Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Феноменът Ванга

Featured Replies

Аз не съм "феномен" или пророк на който господ му е указал да помага на хората "безкористно" Публикувано изображение Не съм и самарянин,просто регистрирах един интересен факт.Има и други.Като е била толкова наясно с бъдещето на хората,как така не е видяла своето ......

Откъде знаеш , че не го е видяла ?

А и защо лекарите получават пари и да кажем медицинските кадри (в това число и аз) , "дайте да разпнем медицинското съсловие"...

• Отговори 991
  • Прегледи 180,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Духовни Истини от Ванга "Аз 40 години изпадам в транс и не съм видела ни Господ, ни Христос. Обаче знам: огън и светлина - това е Бог!" -----------------------------------------------------------

• Богатир
    Богатир

Баба Ванга - за живота и хората   http://www.earths-book.com/2012/12/baba-vanga-za-jivota-i-horata.html

• Вдигнатите пръсти си ги завираш отзад и спираш с глупостите.Благодаря!

Публикувани изображения

Откъде знаеш , че не го е видяла ?

А и защо лекарите получават пари и да кажем медицинските кадри (в това число и аз) , "дайте да разпнем медицинското съсловие"...

Ами и аз понякога съм" пророк"....затова знам.

А това за медицинското съсловие е нелоша идея.Прекалено много шарлатани се нароиха и там.... Публикувано изображение

Редактирано от N e o (преглед на промените)

ПРИТЧА ЗА БЛИЖНИЯ Самия Ти пред храма ме зарече на ближния да дам едната риза, когато кротко в къщата ми влиза. И той пред мене бързо я облече. Изпълних аз заръката ти Божа. А ближният, на който дадох риза, започна в къщата ми с нож да влиза, че нямал за обущата си кожа. (Евтим Евтимов) Когато давам пари за нещо изразявам благодарността си към нечий труд. И чувствам радост от това. Защото с парите дадения човек би направил това от което има нужда. Не му държа сметка за какво ще ги похарчи. Не е моя работа. "Това от което имам нужда вие не можете да ми го дадете" (Ванга). Не са били за нея тези пари, може би. Може би, Ванга така си е изразила благодарността към Бог - построявяйки "нейна" църква. "Ако Бог не каже и един косъм няма да ви израсте на главите". (Ванга). Има за какво да му се благодари на БОГ. Толкова много хора съм виждал и на друго место - на гроба на Серафим Саровски.

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

ПРИТЧА ЗА БЛИЖНИЯ

Самия Ти пред храма ме зарече

на ближния да дам едната риза,

когато кротко в къщата ми влиза.

И той пред мене бързо я облече.

Изпълних аз заръката ти Божа.

А ближният, на който дадох риза,

започна в къщата ми с нож да влиза,

че нямал за обущата си кожа.

(Евтим Евтимов)

Когато давам пари за нещо изразявам благодарността си към нечий труд. И чувствам радост от това. Защото с парите дадения човек би направил това от което има нужда. Не му държа сметка за какво ще ги похарчи. Не е моя работа.

"Това от което имам нужда вие не можете да ми го дадете" (Ванга). Не са били за нея тези пари, може би. Може би, Ванга така си е изразила благодарността към Бог - построявяйки "нейна" църква.

"Ако Бог не каже и един косъм няма да ви израсте на главите". (Ванга).

Има за какво да му се благодари на БОГ.

Толкова много хора съм виждал и на друго место - на гроба на Серафим Саровски.

Нейния мавзолей искаш да кажеш.Църква е нещо по различно от сградата построена там.Паметник на голямото его даже може да се каже защото там има триединство на нейното,на архитекта и на зографа ЕГО!Това е добра идея!Всеки спечелил доста пари от някаква дейност,да си построи една собствена "църква" мавзолей.Идея стара като света.Справка-от фараоните може да почнем.

Е когато аз ходих,не видях голяма навалица....

Нейния мавзолей искаш да кажеш.Църква е нещо по различно от сградата построена там.Паметник на голямото его даже може да се каже защото там има триединство на нейното,на архитекта и на зографа ЕГО!Това е добра идея!Всеки спечелил доста пари от някаква дейност,да си построи една собствена "църква" мавзолей.Идея стара като света.Справка-от фараоните може да почнем.

Е когато аз ходих,не видях голяма навалица....

Всъщност, не знам какви са мотивите на Ванга за построяване на черквата. Не съм говорил с нея за това. Мога да кажа нещата такива каквито ми се струват на мен самия. Затова употребявам "може би". Това ми е близко до акъла ,защото съм благодарен на Бог.

