Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

От какво се страхувате?

Featured Replies

Най ме е страх от моята глупост.

• Отговори 217
  • Прегледи 36,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • 10 месеца по-късно...

От неприятни изненади или промени към по-лошо, от пияни или надрусани шофьори.

Като успеете, като мен, да се преборите окончателно със страха от смъртта, после всички други страхове стават лесни за преодоляване, ако пречат или създават неудобство в ежедневието.

Като бях малък , един път се връщахме с две момчета от ТКЗС-то и минавахме пограй селските гробища. По едно време по-голямото извика че видял змия да пресича пътя и побегна в обратна посока. Другото и то се затича с пълна сила и и двамата ми викаха да бягам и аз. А пък тя змията беше далече и аз до тогава знаех само на теория че змиите имат отрова и ако те ухапят може да умреш. Ама ако съм бил сам едва ли съм щял да побегна с пълна сила, най-много да съм се върнал и зобиколил гробищата. Да ама ония като побегнаха толкова яко и ми внушиха че змиите са нещо много страшно. Те си живееха целогодишно на село, пък аз ходех само през лятото там. Та им повярвах.

И после в съседния двор детето на квартирантите на чичо ми като си нямаше друга работа и ми каза че са видели с баща му три змии излегнали са на бетонните стълби на къщата ( на чичо ми ) и стана белята. Почна да ме е страх от змии. Без да ми е много ясно защо ме е страх. Ама ме беше страх сред природата, а в зоологическата градина си слагах пръста до стъклото да ги дразня змиите. После, към 9-ти или 10-ти клас, по военно обучение, полковника си нямаше друга работа и ни обясни за противоотровите за змийската отрова, в планините как могъл да си спаси живота човек ако има правилната, та пак ме подсети да ме е страх от змиите.

Абе беше ме страх, ама змии като няма в София никъде и нямаше проблеми.

После след години, като дойдох за първи път в Белгия, ме заведоха да се разхождаме из едни гори и там се сетих да питам дали има отровни змии. Те ми казаха че нямало, ама шубето си е голям страх.

Хубаво, носиш си го някакъв ирационален страх, още от детството ти, който ти е провокиран от поведението на други деца и не предприемеш никакви мерки да се справяш с него, щото не ти пречи особено на съществуването. Ми да, като няма змии и още не съм срещал никъде разхождаща се змия, страхът ми си е бил напразен.

Такаааа, ама един ден по телевизията АРТЕ показаха един германски филм за фобиите от паяци. И там някакъв едър германец го вързали с разни кабели към машини разни ,да му изследват реакциите при  гледане на снимки на паяци. Обясняват че сърцето се разтуптява , че се поти и разни други признаци. После показаха как го лекуваха. Леко полеко, успяха да го накарат да му лази един много голям паяк по ръката, без той да изпада в паника. Като го видях този резултат и се замислих дали не мога и аз да си "избия" от главата ирационалния страх от змии. Почанах да се интересувам, какво всъщност са змиите. Когато ме бяха уплашили другите две селянчета, аз явно съм останал с впечатление , че едва ли не змията ще тръгне да ме гони мене да ме преследва , да ме настигне и да му ухапе, даже и да е далече от мен. Нещо като все едно да те гони зло куче да те хапе, ако влизаш в чужд двор. Да, ама те змиите не функционират така. Те си търсят плячка, която могат да погълнат и не им пука че имало на 10 метра някакъв си човек. Почнах да гледам разни документарни филми за змиите, когато ги имаше по телевизиите. До деня в който показа в Индия една кобра как погълна някакъв смок. И тогава ми прещрака нещо в подсъзнанието и ми "светна", че те змиите си се ядат между тях и аз въобще не мога да съм им плячка на тях. Осъзнах че за да ме ухапе кобра или пепелянка, ще трябва аз да съм я настъпил нещо или заплашил, та ухапването ще е защитна реакция за нея. Щото няма как да ме изяде, понеже няма как да ме погълне, като мишка и жаба или смок. И вече не ме е страх от змии. Мога да си гледам филми, в които показват нарочно сцени с много змии и хора които ги е страх да не ги сложат там. Гледал съм си спокойно по една телевизия как й слагаха на една ( от телевизията ) много змии по нея да я лазят и не ме беше шубе. 

