Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Феноменът Ванга

Featured Replies

Ето това като го чуя или прочета... :mad:

Уморих се, ще си лягам.

Лека нощ и хубави сънища!

айде лека,и аз се уморявам като прочета един куп дивотий! :tongue2:

• Отговори 991
  • Прегледи 178,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Духовни Истини от Ванга "Аз 40 години изпадам в транс и не съм видела ни Господ, ни Христос. Обаче знам: огън и светлина - това е Бог!" -----------------------------------------------------------

• Богатир
    Богатир

Баба Ванга - за живота и хората   http://www.earths-book.com/2012/12/baba-vanga-za-jivota-i-horata.html

• Вдигнатите пръсти си ги завираш отзад и спираш с глупостите.Благодаря!

Публикувани изображения

"...не бива да се намира у тебе предсказвач, гадател, вражач,... ни който пита мъртви, защото всеки, който върши това, е гнусен пред Господа." (Втор. 18:9)

ей кат ги наизвадиш тез бисери неземни писани от вторник 18 часа на 9-ти

понеже говорите за християнство,тази заблуда се нарича прелест или прелъстяване!

заблуждение, определяйки прелестта като отклоняване към лъжата въз основа на гордостта. "Сам сатаната се преобразява в ангел на светлината, та затова не е голяма работа, ако и служителите му се преобразяват като служители на правдата" (2 Кор. 11:14).ето тази стенопис от притвора на църквата "Рождество Богородично" в манастира "Св. Иоан Рилски" може да ви покаже каква е всъщност петричката врачка!ако се смятате за християни не се докосвайте до подобни неща!

">http://7813085.jpg

• 2 месеца по-късно...

Композитор написа книга за Ванга

7964347U.jpg

Петричкият композитор Владимир Дайраджиев посвети и книга на пророчицата Ванга.

Миналата година едноименната фондация издаде негов музикален диск с 10 песни, посветени на великата петричка ясновидка. Тези дни от печат излезе творбата „Това видях и чух от Ванга". Авторът е от близкото обкръжение на Ванга и е свидетел на тежкото й ежедневие. Затова е автентичен летописец на живота на пророчицата, съобщава "Стандарт".

„Книгата е безценен документ не на времето, а на вечността. Писателят разказва от първо лице, единствено число за феномена Ванга така, както го е съпреживял. Тази книга е безценна със своята нравственост и изповедност, искреност и достоверност. Тази книга просто трябва да се прочете", пише редакторът Димитър Томов.

„За мен леля Ванга е велика личност, прекланям се пред нейната дарба и способности. Преди много време с нея ме запозна нейният син - прокурор Димитър Вълчев. Много обичаше да слуша старите народни песни. Най-много искаше да й свиря с китара и хармоника песните „Кажи, Райне, кажи, душо" и „Зайди, сонце", споделя авторът.

Дайраджиев разказва случки и събития, на които е присъствал, предава това, което лично пророчицата му е казала. Книгата съдържа много ценна информация за феномена и човека Ванга. Авторът пише и за изографисването на храма. „Светлин Русев не бе случайно избран да изографиса храма, Ванга го ценеше като брат. Изпитвах дълбоко преклонение пред този творец, който работеше нощем, осветен от 2 големи прожектора. Сякаш бе пришълец от друга планета, дошъл да довърши нещо свято. Наблюдавах Светлин, поглеждах Ванга и се възхищавах на хармонията между тях", пише петричкият писател и композитор.

cross.bg

• 3 месеца по-късно...

Ванга предрекла на Лепа Брена мегаконцерта в София, брака й и двамата й сина

20150621.fgneyhgqqe.jpg

Сръбската легенда Лепа Брена се срещнала с българската пророчица Ванга през 1989 година по време на първите си изяви у нас – преди големия концерт на стадион „Васил Левски”. Преди срещата тя била много притеснена и решила да подари на Ванга копринен шал, който като го докосне, да я накара да се почувства добре. Това сподели самата певица в интервю за bTV.„Това е шал, който ми подаряваш от сърце”, казала пророчицата. „И каза също, че е написала книга и там имало един пасаж, че в България ще се появи жена със сребристо руса коса и тя ще дойде от небето, която българите ще обожават като тяхна. И на мен ми го показаха този текст – тогава точно имах такава сребристо руса коса. И Ванга тогава ми каза, че ще се омъжа за мъж с бяла униформа, ще имам двама сина, а аз я попитах: „Няма ли да имам дъщеря”, спомни си певицата.

„Като дойдеш през септември, непременно да ми се обадиш”, настояла няколко пъти Ванга.

Лепа Брена тогава имала намерение една година да си почива и да не се занимава с концерти и интервюта. Нямала никакви планове да идва в България. Следващото лято, когато била вече заедно със съпруга си, почивала на море в Хърватска. Тогава й се обадил мениджърът й Рака Джокич, за да й каже, че на 1 септември ще пътуват до България. „Като ми го каза, просто ми се подкосиха краката като се сетих какво ми каза Ванга – че ще ходя в България през септември, и веднага ми се завъртя целият филм. И разбира се, като пристигнах в България, веднага отидох при нея, поздравих я. Тогава се случи онзи велик концерт на стадион „Васил Левски”. Беше нещо невероятно”, разказа звездата.

actualno.com

Има нещо, нещо което не можем да усетим с 5-те си сетива.