И затова си имам една теория - хората виждат у другите това, което самите представляват. Близка им е до акъла тази мотивация. И на базата на собствените си мисли, знания и представи отсъждат за другите. Затова е възможно да страдаш от грандоманщина. Не , че ми пука за това.

А Ванга е имала достъп до огромна информация. А на база на ограничените си знания фарисеите примерно са съдели Иисус Христос. Били са жестоко некомпетентни...

Всъщност, не знам какви са мотивите на Ванга за построяване на черквата. Не съм говорил с нея за това. Мога да кажа нещата такива каквито ми се струват на мен самия. Затова употребявам "може би". Това ми е близко до акъла ,защото съм благодарен на Бог.

И затова си имам една теория - хората виждат у другите това, което самите представляват. Близка им е до акъла тази мотивация. И на базата на собствените си мисли, знания и представи отсъждат за другите. Затова е възможно да страдаш от грандоманщина. Не , че ми пука за това.

А Ванга е имала достъп до огромна информация. А на база на ограничените си знания фарисеите примерно са съдели Иисус Христос. Били са жестоко некомпетентни...

Всичко е възможно ,Мечи.Но е по вероятно аз да казвам нещата както изглеждат в действителност.Грандоманията те тресе все още теб,затова и такива хора харесваш.Ще ти мине някой ден,може би.Не ми пука и на мен.Живота си е твой и си го правиш каквото искаш ,пък то става каквото можеш.Явно нищо не си разбрал от това което ти каза Рамус в един друг форум.Не се ли замисляш,че ако все повече различни хора ти говорят почти еднакви неща е възможно точно такова впечатление да създаваш.

Филмите са сравнително най-обективния източник на информация.И там не видях никакъв феномен.А на кого си благодарен и с кого си говорил си е лично твоя работа и не е предмет на тая тема. Публикувано изображение

Благодаря ти. За рекламата ,и значимостта ми в очите ти, както и на другите ми фенове. Публикувано изображение

Благодаря ти. За рекламата ,и значимостта ми в очите ти, както и на другите ми фенове. Публикувано изображение

Приятелю,Дими!Ти наистина си интересен случай.Иска ти се да е така -Ок .Тъй да бъде.Щом искаш да си значим в очите ми -значим си няма спор.Важното е всички да са щастливи. Публикувано изображение
:sobbing: ЕХ тази ВАНГА все ВИ е в устата. Оставете я да почива в МИР. Феномени няма,има невежи/незнаещи/ хора, а живеем във век на комуникации/информация/. ИСТИНАТА не е за всеки,защото винаги БОЛИ. ;)

Ами и аз понякога съм" пророк"....затова знам.

А това за медицинското съсловие е нелоша идея.Прекалено много шарлатани се нароиха и там.... Публикувано изображение

Като си пророк давай, пророкувай да те чуем...А за медицинското съсловие , хората не са еднакви и е доста елементарно да се слагат под общ знаменател , независимо дали става дума за лекар, сестра, санитар, пожарникар и т.н. Та шарлатани много, никой не спори за това, но там е въпроса , че не всички са !!!

Като си пророк давай, пророкувай да те чуем...А за медицинското съсловие , хората не са еднакви и е доста елементарно да се слагат под общ знаменател , независимо дали става дума за лекар, сестра, санитар, пожарникар и т.н. Та шарлатани много, никой не спори за това, но там е въпроса , че не всички са !!!

Не съм казал никъде че са всички шарлатани,а че стават все повече във вашето съсловие.А на определени места са в много голяма концентрация.Е основната информация за проблема съм получил пак от лекари,та е възможно да са попресилили малко краските,по някакви си техни причини.Странното е че това което се споделя в неофициални разговори се отрича категорично в публичното пространство.Сигурен съм че знаеш защо,но съм и сигурен че няма да посмееш да го напишеш тук.Ето ти пророчество,няма да напишеш истината и ще се правиш на разсеяна по този въпрос. Публикувано изображение

Във всички времена и епохи, професиите, които са давали статут на надмощие и зависимост са били особено привлекателни за хората, които имат силно желание да се възползват от ближният. В някакво друго време, на някакво друго място хората са били ужасно загрижени дали са праведници или грешници и дали ще спасят душата си и въпросните индивиди са ставали жреци и свещенници. В нашето полит-просветено време страховете на хората са доходите, сигурността във всичките и форми (престъпност, тероризъм), юридически проблеми и на първо място - здравните проблеми и страхът от болестите. Плюс това, сега е несравнимо по-лесно от когато и да е било човек да избере професионалното поприще, а ни царете са изборни (в нашата малка Родина - особено изборни :-) ).

