Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Зависимостта, наречена "любов"

Featured Replies

преди 12 минути, _ramus_ написа:

мдаааа. Това е съвсен ясен приоритет. Но между ласките очевидно, се допълва с психично дочесване чрез имитации на духовни възвишености и предаване на вселенски знания.  Така - за доокраса и раздвиждане на мизансцена около "ласките".

е и до библиотеката ходи редовно, така е

:lol6:

• Отговори 151
  • Прегледи 8,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 8 часа, haidukpikaso написа:

тия са ги блокирали от гепито - няма друго обяснение

Теб са те блокирали от живота душа. Потърси некво обяснение.

преди 22 часа, _ramus_ написа:

От одеве се гледам в огледалото и се чудя - симо съм, не съм симо. Симо съм - не съм бе. Симо съм, нема как - щом слънцата са огрели над вселенското ДНК и вече ГЕПИ е сайт от избрани духовни същества, които ще продължат делото на великата вселенска пратеничка. Така тя си осигури паметник сред вечността и безкрайността - както й се полага по ДНК-то.

Не знаеш кой си и къде се намираш...

Така става, като срещнеш Богинята на Любовта.

Преди всичко е НУЖНО  да надраснете една друга Зависимост ! Тази на ФН !

Тя е най-трудната Зависимост. 'Зависимост , наречена Любов" - Няма ! Любовта е Всичко и уплътнява всички Сетива , дарявайки Благодат и Равновесие и Баланс , Покой , Благоденствие. Но е като "бяла лястовица" . Срещата е Трудна.

Зависимостта , която третира тематиката е за "Емоционалният Дефицит " , който дреме във всеки един да бъде "начесан".

Този дефицит си е Естествен и с механичен характер и да се подрежда в графата на негативните "зависимости" е психологически Примитивизъм !

Да нарисувам много-пластовата картина ще ми отнеме доста време , но ще скицирам.

Някой задавал ли си е въпроса - Защо се пребивава във ФН / физически носител  в това Измерение ?

И защо този ФН има "срок на годност ?

Защо не сме във непроменлива Форма ? 

Ами защото това също е Главен Фундамент във Условната Среда , в която се Развива Духа !

Някой задавал ли си е Въпроса защо не сме с еднакви ФН  , а имаме толкова различни "екипи" ? 

Едни красиви , други грознички , трети в "неравностойно положение" ?

Също е Условна Среда !  Смисълът ли ?  

За да се Развие Необходимият Капацитет!

Но сега ще разширя Основата заложена като Стандарт.

Идвате като бебета и започвате своето Приключение. ФН и той се развива и разтяга с вас - естествено и последователно.

Когато ФН се "разтегне" до форма , която да можете да откриете сладостта на 3-то Измерение - Сексуалността , тази Сладост , която ври във 

всеки един да бъде Задоволена и Наситена - всеки започва да търси подходящият партньор , с който да я  Запали.

ФН са в Привлекателна Форма , красиви , млади , готови да вземат и дадат всичко за това "Щастие" на Емоционална Еуфория !

Започва най-сладкото Приключение !  Онова , при което се граби с пълни шепи от Насладите , за ФН.

Живота е песен , Животът е Удивителен , Животът е Прекрасен - влюбване , разлюбване , срещи - раздели , драми , живот , като на кино.

Много Разнообразие , Много шансове , много Избори - Филма е Як и многопластов.

Нооо Ограничен !  Ех , ако не беше тази Ограничителна рамка , а ? 

Същият Този ФН е със срок на Годност ! Така е Заложен от Създателите на "Играта " ! С цел , разбира се.

Каква е целта , според вас ? 

Ами да няма Пристрастяване и Срастване към него ! Вие не сте тук на почивка , нито сте в "Рая" - Тук сте за да Еволюирате и да се Самолекувате.

Поради тази Фундаментална причина и ФН ви има срок на Годност и ..Остарява.

Какво се случва когато  ФН  Обуславя вашите Мисли , Чувства и ИЗБОРИ ?

Какво означава : "Битието определя Съзнанието " ?

Означава точно онова , което нарисувах по-горе. 

Битието е алегория на ФН.  

Какъв е Механизъм , който действа при наедряването на времевият ограничителен "поток".

Какво се наблюдава ? 

Стандарт !  ФН вече не е така Атрактивен !  Натрупан е опит , натрупани са "спомени" , нараснали са капацитетът и копнежите за Още , а възможностите са започнали да ЗАТИХВАТ ! 

