Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 28 минути, Sinbad_ написа:

Проблем със свръхразширяването на понятието насилие и дискриминация аз лично поне не видях в текста на конвенцията...

По член 3 въобще не става ясно, кое не е насилие срещу жени. А правистите да предложат ревизия и други термини, защото и противниците на ИК това питат: кой им пречи? 

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

• Автор

Върховният съд на САЩ съгласен с Тръмп: Трансджендърите нямат място в армията

%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B4%D0%

Цитат

Върховният съд в САЩ се съгласи с предложението на президента Доналд Тръмп трансджендърите да не могат да служат в армията. Решението е взето преди броени минути, съобщава BBC.

Съдът е гласувал с 5 гласа „за“ и 4 „против“. Негативните гласове са от либералните съдии, а с решението се премахват всички пречки пред президентското предложение.

Новата политика ще забранява на всички трансджендъри, които имат нужда от операция за смяна на пола или вече са претърпели такава, да служат в армията.

Крайно време беше!

Айде, Миро, тук ти беше шанса да те вземат в армията, ама го изпусна. Сега ще трябва на мъж да се правиш!

Иначе странна работа тоя Тръмп, има някакви борби, но със и без него, продължават да натискат за ИК. Но този принудителен отпуск на правителството в САЩ е нещо ново.

преди 8 часа, Lumberman написа:

Айде, Миро, тук ти беше шанса да те вземат в армията, ама го изпусна. Сега ще трябва на мъж да се правиш!

Е аз съм офицер от запаса, а ти приятелю,  помирисвал ли си казарма  ??? Пищоф освен пластмасов пипал ли си ?? :)

преди 12 часа, Lumberman написа:

Иначе странна работа....

Не е толкова странно - янките просто са баровците на света и правят каквото си искат, не се съобразяват с никого.

преди 11 часа, miro20 написа:

Е аз съм офицер от запаса, а ти приятелю,  помирисвал ли си казарма  ??? Пищоф освен пластмасов пипал ли си ?? :)

Море сокол  пийеее. Ти ще се изкараш 75 годишен още малко :wub:

преди 1 час, sliderum написа:

Море сокол  пийеее. Ти ще се изкараш 75 годишен още малко :wub:

Че как, тая забрадка си говори за възраст :) Не е на 75, но и като знам в каква форма е физическа и психическа, само такива офицери ни трябват. Но нашата разпасана армия с Каракачанов министър на отбраната, защо пък да няма и офицер от запаса като Миро? Ако обявим война на Русия, ще трябва да го викат на пожар. Ще има двойна мотивация да се докаже.

преди 1 час, M.Николов написа:

Стига толкова за Мирко!Пишете по темата.

Ами  подхвърлянето по темата бе със снимка на жени в армията, които някои пак прехвърлиха към МИРО .

Е , Миро им отговори , и ги насра.

Комплексарите когато няма какво да говорят по същество, минават наличностни нападки. Всеки път ви се чудя, защо в тези случаи минавате на принципа.. Миро такъв онакъв.

Сега конкретно, лянгурманчо се изложи  и осра както винаги , само че ти не питаш - ти защо нападаш Миро , който е офицер от запаса, а  не говориш по темата ? :) 

преди 1 час, Lumberman написа:

защо пък да няма и офицер от запаса като Миро? Ако обявим война на Русия, ще трябва да го викат на пожар. Ще има двойна мотивация да се докаже.

Аз в едно съм сигурен - мен ще ме привикат да обучавам лянгурмани като теб. И аз ще те нарека "приателю" , и ще дам всичко от себе си за да те обуча.

Но ... такива като теб никога няма да ги повикат в армията.

А едно време това е повод да се самоубиеш .

Въпрос на чест.

Ти имаш ли таква ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 19 часа, miro20 написа:

Офффф... я се скрий бе смешко....ти за капрал не ставаш, офицер ми се пише....че и да учи други се кани, мале мале ....

Имал съм наборни войници по годни за офицери от теб, за сержанти да не говоря....

преди 10 часа, M.Николов написа:

Стига толкова за Мирко!Пишете по темата.