Така че, същият тип хора в наши дни до голяма степен е поизоставил духовното поприще (не напълно и в зависимост от местните условия), и се е насочил към политиката, правораздавнето и разбира се и на първо място - здравепозването. Колкото по-силно изплашен е един човек толкова по-лесно се манипулира.

Обратната страна на въпроса е, че същите професии привличат особено силно и тези, които най-искрено желаят да помагат на хората. Отново - както във всички епохи. Престъпниците и светците, лудите и мъдреците винаги и навсякъде са рамо до рамо и добре примесени един с друг. Като да ходиш в гората за гъби - познай ако можеш, коя е печурка и коя мухуморка. Проблемът се усложнява от това, че никак не е лесно да бъдат различени по формални признаци - добре би било, ако едините носеха шапчици, другите - кепенца та да ги познава човек. Но - не би.

Единственият сигурен признак е крайният резултат от работата им. От което проблемът не се опростявя. Защото крайният резултат е някъде в далечното и непредвидимо бъдеще, а на нас ни се налага да избираме точно ей сега какво да се прави. Затова, препоръчвам на другарчетата от форума - развивайте ясновидски способности. Много помага при избора на лекар. Или на кмет :-)

А сега малко по-сериозно. Ако човек иска да бъде от успешните, налага се да се научи да не се страхува от провала... А ако иска да е от добрите - да има силата да види себе си в ролята на злодея... Ако много искаш да си добър - значи, не си. "Искам" означава "нямам", а щом човек няма, значи няма и толкова. Човек става истински добър, когато спре да иска да бъде добър.

Моля за разбиране - да си готов да видиш себе си в ролята на злодея, съвсем не означава да СТАНЕШ такъв. Означава, човек да не обвързва любовта към себе си, самооценката си, отношението си към самият себе си с това дали е добър или лош, праведник или грешник, дали помага на хората или ги закопава. Безусловно приятелство със самият себе си :-) И когато се спрятелите с човека, който ви гледа от огледалото - имате думата ми - никога няма да се чувствате самотни, провалени и нещастни. Защото, ще знаете че каквото и да става, до вас винаги има верен приятел, който да ви прегърне, да ви цунка по бузките и да ви утеши... :-)

И когато се научите да го правите със себе си, ще откриете колко лесно и естествено ви се отдава да го правите с другите хора...

Като да ходиш в гората за гъби - познай ако можеш, коя е печурка и коя мухуморка.

Успокоих се. Печурката силно се различава от мухоморката. Има надежда, значи!

Каквото и да приказваме, ИМА НЕЩО! Това е несъмнено. И най- големите скептици първи и с най- голяма скорост доприпкват я до Ванга (докато беше жива, светли и пътечки!) , я до някой, дето им прилича на нея. Глупаво е да се преструваме, че няма нищо, или е само лошо.

Редактирано от Багира (преглед на промените)

И откакто си отиде от нас,се навъдиха безброй нейни "наследници"

Скоро бях в редакцията на един вестник и си чаках реда близо 2 часа

Някаква натруфелка пререди всички ни-била "великата дъщеря" на Ванга

Публикувано изображение

Портиера ни каза че тя била гадателката на вестника,ужЪс

Тъжно,жалко

Публикувано изображение

Всеки шарлатанин се свързва с нея

Никой няма да я замени,никой

Не съм казал никъде че са всички шарлатани,а че стават все повече във вашето съсловие.А на определени места са в много голяма концентрация.Е основната информация за проблема съм получил пак от лекари,та е възможно да са попресилили малко краските,по някакви си техни причини.Странното е че това което се споделя в неофициални разговори се отрича категорично в публичното пространство.Сигурен съм че знаеш защо,но съм и сигурен че няма да посмееш да го напишеш тук.Ето ти пророчество,няма да напишеш истината и ще се правиш на разсеяна по този въпрос. Публикувано изображение

С постовете ти пак се изкарваш голям разбирач...Никакво пророчество не е ,а е груба грешка да правиш подобни коментари за хора, които дори не познаваш... Не съм от тези , които се правят на разсеяни , знам истината и нито ме е страх , нито ме е срам да я кажа или напиша! Знам за гафове, знам и за жертви... Знам и за много добрини направени и безброи спасени животи... Знам как са ме гледали очите на тези, на които сме помагали...Трудно можеш да си представиш и 1/3 от това , което ми е минало през главата, затова си спести подобни изказвания...Безброй случки мога да разкажа, но съвсем взехме да се отклоняваме от темата... И пак виждам , че или се правиш, че не ме разбираш или не искаш да ме разбереш...