Един-единствен път съм посещавала църквата на Ванга; и един-единствен път съм намирала четирилистна детелина. На 20 метра от църквата.

Да, има нещо...

• 1 месец по-късно...

Няма да повярвате! Пророчество на Ванга за цяла България се сбъдва! Вижте какво стана днес!!!

При разкопките на Свещения кладенец на Голямата базилика  в 11.14 мин в петък  са се появили първите капки от чудотворната вода. Местен бизнесмен е осигурил помпа за изпомпването й, за да може кладенецът да бъде разчистен напълно, пише 24 часа.

Преди години Ванга извикала проф. Божидар Димитров и предсказала: “Ще възстановиш 3 черкви. В едната има свещен кладенец. Бликне ли от него вода, България тръгва към възход”, разказа Димитров.

Тъй като премиерът Бойко Борисов на 10 август ще бъде в региона, за да открие пътен възел Белокопитово на автомагистрала „Хемус“ и ще посети и Голямата базилика, археолозите се надяват, че вече ще има достатъчно вода, за да окъпят за здраве и успех премиера.

Голямата базилика в първата българска столица Плиска, за чиято реставрация правителството на Борисов отпусна 500 000 лв., а Националният исторически музей организира кампания за набиране на средства (необходими са общо 8 милиона лева), често е оприличавана във форумите като „Българският Партенон“ или „Българският Колизеум“.

Голямата базилика е най-голямата сграда, построена от древните българи, така, както Партенона и Колизеума са най-големите сгради, построени съответно от древните гърци и римляни. Но Партенона е по-малък (59 метра дълъг) от Голямата базилика (102.5 метра), а Колизеума е сграда, осквернена с кръвта на десетки хиляди християни, загинали мъченически на арената – посечени с мечове или разкъсани от диви зверове. Докато Голямата базилика и манастирът около нея е пръскал духовна светлина за българския народ и за други народи. В нея са написани богослужебните книги, с които са покръстени Русия, Сърбия, Черна гора, Молдова и Румъния.

В изпълнение на програмата за реставрация, завърши заснемането на Базиликата от екип от инженери и геодезисти. Любопитни са и снимките, извършени от тъй модните напоследък дронове. Предлагаме на читателите три от тях.

С писмо до Божидар Димитров, изпълнителният директор на КРИБ Евгени Иванов е заявил, че на заседание на 18 юни т. г. управителният съвет е решил най-мощната организация на индустриалците в България да подкрепи финансово реставрацията на българския Партенон. Подобни намерения има и Камарата на строителите.

http://novavarna.net/2015/07/24/%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D1%8F%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B3/

Дано е вярно!

• 2 седмици по-късно...

Мистерия в Петрич! Шепот от отвъдното се носи от къщата на Ванга
Леглото й започна да се тресе, докато се молех, споделя поетът Румен Леонидов

Странен шепот долита от стаичката на баба Ванга на Рупите, а леглото й продължава да вибрира, когато някой се помоли до него, съобщиха очевидци са чудото. Мнозина от посетителите на къщата на ясновидката споделят, че с наближаването на 11 август, когато тя почина, стават свидетели на свърхестествени явления, които могат да ти изправят косата. 19 години след смъртта на петричката пророчица хората все още я призовават да им помогне и да ги упъти. Поменът за пророчицата ще бъде три дни по-рано от датата, на която тя предаде Богу дух. На 8 август на Рупите се очаква да дойдат хиляди хора, които се надяват духът на Ванга най-сетне да се появи. За това се молят от години хора от околностите и нейното близко обкръжение, които още не могат да преживеят кончината й, съобщава „България днес”. „Духът на Ванга още е в къщата. Чува се шепот, който се усилва сега, преди помена”, обясняват хора от Петрич, отишли до къщата на гадателката.

176-01-10-%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%BE

Свещеници от града ще отслужат в 11 часа в събота панихида и заупокойна литургия на гроба на ясновидката до храма „Света Петка Българска” в местността Рупите. Някои от хората, които ще дойдат на място да почетат паметта на гадателката, ще пристигнат още в петък. Чакат се посетители от цялата страна – обясняват от комплекса в Рупите. Храната на панихидата ще е постна, тъй като тогава ще е Богородичен пост – отбелязва изданието.

За чудесата, които се случват около леглото на Ванга, разказа и преди време поетът Румен Леонидов. Още когато посетил къщичката на пророчицата, в която тя прекара последните години от живота си, той забелязал интересен феномен. „Помолих се до леглото на Ванга и то започна да се тресе и да вибрира” – сподели Леонидов. И до днес посетители споделят, че и те чувстват необяснима сила в къщичката, както и около леглото на пророчицата. Вибрациите най-силно се усещали при молитви.

http://www.blitz.bg/news/article/353460

Да се не отнесете към запитвачите на зли духове нито към врачовете; не ги издиряйте та да се осквернявате чрез тях. Аз съм, Господ вашият Бог.