Личното е неотменима част от темата. Понеже конвенцията се меси, точно в такива отношения - лични. Истината е, че аргументацията на спорещите страни вече е напълно предъвкана и единственото ново нещо, което да е 110% по темата, е  да се прибавят и обсъждат някои новини за действия на правителството, или по места, които да са в полза на извратяването на хората, респективно и на изпълнения на описания от разяснителният доклад към конвенцията. Примерно издание на детска книжка с описание на гейски* сцени, пуснат  от/през МОН тест с въпроси, с гей* съдържание, открит урок/беседа на малчуганите от приходящ учител/лектор - drag queen, поредният филм или сериал, или билборд с гейове, поредните хей паради с предизвикателно облечени и с предизвикателно поведение  диагнози и така нататък.

*гей може да се замести, с което и друго наименование от десетките измислени социални джендери.

преди 4 часа, Sinbad_ написа:

Офффф... я се скрий бе смешко....ти за капрал не ставаш, офицер ми се пише....че и да учи други се кани, мале мале ....

Имал съм наборни войници по годни за офицери от теб, за сержанти да не говоря....

Щом се изхвърляш с толкова простотии за някой който  не познаваш, ясно ми е какъв си и колко ти е "мнението" . За радост, то е доста различно от това което съм постигнал и в новобранските центрове, и като  военна практика :)

преди 1 час, M.Николов написа:

Внушението какво е ? Че ако приемем ИК ще дойдат фашистите от  "Барневерет"  да отнемат деца ?

Едно мнение : https://toest.bg/barnevernet-mezhdu-dezinformatsiyata-i-realniya-problem/

Цитат

За съжаление, темата отново се превърна в поле за битки между две крайни групи в обществото. Тези, които вярват на всички истории за лошия западен свят, за норвежците педофили и похитители на деца и за моралния упадък на Европа, срещу онези, които пък смятат, че щом е Западна Европа, а още повече Скандинавия, няма начин да не са прави. Твърде черната срещу твърде розовата представа за света около нас. И двете нямат допирни точки с него обаче“, споделя тя пред „Тоест“.

В информация, поместена в последната част на материала ѝ в „24 часа“, става ясно, че начинът на водене на дебат по темата в България не е изключение: „Бившият омбудсман за правата на децата на Русия Павел Астахов обвини „Барневернет“ през 2014 г., че отвлича деца, „за да реши демографския проблем на страната“. Той няма доказателства за обвинението си. Думите му и проблемите с деца на руски родители обаче дават плод за многобройни спекулации и обвинения, че децата се дават нарочно на хомосексуални или педофили…“

Един бърз преглед на руските публикации по темата показва, че тя активно се експлоатира с цел обрисуване на страховит образ на Норвегия и моралния упадък на Запада. Гръмките заглавия „Защита правата на детето на Запад или начин за разрушаване на семейството и обществото“, „Норвегия – рай на педофилите“, „Норвегия разрешава педофилията“ и „Норвегия – страната на фиордите и педофилите“, преписани почти дословно и в български сайтове с анонимни автори, го потвърждават. Последното заглавие, между другото, беше цитирано като сериозна информация и от психоложка в ефира на bTV.

„При тази изострена обществена чувствителност, според мен беше важно и удачно в медиите да бъде даден контекст за това как действат службите за закрила на детето в други държави по принцип. Щеше да бъде може би по-трудно да изпаднем в морална паника, тип „Норвегия краде наши деца“, ако все пак знаехме, че извеждането от дома се практикува съд сходна честота в други европейски държави, включително България, и навсякъде е енергично и съвсем естествено оспорвано от родителите: в някои случаи – с право, в други – не“, споделя журналистката Мария Спирова, която живее във Великобритания и следи активно темата. За нея медийният проблем във връзка с отразяването на случая е многопластов.

..

Иван Карчев добавя: „Това, което четем в някои не особено сериозни медии, за мен граничи с фантазията. За момента е трудно да си изградим обективна представа, защото нямаме другото мнение. Така че когато се получи информация от другата страна, от норвежките служби, ще можем да обсъдим темата по-компетентно. В България ни е малко трудно сякаш да обсъждаме социални теми, особено след дебата покрай Истанбулската конвенция, но се надявам, че ще стигнем и до това ниво.“

Честно казано от всички - ще ги нарека - странни кампании представляващи смес от всякакви политически, икономически, влиятелни, финансови, криминални и каквито още се сети човек интереси, тази срещу Норвегия е най- глупавата и неуместната.  И силно подозирам, че на норвежците им е през дедовия какво пише в руски, български и британски мас медии с жълто покрай устата. На територията на континента Норвегия бих я съпоставил на едно само с държави, като Люксембург, Монако и Швейцария - всъщност май само тези трите. Толкова им е висок стандарта, че чак не можеш да си го представиш - ние гледаме, като пукали тук в какви луксозни условия живеят затворниците им и се чудим какво е това. И не само ние, а много, много по- развити държави от нашата не могат да повярват за какво иде реч. На викингите не може и копче да им се каже - те са толкова в бъдещето, че спрямо нас са извънземни. Въобще живеят в друг свят, друга вселена направо.

