Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

преди 11 минути, Калин Карабойчев написа:

Иначе той пък може да блокира зареждането на необходими за правилното функциониране на сайта скриптове. 

Силно се съмнявам, че ги блокира, докато е деинсталиран. Силно се съмнявам и че друго товари, след като е пуснат само браузера и един Notepad. Ако искаш - качвам веднага видеото за доказателство. Браузера го казах. Firefox дериват.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 3k
  • Прегледи 300,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

Бих премахнал всички модератори. Абсолютна свобода на писане. Че ми омръзна тоя форум да е огледало на обществото ни - едни да са по-равни от другите. То не бяха capnemo и valkiria1, сега пък algor ходи и трие иронични или негативни мнения за потребителката _sirena_. Аман от шуробаджанашки истории!

преди 8 часа, Миле Китич написа:

Бих премахнал всички модератори. Абсолютна свобода на писане. Че ми омръзна тоя форум да е огледало на обществото ни - едни да са по-равни от другите. То не бяха capnemo и valkiria1, сега пък algor ходи и трие иронични или негативни мнения за потребителката _sirena_. Аман от шуробаджанашки истории!

А без модератори, на къде сме тръгнали ? Няма да се спазва нито едно правило.

Редактирано от Pinteresting (преглед на промените)

преди 1 минута, Pinteresting написа:

А без модератори, на къде сме тръгнали ? Няма да се спазва нито едно правило.

Къде отиваш, може би...

По дяволите, едва ли не...

преди 8 часа, Миле Китич написа:

Я си пусни Шабан Шаулич и си сипи една ракия, че те е напекла жегата.

преди 19 часа, simtech написа:

Аз искам да се оплача от форума. Когато пиша отговор на мнение, с цитат в прозореца за писане, започва да ми лагва - пиша, а буквите излизат забавено. Дори и браузерът забива. Вчера това се случи, като даваше постоянно грешка за неотговарящ скрипт - jquery.js
Моля да си преразгледате форума и какво е правено по него. С никой друг сайт нямам проблем. Ползвам PaleMoon 26.3.3, което си е почти като последната версия на Firefox.
 И само да спомена за хешовете - не бъди толкова сигурен.

Здравей, и при мен се случва, но не само в Калдата ми се е случвало. Без много подробности (и те май не знаят какво го причинява), но това го оправи при мен:

https://support.mozilla.org/en-US/kb/warning-unresponsive-script

Цитат

To tell Firefox to let the script run longer:

In the address bar, type about:config and press Enter.

The about:config "This might void your warranty!" warning page may appear. Click I'll be careful, I promise! to continue to the about:config page.

In the about:config page, search for the preference dom.max_script_run_time, and double-click on it.

In the Enter integer value prompt, type 20.

Press OK.

Странно е, че с по-мощен от моя комп не ми се е налагало да правя тая врътка (оригиналния ми комп е с един гиг рам и "Атом", но ползвам и един доста по-добър - при него не го срещам). Поздрави!

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

преди 7 часа, Методи Дамянов написа:

Здравей, и при мен се случва, но не само в Калдата ми се е случвало. Без много подробности (и те май не знаят какво го причинява), но това го оправи при мен: https://support.mozilla.org/en-US/kb/warning-unresponsive-script Странно е, че с по-мощен от моя комп не ми се е налагало да правя тая врътка (оригиналния ми комп е с един гиг рам и "Атом", но ползвам и един доста по-добър - при него не го срещам). Поздрави!

4GB RAM и 2 ядрен процесор на 2.4Ghz не е толкова слаба конфигурация, че да не може да отвори един сайт. Случва ми се само в Kaldata форума.

Ми ползвай Опера или Файерфокс и проблеми няма. И друг имаше проблем с измислен браузър май Макстон. И аз искам красив браузър но Операта я сложих специално за тук защото ми харесва мащабирането и зума.

Редактирано от _Alex&Vanko_ (преглед на промените)

преди 16 часа, Миле Китич написа:

Съгласен - но еднократно и на някоя поляна. Ще има естествен подбор (бой, ... и гръцка музика) и после ... пак се връщаме във сегашния формат (оцелелите само)

преди 40 минути, simtech написа:

4GB RAM и 2 ядрен процесор на 2.4Ghz не е толкова слаба конфигурация, че да не може да отвори един сайт. Случва ми се само в Kaldata форума.

Ти сега описваш 20-30 % от компютрите. Освен това - "отварянато" на сайт не зависи само с хардуера.

преди 23 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Ми ползвай Опера или Файерфокс и проблеми няма. И друг имаше проблем с измислен браузър май Макстон.

Измисленият браузер е 1:1 с Firefox по възможности за изобразяване и изпълнение, разликата е в графичният интерфейс.

преди 3 минути, jhoro написа:

Ти сега описваш 20-30 % от компютрите.