Каква Драма , а , драги фенове на ФН-ли.   Духът Иска - ама няма какво да Предложи!

ФН вече е вехт , непривлекателен , обострят се дефицитите , нарастват потребностите - Незадоволени и Отхвърлени.

Страстите са НЕОПЛОДЕНИ , започва да се Развива СТРАДАНИЕТО , вътре във самият ДУХ.

Започва Борбата вътре във себето .  Започва да се Търси и ПАНАЦЕЯТА , защото нали ви споделих , че ФН е устроен със Два "Двигателя" 

и си има и Защитна Система , която се включва при необходимите Условия.

Какво прави "защитната система" в случая ?  Започва да превежда ДУХА във Удобен Режим , за да го задържи във ФН.

Как се случва ли ? Ами примерите са навсякъде около вас. 

Създават се Илюзии , търсят се спасителни пояси във разни Учения , които "свирят" надеждни "ритми" за Покой на Духа и тривиално му чертаят 

"спасителна пътека и бряг" .  Изтормозеният Дух , във тленната останка , някога гордо развявана се хваща като удавник за сламка и започва 

изповядва съответната "мантра" , като по този начин тушира вътрешният си Дисбаланс и Трагедия.

Някои Духове , толкова страдат за изгубената си активност и "избори' , че преминават във крещяща и внушителна Злобна активност !

Примери да посочвам ли ?   Спестявам.  Не е трудно да се види и осъзнае , даже за по-примитивната структура.

Та същите тези Изтерзани Духове започват да пеят "жални песни" как няма Любов , как всичко е само театър , как били мъдри , как са "над нещата " , живота и Емоцията !

А всъщност Духа им Крещи Болката в изпитите от незадоволеност и скъсани , напразни дати , Очи.

Тогава се случва и онова Озлобяване към заобикалящата "действителност ".  Всичко , което е Отминало - Дразни погледът .

Примери да посочвам ли ? Точно така - те се изписват ПЕРФЕКТНО И преводи не са нужни.

Други пък преминават в други крайности. Започват да натрапват онова , което Бушува в тях , съвсем агресивно и находчиво.

Натрапват онова , което им е "останало" - " вземи ме , това съм аз и това мога да дам" .

Това също е жалко , защото по принцип агресията под каква да е форма  е жалка.

Но добрата новина е , че поне "излизат" от Физическата Рамка и ограничението.

Форумите са Изпълнени по шевовете с изобразените "персонажи" .  Затова и е създадена тази форма на комуникация.

Отново със оздравителна "програма". Изобщо нета дава Простор на "Защитната Система " да циркулира по-удачно и способства за оздравителният процес вътре във Съзнателната дейност.

Каква е Истинската Панацея ? 

Да се Развиваш БЕЗ  да чувстваш Ограничителната рамка на ФН. 

Но това е нужно да се Развие.  Със елементарни подскоци в първосигнална реакция няма да се случи.

Затова ще има и зависимости и трагедии и драми и надолнища и всичкият наличен персонаж. 

Всичко е Егрегор.   Излизането е Трудно и много трудоемка работа.

Затова повечето се търкалят по надолнището във нелепи сцени и етюди , с разрошени коси и изтръпнали гласове , във неуспешните си опити 

да надскочат ограничителната си рамка.

Развивайте се .. Това ви е "играта и Смисълът " да сте Тук.

преди 1 час, Inana.. написа:

Някой задавал ли си е въпроса - Защо се пребивава във ФН / физически носител  в това Измерение ?

Защото тази тема не е за религии.

• Автор

чакаме някой модератор да разчисти темата, защото доста розови и духовни лястовици се пренесоха в нея да предават посланията си към човечеството. Пък и какво да правят - като напира отвътре да се изживееш на светнат, велик, на мъдър и знаещ... То картини се рисуват, то поучения вървят, учителска лектория върви - скука и слаб театър, с типичното поредно вживяване на основния мъдър образ... 

Тя вселената за лястовичките е отворен прозорец, през който те с лекота си надничат и мисията им е да пренасят вселенската мъдрост на невежите, неуките, спящите и задръстените.