Значи, бях успял сам да се отърва от страха ми от змии, провокиран в детството ми, още преди да се бях замислял за страха от смъртта.

Към днешна дата, съм се преборил и със страха от смъртта, та змиите нямат никакъв шанс вече да ме уплашат никога повече.

Да не те е страх от смъртта, си е много готино нещо.

Возиш си се на самолет и не ти пука.

Всъщност, аз не съм имал никога някакъв специфичен страх от смъртта.

Но съм успял да достигна до състояние такова, че ако изпадна в ситуация застрашаваща ми живота , няма да ме е страх и няма да изпадам в паника. По-ясно казано, фобия от смъртта не съм имал, и няма и да имам щото съм се сетил как да си настроя съзнанието така че да не ми пука. Като си помисля че умрялият човек си няма никакви проблеми и чак ще почна да завиждам на мъртвите че са се "уредили" със безгрижие.

Един роднина алкохолик умря на 52 години. Когато умря, ме беше яд че е умрял глупаво, пък и проблеми остави след себе си. Сега обаче, като се сетя за него че е умрял и съм съвсем сам, си позволявам да се сетя че вече се е разложил и че в гроба проблеми си няма никакви. Един вид, измъкнал се е от капана на съществуването, пък аз може да се наложи да се мъча да живея до 80 или 90 годишна възраст ( имам такиви из бабите и дядовците ). Демек, той един вид се е изтарикатил, абе все едно че се е отървал от задължителната комунистическа двугодишна казарма, пък аз трябва да марширувам там.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

• 3 години по-късно...

От себе си и тъмнината която е с мен и около мен. Общо взето само един въпрос преди пак да почнете да вярвате много в глупости. Вие като погледнете към небето, кое е повече тъмното или отблясъка на някакви слънца, планети небесни тела, някаква луна? И защо стават все по-малко ония блещукащи неща които ми пречат да спя. Не съ страхувайте от мен, не хапя.

А иначе ако съм сериозен като прочетох нещо от рода на:

-От какво се страхувате?

-От Лин.

Някой ми каза шегата и няма смисъл да ви я обяснявам, няма да се смеете.

Редактирано от サムライオートバイ (преглед на промените)

преди 45 минути, サムライオートバイ написа:

От себе си и тъмнината която е с мен и около мен.

лошо лошо - да те е страх от тебе си

много лошоо

По скоро от какво не ме е страх. Монк само знае по-добре.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

преди 43 минути, acnekt написа:

По скоро от какво не ме е страх. Монк само знае по-добре.

кой е Монк

:rolleyes:

• 6 месеца по-късно...
  • 5 месеца по-късно...

В живота си съм имал няколко момента , които можеха да бъдат фатални за мен. Най- странното е че при тях като че ли времето протича по-бавно и запомням и най -малките детаили от тях. После със седмици тези моменти изкачат в съзнанието , а понякога и на сън ,това е кошмарно! От това състояние ме е страх.Все пак да виждаш дълго време  мечка с мече насреща, усойница на петдесетина сантиметра  и може би защото е сутрин рано и тя е слабо подвижна  и  не ме нападна, да ти се откачи клина и да дръснеш от скала, да пукнеш гума предна лява , по точно винтил да изпусне при скорост 130 км/ч и поради това че спадането не беше веднага ,съм може би жив сега, да те нападнат двама и да ръгнеш единия с шило и за това да избягат - всичко това ми се е случвало и страха е идвал  седмици след това и не можеш да се отървеш!

От непредвидими случайности водещи до непоправими , негативни последици . Или както е казано : " Бой се от бога ! " . :)

Страхувам се от факта, че ...
Нивото на простотия и простащина неколкократно е надвишило общия сумарен капацитет на всички „места за съхранение“!!!

Ни нищо същественно не мога да направя!

Spoiler

Снимка на Забавната страничка на Агнес.

• 1 година по-късно...

от изгаряния и друг вид болезнени травми, които могат да ме осакатят, обездвижат или ... обезчовечат.

Както и да не изтрещя и да причиня смърт и болка на невинни, без да го съзнавам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.