Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

преди 52 минути, peppone1 написа:

Но времето от 30 мин. е много кратко и няма възможност да си проверя и коригирам сметките и грешките които са неизбежни.

Сметките ги прави преди да ги напишеш и нямаш проблем. 

• Отговори 3k
  • Прегледи 300,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

преди 47 минути, AAUUXX написа:

Сметките ги прави преди да ги напишеш и нямаш проблем. 

Още по-добре, ако стане VIP! 

Освен, че ще може да редактира по всяко време, без да са нужни сметки, а и ще може да трие цели свои теми като модератор :) това е най-яката опция евър! Освен, че ще може да се върнеш в мнение от 8-ми март и да напсуваш Сульо, а той да няма как да го види и докладва.

преди 2 минути, Maleficient написа:

Още по-добре, ако стане VIP! 

Освен, че ще може да редактира по всяко време, без да са нужни сметки, а и ще може да трие цели свои теми като модератор :) това е най-яката опция евър! Освен, че ще може да се върнеш в мнение от 8-ми март и да напсуваш Сульо, а той да няма как да го види и докладва.

Това е удобство, но ще трябва да закачат дежурен 24/7 модератор на темите му 

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Това е удобство, но ще трябва да закачат дежурен 24/7 модератор на темите му 

Всичко в името на рекламата за VIP би си струвало :)

преди 8 часа, Maleficient написа:

Всичко в името на рекламата за VIP би си струвало :)

Аз не съм дигал теми и не съм писал шедьоври за да ги трия. Да трият тези, дето не са чели Параграф 22. Само с Разораната целина колко хоризонт може да има човек ?

преди 14 часа, Maleficient написа:

Освен, че ще може да се върнеш в мнение от 8-ми март и да напсуваш Сульо, а той да няма как да го види и докладва.

И какъв е смисъла тогава на цялата гимнастика? 

Аз наскоро пък се замислих за харесванията. Вие как процедирате, ако харесате или сте съгласни само с част от изказано мнение. Примерно в един пост се отговаря на няколко потребителя, как да харесам само едния отговор?

преди 45 минути, Meri Meri написа:

И какъв е смисъла тогава на цялата гимнастика? 

Аз наскоро пък се замислих за харесванията. Вие как процедирате, ако харесате или сте съгласни само с част от изказано мнение. Примерно в един пост се отговаря на няколко потребителя, как да харесам само едния отговор?

Не знам дали е точно Смисъл, но има нещо приятно и разтоварващо, когато не може по установения начин да отвърнеш на неприятни за теб потребители, да го направиш по заобиколния, без да бъдеш наказан и "заловен" ... Също така това приятно чувство да си жертваш клетата тема с десетките мнения на хора офтопик от нея. Кеф си е ... ВИП-овете са си импортнант

Цитирам част от изказаното харесано мнение и уточнявам, че това харесвам от него, а не цялото. Зависи на кой му е важно това "харесване" по принцип.

преди 7 часа, Реджеп Иведик написа:

Аз не съм дигал теми и не съм писал шедьоври за да ги трия. Да трият тези, дето не са чели Параграф 22. Само с Разораната целина колко хоризонт може да има човек ?

Рязко ограничи кръга на хората и Разрешението ти е леко необосновано... Защо точно те?

Ако мислиш да продължаваш да не триеш теми, по-добре не отговаряй. Все тая ще е... ако ме разбираш.

преди 24 минути, Maleficient написа:

Цитирам част от изказаното харесано мнение и уточнявам, че това харесвам от него, а не цялото. Зависи на кой му е важно това "харесване" по принцип.

Това, че трябва да цитирам за да уточня кое харесвам, не ми допада.
Не става въпрос за важно. Лайкването (извън игрите) си е вид изказване, че това отговаря на твоя светоглед. И от харесванията на потребител, може да придобиеш представа за самия него.

преди 39 минути, Maleficient написа:

когато не може по установения начин да отвърнеш на неприятни за теб потребители, да го направиш по заобиколния, без да бъдеш наказан и "заловен" ... Също така това приятно чувство да си жертваш клетата тема с десетките мнения на хора офтопик от нея. Кеф си е ... ВИП-овете са си импортнант

Аз по друг начин възприемам ВИП абонаментите. Но всеки с потребностите си.

преди 1 час, Meri Meri написа:

Това, че трябва да цитирам за да уточня кое харесвам, не ми допада.
Не става въпрос за важно. Лайкването (извън игрите) си е вид изказване, че това отговаря на твоя светоглед. И от харесванията на потребител, може да придобиеш представа за самия него.

Аз по друг начин възприемам ВИП абонаментите. Но всеки с потребностите си.

не съм съгласна с първата част на мнението ти, а с втората съм полусъгласна. Преобладаващо значи НЕ съм съгласна и представата ми за теб не е ок. Надявам се това да не те огорчи.