преди 2 часа, _ramus_ написа:

чакаме някой модератор да разчисти темата, защото доста розови и духовни лястовици се пренесоха в нея да предават посланията си към човечеството. Пък и какво да правят - като напира отвътре да се изживееш на светнат, велик, на мъдър и знаещ... То картини се рисуват, то поучения вървят, учителска лектория върви - скука и слаб театър, с типичното поредно вживяване на основния мъдър образ... 

Тя вселената за лястовичките е отворен прозорец, през който те с лекота си надничат и мисията им е да пренасят вселенската мъдрост на невежите, неуките, спящите и задръстените.

Какво му е Мнението ми ? Ядеш ли го , задавя ли те , трудносмилаемо ли е ? Какво ?

Има един бутон "блокирай" и си решаваш кардинално проблема. А още по сигурно е като не поставяш теми , които не можеш нито да дискутираш 

още по-малко да водиш.  Претенции ти за Дълбочина и опит се оказаха само пожелания от новогодишни картички.

Тези "Послания" нито ги пиша към теб , нито очаквам напъни от твоя страна да прочетеш и е много некоректно и Инфантилно от твоя 

страна да пледираш подобни желания към оторизираните лица с табелки!  Добре , че поне влязох навреме да ги копирам , ако някое вещо 

лице се подхлъзне да постъпи некоректно и да ги изтрие.   За толкова време никога не се оплаках от цинизмът и арогантните ти , нарцистични подскоци към никът ми.

Посрещах нелепите ти , криви образи с усмивка и Достолепие ! 

А какво молиш ти - "легендарният" ?  Да му почистели темата , видите ли , от "набезите" на Сирена ?1? 

Срамота и Безочие , Наглост и Арогантност !

Хартиено човече в кибритена кутийка.

Радвай се , че оставям "Златото " си в твоите темички !

Видно е , че само в тях яздя Еднорога си ! И благодарение на този Факт , същите се посещават и от други потребители.

Ама откъде толкова Прозрение в едно плоско Тесногръдие ...

• Автор
преди 3 часа, Inana.. написа:

Радвай се , че оставям "Златото " си в твоите темички !

Милоо, не се изживявай на месийка бе. Взимаш се насериозно с тоя театър и така показваш ясно че си дълбоко филмирана. 

Поредния мейл от кораба-баща и мама-вселена, можеш да си го пейстнеш в Гепи - на следовниците ти там, които ще въздигаш в горните измерения... Моля те преди това въздигни Слънцето-рицар, че е залязал отвсякъде, завалията. Има и още няколко други "форумни момчета" - чакат за "въздигане" по нивата и енергиите - те тва ти е таргета (ползвай форумния гуру на маркетинга, от Белгия, да тъ светне за бизнес)...

Колкото до форум КАЛДАТА - има много прост ред, за интелигентни хора, (поне средно ниво) - ако някой напира да напише нещо, особено на голяма аудитория, си прави тема, в подбран според посланието, раздел. Слага си заглавие и... почва да (се) налива в него... Не знам дали има раздел за ню-ейджистки приказки за подрастващи. Но могат да ти създадат специален раздел за "послания на великата мъдрост към човечеството", чрез "някой от безкрайните си никчета и аватарчета".

Байдъуей - не си оригинална и си доста закъсняла със сценария си - те бая хора по света пари напечелиха от издадени книги с такива. Но златната им ера поотмина щото поомръзнаха на потребителите си. А ти си обикновена репликация на вече отминала мода сред "духовните" чалгари.

преди 3 часа, Inana.. написа:

Видно е , че само в тях яздя Еднорога си

Видно е - квото си е, така си е. Кое точно яздиш - на "еднорога ти" - е въпрос за личен размисъл... и весело настроение. :)

преди 1 час, _ramus_ написа:

Милоо, не се изживявай на месийка бе. Взимаш се насериозно с тоя театър и така показваш ясно че си дълбоко филмирана. 

Поредния мейл от кораба-баща и мама-вселена, можеш да си го пейстнеш в Гепи - на следовниците ти там, които ще въздигаш в горните измерения... Моля те преди това въздигни Слънцето-рицар, че е залязал отвсякъде, завалията. Има и още няколко други "форумни момчета" - чакат за "въздигане" по нивата и енергиите - те тва ти е таргета (ползвай форумния гуру на маркетинга, от Белгия, да тъ светне за бизнес)...

