Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 1 час, Мойра написа:

ВМРО: Брюкселските бюрократи и джендър активисти да спрат да ни пробутват Истанбулската конвенция!

Докато ни управлява ГЕРБ, не можем да бъдем сигурни в това, че България няма да приеме ИК, въпреки решението на КС.

Ех, не спряха тия ВМРО идиоти да спекулират с английския термин джендър , бах си идиотите ...Да не говоря за смешното решение на КС , продиктуван от политически клоуни като същите, и прието по политически причини..

ИК та ИК, страх смешен, плач смешен на "патриотите ".....Изобщо никой май не си направи сериозно труда да разбере че тази конвенция е основно за защита на жените и децата , както и на жертвите на семейно насилие, и насилието в общесвото като цяло... независимо дали са срещу мъже , жени , деца ..Взеха английския термин джендър и айдеее, свободни съчинения и пропаганда...

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 18 минути, Sinbad_ написа:

ИК та ИК

ИК ма..фацебуука напоследък уж дава право да се самоопределиш между 71 "пола". Поне така дочувам, навремето когато си правих профила, нямаше такива варианти.

• Автор

Още по-хубаво ще е въобще тия поплавъци да ги оставим да потънат и под пода на нашето народно събрание. Като спрем да подкрепяме партиите, чийто членове са.

Току що чух случайно по предаването на Кошлуков, че в България има най- много жени на ръководни постове от цял ЕС - всички в предаването бяха единодушни, никой не оспори, че това е факт.

Аз няколко работи съм сменил.. винаги шефка съм имал... даже в авточастите ебаси.. и в инкасото... :D 

преди 5 минути, sound написа:

Току що чух случайно по предаването на Кошлуков, че в България има най- много жени на ръководни постове от цял ЕС - всички в предаването бяха единодушни, никой не оспори, че това е факт.

Нъл знаеш как е. ;)

Върти опашки колкото щеш. "Катърите" са малко - затова сме на това дередже! 

преди 7 часа, Sinbad_ написа:

ИК та ИК, страх смешен, плач смешен на "патриотите ".....Изобщо никой май не си направи сериозно труда да разбере че тази конвенция е основно за защита на жените и децата , както и на жертвите на семейно насилие, и насилието в общесвото като цяло... независимо дали са срещу мъже , жени , деца ..Взеха английския термин джендър и айдеее, свободни съчинения и пропаганда...

Всичко много хубаво, както го обясняваш, но....всички тези защити ги има и в момента гарантирани от други документи(например конституцията и хартата на ООН за правата на човека), та проблема не е в документите, а в искането за създаване на нов орган с неограничена власт, които да има правомощия да налага решенията си на държавата и да не се отчита пред никой!

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

преди 2 часа, M.Николов написа:

Всичко много хубаво, както го обясняваш, но....всички тези защити ги има и в момента гарантирани от други документи(например конституцията и хартата на ООН за правата на човека), та проблема не е в документите, а в искането за създаване на нов орган с неограничена власт, които да има правомощия да налага решенията си на държавата и да не се отчита пред никой!

Ха.. ново двайсет....и кой иска това ???  

Абе хора, вие изобщо четете ли се какви ги пишете и ръсите ..... Кой е  искал да създава нови органи покрай конвенцията?? Вие знаете ли колко конвенции има подписани от бг като цяло, и не само европейски но и световни.. И да не мислите че в съвета на европа има орган за всяка една от тях а :))))) ..или че в Бг има орган за всяка от тях...Най много да има някоя комисийка към европейския парламент и това е ...

