Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да се предпазим от магии и проклятия!

Featured Replies

преди 26 минути, realno написа:

Човек не предал живота си на Исус, власт над него има дявола. 

Значи има далавера за всички, които не вярват в бог, да вярват в Дявола.

• Отговори 332
  • Прегледи 153,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам ти какво разбираш под енергиен вампир, но ще се опитам да ти обясня какво разбирам аз. Енергиен вампир е всеки, който изважда извън равновесие хората около себе си. Има хора, които много оби

• Ванга на Лили: Никаква магия не може да ти навреди! Примата Лили Иванова продължава да прави планове за след края на света, тя има неизчерпаеми идеи и въпреки последния си грандиозен концерт в Арена А

• Мойра
    Мойра

Чак сега видях въпроса, но съм сигурна, че всичко е наред. Това не е поверие, а суеверие, така че повод за безпокойство няма. Ето една полезна информация за тези, които имат малки деца.

Публикувани изображения

преди 30 минути, аm-аm написа:

Значи има далавера за всички, които не вярват в бог, да вярват в Дявола.

Като те видя да пишеш "бог' с малка буква и "Дявол" с голяма, разбирам,че вече си в "далаверата" и твоя бог е дявола, но знай, че ще ти излезе много скъпо. Защото дявола просто използва хората като изтривалка за целите си и после ги захвърля на "боклука".  В него няма милост и не можеш да бъдеш приятел с него. 

преди 1 час, realno написа:

дявола

Дяволи, демони и т.н. в действителност няма ..... има Лукав ..... Лъже Бог и т.н ....

Да, има хора които се поддават на изкушения и не знаят как да се избавят от тях.... а то е само и единствено чрез смирение.... А до колко човек може да се покае и се смири е вече въпрос на личен избор.... Въпроса е той (поддалия се на изкушение) да се покае .... Това е първата крачка .... после е смирението и т.н.

Но, първо човек трябва да пожелае това, ако той по един или друг начин не направи този избор, то всякакви опити да му се помогне са обречени на провал....

В психологията се казва: Първата крачка е да признаеш, че имаш проблем.

За конкретния случай .... ако иска да се промени и заживее отново праведно, то той трябва да се обърне към някой ортодоксален ...

И тук ..... се сблъскваме какво е ортодоксалното .... така нареченото "Право-верие"...

Ще се моля и вместо него.... само по този начин мога да му помогна чрез моята вяра ....

Нека Бог се смили и му покаже правилната пътеката за него! Амин

преди 42 минути, realno написа:

Като те видя да пишеш "бог' с малка буква и "Дявол" с голяма...

Въпрос на граматика. Имената се пишат с главна буква. Бог не е име. Името на християнския бог е Господ.

преди 32 минути, ДиоиД написа:

Дяволи, демони и т.н. в действителност няма ..... има Лукав ..... Лъже Бог и т.н ....

Да, има хора които се поддават на изкушения и не знаят как да се избавят от тях.... а то е само и единствено чрез смирение.... А до колко човек може да се покае и се смири е вече въпрос на личен избор.... Въпроса е той (поддалия се на изкушение) да се покае .... Това е първата крачка .... после е смирението и т.н.

Но, първо човек трябва да пожелае това, ако той по един или друг начин не направи този избор, то всякакви опити да му се помогне са обречени на провал....

В психологията се казва: Първата крачка е да признаеш, че имаш проблем.

За конкретния случай .... ако иска да се промени и заживее отново праведно, то той трябва да се обърне към някой ортодоксален ...

И тук ..... се сблъскваме какво е ортодоксалното .... така нареченото "Право-верие"...

Ще се моля и вместо него.... само по този начин мога да му помогна чрез моята вяра ....

Нека Бог се смили и му покаже правилната пътеката за него! Амин

"Дяволи, демони и т.н. в действителност няма ..... има Лукав ..... Лъже Бог и т.н ...."

Има и още как. В библията се говори за дявол, а демоните са злите духове, които обладават и измъчват хората. Исус беше изкушаван в пустинята от дявола., а след това изгони много зли духове от хора обладани от тях. така, че съществуването им е факт. 

"В психологията се казва: Първата крачка е да признаеш, че имаш проблем."