Колкото до форум КАЛДАТА - има много прост ред, за интелигентни хора, (поне средно ниво) - ако някой напира да напише нещо, особено на голяма аудитория, си прави тема, в подбран според посланието, раздел. Слага си заглавие и... почва да (се) налива в него... Не знам дали има раздел за ню-ейджистки приказки за подрастващи. Но могат да ти създадат специален раздел за "послания на великата мъдрост към човечеството", чрез "някой от безкрайните си никчета и аватарчета".

Байдъуей - не си оригинална и си доста закъсняла със сценария си - те бая хора по света пари напечелиха от издадени книги с такива. Но златната им ера поотмина щото поомръзнаха на потребителите си. А ти си обикновена репликация на вече отминала мода сред "духовните" чалгари.

Видно е - квото си е, така си е. Кое точно яздиш - на "еднорога ти" - е въпрос за личен размисъл... и весело настроение. :)

Поредният ти жалък опит в стрийт трикинг , с нарцистичен ефект , който да те люшне на хартиеното тронче , някъде на геврека в трета глуха , 

завършващ със френетичен финал и с начесани страсти.

Така и не осъзна , че личният ти "прочит'" за някакви филми и приказки нито ме вълнуват , нито съм им отдавала някакво значение.

Търсех Фундамента във "мненията ти" , ползвах ги за "подложка" на онова , което аз исках да оставя в това пространство.

Теми Имаше , Мои ! Поставени и във философията и нежно поднесени с елитарен финес , но явно не знаеш , че бяха изтрити за една нощ от същата тази душица , която те аплодира ехидно отдолу !

Нали лайкчетата , за които дуднеше показвали кой в "коя група рита " ?

Ами , ако това е "твоята група" - това се нарича драматичен позор на "честта и славата " в алеята на славата ти , пиленце.

Като не си запознат с тези факти - питай , щеше да ти се отговори.  И за темите ми и защо бяха изтрити за една нощ и защо след това не писах 

повече и не си губих времето да оставям сериозното си отношение в този форум. Изминаха месеци преди да създам отново тема - Приказките ми за "Лека Нощ " , в които оставях по нещичко , когато получех "импулс" да го направя.

Ще попиташ защо го казвам ли , като не те вълнува ? Отразявам едно неразумно твое питане за липсата на мои теми в подходящите раздели !

Имам правото да положа Причината , поради , която си направил нелепо заключение. Справедливо е да го знаеш и аз го извеждам заради теб.

Това , което те върти в несправедлива , щекотлива постановка е акцентът , който натъртваш във всеки пореден пост.

Нездравото ти любопитство за това дали някой шари в бурканчето ми.  Намести там "слънцето" и те изгаря обезумяло да узнаеш дали и защо

евентуално съм го приела в сладкото ми бурканче - вселенка ?!? 

Ами можеше да попиташ в прав текст на ЛС , примерно

"Сирена , какъв е този рицар , бе чадо ?  Защо ходи след теб ? Какво ви свързва ? Защо той , а не аз , бе ? 

С какво те омагьосва този залезлият ?  Той свири на китара , барабани и има  16 разгонени фенки бе , дете !  

Не е за теб този трубадур ! Виж ма мен , какъв съм крал ! Мантия , корона , всичко си нося - директно са мятам със салто в двореца ти , коня го оставям на Санчо да го върже на поляната и ще те направя най-обичаната принцеска на таа и на долната земя бе , момиче...

Какво се занимаваш с теа аматьори и аутсайдери по тези смешни форуми , села и паланки ? Аз теа форуми съм ги създал бе , моме , 15000 км .

стаж имам !   Единственият съм , ти казвам ! Всичките ти дефицити ще ги изровя и ща направя да гориш в ореол бе , сладкишче .

Ееееххх , Сирено , Сирено .." 

................

При което , аз естествено щях да отговоря Пълноводно ! В 89 реда - Пълноценно да задоволя въпросите ти ! 

Но не ! Не бъдело ! Вместо това подмятания от селски вечеринки , некъде от миналият век и дърпане на плитките ми - " 

Ама моля ви , бе господа модератори , Спасете ме от тази Сирена , бе ! Това девойче ме дразни ! Дразни ми вените , кожата , косата , ръцете и едни други работи ! 

Откак взе да пише в темите ми изпаднах в безсъние бе ! Ходя опулен , рошав и нервозен по улиците и се питам как там една Сирена , неква смешна филмарка ме направи да си говоря сам , да си задавам сам въпроси и сам да си отговарям !"