И какво е общото между стандарта и "странните" решения на една служба в конкретната държава?

преди 10 часа, miro20 написа:

Внушението какво е ? Че ако приемем ИК ще дойдат фашистите от  "Барневерет"  да отнемат деца ?

Внушението е, че по такъв начин може да действа и "ГРЕВИО" или какво става, когато се даде много и безконтролна власт на бюрократи.

преди 30 минути, M.Николов написа:

И какво е общото между стандарта и "странните" решения на една служба в конкретната държава?

Внушението е, че по такъв начин може да действа и "ГРЕВИО" или какво става, когато се даде много и безконтролна власт на бюрократи.

Не, не може.  Прочети какво цитирах  де .

Най вече...

"Щеше да бъде може би по-трудно да изпаднем в морална паника, тип „Норвегия краде наши деца“, ако все пак знаехме, че извеждането от дома се практикува съд сходна честота в други европейски държави, включително България, и навсякъде е енергично и съвсем естествено оспорвано от родителите: в някои случаи – с право, в други – не“,"

И че случаите в Норвегия се  представят изцяло с пропагандна цел.

"....публикации по темата показва, че тя активно се експлоатира с цел обрисуване на страховит образ на Норвегия и моралния упадък на Запада. Гръмките заглавия „Защита правата на детето на Запад или начин за разрушаване на семейството и обществото“, „Норвегия – рай на педофилите“, „Норвегия разрешава педофилията“ и „Норвегия – страната на фиордите и педофилите“, преписани почти дословно и в български сайтове с анонимни автори, го потвърждават."

преди 7 часа, sound написа:

те са толкова в бъдещето,

Те са толкова в бъдещето, че службите "мислят" за (вместо)тях

Мирко, тези срещу какво протестират?

image.thumb.png.95b924668ebf275127825347fb148de2.png

И наистина ли си мислиш, че ще си променя мнението по въпроса от една статия на неизвестен журналист, които цитира други неизвестни журналисти?:rolleyes:

Вместо да се вслушам в това:

„Преди две години 170 норвежки адвокати, социални педагози и психолози написаха отворено писмо до норвежката държава, в която обвиниха „Барневернет“ в несъответстващи по размер на провинението наказания и в напълно погрешни методи, които рушат семейства и в много случаи могат да бъдат сравнени с отвличане на деца от родителите им“ !!!

Аз не отричам нарушенията, истината е някъде по средата.

Въпроса който зададох бе... какво общо има норвежката агенция със ИК ? Защото виждам /за пореден път/ как се дават целенасочено с пропаандна цел налагане на такива страхове и фобии.

Ако Норвегия се откаже от ИК, мислиш ли че случаите и грешките в преценките на служителите от барневерет  ще намалеят  ?? Че ще спрат да отнемат деца ??

И зщо не се говори и за други страни където честотата на отнемане е сходна ??

Нещо повече - конвенциите  помага ИМЕННО срещу неправомерните им практики . Да цитирам :

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6896307

Понеже не може да се копира , прочети това за -  2016 г под външен натиск Норвегия приема третата клауза за защита на децата... и т.н..

преди 14 минути, miro20 написа:

Нещо повече - конвенциите  помага ИМЕННО срещу неправомерните им практики

Ей сега си представих въоръжени битки между Баневерн и ГРЕВИО, кой да бастисва децата от родителите им и да ги продава на гейовете - педофили.

Конвенцията помага единствено на такива като тебе, миро20, да заработвате и да се угоявате като ви създава работа. На фона на издевателствата на норвежките и други западни "социални служби", да ми говорите за помощ е нелепо. Каква полза като помогнат на някого, ако съсипят живота на много повече деца и хора? А и чувам, че доста висок процент от децата в Норвегия попадат при ЛГБТ-двойки в т.нар. "приемни семейства". Напълно непропорционална работа, но социалните експерименти продължават? А ти, миро20, кога ще мирясаш? Не се насити ли вече, или апетитът идва с яденето?