Но обяснявам защо НЕ съм ти лайкнала мнението.

преди 34 минути, Maleficient написа:

Преобладаващо значи НЕ съм съгласна и представата ми за теб не е ок. Надявам се това да не те огорчи.

Но обяснявам защо НЕ съм ти лайкнала мнението.

Кажи ми, че се шегуваш!
Точно тук няма начин някой да ме огорчи. Тук съм за да науча нещо ново и за забавление!

Не ти искам обяснението! Почнеш ли да се обясняваш, пиши го бегало!
Уважавам любознателните хора, не любопитните! 

Наистина ли, за вас, уважаеми модератори, админи и редактори, е нормално определена потребителка да "вдига"тема с Христос воскресе!

Отделно, цялото й "участие" във форума да е повече от нефелно.

Наистина ли, толкова Държите на тази потребителка, която е допринесла с осемхилядикартинки и отчайващо непреводими коментари?

С какво реално Тя дава пример за участие и писане във форум?

С какво е полезна?

Как хора необременени и болни от нейните недостижими низини, да се почувстват спокойно, да пишат, споделят, помагат?

Как?

Като спазват правилата, блокират я, игнорират я, като един Танос разсеят от света като прах, или просто търпят, защото си нямаме наш чистичък форум от подобни?

преди 35 минути, Maleficient написа:

защото си нямаме наш чистичък форум от подобни?

Не си фактор да определяш нещата(колкото и да ти се иска),а и ти самата се виж колко теми си повдигнала в съответния раздел през последнитете няколко часа.
При теб лошото е че като изтрезнееш,нямаш ни срам ни разкаяние или извинение към останалите.
Аз ти казах в прав текст каква си-получих бан съответно,но мненията ми за теб си стоят.
Така и не си научи урока през годините-че никой не обича подмазвачи и натегачи,дори и тези на които се натягаш и мазниш.

преди 1 час, Maleficient написа:

Наистина ли, за вас, уважаеми модератори, админи и редактори, е нормално определена потребителка да "вдига"тема с Христос воскресе!

Наистина ли, толкова Държите на тази потребителка, която е допринесла с осемхилядикартинки и отчайващо непреводими коментари?

С какво е полезна?

Как хора необременени и болни от нейните недостижими низини, да се почувстват спокойно, да пишат, споделят, помагат?

Как?

Като спазват правилата, блокират я, игнорират я, като един Танос разсеят от света като прах, или просто търпят, защото си нямаме наш чистичък форум от подобни?

рождения ден свърши

време е да се върнем

към нормалния  живот 

преди 8 часа, Maleficient написа:

С какво е полезна?

Как?

Типична черта на българина. 

Престанете да гледате другите и да ги обсъждате. Огледайте се в себе си.

преди 6 минути, ostavime написа:

Огледайте се в себе си.

амъ по-леснуй да обсъждам другите, щот кът са огледам ф себе си съ плаша ве
стресирам съ
и хапчетата не ми помагат

Защо няма никаква реакция от докладите подадени за спам? Ако е нормално да няма реакция, каква тогава е целта на тази опция, ако никога не се взимат мерки? Тази опция само за Вип-потребители ли е и ако е така, отбележете го за да знаем, защото така стои като една безполезна, неработеща функция на сайта. Ако трябва премахнете я, за да не си губим времето в напразно писане на доклади.

преди 32 минути, peppone1 написа:

Защо няма никаква реакция от докладите подадени за спам? Ако е нормално да няма реакция, каква тогава е целта на тази опция, ако никога не се взимат мерки? Тази опция само за Вип-потребители ли е и ако е така, отбележете го за да знаем, защото така стои като една безполезна, неработеща функция на сайта. Ако трябва премахнете я, за да не си губим времето в напразно писане на доклади.

Това, че имате празник днес не означава, че свободията ще бъде толерирана.
Не знам защо...ама наистина не знам защо след предупреждения наказвам другите виновни потребители, а вас не...току що си зададох този въпрос и не мога да си отговоря (за сега).
За последен път ви правя забележка тук, пред всички и вече няма да си задавам въпроси, а ще наказвам.
Защо ли?
Защото тази тема я имате като задължение, едва ли не, да пишете в нея, а тя не е такава.

на 24.05.2019 г. в 21:15, algor написа:

Добра вечер!
И аз за последен път ще ви кажа, уважаеми Пипоне, да спрете да пишете в този раздел.
Подал сте доклад за нещо, което считате за нарушение.
Дали ще се вземат мерки по даден доклад или не, е въпрос на преценка на администрацията, а това, че вие пишете тук след всеки ваш доклад е нарушение на поне 3 точки от правилата.
За последен път ви казвам - пишете си глупостите в раздела, който искате и оборвайте опонентите си с формули и доказателства, вместо да се жалвате тук след всеки опит да подвеждате масово хората.