Отделно, мислите ли че другите европейски страни са толкова глупави че да приемат конвенция повтаряща нещо дето уж го имало  вече в хартата за правата на човека, или в техните законодателства ( не мислите например че техните законодателства няма защита от малтретиране и насилие нали ) ?? А конвенция се нарича нещо което унифицира възгледите и правото на всички по даден въпрос, тоест  еднакво менние по даден въпрос един вид ...И отделно, наименованието Истанбулска конвенция се повтаря основно в Бг като рефрен ( а познайте защо- за да създава някакви негативни нагласи у примитивите още с името си ) ... на запад е по известна с пълното си име - Конвенция на Съвета на Европа за борба и превенция с насилието над жени и домашното насилие ... 

https://en.wikipedia.org/wiki/Convention_on_preventing_and_combating_violence_against_women_and_domestic_violence

Повтарям отново, противопоставянето което виждам по този въпрос , касае едни примитиви дето чели недочели и чули английскат дума джендър ( и съм сигурен че изобщо не знаят какво означава , както горе един вече го показа с изакването за 72 джендърски уж пола във фейса директно ) .. И целия този шум го вдигнахга точно примитивните ура патриоти, никой друг... без да си направят никакъв труд дори да потърсят и разучат за какво става дума..а само третирайки си английсата дума джендър и всьо... вой до небето, смешен плач на база някакви техни си предпоставки че значело думата джендър хахахаха, и уж загубата на традиционните полове и семейни ценности едва ли не заради тази конвенция .. Честно , понякога тъпотата ме расмива, но по често ме вбесява, виждайки доколко хората стават все по глупави и податливи на други глупаци ....

П.С И неща да чувам изобщо че джендър значело някакви си траветити или ЛБГ и така натататък уж общества- нищо общо!!вземете се запознайте с възникването на термина и кой се възпозлва от него основно ( феминистките организации ако не знаете, заради тях се въвежда и в началото в разни законодателства, а после някои почват да го интерпретират както им хрумва за щяло и нещяло , особено по примнитивни личности

току-що, M.Николов написа:

Защо не попиташ БАДР какво мисли по въпроса?

Ами да заповяда да си каже, аз съм сигурен че точно исляма е много по близо до вижданията на тази конвенция, отколкото която и да е друга религия...

преди 1 минута, M.Николов написа:

До колкото си спомням и той беше категорично против конвенцията.

Ами покажи къде е написал това... да видим защо е против, ако изобщо е против...

Вече видях защо други са против, някои със смешните оправдания че конвенцията щяло да наложи гейове и други такива глупости , неопределни полове и незнам какво си още...

преди 2 минути, Sinbad_ написа:

аз съм сигурен че точно исляма е много по близо до вижданията на тази конвенция, отколкото която и да е друга религия...

Това пък въобще няма да го коментирам.

Това пък въобще няма да го коментирам.

Ами тогава защо те интересува точно Бадр какво има да казва а??Все пак всички знаем че то е спец точно по исляма... и това се мъчеше да намекнеш.. а сега, няма да коментирам..ми тогава да беше помислил преди да го пишеш бе драги...Или и ти йкато оня трол миркчо хохлълобандерски едно казваш, а после друго веднага, без логическа свързаност , прескачане от една тема на друга,с цел избягване на отговори и мислене...

преди 1 минута, Sinbad_ написа:

Ами покажи къде е написал това... да видим защо е против, ако изобщо е против...

Потърси назад в темата.Нямам време аз да търся.

преди 14 минути, M.Николов написа:

Потърси назад в темата.Нямам време аз да търся.

Аз да търся, че защо..на мен не ми е зор какво казва Бадр... аз знам какво пише в конвенцията, и за какво е тя.. направил съм си усилията да се ратърся, чета, осмисля...и се включавам единствено защото виждам идиотски някакви обяснения тука от ни чели, ни разбрали, ни осъзнали....чели сте медийки, слушали сте ранзи уж "експери от ВМРО-та " например, чули сте че КС имал еди какво си решение..ама кой, защо, как, за какво..нула...няма нужда, емоциите са в ход..названието Истанбулска е достатъчно за първосигнални реакции, и особено с квлючена криворазбрана думичка английска джендър....на това му се вика първосигнални реакции..Павлов сега да беше жив, кучета нямаше да му трябват за изследвания..има си цяло модерно затъпяващо поколение и населения за опитите

току-що, Sinbad_ написа:

Ами тогава защо те интересува точно Бадр какво има да казва а??Все пак всички знаем че то е спец точно по исляма... и това се мъчеше да намекнеш.. а сега, няма да коментирам..ми тогава да беше помислил преди да го пишеш бе драги...