Много е важно пред кого ще признаеш или изповядаш проблема си или греха си. Защото може да го признаеш пред много хора, но колко от тях могат да ти помогнат? Ако колата ти е повредена, няма да отидеш да споделиш проблема си с ортопед, защото той няма способностите да ти помогне. Ако имаш проблем с греха, трябва да отидеш при правилната Личност, която може да ти помогне. Ако имаш душевни или духовни проблеми, пак трябва да отидеш на правилното място, защото има само Един, който познава човешката душа и може да помогне. Смирението и признаването сами по себе си няма да помогнат, ако не са на правилното място т.е. пред Исус.

преди 11 минути, realno написа:

В библията...

Сега да те питам аз, защо пишеш Библия с малка буква?

преди 29 минути, аm-аm написа:

Въпрос на граматика. Имената се пишат с главна буква. Бог не е име. Името на християнския бог е Господ.

Грешиш. Дявол не е име, а личност, и се привежда като измамник. А Бог се пише с главна буква за да се направи разлика от идолите, които често наричаме бог. По същия начин е записано и в Библията.

преди 5 минути, аm-аm написа:

Няма такова значение, защото няма друга книга, която да се нарича  по този начин. По принцип я пиша с голяма буква, това е мое решение, но в бързината се случва да го напиша с малка, но няма нищо фатално или грешно. Важното е в сърцето да е с главна буква т.е. на почит.

преди 12 минути, realno написа:

Няма такова значение... но няма нищо фатално или грешно.

Има значение, нарича се езикова култура. А че няма нищо фатално, мен ме изкара сатанист!

преди 12 минути, realno написа:

Дявол не е име, а личност

Име на личност. И всяко име се превежда някак, даже светлоносеца Луцифер, но това не променя граматичните закони, които явно не признаваш.

преди 41 минути, аm-аm написа:

По-добре гопо питай - как става тъй, че лукавия изпитва Иисус? Нали уж е Бог, а той дявола взел да  разнася Бог насам/ натам и му обещава разни работи? По алогично твърдение ми е трудно да открия.

преди 54 минути, realno написа:

Исус беше изкушаван в пустинята от дявола.

преди 18 минути, badr написа:

По-добре гопо питай - как става тъй, че лукавия изпитва Иисус? Нали уж е Бог, а той дявола взел да  разнася Бог насам/ натам и му обещава разни работи? По алогично твърдение ми е трудно да открия.

А се хвалиш, че познаваш отлично Библията.

Да имаш много информация не означава познаване, а какво правиш с нея след като я имаш.  То и дявола познава Библията и какво от това? 

Можеш да си спокоен за себе си, нали в корана всичко е наред, няма плагиатства от апокрифни книги, демон не е говорил на Мохамед, той не е бил насилван от него за да "пророкува", бил е морален и кротък пророк с потекло. Аллах не е предислямския бог на Луната, няма унищожени и забравени преписи на корана и никога не е бил променян.  И най - важното археологията и историят "подкрепя" твърденията на Мохамед в корана и няма никакви противоречия. 

Измисли ли , кой е трябвало да пожертва Авраам според корана , Исмаил или Исак? 

Къде е Рамус да ме "защити", че говориш против библията в този форум. Ще бъде нарушен земния мир.

преди 17 минути, Anjel Dimitrov написа:

Аз просто не ми се пише ,,колко хора предали се на Христос" стигат до манастири,отшелничество и пропадат в сфери като ,пари ,любов и здраве.

Твоя човек е голям бързак иска милион за два месеца и един ритуал.Аз например изучавах сатанизма поне две години и нищо не поисках,от нито една сатанинска Сила,и не проведох нито един сатанински ритуал.Прехвърлих се на египетска Магии и практики и от там ми дойде милиона,след това по едно време се свързах с един ревностен християнин и започнах да изучавам и Християнството,да видя какво означава да си християнин(все пак за да станеш ,,Духовен учител" трябва да имаш познания по всички религи,за да можеш да помагаш на хората адекватно и качествено,става въпрос за вечност ,не само за земния живот,а как ще си прекараш вечността след смъртта зависи от земния живот.),е милиона ми изчезна,(дарих го на семейството си)оня дето ме въведе в християнството изгуби всичко и се затвори в манастир,а аз се отдадох на странство от ,което научих ,че проблема на славяните идва точно от Християнството,защото приемайки новия завет се отричаш от стария,и приемайки Христос за спасител се отричаш от свободната си воля и игнорираш Отец(а от това да игнорираш стария завет и Отец по-голямо проклятие няма).

