинците да си дадат територията за разполагане точно на ядрено оръжие в северна Украйна, точно до границата с Русия.

Вие, необлъчените сте голяма работа. НАТО е обградило Русия по всичките ѝ граници и се готви да разположи ядрено оръжие точно до границата с Русия. Това е истина защото Путин го е казал. Ако ви каже да вдигнете оръжие и да се освободите от прогнилия Запад и Дълбоката държава на САЩ ще го направите ли?

Работата на един главнокомандващ армията на Русия е да се грижи да не му разпокъсат янките държавата, а НЕ да се съобразява с мнението на женчовците.

Тръгнали янките да разпокъсват Русия.

Разбира се, главнокомандващият на украинската армия, президентът на Украйна, народът на Украйна трябва да служи на Путин.

преди 7 часа, A.com написа:

Ако ви каже да вдигнете оръжие и да се освободите от прогнилия Запад и Дълбоката държава на САЩ ще го направите ли?

Украинците поне, както се видя, отказаха предложението на Путин. Но сега, като дойдат бежанци в България, разни брейккировци ще им обяснят, че Путин ги избива за тяхно добро.

Путя и централната банка вдигат лихвените проценти от 10 на 20%

Понародному и ясно обяснено замерките  :

преди 22 часа, A.com написа:

Тръгнали янките да разпокъсват Русия.

Да точно така е !
Още преди доста години по френско-германската телевизия АРТЕ в едно специално предаване за геополитика, един френски анализатор си вярваше, че Русия щяла да се разпадне. Олигарсите от Сибир щели да се отцепят от централната власт, пък не знам какви си други е те щели да са си независими.
Е, не позна горкият човечец на хранилка при янките. Ама е взел париците да облъчва западното обществено мнение де, той си е на печалба.

Знаем че ти като македонец искаш янките на принудят Киро канадеца да ги пусне в ЕС.“
Ама ти на това демокрация ли му викаш, да му заповядва Спящият Дедко на Киро да се разбере с македонците, а ?

---------------------------

А иначе, от Дълбоката държава отърваване няма тука в ЕС.
Реалистично мислещите хора на запад го знаем това.
И не, няма да ставаме пушечно месо в никакви битки. Просто се нагаждаме според обстановката и си живеем живота.

преди 15 часа, insec написа:

Украинците поне, както се видя, отказаха предложението на Путин. 

Какво са били отказали ма ?
Днес са пристигнали за преговори на уговореното място.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.