Насочих те към мненията на БАДР по темата, защото съм забелязал, че му се доверяваш.

А няма да коментирам коя религия е по-близка до вижданията на конвенцията, защото, първо е глупаво според мен и второ - не е по-темата.

преди 5 минути, M.Николов написа:

Насочих те към мненията на БАДР по темата, защото съм забелязал, че му се доверяваш.

А няма да коментирам коя религия е по-близка до вижданията на конвенцията, защото, първо е глупаво според мен и второ - не е по-темата.

Пич, аз на Бадр мусе доверявам на 100% в темата за религии,защото го познавам и съм го признал за спец по тези въпроси... Но това какво общо има с това аз какво казвам. какво ще промени та ми го посочваш постоянно... Нещо е казал ли, нещо е коментирал конкретно ли, дай да видим какво точно искаш да ми навреш в очите или намекнеш с постоянното насочване към Бадр..

Почваш да заприличваш наистина на оня тролосорсопитек ...да съм видел линкове, имало било материали, да съм бил намерил..и то когато си му задал съвсем друг въпрос, или си говорил за друго..айде не почвай...

преди 3 минути, Sinbad_ написа:

Нещо е казал ли, нещо е коментирал конкретно ли, дай да видим какво точно искаш да ми навреш в очите или намекнеш с постоянното насочване към Бадр..

Точно така казал е, но ще трябва да си го потърсиш сам.

Точно така казал е, но ще трябва да си го потърсиш сам.

И защо..вече попитах това... повтарям за втори път, и последен, просто търпението ми както знаеш към глупост не е безкрайна...паля от четвърт, и пращам на майни от половин ход .. с теб вече е втори цял ход, но защото все пак имам някакво по добро мнение за теб , затова...но не злоупотребявай с това....

Ми, аз ти отговорих вече - той е против конвенцията.А ако искаш да прочетеш аргументите му защо против, ще трябва да ги намериш някъде назад в темата.

Ми, аз ти отговорих вече - той е против конвенцията.А ако искаш да прочетеш аргументите му защо против, ще трябва да ги намериш някъде назад в темата.

Пич, аз също имам свои си опасения как тази конвенция , както и доста други неща може да бъде криворазбрана, и кривовъплатена в законодатекствата..Но това не променя мнението ми че вашите оправдания защо не я харесвате са пълна глупост.... И че като цяло, конвенцията е с добър замисъл, подобно на конвенцията за правата на човека ( с нея също се злоупотребява ) както и с женевските конвенции .... Така че като здравомислещ човек, възможно е Бадр сам да е достигнал до подобни изводи за себе си и затова да е против, ако изобщо е, както ти казваш....Законовата защита на някои неща в живота е важно, иначе всеки кара през просото...не че със закони пак някои не карат през просото, но това е съвсем друга тема...

Виж това дали ще ти помогне да разбереш отчасти защо сме против:

http://www.glasove.com/categories/na-fokus/news/pravno-mnenie-za-istanbulskata-konvenciya

Ето тук можеш да прочетеш и за GREVIO органът за който, ти написах по-горе.

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6979548

преди 6 минути, M.Николов написа:

Виж това дали ще ти помогне да разбереш отчасти защо сме против:

http://www.glasove.com/categories/na-fokus/news/pravno-mnenie-za-istanbulskata-konvenciya

Мдаам, ето също един дето изобщо не разбира значението на джендър , и си превежда от английски по своему.... И това е един от доводите му, че се разминавало значението правово на половете :)))

Ще цитирам от него и пшосле ще давам мое разя

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.