Каквото има да кажа съм го написал. Не искам да ти коментирам окултните практики. Имаш Библията, чети я. Ако ли не,  си в опасност. Да бъдеш обладан от демони,  няма срокове и години или степени на обучение в някое учение или окултна практика. Само Исус, когото ти отричаш може да те защити. Какво повече да ти обяснявам. Ако трябва нещо да кажа ще го направя за другите, които четат форума.

преди 3 минути, Akademika10 написа:

13321895_10201749780141667_4087769845448291528_n.jpg

Не помагат. :):):)

преди 1 минута, Anjel Dimitrov написа:

Това с четенето на Библията добре ,но много хора нямат време за нея и затова съм предложил ,амулети ,талисмани и артефакти,и естествено ако не са вещи в зареждането и искат по-силни амулети ,талисмани и артефакти  срещу скоромна сума мога да им заредя(за поръчки на лични).

Като нямат време да четат Библията /или предпочиташ да нямат време/, ще бъдат невежи, тогава такива като теб ще се възползват от това, ще им вземат парите и в крайна сметка ще бъдат  "заредени"с пролятия и демони.

Библията учи:  Матей 10:8  Болни изцелявайте, мъртви възкресявайте, прокажени очиствайте, бесове изгонвайте; даром сте приели, даром давайте.

на 29.07.2018 г. в 21:42, Anjel Dimitrov написа:

Благодаря .

Тези Сатанисти спечелиха евровизия,смятай къде е останалия свят и къде си ти?Пак повтарям ,някои работи само чрез Сатаната (или Дявола ,както ви е по удобно).И дай да се преместиме в друга тема по твой избор,защото нашия спор на някои им се струва спам хахахахаха.

Твоят сатан е един страхлив и лъжлив дявол и от него нищо не зависи. Христос го победи на кръста. Достатъчно е човек да се смири, да се покае и да направи кръстното знамение, тогава всички дяволи бягат от него като бесни псета, така че стига си ни го рекламирал тоя смотан дявол.
Дяволът има власт само над умовете на гордите, на лошите, на завистливите, на алчните и на злобните хора, и ги води към погибел.
През 90-те години силовите групировки в България нали бяха сключили сделка с дявола да ги направи велики и богати? И къде са тези хора сега? Повечето отдавна са в гробищата и ги ядат червеите, малкото оцелели са или наркомани, или пияници, или са в пандиза, затворени зад решетките. Всеки, който иска да стане ортак с дявола накрая стига до там...

преди 2 часа, Anjel Dimitrov написа:

... и естествено ако не са вещи в зареждането и искат по-силни амулети ,талисмани и артефакти  срещу скоромна сума мога да им заредя(за поръчки на лични)

За това ли бил целия зор haha.png

преди 5 часа, realno написа:

Исус беше изкушаван в пустинята от дявола., а след това изгони много зли духове от хора обладани от тях. така, че съществуването им е факт. 

Понятия като дявол и "зли" духови са метафора. Да се счита, че реално съществуват е малко или много вяра, че има такова нещо, а де факто няма. Ако вярваш, че има, то де факто вече си попаднал в лапите на лукавия .... защото един е Бог и един е неговия човеко-бог-син .... и естествено, за да се докаже, че е са му пратени изпитания от Бог, а не от дявола или прочие. По този начин Бог е калил и неговата божественост и е доказал, че наистина е негов син.

Недопустимо е да се вярва, че съществува той - дявола или демона..... Допускането на съществуването е лъже-вяра. Човек трябва да вярва на Бог, че само и единствено съществува троицата и че именно тази притча доказва, че Иисус е наистина негов син.

Много е важно пред кого ще признаеш или изповядаш проблема си или греха си.

Във всяка религия се знае пред кого да отидеш и да направиш съответното покаяние и т.н.

Защото може да го признаеш пред много хора, но колко от тях могат да ти помогнат? 

