Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

преди 2 часа, аm-аm написа:

да не му кажеш, че  е неграмотен и трябва да се срамува от себе си? Това се нарича градивна критика

Ако ти уйдисаме на акъла ще се избием бре !

• Отговори 3k
  • Прегледи 300,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

преди 23 часа, Реджеп Иведик написа:

Ако ти уйдисаме на акъла ще се избием бре !

"Избиваме" се за куп неща, защо да не премахнем поне едно от тях - неграмотността?

Човек сам си е виновен, че е неграмотен и може да се ограмоти, вместо да напада тези, които му го казват.

Не мисля, че е редно да се толерира неграмотността, особено когато е придружена с арогантно поведение.

как си знаех че си обсебена от мисълта за мен, знаеш ли че между омразата и любовта е тънка границата:lol6:

а знаеш ли че понякога грешките стаават защото не гледаш монитора какво се показва

преди 1 час, Мойра написа:

Не мисля, че е редно да се толерира неграмотността, особено когато е придружена с арогантно поведение.

Така ли ? Че ти такива ги лайкваш даже :)

предлагам да намалите спама по пощите... тоест функцията за уведомяване при коментар под новина да е изключена по подразбиране - вероятно макс. 5% само стоят и дебнат някой да пише по същата новина, че да видят какво е писал ... същото и за функция за известие при писане по тема във форума...

а аз като писах в темите за политика, без да казвам коя партия защитавам - не и пречеха правописните ми грешки, дори ги лайкваше

а сега вече и станах враг номер 1, и всичко е дразни

преди 11 часа, halek написа:

Аз бих поправил заглавието на темата "-децка градина"

Заглавието умишлено е написано така. Не, че не знаем как се пише детска градина!

преди 32 минути, barbuncela написа:

Заглавието умишлено е написано така. Не, че не знаем как се пише детска градина!

Така де и сигурно в началото е било смешно, но след четири месеца изглежда малко нелепо. Отделно, че много млади хора, след като го прочетат 200-300 пъти, може и да го приемат за правилно.

Грешно е, когато искаш да кажеш едно, но пишеш друго.

Това, че думата прилича много на друга дума, не означава, че е тя и че е грешно изписана.

на 15.07.2019 г. в 8:30, halek написа:

Така де и сигурно в началото е било смешно, но след четири месеца изглежда малко нелепо. Отделно, че много млади хора, след като го прочетат 200-300 пъти, може и да го приемат за правилно.

Решението на проблема е просто - ако вместо "децка" се напише "деЦка" всички ще са наясно, че в думата умишлено е допусната правописна грешка.

• 2 седмици по-късно...

Едва ли аз съм най-подходящия за предложения, но не ми е ясно, защо редакциите на отговорите се спират след няколко минути. Съгласен съм да е така, ако някой вече е отговорил след даден пост. Но ако не е отговорил, защо трябва по 5-6 поста един след друг да пускам, вместо да редактирам последния пост? Помислете върху това. Нека редакцията е разрешена, докато не се е намесил някой друг в темата или докато не е цитирал мнението. Не знам дали е възможно това и колко е сложно, но невъзможни неща няма. 

на 27.07.2019 г. в 18:34, Кико написа:

Едва ли аз съм най-подходящия за предложения, но не ми е ясно, защо редакциите на отговорите се спират след няколко минути. Съгласен съм да е така, ако някой вече е отговорил след даден пост. Но ако не е отговорил, защо трябва по 5-6 поста един след друг да пускам, вместо да редактирам последния пост? Помислете върху това. Нека редакцията е разрешена, докато не се е намесил някой друг в темата или докато не е цитирал мнението. Не знам дали е възможно това и колко е сложно, но невъзможни неща няма. 

Защото има хора-потребители, които като си редактират отговорите, променят контекста на написаното и последващите отговарящи, ако не са съобразили да цитират, отговарят на нещо много по-различно от първоначалното.

Идеята е, всеки да внимава малко повече към момента, който пише.

Втори прекрасен вариант, предоставен любезно, е да станете VIP потребител, и тогава си редактирате на воля и триете теми, дори, ако желаете.

Редактирано от Maleficient (преглед на промените)

преди 22 часа, Maleficient написа:

Защото има хора-потребители, които като си редактират отговорите, променят контекста на написаното и последващите отговарящи, ако не са съобразили да цитират, отговарят на нещо много по-различно от първоначалното.

Ако прочетеш внимателно предложението ми, то е отговорът да може да се редактира, докато никой друг не е отговорил в темата. Така няма как да се промени нещо, освен ако и двамата не пишат едновременно. Проблемът е в специализираните теми, не в тия за спам, че се налага редакция на постовете, а не може. Трябва да се пускат няколко поста един след друг, ако човек се забави десетина минути. 

Идеята е, всеки да внимава малко повече към момента, който пише.