Барневерн очевидно е пилотен проект и "успешен", затова и ще го прилагат като модел навсякъде.

преди 2 минути, Lumberman написа:

Конвенцията помага единствено на такива като тебе, миро20, да заработвате и да се угоявате като ви създава работа.

Понеже не ми пишеш, но това за "угояване и работа" се изтърка. Измисли все пак нещо ново. :)

преди 3 минути, Lumberman написа:

А ти, миро20, кога ще мирясаш? Не се насити ли вече, или апетитът идва с яденето?

Идея си нямам какво "да мирясвам" . Първо - изказвам си мнение и дискутирам темата. Второ - ти си може би последния трол -дървен философ който ще ми дава съвети :)

За апетита можеш да измислиш например че ям норвежски деца на закуска ? :)

преди 6 минути, Lumberman написа:

Каква полза като помогнат на някого, ако съсипят живота на много повече деца и хора?

Всъщнос.. е обратното. На пвоече помагат. Даже то това е парадокса - че Норвегия е обявена за една от най социалните и добри държави в тази насока.

Например :

https://clubz.bg/19362-koq_e_naj_dobrata_dyrjava_za_majchinstvo_v_sveta

https://money.bg/panorama/norvegiya-e-nay-dobrata-strana-za-zhiveene-v-sveta.html

https://btvnovinite.bg/svetut/norvegija-e-naj-shtastlivata-darzhava-v-sveta.html

Но на една определена анти-ЕС пропаганда е изгодно да се шири хейтърска тролска кампания. На която такива като теб са лицето .

преди 6 минути, miro20 написа:

Понеже не ми пишеш, но това за "угояване и работа" се изтърка. Измисли все пак нещо ново. :) 

Ами банално е, но ако не беше на работа, нямаше да киснеш тук всеки ден, и дори щеше с удоволствие да приемеш предложението ни аз, ти и Тони да не пишем известно време в политическите тема (първоначално предложих към 2 седмици). Какво има да измислям? Те нещата при тебе са ясни отдавна и даже имаше анкета по твой адрес и към 85% те считат за лъжец и манипулатор, трол - с други думи

преди 8 минути, miro20 написа:

Идея си нямам какво "да мирясвам" . Първо - изказвам си мнение и дискутирам темата. Второ - ти си може би последния трол -дървен философ който ще ми дава съвети :)

Изказвай се. Аз не те чета и без това, и нямам намерение да отклонявам темата заради твоя милост.

Иначе и в затвора може да бъдеш като в петзвезден хотел, но това не го прави по-малко затвор. Същото за Норвегия.

преди 5 минути, Lumberman написа:

Ами банално е, но ако не беше на работа, нямаше да киснеш тук всеки ден, и дори щеше с удоволствие да приемеш предложението ни аз, ти и Тони да не пишем известно време в политическите тема (първоначално предложих към 2 седмици). Какво има да измислям? Те нещата при тебе са ясни отдавна и даже имаше анкета по твой адрес и към 85% те считат за лъжец и манипулатор, трол - с други думи

Естеествено че няма да ти давам обяснения, особенно че вече съм казвал - когато човек работи на компютър, намира някоя минутка да погледне и тук.

Не ти ли е много странно защо аз въобще не ми пука ти , тони или другите хейтъри, откъде намираш време да висиш тук и да отговаряш с изцяло тролски личностни нападки и дали нямаш нещо по важно за "Работа" , освен ако троленето не ти е "работа" ? :)

Аз ти предложих нещо по реално - с каквото аз ти отговарям, с каквито "обиди" , "нападки" ,  личностни квалификации  и т.н .  с такова и ти. Защо не се съгласи ?? Много ти е трудно нали :) 

преди 5 минути, Lumberman написа:

Изказвай се. Аз не те чета и без това, и нямам намерение да отклонявам темата заради твоя милост.

Че ти освен "да не ме четеш" и да "отклоняваш темата" , друго рпавиш ли ? :)

В случая какво ти е мнението след трите линка които ти дадох по горе за Норвегия ?

Ах какъв зъл демон е тази държава, нали ?

Не се ли чувстваш като "жаба" която "гледа коня как го подковават" ? перефреазирам поговорката.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.