Прпомням това и ще ви посъветвам: излезте навън, идете на пясъчника да направите малко кофички и фигурки с другите деца или поседете на някоя пейка и се порадвайте на други дечица.
Действа отпускащо и носи успокоение на сетивата и душата.

Поздрави и до скоро (ама  не в този раздел и тази тема)!

преди 1 час, algor написа:

Това, че имате празник днес не означава, че свободията ще бъде толерирана.
Не знам защо...ама наистина не знам защо след предупреждения наказвам другите виновни потребители, а вас не...току що си зададох този въпрос и не мога да си отговоря (за сега).
За последен път ви правя забележка тук, пред всички и вече няма да си задавам въпроси, а ще наказвам.
Защо ли?
Защото тази тема я имате като задължение, едва ли не, да пишете в нея, а тя не е такава.

Прпомням това и ще ви посъветвам: излезте навън, идете на пясъчника да направите малко кофички и фигурки с другите деца или поседете на някоя пейка и се порадвайте на други дечица.
Действа отпускащо и носи успокоение на сетивата и душата.

Поздрави и до скоро (ама  не в този раздел и тази тема)!

Въпросът ми имаше друга цел, чисто техническа, не толкова за работата на модераторите, макар че именно за това бе първият ми въпрос и мисля че питам в правилният раздел, за това какво аз искам да се промени във форума? Не ща да променям модераторите или който и да е. Причината е че до сега не е имало нито едно изтрито мнение съдържащо спам или каквото и да е друго действие за ограничаването му и очевидно сте преценили че така трябва да бъде, в което няма лошо. Просто питам защо изобщо не се премахне тази ненужна опция и не се остави в ръцете на модераторите те да оправят спама, а не ние да се чувстваме като с вързани ръце, как нищо не зависи от наште доклади. И не питам само модераторите, а и всички администратори които четат, ако смятат че форума трябва да се пълни с такива лиготии в техническата сфера, оставям настрана клеветите, те искат доказателства и там става дълга и широка. И защо да не се опитам да се поотпусна тук във форума? Просто малко е неприятно да чета в тема за безопасността за въртящи се планети, на къде вървял тока и др. детински лиготии,. Ако искате вземайте мерки, все ми е едно, не ми пречи, надявам се и аз да не съм попречил на нечия работа. Нямам против ако съм нарушил правилата да си понеса наказанието, милостиня не искам от никой.

преди 12 минути, peppone1 написа:

Причината е че до сега не е имало нито едно изтрито мнение съдържащо спам или друго действие за прекратяването му и очевидно сте преценили че така трябва да бъде, в което няма лошо. 

Тъй като аз пиша доста в твоите теми ще си позволя да дам отговор, ще се чувстваш по- добре ако не пишем в темите ти или? Ако това ти е проблем ОК, няма да пишем в тях, спри да ревеш из форума! 

Демек, само и само да е доволен ще го оставим да си пише откровени глупости, кой ще го коригира, как ще разбере че е сбъркал, и някой който се подведе по неговите ТНТМ-та после с лека ръка ще каже, че тук сме събрали пишман техници и лаици. Не съм сагласен.

преди 9 минути, bulljo написа:

Демек, само и само да е доволен ще го оставим да си пише откровени глупости, кой ще го коригира, как ще разбере че е сбъркал, и някой който се подведе по неговите ТНТМ-та после с лека ръка ще каже, че тук сме събрали пишман техници и лаици. Не съм сагласен.

Модераторите няма да го оставят да си пише глупости които биха довели да нараняване, виж че орева форума за дето сме му "спамили" в темите. 

преди 36 минути, bulljo написа:

мисля, че трябва да спрем да се шегуваме с него, тъй като се явява своеобразна заплаха
отговорите в неговите теми, трябва да са сериозни и предупредителни за евентуална заплаха
предупреждение за читателите, които биха се подвели и биха пострадали от неговите небивалици
трябва да призная, че в здравния раздел, положението е същото
неадекватни  съвети към автори на теми поискали помощ

Че кога сме почвали директно с подигравките, винаги първите постове са били коригиращи, насочващи въпроси, какво точно е искал да каже, посочващи грешките му, и се почва едно носене на вода от девет кладенеца само и само той да е прав, чак тогава се почват подигравките.

преди 47 минути, bulljo написа:

Че кога сме почвали директно с подигравките, винаги първите постове са били коригиращи, насочващи въпроси, какво точно е искал да каже, посочващи грешките му, и се почва едно носене на вода от девет кладенеца само и само той да е прав, чак тогава се почват подигравките.

ас пъ ако пропиша ф негова тема вече, шсъ прекръстъ на Азис
туй същество, от коя планетъй, не знам

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.