Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ползата от това, хората да са типизирани. За зодиите и други потребни класификации

Препоръчан отговор

Сред темите на kaldata има 17, в заглавията на които присъства думата "зодия" и 7 в които "хороскоп". Има нещо натрапчиво в стремежа на човек да сложи хората в кутийки. Измислени са и 4 темперамента, 4 кръвни групи, N архетипа. 

Впоследствие хората осъзнават, че 12 кутийки не са достатъчно верни и въвеждат допълнителни влияния от асцедент, дом и пр.

През 20 в. се насочват към нова концепция- N характеристики, проявяващи се в различна степен. Това е по- сложно, но пак се разчита, че човек е постоянен и знаейки неговите характеристики, ще можем да прогнозираме поведението му. Става дума за "интелигентност", "мотивация", "оптимизъм", "насоченост", "араузъл" и пр. други термини, които могат да се измерват или си мислим, че могат да се измерват, и  показват положението на индивида относно другите. Ако си представим тия дименсии или характеристики като нарезите на секретен ключ, в едно човекът ще е по- нагоре, в друго по- надолу и така ще имаме ключът за всяка душа. :)  Това обаче не е популярно, може би са заинтересовани само някои от ЧР и не защото е по- достоверно, а защото е по- сложно.

Човек и досега чете или слуша препоръки или оценки, нагласени според зодията, макар да се отнася престорено пренебрежително към тях (от споменатите 24 заглавия повечето се отнасят до форумите Езотерика и Празни приказки. А, има и в Тиин зона.

Мнението ми е, че напоследък тия слушани и четени хороскопи не толкова РАЗЯСНЯВАТ, колкото ВНУШАВАТ какъв характер си. Опакото, своенравно в мен говори "Тоа ли че ми ка`е?" и чета/слушам други зодии за да се подсетя, наумя нещо пропуснато, което е добре да свърша днес. Няма да си кривя душата, и аз съм внушаем и ухото ми трепва, когато дойде ред на моята зодия.

Та, човек има и ще има потребност от ограничен и достъпен за ума му брой от възможни категории, защото неяснотата, че всеки е уникален е объркваща. Зодиите са един, при това не най- удачния начин за такава категоризация. Търсенията продължават.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Търсещ истини написа:

Сред темите на kaldata има 17, в заглавията на които присъства думата "зодия" и 7 в които "хороскоп". Има нещо натрапчиво в стремежа на човек да сложи хората в кутийки. Измислени са и 4 темперамента, 4 кръвни групи, N архетипа. 

Впоследствие хората осъзнават, че 12 кутийки не са достатъчно верни и въвеждат допълнителни влияния от асцедент, дом и пр.

През 20 в. се насочват към нова концепция- N характеристики, проявяващи се в различна степен. Това е по- сложно, но пак се разчита, че човек е постоянен и знаейки неговите характеристики, ще можем да прогнозираме поведението му. Става дума за "интелигентност", "мотивация", "оптимизъм", "насоченост", "араузъл" и пр. други термини, които могат да се измерват или си мислим, че могат да се измерват, и  показват положението на индивида относно другите. Ако си представим тия дименсии или характеристики като нарезите на секретен ключ, в едно човекът ще е по- нагоре, в друго по- надолу и така ще имаме ключът за всяка душа. :)  Това обаче не е популярно, може би са заинтересовани само някои от ЧР и не защото е по- достоверно, а защото е по- сложно.

Човек и досега чете или слуша препоръки или оценки, нагласени според зодията, макар да се отнася престорено пренебрежително към тях (от споменатите 24 заглавия повечето се отнасят до форумите Езотерика и Празни приказки. А, има и в Тиин зона.

Мнението ми е, че напоследък тия слушани и четени хороскопи не толкова РАЗЯСНЯВАТ, колкото ВНУШАВАТ какъв характер си. Опакото, своенравно в мен говори "Тоа ли че ми ка`е?" и чета/слушам други зодии за да се подсетя, наумя нещо пропуснато, което е добре да свърша днес. Няма да си кривя душата, и аз съм внушаем и ухото ми трепва, когато дойде ред на моята зодия.

Та, човек има и ще има потребност от ограничен и достъпен за ума му брой от възможни категории, защото неяснотата, че всеки е уникален е объркваща. Зодиите са един, при това не най- удачния начин за такава категоризация. Търсенията продължават.

Е нали се сещаш, че за да изчезнат мошениците трябва да изчезнат глупаците. Като има кой да им вярва така ще е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ама наистина ли някой вярва че звездите му определят съдбата

:lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, haidukpikaso написа:

Ти си нямаш на идея колко народ вярва на подобно нещо, даже звънят на 0900 номерата с ДДС. Екшънът е пълен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, haidukpikaso написа:

Съдбата се определя от самия човек

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, petie1 написа:

Съдбата се определя от самия човек

БРАВО БРЕ!! Един човек да видя, че мисли!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, Емил Костов написа:

Ти си нямаш на идея колко народ вярва на подобно нещо, даже звънят на 0900 номерата с ДДС. Екшънът е пълен.

това са хора, които искат да чуят нещо хубаво, лапнишарани

как ли не някаква си планета ще ми влияе на живота

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Емил Костов написа:

БРАВО БРЕ!! Един човек да видя, че мисли!!!