А можеше да е дискретно :

"Сирена , чувствам се в неравностойно положение от материята , която разкриваш. Търсих в гугъла , рових по всички нюейджи , ама няма елементи , с които да "работя" равностойно при отговорите си към теб и затова ще те помоля  да не присъстваш повече в темите ми.

Не разбирам за какво говориш момиче и не искам да се усещам като глупак.  Все пак съм Мъж и трябва да съм отгоре !

Пиши си там някъде и не ми разбивай трона и не ми пипай торбата с емоциите. "

................

И аз пак щях да те разбера коректно и щях да уважа толерантно щенията ти.

Елементарно е , Простичко е , Лесно е.   Дълбоките "извори " не са опасни ! Хората се давят на плиткото , не в  дълбокото. Просто чак до там не могат да стигнат. 

Та , ако знаех мотивите си , поднесени меко и акуратно щях да ти съдействам за всичко.

Безпределно ми е ясно защо си тук и кое те движи да разгръщаш себе си, във формата , която ползваш.

Преживяванията са Фундамента , които обединява всички присъстващи в тези формати !

Това и да подскачаш и да те сърби между пръстите няма как да го отречеш.

В същият влак се возиш и ти и колкото и да го отричаш то изплува на повърхността и няма как да се скрие.

Дефицитите и тяхното начесване водят всеки един в това "Приключение " , в което се смяташ за "открил топлата вода"".

Ала , когато го пишат моите ръце - Пари , Боли , Гори ....? 

Не го признавай пред мен - Пред себе си го изречи !

Аз го знам ...Знаеш го и ти ...

• Автор
преди 21 часа, Inana.. написа:

Отразявам едно неразумно твое питане за липсата на мои теми в подходящите раздели !

отразявай си банините си диветини. Питане не е имало - за справка, ето:

преди 23 часа, _ramus_ написа:

има много прост ред, за интелигентни хора, (поне средно ниво) - ако някой напира да напише нещо, особено на голяма аудитория, си прави тема, в подбран според посланието, раздел. Слага си заглавие и... почва да (се) налива в него...

ИНтелигентните хора първо се научават да четат. Ти - още не можеш. Някъде си привидяла "въпрос", пък той не съществува. Вместо това, цялата работа е да намираш мегдан да раждаш поредна бозичка от фантастична мастурбация.

И вече повторих няколко пъти че не желая комуникация. Няма нито какво да си кажем, нито ми е интересно каквото и да е от експириънса на дриймгърли и дрийм-гърльовци. Празни приказки не ме интересуват и не участвам в театри с тях - каквито и да са. Не ми остава нищо друго, освен да се забавлявам с невежеството по няколкото теми - нито един не е написал каквото и да е смислено, значимо, задълбочено и сериозно... Нито един. Безкрайни игрички по личните сценарии - омръзнали на всички до втръсване, заради повторяемостта. Даже сте си омръзнали сами на себе си...

Темата - раздел ПСИХОЛОГИЯ, антрето е от текст, касаещ някои явления, изследвани от всички психодисциплини. Касае всички човешки същества, без изключение. Написах темата заради самоотсяването на "пристрастените", защото веднага ще са привлечени в нея и ще пишат по типичния си начин - като зависими, с идеята че "всичко им е ок" и нема по-голяма възвишеност от "либовта"... и трепетите от нея.

преди 3 часа, _ramus_ написа:

...- нито един не е написал каквото и да е смислено, значимо, задълбочено и сериозно... Нито един. ...

Еми като не даваш пари, кой ще те образова тука безплатно, длъжен ли ти е някой ?

преди 9 часа, _ramus_ написа:

Темата - раздел ПСИХОЛОГИЯ, антрето е от текст, касаещ някои явления, изследвани от всички психодисциплини. Касае всички човешки същества, без изключение. Написах темата заради самоотсяването на "пристрастените", защото веднага ще са привлечени в нея и ще пишат по типичния си начин - като зависими, с идеята че "всичко им е ок" и нема по-голяма възвишеност от "либовта"... и трепетите от нея.

Eто че все пак стигнахме до някакво признание. Или пък оправдание, за една меко казано идиотска теза. Написа темата, като явна провокация към Мимски и лафчета като "не искам комуникация", можеш да си ги спестиш, защото разсмяха и тюленчетата в Антарктида...