Тоест?

току що, simtech написа:

Измисленият браузер е 1:1 с Firefox по възможности за изобразяване и изпълнение, разликата е в графичният интерфейс.

Тоест?

Какво не разбра? Или по-точно, с думите "4GB RAM и 2 ядрен процесор на 2.4Ghz" - какво описваш?

Аз имам кола, даже е синя, и е 4х4 - ама пътя за Горно Уйно не можах да то намеря.

преди 2 минути, jhoro написа:

Какво не разбра? Или по-точно, с думите "4GB RAM и 2 ядрен процесор на 2.4Ghz" - какво описваш?

Мисля, че тоя хардуер е достатъчен за всяка съвременна OS, браузер и страница.

преди 9 минути, simtech написа:

Мисля, че тоя хардуер е достатъчен за всяка съвременна OS, браузер и страница.

Ако работи както трябва ...

Не ти ли прави впечатление,че ти имаш най-много проблеми с форума? И Карабойчев няма да тръгне да ти угажда! И за всички пръкнали се браузъри да тества!

преди 8 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Не ти ли прави впечатление,че ти имаш най-много проблеми с форума? И Карабойчев няма да тръгне да ти угажда! И за всички пръкнали се браузъри да тества!

Без да навлизам в подробности - тази теза май е най-правдоподобната.

преди 1 минута, jhoro написа:

Без да навлизам в подробности - тази теза май е най-правдоподобната.

Не е. Защото това е Firefox с друг скин. Което е истина за Firefox е истина и за Palemoon и обратното.

току що, _Alex&Vanko_ написа:

Той отдавна мрънка и му обяснявам. И ако с четирите основни браузъри не прави проблем сайта то тогава какво е?

Няма 4 основни браузера. Има 3. И не съм ти искал дървените философии. Все тук имам проблеми, а другаде всичко ми работи.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 1 час, simtech написа:

Не съм казал, че е заради това. Предположих. Гореспоменатото от мен е тествано на десктоп компютъра ми и на ноутбука ми.

Знам за това, което говориш. Тръгвам по-дълъг комент да пиша и по едно време цикли, забива, изкарва ми тоя надпис и дотам - само стоп от диспечера го оправя.

Случвало ми се е не само тук, но и в една голяма таблица в Google Docs, случвало ми се е и в един Google+ блог и на други места. Мисля и на Хъфингтън пост преди да си оправят сайта, който беше безобразен... На две различни системи - Дебиан, Уин. Последни версии на Файърфокс.

Приставки: Ghostery и Lastpass.

Деинсталирал съм приставки - не става. Нямах зловреден код на системата си - нито на Уин, нито в Дебиан. Всичко пробвах, но последното сработи. А и на страницата на още един бг форум ми се е случвало.

Пробва ли горното в крайна сметка? При теб може да не сработи, при мен сработи? Тоя пост де сега го написах, преди сигурно щеше да изцикли.

На дълги постове  си цикли без значение  от опер.с-ма и браузера. Това скоро няма да се оправи та е излишно да го коментирате.

А на мен ми се оправи с горното. ;)

П.С. Похвалих се и се случи. От месеци не беше...

Хахахахаха Живко, хахахахаха

И за да не съм голословен, бих премахнал рейтинговата система, ей тая ху*ня със звездичките де.

на 17.07.2016 г. в 18:15, _Alex&Vanko_ написа:

И Карабойчев няма да тръгне да ти угажда! И за всички пръкнали се браузъри да тества!

Е, ако ще! Да, форума  продължава да има проблеми с определени браузъри! Гледам всички други се стараят да угодят на потребителя, но тук........!? В интернет пространството изпитвам проблеми все тук и единствено!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 46 минути, Кумчо вълчооо написа:

Е, ако ще! Да, форума  продължава да има проблеми с определени браузъри! Гледам всички други се стараят да угодят на потребителя, но тук........!? В интернет пространството изпитвам проблеми все тук и единствено!

Ти отвори тема и официално напусна! Върна се с нов профил и мрънкаш?:D И писах специално на Симчо щот си мисли че света около него се върти! Това и с жените ще му пречи!

преди 23 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Ти отвори тема и официално напусна! Върна се с нов профил и мрънкаш?:D И писах специално на Симчо щот си мисли че света около него се върти! Това и с жените ще му пречи!

Каква тема отворих? Какво официално напуснах????

Е, и аз имам проблемите на Симчо т.е. лагове при писане, както и други аномалии! Не мисля ,че машината е слаба или пък браузера е стар т.е наблюдават се сходни проблеми с различни браузери на едно и също място т.е. тук и единствено!

Браузера е Maxthon, който пък съвсем не е измислен и има своя рейтинг! Още повече, че  може да използва двигателя на IE, чрез съответно опционално превключване, като при това положението с нищо не се променя!  

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.