С постовете ти пак се изкарваш голям разбирач...Никакво пророчество не е ,а е груба грешка да правиш подобни коментари за хора, които дори не познаваш... Не съм от тези , които се правят на разсеяни , знам истината и нито ме е страх , нито ме е срам да я кажа или напиша! Знам за гафове, знам и за жертви... Знам и за много добрини направени и безброи спасени животи... Знам как са ме гледали очите на тези, на които сме помагали...Трудно можеш да си представиш и 1/3 от това , което ми е минало през главата, затова си спести подобни изказвания...Безброй случки мога да разкажа, но съвсем взехме да се отклоняваме от темата... И пак виждам , че или се правиш, че не ме разбираш или не искаш да ме разбереш...

Мисля че ти не искаш да ме разбереш.Говоря ти не за гафовете а за след това.За замазването им.За колегиалната толерантност към гафовете и за отношението към близките.И за езотериката в медицината,с която се прикрива всъщност почти пълната и обърканост.Мога да си представя повече и от 3/3-ти които си видяла,никога не приказвам просто за приказката.Свързано е с темата защото и Ванга се е правила на лечителка.

Във всички времена и епохи, професиите, които са давали статут на надмощие и зависимост са били особено привлекателни за хората, които имат силно желание да се възползват от ближният. В някакво друго време, на някакво друго място хората са били ужасно загрижени дали са праведници или грешници и дали ще спасят душата си и въпросните индивиди са ставали жреци и свещенници. В нашето полит-просветено време страховете на хората са доходите, сигурността във всичките и форми (престъпност, тероризъм), юридически проблеми и на първо място - здравните проблеми и страхът от болестите. Плюс това, сега е несравнимо по-лесно от когато и да е било човек да избере професионалното поприще, а ни царете са изборни (в нашата малка Родина - особено изборни :-) ).

Така че, същият тип хора в наши дни до голяма степен е поизоставил духовното поприще (не напълно и в зависимост от местните условия), и се е насочил към политиката, правораздавнето и разбира се и на първо място - здравепозването. Колкото по-силно изплашен е един човек толкова по-лесно се манипулира.

Обратната страна на въпроса е, че същите професии привличат особено силно и тези, които най-искрено желаят да помагат на хората. Отново - както във всички епохи. Престъпниците и светците, лудите и мъдреците винаги и навсякъде са рамо до рамо и добре примесени един с друг. Като да ходиш в гората за гъби - познай ако можеш, коя е печурка и коя мухуморка. Проблемът се усложнява от това, че никак не е лесно да бъдат различени по формални признаци - добре би било, ако едините носеха шапчици, другите - кепенца та да ги познава човек. Но - не би.

Единственият сигурен признак е крайният резултат от работата им. От което проблемът не се опростявя. Защото крайният резултат е някъде в далечното и непредвидимо бъдеще, а на нас ни се налага да избираме точно ей сега какво да се прави. Затова, препоръчвам на другарчетата от форума - развивайте ясновидски способности. Много помага при избора на лекар. Или на кмет :-)

А сега малко по-сериозно. Ако човек иска да бъде от успешните, налага се да се научи да не се страхува от провала... А ако иска да е от добрите - да има силата да види себе си в ролята на злодея... Ако много искаш да си добър - значи, не си. "Искам" означава "нямам", а щом човек няма, значи няма и толкова. Човек става истински добър, когато спре да иска да бъде добър.

Моля за разбиране - да си готов да видиш себе си в ролята на злодея, съвсем не означава да СТАНЕШ такъв. Означава, човек да не обвързва любовта към себе си, самооценката си, отношението си към самият себе си с това дали е добър или лош, праведник или грешник, дали помага на хората или ги закопава. Безусловно приятелство със самият себе си :-) И когато се спрятелите с човека, който ви гледа от огледалото - имате думата ми - никога няма да се чувствате самотни, провалени и нещастни. Защото, ще знаете че каквото и да става, до вас винаги има верен приятел, който да ви прегърне, да ви цунка по бузките и да ви утеши... :-)

И когато се научите да го правите със себе си, ще откриете колко лесно и естествено ви се отдава да го правите с другите хора...