Щом живите имат силата да извикват контакт със заминалите, тогава представете си какво можем ако си обединим силите.

Заедно ще можем да направим света много по-добър.

Като видят това, тези които вече са заминали, че ние тук правим добро и те ще помагат и без да им се молим.

Тя не била българка - македонка била.    Защо ли съвременните македонци не желаят да имат каквото и да било общо с нас българите!?    Иначе са кандидати за ЕС и НАТО...

...

Заедно ще можем да направим света много по-добър.

...

Чудесно!

Как например? Какво трябва да направим, за да стане светът по-добър?

Чудесно!

Как например? Какво трябва да направим, за да стане светът по-добър?

ще ни разкаже може би ама едва ли

тайната

• 4 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Ванга предрекла кошмара с бежанците преди 30 години

Руската телевизия NTV твърди, че българската пророчица Ванга е предрекла още преди 30 години и то с удивителна точност цялата световна драма свързана със сирийските бежанци. И цитират пророчеството на петричката врачка: "Нещастията ще ни залеят отвсякъде, всичките народи ще затънат. Хората ще ходят без обувки и без дрехи, ще живеят без храна и светлина. Това, което ги е обединявало, ще се разпилее на парченца. И всичко това ще стане недалеч от Русия". Дали действително една сляпа жена е видяла какво се случва в наши дни преди толкова години и настина ли бежанците носят със себе си страшен вирус - на тези въпроси отговаря специален репортаж на медията, посветен на Ванга.

Българският художник и писател Петър Баков се е познавал и общувал с Ванга цели 50 години. Той заявява пред камерите,че прорицателката е описвала точно съдбата на цели народи, а не само на отделни личности.

Ванга не е оставила писмени свидетелства за гаданията си, нито за срещите си с хората. Всичко, което тя се е опитала да каже на хората в последните дни от живота й, е запомнено от две жени, които са се грижили за нея - Стефка Петревска и нейната майка. И сега двете са тези, които тв-екипът търси за тълкуване на думите на Ванга за бежанците и ислямизацията. Телевизията излъчи думите на пророчицата  "Всеки ще търси начин да се спасява поединично. В Европа ще командват мюсюлманите", и тълкуването им от страна на нейните две най-близки жени.

"Това са думи на леля Ванга отпреди 30 години. Ние с майка ми тогава дори и не им обърнахме внимание. И чак сега, когато започнаха да дават по телевизията тези неща за бежанците, тогава се сетихме за това, което Ванга казваше", споделя пред руската телевизия Стефка.

По телевизията излъчват и друго предсказание на пророчицата: "Хората ще се разделят по религиозен признак. Сирия ще рухне в коленете на Победителя. Но победителят ще се окаже не този, които всички мислят. Брат ще тръгне срещу брата".

"Това е нещо, в което човек трудно ще повярва. И още не ми се вярва ,че мюсюлманите ще вземат властта в Париж или Берлин. Но, кажете честно, някой вярваше ли и в това, че Америка ще има чернокож президент", пита Стефка Петревска.

Жената тълкува още пророчества на Ванга: "Нещастията ще варят отвсякъде, всички народи ще затънат. Хората ще ходят без обувки и без дрехи , ще живеят без храна и светлина. Това, което ги е обединявало , ще се разпилее на дребни парченца".

"По-рано всички мислехме, че тя казва това за Съветски съюз и неговото разпадане. Но сега, като виждаме как се разпада обединена Европа , май леля Ванга е говорила за нещо, доста по-лошо от краха на СССР", коментира Петревска.

БЛИЦ

Бог да я прости жената, но по-скоро някой се опитва да си прави пиар на неин гръб.

Бог да я прости жената, но по-скоро някой се опитва да си прави пиар на неин гръб.

това няма как да разберем

• 2 месеца по-късно...

Днес ми попадна един вестник - България днес. Разглжедам го и попадам на статия за Ванга. Ето линк. Колко е вярно написаното не знам, но какво се твърди:

- Ванга е казала, че Сирия ще бъде разрушена, но не е казала, че ще има трета световна война

- Ванга е казала, че през 2017г. България ще се оправи, а ще ни оправи Бойко Борисов.

- и разни други работи.

на 16 Декември 2015 г. at 22:55, A.com написа:

Днес ми попадна един вестник - България днес. Разглжедам го и попадам на статия за Ванга. Ето линк. Колко е вярно написаното не знам, но какво се твърди:

- Ванга е казала, че Сирия ще бъде разрушена, но не е казала, че ще има трета световна война

- Ванга е казала, че през 2017г. България ще се оправи, а ще ни оправи Бойко Борисов.

- и разни други работи.

кое е истина от двете - Бойко нали не е жена

Ванга: Руса жена ке помогне на страната.

Слава Севрюкова: Ще дойде време, когато жена ще изиграе важна роля за спасяването на България. Тази жена ще е духовен тип жена.

http://www.dunavmost.bg/Fun/News/15955-vanga-rusa-zhena-ke-pomogne-na-balgariya

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.