А защо провокираш комуникация с една конкретна особа, след като заявяваш че не желаеш такава, оставям милите деца сами да се сетят. :)

• Автор
преди 19 минути, _слънце_ написа:

като явна провокация към Мимски

Слънчевия рицар - той не долетя ли... в темата? Остана слънцето в сянката на някаква фантазна натура - но той не е в темата... Само тя била и само тя е единствената пристрастена и зависима. И как хубавко си измихте ръчичките с нея... сивите мишчици...

Лабораторните мишки имали и те мнение... :)

Какво бихте били без ценностите на социалното стадо, които СТЕ приели и зад които се криеТЕ, но само когато ВИ е удобно?

Иначе гуеми отворковци... но всеки с множественото число. Всеки коментар ! Множествениците пред огледалото си...

Дали светнатите психоуози се сещат защо и кога един човек фантазира през множествено число и непрекъснато привижда група вместо себе си. Непрекъснато фантазира през "очите" на другите", и фантазира че "го гледат и слушат" и... затова "ИМ" говори... А горките дори не могат да четат... Но пък фантазията е основното - не фактическата комуникация. И илюзията се създава още в детството, защото от него, множествеността остава за цял живот.

Дори толкова личните фантазии на дриймгърлата непрекъснато са обвързани и вкопчени в театралния елемент на множественото число. Мизансцена непрекъснато е създаден - ТЯ в ролята на говореща на другите. Тя, в центъра на вниманието (си), (им)... как предава толкова важни послания, с толкова мъдрост и любов... Упорито и настойчиво повтаряни елементи, с твърде характерни думички, правопис и визия, израз и ограниченост. Думички всички заимствани от чалга-микса с духовен миши привкус...

Фантазните елементи разкриват толкова много за фантазьора, колкото отрицанието - за пристрастения. Нуждата му да изпъква - от една страна. Но и да се прикрива зад - другите, идеите,  съдбата, времето, условията... - всички те да са "извън него" когато е нужно инстинктивно да изнесе причините, негативизма - извън себе си..

Иинтересува ме също и за разликата между вкопчване и пристрастяване. Също и нарцистичния елемент - винаги да се привиждаш че си център на прочетеното. Но когато се изразяваш - го правиш през груповия си поглед... - най- вече защото е пълна липсата на индивидуалния. Кога и как става, при какви обстоятелства и условия...

Всичко това ми е в интересите. Понеже именно то е надлежно скрито и част от мизансцена е да се прикрива упорито и настоятелно... нужни са провокации. Това е просто похват за всяка сива мишка - тя нито знае, нито осъзнава, нито има идея какво прави, пише - тя е твърде "в главата си" дори и когато се крие, го прави главно там. Така че - да, нужни са провокации и се изследват внимателно нужните стимули, спрямо ответните реакции...

Когато няма нищо друго смислено в една тема, остава само това - според "мат'ряла" са и похватите.

преди 56 минути, _ramus_ написа:

Лабораторните мишки имали и те мнение... :)

Това е много яко !
Ама що се издаваш така ?
Ами ако мишката разбере какво ѝ мисли котката, дали няма да се крие в миша дупка и да я лиши от обяд ?

• Автор

"белгийската" сива мишка няма как да го направи. Нарциса в нея напира до пръсване... и втръсване. Тя е толкова умна, нахакана... как ще се крие, като тя е с идеята че е котка, научила се е да мяука, да точи ноктенца?   

Мишките няма как да го направят, защото те не могат да живеят в дупките си - там е самотно и страшно... А и скучно. А и как да се скрият след като пишат... :)

Внимавай все пак, може пък някое модераторско съзнание да изпита симпатия към анализираните и да ти затвори темата, както се случва напоследък.
Преди години им пуснах една тема да ги уча да врачуват на карти. След няколко изписани страници дойде един „рицар“ Иванчо от „гепи ме“ да защитава четящите. Към края като им казах че е било експеримент и един глобален модератор я прати темата в празни приказки. Сега даже не мога да я изровя, вероятно е изтрита окончателно.
На Иванчо обаче му се случи неочаквана изненада, на друга чужда тема за врачките бях обърнал плочата и пеех точно против това дето беше в моята тема и срещу врачуването. А човекът се беше хванал на въдицата че той се борел срещу нещо. Пък то виртуално развлечение било.

• Автор

то тук всички са "виртуално-развличащи" се. Вкл и ти - иначе не би писал по нощите (1 часа ваше време) . Самотни дълги нощи... време за фантазии, форумни игри, задявки, закачки и вживяване в личната приказка... Ако форума не предлагаше среда за развлечения, никой не би участвал, поради липса на ползите за него. Без ползи - няма защо...