Извинявай, ама не сме на контролно в училище или изпит в университета. Повечето пишат за удоволствие, не да внимават за това и онова. 

Втори прекрасен вариант, предоставен любезно, е да станете VIP потребител, и тогава си редактирате на воля и триете теми, дори, ако желаете.

Отде пък знаеш, че не съм бил ВИП? Бях, но не ползвах профила си една година нарочно. Бях си платил парите, не ми бе даден ВИП, после Калин ми даде като му представих доказателства.  Аз не пиша вече толкова често тук поради различни прични. Една от тях е, че одъртях и няма с кого да споря на равни начала ;)

Между другото, бях забравил, че ВИП потребителите имат повече права и това вероятно е сред тях. Сега значи трявба да си платя колко лева, че да мога да редактирам?

И между другото, защо на ВИП ще е позволено да си играят с другите, а на обикновения потребител не? Не ми се връзва с твоя отговор да внимаваме. 

Извинявам се, ама на мен като ми стане пишурата няма как да внимавам ;) Така е и във форума. 

• 2 седмици по-късно...

Днес беше изтрита една моя нова тема в раздел Право и Юридически консултации

Извинявам се за многото теми, който пускам.

Нямам роднинска връзка, никога не съм виждал и не познавам собственика на сайта.

Нямам роднинска връзка, никога не съм виждал и не познавам Администратора, Модераторите и редакторите на сайта.

Преди около 25 години постъпих на работа в чуждестранна фирма и симпатиите ми преминаха в сътрудник на чужда фирма, държава и интереси.

Принуден съм да пускам теми вместо коментари, защото съм в защитна позиция срещу  национална служба контраразузнаване.

Причината за всички мой  деиствия в този форум е собственика на сайта. Имам в предвид търпимостта към делата ми в този форум.

Нямам роднинска връзка, никога не съм виждал и не познавам собственика на сайта.

Нищо не можете да докажете. Предполагам всички мой теми, профили и публикации в този форум ще съществуват около 60 дни.

След което всичко с един клик ще бъде изтрито завинаги.

Извинявам се за всичко.

преди 6 минути, Bozhidar Denkov написа:

Пии повече вода в тея жеги и стой на сянка, че виж какво се получава! 

преди 16 часа, Bozhidar Denkov написа:

Преди около 25 години постъпих на работа в чуждестранна фирма и симпатиите ми преминаха в сътрудник на чужда фирма, държава и интереси.

Това е хубаво да се напомня на читателите на безбройните ти теми!

преди 21 часа, Bozhidar Denkov написа:

сътрудник на чужда фирма, държава и интереси.

преди 21 часа, Bozhidar Denkov написа:

защото съм в защитна позиция срещу  национална служба контраразузнаване.

Пишеш в Калдата, и си признаваш всичките тези неща! Чужда фирма...национална служба контраразузнаване. ....Дрън дрън... 

Абе а стига с глупости!

преди 38 минути, M.Николов написа:

Пак си объркал полянката.:wub:

то май ти си е объркал, значи съм успял щом така мислиш - успял съм да мислиш че съм такъв какъвто мислиш че съм и тоз който не съм

Някой да им махне габърчетата и звездите в Празните защото е малоумщина в такъв раздел да се използват.

Ами грозно е. Показва ниско ниво на дюшемето.

С какво е по-важна от останалите теми ? Или защото е ваша - на модовете.

От темата Знаете ли че... например, където може да научиш нещо, а не кой кога спал, с...л, ял.

Мога да ви направя цял списък с теми точно в този раздел, които заслужават своята звезда и своето габърче !

Теми стойностни, които ще се четат и препрочитат винаги.

Щото никой няма да чете другата година Кичка кво яла и къде била и с кой спала ... , ама сега да е на пилона, с габърче, да се чете ... да се знае де е

Тази тема заслужава не едно а сто габърчета и сто звезди !

преди 11 часа, haidukpikaso написа:

Щото никой няма да чете другата година Кичка кво яла и къде била и с кой спала ... , ама сега да е на пилона, с габърче, да се чете ... да се знае де е

Тази тема заслужава не едно а сто габърчета и сто звезди !

Е  има и научни постове които са интересни, правим дупки, търсим пертол, злато, астрономия и т. н, не е само ядене, пиене. 

Темата за децата на 60-те,70-те и 80-те с какво е по - интерсна? Човек живеещ в миналото не може да живее пълноценно в настоящето. 

преди 7 часа, AAUUXX написа:

Темата за децата на 60-те,70-те и 80-те с какво е по - интерсна? Човек живеещ в миналото не може да живее пълноценно в настоящето. 

Който не помни миналото си и спомените си от него - толкова ще запомни и настоящето си.

Ето една стойностна тема, достойна за своята звездичка

тази също, може да научите много неща

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.