Че аз не съм ли го доказал че съм си Хомо Сапиенс а не Хомо Луденс?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, haidukpikaso написа:

Е обясни го на над 70% от шараните.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, haidukpikaso написа:

И аз искам да чуя нещо хубаво ама май трябва да звъня на един друг вид телефони или на която трябва

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, petie1 написа:

Че аз не съм ли го доказал че съм си Хомо Сапиенс а не Хомо Луденс?

Аз не съм се съмнявал, но пък ме изненада!!! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Не са 70% а 80% проф Христов тъй рече

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, petie1 написа:

Не са 70% а 80% проф Христов тъй рече

Не, ти си нямаш на идея колко народ тотално е загубил връзка с мозъка си и са далече от реалността.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз не съм се съмнявал, но пък ме изненада!!! 

Те тези шарани се наричат Хомо Луденс или играеши хора подвид на Хомо Сапиеенс между другото

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Не, ти си нямаш на идея колко народ тотално е загубил връзка с мозъка си и са далече от реалността.

Значи проф.Христов греши

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, petie1 написа:

Те тези шарани се наричат Хомо Луденс или играеши хора подвид на Хомо Сапиеенс между другото

Значи проф.Христов греши

Не го знам този професор, но от работата си и от това, което наблюдавам е страшно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не го знам този професор, но от работата си и от това, което наблюдавам е страшно.

А тоя е един от БСП дето се изряза че 80% от българите са дебили хехе

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, Емил Костов написа:

невъзможно

но през 90-те това с хороскопите се правеха яко пари, сега не знам как е

да пишеш ти по 12 (щото са толкова зодиите) глупости и измишльотини всеки ден за вестниците, после месечен, па и годишен...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, haidukpikaso написа:

невъзможно

но през 90-те това с хороскопите се правеха яко пари, сега не знам как е

да пишеш ти по 12 (щото са толкова зодиите) глупости и измишльотини всеки ден за вестниците, после месечен, па и годишен...

А сега се правят много пари. Даже дарения се дават. Има такива канали по телевизията. Пусни си ги, но гледай да не счупиш телевизора!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 59 минути, Търсещ истини написа:

Зодиите обобщават и съхраняват определен Набор от съответни Характеристики за влизането на Душата в "Приключението ЖИВОТ " .

Както обичам често да повтарям - Няма Нищо Случайно във Вселената ! Всичко си е Подредено и Хаос - Липсва !

Това , че доста хора се опитват да Предсказват си е тяхно "забавление " и това няма да го коментирам.

"Основните Характеристики" извеждат за "виждащите "  настоящият Статус на Душата , както и "левъли от програмата й'  , Инструментариума , с който работи , общо взето.

Това , в какво вярват или не вярват останалите няма никакво значение.  Комуто е  нужно Лично Убеждение да вземе Сам да си направи - опит , експеримент , да изследва и да си опише наблюденията.

Смятам , че така ще бъде коректно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, petie1 написа:

А тоя е един от БСП дето се изряза че 80% от българите са дебили хехе

Още една категоризация. По политически признак.

За да си помогнем при отношението към определен индивид можем и да го присъединим към стеротипа, отнасящ се за неговите политически възгледи. Тук обаче съм твърде бос за да дам някаква характеристика, но от медиите се сещам, че преди БСП бяха смятани за "червени бабички". Не мога обаче да кажа как е сега, нито какви са характеристиките на другите партии.

Т.е. може да се предположи, че въз основа на свой опит ние се опитваме да стереотипизираме човечеството в някакви рамки и впоследствие новоопознатите люде присъединяваме към някой от тях. 

Всички БеСеПари са ..... Този е БеСеПар, значи е ..... Логично.  Същото като Всички Риби са ...., този е Риба, значи е .....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Търсещ истини написа:

Още една категоризация. По политически признак.

За да си помогнем при отношението към определен индивид можем и да го присъединим към стеротипа, отнасящ се за неговите политически възгледи. Тук обаче съм твърде бос за да дам някаква характеристика, но от медиите се сещам, че преди БСП бяха смятани за "червени бабички". Не мога обаче да кажа как е сега, нито какви са характеристиките на другите партии.

Т.е. може да се предположи, че въз основа на свой опит ние се опитваме да стереотипизираме човечеството в някакви рамки и впоследствие новоопознатите люде присъединяваме към някой от тях. 

Всички БеСеПари са ..... Този е БеСеПар, значи е ..... Логично.  Същото като Всички Риби са ...., този е Риба, значи е .....

Грешиш това не е категория ама както и да е

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, petie1 написа:

Грешиш това не е категория ама както и да е

Възможно. Използвах коментара само като идея за класифициране при някои. Нямам вас конкретно предвид.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Търсещ истини написа:

Възможно. Използвах коментара само като идея за класифициране при някои. Нямам вас конкретно предвид.

БСП не е категория а нещо като фирма например Кауфланд категория е да речем социалист адвокат лекар и др

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, Емил Костов написа:

А сега се правят много пари. Даже дарения се дават. Има такива канали по телевизията. Пусни си ги, но гледай да не счупиш телевизора!

увеличение на балъците имаме значи

ама няма начин да си причиня това

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, haidukpikaso написа:

увеличение на балъците имаме значи

ама няма начин да си причиня това

Аз в теб не съм се и съмнявал!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...