Най-лесния отговор е да не ходиш в гората за печурки.Така няма да набереш никога мухоморка.Събирай печурките в ливадите и няма да имаш проблем.Аз лично си ги събирам навсякъде защото добре знам разликата между двете.Хапвам също и ядливите мухоморки които са си вкусни гъби.Между другото чел ли си книгата на Томас Харис "Аз съм добър,Ти си добър"?

Мисля че ти не искаш да ме разбереш.Говоря ти не за гафовете а за след това.За замазването им.За колегиалната толерантност към гафовете и за отношението към близките.И за езотериката в медицината,с която се прикрива всъщност почти пълната и обърканост.Мога да си представя повече и от 3/3-ти които си видяла,никога не приказвам просто за приказката.Свързано е с темата защото и Ванга се е правила на лечителка.

бла-ба-бла... , май говрим на ралични езици с теб... Тя не се е правила, а че ти така си мислиш е друг въпрос... Представите ти са от разкази на трети лица и т.н.т. Моите представи са от личния ми сблъсък, поради протичкия факт , че съм била част от системата- "от другата страна на барикадата" и съм имала досег да видя неща, които ти не би имало как да видиш или преживееш...

Замълчете! Моля ви ! Поне за един ден - в днешния! В памет на Човека - Ванга!

Моята баба е била лечителка. Лекувала е епилепсия. По ирония на съдбата, аз се разболявам от менингоинцифалит малко след нейната смърт. Поради тази причина съм лежала многократно по болниците в това число и в детско отделение на Александровска болница. :ill: :ill: :ill: Оттам ме изписват без да открият причината на моето заболяване. ;):temperature::temperature: Накрая родителите ми загубили всякакви надежди, че ще оздравея ме водят при една баячка. Тя също не ми помогна. Последния човек към когото се обръщат макар и чрез писмо е именно баба Ванга. Тя ги съветва да ми сложат под възглавницата една захарна бучка и да преспя върху нея. След това да я и изпратят. Аз бях 5-6 годишна и помня това. Нейния отговор беше да не ме водят насам натам по болници и баячки, а в Търново. Само там ще ме излекуват. Така и стана. Бях предучилищна възраст, когато паднах от терасата на къщата ни. Взеха ме в болницата в Търново със съмнение за мозъчно сътресение, но откриха друго. Именно там лекарите д-р. Мойнов нервохирург и д-р. Милка Бонева детски невролог откриха истинската причина за болестта ми. Тези двама лекари ми направиха две пункции на гръмначния стълб. Благодарение на тези пункции откриха причината за моето заболяване. След това като се започнаха едни инджекции с антибиотици................................ Благодарение на баба Ванга и на тези двама лекари, аз съм жива и ви пиша моята история.

бла-ба-бла... , май говрим на ралични езици с теб... Тя не се е правила, а че ти така си мислиш е друг въпрос... Представите ти са от разкази на трети лица и т.н.т. Моите представи са от личния ми сблъсък, поради протичкия факт , че съм била част от системата- "от другата страна на барикадата" и съм имала досег да видя неща, които ти не би имало как да видиш или преживееш...

Ами то си повече от явно ,щом виждаш само което ти харесва . Да била си от другата страна на барикадата и не си видяла че тъй наречените ти пациенти не са само простосмъртни клиенти на вашего брата великите доктори,но и хора като вас и не са безмозъчни идиоти за каквито често ги смятат,някои от самозабравилите се....дали лекари или врачки -все един е резултата. Публикувано изображение

Замълчете! Моля ви ! Поне за един ден - в днешния!

В памет на Човека - Ванга!

Да,днес се навършват 12 години-откакто ни напусна

Нека запалим свещичка за нея

Да,днес се навършват 12 години-откакто ни напусна

Нека запалим свещичка за нея

Много сте прави, безпредметно се заванах на приказки с хора, които на светлинни години разтояние от мен като разбирания и мислене ...Празен спор :)

post-117211-1218526350_thumb.jpg I choose Love ...

Ванга - поклон сега и винаги ! Вечно в сърцата си ще носим теб и спомена незабравим за твойте добрини, за вярата и любовта възкръснала чрез теб в множество сърца ... post-117211-1218526424_thumb.jpg

Ванга с присъствието си ни показва нагледно трите начина, по които хората неутрализират чудесата: 1. Отричане. 2. Игнориране. 3. Боготворене. П.С. Сега се сетих и четвърти - демонизиране :-) или може би това е просто разновидност на боготворенето?

Редактирано от Стефан Чолаков (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.