Никой не може да ти помогне! Ти сам трябва!!!

Всяка мисъл, че някой трябва да ти помогне те побутва към лукавия, че нищо не зависи от теб, а де факто не е така.

До колко ще си искрен със своето покаяние пред съответния проповедник то зависи от теб. НО, той единствено може да се помоли за теб, а не де факто реално да ти помогне. Ако ти си бил наистина покаял се, то молитвата му ще бъде чута и Бог ще се смили над теб и ще приеме твоето покаяние. НО, това е първата стъпка.... после следва смирението. Никой не ти заповядва, а ти самия трябва да го избереш.

Естествено се допуска няколко грехопадения, но само няколко .... после молитвите вече на прост език "не хващат дикиш", т.е. отеца или проповедника ще се моли за теб, но Бог ще те пропуска в съответните молитви.

И чак когато се откъснеш от този свят в зависимост от близките ти .... то чрез опелото и т.н. могат да ти помогнат Бог да преразгледа твоите дела и да та подготви са страшния съд, а там Иисус да е съдник, защото той е Човеко-Бог на тази земя. И неговата присъда ще е окончателна.

Едно е да четеш Библията, друго е да я прочиташ, трето е да изповядваш, четвърто е да я тълкуваш, пето е да я разбираш и т.н.

:)

преди 1 минута, ДиоиД написа:

Понятия като дявол и "зли" духови са метафора.

Като чета и слушам как все Дявола е в основата на всяко нещастие, започвам да се чудя кой е бога - Господ или Дявола, където успява навсякъде да огрее.

преди 44 минути, аm-аm написа:

навсякъде да огрее.

Този който умее на всякъде да огрее е този който знае какво е светлина.

Ако не знаеш какво е светлина, то как аджеба  може тъмнината да грее??? :)

За да има топлина, трябва да има и светлина, друг е въпроса дали човек я вижда или не.

Някой са "слепи" .... и към тях трябва да се отнасяме като с инвалиди.... Именно отношението към инвалидите е критерия на цивилизацията, и в частност именно отношението към невярващите се крие дали си ортодоксален или не.

Да, в природата е така слабия и недъгавия стават храна на силния..... т.е. при животните .... но те не са хора или по-точно подобия на бога.... 

В основата е човечността и отношението към недъгавите и нечитавите човеци, които се явяват изпитание към близките, към микро обществото и т.н. и се вижда до колко сме цивилизовани и грамотни в божиите дела.

Един инвалид е до толкова изпълнен с добродетели, колкото и един духовно възвишен човек.

Контактувал съм с много инвалиди, даже аз вече съм някакъв образ на инвалид вече, защото вече съм от другата страна на предела на възрастта си.

Бог да пази младите! Амин

преди 14 минути, ДиоиД написа:

Този който умее на всякъде да огрее е този който знае какво е светлина.

Луцифер се превежда "носител на светлината".

преди 18 минути, аm-аm написа:

Луцифер се превежда "носител на светлината".

Ох ..... той е първия който се възгордял и прочие ..... писнало  ми е от буквосмилачни твари .... Това, че можете да четете не означава, че сте прочели и разбрали същността на древните предания .... Плитко ....  Не можах да схвана аргумента ти ....

Тълкувай си както си знаеш .... То, толкова си можеш .... драго ми ИИ-че ...

Успех!

преди 3 часа, ДиоиД написа:

Понятия като дявол и "зли" духови са метафора. Да се счита, че реално съществуват е малко или много вяра, че има такова нещо, а де факто няма. Ако вярваш, че има, то де факто вече си попаднал в лапите на лукавия .... защото един е Бог и един е неговия човеко-бог-син .... и естествено, за да се докаже, че е са му пратени изпитания от Бог, а не от дявола или прочие. По този начин Бог е калил и неговата божественост и е доказал, че наистина е негов син.

Недопустимо е да се вярва, че съществува той - дявола или демона..... Допускането на съществуването е лъже-вяра. Човек трябва да вярва на Бог, че само и единствено съществува троицата и че именно тази притча доказва, че Иисус е наистина негов син.

Във всяка религия се знае пред кого да отидеш и да направиш съответното покаяние и т.н.