Характерно е за мишките - раз-влеченията. Животът им е тежък, страшен, труден... нужна е разтуха чрез забавления, разсейвания със всякакви комуникационни игрички, в комбинация с личните драми и приказки. Все пак - "дивото зове" и е важно да се чешат многото сърбежи, които възникват непрекъснато. Понеже най-често няма как в личен план - то груповите игри са най-инстинктивните и лесните за мишчиците. 

За мен темата като такава е изчерпана и е по-добре ако я затворят. И без това в нея "традиционните заподозрени" няма да напишат нищо смислено - най-малкото защото са напълно невежи относно раздела в който е. Празните приказки са просто миши цвъркания.

Ами като отваряш тема по която нямаш нито опит нито компетенции, кво очакваш ?
Аз си изпълних граждансия ми дълг да разоблича бизнесменката без диплома по психология.
Съгласен съм да я затворят тази несръчна рекламна пропаганда.

• Автор
преди 7 минути, Белгиеца написа:

Съгласен съм

нарцисчо... кой го интересува... ? Ти пак се изживяваш на групово събрание, в което ти си важната, дори ръководна мишка. 

Тва е - нарциса на Ганьо напира отвътре, та ще се пръсне... :) Дори провокации не са нужни...

преди 2 часа, _ramus_ написа:

Слънчевия рицар - той не долетя ли... в темата? Остана слънцето в сянката на някаква фантазна натура - но той не е в темата... Само тя била и само тя е единствената пристрастена и зависима. И как хубавко си измихте ръчичките с нея... сивите мишчици...

Колко евтин опит за отклоняване на вниманието! Придружен с инфантилна нападка, тип всепосочна. 

Това че и други се изказаха, понеже тезата ти е откровено дебилна, няма как да скрие основния и замисъл.

Струва ми се, че темата от известно време, се превърна по скоро в лични отношения!? Кой по,по, и най, най!?

Май ще изпълня желанието на автора и на един от пишещите!?

преди 58 минути, _ramus_ написа:

За мен темата като такава е изчерпана и е по-добре ако я затворят.

преди 44 минути, Белгиеца написа:

Съгласен съм да я затворят тази несръчна рекламна пропаганда.

А?!

Тя и психологията май стана религия, само дето "психолозите" не могат да го осъзнаят. Е да де, клишетата на психолозите не са религиозни, а "научно обосновани". И се "изследват" зависимостите, ... от затънали до врата в същите зависимости. Щом психолозите са казали, че има такива зависимости - значи има, ама са все при другите. Странно защо ли. Май защото така е по-забавно - да си мислиш, че си живееш извън блатото. Да си мислиш, че щом виждаш някакъв проблем в другите, той няма как да се отнася и за теб. Йей - важното е, да си специален, извън стадото. Ама, че все още си овца - не е важно.

преди 4 часа, barbuncela написа:

Струва ми се, че темата от известно време, се превърна по скоро в лични отношения!? Кой по,по, и най, най!?

Няма такова нещо. Когато Рамус пише някъде, кой е по по най отпада като въпрос.

на 7.03.2019 г. в 14:23, Shiniasu написа:

...

Занимавай си се с философия - нямам нищо против. Само че ако си решил да се доказваш като философ, направи го пред правилната аудитория и по правилния начин. Тук хората смесват знания с вярвания. И това е ясно за всички. А дали човек трябва да разчита само на доказаното или натрупано от опит знание или може да се води и от вярата в живота си, е друга тема. 

Аз имам против. Това ще е обида за всички хора, които наистина са били отдадени на някаква кауза, и са се опитвали да обяснят на други хора неща, които да им помогнат да живеят по-достойно и смислено.

Това ще е ненужно изпитание за други, които биха се наели с целия си стоицизъм да го изслушат поне.

Накрая, ще натовари самият човечец (автор) с бремето да осъзнае, че очевидно никой не може да изкачи/слезе на нивото му, за да погледне през неговите ... очила, и да види онзи гениален пейзаж, представящ  ни царството на мищчиците, а начело седнал на един трон Цар Плъх, с лицето на самия Рамус. Така че, по-добре забвение в някакъв форум, отколкото  поражение публично и на живо. Мисля, че е благородно да го отбележа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.