Никой не може да ти помогне! Ти сам трябва!!!

Всяка мисъл, че някой трябва да ти помогне те побутва към лукавия, че нищо не зависи от теб, а де факто не е така.

До колко ще си искрен със своето покаяние пред съответния проповедник то зависи от теб. НО, той единствено може да се помоли за теб, а не де факто реално да ти помогне. Ако ти си бил наистина покаял се, то молитвата му ще бъде чута и Бог ще се смили над теб и ще приеме твоето покаяние. НО, това е първата стъпка.... после следва смирението. Никой не ти заповядва, а ти самия трябва да го избереш.

Естествено се допуска няколко грехопадения, но само няколко .... после молитвите вече на прост език "не хващат дикиш", т.е. отеца или проповедника ще се моли за теб, но Бог ще те пропуска в съответните молитви.

И чак когато се откъснеш от този свят в зависимост от близките ти .... то чрез опелото и т.н. могат да ти помогнат Бог да преразгледа твоите дела и да та подготви са страшния съд, а там Иисус да е съдник, защото той е Човеко-Бог на тази земя. И неговата присъда ще е окончателна.

Едно е да четеш Библията, друго е да я прочиташ, трето е да изповядваш, четвърто е да я тълкуваш, пето е да я разбираш и т.н.

:)

онятия като дявол и "зли" духови са метафора. Да се счита, че реално съществуват е малко или много вяра, че има такова нещо, а де факто няма. "

Напротив. Бог, дявол и демони /зли духове/ са реално съществуващи. Не са просто идея в главите ни. Ако беше така, просто да ядем и пием, да си носим новите дрехи, че утре ще умрем и до там. Но Библията говори, че има реално съществуващи духовни същества и реален живот след смъртта. Реален пъкъл и реален рай.  Хората в ада ще имат реални усещания за болка, а хората в рая, реална радост и мир. 

Когато се молим на Бог и Той изцелява, извършва истинско и реално изцеление. Когато освобождава от демони, реално изгонва зли духове намиращи се  в човека. 

преди 8 минути, realno написа:

Напротив.

OK.... аз пък казвам напротив на Вашето напротив.... и така .... до къде??? .... :)

Не приемам Вашата теза! Който е умен.... нека помисли и сам избере .... дали Вие казвате истината или аз ....

Не обичам да споря с промити мозъци на ИИ-та!

Дами и господа научете си Вашите ИИ-чета на поне малко религия, моля! :)

Успех!  

преди 13 минути, realno написа:

Реален пъкъл и реален рай.  Хората в ада ще имат реални усещания за болка, а хората в рая, реална радост и мир.

Ако Господ иска да изпита дали чедата му ще живеят праведно, като им остави пред очите всички изкушения, защо им обяснява, че ако не го направят ще се пържат във вечни болки, а ако го направят вечно ще тънат в блаженство? Не променя ли това техния избор? Не става ли техен двигател страха и тщеславието от бъдещи мечти?

преди 12 часа, ДиоиД написа:

OK.... аз пък казвам напротив на Вашето напротив.... и така .... до къде??? .... :)

Не приемам Вашата теза! Който е умен.... нека помисли и сам избере .... дали Вие казвате истината или аз ....

Не обичам да споря с промити мозъци на ИИ-та!

Дами и господа научете си Вашите ИИ-чета на поне малко религия, моля! :)

Успех!  

Всеки има право на избор и глава на рамене ти си за да разсъждава. Аз споделям, но не налагам. За мен Библията е книга на реалностите, а не метафорите.

Както обичам да казвам, времето ще покаже, кой крив и кой прав, кой е с промит мозък и кой, не. 

преди 3 часа, Anjel Dimitrov написа:

... някои тайни ще си ги оставя за мен и тези около мен

Патентовай си търговските тайни, за да ръсиш още повече щастие и добро, не само близките ти да се облажват.

преди 3 часа, realno написа:

времето ще покаже, кой крив и кой прав, кой е с промит мозък и кой, не.

Т.е. ако не ме слушате, само изчакайте Страшният съд! Нещо коментар по думите ми? Какъв е тоя бог, който уж иска да отсее послушните от непослушните, а между другото дава в арсенала ти заплахите за вечна болка и вечен кеф?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.